Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorkamiis
    • CommentTimeFeb 2nd 2012
     permalink
    a ja czasami mam dość i mówię dzieciom, że je posprzedaje na allegro :P taka ze mnie kochana mamusia :D
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Bonim, uwierz mi - doczekasz się. Tylko żebyś na dobrego lekarza trafiła - tak jak Ci AbortaW na drugim wątku pisała - po drugim poronieniu masz prawo zrobić większość badań z NFZ, bo to już się traktuje chyba jako poronienia nawracające. Niech zobaczą, co jest powodem a potem życzę Ci tej trójeczki :)
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    w pn,ide do lekarza,mam nadzieje,ze zakuma o co biega i zrobi badania.. :(
  1.  permalink
    dobry wieczor:)) nie bylo mnie od wczoraj od rana a tu tyle do nadrobienia, ale zdazylam sie zorientowac:

Anula nie rodzi hmmm wiec trzymam kciuki za jutro obyscie wrocili we trojeczke:) juz czas i pora skonczyc ze zwolnieniem na rzecz macierzynskiego:))

gienia anemia hmmm biedula ale dasz rade zobaczysz mi tez gin mowila o anemii przepisala zelazo a ja je mialam ponad norme:)) z tym ze hemoglobina mi lecialao i to ja tak nakierowalo chyba.....ale badz dobrej mysli bierz leki uwazaj na was i bedzie dobrze, baaaa musi byc:))

bonim bardzo mi przykro, koniecznie poszukaj dobrego lekarza ktory porzadnie Cie przebada.....

co do dzieci ja mam 30 a to moje pierwsze baaa ale ponad 6 lat staran jednak mam nadzieje ze nie ostatnie i Jas doczeka sie rodzenstwa:)) moj maz mowi ze warsztat dopiero otwarty:))

czego nie doczytalam to nadrobie.... a tymczasem jestem padnieta caly dzien walczylam z pokoikiem dla Jaska, wiec mam juz ochote tylko wykapac sie i polozyc sie;)))
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    A ja sobie córeczkę jeszcze zrobię tak koło 30 :)

o ile wyjdzie coreczka:devil::devil::devil::devil::devil::wink::wink::wink::wink:
    bo ja tez tak sobie "robilam" i jest sisiak :P
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Właśnie wróciłam z wizyty u lekarki. Maluch ma 4cm, dwie nóżki i dwie rączki i nieźle nimi wymachiwał :devil:.
    Ciśnienie miałam przed wizytą 158/98, plus ponad 120 :neutral:, potem już trochę lepiej, ale muszę kontrolować i w razie czego brać tabletki. A ja zawsze niskociśnieniowiec, w życiu takiego ciśnienia nie miałam. Wydaje mi się, że to przez stres przed wizytą. Bałam się, czy wszystko w porządku.

Co do wieku to ja myślałam, że Gienia jesteś rocznik 83, tak jak ja :). U mnie już w rodzinie było wielkie ciśnienie na potomka, aż zaczynało być to uciążliwe.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    gienia śnieg do Nas dotarł- sypie już u Ciebie? bo u mnie juz biało. Jest szansa na bałwana:cool:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
    • CommentTimeFeb 2nd 2012 zmieniony
     permalink
    paprykowa - biało to ja będę miała jak na sufit popatrzę - gdzieś ty ten śnieg uchowała :) hehe

a ja skończyłam prasować na łóżku ostatnią część ciuszków ;) pozostał mi tylko baldachim ale już nie mam siły :)
    zaraz jak znajdę zdjęcie w necie to wam pokaże co moja córa przyniosła w prezencie dla braciszka coby zdrowy był :) zwariuje z tymi moimi małpami :)

przytargała taki kapelusz tylko w rozmiarze 62 i brązowy :)

cena powalająca przeceniony z 19,90 na 5zeta :) złotą mam córę :) brata stroi :)
    --
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    no u mnie w Stargardzie biało- nie wiem na jak długo ale jest nadzieja bo strasznie mroźno:wink:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    paprykowa: no u mnie w Stargardzie biało- nie wiem na jak długo ale jest nadzieja bo strasznie mroźno

eee moze i u mnie napada ;)
    --
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    Ooooo....to widzę, że ja też późno się wzięłam za robotę ;-) 28 lat minęło i dopiero pierwsze dziecko w drodze. Trzeba będzie teraz intensywnie nadrabiać ;-)
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    a no ma :) sobie kupiła spinki z hello kitty :)
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    i chyba pierwsze 3 miesiące ciąży, też ostatnio słyszałam, że im dłużej się bierze, to dziecko może mieć astmę...

