Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorPeppermill
    • CommentTimeDec 26th 2011
     permalink
    ziutka, patrzyłam na twój wykres. Widzę, że robiłaś testy ciążowe zaraz po @. Podejrzewałaś ciążę mimo @? Odnośnie zdjęcia tylko ostatni test wygląda mi na pozytywny ( ew. pierwszy). Chociaż może na zdjęciu nie widać tak jak ty to widzisz.
    --
    •  
      CommentAuthorpannabond
     permalink
    hej dziewczyny jestem tu zupelnie nowa.. Mam juz jedno dziecko, synka, ktory za 4 dni bedzie mial roczek.. Byla to ciaza planowana i udalo sie za pierwszym podejsciem. Objawy mialam juz 5 dni przed spodziewana @. Niebieskie zyly na calej klatce piersiowej ( nie bylam najszczyplejsza, 68 kg) , bolaly mnie piersi, mialam bardzo sucho w ustach. Dwa dni przed spodziewana @ zatestowalam i wyszly dwie kreski :) Teraz malz ma rok i yupelnie nie planuje nicyego, bo mieszkam za granica i obawiam sie, ze bardzo byloby mi ciezko w ciazy i z malym dzieckiem. Ale od kilku dni zauwazam u siebie te same objawy co wtedy! mam jeszcze 3 dni do @ ale mysle, ze jestem w ciazy... jestem na zmiane podekscytowana i przerazona, ale im wiecej o tym mysle tym bardziej sie ekscytuje i czytam o wszystkich mozliwych objawach myslac czy to ciaza czy nie :D:shocked:
    •  
      CommentAuthorpannabond
     permalink
    juz od 3 dni mam bole jakbym miala @! Czasem robi mi sie slabo i mnie mdli, glowa mi peka no i te zylki na calej klatce piersiowej.. A i jeszcze siusiam czesciej i mam straszne wzdecia.. Ciekawe czy przeczucie mnie nie myli..
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    zrób test w dniu spodziewanej @ to będziesz wiedzieć:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorpannabond
     permalink
    oj na pewno zrobie! Jesli @ sie nie pojawi.. Ciekawosc mnie roznosi.. :shamed:
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    To zrób dzisiaj skoro tak sie niecierpliwisz tylko pamiętaj, że wynik moze wyjść fałszywy.
    --
    •  
      CommentAuthorfasolinka1980
    • CommentTimeDec 26th 2011 zmieniony
     permalink
    Izulka23 kreski testowe są mocniejsze na żywo niż na zdjęciu - tylko czwartek i pt są słabsze niż kontrolna, tak są takie same i mocniejsze
    tak robiłam testy na początku cyklu, ponieważ dostałam szybciej krwawienie które które trwało 2 dni i plamienia głównie- zero bólu, i było to dziwne, hormony wszystkie robiłam łącznie z tsh i wszystkie prawidłowe

mocniejszą testową także miałam tydzień temu przez 1 dzień
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    z tego, co dziewczyny pisały, to często zdarza się, że nawet parę dni po owulacji można mieć pozytywne testy. W zasadzie należałoby przestać testować po pierwszym pozytywnym wyniku. Ja tak do końca nie ufam testom. Ja jeszcze nigdy nie miałam pozytywnego.
    --
  1.  permalink
    no zawsze tak było, że nie było testowej potem słabsza potem mocna, a po mocnej coraz słabsza a tu dziwnie
    no i nie wiem czy była owulacja czy jest przede mną patrząc na temperatury... to pierwszy pozytywny wyszedł mi ponad tydzien temu, a śluz płodny i kłucie jajnika miałam teraz od czwartku dopiero
  2.  permalink
    Cytuj Zgłoś moderatorowi zmień skasujpermalink
    Witajcie dzziewczyny, mam taką sytuację. 4 grudnia zaczął mi się okres tz najpierw małe różowe plamki i już wtedy zaczełam się obawiać o ciążę, ale za kilka dni dostałam bardzo mocnej miesiączki więc moje objawy uciekły, okres trwał do około 11 grudnia może krócej nie pamiętem. Podczas okresu kochałam się z chłopakiem, potem jeszcze raz tydzień później. Teraz jest 26 grudnia. Od około 4- 5 dni bolą mnie piersi bardzo mocno, mam na obkoło sutków żyły takie widoczne niebieskie chyba ich nie miałam w sumie nigdy siętak nie przyglądałąm, bolą mnie jajniki, a ok 6 dni temu tak mnie bolał lewy jajnik, że myślałam, że wykituje... Bolą mnie plecy, ale nie wiem czy to nie od porządków na święta, a jeszcze kilka dni temu często oddawałam mocz u szczypało mnie wtedy bardzo mocno. Mam wzdęty brzuch i zatwardzenie, nie wiem czy to objawy przed okresem czy ciąża :( ale nigdy piersi mnie nie bolały tyle przed. Proszę o rade.
