Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Mialam bardzo silne zapalenie grzybicze i bakteryjne (paciorkowiec,gronkowiec ;/) spowodowane spirala (i ja wyciaglam) ale @ pojawiala sie regularnie co do dnia. Tylko sluz byl zaklucony infekcja. Po wybraniu antybiotykow @ przyszla przed czasem bo w 10 dniu fazy lutealnej.
    --
    •  
      CommentAuthorvitani_82
    • CommentTimeDec 27th 2011
     permalink
    Agatella: Dziewczyny potwierdźcie, czy to reguła, że mimo infekcji ma się regularnie @, tzn w planowanym wg wykresu terminie.. Bardzo mnie to ciekawi..

Infekcja nie powinna mieć żadnego wpływu na terminowe nadejście @. W końcu cykl menstruacyjny sterowany jest przez hormony. :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMadzia_Wu
     permalink
    Kupiłam dziś test ciążowy, ekspresowy. Zrobię go w sylwestra rano, będę wiedziała jeszcze w starym roku czy to wszystko sobie wymyśliłam :) chociaż dziś moje nadzieje oklapły, ogólnie zaczął się okres suchy u mnie, bardzo malutko śluzu i to mnie gnębi, wkładka generalnie sucha, tylko przy szyjce macicy coś jest i czasem spłynie :( a no i jedna żyłka na piersi jak widać ciąży nie czyni...
  2.  permalink
    dzisiaj 22 dc,od 12:00 cały czas delikatnie non stop ciągnie mnie podbrzusze i czuję jajnik ale nie kuje tylko ciągnie wszystko ...
    a ja mam pytanie - czy jeżeli obserwuje wzrost temp to nie ma krwawienia? tylko jak spadek/ czy moe być pierwsza miesiączka a tempka spadnie później?

tak bym nie chciała, żeby przyszła @ :angry: temperaturka w końcu skoczyła, mam nadzieję że jutro nie spadnie znowu
  3.  permalink
    ziutka281180...może być jeszcze wysoka a np dzień pózniej spaść ...ja tak mam...kończe ostatni dc np z tem 37.0 a rano ona już spada
    --
  4.  permalink
    :( no to nic czekam co będzie to będzie i tak ten cykl jest dziwny chyba przez drugie opakowanie castagnusa
    jeszcze nigdy w życiu nie miałam cyklu dłuższego niż 29 dni a ten zapowiada się na dluższy
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    ziutka281180: czy jeżeli obserwuje wzrost temp to nie ma krwawienia? tylko jak spadek/ czy moe być pierwsza miesiączka a tempka spadnie później?

