Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorKafffka74
    • CommentTimeJan 2nd 2012
     permalink
    Rozumiem, ale niestety nie dam rady co do godziny, W sobotę robiłam o 11, a w środę najwcześniej mogę być na becie po pracy, tj. ok. 16. Trudno, ale pojadę, jakiś obraz choć będę miała. Dziękuję za podpowiedź :)
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Spokojnie i tak będzie wiadomo jak rośnie :)
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    bardziej mi chodziło że wtedy nie można się tak sztywno trzymac ile % ma przyrosnąć beta :)
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    blubis: mam wynik 19,7 mIU/ml czy to ok dla 11 dfl?????????

Blubis, jak na tak wczesny dzień fl to tak :)))) Masz podobny do mojego, mój był jeszcze niższy ;)
    --
    • CommentAuthorizabela88
    • CommentTimeJan 2nd 2012 zmieniony
     permalink
    a ja dzis zrobilam bete i wynik mam 30,37
    •  
      CommentAuthorłóśćń
    • CommentTimeJan 3rd 2012
     permalink
    Blubis gratuluje :))
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Blubis, Izabela gratulacje!!!
    --
    • CommentAuthorgrzanka_
     permalink
    Hej Dziewczyny. Zastanawiam się czy to możliwe żebym była w ciąży. @ mam nieregularne i to bardzo, ale tym razem ostatnio miałam 10.11 i do tej pory cisza.. Od tamtego czasu przytyłam też 4kg. Mam mdłości, praktycznie cały czas boli mnie podbrzusze i lewy jajnik. Poza tym za bardzo nie "odkryłam" żadnych objawów, typu np.bolące piersi, swędzenie. Od kilku dni mierzę temperaturę i była raczej niska ( w przedziałach od 36,3-36,5), a dziś 36,8. Zrobiłam rano test i niby jedna, gruba krecha wyszła. A teraz jak na niego spojrzałam jest i druga, malutka, cieniutka. Co o tym myślicie?
    • CommentAuthorEw78
     permalink
    Grzanka, mysle ze mozesz byc w ciazy objawy pasuja a testy sikane sa czesto watpliwe, ja bym zrobila testnz krwi i najszybciej jak sie da umowila sie na Wizyte u ginka.
    • CommentAuthorEw78
     permalink
    Daj znac jak zobaczysz fasolke na usg
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    grzanko idz na bete to da ci pewnosc:)
    Suwaczek z babyboom.pl
    • CommentAuthorEw78
     permalink
    Grzanka, jesli chodzi o objawy to kazda z nas odczuwa indywidualnie.mnawetbsama @ jedne bola piersi inne nie jedne maja sluz plodny inne nie jak ja a mimo to mam normalne podobno zdorowo wygladajace owulacje . A masz takie typowe objawy jesli chodzi omdlosci to byc moze bo kwestia przytycia jest indywidualnA, czasem woda sie odklada samoczynnie brak ruchu itp
    •  
      CommentAuthorAgatella
     permalink
    grzanka, równie dobrze mogła ci się owulacja opóźnić..
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    grzanka ja też ostatnią @ miałam 10.11 i jestem w ... patrz suwaczek :)
    ale ja mam wykres i wiem kiedy mniej wiecej była owulka...

skoro masz nieregularne to może niektóre są bezowulacyjne...

jak masz jakis cien na tescie to jutro zatestuj zaś z porannego moczu, jeśli to ciąża to kreska sie pojawi grubsza
    --
    • CommentAuthorkaffka74
     permalink

Izabela88 - gratulacje :)
    Grzanka - beta Hcg rozwieje wszelkie wątpliwości, tak bylo u mnie :)
    •  
      CommentAuthorBruna
    • CommentTimeJan 3rd 2012 zmieniony
     permalink
    CiastoMiłości: hehe, ja dołączam się do tych co spać nie mogą i budzą się na długo zanim budzik zadzwoni... od kilku dni budzę się o 5.00

ja też się budzę ok 5, mierzę, a potem zasypiam i znowu mierzę o stałej porze, tj 6.30 - która temperaturę zapisujesz?? bo ja już sama nie wiem.. O 5 mam 36.7, bez siku śpię do 6.30 i wtedy 36.9, i która właściwa? :confused:
    •  
      CommentAuthorBruna
     permalink
    [quote=blubis: mam wynik 19,7 mIU/ml czy to ok dla 11 dfl?????????

