Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthornataliaa_
    • CommentTimeFeb 13th 2012
     permalink
    JEZU ALE MI SERCE PODSKOCZYŁO!!!!

EWER TRZYMAM KCIUKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DZIELNA JESTEŚ!!!!!!!!
    tylko czemu męża nie wpuścili.... ajć

Fragile patrz jakie świetne ale ...
    dla dziewuszki
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
    • CommentTimeFeb 13th 2012
     permalink
    Ewer trzymam kciuki. Będzie dobrze :smile: Pewnie jutro rano znajdę tu już info o Twoim nowo narodzonym synku :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
    • CommentTimeFeb 14th 2012
     permalink
    Ewer powodzenia :) Ale kurcze ruch się zrobił z tymi porodami :D

dopiero co skończyłam czytać Wasze posty -nie było mnie cały dzień w domu, załatwiałam sprawy na mieście w związku z zagubionymi dokumentami :)

Co do licytacji wieku to i tak jestem najmłodsza, bo 19 lat skończyłam w styczniu :D

Tatuś Alienka dziś poczuł pierwszy raz ruchy i myślałam, że się popłacze ze szczęścia :D (Mamy lekkie problemy między sobą, więc dopiero teraz, że tak powiem "dopuściłam" go do brzuszka)

A teraz to juz muszę iść spac powoli bo rano jazdy na prawko i nie wiem jak wstanę ;)
    --
  1.  permalink
    I'm fiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiirrrrst today!! :bigsmile:
    Ale to dlatego, że zapisałam się na fajne szkolenie finansowane przez UE, co by się nie nudzić! :smile: Ale rano wcześnie trzeba wstawać czego teraz nie do końca lubię ale coś za coś! :smile:
    Ewer, Ty pewnie już z maleństwem!!!
    --
    • CommentAuthorewer
     permalink
    Nadal na przedporodowej. Rozwarcie tylko 2 cm. A skurcze już bolesne i krzyżowe. Ogólnie postęp mały. Coś ten mój maluszek sie nie spieszy.
    --
  2.  permalink
    Ewer, będzie dobrze, będzie dobrze! Maluszek już na dobre opuszcza swój pierwszy domek i może nie chce tego robić zbyt szybko. :smile::smile: Jeszcze troszkę... Trzymaj się ewer!!
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Ewer, trzymam kciuki!!! Już bliżej niż dalej;)
    --
  3.  permalink
    Jaheira, Twój Wojutuś to tak zadziornie ze zdjątka zagląda. :smile:

Jaheira: Już bliżej niż dalej;)

O to to! :smile: Super!
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no Ewer trzymam mocno kciuki!!! oby rozwarcie postępowało szybciej!!!
    -
    a my w miarę wyspane tzn w miarę możliwości:devil: teraz po śniadanku mała ma mega czkawkę buntuje się tak że prawie pępkiem nie wyjdzie:P:wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    katarzynah1987: Mam krótkowzroczność. Czy to może być wskazaniem do cesarki.

już ci z tego co widziałam flavia wszystko napisała....ja mam wadę -3,25 na obydwa oczy i urodziłam SN córkę 3730g bez żadnych powikłań w związku z wadą. Też byłam w III trymestrze jakoś na badaniach u okulisty (ale ja jakoś nie mam przykrych doświadczeń, nic mnie nie bolało.....choć fakt, zakraplanie tych oczu nie jest przyjemne, ale do przeżycia). Generalnie dostałam od nich taki papierek, że większych przeciwskazań do porodu sn nie ma, ale w razie przedłużającej się akcji porodowej/lub nie postępującej powinni się zastanowić na cesarką. Na szczęście nic takiego nie miało miejsca. Tyle, że u mnie nie sama wada była powodem takiego zapisu, ale coś tam miałam jakieś dziwne w jednym oku i to okulistkę zaniepokoiło (nie pamiętam już co - musiałabym poszukać to zaświadczenie).

