Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorJULITA1610
    • CommentTimeFeb 15th 2012
     permalink
    Jak tak piszecie o przygotowaniach, to ja aż przerażona jestem bom w lesie za Wami :wink:
    Łóżeczko i wózek w sklepie w magazynie, ciuszki nie poprane. wszystkie rzeczy dla małej w różnych pudłach tak jak przychodziły z zamówień przez net. Nawet proszku do ciuszków jeszcze nie kupiłam. Mam tylko taki specjalny do prania pieluszek. Prać nie bardzo mogę bo przez dwa najbliższe dni będzie u nas mega pylenie, trwa remont przedpokoju, pył będzie wszędzie więc i tak wszystko się ubrudzi.
    Jeżeli mała mnie nie posłucha i nie posiedzi w brzuchu do II połowy marca to będę miała pakowanie na wariata :confused:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Pisałam jakis czas temu że w wynikach moczu wyszły mi podwyższone leukocyty, zadz. do lekarza kazał brac urosept. zrobiłam ponownie badania samego moczu i właśnie odebrałam i sie przestraszyłam bo wyniki gorsze od tamtych. tzn leukocytu 20-30 w polu widzenia a powinno być od 1-5.:cry: czy któras miała takie wyniki? co moga oznaczac? ponadto fosforany dość liczne , nabłonki płaskie pojedyńcze w polu widzenia, bakterie nieliczne.
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Kurczę dziewczyny zaczynam cierpieć na brak objawów, tzn. sutki cały czas bolą przy dotyku i kręgosłup też boli...ale mdłości już przeszły? Jedynie jakoś nie mam ochoty na kawę którą uwielbiałam, ale już mnie nie mdli to normalne? zaczynam schizować, za dużo wykresów z poronieniem oglądałam i teraz mam jakąś traumę.. nie mam żadnych plamień ani nie miałam ... po prostu chyba psychika mi siada i się boję, wizytę miałam tydzień temu i wszystko ok... serduszko pięknie biło... to normalne? :shamed:
    --
    • CommentAuthorewer
     permalink
    Dziewczyny żyje. Wczoraj o 18.15 przez cięcie po 24 h porodu sn przyszedł na świat adrianek. Waga 3850, 57 cm długi, 10 pkt. Miałam pełne rozwarcie ale mały źle w0pasował sie w kanał. Ogólnie to dla mnie jak masakra. Nie dawalam rady już. Ponieważ mały był bez wod dość długo i jest podejrzenie odmy plucnej . Dostaje antybiotyki jest dogrzewany i narazie nie jest zr mną. Rano próbowałam karmić ale mały nie chce spac.ją dochodzę do sobie. Reszta relacji później.
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    Sysiajaw - rozumiem Cię. Tez straszne schizy miałam i nadal mam... Skoro lekarz powiedział ze wszystko ok to napewno tak jest :)))
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Ewer gratuluję !!!!
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
    • CommentTimeFeb 15th 2012 zmieniony
     permalink
    Gratulacje ewer :clap::clap::clap: Będzie dobrze:)

1. lalik 22.02.2012 (dziewczynka)
    2. marta_885 24.02.2012
    3. biri 02.03.2012 (dziewczynka)
    4. kasiakuzniki 08.03.2012 (dziewczynka)
    5. The_fragile 15.03.2012 (chłopiec)