Blubis, jak na tak wczesny dzień fl to tak :)))) Masz podobny do mojego, mój był jeszcze niższy ;)
    -- [/quote]

no ja w 11 dfl miałam 23 a za 2 dni już tylko 6.. Oby Twoje dziecko blubis było silniejsze!!
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    temp jest wazna z tej godz o ktorej zawsze mierzysz:)
    •  
      CommentAuthorBruna
     permalink
    ale tylko bez wstawania? :) mam na myśli po przebudce..
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Bruna jeśli tylko się przebudzasz , ale nie wstajesz i nic nie robisz, zamykasz oczy i dalej śpisz do 6.30 to wpisuj tą z 6.30 czyli tak jak zawsze...
    A od przyszlego cyklu mozesz nastawic budzik na 5 i o tej mierzyć... ale już w trwającym cyklu nie mieszaj , bo dwie kreski róznicy trochę Ci namieszają
    --
    •  
      CommentAuthorBruna
     permalink
    mam nadzieję, że nie będzie nowego cyklu i że mnie to dzidziuś budzi jak poprzednio, no ale zobaczymy. Dzięki za rady :wink:
    •  
      CommentAuthorMadzia_Wu
     permalink
    Przyszła @ :( wiedziałam, że przyjdzie. Staramy się dalej :)
    • CommentAuthorKafffka74
     permalink
    Mam pytanko do już troszkę bardziej zaawansowanych - nie mam żadnych objawów ciążowych i zaczyna mnie to niepokoić ! czytając niektóre poprzednie wątki. Wizytę u lekarza mam na 9 stycznia. Jutro postaram się powtórzyć beta hcg.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Kaffka ja do 2 trymestru nie miałam :)))))
    --
    • CommentAuthorKafffka74
     permalink
    Może troszkę większe piersi, ale i tak zawsze miałam duże, więc trudno powiedzieć. Żadnych nudności, wymiotów tym bardziej. Jestem pełna wątpliwości i obaw, mam 37 lat i ciąża to dla mnie zaskoczenie. Poprzez 4 blokady sterydowe ( zerwane więzadło a na dodatek ostroga piętowa ) najprawdopodobniej cykl mi sie rozregulowała, no i stało się. Jednak nie bedę ukrywać, że już w tej chwili cieszę cię bardzooooo, ale i zaczynam bać kolejnych dni ( tak, jakbym każdej chwili spodziewała się nadejścia okresu )
    The fragile - dziękuję za odp. :)
    --
  1.  permalink
    Ja na początku też nie miałam żadnych objawów. Tak gdzieś w drugim miesiącu dopadły mnie senności i zmęczenie w ciągu dnia, ale to też trudno odróżnić jako typowy objaw ciążowy. Wymiotowałam może ze trzy razy do tej pory. Nie mogłam się doczekać brzucha, żeby mój G. uwierzył, że naprawdę będziemy rodzicami. Nawet jak mu młody pomachał na usg, to nie do końca wierzył. ;) Dopiero teraz jak brzuchol wielki to mu się załączyło ;) Także brak objawów to bardzo dobry objaw :) Ciesz sie spokojem póki możesz...
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    a czy takie kłucie w jajnikach, szczególnie jednym jest prawidłowe? tak mi jakos gorąco w prawy jajnik.. czy sobie wmawiam?
    --
  2.  permalink
    dziewczyn mam moze i głupie pytanie ale ... kochałam sie z chłopakiem 31 grudnia na 1 stycznia. to były ostatnie moje dni płodne . teraz mam jakies dziwne bóle pod brzychem i w dodatku rano miałam mdłosci . czy moge byc w ciazy??
    •  
      CommentAuthorAga19782
     permalink
    JUż byś chciała mieć objawy????Nie za szybko???
    --
  3.  permalink
    własnie nie chce ich miec ... ale boje sie ze do za płodnia mogło tez dojsc wczesniej. tylko w tam to co teraz mysle nie jestem przekonana do konca .
    •  
      CommentAuthorfasolinka1980
     permalink
