Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorFrances
    • CommentTimeFeb 6th 2012
     permalink
    Flavia będzie dobrze! :thumbup:
    --
    • CommentAuthorKafffka74
     permalink
    Witam się w w 10 tygodniu. Życzę zdrowia i spokoju dla wszystkich przyszłych Mam :)
    --
    • CommentAuthorKafffka74
     permalink
    A tak poza tym, zauważyłam, że różnie wszelakie kalkulatory liczą te tygodnie ciąży. Na suwaczku 10, a wg innych 11.... ???
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Flavia, trzymam za Was kciuki!!! Dobrze, że jesteś w szpitalu, bo będziesz pod dobrą opieką! A lekarze zrobią wszystko, żebyś jeszcze nie rodziła! Gdzie Cię położyli, na Karowej? A wody to dokładnie - duuuuużo płynów!
    3I pisz do nas, trochę Cię to tez uspokoi może?

A ja jadę na kolejne ktg, proszę ślicznie o kciuki, żeby skurcze się nie pojawiły :)
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    The_fragile: proszę ślicznie o kciuki, żeby skurcze się nie pojawiły :)

zaciśnięte:)
    --
    • CommentAuthorAncia77
     permalink
    Kafffka74: Na suwaczku 10, a wg innych 11.... ???

Te z babyboom.pl pokazują zakończone tygodnie:) Dzisiaj kończysz 10 tydzień, od jutra będziesz w 11tc. Gratuluję:)
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    chyba do mnie dotarlo ze teraz co ma byc to bedzie, jedyne co moge zrobic to sie nie stresowac, no bo przeciez teraz jestem w idealnym dla mnie miejscu... Nie spodziewalam sie, ze moge sie ''zozpakowac'' bedac na 17 pozycji, chociaz do tej 10, a pierwsza 5 to mi sie marzy :)

witam kojejna mamusie:)
    --
  1.  permalink
    Trzymam kciukaski Flavia, na pewno uda sie donosić malucha. Tylko sie nie stresuj
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeFeb 6th 2012 zmieniony
     permalink
    Dziękuję!

Flavia, dotrwasz :) Tak się Tobą zajmą, że może i przenosisz? :) Ale życzę Ci dotrwania do terminu!

Kafffka, a jak Ty, podwójna się czujesz?
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    the fragile na madalinskiego leze, lepiej mi troche jak pisze do Was:) bo jak zadzwonie do kogos to od razu histeria. Eh...

Podobno to wszystko przez ta infekcje, bo oslabia szyjke...

A kciukasy zacisniete! :smile:
    --
  2.  permalink
    flavia życzę powodzenia
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    kochana zaciskaj nogi! chryste... przecież my w polu nie pracujemy... ja na 17 mam gina i jakby co będę pisała do mkd wczoraj byliśmy na chwile u teściów i mój genialny mąż położył mnie na śniegu od tak abym się rozerwała... ale jak wstałam zaczęła kłuć mnie szyjka...

U nas w nocy -30 i ani jedno auto nie chce nam odpalić, więc do lekarza pewnie z buta będę musiała iść...
    a co do moczu jak oddawałam we wtorek to widziałam że też ma dziwny kolor pomarańczowo-czerwony...
    --
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    flavia, nieciekawie... ale trzymam kciuki i dobrze, że jesteś pod opieką lekarzy. choćby do końca ciąży w szpitalu. buziaczki :* :*
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    pewnie infekcja się ogarnie to i skurcze się uspokoją!! a że skurcze pęcherza są blisko macicy to pewnie to jest sprawca... a do ludzi dzwoń jak będziesz maiła wieść bo oni Cię na pewno wyprowadzą z równowagi!!!
    -
    moja bratowa koło 30 tyg miała plamienie i mama moja jak weszła po schodach mnie o tym powiadomić to wyglądała jak by ktoś umarł a ja na duphastonie 5tydzień ah szkoda gadać zdarła mi tylko nerwy!! a plamienie było z powodu stosunku i to tylko brązowe bez krwi i dzidzia donoszona do prawie 39tyg
    -
    więc czekaj z zawiadamianiem bo mogą Cie nie potrzebnie stresować a potrzebujesz spokoju!!
    --
  3.  permalink
    Witam się w 13 tygodniu :) dzisiaj juz czuje sie dobrze, mam nadzieje, ze juz atrakcji nie bede miala wymiotnych :P
    Flavia, wszystko bedzie dobrze :)
    gienia u nas teraz -19 stopni pokazuje;/ maz jak szedl do pracy to az mu na buzi sie szron zrobil..tak "cieplo" bylo:P auto tez nam nie odpalilo;/
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    flavia kciuki mocno zaciśnięte!!! Trzymaj się dzielnie, nie stresuj i odpoczywaj ile się da!
    Pamiętaj, że to, że jesteś w szpitalu jest najlepszym możliwym rozwiązaniem. Jesteś pod najlepszą opieką! Będzie dobrze!!!
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    dzwonilam tylko do mamy, ze zostaje... nie mam zadnej infekcji zagrazajacej dziecku, podadza sterydy na wszelki, gdyby porod byl przedwczesny. Mam dostawac te antybiotyk co do tej pory i dodatkowo magnez, zeby ogarnac skurcze macicy. 2 x dziennie KTG i duzoooo lezec. Juz mnie du*pa od lezenia boli, ale sila wyzsza!! Dzieki dziewczyny za wsparcie! Bede informowac na bierzaco.