6. JULITA1610 17.03.2012 (dziewczynka)
    7. gienia83 18.03.2012 (chłopiec)
    8. mariamateria 19.03.2012 (chłopiec)
    9. Ancia77 21.03.2012 (dziewczynka)
    10. illan 24.03.2012 (chłopiec)
    10. katarzynah1987 24.03.2012 (chłopiec)
    11. gosik0205j 05.04.2012 (chłopiec)
    11. ewelinda29 05.04.2012 (chłopiec)
    12. Biedronka11 13.04.2012 (chłopiec)
    13. flavia 19.04.2012 (dziewczynka)
    14. gilese 20.04.2012 (chłopiec)
    14. pitaja 20.04.2012 (dziewczynka)
    15. paprykowa 27.04.2012 (dziewczynka)
    16. Cherry_Lady 8.05.2012 (dziewczynka i dziewczynka)
    17. justa2586 10.05.2012 (dziewczynka)
    17. nessie 10.05.2012 (chłopiec)
    18. karinazosia 11.05.2012 (chłopiec)
    19. jezynka 15.05.2012 (dziewczynka)
    20. ifonka84 19.05.2012
    21. Tres 24.05.2012 (dziewczynka)
    22. hydrozagadka 02.06.2012 (dziewczynka)
    23. Hanny 03.06.2012 (chłopiec)
    24. norah 13.06.2012 (chłopiec)
    25. _kasiek_ 19.06.2012 (chłopiec)
    26. YPolly 20.06.2012 (dziewczynka)
    27. wielgosz 21.06.2012 (chłopiec)
    28. Osorya 22.06.2012 (dziewczynka)
    29. Lezunia 25.06.2012
    30. cheriniatko 29.06.2012 (chłopiec)
    30. Sayuri78 29.06.2012 (chłopiec)
    31. mkd 03.07.2012
    32. nikkitaa 05.07.2012
    33. Mag_dre 06.07.2012 (dziewczynka)
    33. psycho_patka 06.07.2012 (dziewczynka)
    34. niunia32 09.07.2012 (chłopiec)
    35. sliwson 10.07.2012 (chłopiec)
    35. Fausti86 10.07.2012
    36. doti_p 12.07.2012 (chłopiec i niespodzianka)
    37. P_Madzia 16.07.2012
    38. marylove 17.07.2012
    39. nibriana 20.07.2012
    40. ufo03 25.07.2012
    41. Kakai 26.07.2012 (chłopiec)
    42. cho 28.07.2012
    43. BlueCactus 30.07.2012
    44. atamala 06.08.2012
    45. Mamrotka 13.08.2012
    46. kuleczka_69 14.08.2012
    47. Ul_cia 18.08.2012
    47. Rumba 18.08.2012
    48. Cobraczek 19.08.2012
    49. marysia_23 25.08.2012
    50. Anecia84 30.08.2012
    50. madzinka83 30.08.2012
    51. Kafffka74 04.09.2012
    52. NadziejaUmieraOstatnia 05.09.2012
    53. kachaw 07.09.2012
    54. Peppermill 13.09.2012
    55. katka_81 17.09.2012
    56. asia_ 22.09.2012
    57. sysiajaw 24.09.2012
    58. leneczka8484 30.09.2012
    59. kapelusznick 01.10 2012
    60. Love_line
    61. Xkamilax
    62. dorotka0905
    63. łośćń
    --
    • CommentAuthorufo03
     permalink
    Ewer gratulacje! Adrianek - śliczne imię :bigsmile: Zdrówka!!!
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    sysiajaw: ale mdłości już przeszły?

nie mów chop, jeszcze wrócą!
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    a ja dalej czekam w tej zakichanej poradni. Jeszcze jedną babka przede mną. Jestem głodna i mam już DOŚĆ
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Ewer gratulacje! zycze szybkiego powrotu do siebie:wink:i aby synek był zdrów.
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    ewer: Gratulacje!! i przede wszystkim zdrowia dla was
    :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorgosik0205j
     permalink
    ewer gratuluje no to jeden z ciezkich porodow mialas pozdrawiam a synus dosc duzy :bigsmile:
    kurcze juz 11 trzeba torbe zaczac pakowac:D:bigsmile:
    -- [img][/img]
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Juhuu jestem 7 :devil:
    coś dziewczyny z pierwszych miejsc sie nie udzielaja - moze juz zwolnily miejsce?
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    EWER gratuluje. Teraz doczytałam. Niestety tak myślałam ze skończy się u ciebie cc ale najważniejsze żeby mały był zdrowy.
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    P_Madzia: Dzięki, fajnie że nie jestem jedyna a do następnej wizyty aż 3 tygodnie ech, jakoś wytrzymam
    --
    • CommentAuthorAncia77
     permalink
    EWER- GRATULUJĘ!!!