  3.  permalink
    czyli jesteś w 22 dc - każdy jest inny ale nie za wcześnie te wszystkie objawy?
    ja mam dzisiaj 21 d dziwnego cyklu - jajnik mi dokucza znowu, podbrzusze delikatne napięcie i zaczęłam jeść strasznie (mam tak 1-2 dni przed miesiączką zawsze, ale to za wcześnie jakoś hmmm im bardziej obserwuje to wszystk0 i mierze temp to bardziej nie rozumiem nic z tego, ciekawe jak temperatura jutro rano
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    kasiuńka odpisałyśmy ci już w innym wątku. Tutaj też żadna z dziewczyn nie wywróży ci, czy jesteś w ciąży czy nie, litości!
    --
    •  
      CommentAuthorAnderka
     permalink
    Kasiu ja jestem żywym przykładem, ze w II fazie cyklu mam wszystkie dosłownie objawy takie jakby były w ciązy. Mam mdłości, bolą mnie janiki na przemian, podbrzusze, cycuchy bolą od samej owulacji, mam wrażliwe sutki, sikam częściej niż spłuczka wody naprodukuje :), kręci mi sie w głowie, jestem śpiąca. Po prostu wsio... a od bodaj 10 cykli w ciążę zajśc nie mogę. Wyluzuj kobieto.... Kasiu co ma być to będzie. Ja już dziś to wiem, ze nakręcanie się jest najgorszym doradcą starającej sie kobiety. Kasiu
    -- ,
    •  
      CommentAuthorpannabond
     permalink
    wiem jedno, objawy mozna juz odczuwac tydzien po owulacji. Ja tak mialam z pierwsza ciaza.. :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    pannabond: objawy mozna juz odczuwac tydzien po owulacji

Ja powiem szczerze,że jakoś w to nie wierzę :wink: W ogóle jakie objawy ?? Chyba bardzo zbliżone do nadchodzącego okresu.
    --
  4.  permalink
    ja jestem ciekawa jutrzejszej tempki :) bo ile może być niska albo dziwna :bigsmile:
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Ja powtorzę , że u mnie 3 dni po owu zaczęły bolec cycki i wychodzić żyły - i to były objawy ktorych nigdy przed @ nie miałam
    a jakos im bliżej @ to zauważyłam zasinienie okolic pochwy , ale nei pamietam ile dni po owu...

po tym już byłam niemal pewna , bo nie miewałam takich rzeczy
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Agatella, odkładające zwracają uwagę na objawy przed @ i zapisują je na długo przed rozpoczęciem starań. To jest zwykły element samoobserwacji.
