Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeDec 30th 2011
     permalink
    Skup się na nauce metody zamiast wyszukiwać przypadkowe objawy.
    --
  1.  permalink
    chyba w ciązy byłby raczej lepki,

juz wczesniej pisalam, ze u mnie wlasnie dziwny, baaardzo gesty sluz byl jednym z pierwszych objawow ciazy....
    --
    •  
      CommentAuthorKokieteria
     permalink
    *Eveke* bardzo pokrzepiające jest to co napisałaś :)
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    psycho patka, właśnie mi się wydawało, ze coś takiego wcześniej czytałam, ale teraz nie mogę znaleźć twojej wypowiedzi.
    --
  2.  permalink
    no to juz nie musisz bo napisalam i drugi raz :))) a sluz rzeczywiscie przykul moja uwage jeszcze na dlugo przed testem...ba nawet przed chwila kiedy w ogole pomyslalam ze moge byc w ciazy...pozniej bylo go tylko wiecej i wiecej...teraz juz sie unormowalo...
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
    • CommentTimeDec 31st 2011
     permalink
    Dziewczyny,nie ma czegoś takiego,że w ciąży jest jakiś szczególny śluz. U niektórych będzie rozciągliwy,u innych grudkowaty.Poza tym często przed @ można zaobserwować śluz typu płodnego. Więc nie wiem po co się tak tym śluzem nakręcacie przed spodziewaną @ . Tu śluz jest indywidualną sprawą.
    -
    Ciasto,pisałam Ci ,że u Ciebie pózno był skok.Poczekaj jeszcze trochę. Nie ma @ - jest nadzieja.
    -
    Izulka23, mogę Cię pocieszyć.Ja też świrowałam podczas starań.Codziennie po kilkadziesiąt razy oglądałam piersi pod każdym kątem, sprawdzałam śluz i krótko mówiąc wpadłam w obłęd. Był tylko jeden cykl,w którym odpuściłam ,ale też nie wyszło. Po tym cyklu był kolejny,w którym znów dostałam wariactwa,no ale w tym się udało :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Dziewczyny, jest blady plusik. Mam nadzieję, ze tym samym nastąpi koniec obłędu.:bigsmile:
    --
    • CommentAuthorKafffka74
     permalink
    Witajcie :) Byłam dziś na becie, ale wyniki będą dopiero w poniedziałek. A że od rana startuję do pracy, odbiorę koło 17. Ale nerwowy ten Sylwester i nowy Rok będzie ;). Do siego roku dla Wszystkich !
    --
    •  
      CommentAuthorAgatella
     permalink
    Ojj takimi nerwami bym się chetnie zamieniła;)
    Izulka gratulcje!
    •  
      CommentAuthorMadzia_Wu
     permalink
    Szczęśliwego Nowego Roku Dziewczyny! Oby ten był dla wszystkich owocny ;*:tongue::wink:
    •  
      CommentAuthorMadzia_Wu
     permalink
    P.s. Izulka23 mam nadzieję, że nie zapeszę, ale gratulację :)
  3.  permalink
    Hussy no nie zaprzeczam ze sluz to sprawa indywidualna jednak u mnie byl on naprawde zupelnie inny niz zazwyczaj...bardziej gesty i bardziej rozciagliwy niz w dni plodne a do tego bialo-kremowy.... i z tego co czytamy tutaj da sie zabserwowac ze juz dwie kolejne kobitki pytajace o dziwny sluz, ujrzaly na tescie druga kreche...wiec moze cos w tym jest???

Izulka gratulacje :))
    --
  4.  permalink
    Ja przeczytalam na osobnym wątku, ze np śluz przypominający ten płodny w fl zwiastuje zblizajaca sie @. To ponoc teoria wg Roetzera. Ja miałam taki wczoraj więc nadzieja na dzidza dalej upada....
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
    • CommentAuthorKafffka74
    • CommentTimeJan 1st 2012
     permalink
    Izulka23 - trzymam kciuki :) szczęscia w Nowym Roku. Jestem na podobnym "etapie" do Ciebie.
    łośćń i Madzia Wu - dziękuję :)
    wiad. Dla czytających mnie wcześniej - jest szansa na zgodę w związku
    --
    • CommentAuthorKafffka74
     permalink
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    CiastoMiłości: Ja przeczytalam na osobnym wątku, ze np śluz przypominający ten płodny w fl zwiastuje zblizajaca sie @.

no u mnie na przykład zwiastował ciążę a nie @
    także na dwoje babka wróżyła
    dopóki nie zrobisz testu [nie mówię o tej becie z 6 dnia FL bo to zdecydowanie za wcześnie było] to nadzieję miej kobieto ! :tongue::tongue::smile:
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Robiłam dziś rano kolejny test, wyraźniejszy niż ten wczoraj. Mam też ciekawą obserwację dotyczącą oglądania testu po czasie zaznaczonym na ulotce. U mnie w przedziale 2-10 minut plusik jest blady, ale doskonale widoczny, natomiast po tym czasie blaknie stopniowo i po jakiejś godzinie zanika. Także nie ma co się sugerować wynikiem po czasie.