Dziewczyny! Dostałam od mojej Gin globulki Gynalgin. Wykupiłam a tam jest wyraźnie napisane, że w ciąży nie wolno ,chyba, że zajdzie taka konieczność. Tyle, że ja nie mam pewności, że ta konieczność zaszła- powiedziałam mojej: Pani doktor nie podoba mi się zapach ale nie swędzi nie piecze, nie zmieniła koloru, a ona: to przepiszemy globulki- i tyle. I teraz nie wiem, czy mam je brać czy się wstrzymać........nawet nie obejrzała. Nie wiem co o tym myśleć. Poradźcie coś.............
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Patrzę i patrzę na tą listę ...a w lipcu to wysyp będzie dzieciaczków :crazy:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Dziewczyny jesli któraś coś wie na temat leukocytów w moczu proszę o odpowiedź. co prawda jutro mam wizyte i pewnie sie dowiem wszystkiego ale nosi mnie strasznie i licze że któraś mnie uspokoi.
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Ancia77: nawet nie obejrzała.

zastanawiające, a wyniki moczu robiłaś jakieś ?
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Dostałam od mojej Gin globulki Gynalgin

ja kiedys miałam te globulki ale nie byłam jeszcze w ciązy ale rozumiem twój niepokój jak bym przeczytała to co ty na ulotce.
    --
    • CommentAuthorAncia77
     permalink
    gienia83: wyniki moczu robiłaś jakieś ?

Tak, mocz zawsze idealny........
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    no to ja nie wiem...
    --
    • CommentAuthorAncia77
     permalink
    Najgorsze jest to, że nie spojrzała, bo co innego gdybym faktycznie miała jakiegoś grzybka na którego nie ma bata tylko te globulki- to ja to rozumiem,wybiera się mniejsze zło, ale w przypadku gdy nie ma konieczność brania nie chciałabym narażać malucha. Z kolei jeżeli nie będę brała a jest taka konieczność?? Masakra jakaś!!! Pierwszy raz mam taki mętlik w głowie.
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Pierwszy raz mam taki mętlik w głowie.

no nie dziwie się, ja w ciązy jak sie pojawiały zakies upławy czy zapach nieprzyjemny czy cos w tym stylu to dostawałam nystatyne.
    --
  1.  permalink
    sysiajaw: po prostu chyba psychika mi siada i się boję,

czyli jednak masz objawy :))) ja nie rzygałam ani nic , ale miałam 3 miesiące permanentnego PMS-u :D

Ancia77 może zadzwoń do tej gin??
    --
    • CommentAuthorAncia77
     permalink
    Chyba się wstrzymam i w poniedziałek się do niej przejdę. Bo boje się brać te globulki normalnie :)
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    dziewczęta - czy te skurcze Broxtona to są twardnienia brzucha czy to plus ból jak na @ ? bo co jakiś czas tzn dziś nie miałam jeszcze ale mam łącznie z bólem jak na @ począwszy na brzuchu skończywszy na plecach i mimo iż skurcz ustaje to ten ból jak na @ zostaje przez parę minut... ale to miałam np w nocy jak film oglądaliśmy... nie wiem czy źle się ułożyłam i to przez to...
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    ewer gratulacje.

U mnie na wizycie podobnie jak u łezuni.
    Dzidziuś zdrowy, ruchliwy,ale klejnotów nie pokazał :( następna szansa 6.03 wtedy idziemy na 3d.

psycho , niunia obyście miały więcej szczęścia od nas.

a warszawa cała biała 25km jechałam rano przez 2godziny, ale przynajmniej nie było kolejki u lekarza- chyba inni byli mniej wytrwali w staniu w korkach i zrezygnowali gdzieś po drodze :)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Dziewczyny jesli któraś coś wie na temat leukocytów w moczu proszę o odpowiedź. co prawda jutro mam wizyte i pewnie sie dowiem wszystkiego ale nosi mnie strasznie i licze że któraś mnie uspokoi.