Ja w pierwszym obserwowanym cyklu miałam bardzo wysokie temperatury aż do trzeciego dnia okresu,potem spadła :wink: Następne były już w miarę normalne - wraz z nadchodzącą @ , temp. spadała.
    --
    • CommentAuthorLUCKY7
     permalink
    Czesc nowa jestek ,ale czytam Was dlugo i musze cos dodac.To tak wlasnie skonczylam 30-dziech i mam juz core 6 lat teraz chcialabym miec drugie dziecko ale tym razem nie tak latwo.Niektorzy moga dodac ze to od tabletek anty ,ktore bralam okolo 5.5 roku,ale w to niewierze.Tez doszukiwalam sie objawow przez jakies 5 m-cy ,ale top bez sensu na to nie ma reguly.Moja znajoma urodzila 5 dzieciaczkow i z kazdym miala normalane krwawienia jak co miesiac przez pierwszych 5 m-cy.Inna ,ktora pracowala ze mna na tej samej zmianie miala okres 4 m-ce,dodam mocny ,bo sama ja zastepowalam jak latala do toalety i jak sie zwijala po lada z bolu i obfitosci krwi potem zwolnila sie z pracy(z powodow powiedzmy kadrowych) przyszla do mnie i oznajmila ze jest w 4 m-cu ciazy(mialaysmy okres w tym samym czasie)Ja zaszlam w ciaze tez zupelnie dziwnie dla mnie.Ja chcialam maz chcial poczekac, ale jak kobieta chce to....namowilam bylo serduszkowanie 2 dni przed okresem(ktory dostalam).Potem to jemu udalo sie namowic mnie ze warto poczekac, wiec zgodzilam sie.Bez oszukiwania uwazalismy a moj maz pod tym wzgledem staral sie na 100%.Poniewaz bardzo uwazalismy i nigdy wiecej nie bylo bez gumki dalam sobie spokoj.Moze warto sie odchudzic i tak zreszta zrobilam.Byla dieta praca i cwiczonka.Dodam ze pracowalismy po 12 godzin 2 godziny dojazdu do domu(mieszkamy w UK) jakies 4, 5 dni w tygodniu, jedzenie nieregularne(choc dietetyczne) duzo palilam duzo mocnej kawy,ale jak postanowilismy poczekac to sie nie martwilam uzywkami.Mimo to w srodku dziwnie czulam ze sie udalo(choc wlasciwie to jakim cudem?).Moje objawy zauwazylam jak dowiedzialam sie ze jestem w ciazy i byl to srodek 5 tygodnia.Mojej uwadze umknely ze dwa epizody ,kiedy to musialam pojechac do domu wczesniej bo nie moglam wystac na nogach.Bylo to najbardziej dziwne zmeczenie jakbym nie byla we wlasnej skorze.Nastepny objaw to to ze choc zaczelam cwiczyc sumiennie to nic nie chcialo leciec w dol, a nawet czulam sie jakos tak ciezko i napchana.Robilam 3 tasty wszystkie na nie, a przeczucie bylo.Potem zaczal sie pojawiac dziwny sluz.Nigdy sie tym nieinteresowalam wiec nie przyszlo do glowy ze to ciaza.Byl on inny niz ten plodny.Wygladalo jakbym miala infekcje jakas i bylo go duzo cale gacie mokre.Kiedy znow poczulam sie zle jak zmeczono-chora polecialam po test.Jakos w tym czasie mialam dostac okres(dodam ze nigdy nie liczylam dni tylko tak na oko) i pokazal ze ciaza.Dopiero potym poszlam do lekarza zrobili test raz jeszcze pozytywny tez.Po tym dopiero zaczely die mdlosci, odrzucenie od kawy i papierosow i tak dale...czyli okolo 6 tydzien.Wiec mozna poczuc ze cos jest nie tak a czasem nic zupelnie.Mysle ze powodem sa hormony ,tak jak z okresem niektore z nas przechodza latwo inne umieraja z bolu(do ktorych ja sie zaliczam).Powiem wam dziewuszki ,ze to nie od nas zalezy ciaza.Ja wierze ze Pan Bog wie co, jak, i kiedy i nasze nakrecanie nie ma nic do rzeczy.Pamietam jak rok temu moja kolezanka poronila w 7 tygodniu.Powiedzialam jej sama zeby sie nie lamala bo widocznie to nie byl ten czas.Zaszla w ciaze w nastepnym cyklu a syn ma okolo 8 mCy.Niewiem czy ogladacie TLc program o cizy z zaskoczenia.Kobiety dzwigaja, cwicza odchudzaja sie zachodza w ciaze pala pija nie wiedza ze sa w ciazy a rodza zdrowe dzieci.Ja oczywiscie przestalam palic tego samego dnia kiedy wyszedl test pozytywny.Pamietajcie zamiast planowac i liczyc lepiej sie pomodlic a co ma byc napewno was nie ominie.Nakrecanie to czysty stres ktory tylko bardziej moze zaszkodzic nic pomoc.Pozdrowienia dla wszystkich przezywajacych czekajacych i tych juz oczekujacych