Ale jak najbardziej idź zbadaj dokładnie oczy. No i koniecznie do neurologa.

ewer - 3maj się - jak już odeszły wody to nie ma wyjścia !!!! niedługo będziesz miała maleństwo przy sobie

A ja dziś w domu - wczoraj wróciłam z pracy i dalej rzygałam....dziś już lepiej, ale prawie nic nie jem, więc zostałam w domu. Poprosiłam o jeden dzień urlopu bo jestem strasznie słaba no i boję się, że jak coś zjem to znowu się skończy tak jak wczoraj :sad:
    --
    • CommentAuthorŁezunia
     permalink
    Ewer trzymam kciuki :D

ja wczoraj miałam kanonadę ruchów hihihihi narzeczony nawet był pod wrażeniem :P :D
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Łezunia: ja wczoraj miałam kanonadę ruchów hihihihi narzeczony nawet był pod wrażeniem :P :D

u mnie to już normalnie nie trzeba ręki do brzucha przykładać, żeby zobaczyć - cały brzuch mi już skaczę jak Młody zacznie kopać !!!!!
    --
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    witam sie i ja:))
    ewer kciuki zaciskam mocniej, oby szybko poszlo i sprawnie:)) trzymaj sie dzielnie Twoje szczescie niedlugo bedziesz tulic do serca:)))

a co do wyspania hmmm to ja oczywiscie niekoniecznie sie wyspalam, ale w 33tc to chyba juz normalne:) wczoraj siostra mowi do mnie ze TY sie juz nie wyspisz teraz:)) wiec ok nastawiam sie na to;))
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    ewelinda29: wczoraj siostra mowi do mnie ze TY sie juz nie wyspisz teraz:)) wiec ok nastawiam sie na to;))

bardzo dobrze to ujęła:D:D:D
    --
    • CommentTimeFeb 14th 2012 zmieniony
     permalink
    niom ale dam rade;))

a swoja droga jaki ewer synek terminowy:) 14.02 to 14.02:))) i w ten oto sposob bede razem z gosik 11:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no a ja 4:shocked::shocked::shocked::shocked::shocked:
    też bym chciała terminowe dziecko!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Ewer trzymam kciuki, żeby poszło szybko i w miarę bezboleśnie!!! :)
    Trzymaj się dzielnie!
    --
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Witam! Od kilku dni mój synek wypina mi różne części ciała czy to już ten etap? Teraz po prawą stonę brzucha mam wybrzuszoną a wieczorem czułam twardość pod pępkiem. Kopie mnie, ale na razie to przyjemne :bigsmile:
    -- [url
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Fajnie, że tak dużo tu się dzieje:) Lista nam się skraca:D
    My rozpoczynamy już 20tc... Nie wiem kiedy to śmignęło... :)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    EWER trzymam kciuki !!!!!!!!!!!!!! :wink::wink:
    --
     permalink
    karinazosia: ale na razie to przyjemne

karinazosia to ciesz sie poki jest to przyjemne, u mnie z dnia na dzien jest juz coraz mniej przyjemne:(( tzn nie to ze narzekam, ale boli juz kiedy Jasiek sie tam rozciaga jakoby chcial wstac:))
    --
  4.  permalink
    Ewer czekamy na info! I oczywiscie kciuki zacisniete!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    Ewer, mialo byc i bedzie walentynkowe Dziecko:)
    u Ciebie zawsze jak w zegarku?
    Teraz juz tylko chwileczka zostala i pozegnasz brzuszek.
    Trzymam kciuki, jesli to mozliwe ( a tak niektorzy twierdza) ORGAZMU zycze:P :)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Ewer kciuki!
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Ewer, o kurczę, tak z zaskoczenia faktycznie! Trzymam kciuki!

