Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeFeb 8th 2012
     permalink
    sliwson: Jestem z zawodu nauczycielem więc kurcze, trudno mi jest powstrzymać się od poprawiania

Hihi, ja nie jestem, a też mnie świerzbi ;)

Ale mniaaaam, jem chałwę kakaową i zapijam maślanką, pychota :)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    też tak myślę Aguncia...
    w dobie internetu coraz mniej ludzi zwraca uwagę na poprawność zapisu... :(
    sama łapię się na tym, że piszę raz z dużej, raz z małej po kropce - raz piszĘ, a raz piszE.

co poradzić?
    --
  1.  permalink
    Sliwson doskonale Cię rozumiem. Dobrze że zwróciłaś mi uwagę. Ja z reguły błędów nie robię ale czasami się zdarza jak każdemu.
    --
  2.  permalink
    Fausti86: A mnie dziś od rana brzuch po bokach ciągnie

Oj to rośnie, rośnie :bigsmile: Jak mnie ciagnie to 2 dni póżniej mam dodatkowy centymetr :wink:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    http://www.youtube.com/watch?v=vQ13LHvPN-s
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    ja mam dysleksje, dysgrafie i dysortografie:P
    zawsze robiłam błędy i dyktanda to koszmar lat szkolnych.

u mnie kilka zmian. W szpitalu na Patologi ciąży jest 12 łóżek ( podobno) ja tu jestem od niedzieli, leżałam na ginekologi, czekając na miejsce dziś się okazało, że jest wiecej chętnych, bo już nas 7 brzuchatych... a małe prawdopodobieństwo, że sie tyle miejsc zwolni. Dlatego też postanowili udostępnić 2 sale ( na Onkologi), lekarze z Patologi się nami zajmą.
    Miałam USG, dużo gorsza widoczność, dziecko waży 1365g ( myślałam, że bedzie gorzej) szyjka się jakimś cudem zamknęła, ale skróciła do 1 cm. No i akcja z wodami, 2 dni temu wynik był 9, a dziś jest 8... nie wiadomo co się dzieje, gdzie się ulewają bo mi nic nie cieknie. Z racji moich Infekcji ( pochwy i ukł moczowego) nie mogą mi ich uzupełnic. Zobaczymy co powiedzą lek z patologi. Na KTG skurczy brak, a tętno w normie.

LEŻEĆ TRZA!! i tak całymi dniami leżałam i przed komputerem siedziałam, ale jak już taki nakaz to nagle chce mi się spacerować- standard!
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    gienia83: http://www.youtube.com/watch?v=vQ13LHvPN-s

Nieużywanie znaków diakrytycznych może spowodować różne nieporozumienia ;-)
    Wyobraźmy sobie tekst mężczyzny do kobiety "Zrób mi tę łaskę" napisany byle jak, bez tychże znaków :devil:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    flavia: LEŻEĆ TRZA!! i tak całymi dniami leżałam i przed komputerem siedziałam, ale jak już taki nakaz to nagle chce mi się spacerować- standard!

to tak jak u mnie :)

ja w ciąży z córą miałam rozwarcie na 0,5cm i potem się zamknęło - podobno to pod wpływem stresu.

powiedzcie mi czym i gdzie można sprawdzić czy wody wyciekają, po nocy i nad ranem jeszcze miałam wkładkę całą mokrą i zastanawiam się czy to po czopku czy może wody...

a co do ęą -mi ciężko pisać, bo leżę na lewej lub prawej stronie i jedną ręką trzymam po boku laptopa a drugą piszę :) więc wybaczcie mi.
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    _sushi_: Wyobraźmy sobie tekst mężczyzny do kobiety "Zrób mi tę łaskę" napisany byle jak, bez tychże znaków

ta piosenka jest dłuższa, często mi ją mąż puszcza... i w dalszej części piosenki są fajne teksty:)
    --
    •  
      CommentAuthorgosik0205j
     permalink
    witam wszystkich
    kamis powodzenia :D
    -- [img][/img]
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    powiedzcie mi czym i gdzie można sprawdzić czy wody wyciekają, po nocy i nad ranem jeszcze miałam wkładkę całą mokrą i zastanawiam się czy to po czopku czy może wody...