    • CommentAuthorLUCKY7
     permalink
    Acha dodam ze z obserwacji oczywiscie bez wykresow , sluzu temperatury....wiem juz kiedy sie nie udalo.Zawsze boli dol kregoslupa ,padam z nog i chce mi sie spac na maxa wzdecia razem z dziwnym posmakiem krwi w ustach i przy tych wszystkich objawach razem jest mi bardzo zimno leze i trzepie sie pod kocem.Zawsze za jakies 2-3 dni okres sie pojawia.Kiedy bylam w ciazy 7 lat temu nie mialam czasu nawet o tym myslec.
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    Lucky7 - jakoś nie rozumiem Twojej opowieści. Zaszłaś niby w ciążę 2 dni przed okresem?
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Blubis a ja podziwiam, że tą całą opowieść przeczytałaś bo ja wymiękłam po dwóch zdaniach :devil::devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    No ja miałam ochotę skończyć po opowieści o pracy i 5 okresach obfitych w ciąży.. no ale wszystko to razem brzmi trochę jak z kosmosu
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    Poza tym - piszesz, że dowiedziałaś się o ciąży w środku 5 tygodnia a potem, ze test wyszedł w terminie okresu. A objawy dopiero od 6 tygodnia czyli po 3 dniach odkąd się dowiedziałaś? Duużo mi nie pasuje, ale może się czepiam :)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Ja z tego załapałam tylko jedno - módl się, a dostaniesz dziecko.
    --
    • CommentAuthorLUCKY7
     permalink
    Obecnie po odstawieniu tabletek w lipcu dzieja sie ze mna cud.Przytylam 7-8 kilo zatrzymuje mi sie woda w organizmie, okresy zaczynam miec bolesne jak kiedys, sluz po okresie mam i wtedy sie zaczyna.Okres plodny to dla mnie klucia jajnikow, a czasem boj ze nie moge sie zgiac a do tego chcica taka ze moglabym za mezem latac nago po domu czego nigy nie mialam.Zawsze w czasie owulacji(domyslam sie) byla ochota na co nieco ale nie tak jak teraz.Nie wsponme o nastrojach,raz usta i brzuch boli od smiechu a potem morze lez a na koniec granat wybuchl by bez wyciagania zawleczki.
    Sorki za zwierzenia ,ale do dzis mialam tylko pseudo przyjaciol i nie mam komu obslinic i umoczyc ramienia wiec troche z siebie wyrzuce.Mam nadzieje ze nie odbijecie tego wszystkiego spowrotem we mnie.Cos we mnie peklo i musze wkoncu wszystko z siebie wyrzucic.
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    Hmmm teraz to jeszcze mnie rozumiem :)
    --
    • CommentAuthorLUCKY7
     permalink
    Objawy pojawily sie okolo 6 tygodnia .Byly pewne sygnaly ale nie bralam je za ciazowe bo pracowalam po 12 godzin 5 dni w tygodniu i tym tlumaczylam dziwne zmeczenie i samopoczucie.
    Niewiem kiedy zaszlam w ciaze.Dziwne bylo to ze tylko raz 2 dni przed okresem byl seks bez gumki.Potem do czasu wizyty u lekarza zawsze gumka.
    Test pozytywny wyszedl mniej wiecej w czasie spodziewanej miesiaczki.Nie mialam pewnosci bo 3 inne tesy wyszly negatywne dopiero lekarz to potwierdzil i byl to 5 tydzien.
    Objawy widoczne ,ksiazkowe jak bole glowy ,mdlosci, sikanie pojawily sie od 6 tygodnia.
    •  
      CommentAuthorAnderka
     permalink
    Ostatnio pisałąś, ze pracowałaś po 12 godz 4 dni w tyg, a teraz 5 dni.....
    -- ,
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    blubis: Hmmm teraz to jeszcze mnie rozumiem :)

