Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthornataliaa_
    • CommentTimeFeb 10th 2012
     permalink
    biri - ja to nawet 60 talerzy w domu nie mam :) haha nie ma co wykończyć się idzie przy 30osobach :)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    przypomniał mi się film Galerianki był tam tekst w stylu '' kup mi jeansy zrobię ci loda'' i tak pomyślałam że powiem do męża '' kup mi zmywarkę zrobię ci loda'' może pojdzie na taki uklad;D haha masakra
    --
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    gienia83: '' kup mi zmywarkę zrobię ci loda'' może pojdzie na taki uklad;D

eee nie sądzę- i tak zrobisz, więc na jednego loda nie poleci:tooth:

może zrób mu karnet na lody- może wtedy:crazy:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    ale wiesz ja miałam na myśli lody czekoladowo waniliowe które czekają w zamrażalce hehe :)
    pomyślę nad karnetem, póki co to on odlicza magiczne 16dni ;)
    --
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    no pewnie ze czekoladowo waniliowe, przeciez o nich mowa no nie?:rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    hahhahahaha, świrnięte jesteście kobiety! :crazy:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
    • CommentTimeFeb 10th 2012 zmieniony
     permalink
    ja to na całkiem normalną wyglądam :)

flavia dalej w szpitalu??
    --
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    głodnemu chleb na myśli:shamed: jak człowiek za długo pości to mu się marzą lody czekoladowo waniliowe:wink:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    paprykowa: jak człowiek za długo pości to mu się marzą lody czekoladowo waniliowe

ja mam takie magiczne sny że budząc się nie wiem czy doszłam na serio czy to tylko we śnie;D tyle dni celibatu już mi palma odbija :) mąż to co 5min pyta ile jeszcze dni do 37tyg ;)
    --
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    gienia83: mąż to co 5min pyta ile jeszcze dni do 37tyg ;)

poziom spermy w organizmie wyniszcza już mózg i traci umiejętność liczenia:devil:

jeszcze dwa tygodnie i BUUUM
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Dołączam do dozgonych miłośniczek zmywarki i suszarki :devil:

Do suszarki nie byłam specjalnie przekonana, gdyż naczytałam sie, ze wszystko pogniecione itp... od 1,5 roku nie wyobrażam sobie życia bez niej i faktycznie własciwie oprócz koszul do pracy - i to też tylko takich, które sa 100% bawełny - własciwie nic nie prasuje :-)
    takze :heartbounce:
    u mnei suszarka stoi na pralce (są tej samej firmy) i nie zajmuje mi za duzo miejsca - a za to nie musze sie schylac jak ja pakuje i rozpakowuję .... jezu, jaki człowiek leniwy jakby tak popatrzec z boku - nie dość, ze jej wypierze, wysuszy - to sie jej jeszcze schylić nie chce
    :smoking:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    hej dziewczyny co do miłości to i ja się dołączam zmywarka nr. 1 właśnie odwala za mnie czarną robotę:D:D:D
    -
    a my po wizycie szyjka pięknie trzyma:P mała wielka jak zawsze czyli 3250 żywej wagi:P prawie 2 tyg przed suwakiem:) wyniki super wymaz pobrany a za tydzień KTG:)główką pięknie w dole czyli tak jak czuję...
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    paprykowa: poziom spermy w organizmie wyniszcza już mózg i traci umiejętność liczenia

jeszcze dwa tygodnie i BUUUM

hahahaha się uśmiałam :)
    wczoraj przyjechał do Nas kolega z twojej wioski :) przywiózł mi torbę do szpitala :) no to mam już dwie i muszę się przepakować ale mi się nie chce.

pokazałam teściowej pościel, to stwierdziła ze ona w sklepie kupi;/ to już widzę jakość tej pościeli i kolory :( ajj sama muszę sobie kupić o! :) :devil:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    kasiakuzniki: mała wielka jak zawsze czyli 3250 żywej wagi:P prawie 2 tyg przed suwakiem:)

co masz na myśli pisząc prawie 2tyg przed suwakiem;p bo ja głąb i nie mogę zrozumieć :)
    piękna waga :) duża niunia się szykuje :)
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no bo na suwaku 36t3d a na USG 38t1d:) a ona duża od początku:P
    --
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    gienia83: kolega z twojej wioski

i co powinnam się obrazić?:wink:
    spoko nie tak łatwo mnie sprowokować:thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    kasiakuzniki: a ona duża od początku

duża czy możliwe ze troszkę starsza?
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    paprykowa: duża czy możliwe ze troszkę starsza?