A robiłaś posiew?
    Jeśli w wyniku badania nie ma śladu krwi to chyba nie ma co panikować.
    Ja miałam ostatnio sporo baterii, leukocytów i nawet ślad krwi. Lekarz kazał tylko zrobić posiew, bardzo dużo pić i zakwaszać mocz. Wyniki posiewu odbieram w przyszłym tyg i zobaczę co powie.
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Myszerej,ja tylko ze względu na te pleśniawki taka jestem na tym punkcie fiśnięta :wink: I wolę wyparzyć te 5 minut,a potem oszczędzić małemu dziecku :wink: Co innego potem tak jak piszecie,że dziecko co dopadnie w swoje łapki( nie ważne czy z podłogi czy nie) to wpycha do buzi ;) Jedni mają świra na punkcie prasowania ubranek dziecięcych,ja mam na punkcie wyparzania butelek i smoczków :wink::wink:
    -
    Ancia,mój Gin kiedyś wypisał mi globulki,ale jedyne co na nich pisało to,że wolno zażyć w porozumieniu z lekarzem ;) Nie wiem czy odważyłabym się zażyć takie,na których wyraznie pisze,że nie wolno. No chyba,że już w tak zaawansowanej ciąży pod koniec to nie ma znaczenia i nie powinny zaszkodzić. Zadzwoń i zapytaj - po prostu :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    gratulacje ewer!
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Najgorsze jest to, że nie spojrzała, bo co innego gdybym faktycznie miała jakiegoś grzybka

Nie chcę się mądrzyć ale to trochę nieprofesjonalne- przepisywać lek bez zbadania... Szczególnie lek, który nie wskazany jest w ciąży. Ja bym kazała się zbadać.

Sama jak jestem w takiej sytuacji (coś swędzi, piecze) najpierw sięgam po jakiś bezpieczny, dostępny bez recepty preparat odbudowujący florę bakteryjną typu lactovaginal. Zazwyczaj pomaga.
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Ewer ogromne gratulacje!!!:)
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    A w lipcu faktycznie wysyp dzieciaczków będzie:)))
    Aż 15 ma termin na ten miesiąc:) Co drugi dzień ktoś będzie rodził:) Extra:) Nie będziemy się nudzić :cheer:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Gienia, skurcze okresowe :wink: Teraz z tygodnia na tydzień będą łapać coraz częściej :wink: Ja to myślałam,że coś się rozkręci,bo miałam na prawdę silne,ale co z tego?:wink:
    --
    • CommentAuthorAncia77
     permalink
    Ja w poniedziałek byłam na wizycie a wczoraj wykupiłam globulki, przeczytałam ulotkę no i zdębiałam....... W poniedziałek do niej się przejdę a do tego czasu faktycznie zastosuje coś bez recepty, w aptece powinni mi coś chyba doradzić. Dziękuję za rady. :)
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    A robiłaś posiew?

Jeszcze nie bo wizytee mam jutro wiec moje wyniki lekarz jutro zobaczy, telefonicznie kazał urosept zaaplikowac ale jak widac nie pomogło.
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    witam się "z rana"
    w końcu mogłam się "wyspać" jestem u przyszłej babci;)
    mnie budzi każde stuknięcie puknięcie, a Mojego tata wstaje baaro wcześnie i mimo tego ze był cicho od 5 znowu na nogach. potem drzemki do 12.30
    czekam na moje ulubione kotlety mielone, teściowa potrafi <3

katarzynah1987: No ja prawie dostawałabym jeden kwiatek mniej bo urodzona jestem 9.03. :smile:

urodzona tego samego dnia co mój połówek, Luśka mogłaby prezent tacie zrobić i wyskoczyć, ale teraz niech siedzi ile chce:)

podczas wczorajszego USG wyszło, że wychodzi mi tuczenie Małej (1550g) a niecały tydzień temu było 1365g
    lekarz powiedziała że 200g to a tm etapie standardowy przyrost masy dziecka:)

kuleczka_69: a mam jeszcze takie pytanie, od poczatku ciazy mam takie wrazenie, jakbym nie trzymala moczu, jedna wkladka mi nie starcza i musze je zmieniac miedzy siusianiem;/ miala ktoras z Was tak samo? teraz to i moze mi dziecko uciska pecherz, ale wczesniej?

zdarza się:) mnie to dopadło trochę później, coś 23tc- przy kichaniu. tylko ważne żeby zwrócić uwagę czy to na pewno mocz, jeśli nie ma koloru i zapachu charakterystycznego dla siusków- koniecznie powiedz lekarzowi:) mi tam coś cieknie ale lekarze ( nie sprawdzając tego w żaden sposób) uznali że to śluz, mimo dziwnych wyników AFI

gienia83: powiedzcie mi jaki jest skrót w badaniu USG na długość dziecka....

z tego co mi wiadomo na połówkowym USG już nie sa w stanie tego sprawdzić, bo dziecko się "nie mieści w kadrze" ;p

Ewer gratki i zdrówka do was obojga:)
    takim sposobem wskoczyłam na 13- pechowa?!
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink

Jeszcze nie bo wizytee mam jutro wiec moje wyniki lekarz jutro zobaczy, telefonicznie kazał urosept zaaplikowac ale jak widac nie pomogło.