Oj blubis, bo
    The_fragile: módl się, a dostaniesz dziecko
    :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorvitani_82
     permalink
    LUCKY7: Niewiem czy ogladacie TLc program o cizy z zaskoczenia.Kobiety dzwigaja, cwicza odchudzaja sie zachodza w ciaze pala pija nie wiedza ze sa w ciazy a rodza zdrowe dzieci.Ja oczywiscie przestalam palic tego samego dnia kiedy wyszedl test pozytywny.

Jak tylko zaczęłam czytać ten post to sobie pomyślałam, że to historia żywcem stamtąd ściągnięta :devil:

Ja też nie kumam jak to w końcu było...
    --
    • CommentAuthorLUCKY7
     permalink
    Anderka jest wyraznie 4, 5 dni.Czasem byly 4 czasem 5.Kto pracowal za granica to wie.
    Hanny ja wierze ze Bog decyduje a nie my.Czasem ludzie sie nie staraje a maja dziecko inne pary mimi ze sa plodne i zdrowe staraja sie latami i nic.Co komu pisane to bedzie.Starania staraniami ale trzeba wyluzowac.
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Hussy zgadzam sie reguły nie ma, ale jeśli ktoś się obserwuje choć kilka cykli i takich objawow nie ma, nie zauważa, a nagle mam żyły na piersiach i zasinione okolice pochwy no to już miałam baaardzo dużą nadzieję , że sie udalo, chyba , że byłby to mega psikus natury, a jednak się nie myliłam i się udało. Ale tak jak mowię jeśli się ktoś obserwuje, a nie bez wczesniejszych obserwacji naczyta sie w necie i każdy objaw podpasuje, tym bym się kompletnie nie sugerowała....