Kup sobie w aptece test do wykrycia wycieku płynu owodniowego. Wygląda jak wkładka. Naklejasz na gacie, a jak jest mokra- wyciągasz ze środka paseczek i sprawdzasz kolor odczynnika. Jak się zabarwia (chyba na zielono, ale to pewnie zależy od rodzaju testu) to znaczy, że to wody.
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    A propos błędów, widziałyście to? :devil:

http://www.fakt.pl/Byk-na-pasku-w-Dzien-dobry-TVN-Reni-Jusis-urodzila-cureczke,artykuly,145039,1.html

To jest dopiero obciach...
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    a jaki to mniej wiecej koszt?
    chociaz wydaje mi sie ze to od czopka ;]
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    A ja nadal twierdzę,że odejścia wód płodowych z niczym nie da się pomylić. Jedna mokra wkładka to nic :cool: Jak się wody sączą to leci jak z kranu :wink: Ja biedna też myślałam,że sączą mi się co noc,a się okazało,że to przez dopochwowe :wink:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Hussy: a się okazało,że to przez dopochwowe

to pewnie u mnie to samo :smile: na szczescie )
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    Gienia napisałaś, że pakujesz się w walizkę na kółkach i jakoś mnie oświeciło, że w sumie u mnie większy wybór walizek niż toreb, bo te co mam na weekendy będą za małe a w takie na dłuższe wyjazdy to sam bym się mogła zapakować :bigsmile: Właściwie jak to wygląda w praktyce? Czy lepiej może zapakować dwie oddzielne mniejsze torby, czy walizkę (była któraś z walizką?) Wydaje mi się, że jak się otworzy walizkę to wszystko lepiej widać niż w torbie.

W co się pakujecie lub w co byłyście zapakowane w poprzedniej ciąży? :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeFeb 8th 2012 zmieniony
     permalink
    anula36: No to ja teraz sie dowiaduje o kryzysie drugiej doby?? A ja myślałam ze tracę rozum ;) Aguncia ja tam sie nie znam ale ja na przyklad poprzedniej nocy prawie nie spalam, dzieci płakały a ja myślałam ze to moja i chcialam wstawać i isc do niej ale wtedy chyba usypiałam, potem sie budziłam i od nowa, myślałam ze ta noc sie nigdy nie skończy. W dzien było mi zimno, potem gorąco, myślałam ze mam ze 40 stopni, wszystko wydawało sie takie nierealne... Czulam sie jak na kacu i pijana jednocześnie i do tego ten ból...

mi o tym kryzysie pielęgniarka mówiła jak w pierwszej dobie mówiłam, że spoko luz i jest fajnie i nie chcę już Ketonalu...
    jak mnie śmietło w drugiej dobie to klękajcie narody ! :smile:
    dzwoniłam po nią co 10 minut, żeby mi kolejny zastrzyk robiła hahahahahha
    słaniałam się na nogach, bolało okropnie [najbardziej wtedy właśnie], też miałam wrażenie że mam temperaturę i w ogóle bardzo bardzo dziwne uczucie, jakbym nie leżała na tej sali tylko nad nią lawirowała... :wink:
    ale od 3-ciej doby już znowu dobrze było...

