Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthoreasyshare
    • CommentTimeDec 2nd 2011
     permalink
    rumba, dziękuję za wiadomość, ale mam problemy z odpisaniem na nią. Może dlatego, że moje konto jest już nieważne. Spróbuję ponownie za jakiś czas.
    --
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    Amazonko, nie starała się, to była całkowita wpadka. Jak sama mówi to najcudowniejsza niespodziewanka :)
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Skoro nie spodziewała się, to stosowała anty?
    --
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    To bardziej skomplikowana sytuacja. Nie chcę się w nią zagłębiać. Przecież nie ma to żadnego znaczenia.
    Powiedz proszę czy jesteś administratorem tego forum? Twoje posty są bardzo rzeczowe i jakby to ... ukierunkowane, takie przynajmniej odniosłam wrażenie.
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Easyshare, trochę dużo tych objawów u Ciebie. Nudności też na tak wczesnym etapie wydają mi się dziwne :wink: Żyły na piersiach.. no chyba też ciut za wcześnie :wink:
    Czemu po prostu nie zrobisz bety? Po raz któryś kupujesz test,który wychodzi negatywnie,to jeszcze nie zmobilizowało Cię,aby skorzystać z testu z krwi? Wtedy wszystko było by jasne, a i nie wymyślałabyś u siebie tych licznych objawów :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMamrotka
     permalink
    no to dorzuce moj objaw ;)
    do wczoraj 10 - fl piersi powiekszone i bardzo bolesne.
    dzis 11 fl przestaly bolec, wiec zatestowalam, wyszly II (badzioch ale jest)...
    i reszta objawow na dzien 11 fl - brak jakichkolwiek objawow, wszystko mi minelo wczoraj jak reka odjal ;)
    --
    • CommentAuthorsokolica
     permalink
    Cześć dziewczyny:) Piszę tutaj pierwszy raz, wcześniej jedynie czytałam dany temat, w poszukiwaniu objawów ciążowych. Mnie bardzo pomogły wpisy innych dziewczyn, dlatego też postanowiłam opisać swoje, a jestem w 6 tygodniu ciąży:).
    - już ok 7-8-go dnia po owulacji, miałam kłucia w podbrzuszu, tak jakby na zmianę, raz jeden jajnik, raz drugi, nie były to mocne bóle, raczej delikatne. Dodam, że wcześniej takie kłucia miałam tylko do owulacji, nigdy po.
    - ok 9 dn. po ow. i tak przez 3 dni, miałam o dziwo wieczorne mdłości, krótkotrwałe, bez wymiotów, ale cokolwiek nie zjadłam pod wieczór, było mi po prostu niedobrze
    - wzdęcia, ogrooomne;)
    - brak apetytu
    - ból piersi - choć nie brałam tego za objaw bo mnie zawsze przed okresem bolą, jedyna różnica, że bolały mnie nie tylko sutki, ale całe piersi
    Test zrobiłam 2 dni przed spodziewaną @ - bledziuchna 2 krecha
    - w dzień spodziewanej @ bóle brzucha jak na okres, który nie przyszedł.
    Obecnie cały czas bóle podbrzusza, takie ciągnięcie, najgorzej jak się zapomnę i szybko wstanę to uhhhh. Apetyt cały czas marny, zaparcia, problem ze snem (budzę się w nocy ok. 2 i tak z godz. się przewracam), natomiast brak mdłości, ospałości, z sikaniem to nie wiem, bo zawsze często sikałam;)

To chyba tyle. Może komuś się przyda ta litania. Życzę upragnionych dzieci:)
    • CommentAuthorEwelina83
    • CommentTimeDec 2nd 2011 zmieniony
     permalink
    easyshare dzięki, że napisałaś o tej koleżance, teraz jeszcze bardziej będę myśleć, że a może się ... :bigsmile: Hihi, nie poznaje siebie, okres był a człowiek i tak gdzieś się łudzi :shocked: A o tej ewentualnej infekcji też sobie poczytałam, ale nic mnie nie swędzi, nie piecze, hmmm.I też mi się bardzo uwidoczniły żyłki prowadzące do sutków :cool:
    mag_dre w sumie też jest taka możliwość, że może być wcześniejsza owulacja ale jak do tej pory nigdy tak wcześnie nie zauważyłam, zawsze to był 13, 14 dzień.
    •  
      CommentAuthorAniaBB
     permalink
    No to nieśmiało i ja się dopiszę.