    a mnie dzisiaj bolą i kłują piersi, raz jedna a za 2h druga i tak w kołko, dosyć mocne bóle na dole pod cyckami i po ich bokach , śluz nadal jest, temperaturka także :) podbrzusze- czasem jajnik się odezwie- jakby ktoś ściskał mnie za niego :) 30 dc (ale 6 dfl)
  4.  permalink
    i chyba z 2 razy w życiu bolały mnie piersi - tak nigdy nie miałam bóli i kłucia
  5.  permalink
    to tak jak u mnie
    •  
      CommentAuthorAgatella
     permalink
    Cześć dziewczyny, mam pytanie z serii prawdopodobnie naiwnych.
    Czy zdarzało się wam mieć coś co nazwę "swędzenie jajnika"? Nie wiem czy to jajnik, czy coś w okolicy, w każdym razie miałam dziś uczucie jakby mnie coś w tej okolicy zaswędziało :shocked:
    Oczywiście nie chodzi o skórę w tym miejscu, tylko coś pod spodem ;)
    A jeśli tak, to czy może być czegoś oznaką?
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    no ja tak teraz mam, takie swedzenie, pieczenie, lekkie kłucie.
    --
    •  
      CommentAuthorMadzia_Wu
     permalink
    Swędzenie ? :D
    No to mamy nowy objaw, może fasolka się mości :)
    •  
      CommentAuthorAgatella
     permalink
    Dzięki, tylko żeby sprecyzować, kłucie już miałam, to jest co innego, takie typowe swędzenie, że automatycznie mam potrzebę się podrapać i wtedy to przechodzi. Po czym teraz bardzo czuję ten jajnik, czy to co tam daje znać..
    Kurcze, ja już w tym cyklu wszystko zaliczam :confused:
  6.  permalink
    a kiedy wy dostaliscie pierwsze objawy ciazy??
    •  
      CommentAuthorAgatella
     permalink
    Hehe, Madzia ja już mam naprawdę dość tych objawów od ponad 2 tygodni :bigsmile:
    Dzisiaj na tapecie swędzenie jajnika :wink:
    •  
      CommentAuthorAgatella
     permalink
    Niunia ja nic nie wiem żebym była puki co w ciąży.. Opcja taka jest, ale równie dobrze opcja jest, że nie ma..
  7.  permalink
    nie ale sie denerwuje ze chce mniec a nie mam i oststnio mam dziwne objawy ale nie zgadza mi sie to czasowo
    • CommentAuthorgrzanka_
     permalink
    Dzięki za odpowiedź. :) Dziś okropnie zabiegany dzień miałam. Jutro z rana powtarzam test i na wszelki wypadek umawiam się na wizytę do gin. A tu tak moja mała fasolka :heart:
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    grzanka ktorym jestes tyg??
    • CommentAuthorBiedro
    • CommentTimeJan 4th 2012
     permalink
    czesc dziewczyny, od dwoch lat nie biore anty, moja @ pojawiala sie co 28-40dni. Dopiero od paru miesiecy wyglada ze sie unormowalo i "krewni" przychodza co 28dni. widzac poprawe zaczelismy starac sie z mezem o nasza fasolke. Dzisiaj (03.01.12) przypada 14dc czyli idealnie owulka. Czuje nawet typowy bol w lewym jajniku. Kochalismy sie rano, pozycja "plodnosci" nogi oparte o sciane tez byly:). Czytalam na jakims portalu, ze jezeli para wspolzyje 2-3 w tyg przez caly rok i nie moze zjac w ciaze to okresla sie ich mianem nieplodni. Jestem zalamana (to troche za mocne slowo) ale jest mi strasznie smutno patrzec na moje rowiesniczki, ktore maja juz po 2 dzieci a ja zero. Czujac bol w jajniku (a noz moze sie uda) za chwile powtorzymy starania o fasolke, ale i tak pewnie nic z tego nie bedzie.Chcialabym sie dowiedziec od kiedy mam zaczac swoj wykres i czym sie kierowac. Oraz co jeszcze moze mi pomoc. Mam 26 a maz 38lat. Moze byc tak, ze jego plemniki sa za wolne albo szybciej umieraja? Z gory dzieki za pomoc ;)
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Biedro: przypada 14dc czyli idealnie owulka