piewrsze slysze,a masz gdzies wiarygodne zrodlo co to potwierdza? pytam z ciekawosci bo moze jestem w tyle:P

kwas foliowy,jak wiecie, zapobiega wadom cewy nerwowej u rozwijajcego sie dziecka (dlatego tak wazne jest branie go w pierwszym trymestrze, bo jakos w 8 tygodniu ciazy to jzu wszystkie narzady sa rozwiniete)

Generalnie kwas foliowy jest niezbedny do syntezy DNA dlatego ja bym nadal zwaracala uwage na diete bogata w kwas foliowy (grzyby, szpinak, brokuly)po pierwszym trymestrze ciazy, bo pzreciez dziecko ciagle sie rozwija(badz brala sumplementy z kw foliowym)
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    Gienia a kapelusz nie przypadkiem z H&M? :devil::devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    powiedziałabym Wam co jem ale jeszcze mi pozazdrościcie i się udławię;p

mam truskawki z biedronki chętna któraś;P ?
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    chloe28: Gienia a kapelusz nie przypadkiem z H&M?

tak tak H&M jesteśmy fanami tej firmy :) a w szczególności jak są wyprzedaże ;)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Fausti86: ooo znowu kopie

juhuuu gratuluję :)
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    ja tam z tymi kwasami i innymi witaminami słucham gina. nawet ostatnio mi powiedział, że zamiast chemią się faszerować to lepiej jeść więcej surowych owoców i warzyw :)

zgadzam sie,ale czasem zima trudno o dobrej jakosci warzywa/owoce
    plus niektore kobiety w ciazy strasznie wymiotuja i nie moga nawet przelknac warzyw/owocow na poczatku ciazy(ja tak mialam, jadlam tylko truskawki; i suplementy lykalam- na szczescie nimi nie rzygalam wiec co mialo sie wchlonac to sie wchlonelo..bo tak so sobie nie wyobrazam jak w moim stanie wtedy moglam cokolwiek jesc i dostarczac dziecku witamin itp jak ja mialam wstret do jedzenia b dlugo a do miesa to do 17 tygodnia ciazy chyba..
    --
  2.  permalink
    Mojego meza siostra brala kwas foliowy przez cala ciaze i malutka jest zdrowa :) ale mnie suszy, jakbym mogla to bym chyba jakies jeziorko porzadne wypila :P i kregoslup mnie boli od kilku dni;/ a od tego lewa noga ciagnie;/masakra, w pracy to juz wytrzymac sie nie da
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Fausti86: u mnie na szczęście obyło się bez wymiotów :D

żebyś nie wypowiedziała tego w złą godzinę :) :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    truskawki z biedronki taak? nie wiedziałam że biedronki mają takie języki...:devil:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Fausti86: a wiecie na co ja mam ochotę na piwo takie zimne

ja też wielokrotnie miałam ochotę ale jedyne co to jezyk zamoczylam by poczuc chociaz opary hehe ;) jakos nie jestem przekonana do alkoholu w ciazy ;)
    paprykowa: truskawki z biedronki taak? nie wiemdział że biedronki mają takie języki...

to teraz juz wiesz ze maja ;)
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    Ja w tym roku skończę 28 a to moje drugie dziecko, trzecie pewnie też dopiero po 30. U mnie też ważniejsze były studia i doświadczenie, a że cały czas siedzieliśmy w szpitalach trudno było myśleć wtedy o dziecku. Choć zawsze myślałam że będę miała dzieci dużo wcześniej.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Fausti86 mamy takie same sytuacje:) a jak dlugo pracujesz?
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    Ja jako wielka smakoszka piwa (trochę go w swoim życiu wypiłam ;) ) jestem w szoku, że teraz w ciąży mi tak strasznie śmierdzi, na samą myśl o piwie dostaję dreszczy, brrr nawet nie ma mowy, żebym się do niego zbliżyła. Jak mąż gdzieś obok siedzi i pije albo zostawi pustą puszkę to chyba wolała bym już wąchać jego skarpety :wink:
    Proszę jaka mądra natura, mój organizm skutecznie zabezpieczył się przed moimi, niezdrowymi upodobaniami :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    JULITA1610: wolała bym już wąchać jego skarpety

