Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorViicki
    • CommentTimeFeb 15th 2012
     permalink
    Hej dziewczyny:wink:
    Dziękuje za gratulacje! faktycznie wzięło mnie z zaskoku, z rana w sobotę. O 20.35 tuliłam już maluszka w dłoniach.
    Jest słodki:))) i taki klopsik! :bigsmile:
    Relację zdam jak się troszkę ogarnę. Teraz walczę z nawałem i snem (od piątku przespałam w sumie z 10 godzin). Janek przestawił sobie noc z dniem i jest niesamowitym ssakiem....żarty na mleczko niesamowicie:devil:
    ......
    Nie dam rady nadrobić 1000 postów, ale dojdę kto urodził:devil:
    Nowym mamusiom gratuluję, za resztę trzymam kciuki:wink:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Vicki fajnie ze juz w domku ;]
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no Viicki gratulacje jeszcze raz:)
    -
    pralka zreperowana:):)
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    kasiakuzniki: pralka zreperowana:):)

wymiatacie
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    hehe a co:wink: mąż nawet nie pisną bo od razu dostał instrukcję co zrobiłam i co trzeba zrobić no i po sprawie:D:D teraz nie fajnie by było zostać bez pralki:devil:
    biri a ty masz jakieś oznaki przedporodowe bo ja ni hu hu...
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    szczerze mówiąc wydaje mi sie, że nie...
    od czasu do czasu czuje jak mój brzuch robi się twardy ale wydaje mi sie, że to nie są skurcze przepowiadające w żadnym wypadku...
    ja to mam przeczucie, że przenosze jak nic...
    z tego co wiem moja szyjka 2 tyg temu miała rozwarcie na opuszek palca ale raczej to nic nie znaczy
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    biri: z tego co wiem moja szyjka 2 tyg temu miała rozwarcie na opuszek palca ale raczej to nic nie znaczy

chociaż tyle bo moja się równo trzyma.... i też czuję że przenoszę.... nic nie pozostaje jak cierpliwie czekać!
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    najwyżej będziemy się wspólnie wspierać jak nam terminy przejdą... :devil:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Kasiakuzniki - super to wyszło! Chciałabym sama coś takiego zrobić, ale już widzę mojego kota, który próbuje się tam wpakować ;))

Paprykowa - 10 tygodni to luuuz, wyrobisz się :)

Biri - przykre :( Ale fajnie, że lekarze się na coś takiego zgodzili, szacun.

Viicki - nooo, klopsik już z Wami :DDD
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    biri: widziałyście może w faktach na tvn
    przyspieszyli kobiecie poród o 2 tygodnie żeby jej mąż - ojciec dziecka mógł je zobaczyć bo umierał na raka... tzn jakieś miał komplikacje związane z płucami po leczeniu nowotworu...
    trzymał maleństwo zaledwie 2 godziny w ramionach... Dzidziuś ma sie dobrze i jest zdrowy i ma tylko jedno zdjęcie ze swoim tatą :cry:
    Ja sie poryczałam... straszne:cry:

brak słów:sad:

The Fragile, no to nie ciekawie, u mnie jest jeszcze szansa ze na patologie wrócę wiec nic straconego... ale wolę żeby wszystko było z nami i maluszkami ok! zdrowia.
    a tego piwa bym nie przeżyła- nie lubie, bardzo!
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    :swingin:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Flavia - no obyśmy się akurat na patologii nie spotkały :D A piwo mniaaaam, właśnie Bavarię jabłkową we mnie mąż wmusza, a ja już nie mam siły... Prawdę mówiąc to piwo 0,0% smakuje jak sok po prostu.
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
    • CommentTimeFeb 15th 2012 zmieniony
     permalink
    The_fragile: A piwo mniaaaam, właśnie Bavarię jabłkową we mnie mąż wmusza, a ja już nie mam siły... Prawdę mówiąc to piwo 0,0% smakuje jak sok po prostu.

:hungry:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
    • CommentTimeFeb 15th 2012 zmieniony
     permalink
    ktos cos wie albo slyszal jak tam sie maja nasze przodujace na liscie przyszle? albo juz obecne mamy????
    lalik i marta_885 ?????
    nie wiem jak lalik ale marty od 3dni nie ma :)
    --
  1.  permalink
    ewer gratulacje jeszcze raz :)))

kamiis kurcze zaciskam kciukasy zeby rozlaka szybko zleciala...no i zeby sie potwierdzilo to co lekarze caly czas mowia...czyli ze jest ok...trzymaj sie dzielnie...

a my po polowkowym...dzidzia zdrowa a pani doktor powiedziala, ze nie moze obiecac na 100% ale mysli ze to DZIEWCZYNKA.... i tym oto sposobem stwierdzam, ze moja kobieca intuicja nie dziala nic a nic...juz drugi raz mylnie obstawialam plec...
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Pati do trzech razy sztuka ... :jumping:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    biri: od czasu do czasu czuje jak mój brzuch robi się twardy ale wydaje mi sie, że to nie są skurcze przepowiadające w żadnym wypadku...
    ja to mam przeczucie, że przenosze jak nic...

ale skurcze przepowiadające to nie jest warunek konieczny do tego, żeby urodzić !!!! :bigsmile: Ja w ogóle nie wiem co to są owe skurcze przepowiadające bo po prostu takowych nigdy nie miałam.....