Gienia ciesz sie, ze maz stara sie urozmaicic Ci troche ta ciaze:)

edit: a teraz to mnie boli nie tylko od lezenia, ale zastrzyk w poslada ze sterydami- nie polecam:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    flavia: Gienia ciesz sie, ze maz stara sie urozmaicic Ci troche ta ciaze:)

nie powiem, troche sie posmialam, tylko wstac juz nie bardzo sie dalo;]
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    kochana a co ile Ci ''podwozie'' badaja? czy sie tam cos robi...

ja kiedyś miałam podaną w pierwszej ciązy po wypadku nospę domięsniowo w poślad uhh jak puchło heheh
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    ja nie wiem ile mrozu jest, ale ostanio jak sie na spacer wybralam to tak nachuchalam ze szalik mi do okularow przymarzl:smile:

poki co godzine temu mi USG robili, mam sie zglosic jak poczuje ''mokrosc'' na wkladce zeby sprawic te moje nieszczesne wody, bo najprawdopodobniej tak jak przypuszczalam- sacza sie...
    --
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    Kurde, ciężarówki nam zamarzły ;/ Wrr.....
    --
    •  
      CommentAuthorgilese
     permalink
    witam poniedziałkowo :)
    flavia pamiętaj my rodzimy w kwietniu i nie ma opcji wyprzedzania! ścigać to się w kwietniu będziemy, nie będziemy mieć lutowych dzieci, nie ma takiej opcji! Trzymaj się i leż dużo, wyleczą Ci tą paskudną infekcję i wszystko będzie w porządku :)

A ja dziś planuję nabyć na allegro masę drobiazgów u jakiegoś jednego sprzedawcy, najlepiej żeby miał przesyłkę gratis, polecacie kogoś?
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    najwazniejsze, ze z dzidziusiem ok.
    dziewczynki waleczne sa:)
    a mialas przy infekji badz masz, zwiekszona ilosc sluzu wewnatrz? jesli moge zapytac
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    gilese na wiosne sie wszystko rodzi, jak to moj powiedzial ostatnio, wiec musze donoscic do tego kwietnia:smile: na to wychodzi ze i ja zakupy na allegro ze szpitala bede robic:p

gienia, jak juz kiedys pisalam mecza mnie od poczatku uplawy i to przez nie sie ''wyplukalam'' po czym mnie syf dopadl:neutral: kurde moja wina... No i przy tej infekcji non stop musze wkladke nosic bo mi cos wiecznie cieknie, tylko wydzielina ta ma zoltawy kolor, a czasem mam dodatkowo mokra wkladke i majtki, a ta juz nie ma koloru i bezwonna, czyli opis sie zgadza...
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    flavia: tylko wydzielina ta ma zoltawy kolor, a czasem mam dodatkowo mokra wkladke i majtki, a ta juz nie ma koloru i bezwonna

