Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorKasiaMW
    • CommentTimeFeb 9th 2012
     permalink
    sliwson: tam widzę błędy językowe i się wkurzam... :)

jak coś źle napisałam to poprawiaj:D:D ja jestem dys od wszystkiego:P
    sliwson: A dlaczego miałoby śmierdzieć?

właśnie nowością bądź farbowanym materiałem nie wiem... ogólnie to moi znajomi mają wózek z tako i śmierdziała gondola ale bez tragedii ale kółka i elementy plastikowe przyprawiały aż o ból głowy... my mamy z innej firmy ale wolę go rozłożyć niech się wietrzy a jak będzie trzeba to też wypiorę co się da:)
    --
  1.  permalink
    A ja juz zaczelam wszystko wietrzyc. Materacyk, wozek itd.

Boli mnie strasznie prawa pachwina i prawa strona kosci lonowej. Tylko jak chodze lub sie przekrecam jak leze. Nie wiem czy to mozliwe, ze spojenie sie rozchodzi czy moze po prostu to normalne, ze tak z jednej strony boli. Mialyscie tak?
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
    • CommentTimeFeb 9th 2012 zmieniony
     permalink
    kasiakuzniki: mam nadzieję że w gondoli nie będzie jakoś mega śmierdziało!!!

mi nic nie smierdzi... absolutnie! wozek stoi w domu, czeka na mala i nie czuje zadnego dziwnego zapachu. aha, i zadnej czesci nowego wozka nie pralam, nie widze specjalnie potrzeby...
    kamiis trzymam kciuki!
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no liczę na to że nie będzie miał jakiegoś specyficznego zapachu... a ogólnie nie mogę się go doczekać bo jest wzięty bez oglądania bo t nowość z firmy bebetto i oglądałam tylko inne ich wózki więc ciekawość mnie zżera jaki on tam jest:D:D a jak coś to mama miesiąc na wymianę czy zwrot:) więc trzeba go obejrzeć dokładnie:D
    -
    Biedronka11: Boli mnie strasznie prawa pachwina i prawa strona kosci lonowej.

ja też miałam takie stany.... jak się pogorszy to do lekarza ale może się wszystko ułoży i będzie lepiej:)
    --
  2.  permalink
    Ja od kilku miesiecy jestem na zwolnieniu wiec prawie sie nie ruszam, malo chodze a i tak boli jak nie wiem co przy poruszaniu sie.. Naczytalam sie o tym patologicznym rozejsciu sie spojenia i troche sie wystraszylam. Jutro chyba pojade do mojego lekarza i powiem o tym.
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    pewnie jak masz się denerwować ( a nie powinnaś) to idź do lekarza i się uspokój:) ja też jestem na zwolnieniu od początku i słaba jestem nie powiem...... ale mi najbardziej krzyż daje popalić bo nawet jak obieram ziemniaki to w połowie idę po krzesełko i dokańczam na siedząco bo aż mam łzy w oczach tak boli!! no ale moja księżniczka ma mieć mocna wagę więc ciągnie plecki porządnie:D
    --
  3.  permalink
    kamiis trzymam kciukasy:))

Biedronka mnie kiedys bolala tak prawa pachwina ze nogi nie moglam zgiac ani wstac z lozka ale bylam wtedy u lekarza i powiedziala ze sie moze tak zdarzyc....a teraz codziennie juz okolo 15 tak mnie boli w obu pachwinach ze szok:(( ale juz na tym etapie jak polaze w dzien to chyba normalne....

co do zapachu to ja tez wszytsko juz wietrze, mebelki juz sa wytarte przetarte i juz jakos nie czuc tej nowosci choc szuflady powysuwane:)) wozek stoi od miesiaca prawie wiec sie wietrzy ale nie smierdzi:)) materacyk i lozeczka tez porozkladane:)) zakupy do szpitala wczoraj zrobilam wiec tak naprawde chyba wszystko jest w domku tylko to ogarnac do konca;)) i czekam na ostatnia paczke od siostry z reszta ubranek i dodatkami:))

a tak na marginesie to dzis cala noc mi sie snilo ze pilnowalam Ninki Teorkowej:)) za cholere nie wiem skad mi sie to wzielo:))
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink

mi nic nie smierdzi... absolutnie! wozek stoi w domu, czeka na mala i nie czuje zadnego dziwnego zapachu. aha, i zadnej czesci nowego wozka nie pralam, nie widze specjalnie potrzeby...