    --
    •  
      CommentAuthorAgatella
     permalink
    Amazonka - wcale temu nie zaprzeczyłam.. Tylko odkładające biorą wszystkie objawy za zaowiedź @, a starające się - za ciążę. I to jest bardzo złudne. Czy odkładające zauważają każdą najmniejszą zgagę albo zakłucie jajnika? Wątpię :wink:
    •  
      CommentAuthorpannabond
     permalink
    @Hussy : kazda kobieta z regularnym cyklem zdaje sobie sprawe, ze objawy podobne do @ tydzien po owu to oznacza jakas zmiane. Poza tym ja akurat sugerowalam sie siatka niebieskich zyl na piersiach i calej klatce piersiowej, co wystapilo juz 5 dni po owulwacji a czego nie mozna sobie wyimagowac. Mysle, ze jak sie zna swoj organizm to mozna rozroznic anomalia jakie zachodza od zblizajacej sie @. A ze nie kazda odczuwa objawy, nie kazda ma takie same, to inna rzecz. Ja tylko twierdze, ze jest to mozliwe :)
    •  
      CommentAuthorpannabond
     permalink
    mialo byc 'wyimaginowac':bigsmile:
  5.  permalink
    a mi skoczyła tempka :bigsmile: poczekam 2-3 dni czy nie spadnie dziwnie znowu i wtedy oznaczę wykres
    •  
      CommentAuthorMadzia_Wu
    • CommentTimeDec 27th 2011
     permalink
    cześć dziewczyny, na tym forum jestem nowa :) ale czytam Wasze wypowiedzi regularnie! postanowiłam podzielić się swoimi opdczuciami. To jest mój pierwszy cykl starań, a raczej jego końcówka, bo postanowiłam się starać dopiero około dni płodnych:) od razu po Uwu pojawił się ból piersi, a temp. mierzona rano po paru dniach wzrosła na 36,9-37,0, wczoraj zaobserwowałam u siebie parę żyłek ba biuście i dekolcie, piersi obolałe, wczoraj też pozycja szyjki macicy była już wysoko i twardawa, i mimo, że to za wcześnie na taki objaw (dni płodnie były pomiędzy 19-22.12, natomiast mój cykl ma 35 dni) bardzo często chodziłam do wc, a na wieczór pobolewał mnie kręgosłup u dołu - uczucie jakbym długo stała np w jednej pozycji, no i standardowe napięcie w podbrzuszu. Ostatnią @ miałam 29.11.2011, teraz powinnam dostać jakoś 2.01.2012 zobaczymy:) :wink:
    •  
      CommentAuthorpannabond
     permalink
    w pierwszej ciazy tak bylo.. Teraz zobaczymy.. Jak @ nie pojawi sie w ciagu 2 dni to lece po test. Jestem praktycznie przekonana, ze to ciaza, cycki niebieskie od zylek, bola.. Ech, chcialabym wiedziec juz na 100%! :neutral::confused:
    •  
      CommentAuthorMadzia_Wu
     permalink
    Fajnie, że ma się do czego odnieść pannabond, ja niestety nigdy nie obserwowałam u siebie żadnych objawów ani swojego organizmu, wiem tyle, że zawsze na ponad 10 dni przed @ bolały mnie piersi, a już parę dni przed @ odczuwałam brak śluzu, suchość. Teraz niby też jest suchawo, ale przy szyjce macicy jest śluz. Nie będę się nakręcać, ale to jest trudne ;p
    •  
      CommentAuthorpannabond
     permalink
    madzia ja sie caly czas nakrecam, nie potrafie inaczej.. Mysle tylko o tym. A pomyslec, ze nie staramy sie o dziecko i jeszcze tydzien temu nawet o tym nie myslalam. Po prostu zauwazylam, ze cos inaczej jest w tym cyklu i teraz jestem podekscytowana strasznie! :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorHussy
    • CommentTimeDec 27th 2011 zmieniony
     permalink
    A ja raz miałam żyłki,a raz nie :wink: Więc ,dlatego ciężko mi uwierzyć jak ktoś tak na prawdę nie wiedząc jest przekonany,że ' TAK TO TO JEST TO ' :wink:
    Teraz też mam żyłki i nie są porównywalne WCALE z tymi z początku :wink:
    -
    I właśnie o tym pisze. Jak ktoś się nie stara to nie zauważa u siebie żyłek, kłucia jajników czy innych objawów.Jak się zaczynają starania to właśnie zaczyna się doszukiwanie i wymyślanie nie wiadomo czego :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorpannabond
     permalink
    a jednak jestem przykladem ze jak sie ktos nie stara to i tak moze zauwazyc, ze cos jest inaczej. Ja nie chcialam jeszcze sie starac. Moj synus ma dopiero roczek! Mieszkam za granica, gdzie nie mam pomocy ze strony rodziny, wiec jesli bylabym naprawde w ciazy to byloby nam trudno i na poczatku sie bardzo przerazilam na sama mysl o tym. Ale potem podekscytowanie wygralo i teraz siedze jak na szpilkach he he zobaczymy czy moj instynkt moglby mnie az tak zawiezc.. W poprzedniej ciazy tez bylam pewna, dlatego zatestowalam 2 dni przed @ i test byl pozytywny :D
    •  
      CommentAuthorpannabond
     permalink
    Agatella, lec po test, nie ma co czekac :D trzymam kciuki :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorvitani_82
     permalink
    Agatella: MadziaWu ja jestem dokładnie takiej samej sytuacji jak ty.. Z tym że dziś mam 35 dc! Objawów żadnych, co dziwne. Ale już tak długo czekałam na tą końcówkę cyklu, że teraz boję się zrobić test, żeby się nie rozczarować.. A może jak na złość @ w tym cyklu postanowiła się opóźnić? Dodam, że zauważyłam uu siebie objawy, których wcześniej nie było lub nie zauważałam.