Nie miałam żadnych nietypowych objawów, wszystko jak na @: ból podbrzysza, kłucie w jajniku - też bywało. Ból piersi.
    Kilka razy podobnie myślałam, że to już @ i w panice leciałam do toalety. Po kilku dniach spóźnienia @ zrobiłam test.

Odbija mi się, nie jest mi niedobrze, piersi wyglądają normalnie, może nieco obrzmiały ale tylko przy sutkach, trudno mi to opisać.
    -- serce przestało bić.
    •  
      CommentAuthorAniaBB
     permalink
    easy - gratuluję Ci serca, Twojemu M. również.
    Nie każdy wsiądzie w auto i będzie wiózł, było nie było obcego człowieka, przez prawie 600 km. Historia jest koszmarna, wrogowi nie życzę takiej. Ale budujące jest, że są tacy ludzie jak Wy.

Przy okazji - zapiszcie się do banku dawców szpiku, wiele dzieci szuka dawcy.
    -- serce przestało bić.
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Cześć dziewczyny, ja jak na razie przeleciałam tylko przez wszelkie objawy implantacji, bo to dopiero 21dc, przy owulacji 13dc. Miałam kłucie jajnika, pobolewanie piersi, ciągnięcie z jednej strony, wzdęcia...itd. W związku z tym, że na test jeszcze za wcześnie, zrobiłam dziś owulacyjny- bo ponoć, choć nie jest specyficzny dla HCG potrafi ją wykryć już 1-2 dni od zagnieżdzenia. Oczywiście nawet śladu drugiej kreski. Teraz jestem na etapie wmawiania sobie, że może jeszcze za wcześnie na wzrost HCG i może jutro coś mi wykryje.
    --
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Izulka sprawdz wykresy"jestem w ciąży" jeśli wychodził plus to na równo z testem ciążowym, owulacyjne wychodziły im minusy tak wcześnie po owulacji
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Kurcze, faktycznie. No to znów się nakręciłam! Ciekawe czy przy tych negatywnych owulacyjnych pojawiała się słaba druga kreska, czy w ogóle. Dajcie znać jak któraś tak miała. Ja się w sumie lubię tak nakręcać- to trochę uzależniające.
    --
    • CommentAuthoreasyshare
    • CommentTimeDec 3rd 2011
     permalink
    Widzę, że opisywanie moich subiektywnych odczuć i objawów tu przeszkadza, więc przestaję.

Hussy, nie wymyśliłam sobie ani nudności, ani tym bardziej żyłek na piersiach. Zauważyłam, co dziwnego, niecodziennego dzieje się z moim ciałem, więc to opisuję. Tym bardziej, że współżyję koncepcyjnie.
    Czy to objaw wczesnej ciąży? Nie wiem, być może. Chciałam poznać zdanie innych, być może będących w podobnej sytuacji kobiet.
    Wiem, że Beta da mi odpowiedź, na razie było na nią zbyt wcześnie.

Dzisiejszy test - 30 dc, z porannego moczu wykazał bledziuchną kreskę. Tak bladą, że wydawało mi się, że ją sobie wkręcam. Po 10 minutach troszkę ściemniała. Wyruszyłam w poszukiwaniu laboratorium czynnego w sobotę, ale po kilku nieudanych próbach odpuściłam.
    Zatem Beta w poniedziałek rano :) Proszę o rozwianie moich wątpliwości w tym temacie: czy muszę być na czczo? ile czeka się na wynik?