Ale Ty rodzisz dziecko w zimie. To oczywiste, że dziecko będzie opatulone w 1500 kombinezoników, śpiworków, kocyków, które na 100% masz wyprane:) Ja rodziłam syna w lipcu. W dniu mojego porodu temperatura sięgała 37 st:) Chciałam wyprać pokrowiec na materacyk i tą powłoczkę bawełnianą na ścianki gondoli bo wiedziałam, że maluch będzie miał z tym styczność.
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    sliwson: Ale Ty rodzisz dziecko w zimie. To oczywiste, że dziecko będzie opatulone w 1500 kombinezoników, śpiworków, kocyków, które na 100% masz wyprane:) Ja rodziłam syna w lipcu. W dniu mojego porodu temperatura sięgała 37 st:) Chciałam wyprać pokrowiec na materacyk i tą powłoczkę bawełnianą na ścianki gondoli bo wiedziałam, że maluch będzie miał z tym styczność.

mama nadzieje, ze nie odebralas tego jako krytyke, to co powiedzialam nie mialo nia byc :wink:
    oczywiscie wszystko (oprocz czesci wozka) mam wyprane...
    kazda mama robi to, co uwaza za sluszne dla dziecka. sa ci, ktorzy piora wszystko; czytalam nawet kiedys na tym forum, ze ktos pral torbe do szpitala, co osobiscie wydaje mi sie naprawde przesada. :bigsmile:
    ale: "wolnoc tomku w swoim domku!" :rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    wózek prać ? :shocked:
    o litości ani mi to nigdy przez głowę nie przeleciało ! :cool::cool:
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Wiadomość od kamiis

Jestem na przedporodowej
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    not o kamiis trzymam kciuki!!! niech się biorą za nie i niech mała już się dorwie dziś do cycka:)
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    kamiis i nie daj się już wygonić:devil: :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Druga wiadomość:

Ale to test oxy na razie. Wątpię żeby się coś ruszyło :). Męża odesłałam do domu na razie.
    --
    •  
      CommentAuthorViicki
     permalink
    Kamiis, pokaż co potrafisz:devil:
    Trzymam kciuki!!!:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink

mama nadzieje, ze nie odebralas tego jako krytyke, to co powiedzialam nie mialo nia byc :wink:

No coś Ty:)
    Ja nie z tych, co odbierają takie rzeczy personalnie:)
    Po prostu napisałam o swoim punkcie widzenia:)
    --
  4.  permalink
    A mnie po raz pierwszy od nie wiem kiedy boli NIC!!!! :D
    Cukier po śniadaniu ( czyli najbardziej newralgicznym posiłku 96 :D
    Za oknem śnieg :)
    Zainstalowałam moim wróblom i sikorkom karmnik na balustradzie od balkonu, bo nie chce mi się odśnieżać balkonu i teraz mam piękny widok jak przylatują i jedzą słonecznik :)
    I po raz pierwszy od 2 tygodni i idę na świat :) - na drugą stronę ulicy do kosmetyczki :D na brwi i paznokcie :D a co tam - pięknie jest :))
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    wózek prać ? :shocked:

Nie wózek, tylko ten materiał którym jest wyściełana gondola:) U mnie to było zdejmowane na suwak więc wyprałam:)
    Aaaa:) Zaraz wyjdę na przewrażliwioną, pedantyczną mamuśkę :))) hehee:)
    --
  5.  permalink
    Kamiis trzymam kciuki za Was!!

A ja umowilam sie do lekarza na dzis na 14 to zobacze co mi powie!
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Kamiis trzymaj się tam dzielnie i ródź już cholero!;)
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    Kamiiss - powodzenia :)))))

a swoją drogą to - WRESZCIE ;P
    --
  6.  permalink
    sliwson: Nie wózek, tylko ten materiał którym jest wyściełana gondola:) U mnie to było zdejmowane na suwak więc wyprałam:)

Ja wozek dostalam i tez mam wszystko zdejmowane i tez pralam!
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    sliwson: Aaaa:) Zaraz wyjdę na przewrażliwioną, pedantyczną mamuśkę :))) hehee:)

albo ja na nieczułą :devil:
    zwłaszcza, ze od porodu ani raz dziecku ciuszków nie wyprasowałam ahahahhaha :cool::cool:
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    TEORKA: zwłaszcza, ze od porodu ani raz dziecku ciuszków nie wyprasowałam ahahahhaha

no to ja w ogole mam zadatki na wyrodna matke! :wink:
    ja nie prasowalam nawet przed... no, moze niektore, ktore byly rzeczywiscie wygniecione.
    po prostu: wypralam (fakt, w specjalnym delikatnym plynie, ale bez plynu do zmiekczania), ladnie zlozylam i ciuszki same sie "prasuja" w szufladzie! :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    albo ja na nieczułą :devil:
    zwłaszcza, ze od porodu ani raz dziecku ciuszków nie wyprasowałam ahahahhaha :cool::cool:

