Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorPuzzle
    • CommentTimeJan 5th 2012
     permalink
    Kaffka wynik jak najbardziej prawidłowy :) a z usg bym poczekała do conajmniej 6-7 tygodnia ciąży tak więc spokojnie i czekaj grzecznie :) ale z progesteronem zadzwoń do ginki bo nie jest rewelacyjny
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    blubis tak luteina jest wykrywana w badaniu labolatoryjnym
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Witam, mam taki problem. Z mężem staramy się o dziecko i kochaliśmy się co 2-gi dzień w dni płodne. Okres mam różnie, bo odstawiłam jakiś czas temu tabletki... co 27-30 dni. Dzisiaj jest ten 30 dzień. Od paru dni mam dziwne kłucia w podbrzuszu i spore upławy... (no i inne objawy typu zmiany nastroju i apetytu...). Czy to może oznaczać ciążę?? Proszę pomóżcie
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeJan 5th 2012 zmieniony
     permalink
    Może, ale nie musi. Upławy są objawem choroby.
    Jak zrobisz test, to się przekonasz.
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    dii zrob test ciazowy albo bete HCG
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    a to nie za wczesnie na test?? ale tak naprawdę to się niecierpliwię i zrobiłabym już rano gdybym wiedziała, że będzie prawodłowo wykonany...
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    To zależy, na jakim etapie cyklu jesteś. Jeśli nie wiesz, kiedy byłaś płodna, to nie wiadomo, czy już warto.
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    no w tym momencie mam 30 dzień a tyle max trwał do tej pory. Mógł też mi się poprzestawiać po odstawieniu tabletek... Sama już nie wiem... Może niepotrzebnie robię sobie nadzieje, ale takich upławów przed @ nigdy nie miałam i częściej oddaję mocz... piersi mam jakieś inne, twardy brzuch... i te bóle, kłucia... dziwny posmak żelaza szczególnie jak piję kawę... Może mam już obsesje... :(
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Tak, mógł się poprzestawiać po odstawieniu tabletek, dlatego nie wiadomo co i jak.
    Upławy to powód do udania się gina i objaw choroby.
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    dzięki, tak też zrobię i dam znać :wink:
    --
    • CommentAuthoratamala
     permalink
    W ciąży to nie tyle co upławy, co pojawia się biały lepki, czasem rozciągliwy śluz....;) Moim zdaniem zrób lepiej poziom bety... Test może nie wyjść bo może być po prostu, jak oczywiście ciąża jest, za wcześnie.
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Upławy to co innego niż zdrowy śluz.
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    nie potrafię tego opisać, bo nie obserwowałam tego wcześniej i nie wiem do końca czy to upławy czy zwykły śluz. Mam po prostu cały czas wrażenie jakbym miała @ (latam do łazienki, żeby sprawdzać) a tu jest- tylko nie zabarwiony no i na pewno nie taką ilość jak przy @, bo nie ma krwi.
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Warto, abyś zaczęła zwracać na to uwagę, bo to jest przydatna informacji ze względu na zdrowie.
    --
    • CommentAuthorLUCKY7
     permalink
    Dii ,u mnie w 1-szej ciazy bylo to samo, dziwne uplawy-sluz.Trudno okreslic ,ale bylo tego duzo i bardzoooo mokro.
    to byla oznaka i ciazy i choroby ,jak pisze Amazonka ,bo moja ciaza zaczela sie infekcja.
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Uuuuuuuuuu to chyba nie najlepiej - to ja jednak pójdę do lekarza...... I wtedy wszystko się wyjaśni :smile: oby to była ciąża... :surprised:
    --
    •  
      CommentAuthorAgatella
     permalink
    Jeżeli ci to Dii pomoże to powiem ci, że też miałam przez jeden czy dwa cyklu taką właśnie "lejącą się wodę". Byłam przekonana, że to infekcja, zapodałam 2 tabletki lactovaginalu na raz i przeszło. Z doświadczenia wiem, że infekcja raczej nie przeszła by mi po dwóch tabletkach. Więc do dziś nie wiem co to było..