Gienia - suuuuper! Ale faktycznie dziewczynkowe :)

Karinazosia - jak Ewelinda napisała, normalne i ciesz się, póki nie sprawia bólu ;))) U mnie to wypinanie kończy się często łzami :D

A ja dzisiaj tylko dwie godziny przespałam... Kręgosłup mnie równo napiernicza... Dość tego, dzisiaj wstaję i trochę połażę.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    kciuki ewer :))))))
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    ewer trzymam kciuki za szybki postęp, obyś już dziś tuliła maleństwo
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Witam się:) Ewer :thumbup:
    Piłam dziś glukozę i powiem, że może "szału nie ma", ale też dramatu nie ma;) Kurde, z tego co tu czytałam to tragedia! A to po prostu mało smaczny, słodki napój;) Mam nadzieję, ze poród też mnie tak przyjemnie zaskoczy;) Najważniejsze, żeby wynik wyszedł ok;)
    --
  5.  permalink
    HEllo :D ewer kciukasy mocno zacisniete :)
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    KCIUKI ZACIŚNIĘTE EWER :)
    --
    •  
      CommentAuthororanda
     permalink
    Hej dziewczyny,
    podczytuję Was od jakiegoś czasu i nieśmiało trochę postanowiłam do Was dołączyć. Mam lat 28 i jestem w mojej pierwszej ciąży :) Aktualnie 9 tc i 1dz. Dlaczego nieśmiało? Bo miałam i mam do tej pory wiele obaw w związku ze swoim stanem. Otóż jestem, już po jednym poronieniu a ostatnie 3 tygodnie spędziłam z kolei w łóżku z powodu krwiaka pozakosmówkowego. Wczoraj po badaniu kontrolnym okazało się, że nieproszony intruz się wchłonął i został 43 mm pęcherzyk z 15 mm zarodkiem. Serduszko bije.
    Ponieważ jestem z tych marudzących i martwiących się :shamed: teraz mam pytanie czy nie za mały zarodek? Lekarz mówi, że nie ale w złym necie czytam że powinien mieć 2-3 cm !?!? Czy któraś z Was miała podobną sytuację?
    -- <a href="http://suwaczki.maluchy.pl/li-70390.png">mój suwaczek</a>
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Oranda gratuluję!
    Jeśli lekarz mówi, że jest ok- to znaczy, że jest ok:) My nie powiemy czy zarodek jest dobrej wielkości bo to zależy od bardzo wielu czynników. Wystarczy, że owulacja się troszkę przesunęła i dzidziuś ma prawo być ciut mniejszy! Ale powtórzę- skoro lekarz mówi, że jest ok- znaczy, że jest ok!:)
    --
     permalink
    oranda jesli ufasz swojemu lekarzowi to nie czytaj tyle w necie:)) skoro mowi CI ze jest dobrze to znaczy ze pewnie tak jest:)) wiem cos na ten temat, naczytac sie mozna a pozniej lezec i zabijac sie myslami:)) najwazniejsze ze krwiak sie wchlonal, serduszko bije i teraz spokoj najwazniejszy:)) trzymam kciuki:))
    --
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    Dzień doberek :)

EWER piękna data na poród i z tej oto okazji życzę Ci tej najwspanialszej Walentynki pod słońcem jak najszybciej :bigsmile:!!!

Ja miałam w nocy niezłego stresa o 3 obudził mnie taki straszny ból brzucha, że nie wiedziałam co się dzieje... Byłam na wpół spiąca, więc nie umiem teraz z rana tak dokładnie tego opisać ale było to spinanie całego brzucha jak przy zatruciu. Przeraziłam się nie na żarty, bo przypomniałam sobie, że mój mąż w dobrej wierze do kolacyjnych warzyw dodał mi przywieziony z Maroka (i zakupiony w w wiosce pod Agadirem) spożywczy olej arganowy. Oczywiście byłam zła, bo dowiedziałam się o tym po fakcie, keidy stwierdziłam że ta fasolka jakoś tak inaczej smakuje... Cóż zrobić, olej arganowy nie taki zły podobno... Kosmetyczny stosuje się u kobiet w ciąży na rozstępy, jeden i drugi ma dwa razy więcej witaminy E niż oliwa z oliwek, ale mimo wszystko ten nie był z fabryki, ze sklepu itp.,tylko kupiony podczas wycieczki objazdowej po Maroku w zwykłej plastikowej butelce. Zapewniano nas, że to ten sam, który rozlewany jest do firmowych fiolek na całym świecie zarówno firm kosmetycznych jak i spożywczych, a każdy jest wytłaczany przez marokańskie kobiety, z pestek owoców drzewa arganowego, które wypluła koza... Jak zaczęłam sobie to wszystko przypominać w nocy przy tym bólu to wpadłam w panikę, nakrzyczałam na męża i razem szukaliśmy o 3 nad ranem w necie jakie szkody może wyrządzić olej arganowy u mnie... Teraz z rana sądzę, że trochę przesadziłam, ale autentycznie się przestraszyłam... Obecnie brzuch mnie już nie boli, dziecię się nieco rusza chociaż nie tak jak u Was Łazunia i kasiek :)

