Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorFrances
    • CommentTimeFeb 13th 2012
     permalink
    Sayuri78 chyba wiem o co Ci chodzi;) Ja najpierw myślałam, ze może to jakieś początki skurczów;) Pytałam gina. Powiedział, że tym akurat mam się nie przejmować;) I w sumie już tego dawno nie miałam, ale tak właśnie koło 18 - 20 tc. Nie wiem co to jest, ale jak Cię nic nie boli, nie ma żadnych plamień to chyba gra;) Jeszcze nie raz nas coś w tej ciąży zaskoczy;P
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    w ogóle to muszę się Wam pochwalić, a zarazem zmierzać ku pożegnaniu haha
    przyszły ciuszki dla małego i małej... mąż jak zobaczy to mnie zamorduje, tyle tego jest, a przecież tak mało zapłaciłam... najgorsze jest to, że będę musiała męża eksmitować do innej komody, bo na ciuszki małego już miejsca brakuje... a właściwie zabrakło już dawno.... mam 30min na pochowanie wszystkiego ;D żeby nie zobaczył.. :devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorSayuri78
    • CommentTimeFeb 13th 2012 zmieniony
     permalink
    The_fragile: Sayuri, to normalne :))) Ja też tak miałam i mam, z tego co dziewczyny pisały to jest takie ćwiczenie napięcia mięśniowego :) Dobrze zapamiętałam, czy coś pokićkałam?

Mnie właśnie udało się dotrzeć do Twoich pytań z tym związanych, gdzieś w granicach 850 strony :smile:. Ładnie to nazwałaś "zrzucanie pająka" czy jakoś tak :wink:

Dzięki bardzo :bigsmile:. Niech sobie zatem pręży te swoje mięśnie ile chce!!!
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    moja mała też się tak wzdryga a ja mówię że trzepocze:)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Dokładnie, niech maluchy mięśnie ćwiczą na zdrowie - przynajmniej wiemy, że w ich M1 jest siłownia :DDD
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Kochane, mam dzisiaj takie dziwne kłucie w podbrzuszu - nie skurcze, tylko taki nagły ból przez chwilke a potem odpuszcza - od jakiejś pół godziny tak co 5 min... Centralnie, ale czasem schodzi na lewy bok (ale cały c zas na dole - tam gdzie teraz dzidziuś jest)
    Czy to normalne w 14 tygodniu? Czy powinnam się niepokoić?
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Aguncia gratulacje!!!!!!:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    Ul_cia: Kochane, mam dzisiaj takie dziwne kłucie w podbrzuszu - nie skurcze, tylko taki nagły ból przez chwilke a potem odpuszcza - od jakiejś pół godziny tak co 5 min... Centralnie, ale czasem schodzi na lewy bok (ale cały c zas na dole - tam gdzie teraz dzidziuś jest)
    Czy to normalne w 14 tygodniu? Czy powinnam się niepokoić?

Ja sądzę, że to brzusio rośnie i macica się rozciąga. Najlepszy w tym wypadku (poza nospą) jest regularnie brany magnez. Ja stosuje.
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    oj! Dzięki, troszkę mnie pocieszyłaś :-) Bo niby nie jestem panikarą, ale jednak....
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    tak magnez to podstawa! gdyby nie on to chyba tel do gin wrzał by non stop:D
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
  1.  permalink
    Ja tez mam do Was pytanie. Jestem dopiero w 6 tc jednak mam za soba jedno poronienie.
    Dzis poszlam po zakupy. Bylo duzo ladnych warzyw i owocow wiec kupilam duzo. Wtargalam to na 3 pietro na ktorym mieszkam. Od tego czasu boli mnie dol brzucha, troche z boku. Tak ciągnie. Strasznie sie martwie...
    Odrazu polozylam sie do lozka i teraz nie wiem...kiedy moge byc pewna ze nic sie nie stalo..?
    Jezeli mialoby dojsc do poronienia z tego powodu to chyba jakos w najblizszym czasie , prawda...?
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    CiastoMiłości: Jezeli mialoby dojsc do poronienia z tego powodu to chyba jakos w najblizszym czasie , prawda...?