nie no duża owulację miałam pięknie 14dc:)
    --
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    no to duża:bigsmile:
    super!
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    ale termin porodu pozostaje bez zmian? :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    tak ja się tymi z usg w ogóle nie sugeruję:) ostatnio był 21.02 dziś 24.02 ale ogólnie to moja rodzina z tych co przenoszą więc ja wątpię że przed 08.03 coś się rozwinie!
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    kasiakuzniki: 21.02 dziś 24.02

zazdroszcze :)
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    to my idziemy spać:):) do jutra dziewczynki:) życzę dobrych snów rzadkich wizyt w wc i nie bolącego niczego:D:D
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    gienia83:
    gienia83: zazdroszcze :)

gienia czego ja obstawiam tak po 10.03 że może coś się zacznie dziać
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    pieknie powiedziane i oby tak bylo ;)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    dobranoc:)
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    chyba ze mnie kiepska gospodyni!
    Jak wyciagacie ubrania z suszarki to pachna Wam plynem do plukania???:shocked: bo ja tego najbardziej nie znosze, ze nic nie czuc!!!!
    A co do zmywarki to tylko pomocna jak przyjda goscie... jak jemy we dwoje to i tak przed wlozeniem do zmywarki trzeba oplukac wiec podwojna robota jak dla mnie :)
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    nessie: Jak wyciagacie ubrania z suszarki to pachna Wam plynem do plukania???

Jeśli wleję płyn, to pachną płynem :-)
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    Gienia, ta ja nadal w tym "SPA" tylko patrze jak dziewczyny na porodówkę ruszają, jedna na oxy, kolejna ze skurczami co 7 min i 4cm rozwarciem, trochę im zazdroszczę, ale w mojej sytuacji jednak za wcześnie na takie akcje:) chociaż do tego 36tyg! Jeśli wszystko będzie ok, to mnie w przyszłym tyg wypuszczą. Boje się tylko, że przez ta krótką szyjkę będą mnie chcieli do końca zatrzymać, ale z tym chyba da się "żyć" w domu?!
    co do celibatu to łączę się w bólu:devil: do tej pory nie było przeciwwskazań i co?! i gucio! mogę sobie odliczać, ale do końca połogu:cry:

kasiakuzniki: ale ogólnie to moja rodzina z tych co przenoszą

widzisz moja też ma taki wyczaj, tylko ja jedna w 30tc zaczęłam się powoli wyłamywać, ale liczę na to, że jeszcze nic straconego:smile:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    _sushi_: Jeśli wleję płyn, to pachną płynem :-)

jak Ty to robisz???? u mnie nic nie czuc :(((((
    niby sa jakies kulki ktore sie wrzuca do suszarki... chodzilam po sklepach i pytalam o te magiczne kulki zapachowe patrzyli na mnie jakbym po chinsku gadala .... :neutral: nie znalazlam :(
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    u mnie tez pachną plynem :-) a używam normalnie - wlewam do pralki, potem ziu pranko do suszarki i jak wyciagam to pachnie w całym pomieszczeniu... :-)
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    nessie, ja osobiscie nie uzywam zadnych plynow do plukania, bo nie lubie jak na pol kilometra czuc ode mnie chemia, natomiast pranie mi przyjemnie pachnie dzieki chusteczka antystatycznym, ktorych uzywam w suszeniu?? Uzywasz czegos takiego??
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    yyy nie mam pojecia co to jest ???
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Takie cos. To wyglada jak bibulka i zapobiega elektryzowaniu sie ubran. Dodatkowo tez ladnie pachnie wlasnie:)