ja mam to samo! ja też już mam dość wkładek itd.... po połogu będę chyba z goła dupą latała:D:D:D
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Mnie trochę zestresowała Twoja historia Flavia.
    Powiedz czy wcześniej wychodziły Ci jakieś nieprawidłowości w badaniach moczu?
    Ja od początku ciąży mam w badaniach moczu co raz więcej bakterii, ostatnio też leukocyty i ślad krwi (chociaż ja nie zauważyłam krwi). lekarz kazał zakwaszać mocz, dużo poć i zrobić posiew. Mam nadzieję, że to nic poważnego...
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    no ja wkładek też zaczęłam używać... i śluzu mam dużo wewnątrz białego, na dodatek w środku to normalnie jakby pożar był:) a na zewnątrz mnie swędzi;/ dziś gin da mi wyniki to zobaczymy co ja tam skrywam wewnątrz :)
    --
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    ja tez dłuuuugo walczyłam z infekcja, dopiero w sumie kolo 38 tc wyleczyłam (oby na dobre) ale to byla masakra. najpierw swedzialo i pielko tak ze miałam ochotę sobie szczotkę drucianą wsadzić do środka. potem ten śluuuz... buuu :( ja w ogole mam skłonności i bardzo szybko łapie te świństwa ;/
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Flavia trzymaj sie dzielnie- trzymam kciuki za szczęśliwy przebieg :D:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    ja w 17tyg jak leżałam w szpitalu dlatego, że zemdlałam do nie przytomności, to wtedy miałam niewielką ilość leukocytów, ale nie dawali mi nic do leczenia z tego co pamiętam. I miałam pić 2-3litry dziennie ale to nie możliwe;D 1,5litra najwięcej wypijam bo potem pękam ;)
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    gienia83: rmalnie jakby pożar był:) a na zewnątrz mnie swędzi;/ dziś gin da mi wyniki to zobaczymy co ja tam skrywam wewnątrz :)

to pewnie jakiś przyjaciel się przypałętał....
    kamiis: ja w ogole mam skłonności i bardzo szybko łapie te świństwa ;/

ja tez niestety nawet po wizycie od gin a wszystko mają jednorazowe..... ah taki urok jakaś słaba ochrona miejsc intymnych no...
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    gienia83: leżałam w szpitalu dlatego, że zemdlałam do nie przytomności

wybacz, ale musialam... :tooth:
    zemdlenie to utrata przytomnosci... do nieprzytomnosci wlasnie! :wink:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    kasiakuzniki: to pewnie jakiś przyjaciel się przypałętał....

to wiem kochana, mam coś w moczu, we czwartek nie moja gin mówiła, że coś w moczu jest ale nie mówiła konkretnie dziś mój gin pewnie jakoś zaradzi...
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    aguncia: wybacz, ale musialam...

ojj każdy się jęknąć może :) hehe
    ale mądra babka jesteś to zaczaiłaś :) utraciłam przytomność :) i to na dość długo;/ i co najśmieszniejsze NIC NIE STWIERDZILI :) miałam zaburzenie rytmu serca, trzymali mnie 3dni i dupa :)
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    gienia83: ojj każdy się jęknąć może :) hehe

no moze, moze, dlatego "poprosilam o wybaczenie" :wink:
    gienia83: i co najśmieszniejsze NIC NIE STWIERDZILI

no to chyba dobrze, ze na koniec nic nie stwierdzono? znaczy sie, jakis jednorazowy wybryk organizmu, nic powaznego... w ciazy takie rzeczy sie zdarzaja.
    --
    • CommentAuthorKafffka74
     permalink
    the Fragile - czuję się w sumie ok, nadal z tych gorszych objawów to ospałość, muszę spać w ciągu dnia. Zauważyłam też siarę w jednej z piersi. Poza tym wszystko dobrze, żadnych wymiotów, mdłości, plamień i tych wszystkich niedobrych rzeczy. Chciałam zrobić sobie test Pappa, ale jakoś na Fundusz, mimo wskazań wieku -marne szanse. U lekarza prowadzącego wizytę mam dopiero 20 lutego ( prywatną ), a on nawet mi zwykła morfologię dał do zrobienia prywatnie, a nie na Fundusz. Skierowanie na podstawowe badania załatwiłam sobie od drugiego lekarza, gdzie jestem dodatkowo ubezpieczona w LIM-ie, ale nt. badań prenatalnych powiedziała, że mam się zorientować w Klinice na Polnej ( Klinika w Poznaniu ). Nie mogę tam sie w ogóle telefonicznie porozumieć, więc chyba podjadę w tygodniu. Tylko, że w sumie to nie mam lekarza ze zwykłej przychodni na NFZ i jakiegoś skierowania na tego typu badania. Trudno mi nawet ustalić koszt, bo w labolatorium tel. powiedziano mi że 40zl, ale to chyba nie do wiary, bo w internecie czytam o kwotach rzędu ok. 200zł. Wolałabym zrobić na Fundusz i nie wiem póki co, jak to załatwić. Może któraś z Pań podpowie?
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    Powiedz czy wcześniej wychodziły Ci jakieś nieprawidłowości w badaniach moczu?