spokojnie macica teraz bardzo aktywnie pracuje weź nospę i się odpręż!! od zakupów do poronień nie dochodzi wiem że po jednym przeżyciu będziesz się wsłuchiwała w każdy ból ale nie ma co bo zwariujesz w ciąży ból brzucha jest nie odłączny ... życzę oby Ci szybciutko przeszło!!
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Witajcie brzuchatki ja odkryłam kiedyś dość dobrego sprzedawce z allegro ma ciekawe komplety i fajne ceny tak mi się przypomniało, może i Was Kochane zaciekawią
    Dużo Zdrówka Dla Was i Fasolek .Pozdrawiam

http://allegro.pl/listing/user.php?p=0&us_id=7820259
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    kasiakuzniki: [/quote][quote=kasiakuzniki]

Znalazłam w domu magnez +b6 - myślicie, że moge? Czy musi byc "czysty" magnez?
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Aha to nie moja znajoma także nie mam profitów ze sprzedaży po prostu pomyślałam że komuś może się przydać :wink:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    kasiakuzniki: tak magnez to podstawa! gdyby nie on to chyba tel do gin wrzał by non stop:D

ja od poczatku ciazy ani razu nie bralam magnezu i nie wrzal telefon :P....
    idzie sie obejsc tez bez...
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    edzia503: Aha to nie moja znajoma także nie mam profitów ze sprzedaży po prostu pomyślałam że komuś może się przydać

póki co jestes kolejna osoba ktora rozsyła owy link... juz się z tym spotkałam ostatnio ;D
    --
    •  
      CommentAuthorgosik0205j
     permalink
    gratulacja dla Agunci witam anastasie po drugiej stronie brzuszka:D:clap:
    -- [img][/img]
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    katarzynah1987: Mam krótkowzroczność. Czy to może być wskazaniem do cesarki.

ja mam -3 wadę i byłam u okulisty, nie mam przeciwwskazań do porodu SN, zeby to stwierdzić wykonuje koszmarnie bolesne badanie.
    znieczula oczy ale i tak boli, jeśli siatkówka się odkleja to wtedy tylko CC.
    można mieć i -10 dpt podobno wielkość wady nie ma znaczenia.

co do paraliżu lewej strony- zdarza się, znajomą sparaliżowało tyd przed porodem i przeszło dopiero 2 dni po rozpakowaniu.
    dziecko ucisnęło nerw.
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    gienia83: póki co jestes kolejna osoba ktora rozsyła owy link... juz się z tym spotkałam ostatnio ;D

Aha to sorki nie chciałam zakłócać Waszego spokoju.Pozdrawiam
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    CiastoMiłości: Dzis poszlam po zakupy. Bylo duzo ladnych warzyw i owocow wiec kupilam duzo. Wtargalam to na 3 pietro na ktorym mieszkam. Od tego czasu boli mnie dol brzucha, troche z boku. Tak ciągnie. Strasznie sie martwie...

Też tak miałam, od razu się kładłam, czasami zdarzało mi się wziąć nospę i odpoczywałam chwilę. Też mieszkam na 3 piętrze i wnoszę zakupy, choć te najcięższe zostawiam mężowi w bagażniku auta.
    Ja zaczynam się coraz lepiej czuć, faktycznie początki najgorsze, teraz mam dużo energii, może przez pobyt w górach i odpoczynek, spacery.
    Gratulacje dla świeżo upieczonych mamuś i dzieciaczków:bigsmile:
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    Ul_cia: Znalazłam w domu magnez +b6 - myślicie, że moge? Czy musi byc "czysty" magnez?

Ja łykam Femibion, gdzie jest już pełna, dzienna dawka witaminy b6, dlatego nie zdecydowałam się na taki. Mnie lekarz polecił Asmag Forte. Moja siostra i kuzynka przez całą ciąże brały ten sam, więc wierze, że jest skuteczny i bezpieczny.
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Ok, dzieki - w takim razie jutro Apteka :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    Znalazłam coś takiego...

Co myślicie moje drogie o takim wynalazku??
    --
    • CommentAuthorAncia77
     permalink
    Najfajniejszy jest ten Maluszek w reklamie:) A poza tym ciekawe ale ja jednak wolę tradycyjne metody, czyli wanienkę. Nawet do wiaderka do kąpieli nie mam jakoś przekonania......
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    Sayuri78: Znalazłam coś takiego...

Co myślicie moje drogie o takim wynalazku??