Łezunia: ja wczoraj miałam kanonadę ruchów hihihihi narzeczony nawet był pod wrażeniem :P :D

_kasiek_: u mnie to już normalnie nie trzeba ręki do brzucha przykładać, żeby zobaczyć - cały brzuch mi już skaczę jak Młody zacznie kopać !!!!!

Na razie chyba jedyną osobą, która na serio coś wyczuwa jest moja kicia. Strasznie chce się przytulać do mojego brzucha :bigsmile: i w ogóle leżeć koło mnie a wcześniej nie była taka przytulasta. Owszem zdarzało jej się wparować mi do łóżka, ale teraz jej na to nie pozwalam. Nie umiem tylko odzwyczaić jej wskakiwania na stół. Czy wszystkie wasze kociaki a wiem, że na tym forum jest ich trochę były badane pod kątem toksoplazmozy?? Ja miałam już robione badania 3 razy i jest ok (nie mam i nie przechodziłam) ale kicie jeszcze tym badaniom nie poddałam. Powiedziano mi, że w tej sytuacji nie ma sensu. Prawda li to??

ŁOOOO Matko!!!!!! Przepraszam za wielkość tego posta :confused:. Zboczenie zawodowe. Mam nadzieję, że mi wybaczycie !!

Szczęśliwych Walentynek dla wszystkich :rainbow:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Sayuri78: Czy wszystkie wasze kociaki a wiem, że na tym forum jest ich trochę były badane pod kątem toksoplazmozy?? Ja miałam już robione badania 3 razy i jest ok (nie mam i nie przechodziłam) ale kicie jeszcze tym badaniom nie poddałam. Powiedziano mi, że w tej sytuacji nie ma sensu. Prawda li to??

moja nie była badana i nie zamierzałam jej nigdy badać....po pierwsze dlatego, że od kota jest się bardzo trudno zarazić (dużo większe prawdopodobieństwo że zarazisz się od źle umytych warzyw, surowego mięsa itp) a po drugie - ona jest tylko domowa i od kilku dobrych lat nie była na polu. Jedynie co to nie sprzątam jej na wszelki wypadek kuwety - robi to mąż już drugą ciążę :)
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Sayuri78: chyba jedyną osobą, która na serio coś wyczuwa jest moja kicia.

Mnie też się wydaje, że zwierzęta coś jakby wyczuwają...Mój pies to oszalał po prostu...cały czas mi tą swoją łepetynę pcha na brzuch i ciągle wącha ten brzuch, i wtula się...Raz to nawet tak mocno się wtulił, że myślałam, że mi dziecko tą swoją mordą zdusi;) Wcześniej aż tak się nie wtulał;)
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Sayuri78: Czy wszystkie wasze kociaki a wiem, że na tym forum jest ich trochę były badane pod kątem toksoplazmozy??

jesli kot jest domowy, jesli do tej pory nie zarazilas sie toxo to bardzo trudno sie jest zarazic od kota i prawdopodobnie on nie jest jej nosicielem...
    ja swoich 3kotow nie poddawalam badaniom... tak jak pisze _kasiek_ odpuszczam sobie tylo kuwete :))) tarmosze je i caluje codziennie :)))
    Bardziej zwracam uwage na warzywa, owoce, mieso ... itd

Teorka moja kumpela tez miala dac na imie corce Anastasia ... ale cala jej rodzina zaczela mowic do brzucha ANA ....
    oni tutaj tak maja kazde imie skracaja pierwszymi literami ..... wiec miejmy nadzieje, ze u Agunci beda mieli wiecej respektu do jej prosby:))))
    A tak na marginesie bardzo ladne imie :))))

ewer nie wiem czy mam juz gratulowac ? :) trzymam kciuki :)
    oranda gratuluje i witam :)
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Ewer, fajna data bedzie - mocno trzymam kciuki, zeby jednak sprawnie poszlo!
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Hejo ;)
    A my dopiero wstaliśmy :) do 2 oglądaliśmy Las Vegas :) no i znowu zerwaliśmy celibat :) ale to tylko raz o!