AniaBB Wiem niestety, że nie każdy ma w sobie empatię i chęć niesienia pomocy. Dla mnie to jest naturalne. Smutne i ubogie jest życie tylko dla siebie.
    Jeśli chodzi o szpik, to niestety, stan i historia mojego zdrowia nie pozwalają mi na to, choć bardzo bym chciała. Przeszłam leczenie nowotworu, na szczęście niezłośliwego, ale to mnie niestety wyklucza z grupy potencjalnych dawców.
    Mój małż natomiast dojrzewa do tej decyzji, w czym mu subtelnie pomagam :)

Pomóżcie proszę, jak wrzucić zdjęcie z tą moją bledziuchną krechą?
    --
    •  
      CommentAuthorAniaBB
     permalink
    Wrzuć fotkę na jakiś serwer do tego stworzony, ja wrzucam np. na fotosik.pl. Później skopiuj link, jaki się pokaże. I wklej tu. Sama sprawdzę, czy to działa, ale na innych forach działa.
    -- serce przestało bić.
    •  
      CommentAuthorAniaBB
    • CommentTimeDec 3rd 2011 zmieniony
     permalink
    darmowy hosting obrazków

Wybrałam opcję kody na blogi, zaczyna się od a href = http itd.
    -- serce przestało bić.
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    przepraszam, nie wiedziałam o możliwości zmiany wypowiedzi:)
    --
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    :)
    --
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    poddaję się :)
    --
  1.  permalink
    easyshare musisz wybrać inny link bo ten nie działa i nie pisz kolejnych postów tylko kliknij "zmień" i tam wklejaj :bigsmile:
    -- ............
    • CommentAuthorŁezunia
     permalink
    ale ja sobie sprawdziłam inaczej
    i widze drugą cienką czerwoną kreskę - dobrze widzę?
    --
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/db99291227233dbb.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f044495fa7f260d6.html

Może po prostu tak, zerknijcie dziewczyny, bo nie wychodzi mi to wklejanie
    --
    • CommentAuthorsokolica
     permalink
    easyshare, gratuluję, jesteś w ciąży:)
  2.  permalink
    easyshare drugą kreseczkę widać ale sama pisałaś, że pojawiła się po 10min tak? a zazwyczaj wynik odczytuje się do 5 min.. więc w poniedziałek beta będzie lepsza albo jutro rano znowu sikańca :wink:
    -- ............
    •  
      CommentAuthorAniaBB
     permalink
    po dodaniu zdjęcia wyświetla Ci kilka różnych linków. Zjedź na dół, tam gdzie pisze - kody na bloga coś tam.
    Link zaczyna się od a href = coś tam.
    Nie przejmuj się, popróbuj. Możesz edytować wypowiedź, jeśli nie chcesz zawalić nas próbami.
    Uda Ci się :D Ja też musiałam kilka razy spróbować, zanim dotarłam do właściwego linku.

Ja widzę kreskę. A nigdy nie miałam cienia kreski wcześniej.

Co do bety - nie musisz być na czczo. Na wynik czeka się zależnie od labu, w moim dają już po południu, w tym do którego pójdę (bo bliżej) dają na drugi dzień, a słyszałam opowieści od dziewczyn, że czekały i kilka dni. Zwykle na drugi dzień.
    -- serce przestało bić.
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    Łezunia, ja też widzę tę kreskę :)
    W instrukcji napisano, żeby wynik odczytać po 5 minutach. Po tym czasie kreska była bardzo słaba, ale była. Po ok. 10 minutach wyglądała tak, jak widać na zdjęciach.

Jeśli jest taka słaba, ale w ogóle jest, to znaczy że jest bardzo wczesna ciąża ?
    --
    • CommentAuthorŁezunia
     permalink
    easyshare moje gratulacje :D
    --
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    AniaBB, nie radzę sobie z tym, przepraszam :) Nie potrafię wkleić tych zdjęć, ale dziękuję za próbę pomocy.

Dłonie mi się trzęsą :)

Jeszcze raz - po 5 min krecha była, ale bardzo cieniutka, następnie po 10 min stała się bardziej wyraźna.
    Jutro obowiązkowo nowy sikaniec, w poniedziałek Beta.