o matko tuż to pewnie śpiączką grozi hehe :)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Fausti to ja od marca 2011:-) a teraz jeszcze dygam...:confused: a jestem " na stałe" czy na czas okreslony?
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    a mi się marzy zimny desperados :)
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    chloe28: piewrsze slysze,a masz gdzies wiarygodne zrodlo co to potwierdza? pytam z ciekawosci bo moze jestem w tyle:P

nie mam i nie pamietam, ale jak wrzucisz w necie takie hasło to wyskoczy sporo linków, ja nie wiem, czy tak jest, zreszta ja brałam kwas foliowy przed ciążą, potem przestałam bo zaczęłam prenatal a potem znowu z tym żelazem, i tez do końca nie wiem, czy to dzieki folikowi moja hemoglobina powoli zaczęła wracac do normy :smile: tez jestem za naturalnymi sposobami, ale one nie zawsze dają radę, niestety... odstawiłam niedawno, jak mi sie wyniki poprawiły

a ja sie wykąpałam i właśnie odkryłam mały problem :confused: to jeszcze chyba nie hemoroidy, ale ewidentnie odbyt chce mi wyleźć na wierzch, no i jak ja jutro mam rodzić? przecież jak zacznę przeć to mi całe jelito wyleci... :confused: nie boli mnie to, ale faktycznie wczesniej jak się załatwiałam to troche bolało, ale ja już nie zwracam większej uwagi na takie czy siakie bóle, bo na dzień przed porodem (mam nadzieję) to chyba normalne...

tak czy siak, jutro jadę :smile: zobaczymy
    aaaa no i cały czas delikatne plamienie... ciekawe...
    --
    • CommentAuthorcho
     permalink
    Ja teraz 28 stycznia skonczylam 25 lat, a 28 lipca ma sie urodzic nasza pierwsza dzidzia.
    Mi tez ostatnio maz karmi kupil wypilam moze 3 lyki i stwierdzilam ze blee:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Fausti to identyka jak ja, haha tylko ja jak skoncze macierzynski to powracam na 3 miesiace do pracy zaledwie, a potem pewnie wyladuje na bezrobociu, bede szukac pracy u boku Maluszka:smile:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    anula36: i właśnie odkryłam mały problem to jeszcze chyba nie hemoroidy, ale ewidentnie odbyt chce mi wyleźć na wierzch, no i jak ja jutro mam rodzić? przecież jak zacznę przeć to mi całe jelito wyleci... nie boli mnie to, ale faktycznie wczesniej jak się załatwiałam to troche bolało

staraj sie nie przec podczas kupkania;/ ja tak mam od jakiegos czasu;/ meczy mnie to a potem mam wybroczyny wielkie na okolo az piczka spuchnieta tez;/ boje sie ze po porodzie hemoroidy mnie nie omina :(
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Fausti86: to ja po połówce piwa będę śpiewać

a ja po wąchnięciu
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    przykre to, że mamy swiadomosc wylotu i bedzie on niebawem niemilym akcentem w zyciu:sad:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    Ja w pierwszej ciąży piłam bavarie- chyba jedyne piwo które jest 0,000% teraz jakoś mi nie wchodzi, ale takiego desperadosa to też bym się napiła. Jeszcze teraz to nic,ale jak zacznie się kiedyś lato i przyjdzie pora na grilla...
    No ale wiadomo w ciąży nie pije,miałam na rehabilitacji takiego ancymona z FASem i już wiem dlaczego trzeba być abstynentem w ciąży.

Kakai ja to teraz mam umowę na czas określony- do porodu,ale że na rocznej umowie udało mi się zaliczyć dwie ciąże i 2 macierzyńskie to nie narzekam :). Zresztą i tak nim zaszłam w ciążę to chciałam zmieniać pracę więc luzik. Na szczęście mój zawód daje możliwość zarabiania na boku więc pewnie to mi zostanie, bo na żłobek dla dwójki to mnie raczej stać nie będzie, zresztą nie chciałabym ich wysyłać do żłobka.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    No...dolina, chcialabym miec do czego wracac, ale mysle ze dziecko sprawi ze zapomne o tym problemie:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    mkd to Ci sie super udało:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    Witam wieczornie! Ostatnio w ogóle córa nie daje mi posiedzieć na kompie w czasie dnia..a później trzeba przebrnąć przez 200 postów :)

Bonim, współczuje strasznie:( obyś szybciutko tu wróciła!