AGUNCIA wiesz, niekoniecznie się musisz tego spodziewać aczkolwiek z tego co mi ta pielęgniarka mówiła to 95 % kobitek po CC ma ten kryzys właśnie... :wink:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    JULITA1610: W co się pakujecie lub w co byłyście zapakowane w poprzedniej ciąży?

ja w pierwszej ciazy zdaje sie ze mialam dwie torby jedna duza a druga taka mini...
    zapakowalam sie w walizke, ale kurde, wyglada jakbym sie spakowala na wakacje;D bo to duza walizka, ale wlazlo wszystko...

jak lezalam w szpitalu w pazdzierniku to maz jak pojechal po moje rzeczy to wyobrazcie sobie ze zapakowal mi wszystko w jednorazowke myslalam ze umre ze wstydu haha
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    JULITA1610: Właściwie jak to wygląda w praktyce? Czy lepiej może zapakować dwie oddzielne mniejsze torby, czy walizkę (była któraś z walizką?) Wydaje mi się, że jak się otworzy walizkę to wszystko lepiej widać niż w torbie.

ale to też zależy od szpitala....u mnie generalnie radzili, żeby mamy były w osobnej torbie niż rzeczy dla dziecka. I ja tak właśnie miałam. Zresztą jak przyjeżdżały laski z wielkimi torbami to dostawały ochrzan, że wyglądają jakby na wakacje jechały no i że to niepotrzebne tyle rzeczy.
    Prawda jest taka, że do porodu nie potrzebujesz ciuszków na zmianę dla dziecka, smoczków, pieluszek, chusteczek i tego wszystkiego. Wystarczy dla dziecka jeden komplet ubranek....choć u nas i tak najpierw ubierają dziecko szpitalne ciuszki i dopiero na poporodowej przebierałam Iwonkę w to co przyniosłam....więc podsumowując - można w ogóle zabrać tylko jedną torbę, a drugą zostawić w aucie lub w domu (i mąż dowiezie ją później).

Ja na pewno nie pakowałabym wszystkiego do jednej wielkiej walizki !!!!!
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    _kasiek_: Ja na pewno nie pakowałabym wszystkiego do jednej wielkiej walizki !!!!!
    --

chyba masz rację...

ale dziś już nie przepakowuję hehe
    kurde, ale mam tylko jedną torbę ;)
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    jak lezalam w szpitalu w pazdzierniku to maz jak pojechal po moje rzeczy to wyobrazcie sobie ze zapakowal mi wszystko w jednorazowke myslalam ze umre ze wstydu haha

A ja właśnie przeczytałam na stronie szpitala w którym mam rodzić że najlepiej rzeczy dziecka przywieź popakowane osobno w jednorazowe reklamówki.... Ponieważ reklamówki sie wyrzuci a np. torbe nie a bakterie przez te torbe przeniesione moga byc niebezpieczne w atmosferze domowej... ale to wydaje i sie że wystarczy po prostu wyprac te torbę i już.
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    u nas kazali osobno zapakować dziecko i siebie. I to było wygodne- jak ktoś inny przebierał maleństwo to nie rozwalał mi moich rzeczy.
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    to w takim razie muszę poszukać kogoś z torbą :)
    bo nie mam tamtej małej co miałam ajj
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Fragile :) może w duszki:)
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    gienia, linkuj może wklejane strony, byłoby łatwiej oglądać:smile:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    nie wiem jak to się robi :)

o działa :)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Flavia, współczuję... Ale dla mnie okropne jest kładzenie ludzi gdzie popadnie... Ciężarną na onkologii?? Tak samo jak przykre jest, że nie ma podziału i dziewczyny, które straciły ciążę są w jednej sali z dziewczynami w zaawansowanych, "zdrowych" ciążach...

Dziwne bardzo z tymi wodami - jesteś zonkiem dla lekarzy pewnie? Ale dobrze, że szyjka się zamknęła!

A ja pytanie z okazji rozmowy o wodach. Ja wiem, że to baaaardzo rzadko tak chlusta jak na filmach, ale - czy zabezpieczałyście/zabezpieczacie jakoś materac na którym śpicie w tych ostatnich tygodniach? Tak mi się to ostatnio po głowie kołacze, nie wiem czemu :DDD

A co do tych toreb - u nas radzą dwie - dla mamy i maluszka osobną. Maluchy mają mieć po kilka zestawów ubranek - nikt w szpitalne nie ubiera, bo chodzi o przyswojenie "swoich" bakterii, tych domowych, a nie szpitalnych.
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    a jaki to mniej wiecej koszt?