Wysiedziałam się w tej poradni 4godz, wpadłam do domu tylko na godzinę bo o 16:00 byliśmy zaproszeni na bal do żłobka (dzieci bawiły się wcześniej), także nawet nie miałąm czasu wpaść tutaj.....a teraz nie mam weny żeby pisać co i jak. Jutro idę do pracy, mąż chory leży w łóżku, na szczęście starsze dziecię już śpi (bo młodsze w brzuchu ma aktualnie chyba dyskotekę !!!!!)

dobranoc

psycho_patka gratuluje córci :clap: widziałam zdjęcie na brzuszkach :peace:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    pati dopisałam Ci dziewczynkę:clap: no chyba, że nie chcesz:wink:
    --
  2.  permalink
    Hanny hahah pewnie ze chce...dzieki :)
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Ewer, Vicki, Gratuluję:)) :bigsmile:

Kamiis, życzę powodzenia :)
    -- ,
  3.  permalink
    a ja znowu grzesze....wlasnie rozpoczelam tlusty czwartek (to nic ze u mnie jeszcze sroda skoro w pl juz czwartek) cieplymi paczkami made by moja kolezanka :)) mnnnnnnniam
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
    • CommentTimeFeb 16th 2012
     permalink
    mniammmmmm - paczki
    ja dzis bede tak grzeszyc az nie bede mogla sie ruszac :)
    a juz w zadnym wypadku nie bede liczyc kal ;)

tak na marginesie Dzien dobry wszystkim
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    biri: najwyżej będziemy się wspólnie wspierać jak nam terminy przejdą... :devil:

jak najbardziej:):)
    biri: a juz w zadnym wypadku nie bede liczyc kal ;)

no dziś nie wolno robić takich rzeczy:D:D
    -
    a poza tym witam:bigsmile: noc nawet ok tylko 2lub3 wizyty w wc:) za to ręce dziś dały popis drętwe aż do sztywnego.... jak ja małą przewinę jak ja mam ręce jak Fiona bądź Pudzian!!
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    dzień dobry biri :))) to co dziewuszki, dziś zajadamy sie pączusiami...? :D
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Witam w ten tłusty dzień.'
    ale mnie pachwiny bolą :devil:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    gienia nie ma to jak zaczac dzien od gderania :fingersear:
    Wrocilam z pobierania krwi.... wielki siniak mi sie zrobil :shocked:
    Witam wszytkich na tluuuuusto :)
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    nessie: Witam wszytkich na tluuuuusto :)

a witam witam ja właśnie pałaszuję faworki bo Tatuś wczoraj robił:)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    a bo wkurwiona jestem...
    miał mnie mąż zawieźć oddać siśki, a kurwa mać pojechał, bo kurier przywozi coś teściowi a go nie ma.
    A w pizdu o!
    A samej nie mogę iść - NIE POZWALA ! JAKBYM CO NAJMNIEJ KALEKĄ BYŁA!!
    marzy mi się pączek, faworek a tu ni hu hu, nie mogę wyjść do sklepu - NIE POZWALA !
    W DUPĘ Z TYM WSZYSTKIM O !
    DO TEGO PACHWINY MI DOKUCZAJĄ TAKI ĆMIĄCY BÓL COŚ W STYLU REUMATYZM. O! WRRRRRRRRRRRR NIE ŁADNIE TAK PRZEKLINAĆ, ALE ZARAZ SIĘ PORYCZĘ, WSZYSTKO JEST NIE TAK:(
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    zazdroszcze! Robione sa najlepsze! Niestety, musze sie zadowolic sklepowymi wypiekami...
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    nessie: Robione sa najlepsze!

Wlasnie mi maz napisal, ze zrobi wieczorem - to zapraszam.
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Gienia przedzwon do niego moze zaraz wroci???
    Albo Ci zrobi niespodzanke i wroci z tuzinem paczkow :)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    nessie: Gienia przedzwon do niego moze zaraz wroci???
    Albo Ci zrobi niespodzanke i wroci z tuzinem paczkow :)

niee... potem praca w pipe wrrrr zrobie na zosc pojde do sklepu :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
    • CommentTimeFeb 16th 2012 zmieniony
     permalink
    Gienia siśki trzeba było zrobić i mąż mógł po nie wrócić... ze mnie też mąż zrobił kalekę a że mieszkamy za Wro to wszędzie muszę autem no to teraz mogę zapomnieć bo ślisko... nie chodzi o mnie bo ja dobry kierowca chów z chłopakami więc na śniegu i ręczny mi nie straszny ale mąż nie wieży innym kierowcą i mnie nie puści o! a ja potrzebuje te liście malin!!! a właśnie w aptece powinnam dostać te liście czy nie koniecznie??
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    Witam :)
    wpadłam zobaczyc co u was słychać, pogratulowac nowym mamusiom i natknełam sie na cos takiego:
    "Ja miałam już robione badania 3 razy i jest ok (nie mam i nie przechodziłam) ale kicie jeszcze tym badaniom nie poddałam. Powiedziano mi, że w tej sytuacji nie ma sensu. Prawda li to??"