A propos śluzu u mnie w 7dfl był jeden dzień rozciągliwy, płodny. Następnego dnia zaczęło się 3-dniowe plamienie. Teraz mokro, a śluz biały. No i podpisuję się pod najczęstszym "objawem" -cały czas mam wrażenie że @ jest tuż tuż.
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Dziewczyny, dziękuję za gratulacje. Trzymam za was kciuki.
    --
  5.  permalink
    Izulka23 ja tez dolaczam gratulacje - to cudowna radosc na koniec roku.
    Teorka... Potrafisz podnieść mnie na duchu ;) dziekuje :)
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Kaffka- super, życzę Wam szczęścia, niech się Wam ładnie układa!

Z tym śluzem to różnie bywa faktycznie. Ja u siebie nigdy (od początków) śluzu nie mogłam zaobserwować, bo było go tak mało, że na zewnątrz "nie wychodził". A jak zaszłam to już w 4 tyg mnie zalewało... I to był dla mnie znak, że coś jest inaczej ;)))
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    izulka a pobolewa cie brzych albo ciagnie tak jak na okres czy masz tylko takie wrazenie ze zaraz przyjdzie @????
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Izulka GRATULACJE !!! cudowne wieści na NOWY ROK :))
    Kaffka dobrzeze jest szansa na zgodę, bo nie śmiałąm Cie pytać o to czy ajk sie dowie o ciąży czy to zmieni jego decyzję, cieszę się ze sie problem rozwiązuję :)
    Jęśli chodzi ośluz to ja jak mam objawy płodności w fl to już wiem ze u mnie lipa, więc tak jak piszą Hussy I Teorka to sprawa bardzo indywidualna, w tym cyklu tez już mam taki lekko rozciągliwy, więc cykl na straty :(( ech szkoda :(
    --
    •  
      CommentAuthorkaska_2
     permalink
    Dziewczyny mam problem. Poratujcie , pocieszcie. Wczoraj zrobiłam testa,żeby mieć czyste sumienie, wiadomo sylwek, chce się i człowiek winka napić. Ale do sedna sprawy. Mianowicie, wczoraj test nic nie wykazał. Połozyłam go w łażience, no i miałam wyrzucić, ale w całym tym zamieszaniu-zapomniałam. Ja dzisiaj do testu,a na teście widoczna słabsza druga kreska. Pomyślałam cholera jasna, chyba nie może tak być. Czy któraś z Was tak miała?
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Tak ja w zeszłym cyklu :(
    Ae dla pewności powtórz test
    --
    •  
      CommentAuthorkaska_2
     permalink
    Ale w zeszłym cyklu nie było drugiej kreseczki, chyba nie powinnam brać tego wyniku pod uwagę . Co? Mam teraz poczucie winy :-( :-(
    •  
      CommentAuthorkaska_2
     permalink
    Przepraszam,ze zawracam Wam głowę :-(
    •  
      CommentAuthorAgatella
     permalink
    Nie zawracasz:)
    Mnie się raz zrobił na teście bardzo widoczny naciek, o ciąży nie mogło być mowy, bo test był zrobiony dużo za wcześnie. Więc generalnie dalej nie wiesz nic, bo testy też nie zawsze wyjdą (tak mówią niektóre dziewczyny - że były a test nie wykazywał na początku..). Ale takim wynikiem bo czasie bym się nie sugerowała jednak.. niestety :wink:
    •  
      CommentAuthorPeaberry
    • CommentTimeJan 1st 2012 zmieniony
     permalink
    Test nie jest miarodajny po 10 minutach pod pojawiania się kreski testowej. Powinien zostać wyrzucony. Produkty metabolizmu moczu z elementami chemii testu mogą dawać wynik fałszywie dodatni. Dlatego producent NA ULOTCE, którą powinno się przeczytać, pisze, że wynik odczytany po czasie dłuższym niż 10 minut jest niemiarodajny.
    -- Wszystko o kawie - najnowsze forum o kawie. Miejsce dla ludzi z pasją!
    •  
      CommentAuthorAgatella
     permalink
    Tak dla jasności, zgadzam się z Irlandią, ale dodam, że ujemny wynik testu (tu zaliczamy ten oglądany po czasie), nie zawsze daje 100 % pewność, że ciąży nie ma.. Przynajmniej tak wynika z opowiadań dziewczyn mających doświadczenia z testami..
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Zgadam sie z Agtella mimo ze kreska po czasie, proponuje test powtórzyć z porannego moczu i nie denerwuj sie :)
    --
    •  
      CommentAuthorkaska_2
     permalink
    Dziękuję dziewczyny, chcę poprostu mieć czyste sumienie.Ale muszę poczekać co czas pokarze. Nie robię sobie zbytnio nadzieii , tylko żałuję,ze się nie zaopatrzyłam w dwa testy. Bo do miasta niestety mam daleko . :-(
    •  
      CommentAuthorkaska_2
     permalink
    A test będę mogła powtórzyć dopiero w środę. Jeszcze raz Wam dziękuję.
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Głowa do góry i czekamy :)
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Iza, brzuch mnie boli przez większość czasu i jest napięty. Cały czas myślę, że @ zaraz się pojawi. Poza tym, teraz to już sama zgłupiałam z tym testem. Wiem, że po 10 min nie powinno się go czytać, ale nie jestem w stanie pojąć czemu kreska blednie po tym czasie. Przez pierwsze 10 min ewidentnie widać +, a potem jaśniejsza, jaśniejsza, aż prawie niewidoczna. Po godzinie wywaliłam go do smieci, bo nie chciałam popadać w paranoję. Teraz żałuję, że nie kupiłam dodatkowo testu innej firmy.
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Iza testy różnie działają ważne, że w przepisowym czasie kreska jest :)
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    Izulka a nie lepiej isc na bete ??? ja sie zastanawiam czy nie isc jutro na krew poniewaz z jednym tescie z 3 widac mega mega cieniutka druga kreske . trzeba sie dobrze przyjzec a w 10dfl mialam sluz biało-różowy a 11i 12 dfl delikatnie brazowy . miewalam tak jak mialam dostac @ ale sluz byl zabarwiony tylko 12godz wczesniej a dzis juz 3 dzien mam zabarwiony ;(
  6.  permalink
    Ja przez pierwszych kilka dni mialam duzo bialego gestego sluzu, wczoraj pojawil sie przez chwile przejrzysty rozciagliwy a dzis zanikl zupelnie... Jest zupelnie sucho... :(
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Ciasto,a Ty znów z tym śluzem :tongue: :wink: Spokojnie dziewczyno,bo zwariujesz :wink:
    --
  7.  permalink
    Hussy, heh, ja chyba juz oszalalam... ;) Swięta.. - za duzo czasu wolnego ;)
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    CiastoMiłości: za duzo czasu wolnego ;)