Vitani dla mnei to nei takie normalne , bo w cyklach nieudanych nie miałam kompletnie nic na piersiach, a w cyklu udanym konkretne żyły na piersiach i lekko na dekolcie

Lucky błagam Cie z tym programem o ciąży z zaskoczenia, program dla zarobku.. może jakies tam przypadki sa prawdziwe ... nie chce mi sie po raz kolejny tłumaczyć tego, ale jedno Ci powiem skąd masz pewnosc , że rodzą zdrowe dzieci robiąc te wszystkie zle rzeczy? pokazują rekonstrukcje zdarzen z porodu i tyle , nie wiesz czy to dziecko jest w pelni zdrowe, czy nie ma problemow np dopiero pożniej, nawet jesli pozornie przy porodzie jest ok.
    Poza tym jeśli chodzi o wszelkie używki, każdy ma wlasne sumienie i jeśli chce pić, palić i bog wie co jeszcze to indywidualna sprawa ale później w razie czego to on z tym żyje, nie ja.
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Blubis, nie przejmuj się.
    Lucky, to wiesz, kiedy zaszłaś w ciążę czy nie wiesz? Antykoncepcja też zawodzi, zatem mogłaś począć mimo zastosowania gumy lub jakiejkolwiek innej anty. Na 28dni są takie poczęcia.
    Co to są "obserwacje bez wykresu"? Wymyślasz sobie interpretacje każdego kłucia, odczucia itp.?
    --
    • CommentAuthorLUCKY7
     permalink
    eveke nie program byl celem postu,chodzilo o to ze kazda z nas jest inna ,ma inny organizm.Jedna moze zajsc w ciaze za pierwszym razem lub mimo staran lub mimo niezdrowego stylu zycia ,a inna moze starac sie latami i nic.Po prostu wierze ze jak dziecko ma byc to bedzie.Historia moja i mych kolezanek jest prawdziwa.Zrezygnowalam ze staran i zaszlam w ciaze, zabezpieczlismy sie.Teraz nie stosuje zadnej antykoncepcji i nic mimo sluzu i innych rzeczy ktore wskazuja na plodnosc.Chcialam sie wygadac podzielic z moimi przezyciami czegos nauczyc bo nigdy nie robilam wykresow nie sprawdzalam tempki itd., ale tylko zescie mnie zjechaly i wysmialy ,a i zero szacunku dla innego pogladu czy myslenia.Czasem zdarzaja sie rzeczy trudne do wyjasnienia.Zamiast znalezc tu wsparcie znalazlam smiech drwine i krytyke kultura na wysokim poziomie DZIEKI
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Samoobserwatorki z własnego doświadczenia i oglądania wykresów innych doskonale wiedzą, że każda jest inna i że każda para ma inną płodność: jedna zachodzi w 1.-3. cyklu starań, inna w 1.-3. roku.
    O jakich rzeczach trudnych do wyjaśnienia piszesz?
    --
    • CommentAuthorLUCKY7
     permalink
    Amazonka pisalam wyzej kolezanka byla w ciazy nie wiedziala do 4 m-ca.Pracowalam z nia mialysmy okres w tym samym czasie mocno krwawila, zwijala sie z bolu.Inna starsza ode mnie ma 5 dzieci i z kazdym miala okres mocny ,regularny do 5 m_ca a do tego zadnych objawow sugerujacych ciaze.Widzialam ta dziewczyne codziennie
    nie zmienila sie ,nie przytyla nie wymiotowala, nie zasypiala na stojaco ,nie latala sikac co chwila.
    Co do obserwacji ,to bez mierzenia temperatury sama czuje, ze kiedy mam duzo sluzu to jest mi cieplo a czasem nawet oblewaja mnie takie fale goraca, akiedy blisko okresu na pare dni przed mam posmak krwi w ustach i jest mi zimno jakbym sie przeziebila.Wtedy wiem na bank ,ze okres bedzie i zawsze tak jest.
    •  
      CommentAuthorsushka
    • CommentTimeDec 28th 2011 zmieniony
     permalink
    Ooo, dawno chyba nie było takich kwiatków :devil:
    Nareszcie, bo bałam się, ze zdechnę z nudów :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeDec 28th 2011
     permalink
    No to już problem nieświadomości koleżanki, a nie tego że dzieją się dziwne rzeczy trudne do wyjaśnienia.
    Krwawienia w ciąży to nie jest taka rzadka sprawa.
    --
    •  
      CommentAuthorpsycho_patka
     permalink
    ehhh sama osobiscie znam taka jedna co w 7 m-cu "dowiedziala" sie ze jest w ciazy....jak rodzina zaciagnela ja do lekarza.... :/ mnie sama jakos malo przekonuje wersja owej znajomej, ktora uparcie twierdzi ze naprawde o ciazy nie miala pojecia...co wiecej...przyrost wagi (niemaly) zwalala na przyjmowanie sterydow w trakcie pobytu w szpitalu (!!!)...na pytanie czemu nie poprosila w szpitalu o wizyte u ginekologa odpowiedziala ze przyjmowal dopiero kobiety po 25tym roku zycia... :shocked: :D
    --
    •  
      CommentAuthorzupazgryzoni
     permalink
    LUCKY7
    a mogłabyś robic odstępy (spacje) między zdaniami, po kropce? I używac wcięć akapitowych może?
    • CommentAuthorLUCKY7
     permalink
    Amazonka ,swiadomosc czy nieswiadomosc roznie to bywa.Najczesciej te ktore sie staraja tak jak tu wiele z was pisze ma objawy ciazowe co miesiac zreszta ja tez.Niektore analizuja kazde klucie ,temperature, plamienia itd.Ale sa kobiety ,ktore pracuje ciezko, sa zabiegane i nawet jesli objawy sa jakies czasem nie moga ich dostrzec.Ja zmeczenia nie skojarzylam z ciaza bo jak wracalam z pracy to czesto wolalam isc spac niz jesc padalam na twarz.
    A co do innych trudnych do uwierzenia.Para starala sie o dziecko 15 lat.Wszystko gralo plodnosc zdrowie i nic kolejny miesiac i kolejne rozczarowanie.No i udalo sie -PO 15 LATACH!
    Inna kolezanka, ktora tez jest na Wyspach, byla bezplodna.Znaczy i on i maz zrobili mase badan, testow, probowali i nic.Lekarz jeden, potem drugi i nastepny wszyscy postawili diagnoze -oboje bezplodni, szans nie ma rzadnych.Wiec wyjechali z Polski.Chcieli cos w zyciu odmienic.Nie bylo romansow ani nic z tych rzeczy.Po jakims czasie zaczela sie dziwnie czuc, a dokladnie okropna zgaga, niestrawnosc, bole brzucha nawet nie przyszlo jej do glowy ze to moze byc ciaza.Kiedy lekarz powiedzial ze jednak, naskoczyla na niego ze glupoty gada bo ona i maz sa bezplodni.Teraz maja cudne blizniaki:bigsmile:
    • CommentAuthorLUCKY7
     permalink
    Sorry ,moze to co pisze jest malo zrozumiale czasem ,ale taka jestem ,jak mnie ponesie to nie mysle o formie ale wyrzucam mysli ,jak najszybciej.
    •  
      CommentAuthorpannabond
     permalink
    Amazonka jak zwykle w akcji. I caly czas te same farmazony. Wykresy, wykresy bla bla nuda.
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    pannabond: Amazonka jak zwykle w akcji. I caly czas te same farmazony. Wykresy, wykresy bla bla nuda.

