Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeDec 28th 2011
     permalink
    Szczęsciara: testy sikane wychodziły, ale po godzinie, dwóch

testy "sikance" wiarygodne sa tylko po czasie podanym przez producenta, pozniej lepiej wyrzucac i ich nie ogladac bo nie musza byc miarodajne
    •  
      CommentAuthorjudka25
    • CommentTimeDec 28th 2011 zmieniony
     permalink
    Moje objawy (potwierdzone betą w 15 dniu fazy lutealnej i badaniem usg u gina) :
    - mocno widoczne żyły na piersiach i na całej klatce piersiowej, aż do ramion (nigdy wcześniej tego nie miałam)
    - ból piersi, duże i ciężkie (ale zawsze przed okresem też tak miałam)
    - sutki "stały" i były twarde
    - czasami lekkie bóle kości ogonowej i kręgosłupa- odcinek lędźwiowy
    - wysoka temperatura pod pachą mierzona w dzień ponad 37.3 (nie wiem czy to jest objawem, ale takie coś zauważyłam)
    -ból podbrzusza, kłucie jajników (jak przed okresem)
    - jeszcze szyjka była wysoko, twarda (choć to pewnie nie objaw), ale przekręciła się na bok i to mnie zdziwiło
    • CommentAuthorKafffka74
     permalink
    Witam, jestem tutaj pierwszy raz. Mam do Was ogromna prośbę o pomoc w interpretacji wyniku testu ciążowego. Ostatni okres miałam 28 listopada, współżyłam 15 i 16 grudnia. Dziś 31 dzień cyklu, okres miewam co 27 do 34 dni. Otrzymalam taki oto niewiadomy wynik testu, niestety test robiony po pracy, koło 17, odczytany po 5 do 10 min. Ciąża czy nie?
    Przepraszam, mam kłopot ze wstawianiem obrazków.
    http://imageshack.us/photo/my-images/846/dsc01791i.jpg/
    http://imageshack.us/photo/my-images/4/dsc01777gl.jpg/
    http://imageshack.us/photo/my-images/706/dsc01787do.jpg/

Będę bardzo wdzięczna za pomoc :) Pozdrawiam, Karolina
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Bladzioch jak nic, idź na bete a później umów sie do lekarza ;)
    albo siknij rano z porannego moczu powinna wyjsc gruba krecha.
    --
  1.  permalink
    no krecha jest...:) tez radzilabym powtorzyc test z rana....
    --
    • CommentAuthorKafffka74
     permalink
    Dziękuję za odpowiedź, pozostaje więc czekać do rana. Już jestem w piżamie, aby ta noc szybciej minęła.
    Pozdrawiam :)
    --
    • CommentAuthorEw78
     permalink
    Witajcie Dziewczyny,
    Chcialabym dolaczyc do dyskusji
    Osobiscie jestem po iui 23.12 i dziwnie pobolewa mnie prawa strona jak na 17dc...przeszlam hsg I wiem ze mam pole dzialania ograniczone. Nie mam odwagi z nikim rozmawiac poza M
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Kafffka74 mi identyczne na początku wychodziły. Gratulacje:clap:
    --
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Kaffka gratulacje :))
    --
    •  
      CommentAuthorjaca_randa
     permalink
    Mnie test ciążowy w 28 dniu cyklu (a był to 8 dzień fl) wyszedł negatywny. Cztery dni później test z krwi wyszedł pozytywny. Nie ma się więc co spieszyć.
    -- Szczęście jest decyzją, którą podejmujemy każdego dnia.
    • CommentAuthorKafffka74
     permalink
    Dam znać jutro, po porannym teście. Powiem Wam tylko, że akurat tydzien temu zostawił mnie mój chłopak ( 40 letni ;) chłopak ) , ja mam prawie 38 lat, po 4 latach bycia razem. Także mam niezly mętlik w głowie. Jeszcze jakiś czas temu z tego "cienia cienia" cieszyłabym się jak głupia.... jaki ten los bywa przewrotny.....