http://www.walgreens.com/store/c/bounce-fabric-softener-dryer-sheets/ID=prod6045677-product?V=G&ext=frgl_Google_Household
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    a przesla mi je do wloch??? :))
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Nie mam pojecia...Poszukaj, moze znajdziesz we Wloszech odpowiednik.
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    wielgosz a jak to się uzywa? Po prostu razem z praniem wrzuca sie do suszarki? Czy jest jakas wieksza filozofia?:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    chodzilam po sklepach i pytalam nikt nic takiego nie znal... chociaz to bylo jakies 2 lata temu ... wiec moze poszlismy do przodu z technologia :D
    poszukam na necie .. ale jutro... ide spac :)
    wielgosz wielkie dzieki :*
    Dobranoc
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
    • CommentTimeFeb 11th 2012
     permalink
    Wystarczy wrzucić z praniem do suszarki i tyle:). Ilośc tych chusteczek zależy od ilości prania. Ja używam 2, a jak susze ręczniki 3. Wtedy są bardziej puszyste.
    Nie ma za co:wink:.
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    nassie a macie tam lidla? bo lidl ma je w swojej ofercie :) a co do miejsca u mnie suszarka stoi na pralce :)sa takie szyny do łaczenia tych dwóch urzadzen
    -- mama piątki :)
  1.  permalink
    nessi no poszukaj dobrze...:)
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
    • CommentTimeFeb 11th 2012 zmieniony
     permalink
    Padłam wczoraj i nie zdołałam Wam odpowiedzieć:

mariamateria podyplomowo studiuję logopedię.

szczypta_chilli jeśli chodzi o język migowy to znam tylko podstawy ale bardzo bym chciała w przyszłości opanować ten język. Póki co, nie pracuję z dziećmi głuchymi, co najwyżej niedosłyszącymi i to raczej takimi, które świetnie sobie radzą czytając z ruchu warg.
    Język migowy trochę się mija z tym co mam robić (logopedia ma usprawniać mowę a migając o mowie raczej nie ma mowy) :)
    Ale kiedyś chyba spróbuję się nauczyć dla samej siebie:)
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    sliwson: Ale kiedyś chyba spróbuję się nauczyć dla samej siebie:)

Ja swego czasu na studiach uczyłam się języka migowego. Dodatkowo moja niedosłysząca koleżanka mnie poduczyła.
    Niestety dziś totalnie nic nie pamiętam oprócz kilku liter. Po prostu jest to taki dość hermetyczny język i nie używanie go momentalnie doprowadza do zapomnienia.

Jeśli kiedyś zdecyduję,że chcę się go nauczyć, to zrobię to tylko wtedy, gdy będzie taka potrzeba-będę musiała się porozumiewać w tym języku.
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    witam sobotnio - wczoraj byłam na wizycie - hemoglobina poleciała przez tydzień z 12,1 do 10,8.....no ciekawe co będzie dalej ?!?!?! poza tym z szyjką wszystko ok, na usg też wszystko ok, tętna dziś też słuchałyśmy - ok. 140- uwielbiam dzwięk bijącego serduszka !!!!! - dzidzia starsza dalej o około 10 dni, ale ja się póki co trzymam terminu według OM - najwyżej przeskoczę parę miejsc i nigdy nie zagoszczę na pierwszym miejscu - jakoś mi to do szczęścia nie potrzebne. No jedyny problem to cukrzyca - wynik po dwóch godzinach - 9,27 no i oczywiście dostałam skierowanie do poradni cukrzycowej :cry: jeszcze żeby mi było mało to mnie ginka wkurzyła bo się pyta czy trzymam dietę - ja mówię, że się staram, a ona na to, że widocznie za słabo !!!!!! No szlak by to trafił !!!!! Człowiek się stara, martwi, że znowu może być na insulinie a ta wbije jeszcze szpile !!!!!!!! No masakra !!!!!!!