hmmmm to jest portal przeznaczony właśnie do tego, żeby wykresy zakładać
    więc nie wiem, co Cię tak dziwi ?:shocked:

ale widzę, że konto masz od jednego dnia dopiero
    więc może od razu Cię uświadomię - źle trafiłaś bo tu nie kafeteria ani inne do niej podobne forum :devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Pannabond, a coś Ty się tak na Amazonkę uwzięła i na te wykresy? Chyba po to tu część z nas jest, żeby sobie nimi życie ułatwiać? Węszę trolla.
    --
    •  
      CommentAuthorpannabond
     permalink
    alez oczywiscie, ze po to! Ale topic tez jest o pierwszych objawach, nie tylko tych zwiazanych ze sluzem i temperatura, a kolezanka amazonka krytykuje wszystko co 'niewykresowe' i swoimi sarkastycznymi pytaniami probuje pokazac, ze jest najmadrzejsza. Uwazam, ze kazdy ma prawo sie wypowiedziec, bez ryzyka, ze zostanie zaatokowany.
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Mnie też się nie podoba styl wypowiedzi "starych forumowiczek". Wiele w ich wypowiedziach drwiny, ironii, czepiania się słówek. Sam portal jest świetny, bardzo podoba mi się opcja prowdzenia wkyresów, dużo w czytelni interesujących artykułów, ale to forum to porażka.
    Uświadomcie sobie, że niestety edukacje seksualna w naszym kraju leży, że niewiele osób, ma takie pojęcie o cyklu kobiecym, jak wy.Nie trzeba od razu tych dziewczyn wykpiwać. Czemu czepiacie się tego, czy pracowała 4 czy 5 dni? Jakie to ma znaczenie? Dlaczego się dziwicie, że dziewczyna dowiedziała się w 5 tygodniu,a innym razem pisze, że w terminie miesiączki - jeśli ma cykle 35 dniowe, to termin miesiączki to około 5 tygodnia.
    Takim podejściem na pewno nie zachęcicie nikogo do stosowania npr-u - a wielka szkoda, bo to niezwykle przydatne wiadomości.
    Amazonka ma tendencje do zadawania krótkich uszczypliwych pytań, a jeśli padnie odpowiedź, to milczy. Nie wiem, czemu to ma służyć.
    Przepraszam za off topic, ale czuję, że to forum jest bardzo nieprzyjazne.
    A jeśli chodzi o temat to u mnie pierwsze objawy to uczucie zmęczenia. Mogłabym zasnąć na stojąco.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Madzinka, co Wy takie wrażliwe kobiety? Ja też jestem tutaj w miarę nowa, a jakoś nie widzę podziału na stare/nowe, natomiast najwyraźniej ostatnio są tutaj jakieś nadwrażliwe... A zanim się zacznie współżycie to wypadałoby chociaż trochę się dowiedzieć o możliwości ciąży. Mnie śmieszą pytania skierowane do forumowiczek "czy jestem w ciąży?", bo to chyba normalne, że wróżek tutaj nie ma. Same nie wiemy, czy jesteśmy, ginekolog jeszcze też by nie stwierdził, ale forumki na pewno wiedzą ;) Chociaż niektórzy korzystają z usług wróżek na sms, więc chyba nie powinnam się dziwić.
    --
  5.  permalink
    Panno bond-interesujące spostrzeżenia i głębokie przemyślenia jak na jeden dzień obecności w serwisie:cool:
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Masz rację niektóre pytania są absurdalne, ale w tej ostatniej wypowiedzi dziewczyna nie pytała, czy jest w ciąży. Opisywała tylko różne dziwne objawy - zgadzam się bez ładu i składu. Ja nie jestem nadwrażliwa, bo jakoś osobiście nikt mnie nie objechał "jeszcze" - pewnie dlatego, że staram się nie wypowiadać. Po prostu mi szkoda tych dziewcząt, bo mogłyby czegoś wartościowego się dowiedzieć, zamiast drwić, może skierować je do odpowiedniego działu w czytelni?
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    Rzecz w tym, że owe dziewczyny nie chcą czytać, ani niczego się nauczyć (vide pannabond - bo wykresy to nuda). Chcą poznać odpowiedź na pytanie "czy to ciąża?" "Jakie miałyście objawy i czy takie jak moje i CZY TO CIĄŻA???" Posty takie jak ta powyżej - bez spacji i przecinków - są z gatunku "urzekła mnie Twoja historia" i nic nie wnoszą a pytania Amazonki - uznawane za uszczypliwe, są zwyczajnie celne, bo brutalnie obnażają braki w wiedzy podstawowej na temat cyklu miesięcznego kobiety. za uszczypliwe uznawane są wtedy, gdy trafiają w sedno niewiedzy a tego żadna "staraczka" nie lubi, bo przecież wie najlepiej. Wszak w Polsce najwięcej mamy lekarzy i prawników, co widać na tym portalu jak na dłoni.
    A i tutaj jest jeszcze bardzo dużo wróżek... :devil:
    -- Wszystko o kawie - najnowsze forum o kawie. Miejsce dla ludzi z pasją!
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Irlandia - lepiej bym tego nie ujęła.