Na którymś wątku była ostatnio o tym już dyskusja. Może i dobre do kawalerki bo oszczędza miejsce. U mnie się nie sprawdzi bo jakoś tak nam wodę grzeją, że ciężko ustawić właściwą temperaturę wody, niestety często po odkręceniu ciepłej wody leci od razu wrzątek, sama się czasami aż sparzę, więc dla mnie chociaż dla tego pomysł nie trafiony. :wink:

Aguncia gratulacje. Witaj Tosiu na świecie (chyba tak można zdrabniać Anastazję) :wink:
    --
  2.  permalink
    flavia: wykonuje koszmarnie bolesne badanie.

Ło kurcze:cry::cry:
    --
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    Nad tym wiaderkiem również się zastanawiałam. Wydawało mi się, że mam mega funkcjonalną łazienkę, ale niestety wanienka się nie zmieści. Wanna odpada, ponieważ jest takich rozmiarów, że żaden stelaż na nią nie będzie pasował. Jedynym więc rozwiązaniem w naszym wypadku będzie chyba wanienka, którą można umieścić nad wc:

- strona 184, 186

Ancia :bigsmile: maluszek w tej reklamie jest śliczny!
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Sayuri, ja prezentowaliśmy ta wanienkę na temacie o wyprawce. Ja mam zamiar to kupić w najblizsym czasie. Lubię testować nowe rzeczy, a to wydaje się warte kilku groszy. Z dwójka dzieciaków będę miala mniej roboty.
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    katarzynah1987: Ło kurcze:cry::cry:

ale spokojnie, przeżyłam wiec i Ty dasz radę:)
    myślę, że poród jest gorszym przeżycie, a tego też nie unikniemy:P
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    flavia badali cie juz?
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Dziewczyny, czy macie w ciazy jakies problemy skorne w stylu pokrzywki? To nawet nie jest wysypka, tylko lekkie zaczerwienienie i swedzi - ale tylko wieczorem. Podejrzewam, ze po prostu od mrozu mi sie takie cos robi. Nie chce mi sie isc do lekarza z taka pierdola, wiec moze macie jakies domowe sposoby, zeby sobie z tym poradzic?
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    gienia83: flavia badali cie juz?

jeszcze nie, bo tu lekarze kończą zmianę o 15 i jest tylko położna.
    wyników jeszcze nie ma:/ dopiero jutro na obchodzie coś powiedzą
    i mam nadzieję, że jutro wyjdzieMY!
    ale przez ten remont, nie mogę wrócić do domu:( i czeka mnie "weekend u teściowej"

YPolly: Dziewczyny, czy macie w ciazy jakies problemy skorne w stylu pokrzywki?

ja mam tu w szpitalu problemy ze skórą, szybko mi się wysusza i wyskakują mi krostki... smaruję Neutrogeną i tyle.
    może to świąt?!
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    Sayuri a może coś w tym stylu.
    http://www.sklepy24.pl/sklep/justbaby_pl/produkt/komoda-kapielowa-drewniana-trendy-z-wanienka-i-przewijakiem-wloskiej-firmy-primi-sogni-4-kolory/718

i wtedy nie do łazienki. U nas super to się sprawdziło ale tylko do 6mc życia, mamy innej firmy ale nie mogę znaleźć jakiej :)

mi wynalazek do umywalki bardzo się podoba.
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Flavia, mi krostki nie wyskakuja, po prostu mnie swedzi skora i jest zaczerwieniona, czasem na rekach, czasem na nogach. Denerwuje mnie tylko te swedzenie. :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    YPolly: po prostu mnie swedzi skora i jest zaczerwieniona, czasem na rekach, czasem na nogach.

Dwie moje koleżanki z takimi samymi objawami dostały zalecenie zrobienia chyba AspAT i ALAT, niestety często jest to pierwszy objaw cholestazy ciąZowej. Niestety u nich wyszła choelstaza a zaczęło się od takiego niewinnego swędzenia. Lepiej wykryć ją wcześniej bo nieleczona może być groźna.
    Może zrób jedno badanie z krwi a będziesz spokojniejsza.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Julita ma rację, takie swędzenie może oznaczać początek cholestazy....
    oczywiście nie musi, ale może więc lepiej zbadać...