  1.  permalink
    dziewczyny czy jak tempka spada poniżej linię wyższych temperatur ale NIE za linię niższych to jeszcze jest szansa?
    mam 31 dc, 8 lutealna, dzisiaj plamienie - 1plamka jasnobrazowa, tak jest śluz nieprzejrzysty, od wczoraj bolą i kłują piersi- ale tak na zmianę albo razem przez trochę i przechodzi, mdłości wieczorem, ciągniecie podbrzusza delikatne, czasem jajnik ja znać o sobie, juz myślałam od wczoraj że dostanę @ ale nie ma dalej
    •  
      CommentAuthorPeppermill
    • CommentTimeJan 6th 2012
     permalink
    Ja mam od kilku dni taką wodę zamiast śluzu. Cały czas mokro i latam do łazienki sprawdzić, czy to nie @. Ale nie nazwałabym tego upławami, ani objawami infekcji. Jest bezwonne, niemal bezbarwne ( białawe), poza tym nie mam objawów infekcji. Więc u mnie to raczej objaw ciąży.
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Laski czy możliwe jest, żeby muliło już w drugim tygodniu fazy lutealnej przy ciąży, ok 9-10dpo ??? Spotkała się któraś z czymś takim?
    Coś mi się to niezbyt możliwe wydaje bo zwykle muli chyba od wysokiego poziomu betaHCG, a ja praktycznie od początku roku mam mdłości. Oprócz 01.01 kiedy to miałam najzwyklejszego kaca, zwalałam to na tabletki i omega-3 (mam wrażliwy żołądek), ale dziś rano zmuliło mnie na czczo/
    Nie chcę się nastawiać, ale tempka poszła w górę dziś i stąd zaczęłam się zastanawiać... Ale przeciez to za wcześnie?
    Nie mam żadnych innych objawów.
    --
  2.  permalink
    ja również mam taki śluz- co chwile chodzę do wc bo mi się wydaję że @ przyszła, a tu nic, rano niewielkie plamienie -2 plamki
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    dziewczyny, dzisiaj już nie mam tego śluzu, zrobiłam test i wyszedł negatywny :( ale ja jednym forum przeczytałam, że dziewczyna robiła test (widocznie za wcześnie) dzień po tym jak miała dostać @ i wyszedł negatywny a za parę dni powtórzyła i był pozytywny... Żeby mieć pewność może udam się na test na krew... tylko ciekawe... Myślicie że dzisiaj (święto) są czynne przychodnie przyszpitalne żeby go wykonać?
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    jedynie szpital ...
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    hm.. to może poczekam... myślałam, że takie przychodnie tez są czynne... obok mnie jest jedna a jak kiedyś poszłam do szpitala, żeby zrobić takie badanie na krew (przez przypadek - pomyliłam się z izbą przyjęć) to mnie wysłali obok do przychodni, bo tam się robi takie testy...
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    powiem ci tak u mnie w miescie nie ma takich przychodni jak cossie dzieje to trzeba na izbe jechac..
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    mi w sumie nic się nie dzieje tylko chcę mieć pewność - niecierpliwię się. Nie chcę żeby uznali mnie za wariatkę, że z taką sprawą przychodzę w święto, jakbym nie mogła poczekać do poniedziałku... No nic. Sprawdze tą przychodnię. Jak będzie nieczynna, poczekam do poniedziałku... A szkoda :(
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    A Tobie izabela88 gratuluję, że ci się udało:) mam nadzieję, że i ja w końcu będę mogła się tu pochwalić :)))
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    napewno ... ja jeszcze nie dowierzam ze sie udało ... uwierze dopiero jak zobacze serduszko a to za dwa tyg
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    to długo musisz czekać... wytrzymasz ? :wink:
    ja też bym tak chciała...
    --
    • CommentAuthoradda78
     permalink
    no ja też mam zobaczyć serduszko za tydz. ale się martwię czy będzie, i w ogóle.. ale czytałam gdzieś, że mam wszystko na spokojnie brać.. normalnie żyć, a nie myśleć ciągle o dzieciątku.. bo stres szkodzi.. pozdrowionka..