Chyba koło 40-50zł ale mogę się mylić.
    Ja też miałam schizy, że mi wody podciekają ale jak mi na porodówce odeszły, to już nie mam wątpliwości... Pomylić się tego nie da z niczym:) Ilość wód była zawrotna.
    Choć nie upieram się, bo znam dziewczynę, która nie zauważyła odejścia wód. Najprawdopodobniej pod prysznicem jej odeszły.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Gienia - też fajna :DDDD
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    U mnie w szpitalu też zalecają spakować się w 2 torby. Ja miałam taką z rzeczami do samego porodu + 1 komplet ciuszków dla maluszka. Całą resztę miałam w innej torbie którą zostawiliśmy w aucie. Mąż mi ją przyniósł dopiero potem.
    Wiecie jakie położne były zadowolone, jak weszłam z taką małą torbą:P
    Ps. nie w każdym szpitalu najpierw ubiera się dziecko w ciuszki szpitalne. My po ważeniu dostaliśmy syna do ubrania w nasze ciuszki.
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    sliwson: Ja też miałam schizy, że mi wody podciekają ale jak mi na porodówce odeszły, to już nie mam wątpliwości... Pomylić się tego nie da z niczym:) Ilość wód była zawrotna.
    Choć nie upieram się, bo znam dziewczynę, która nie zauważyła odejścia wód. Najprawdopodobniej pod prysznicem jej odeszły.

mi najpierw podczas stosunku :) pękł pęcherz górny albo dolny podczas orgazmu :) hahaha długo dochodziliśmy do tego co to było... wyszło na to że wody :)
    a pozostałą część przebijali na porodówce:)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    gienia83: ękł pęcherz górny albo dolny podczas orgazmu

Haha, no nie mogę Gienia - to jest dopiero COŚ :DDD
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    na początku myślałam że się zsikałam... :) aż mi wstyd było przed mężem :)
    myślałam że tak to tylko na filmach hahaha
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    kupujecie może nawilżacz powietrza?? słyszałam że często zbiera się w nim grzyb, zastanawiam się nad jego funkcjonalnością.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Gienia, ja mam od kilku lat, jak się czyści to się nie ma co zbierać :)
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    kupujecie może nawilżacz powietrza?? słyszałam że często zbiera się w nim grzyb, zastanawiam się nad jego funkcjonalnością.

Ja mam bo mój syn często się męczy z katarem:-(
    Z tym grzybem to nie wiem czy prawda. Ja swój nawilżacz dość często czyszczę i jest ok. Na pewno jak masz sucho w mieszkaniu to się przydaje.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    A ja z mężem mamy non-stop katar, jak w domu włączymy kaloryfery, a nawilżacz spełnia swoją rolę i za to go lubię :DDD
    --
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    Witam środowo, ale Wy macie tempo pisania, siedzicie chyba od świtu tutaj :wink:. Gienia ja jestem właśnie na etapie kupowania nawilżacza ale dla siebie. Mam tak niedrożne i spuchnięte zatoki (mimo wietrzenia pomieszczeń i ręcznika na kaloryferach), że szok. Myślę, że warto kupić dobry nawilżacz i czyścić go odpowiednio a będzie dobrze :smile:

Chciałam również na chwilę wrócić do tematu ruchów. Czy kilka ruchów dziennie na moim etapie to nie za mało?? No wiem, wiem jestem nudna :wink:, ale kurka wodna rozleniwił mi się mój mikrotygrysek od wczoraj :smile:.