Oj tak:)
    To ja zdecydowanie wolę tę wersję, gdzie Ty jesteś nieczuła:D:tooth:
    Jak można nie prasować dziecięcych ciuszków co?!? SKANDAL!:D
    Tak na serio- ja prasowałam jakieś 3-4 mies potem mi się odechciało. Teraz prasuję tylko jak coś wygląda jak wyciągnięte psu z gardła...:)
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    ladnie zlozylam i ciuszki same sie "prasuja" w szufladzie! :wink:

O to, to:)
    Moja taktyka:) Tylko jak mi mąż poskłada do szuflad to jest gorzej...:-/
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    mariamateria: a co tam - pięknie jest :))
    Tak trzymac! :)

Ja to chyba wyrodna matka jestem, bo nie pralam, a dziecko urodzilo sie tez latem. Nawet mi to do glowy nie przyszlo :shamed::shocked: No ale w sumie wywietrzony, na to pod spod nieprzemakalny podklad, pieluszka.. Wiec nawet latem to chyba nie jest jakis mus? W sumie gondolka mi sie nigdy nie zabrudzila, moze z raz wrzucilam do pralki, zeby odswiezyc. Teraz jednak wypiore, bo wozek stal na strychu, wiec odswiezyc trzeba.

Spacerowka to co innego - przez podawane na spacerze jabluszko, buleczki albo soczki itp, to trzeba bylo czesto prac.
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Hehe, no takie rzeczy, jak mozna dziewczyny :D Ja mam kolezanke, ktora nawet majtki prasuje ;)
    Wczoraj byl fajny tekst na onecie, jakie to mamy wyobrazenia nt. macierzynstwa, a jak sie to potem ma do rzeczywistosci. Przeczytajcie tutaj: http://www.rodziceradza.pl/Wychowanie/Teorie-wychowawcze,art,285589.html
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Wróciłam do świata żywych - podłączyli mi neta uff ... mąż pipek zapomniał zapłacić za 2msc ;/ bo nie przychodzą kwitki tylko dostaje maila - a mail nie ważny ;/

kamiis POWODZONKA :)
    a skurcze to miałam przepowiadające z pośpiechu napisałam nieregularne :P ale taki z bólem na @ były chyba ze 3 ;p potem mały tak szalał że szyjka to odczuła:)

mój mąż zmienił fryz wczoraj i normalnie taką mam ochotę na niego - jak nigdy... a nie mogę :(
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    Ypolly: "Ja mam kolezanke, ktora nawet majtki prasuje ;)"
    no a ja mam taka, ktora prasuje skarpetki. serio. coz, moge tylko powiedziec, ze strasznie zazdroszcze jej ilosci wolnego czasu! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    aguncia: no a ja mam taka, ktora prasuje skarpetki. serio. coz, moge tylko powiedziec, ze strasznie zazdroszcze jej ilosci wolnego czasu!

dla dziecka czy dla siebie??
    mój mąż ostatnio jak się wziął za składanie ciuchów to mi nawet stringi poskładał w kostkę hehe :) ale wiesz chciał się pokazać bo nakrzyczałam na niego :)
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Moja siostra prasuje wszystko. No może prócz skarpetek. Nie wiem jak ona to robi, dla 4 os rodziny (zaznaczam, że jedna z córek jest przebierającą się 4 razy dziennie nastolatką)...
    Ona twierdzi, że to lubi i ją to relaksuje. Cała rodzina wieczorem rozwalona na kanapie ogląda tv a ona przy desce... Ja na to patrzeć nie mogę ale jak lubi...:P
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    gienia83
    dla siebie!
    sliwson: Ona twierdzi, że to lubi i ją to relaksuje.