    --
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Kaffka przykra sprawa :( nie wiem co powiedzieć ... bo tu takie szczęście i taki smutek... przykro ze chłopak Cie zostawił :(((( bądź silna i głowa do góry
    --
    •  
      CommentAuthorMadzia_Wu
     permalink
    Kaffka74 jeśli będą 2 kreseczki to potraktuj bąbelka jako dar od losu, brzmi to głupio w takiej sytuacji, ale ponoć nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło:wink:
  2.  permalink
    kaffka74 ja tam twierdze ze jak dziecko ma miec tate ch...ego to lepiej niech nie ma w ogole :D i ze nie ma nic gorszego niz bycie razem "dla dobra dzieci".... a babelek cudna sprawa...i tak jak pisze Madzia...dar od losu...i tak trzeba na to patrzec...:D
    --
    •  
      CommentAuthordetelina
    • CommentTimeDec 29th 2011
     permalink
    JAKBY KTOS MIAL CZAS ZAPRASZAM DO MNIE STARAM SIE O DZIDZIE Z MEZEM NIE WIEM CZY MAM TEMP ODPOWIEDNIA CZY MOGLO SIE COS UDAC W TYM CYKLU ZAPRASZAM http://imageshack.us/photo/my-images/706/dsc01787do.jpg/
  3.  permalink
    Hej, ja dziś rano byłam na badaniu beta i juz nie moge sie doczekac wyniku :D Choc to jedynie przeczucie bo nie robilam jeszcze sikańca ale mam nadzieje ze nadzieja mnie nie myli... Trzymajcie kciuki plis... :)
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
    •  
      CommentAuthorAgatella
     permalink
    A kiedy będziesz mieć wynik? A a propos, czy na betę trzeba iść na czczo?
  4.  permalink
    wynik prawdopodobnie jeszcze dzis wieczorem, na bete wystraczy isc rano (nie trzeba na czczo) przed 10.00
    •  
      CommentAuthorMadzia_Wu
     permalink
    to 3mamy kciuki :)
    • CommentAuthorKafffka74
     permalink
    Witam, odzywam się zgodnie z obietnicą. Dziś Bobo test ( 32 dc.) bez wątpliwości pokazał dwie grubachne i ciemne krechy i to zrobiony koło 18. Zapisałam sie do lekarza, wizyta za równy tydzień, czyli będzie jakoś 39dc. Pozdrawiam,dziekuję za słowa otuchy, Karolina
    --
  5.  permalink
    kaffka w takim razie zapraszamy na "PRZYSZŁE MAMUSIE" :))) i jeszcze raz wielkie gratki :))
    --
  6.  permalink
    :( buuu... a ja odebralam wynik bety i niestety... ponizej 0,1. Smutne bo wciąż czuje ze z moim organizmem dzieje sie cos innego niz zazwyczaj. Jak myślicie, czy jest jeszcze jakas szansa ze ten wynik sie zmieni? Wedlug moich obserwacji to dopiero 9dfl...
    •  
      CommentAuthorHussy
    • CommentTimeDec 30th 2011
     permalink
    CiastoMiłości: Smutne bo wciąż czuje ze z moim organizmem dzieje sie cos innego niz zazwyczaj

A ile czasu się obserwujesz?
    --
  7.  permalink
    od trzech cykli, pierwszy na kartce - zaciążyłąm ale poronilam w 6 tyg. I teraz ten trzeci juz na 28dni. Objawy mam podobne do tego pierwszego kiedy sie udalo. Choc piersi mnie nie bola tak nie milosiernie...
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Ciasto beta w 9dfl nie musi wyjść dodatnia, mogłaś poczekać do 12 dfl, spórz na wykresy dziewczyn czasem i w10dfl wychodziły negatywy... poczekaj jescze kilka dni, bądż cierpliwa
    Karolina gratuluję ciąży :)
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    czesc wszystkim :) chcialam sie was zapytac czy miala ktoras miala sutki tak jakby "tłuste" >?? dzis mam 28dc a 10dfl i od dwoch dni zauwazylam cos takiego dzis narazie tego nie ma i pojawiły mi sie male gruczolki na brodawkach pierwszy raz mam takie :)
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Ja bym poczekała do jutra,bo dziś i tak spadła Ci temperatura. Jak jutro znów coś ruszy do góry to fajnie :wink: ,jeśli nie to słabo to widzę.