Ho Ho, czyżbym mogła się pochwalić w Wigilię rodzince ?:):):)
    --
  3.  permalink
    Tak :wink: No więc potwierdź betą a wtedy będziesz mogła spokojnie pisać, że Twoje objawy nie były bezpodstawne :smile: I gratuluje :bigsmile:
    -- ............
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    No to teraz mam podstawy żeby się nakręcać! :crazy:

Dzięki dziewczyny :)
    --
    •  
      CommentAuthorAniaBB
     permalink
    Nie ma co przepraszać, sama rozumiem Twoje emocje, bo nie dalej jak w czwartek przydreptałam z toalety z trzęsącymi się rękami i łzami w oczach! Nie potrafiłabym wpisać hasła na lapku, a co dopiero mówić o skomplikowanych czynnościach!

Ślad krechy, a u Ciebie jest widoczna, to informacja. Zrób jutro sikańca, jak planujesz, powinna być wyraźniejsza. Ale jak pisałam - ja nigdy cienia nawet nie widziałam. Może owulacja była troszkę później i ciąża nie ma 2 tygodni, a więc poziom hormonów jest niższy, to normalne i nie groźne.

Trzymam kciuki i nieśmiało gratuluję!
    -- serce przestało bić.
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    easyshare, gratulacje!
    --
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    Aniu, nie rozumiem jednego: dwukrotnie napisałaś:
    "Ja widzę kreskę. A nigdy nie miałam cienia kreski wcześniej."
    "Ale jak pisałam - ja nigdy cienia nawet nie widziałam."

Mam to rozumieć tak, że nigdy nie spotkałaś się z taką sytuacją jak bardzo słaba, prawie niewidoczna 2 kreska?
    --
    •  
      CommentAuthorMamrotka
     permalink
    easyshare:
    Może po prostu tak, zerknijcie dziewczyny, bo nie wychodzi mi to wklejanie

Bladzioch jest - gratulacje!!!!!!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorAniaBB
     permalink
    Spotkałam, u innych. Ale raczej oznaczały ciążę.
    A u siebie nigdy, ani razu. Zawsze miałam czysty test, jak prześcieradło jakieś... zero cienia.

Na Twoim kreskę widać. Nie cień, tylko słabą kreskę. Bladzioch.
    -- serce przestało bić.
    •  
      CommentAuthorkaska_2
     permalink
    easyshare:
    Witam i bardzo bardzo gratuluję drugiej kreseczki. :-)
    •  
      CommentAuthorkaska_2
     permalink
    truskaveczka21 widzę ,że jestes bardzo obeznana. Czy mogłabyś zerknąć na mój wykres i powiedzieć czy prawidłowo odczytuję i analizuję wykres. I nie wiem, czy w odpowiednim miejscu Ciebie o to proszę , jestem nowa. Bardzo proszę :cry:
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    Hej dziewczyny, dziękuję za gratulacje :)
    Strasznie się cieszę, ale jeszcze nie tak na maksa ;)
    Cały czas mam wątpliwość, w końcu ta kreska strasznie słaba. No ale, jak to piszecie bladzioch to też pozytyw :)

Jeśli ciąża się potwierdzi, to wszystkie moje poprzednio opisywane objawy należy uznać za jak najbardziej na miejscu :P
    I nie wyimaginowane :)

:crazy::cheer:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    easyshare: Widzę, że opisywanie moich subiektywnych odczuć i objawów tu przeszkadza, więc przestaję.