Czekam również z niecierpliwością wielką na szczęśliwy finał rozpakowania wszystkich koleżanek z pierwszych miejsc na liście :smile:
    Flavia nieustannie trzymam kciuki. Moja kuzynka była w bardzo podobnej sytuacji jak Ty i wszystko skończyło się dobrze. Leżąc w szpitalu od 30 tyg, urodziła w 38 i chłopiec jest dzisiaj istnym okazem zdrowia. Łobuzuje za trzech normalnie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    bo znalazłam rano ofertę nawilżacz + hmm jak to się nazywało, nie parowar ale coś tam do gotowania za 202zł z wysyłką:) nowe :)
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Witam Wszystkim :-)
    Podczytuje Was już ze 2 miesiace i w końcu postanowiłam się przedstawić - jestem w 13 tygodniu ciaży - i zapewne jak Wy jestem najszczęśliwszą przyszłą mama na świecie :-))
    3 lata temu stracilimy pierwszego dzidziusia w 6 tygodniu i od tego momentu staraliśmy się i staraliśmy się .... no i przy pomocy Pregnylu wystaraliśmy sie w końcu! Teraz już jestem spokojniejsza, zaczyna sie II trymestr i nareszcie uwierzyłam, że tym razem się uda!
    Stara pierworódka ze mnie - bo 36 na karku, ale co tam, dam radę :smoking:

Poproszę zatem o dopisanie mnie do listy - termin 18/08
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    <strong>"flavia"</strong> ja mam dysleksje, dysgrafie i dysortografie:P
    zawsze robiłam błędy i dyktanda to koszmar lat szkolnych.

To tak ja ja, ale mimo to staram się pracować nad sobą. Jeśli pisze powoli, bez stresu to robię mniej błędów, gdyż znam zasady pisowni. Gorzej jest jednak, gdy trzeba się spieszyć z pisaniem i nie ma możliwości sprawdzenia tekstu, lub wyraz sie nie odmienia :cry:. Ja zdawałam jeszcze stara maturę i po moim wypracowaniu z j. polskiego kobita chyba musiała zrobić sobie przerwę.:crazy::fingersear:

Mam pytanie z innej beczki, macie może wybrane położne? Zapomniałam się zapytać lekarki, mam nadzieje, że nie zapomnę zapytać się na następnej wizycie :D
    --
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    Ul_cia: [/quote][quote=Ul_cia]Witam Wszystkim :-)
    Podczytuje Was już ze 2 miesiace i w końcu postanowiłam się przedstawić - jestem w 13 tygodniu ciaży - i zapewne jak Wy jestem najszczęśliwszą przyszłą mama na świecie :-))

Witam Cię BARDZO serdecznie. E tam "stara" ;). Mam kilka koleżanek starszych od Ciebie, które czekają na wyklucie i mają więcej energii w ciąży od niejednej młódki... Ode mnie 33latki (a więc żadna różnica) zresztą też, aż mam wyrzuty sumienia, że ja tak się na kanapie rozwalam po przyjściu z pracy a pracuje sobie malutko, raptem 4 godziny dziennie (niecodziennie) - mam super wyrozumiałego szefa z uwielbieniem do polityki prorodzinnej :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Witamy nową mamuśkę :bigsmile:

A ja dzisiaj byłam ponowny raz na teście glukozowym - okropne,ten był gorszy od poprzedniego. Mam nadzieję, że teraz wyjdą mi dobre wyniki!?
    -- [url
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Sayuri78: Chciałam również na chwilę wrócić do tematu ruchów. Czy kilka ruchów dziennie na moim etapie to nie za mało?? No wiem, wiem jestem nudna , ale kurka wodna rozleniwił mi się mój mikrotygrysek od wczoraj .

Wydaje mi się, że na tym etapie to nie za mało. Jak maluszek podrośnie, to częściej będziemy czuć. :updown:
    --
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    mag_dre: macie może wybrane położne? Zapomniałam się zapytać lekarki, mam nadzieje, że nie zapomnę zapytać się na następnej wizycie :D

A to nie za wcześnie?? Ja nawet nie wiem jeszcze gdzie będę rodzić... :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    mag_dre: Wydaje mi się, że na tym etapie to nie za mało. Jak maluszek podrośnie, to częściej będziemy czuć.