    --
  8.  permalink
    łóśćń dziękuje za słowa otuchy, wczoraj byłam na badaniu tsh i korzystając z okazji pokusiłam się o betę... i teraz troche żałuję. Ale uzbrajam się na nowo w cierpliwość i zobacze co los pokaże ;)
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Poza tym tak patrzę,że dość pózno miałaś skok.
    --
  9.  permalink
    Hussy, masz rację, nie mogę się specjalnie wkręcać. Ja mam być to będzie, jak nie to trudno... Szkoda własnego zdrowia - tyle to stresu mnie kosztuje.
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Tak jak mówi HUSSy dośc późno miałaś skok, poczekaj jeszcze kilka dni i wszystko się wyjaśni:) ja też nalęże do tych niecierpliwych :)
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    czesc wszystkim :) chcialam sie was zapytac czy miala ktoras miala sutki tak jakby "tłuste" >?? dzis mam 28dc a 10dfl i od dwoch dni zauwazylam cos takiego dzis narazie tego nie ma i pojawiły mi sie male gruczolki na brodawkach pierwszy raz mam takie :)
    •  
      CommentAuthorAgatella
     permalink
    Ja niestety nie wiem jak to jest mieć "tłuste sutki" :wink:
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    ja tez nie wiedzialam pierwszy raz mam takie dlatego jestem zdziwiona :D
    • CommentAuthorKafffka74
     permalink
    Witajcie ponownie. Jak już się oswoiłam z kilkoma testami z dwoma dość porządnymi krechami, nie moglam doczekać się wizyty umówionej na za tydzień i udałam się na wizytę już dziś ( ciężko było załatwić ), zwłaszcza , że biorę leki na astmę i obawiałam się, czy mogę je kontynuować, czy nie. I co - jedno wielkie nicI!!!!, usg - z opisem brak pęcherzyka ciążowego. Przy czym lekarka jak jej powiedzialam, że dziś 33 dzień cyklu, od razu odparła, że przyszyłam za wcześnie, i że mam przyjść za około 2 tygodnie. Co o tym sądzicie???? Proszę bardzo o jakąś odpowiedź, czy jest to możliwe, że jest OK, czy choć będzie OK. Jak rodziłam 10 lat temu, to rzeczywiście pierwsze usg miałam w 6 tygodniu ciąży. A wiecie, że słowa niektórych z Was dodały mi siły i otuchy. Teraz to już nie wiem, czy zaglądać na wątek tych "już w ciąży".... :(
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Kaffka pęcherzyk ciążowy widać jak beta hcg osiąga poziom 1000 a serduszko i dzidzię powyżej 10 tysięcy więc spokojnie poczekaj, nie wiesz kiedy dokładnie doszło do zapłodnienia, ewentualnie możesz badać beta hcg z krwi ze dwa trzy razy w odstępach 48,72 lub 96 h by sprawdzić przyrost
    • CommentAuthorKafffka74
     permalink
    Ojjj, bardzo dziękuję za tak szybką odpowiedź. Przyznam szczerze, że nigdy nie miałam badań beta hcg z krwi, także też i nie posiadałam informacji o podanych wyżej poziomach. Może rzeczywiście mam niższy. Jak pisałam wcześniej, do stosunku doszło w tym cyklu tylko dwa razy, w 18 i 19 dzień cyklu, to jest 15 i 16 grudnia ( czyli dokladnie 15 dni temu ) + czas na zagnieżdżenie to i może to za wczesna ciąża aby mogla wyjść na usg. Przy okazji mogę jedynie polecić test "Bobo test", który pokazal mi dwie porządne krechy 2 razy, test z allegro, tzw. cień cienia. Pozdrawiam :) Pozostaje uzbroić się w cierpliwość.