Anula, ty już nie wracaj w dwupaku!:)

Gienia, anemia w ciąży jest chyba dość powszechna, głowa do góry!:wink:

U mnie drugie w drodze, a w tym roku skończę 28 lat :shocked:..a czuję się na jakieś 18 :devil: No i muszę przyznać, że większość też zszokowana, że tak szybko drugie dziecię sobie z mężem zafundowaliśmy. Nie obyło się nawet bez złośliwych komentarzy w rodzinie..:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    dokładnie Fausti:)
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    anula36: a ja sie wykąpałam i właśnie odkryłam mały problem :confused: to jeszcze chyba nie hemoroidy, ale ewidentnie odbyt chce mi wyleźć na wierzch, no i jak ja jutro mam rodzić? przecież jak zacznę przeć to mi całe jelito wyleci... :confused: nie boli mnie to, ale faktycznie wczesniej jak się załatwiałam to troche bolało, ale ja już nie zwracam większej uwagi na takie czy siakie bóle, bo na dzień przed porodem (mam nadzieję) to chyba normalne...

anula jesli to hemoroidy to wspolczuje... :sad:
    ja sie zmagam z tym cholerstwem od jakichs 2 tygodni i powiem ci, ze perspektywa cc w tej sytuacji bardzo podnosi mnie na duchu.
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    illan: Nie obyło się nawet bez złośliwych komentarzy w rodzinie..:confused:

wkurzają mnie tacy komentatorzy... co to kogo obchodzi...
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    anula36: wkurzają mnie tacy komentatorzy... co to kogo obchodzi...

to jak zwykle w takich przypadkach bywa..z trostki :devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    Olać komentatorow :)

Kurde, ja chce poleżeć przed kompem na brzuchu a nie da rady :(
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    aguncia: ja sie zmagam z tym cholerstwem od jakichs 2 tygodni

2 tyg? a boli cię? i nie przechodzi? kurcze myślałam, że nawet jak coś wylezie to się potem i schowa w miarę szybko...

no twoja Anastasia tez niedługo będzie po drugiej stronie brzuszka :bigsmile: ale fajnie :bigsmile:

wszystkie ilustracje skończone? :smile:
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    anula36: 2 tyg? a boli cię? i nie przechodzi? kurcze myślałam, że nawet jak coś wylezie to się potem i schowa w miarę szybko...

boli, szczypie, i wkurza... moja ginekolog zapisala mi masc i ja sobie wciskam :shamed:... to pozwala mi normalnie funkcjonowac, bo z dnia na dzien nie moglam nawet na tylku usiasc... :sad: a powiem ci, ze nigdy przedtem nie mialam z tym problemow. niestety w ciazy (lub po porodzie) jest to bardzo czesta przypadlosc, bo jednak wysilek (w moim przypadku ciezar brzucha) jest bardzo duzy.
    mam nadzieje anula, ze mimo wszystko cie to ominie!

anula36: wszystkie ilustracje skończone? :smile:

nie, jeszcze nie... ide powoli jak jakis slimak, ale jestem na koncowce :wink:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    anula36: 2 tyg? a boli cię? i nie przechodzi? kurcze myślałam, że nawet jak coś wylezie to się potem i schowa w miarę szybko...

moze to smieszne ale przyloz lod, moze to tylko opuchlizna
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    gienia83: moze to smieszne ale przyloz lod, moze to tylko opuchlizna

to cos, czego akurat absolutnie nie wolno robic. :neutral:
    --
  3.  permalink
    a ja myślę, że nie ma reguły co do tego czy lepiej mieć dzieci wczesniej czy później - najwa,żniejsze, żeby były chciane i kochane ;-) a rodzinnych komentatorów trzeba olać - szkoda czasu na dyskusję:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    aguncia: to cos, czego akurat absolutnie nie wolno robic.

tak??
    ja tak zrobilam jak mi napuchlo i zeszlo
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    czyms sobie posmarowałam, a teraz jeszcze musze popracować :smile:
    żeby jutro z czystym sumieniem jechać :smile:
    spadam laski, jutro dam znać :smile:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.