no, skoro ja to relaksuje... to super! przyjemne z pozytecznym :bigsmile:
    --
  7.  permalink
    moja siostra tez cholerna pedantka:)) ale ona mieszka w stanach a tam mozna prac i suszyc te same rzeczy 5xdziennie:)) poza tym jak nie umyje podlogi 3x w tygodniu w calym domu to nie zyje:)))
    choc wlasnie zastanawiam sie czy nie jestem do niej podobna coraz bardziej:)) z tym ze ja moge robic wszystko oprocz prasowania:)) NIENAWIDZE:))
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    nie chcialoby mi sie ;]
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Chyba maja za duzo wolnego czasu... :shocked::wink:
    Ja tam jak mialam czas i sily, to wolalam wyjsc pobiegac sobie w moich niewyprasowanych skarpetkach :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    No więc po 1 wizycie….. było extra :D dostałam skierowanie na podstawowe badania, mam brać folik :) co najważniejsze ciąża potwierdzona no i…. widziałam pięknie bijące serduszko…:D wg mojego gin 8 tydz. wg OM a wg usg 6 tydz. ale tego się spodziewałam po przesunięciu owu ;). Następna wizyta z kompletem wyników za 4 tyg.:) aaaa i dostałam już kartę ciąży :D teraz naprawdę czuję się w ciąży :D AA i termin wg OM 24.09.2012r. wg usg za wcześnie na ustalanie terminu :)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Qrrrrrr - muszę się wyżalić!!! Wyłączyli nam ogrzewanie, jakaś awaria jest. Jak było 19 stopni w mieszkaniu, to w tej chwili jest... 16!!! Szlag mnie zaraz trafi, piję herbatę za herbatą i leżę pod dwiema kołdrami... Farelkę mam, ale w piwnicy i za cholerę nie wiem, gdzie jest, na męża muszę zaczekać :(

Ewelinda, Teorka się ostatnioi mnie śniła :DDD Ale bez Niniki, za to z Talinką :D

Kamiis, kciuki trzymam!!!
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Znalazłam wczoraj metodę na bolącą, rozciągającą się macicę

A podzielisz się? :)

sysijaw gratuluję:)
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    sysiajaw: teraz naprawdę czuję się w ciąży :D

SUPER !!!!!!!!! :clap:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Dziękuję dziewczyny :bigsmile: jestem super szczęśliwa
    --
  8.  permalink
    Fausti86: Trzeba męża w tym celu wykorzystać :wink:

A jak ma sie zakaz :neutral:?
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Trzeba męża w tym celu wykorzystać :wink:

A:) No to na mnie nie działa...:P
    Ja jak męża wykorzystam to mam potem brzuch twardy przez 2 godz ;-( Trochę się wobec tego obawiam go za często wykorzystywać...
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    Biedronka11: A jak ma sie zakaz :neutral:?

to się czeka grzecznie a potem dobija się na całego:P ja już planuję w głowie co i jak:D:D normalnie jak pierwszy raz:D
    --
  9.  permalink
    Dziewczyny, lekarz nie skierowal mnie na badanie w kierunku cytomegalii. Właśnie o niej czytam... Czy mogę coś jeszcze zrobić? Chyba nie, bo wyczytałam, że w trakcie porodu raczej nie dochodzi do zakażenia dziecka. Gorzej jeżeli choróbko rozwija się na wczesnych etapach ciąży i ogólnie w czasie ciąży, gorzej dla dzidzi bo istnieje ryzyko wad wrodzonych, małogłowia, itd. Strasznie się wystraszyłam teraz... Dlaczego, ja wcześniej o tym nie wiedziałam. I weź tu babo ufaj lekarzowi jak na nie wszytskie podstawowe badania nie wysłał.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Kasia, haha, ja tak samo, po nocach mi się już śni co i jak ;)

Qffffaaaa, ziiiimnnnooooo!!! Jak mi dzisiaj ogrzewania nie naprawią to się wścieknę...
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    katarzynah1987: Czy mogę coś jeszcze zrobić? Chyba nie,

Katarzynah, nic nie zrobisz - na cytomegalię nie ma leków, żeby w ciąży brać, więc i tak nic nie poradzisz :( A na początku też nie miałaś robionych badań?
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    mi też się marzy wykorzystać mojego mężusia, on też biedny czeka jak na zbawienie :)
    a póki co mam problem nawet z włożeniem czopka;/ nie dość że jakoś mało miejsca TAM, sucho, ciasno;/ chyba już jest aż tak nisko, że nawet to mnie boli;/
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    The_fragile: Kasia, haha, ja tak samo, po nocach mi się już śni co i jak ;)

mi się w nocy śnią takie ekscesy z mężem że budząc się nie wiem czy doszłam na serio czy to było we śnie ;) hehe
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Dziewczyny dziś poszłam sobie do sklepu kupić balsam przeciw rozstępom dla babeczek w ciąży. W pierwszej ciąży używałam musteli i byłam bardzo zadowolona, nie miałam żadnego rozstępu po ciąży. Wtedy to było 4 lata temu balsam kosztował około 60zł dziś patrzę na cenę i myślałam że padnę 99zł, chyba oszaleli, ja rozumiem że w ciągu 4 lat wszystko poszło do góry, ale taka cena, moje zarobki niestety nie zmieniły się. Może ma na to wpływ że euro jest droższe.
    No cóż kupiłam z pharmaceris, ale muszę jeszcze poczekać 2 tyg bo można go używać dopiero po skończonym 12 tc
    Jakich wy używacie balsamów które możecie polecić
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.