A no i tak jak przypuszczałam - Młody jest główką na dół i pewnie się już nie obróci :) Iwonka też połowę ciąży wisiała głową w dół :bigsmile::bigsmile: tyle, że Młody bije mi głową w szyjkę - jakoś niezbyt to przyjemne uczucie :confused:

Nic - idę odpoczywać bo coś mi dziś słabo jest....w głowie się kręci i jakoś mi brzuch uciska na przeponę, że ciężko mi oddychać.
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    _kasiek_: Człowiek się stara, martwi, że znowu może być na insulinie a ta wbije jeszcze szpile !!!!!!!! No masakra !!!!!!!

może akurat chciała się wyżyć i trafiło na Ciebie!!
    -
    dobrze że dzidzia zdrowo rośnie i że szyjka i reszta ok:)
    --
  2.  permalink
    _kasiek_: jeszcze żeby mi było mało to mnie ginka wkurzyła bo się pyta czy trzymam dietę - ja mówię, że się staram, a ona na to, że widocznie za słabo !!!!!! No szlak by to trafił !!!!! Człowiek się stara, martwi, że znowu może być na insulinie a ta wbije jeszcze szpile !!!!!!!! No masakra !!!!!!!

sfrustrowana baba!!!!
    Przecież ogólnie wiadomo, że jak cukrzyca w pierwszej ciąży, to ogromne szanse na powrót w drugiej :devil: a skoro insulinozależna to choćbyś na uszach stanęła, to nic nie poradzisz... albo miała baba zły dzień albo powinna się dokształcić!!

Najważniejsze, że z Małym dobrze, hemo też dobrze jak na ciążę :)

zapraszam na bezcukrowy budyń :)
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    nessie: jak jemy we dwoje to i tak przed wlozeniem do zmywarki trzeba oplukac wiec podwojna robota jak dla mnie :)

To co wy jecie? :wink: Faktycznie czasem coś trzeba spłukać, ale rzadko mi się to zdarza. W każdym razie, zawsze jak widzę, ile upchnęłam do środka, łącznie z garami i patelniami, w momencie włączania tego ustrojstwa zawsze mam wizję, że musiałabym to wszystko przez własne ręce przepuścić w zlewozmywaku - i od razu robi mi się dobrze :bigsmile:

A gdyby tak przypadkiem ktoś aktualizował listę, to proszę o dopisanie dziewczynki i zmianę nicka w pozycji 24 :smile:
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    kasiakuzniki: ja wątpię że przed 08.03 coś się rozwinie!

Kasia to może Malutka urodzi się w dzień kobiet :bigsmile:.

hydrozagadka: A gdyby tak przypadkiem ktoś aktualizował listę, to proszę o dopisanie dziewczynki i zmianę nicka w pozycji 24

To ja ponownie proszę o zmianę w pozycji 33 i dopisanie chłopca :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
    • CommentTimeFeb 11th 2012 zmieniony
     permalink
    Ja mam zmywarkę od dwóch lat, to mój ukochany sprzęt domowy, pierwszy raz słyszę, ę trzeba płukać naczynia przed włożeniem do zmywarki, nigdy tego nie robię, a nawet na krótkim programie takim na 35minut dokładnie myje średnio brudne naczynia, wiadomo że jak mam mega brudne gary i takie poprzyklejane to włączam na długi program, w mojej jest najpierw przed myciem płukanie właśnie po to by namoczyć ten zastygły brud, zauważyłam że dokładność umycia naczyń zależy do poukładania naczyń w zmywarce czy są przestrzenie między naczyniami i czy jedno naczynie nie zasłania drugiego.
    Suszące się pranie to mój koszmar, super gdybym mogła sobie pozwolić na suszarkę, ale nie mam na nią miejsca, łazienkę mam małą i nawet pralka, taka ładowana od góry stoi w kuchni bo miejsca brakowało więc już na suszarkę miejsca brak.
    Mnie od wczoraj kłuje macica, więc chyba się rozciąga.
    Mam do Was pytanie odebrałam wyniki przeciw ciał przeciw różyczce i wyszło mi że mam 45,3
    normy:
    ujemny 5,0
    wątpliwy 5,0 - 10,0
    dodatni >10,0
    czy to oznacza że mam przeciwciała??
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    No ja sobie życia bez zmywarki nie wyobrażam włączam co 2 dni najrzadziej ..... w święta było u mnie 14 osób przy stole..... całą noc bym zmywała a tak 2 razy zapuściłam zmywarkę i sama mogłam korzystać ze świąt nie spędzając ich całych w kuchni :)... a dziewczynki możecie mi wpisać termin na listę 24.09.2012r. :) bo gin powiedział że dopiero koło 20tyg! u mnie będzie realny termin wg usg...:bigsmile:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.