Poza tym te dziewczyny nie zatrzymają się tutaj na dłużej, nie poczytają, tylko z googla wchodzą na 28, wpisują pytanie/opowieść i tyle.
    --
  6.  permalink
    Tylko czasami mam wrażenie, że zamiast pomóc w tej "niewiedzy" to raczej szuka się dziury w całym. Jeżeli pyt. Amazonki tak obnażają niedouczenie innych to ja naprawdę chciałabym żeby od razu na nie odp. dała wskazówki gdzie szukać odp. Naprawdę wyczuwa się w Jej wypowiedziach dużo złośliwości.
    Jeśli dziewczyna pisze o swoich objawach ciąży, to choćby była na forum tylko pół godz. to po to jest właśnie ten temat. Niestety została skrytykowana, bo nie ma wykresu. Ot cała prawda.
  7.  permalink
    madzinka83: Po prostu mi szkoda tych dziewcząt, bo mogłyby czegoś wartościowego się dowiedzieć, zamiast drwić, może skierować je do odpowiedniego działu w czytelni?

Madzinko- jestem za. Jeżeli podejmiesz się kierowania do odpowiednich działów i odpowiadania na pytania o możliwość bycia w ciąży to ja będę Ci bardzo wdzięczna.
  8.  permalink
    kalabmurka29: Naprawdę wyczuwa się w Jej wypowiedziach dużo złośliwośc

A mogłabyś pokazać gdzie jest ta złośliwość? Bo jaj jej nie widzę?
    Ja nie przepadam za stylem wypowiedzi Amazonki, ale zupełnie z innego powodu. Zresztą za moim stylem tez wiele osób nie przepada i muszę z tym żyć. :tooth:
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    A ja mam prośbę do Kalamburki o zacytowanie wypowiedzi Amazonki, lub którejkolwiek użytkowniczki KRYTYKUJACEJ ją "bo nie ma wykresu". Proszę o konkretne całe wypowiedzi a nie zdania wyrwane z kontekstu...
    Poza tym chyba wiele z tych użytkowniczek, które widzą w wypowiedziach Amazonki złośliwość mierzą Ja swoją miarą. Bo jeśli to jest złośliwośc to wypowiedzi moje czy innych koleżanek uznać można za gigantyczną złośliwośc lub mistrzostwo świata w cynizmie...
    -- Wszystko o kawie - najnowsze forum o kawie. Miejsce dla ludzi z pasją!
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    kalabmurka29: Tylko czasami mam wrażenie, że zamiast pomóc w tej "niewiedzy" to raczej szuka się dziury w całym.

Człowiek czytając takie bzdury po raz tysięczny nie ma do tego cierpliwości.. I owszem szuka się dziury w całym,jeśli za każdym razem koleżanka Lucky pisze co innego.Najbardziej to mnie rozśmieszyło to ,że nie wiedziała czemu zaszła w ciąże czy tam od czego. Sorry,ale nawet czytać się tego nie chciało.Tyle sprzeczności i głupot.. To chyba coś w stylu prowokacji,bo inaczej tego nie umiem wyjaśnić.
    I na przyszłość piszcie po polsku,bo aż się czytać nie chce i nie wiadomo o co chodzi..
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Co Wy się dziewczyny tak irytujecie. Przecież wszystkie jesteśmy złe,złośliwe i głupie. Trzeba po prostu przytakiwać,a nie się mądrzyć :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorpannabond
     permalink
    jesli chodzi o forum to zalogowana jestem od wczoraj, ale przeczytalam cale. Stad wiem, ze amazonka jest bardzo czepliwa. Nie prowadze wykresow, nie dlatego, ze sa nudne. 'nuda' bylo odniesieniem do wciaz tych samych uszczypliwosci amazonki, ktora chyba zapomniala, ze bez wykresow tez mozna zauwazyc u siebie objawy. Ja mam juz jedno dziecko, jak juz pisalam powyzej i udalo mi sie w pierwszym cyklu staran i odczuwalam objawy ciazowe nie majac pojecia o temp, bo jej nie mierzylam. Jednak rozpoznalam u siebie inne objawy i to przed spodziewana @. Nie nalezy nikogo krytykowac za to, ze jest na forum krotko lub nie prowadzi wykresu. Ja jesli sie myle, ze jestem w ciazy, na pewno chcialabym skorzystac z tego portalu i rowniez zaczac prowadzic wykresy. Bardzo dobrze merytorycznie przygotowany portal.
  9.  permalink
    pannabond: Nie nalezy nikogo krytykowac za to, ze jest na forum krotko lub nie prowadzi wykresu

Korzystałam z forum przez kilka lat biorąc pigułki antykoncepcyjne. I żyję. Jakoś krytyka mnie nie zabiła
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.