Zerknęłam sobie na Twój wykres i nie chcę Cię rozczarowywać ale przy temp. rzędu 36,2, 36,3 prawdopodobnie w ogóle do owulacji nie doszło. Ciężko to stwierdzić, bo nie prowadzisz dokładnych obserwacji, nie wiadomo czy był skok... Jednak ja bym obstawiała brak owulki i stąd taki długi cykl, może organizm się przygotowuje dopiero do owulacji.
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Vitani, bez całego zaobserwowanego cyklu nie można strzelać z taką diagnozą.
    Bez obserwacji nie można mówić, że @ "się spóźnia", skoro nie wiadomo, kiedy się jej spodziewać. Długości poprzednich cykli to za mało.
    Odkładające raczej zwracają na wszystko uwagę, także drobne objawy. Dodatkowych objawów płodności są dziesiątki. Każdy ma swoje charakterystyczne.
    pannabond, czemu spodziewasz się poczęcia, skoro się nie starasz?
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    vitani_82 a ja tez mam niska temp skok mialam o 0.2oC tylko i owulacje mam potwierdzana na monitoringu :)
    •  
      CommentAuthorpannabond
     permalink
    amazonka, starasz sie uchodzic na tym forum za najmadrzejsza. Czytalam troche, jestes tu od poczatku i zauwazylam, ze czesto sie irytujesz i robisz zgryzliwe uwagi. Tym bardziej szokuje mnie Twoje glupie pytanie do mnie. Wiec wyobraz sobie, ze mozna sie nie starac, a zajsc. Mozna niespodziewanie zauwazyc, ze Twoj organizm zachowuje sie nagle inaczej, co daje do myslenia. Nie chce mi sie tlumaczyc. Nie mam jeszcze pewnosci, ze zaszlam. Jedynie dostrzeglam, ze moze cos jest u mnie na rzeczy. Swoje wredne uwagi zachowaj dla siebie. Niczyja wina, ze u Ciebie starania trwaja dluzej.
    •  
      CommentAuthorMadzia_Wu
     permalink
    Powiem Wam, że mierzyć temp zaczęłam dopiero po owu, pokazało 36,5, natomiast na drugi dzień i aż do dziś rano pokazuje 36,9, a po południu wzrasta do 37,2. Nie umiem powiedzieć jak było wcześniej więc mój wykres jest niekompletny bo i zaczęłam go uzupełniać dopiero od 19 d.c., mam nadzieje, ze dopisało mi szczęście, ale mała ilość śluzu tz suchość każe mi spodziewać się @, to akurat kojarzę z poprzednich cykli.. chociaż szyjka macicy stwardniała, a jeszcze 2 dni temu była miękka i rozpulchniona :) 3mam za Nas kciuki
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Ano nie można, bo czasem może się zdarzyć dłuższy, co nie znaczy, że cokolwiek się spóźni. Nawet w nieregularnym cyklu @ przychodzi o czasie, jeśli wiesz, kiedy jej się spodziewać.
    pannabond, skorzystałaś z okresu płodnego czy przestałaś używać anty? Co masz na myśli mówiąc, że "coś jest na rzeczy"? Dłuższy cykl?