JULITA córcia Agunci nie będzie Anastazją tylko Anastasią [mieszkają we Włoszech]
    i zdrobnienia nie będzie żadnego :tongue:
    jak raz napisałam Nastka to mi się oberwało :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Dzieki za informacje. Mam jednak nadzieje, ze mnie ten temat nie dotyczy, choc jak teraz czytam o tym to swedzi mnie juz wszystko :devil::tongue: Wydaje mi sie, ze u mnie to raczej taka pierdolka jak zwykle. Mi co rusz sie jakies alergie, egzemy przytrafiaja, ktore do tej pory leczylam mascia antyhistaminowa, albo i wcale, bo zwykle przechodza po paru-parunastu dniach. Teraz w ciazy pozostaje mi chyba tylko przeczekac. Oczywiscie, jesli sie nie poprawi, to sie jednak skontaktuje z moja doktorka.
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    za to ja sie przerazilam, juz mialam nadzieje ze jutro dadza mi spokoj i moze wypuszcza.ale chyba musze powiedziec poki tu jestem... Ja nie doslownie mam krostki tylko takie malutkie czerwone plamki... Swedzi mnie prawa reka i lewa noga tuz nad kostka. Co ja sie mam z ta ciaza?!
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    TEORKA: JULITA córcia Agunci nie będzie Anastazją tylko Anastasią [mieszkają we Włoszech]
    i zdrobnienia nie będzie żadnego
    jak raz napisałam Nastka to mi się oberwało

Dzięki Teo :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    mkd - wanienka fajna ale wolę pozostać z dzieckiem w łazience :smile:. Ja już zmykam dziewuszki do łóżeczka, coś dzisiaj mam powieki z ołowiu. Do jutra!
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    Ja dzisiaj byłam na wizycie u ginki, miałam posiew i USG.
    Jutro muszę zanieść próbkę z posiewu do badania. Przy okazji ginka oceniła stan szyjki na bardzo dobry, nic się póki co nie dzieje :) co mnie bardzo cieszy bo przecież planuję dotrwać do 40 tc. Mówiła co robić, żeby sobie skurczy nie wywołać, mam np nie masować się po brzuszku, żeby mała sobie jeszcze spokojnie tam dalej mieszkała. A tak lubiłam się głaskać, zwłaszcza jak próbowała się przez skórę przebić.

Potem było USG
    Pierwsza dobra wiadomość: mała jest ułożona główką w dół :) (teraz już wiem, że w żebra dostaję z dupki) Ginka stwierdziła, że strasznie skręcona ;)
    Przepływy bardzo dobre i wszystko OK, serducho pracuje bez zarzutu.
    W pierwszym pomiarze wagi wyszło, że ma 2400 g, aż się zdziwiłam, że tak dużo. W kolejnym bardziej szczególowym pomiarze wagi wyszło już 2240 g. Ginka twierdzi, że w terminie porodu powinna ważyć ok 3 kg, co jak stwierdziła dla mnie jest dobre bo z większym dzieckiem mogę mieć problem przy porodzie SN.

A ja ważę 53,6 kg co daje mi od początku ciąży ok + 10 kg. W ciągu miesiąca złapałam + 3 kilo. Od czasu jak jestem na diecie cukrzycowej to pięknie mi moja waga rośnie. Liczę na minimum 12 kg pod koniec ciąży.
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Flavia, czytalam wlasnie o tym (dla rownowagi...), ze istnieje cos takiego, jak pokrzywka ciezarnych. Zdarza sie bardzo czesto i jest calkowicie niegrozna choc bywa uciazliwa. U Ciebie chyba tez raczej mocno nie swedzi, wiec chyba nie masz sie czym martwic, co? Ale jak powiesz, to przynajmniej sprawdza, ze jest dobrze i nie bedziesz sie martwic. Za duzo nie ma co sie samemu diagnozowac, tylko niepotrzebny stres :wink: Buzka!
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    TEORKA: JULITA córcia Agunci nie będzie Anastazją tylko Anastasią [mieszkają we Włoszech]
    i zdrobnienia nie będzie żadnego :tongue:

Teorko, my tez mieszkamy za granica, ale szukalismy imienia, ktore w obu jezykach bedzie takie samo w pisowni i wymowie. I padlo na Nine...:cool:
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    no to moge spac spokojnie, jutro sie dowiem... Dobrej nocy dziewczyny:)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    YPolly: I padlo na Nine...:cool:

o i bardzo słuszny i mądry wybór chciałam Ci powiedzieć :cool::cool::cool::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Wiem :cool::cool::cool:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    dobranoc :)
    --
    • CommentAuthorewer
     permalink
    Dziewczyny odeszły mi wody. Jestem na przedporodowej. Skurcze co 4 min. Narazie znosne. Bolą mocno też pachwiny. Jestem przerażona. Męża nie wpuścili. Wszędzie ciemno. Modlę sie by sprawnie poszło.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.