AAA myślałam, że jak wejdę to Ewer już będzie tuliła maleństwo, a tu lipaa :) ale tak czy siak walentynkowe dziecko będzie SUPER :) 3mam kciuki

Witam nową koleżankę
    --
     permalink
    gienia83: no i znowu zerwaliśmy celibat :) ale to tylko raz o!

jaki raz ?? jaki raz??? jak juz chyba drugi?? aaaaa??? i moze nie chwal sie nam tu wyposzczonym od 8 miesiecy:((
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Planujecie jakies kolacje albo niespodziewajki na walentynki????
    :dinner:
    Ja dzis pracuje od 10:00 do 18:00 tak dla odmiany ::beard: pozniej moze wyskoczymy cos zjesc... Jesli moj ANtek bedzie w stanie!
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    ewelinda29: jaki raz ?? jaki raz??? jak juz chyba drugi?? aaaaa??? i moze nie chwal sie nam tu wyposzczonym od 8 miesiecy:((

no drugi drugi :) nie chwalę :) ja też byłam wypuszczona przez parę miesięcy, ale to z powodu mojego libido poniżej 0 jeśli tak można :) ale to już naprawdę ostatni, czekam jeszcze 12dni ;p
    --
  6.  permalink
    a ja mam zakaz baraszkowania :(
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    nessie: Planujecie jakies kolacje albo niespodziewajki na walentynki????

ja czekam aż mojego męża najdzie natchnienie na spędzenie owego dnia, póki co zaspał do pracy :) ale w tym nie ma problemu, bo sam pracuje dla siebie:)
    --
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    gienia83: A my dopiero wstaliśmy :) do 2 oglądaliśmy Las Vegas :) no i znowu zerwaliśmy celibat :) ale to tylko raz o!

Gienia ja Cię normalnie podziwiam. My zaszaleliśmy wczoraj i od razu masa dziwnych rzeczy się zaczęła. Teraz to nie tylko ja ale i małż dwa razy się zastanowie nad tym czy się skusić czy nie. Pewnie żadna z tych rzeczy, o których pisałam wczoraj ani moje nocne bóle nie były spowodowane zerwaniem celibatu ale ja tam chyba wole uważać, tym bardziej że pierwszy trymestr miałam ryzykowny... Tym samym zobaczymy jak będzie dalej.

Zmieniając temat. W weekend idę odwiedzić koleżankę i jej nowo narodzonego maluszka (w Trójmieście chyba sami chłopcy się rodzą...) i kupiłam im coś takiego:. Tak mi się to spodobało, że od razu nabyłam dwa :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Sayuri78: Gienia ja Cię normalnie podziwiam.

e tam nie ma co podziwiać ;)
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Planujecie jakies kolacje albo niespodziewajki na walentynki????

Ja właśnie wyjęłam z piekarnika biszkopt:) Przełożę kremem śmietankowy a na wierzchu truskawki (było się w biedronce :bigsmile:) przykryte galaretką:)
    Mój mąż to łasuch więc z takich prezentów cieszy się najbardziej:)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    chryste... właśnie namiętnie tuliłam się do porcelany z jednej i z drugiej strony :( koszmar... a było już tak dobrze...
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    sliwson: (było się w biedronce

ee a czy kupiłaś dla mnie;p ? bo u Nas juz nie ma - wyjedli chyba :)
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    sliwson: Ja właśnie wyjęłam z piekarnika biszkopt:)

jestem malo romantyczna .. ja kupilam piernika w ksztalcie serca w supermarkecie :D
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.