    --
    •  
      CommentAuthorMadzia_Wu
     permalink
    Zazwyczaj wtedy kiedy się nastawiamy, że to już może być ciąża wtedy się spóźnia heh
    •  
      CommentAuthorAnderka
    • CommentTimeDec 27th 2011 zmieniony
     permalink
    A mnie od wczoraj mdli ale bez wymiotów. Jutro może pojutrze wyjasni sie przyczyna. Sa dwie do wyboru- przejedzenie świateczne lub ....:shocked:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Agatella, owszem, tak to jest u samoobsewatorek. Zajrzyj na dziesiątki wykresów i przekonaj się. ;-) Przyzwyczajaj się do dobrego. ;-)
    --
    •  
      CommentAuthorAnderka
     permalink
    Osobiscie wolałabym by wyszło w kolejnym miesiącu. Ten cykl trafiony troszke pokomplikuje mi plany ;)
    -- ,
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Hussy ja się wczesniej obserwowalam, a jedynie w cyklu kiedy zaszłam wywaliło mi żyłki i to solidnie... wczesniej nic takiego nie mialam...
    --
    •  
      CommentAuthorpannabond
     permalink
    eveke dzieki za wsparcie, dobrze wiedziec, ze u kogos tez zylki byly widocznym sygnalem! :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorpannabond
     permalink
    jeszcze dwa dni i zatestuje i sie dowiem :]
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Eveke,no widzisz. Czyli każda z Nas ma "inaczej" :wink: Ja nawet w nie udanym cyklu miałam wyrazniejsze i ciemniejsze żyły na piersiach niż w tym udanym także.. Zasady jako takiej nie ma :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAnderka
     permalink
    A ja moje Drogie zawsze mam widoczne zyły na klatce piersiowe i na piersiach i na brodawkach bo jestem taki trochę chudzielec( ostatnio fakt przytyłam ale nie w tej okolicy :wink:) więc u mnie ten objaw nic nie znaczy. Wogóle tak nietypowa jestem bo co miesiąc przerabiam wszystkie objawy.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorvitani_82
     permalink
    Muszę się zgodzić z Amazonką, że w przypadku dziewczyn obserwujących się raczej nie ma mowy o opcji spóźnienia się @. Biorąc pod uwagę skok + 12-16 dni fazy lutealnej można przypuszczać, że @ przyjdzie właśnie w takim terminie od skoku. Jeśli skok nastąpił później to wiadomo, że cykl się przedłuży i nie ma strachu, że @ się spóźnia :wink:

Ja tylko stwierdziłam, że owu mogła jeszcze nie nastąpić, bez monitoringu to i tak wróżenie z ręki :devil:
    Widziałam już kilka takich cykli, że organizm wykonywał 2 podejścia do owulacji. Jedyne wyjście to mierzyć dalej temperaturę i obserwować zmiany.
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Nie trzeba szukać daleko. U mnie były 2 nieudane podejścia i 3. udane. Wszystko widać na wykresie.
    --
    •  
      CommentAuthorvitani_82
     permalink
    Hussy: Eveke,no widzisz. Czyli każda z Nas ma "inaczej" :wink: Ja nawet w nie udanym cyklu miałam wyrazniejsze i ciemniejsze żyły na piersiach niż w tym udanym także.. Zasady jako takiej nie ma :wink:

To wina progesteronu, całkowicie to normalne, że w FL wychodzą żyłki na piersiach, na brzuchu, na dekolcie... Mi też się powiększały i uwidaczniały, ale w cyklu z Gabrysią wylazły porządnie dopiero po porodzie :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    vitani_82: To wina progesteronu, całkowicie to normalne, że w FL wychodzą żyłki na piersiach

No wiem :wink: :thumbup: Spoczko.
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Ja miałam bardzo często infekcję i nigdy mi się okres przez to nie spóznił. Co najwyżej miałam duuuuuże problemy z odróżnieniem śluzu,bo ciągle był zakłócony.
    --
  6.  permalink
    Co chodzi o widocznosc zylek na piersiach to rowniez je mam w drugiej polowie cyklu i to bardzo widoczne ,a do najszczuplejszych nie naleze i mam bardzo duzy biust.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.