    --
  3.  permalink
    kurcze mam śluz taki rożowy- lekko brązowy, i duzo tego śluzu- że cały czas go czuję i biegam bo myślę że na pewno już przyszła, dzisiaj w buzi mam metalowy posmak - nigdy tak nie miałam, jakbym gwoździe jadła
    no i dalej kłucie piersi
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    to proponuję ci iść z tym do gina... metalowy posmak może coś oznaczać... o a ten śluz różowy to jak wcześniej dziewczyny opisywały, to może być objaw ciąży... ale nie koniecznie
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Dii: metalowy posmak może coś oznaczać...
    a co oznacza metalowy posmak? pytam bo też taki mam to może się dowiem
    --
  4.  permalink
    dzisiaj mam tak po prostu, nieważne co zjem, śluz nadal zabarwiony, plamienie malutkie było rano - 2 plamki, jestem w 32 dc a 9 fl, oprócz tego ból głowy, podbrzusze delikatnie ciągnie, od czasu do czas pobolą piersi i są pełniejsze
    w poniedziałek/wtorek zrobię betę, na razie mam nadzieję na ciążę :)
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    metalowy smak nie zawsze zwiastuje ciążę
    wiem bo nie raz taki miałam a w ciąży nie byłam
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
  5.  permalink
    pewnie nie, ale mam inne objawy oprócz tego :)
    zresztą zrobię betę - najpewniejsze , po 12 dniu fazy lutealnej, jeżeli do tej pory nie dostane @
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    fasolinka tez tak mialam ;) i przez 3 dni mialam sluz pier rozowy a pozniej brazowy a dwa dni pozniej poszlam na bete i wyszla +:)
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    Dii nie mam innego wyjscia nie mysle o tym ...(JAK NARAZIE PRACUJE WIEC CZAS SZYBKO LECI)A wole isc za dwa tyg i cos zobaczyc niz isc w 5tc i powie mi ze nic nie widzi a wtedy to bym sie denerwowala;)
  6.  permalink
    izabela -- ooo super wiadomość
    cały czas ciągnie mnie podbrzusze ale tak baaardzo delikatnie, na okres mnie ciągnęło mocno i 1 dzień przed zawsze
    to w środę pójdę na betę, wtedy będzie 13 fl:bigsmile:
    i taka zmęczona i płaczliwa chodziłam a teraz latam po mieszkaniu, jakaś taka radość mnie rozpiera choć na dworze obrzydliwie i pogoda straszna:bigsmile:
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    jak zrobisz bete to juz bedziesz wiedziec na 100% ja robilam test sikany ale trzebabylo sie maga przyjzec cienia z cienia zeby zobaczyc ta kreske druga wiec poszlam na bete... i sie wyjasnilo
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    ja mam taki posmak po leku jednym który zażywam a w ciąży nie jestem
  7.  permalink
    ja leków nie biorę żadnych, po prostu w dniu dzisiejszym tak czuję,
    no czekam na 12 dzień i wtedy pójdę bo teraz za wcześnie
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    ja chyba jutro idę na bete - jeśli jutro robią! i zobaczymy - trochę się niecierpliwię dlatego tak się na to porywam :) do poniedziałku chyba bym nie wytrzymała... dziś znowu miałam tak dużo śluzu... jakby @ - ale nie! więc zobaczymy :
    )
    --
  8.  permalink
    a w którym dniu fl jesteś?
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    16-17...
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Dziewczyny mam pytanie. Miałyście napięty brzuch/ podbrzusze w pierwszych tygodniach ciąży? Ale nie tak jak przed okresem, tylko znacznie bardziej, jakby twardy w środku przez cały czas. Nie wiem, czy to jest normalne, w pierwszej ciąży tak nie miałam. Właściwie to uczucie przypomina trochę twardnienie brzucha w zaawansowanej ciąży, tylko jest umiejscowione nisko. Dajcie znać, czy tak miałyście bo mnie to niepokoi.
    --
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Tak, tak miałam, uczucie, jakbym miała dostać okres.
    --
  9.  permalink
    a ja dzisiaj w 10 fl od rana brzuch boli jak na @ więc wydaje mi się że jednak dostanę
    •  
      CommentAuthorDii
    • CommentTimeJan 7th 2012
     permalink
    mnie brzuch już nie boli tak bardzo tylko czasem sprawia wrażenie kolki ale rzadko... chciałam dzisiaj zrobić bete w przychodni przyszpitalnej ale rejestracja jest nieczynna tylko poszczególne umówione wizyty... nie wiecie czy gdzieś w Warszawie można zrobić dziś taki test i żeby wynik był jeszcze dzisiaj?
    --
    •  
      CommentAuthorDii
    • CommentTimeJan 7th 2012
     permalink
    dziewczyny powiedzcie mi szybko!!!
    zrobiłam na wszelki wypadek test ciążowy domowy, ale to było moje drugie sikanie dzisiaj, i pokazała mi się ta druga kreska ale bardzo bardzo blada... co o tym sądzicie?
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.