Biedro,nie można ustalić owulacji co do dnia. I widzę,że jesteś z tych co myśli,że mając 28 dniowy cykl owulacja wypada Ci dokładnie 14 dnia - bzdura. Bez obserwacji takich jak mierzenie temperatury,obserwacja śluzu,czy szyjki macicy nic Ci nie da takie "obliczanie" .
    Biedro: Kochalismy sie rano, pozycja "plodnosci" nogi oparte o sciane tez byly:)

Myślę,że nie ma co się sugerować takimi pozycjami :wink:
    Biedro: Czytalam na jakims portalu, ze jezeli para wspolzyje 2-3 w tyg przez caly rok i nie moze zjac w ciaze to okresla sie ich mianem nieplodni.

Bzdura.
    Biedro: od kiedy mam zaczac swoj wykres i czym sie kierowac

Mierzyć temperaturę ,oraz obserwować śluz możesz zacząć nawet od zaraz.Wybierz sobie metodę (jest ich tu pełno) i zacznij obserwacje. Wszystko masz dokładnie opisane. Kiedy mierzyć,jaki śluz jest typu płodnego,a jaki nie.
    Powodzenia w staraniach :wink:
    --
    • CommentAuthorBiedro
     permalink
    ciesze sie ze znalazlam TO forum, dlugo szukalam odpowiedniego. Dzieki Wam dowiedzialam sie ze jest tak wiele sygnalow, ktore wysyla nasze cialo, ze nie musimy zdawac sie na traf szczescie-uda sie czy sie ne uda. Od wczoraj prowadze obserwacje, mam nadzieje ze doprowadza mnie do celu:)
    Hussy co do owulki to masz racje, wyglupilam sie troche, ale bole lewego jajnika byly (wskazujace ze cos sie tam dzieje)do tej pory czuje ze mnie jeszcze trzyma, wiec owulka mogla miesc miejsce w okolicy tego dnia :) miejmy nadzieje ;)
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Poczytaj bloga, najlepiej od poczatku - mi sporo pomogl, choc konkretnej metody bede sie uczyc dopiero po porodzie.
    http://blog.28dni.pl/2011/03
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Naprawdę WTEDY będzie Ci się chciało zabierać za naukę reguły szczytu itp.?
    --
    • CommentAuthorKafffka74
     permalink
    Dziekwczyny, ale mam nerwy. Byłam dziś na badaniu u ginekologa, dziś 39 dzien cyklu - ciąży w macicy nadal nie widać. Lekarz podejrzewa nawet ciążę pozamaciczną, albo mówi, że jadnak może być za wcześnie. Mam powtórzyć Beta hcg ( i tak dziś sie wybierałam ) i przedzwonić do niego z wynikiem ( będę go mieć jutro koło 17 ). Nerwy mam jak 150. Czy jest taka możliwość, że ciąży na usg nie widać ( ostatni okres 28.11.2011r, długość cykli między 27 a 32 dni ). Beta z 31.12. 2011r. - 280.
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Kaffka możliwe bo dziś dopiero pewnie beta przekroczy 1000 a dopiero powyżej 1000 widać pęcherzyk ciążowy, a powyżej 10 000 zarodek i serduszko
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.