Wiem coś o tym :smile::wink:
    --
  8.  permalink
    witajcie ;]
    jestem tu można by powiedziec nowa ale pisalam kiedys ponad rok temu.. staralismy sie z mezem o dziecko przez 10 mcy.. co prawda mam juz coreczke 3 latka skonczy za kilkanascie dni.. piszecie tu o pierwszych objawach.. mianowcie mnie jeszcze przed terminem miesiaczki codziennie bolała głowa dwie trzy godzinki zawsze wieczorem.. a jakis tydz przed moje sutki bardzo je odczuwalam.. nie moglam dotknąc do nich.. duzo duzo bialego śłuzu.. i ból brzucha taki jak na okres, ze myslalam ze go dostane.. i w dniu terminu miesiaczki pochłonelam caly słoik ogorkow i z tymi ogorkami tak zostalo mi do 8 tyg.. obecnie jestem juz w 11 tyg ciaży :D:D:D:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    pozdrawiam wszytskie zaciązone i staraczki ;]
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    Mam pytanie - niekoniecznie dotyczące mojej sytuacji - czy bhcg 20-21 dni po stosunku negatywna jest w 100% wiarygodna?
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Blubis, a w którym dniu fl?
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    chodzi o założenie ze ktos sie nie obserwuje, tylko o czas..
    --
  9.  permalink
    Każdy wynik przed terminem okresu nie musi być wiarygodny.. bo jesli się nie obserwujesz to nie wiesz kiedy była owulacja..

wgl dziewczyny jak jak chodzilam do gina w czasie kiedy sie staralismy to pow mi (dodam ze mialam cykle nie regularne) zeby kochac sie nawet jeszcze w przedpstatni ostatni dzien miesiaczki i tak co drugo dzien przez cały cykl.. i wtedy sie uda.. mi to akurat nie dalo nic bo meza mam tylko na weekendy ;/ wiec dodatkowe utrudnienie mielismy...:sad:
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    izabela88: Izulka a nie lepiej isc na bete ???

Mieszkam w Szkocji, więc to nie takie proste. Przychodnie są zamknięte do środy. Nawet jak w środę uda mi się dostać do lekarza to mogę go nie namówić, żeby mnie skierował, bo oni tu tego nie uważają za konieczne.
    --
  10.  permalink
    To tak jak w Irlandii ;/ na takie badanie musiala bym specjalnie jechac do polskiej przychodni 40km.:confused: i az sie nie chce, bo czas i koszty badan i dojazdu :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Generalnie wolę tutejsze podejście, przynajmniej jesli chodzi o ciązę. W Polsce niemal każda ciężarna obstawiona lekami od samego początku :"na wszelki wypadek".
    --
    •  
      CommentAuthorMadzia_Wu
     permalink
    Dziewczyny, a ja zadam pytanie z innej beczki, co myślicie o termometrze bezdodytkowym? Ma chyba największą dokładność, więc pomyślałam aby z nim spróbować w kolejnym cyklu, bo moja @ nadchodzi ogromnymi krokami:)
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Bezdotykowy otoczysz błoną śluzową?
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.