w przedostatnich badaniach wyszedł ślad krwi, ale myślałam, że to żylaki odbytu... wizytę miałam w 26 tyg i wtedy też byłam na USG kanał szyjki był zamknięty a teraz się rozwiera na ponad 1 cm. pęcherz płodowy na szczęście cały, skurczy nie czuję!

najpierw swedzialo i pielko tak ze miałam ochotę sobie szczotkę drucianą wsadzić do środka. potem ten śluuuz... buuu :( ja w ogole mam skłonności i bardzo szybko łapie te świństwa ;/

ja to przez swędzenie spać nie mogłam, po 10 x w nocy pod prysznic chodziłam, bo to ulgę dawało, a częste podmywanie sprawiło, że się wyzbyłam tych dobrych bakterii, na miejsce których wskoczyła grzybica. a teraz infekcja pochwy w połączeniu z infekcją dróg moczowych nieźle namieszała!

a z tym moim moczem to już nie rozumiem, najpierw wiśniowy, nastepna wizyta w WC robi się jaśniejszy, kolejna już jest pomarańczowo- żółty i potem znowu normalny... kolor moich siusków zmienia się wraz z porą dnia.:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorViicki
     permalink
    Dziewczyny, właśnie dostałam sms od Anuli36, że będzie cc.
    Więc zaciskamy kciuki, pewnie niedługo Anulka będzie tuliła swoją córunię w dłoniach:)
    --
    • CommentAuthorŁezunia
     permalink
    Witam wszystkich
    Za mną już połowa :shocked: kiedy to minęło, wiecie ja jeszcze nic nie mam kupione, ale już oglądałam sobie mniej więcej co bym chciała ale nawet płci nie znam, więc narazie poczekam do wizyty, a najlepsze jest to że ostatnio popłakałam się w sklepie nie przy ubrankach ale przy książkach dla dzieci... narzeczony bardzo się przejmuje ehhh czasem mam wrażenie że bardziej ode mnie hihihihi no ale zobaczymy na jak długo mu tej energii wystarczy
    życzę wszystkim wspaniałego dnia
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Anula 3mam kciuki!!
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no będzie się zmieniał im dłużej trzymasz mocz to pewnie robi się ciemniejszy! ja od początku mam bakterie ale całe szczęście nic więcej.. ale tak co 2 miesiące mam skierowania na posiew żeby wykluczyć jakieś mocniejsze bakterie.. a wy nie miałyście??
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    Viicki: Anuli36, że będzie cc.

o zaciskamy mocno mocno!!!!
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    nie ja nie...
    zastanawiam sie czy nie powinnam zrobic badania na toxo ponownie hm
    bo nigdy nie przechodziłam i nie przechodziłam w czasie robienia badania.
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    Viicki: właśnie dostałam sms od Anuli36, że będzie cc.

zaciskamy, zaciskamy!
    --
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    O kurcze, trochę szkoda, że cc, ale fajnie, że już dziś :D :D :D

I obejmę prowadzenie :P :D
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    gienia83: nie ja nie...

to dziwne bo posiew wyklucza jakieś tam poważniejsze zapalenie...
    gienia83: zastanawiam sie czy nie powinnam zrobic badania na toxo ponownie hm

zapytaj dziś ale pewnie Ci każe zrobić ja też ostatnio się zapytałam to musiałam zrobić ale całe szczęście wynik jest oki:)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    pięknie pięknie :)
    coraz bliżej mi do bezpiecznego tygodnia ;):devil:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    anula trzymam kciuki i czekamy na wieści
    flavia za ciebie oczywiście też, wszystko będzie ok!
    Gienka jakby się coś dzieło to na pewno przekażę dziewczynom.
    My jak co poniedziałek idziemy popływać.
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    kasiakuzniki: to dziwne bo posiew wyklucza jakieś tam poważniejsze zapalenie...

wiesz ja od początku wyniki mialam super... tylko te wtorkowe coś nie tak wyszły... więc może dlatego mnie nie kierował
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    kamiis:
    I obejmę prowadzenie :P :D

oby na krótko:P wtedy szybko na 6 i już będę pod pogrubionymi:D:D a pogrubiona już jestem dawno:D:D:D
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.