Oby, dzięki mag za odpowiedź. Idziemy zatem prawie łep w łep :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    1. kamiis 02.02.2012 (dziewczynka)
    2. Viicki 13.02.2012 (chlopiec)
    2. aguncia 13.02.2012 (dziewczynka)
    3. ewer 14.02.2012 (chlopiec)
    4. lalik 22.02.2012 (dziewczynka)
    5. marta_885 24.02.2012

6. biri 02.03.2012 (dziewczynka)
    7. kasiakuzniki 08.03.2012 (dziewczynka)
    8. The_fragile 15.03.2012 (chlopiec)
    9. JULITA1610 17.03.2012 (dziewczynka)
    10. gienia83 18.03.2012 (chlopiec)
    11. mariamateria 19.03.2012 (chlopiec)
    12. Ancia77 21.03.2012 (dziewczynka)
    13. illan 24.03.2012 (chlopiec)
    13. katarzynah1987 24.03.2012 (chlopiec)
    14. gosik0205j 05.04.2012 (chlopiec)
    14. ewelinda29 05.04.2012 (chlopiec)
    15. Biedronka11 13.04.2012 (chlopiec)
    16. flavia 19.04.2012 (dziewczynka)
    17. gilese 20.04.2012 (chlopiec)
    17. pitaja 20.04.2012 (dziewczynka)
    18. paprykowa 27.04.2012 (dziewczynka)
    19. Cherry_Lady 8.05.2012 (dziewczynka i dziewczynka)
    20. justa2586 10.05.2012 (dziewczynka)
    20. nessie 10.05.2012 (chlopiec)
    21. karinazosia 11.05.2012 (chlopiec)
    22. jezynka 15.05.2012 (dziewczynka)
    23. ifonka84 19.05.2012
    24. Tres 24.05.2012 (dziewczynka)
    25. hydrazine 02.06.2012
    26. Hanny 03.06.2012 (chlopiec)
    27. norah 13.06.2012 (chłopiec)
    28. _kasiek_ 19.06.2012 (chlopiec)
    29. YPolly 20.06.2012 (dziewczynka)
    30. wielgosz 21.06.2012 (chlopiec)
    31. Osorya 22.06.2012 (dziewczynka)
    32. Lezunia 25.06.2012
    33. cheriniatko 29.06.2012 (chlopiec)
    33. Sayuri78 29.06.2012
    34. mkd 03.07.2012
    35. Mag_dre 06.07.2012
    35. psycho_patka 06.07.2012
    36. niunia32 09.07.2012
    37. sliwson 10.07.2012 (chłopiec)
    37. Fausti86 10.07.2012
    38. marylove 17.07.2012
    39. nibriana 20.07.2012
    40. P_Madzia 22.07.2012
    41. ufo03 25.07.2012
    42. Kakai 26.07.2012
    43. cho 28.07.2012
    44. BlueCactus 30.07.2012
    45. atamala 06.08.2012
    46. Mamrotka 13.08.2012
    47. kuleczka_69 14.08.2012
    48. Ul_cia 18.08.2012
    49. Cobraczek 19.08.2012
    50. marysia_23 25.08.2012
    51. Anecia84 30.08.2012
    51. madzinka83 30.08.2012
    52. Kafffka74 04.09.2012
    53. NadziejaUmieraOstatnia 05.09.2012
    54. kachaw 07.09.2012
    55. Izulka23 14.09.2012
    56. katka_81 17.09.2012
    57. asia_ 22.09.2012
    58. Love_line
    59. Xkamilax
    60. dorotka0905
    61. laneczka
    62. sysiajaw
    63. kapelusznick
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Sayuri78: A to nie za wcześnie?? Ja nawet nie wiem jeszcze gdzie będę rodzić...

Mam informacje, że od 21tc, dlatego pytam bardziej doświadczonych koleżanek :D:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Ul_cia, witamy i gratuluję!!!

Mag_dre, tak, już mamy nawet umowę spisaną :DD A wybraliśmy też jakoś w połowie ciąży...
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    a co z kamiis??
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.