Oj tam,przesadzasz :wink:
    Po prostu nie ma na tak wczesnym etapie TYPOWYCH objawów ciąży. Są jedynie objawy podobne do zbliżającego się okresu.Przez to wiele osób potrafi sobie wkręcić. I po sobie wiem,że też pisałam ZAWSZE tylko bolał mnie prawy jajnik,a teraz bolały dwa,więc to na bank ciąża. Potem było rozczarowanie.. Bo te ZAWSZE nie okazywało się ZAWSZE, tylko podczas obserwacji,bo wcześniej nawet nie zwracałam na to uwagi.
    Nie oskarżam Cię o wymyślanie,bo wierzę że możesz mieć nudności,bóle piersi itp. Ja w każdym cyklu miałam co rusz inne objawy,a nudności były zawsze :wink:
    A tak w ogóle to chyba można Ci nieśmiało pogratulować :wink: ,bo jak dla mnie bladzioch jest,więc w przeciągu paru dni powinna wyskoczyć już widoczniejsza krecha.
    --
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    Hussy, no pewnie, że przesadzam ;)
    Ale mnie wolno, ciężarna jestem :P

Wrzucę zdjęcia jutrzejszego sikańca, mam nadzieję, że wyraźniejszego.

Kocham Was wszystkie, cały świat dziś kocham !!!
    :crazy::cheer:
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    To ja teraz wracam to początku wątku przeanalizować wszystkie twoje objawy, easyshare- bo juz potwierdzone. Ja dziś 22dc, z objawów doszedł mi dziwny posmak w ustach, jakby gorzki. Test owulacyjny nadal jednokreskowy.
    --
    •  
      CommentAuthorMamrotka
     permalink
    easyshare: Cały czas mam wątpliwość, w końcu ta kreska strasznie słaba. No ale, jak to piszecie bladzioch to też pozytyw :)

Zajrzyj pod moj ostatni wykres...na 3 stronie z komentarzami zobacz dwie fotki - zobacz jaki bladzioch...a potem zajrzyj na 4 strone i zobacz dzisiejszy poranny :)
    I Twoja kreska zgrubieje, jeszcze raz gratuluje!
    --
    •  
      CommentAuthorkaska_2
     permalink
    AniaBB ,jak myślisz, test będzie najlepiej chyba zrobić 6.12.No nie ?
    •  
      CommentAuthorAniaBB
     permalink
    Poczekaj do 10.12., do 14 dfl.

Ale i tak zrobisz pewnie po swojemu, jak każda :D ileż razy ja miałam czekać, a robiłam zabójczo wcześnie. Ale serio - przed 12 dfl możesz przeżyć rozczarowanie, nawet jeśli się udało, to po prostu za wcześnie jest i często wtedy wychodzą fałszywie negatywne.
    -- serce przestało bić.
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    Izulka23, jak sama napisałaś, to były MOJE objawy - całkowicie subiektywne i nie będące regułą. Ale ja też kilka dni temu szukałam potwierdzenia swoich odczuć u innych dziewczyn, więc zapraszam. :)

Mamrotko, bardzo mi się podobają te Twoje kreseczki:) Bardzo bardzo :)

:):)
    --
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    Izulka, i nie ma potrzeby czytania 86 stron, dołączyłam tu niedawno, właśnie z takimi poowulacyjnymi dziwnymi objawami.
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Easyshare - gratulacje! Jak dla mnie nie ma zadnych watpliwosci, a jutro lub pojutrze bedzie kreska jeszcze mocniejsza :) Uwielbiam takie wiadomosci :cheer::cheer:
    --
    • CommentAuthorEwelina83
     permalink
    easysharewielkie gratulacje :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Dalej eksperymentuję z testami owulacyjnymi. Mam już paranoję- próbuję to rozgyźć z chemicznego punktu widzenia. Test zrobiony rano- blada kreska testowa, test zrobiony przed chwilą- nawet śladu kreski testowej. LH jest wyższe w ciągu dnia, czyli to raczej teraz powinnam mieć bladą drugą kreskę, a nie odwrotnie, no nie? Więc może ta blada kreska rano to HCG, a nie LH, bo HCG powinno być najwięcej właśnie w pierwszym moczu. Trochę pokrętne to moje tłumaczenie i ewidentnie spowodowane nakręcaniem się, no ale ponieważ chwilowo brak jakichkolwiek dziwnych objawów to czymś muszę się podbudowywyać.
    --
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Esey GRATULACJE !!! jedna k objawy nie były urojone :))) zycze spokojnych 9 miesięcy
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.