Do jutra nie dużo zostało. Nie stresuj się. Zobaczymy co powie lekarz.
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    Ancia77: Najgorsze jest to, że nie spojrzała, bo co innego gdybym faktycznie miała jakiegoś grzybka

mi jedna lekarz "zajrzała" i stwierdziła że mam grzybice, ale ta baba również stwierdziła u mnie toxo przy IgM(-) IgG(-) do tego nie chciała dać mi zwolnienia i w trakce zapytała " nie warto było pomyśleć wcześniej o zabezpieczeniu?" myślałam, że jej z buta wyjadę! dała mi antybiotyk, ale potem poszłam do innego lekarza i ta pow ze nie rozumie jak przy takich upławach ciążowych stwierdziła bez robienia posiewu ze mam grzyba i mi coś przepisała. ona dopiero zrobiła posiew i tydz czekała na wyniki. okazało się ze mam jakąś tam bakterie i to so tamta mi przepisała by nie pomogło...;/
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    justa2586: Dziewczyny jesli któraś coś wie na temat leukocytów w moczu proszę o odpowiedź

Ja miałam, dostałam furagin bo minął pierwszy trymestr i można było go przepisać, teraz po wyleczeniu łykam 1 raz dziennie żurawinę aby się nie powtórzyło. Tobie pewnie co innego przepisać, bo furaginu w pierwszym i trzecim trymestrze nie wolno.
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    sms od Kamiis:

Pogratuluj i zdrówka dla dzidziusia dla ewer. U nas... niby lekarze mówią ze ok, że jest poprawa. Jutro mała jedzie do w inkubatorze na badania do czd w wawie. W piątek będzie opinia tamtego kardiologa zez nami dalej. Mała jest ciągle pod kardiomonitorem, więc na kablach. Dostałam ten sprzęt do pokoju, więc mała jest cały czas ze mną, bo tak jest grzeczna i nie płacze. Nie wiem jak zniesiemy jutrzejszą rozłąkę.
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Kamis 3maj sie!!
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    ewer gratulacje!!! oby maluszek szybko doszedł do siebie i ty też:)
    -
    kamiis trzymam bardzo mocno za was kciuki!!!
    -
    a ja zjadłam activię z płatkami fitness i mam mega zgagę;/ a ogólnie to próbuję sprzątać ciężko bo co chwilkę siadam bo plecy to jak by miały pęknąć no ale cóż ktoś tą masakrę musi doprowadzić do ładu:) pewnie dostanie mi się od męża ale co tam nudzi mi się!!
    --
    •  
      CommentAuthororanda
     permalink
    sysiajaw chciałam Cię zacytować ale nie umiem... ja miałam mdłości 2 tygodnie i do tego nieduże, odrobinę jak byłam głodna, trochę po jedzeniu i tyle, piersi mnie nie bolą, trochę urosły odrobinę czuje sutki, tez się zastanawiałam o co chodzi?!? Ale maluch żyje i urósł więc z tymi objawami to chyba nie reguła
    :smile: No i teraz zaczyna brzuch rosnąć :bigsmile:
    Gratuluję świeżo upieczonej mamusi :bigsmile::
    -- <a href="http://suwaczki.maluchy.pl/li-70390.png">mój suwaczek</a>
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    Kamiis, bądź dobrej myśli... Toja Mała silna jest i nawet nie zauważysz, a już w domciu będziecie :)
    --
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    ewer gratulacje:))

kamiis trzymajcie sie:)) wszystko bedzie dobrze:))

a ja leze bo tak mi slabo:( wszystko trzesie sie w srodku i nie wiem o co chodzi:(( taki lek, strach niepokoj:((
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    oranda: dzięki mam nadzieję że się jakoś wyluzuję ale nie wiem jak :)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.