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    kaffka albo uzbroić się albo pójść do labu i zrobić badania z krwi dzięki temu też łatwiej Ci będzie umówić się na wizytę u gina i na usg które Cię uspokoi :)

A co do leków na astmę co bierzesz ?
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    kaffka ja byłam na usg 8 dni po terminie @ i pęcherzyk miał 3,3 mm , na pewno byłaś zbyt wczesnie, ale jak miałaś pozytywne testy to lekarz powinien chociaż powiedziec Ci co i jak z tymi lekami.
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Kurcze dziewczyny, obserwowanie siebie przeradza sie u mnie w formę obłędu. Biegam do łazienki co pół godziny zobaczyć, co ze śluzem i plamieniami. ( śluz wciąż brązowawy,trochę ciągnący ale tylko w środku, na zewnątrz sucho.) Zrobiłam też sikańca i przez godzinę oglądałam go w każdym możliwym oświetleniu, żeby doszukać się chociaż cienia drugiej kreski. Czytam wszystkie objawy, jakie zdarzały się dziewczynom w ciązy, ale u mnie ich nie ma. No, może poza tym rozpulchnieniem wewnątrz- ale to podobno przed @ też jest. No i dziwny ten śluz z lekka ciągnący (bo na owu. to już raczej za późno), ale chyba w ciązy byłby raczej lepki, nie?
    --
    • CommentAuthorKafffka74
     permalink
    Izulka23 - ja mam test pozytywny i żadnych objawów, a śluz to zauważyłam raczej obfity i białawy.
    AbortaW - biorę Atrovent i Seretide 500 - ginekolożka, acz niechętnie, powiedziała, że Atrovent moge brać, a drugiego leku nie zna, a poza tym odparla, ze tymi pytaniami powinnam iść do lekarza rodzinnego. Nie była zbyt miła.
    Jutro, jak najdę czynne labolatorium pójdę na beta hcg :)
    --
    •  
      CommentAuthorMadzia_Wu
     permalink
    Kafffka74 gratuluję i 3mam kciuki, będzie dobrze :) Izulka23 taki ciemniejszy brązowawy śluz to zaobserwowałam, że jest u mnie tuż przed @ :(, ale przejżałam wykresy innych "Ciężarówek" i niektóre miały taki przed ciążą :)
    • CommentAuthorKafffka74
     permalink
    Eveke - dziękuję za wyjaśnienia ")
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Kaffka ja zażywam oba te leki i oba po konsultacji z ginekologiem i alergologiem-pulmunologiem zażywam i mam zażywać w okresie starań i w ciąży bo są lekami z grupy B czyli bezpiecznymi w ciąży.
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Kaffka poszukaj diagnostyki u siebie lub synevo tylko pamiętaj by powtarzać dokładnie w tym samym labie :)
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Kaffka, trzymam kciuki za wyniki!
    --
  10.  permalink
    Ja zrobilam teraz bete zupelnie niepotrzebnie... Mialam nadzieje ze we krwi wyjdzie..cokolwiek... Mimo ze minelo zaledwie kilka dni od owu. Humor od tego czasu wyraznie mi zrzedl, wciagnelam mase czekolady, zjadlam kilka bombonierek i wciaz nie moge sie pogodzic ze to znow nie tym razem... :( Temperatura dzis w ciagu dnia nie przekroczyla 37,1C i wyglada na to ze wyzsza juz nie bedzie wiec chyba juz po ptokach ;(
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Ciasto miłości z tempką jest tak, że ciąża może być zdrowa przy tempce 36,6-36,8 więc nią się nie sugeruj betę zrobiłaś za wczesnie miała prawo nie wyjść
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Ciasto nie denerwuj sie beta była za wczesnie, mówiłąm powtórz w 12dfl :)
    Kaffka gratuluję będzie dobrze zobaczysz :)trzymam kciuki za wyniki :)
    Izulka fakt można wpaść w opsesje ... jestem tego dowodem :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    dokladnie, u mnie tempka w drugiej fazie to średnio 36,8 a jest zielono :) to sprawa indywidualna
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.