no wiec tak ;) wg najnowszych badan szych parazytologicznych chocby Dr.A. Połozowskiego z wydz Medycyny Weterynaryjnej we Wrocławiu (moja uczelnia ;) ) koty po pierwsze wydalaja oocysty tylko od 1 do 3 tygodni po zakazeniu i tylko do 4 miesiaca swojego zycia - naprawde zeby zarazic sie od kota trzeba by zjesc zawartosc kuwety młodego kota i jeszcze wstrzelic sie w te 2 tygodnie, my zarazamy sie jedzac działkowe owoce i warzywa niemyte takie prosto z ziemi na które narobil kotek wydalajacy oocysty a najczesciej jedzac niedogotowane czy dosmazone mieso zwierzat zarazonych toxoplasma gondii u których w miesniach (bo to zywiciele posredni) wykształciły sie cysty z inwazyjnymi bradyzoitami KOTY SA BEZPIECZNE dla 99% z nas :)
    dziekuje za uwage :)

no i gratuluje dzieciaczków a za reszte trzymam kciuki :)
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    kasiakuzniki: a ja potrzebuje te liście malin!!! a właśnie w aptece powinnam dostać te liście czy nie koniecznie??

wlasnie o tym wczoraj czytałam... ale są różne opinie na ten temat, zastanawiam się czy sobie nie zapodać tego, podobno można od skończonego 36tyg. Podziel się opinią... to ma za zadanie ułatwić ? czy przyśpieszyć poród?
    on się tak śpieszył, że nie zdążyłabym nalać do pojemniczka...;/;/
    liście malin - najlepiej w aptece gdzie sprzedają zioła...
    --
    • CommentAuthorŁezunia
     permalink
    Dzień dobry wszystkim :D
    Ja już dzisiaj po kijkach, wybrałam się do lasu, śniegu po kolana, zmęczona jak nie wiem ale szczęśliwa (pies też szczęśliwy, skakała jak króliczek bo ona troszkę mniejsza niż poziom tego śniegu)... też już po zakupach, chodniki nieodśnieżone...
    co do tego czy narzeczony traktuje mnie jak kalekę - a niechby spróbował :P nie no na początku wg niego najlepiej jakby w łóżku siedziała cały czas i nigdzie nie wychodziła i nic nie robiła, po tygodniu widział jak się męczę (na szczęście wypadło to wtedy kiedy miałam mdłości i straszne wymioty więc mogłam leżeć), stałam się drażliwa a na dwór koniecznie chciałam wyjść na moje ukochane kijki i nie miał wyjścia musiał się z tym pogodzić (chodzę codziennie na kijki, zakupy też robię), fakt faktem czasem nadużywam tego i wogóle jestem zosia samosia ale wiem kiedy naprawdę potrafi się wkurzyć hihihi na mnie - kiedyś przytargałam 6 litrów wody ze sklepu plus jeszcze inne zakupy myślałam że mnie zabije (ja mu powiedziałam że ide tylko po kilka rzeczy i w tym nie było ujętej wody) ale spoko obeszło się bez wzywania koronera :P obiecałam że nie będę niczego nosić ciężkiego :P
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    gienia83: zadanie ułatwić ? czy przyśpieszyć poród?

wiesz co wydaję mi się że ułatwić troszkę bo poprawia ukrwienie macicy i szyjki są różne opinie ale czemu nie spróbować a nóż warto:D:D tym bardziej że wyhodowałam kluseczkę i jakoś będzie trzeba ją wypchnąć!
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    kasiakuzniki: wiesz co wydaję mi się że ułatwić troszkę bo poprawia ukrwienie macicy i szyjki

a jak to sie stosuje?
    moze tez wyprobuje ze wzgledu ze pierwszy porod 17h;/
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    wiesz co trzeba kilka razy dziennie takie obrzydlistwo wypić:D:D ale ja myślę że drugi poród już nie będzie taki straszny jak pierwszy i pięknie Wam pójdzie:)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    pomysle... bo to tak czy siak nie zaszkodzi raczej a moze pomoc ;]
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    właśnie o to chodzi... muszę do męża zadzwonić jak mnie nie puszcza to niech sam lata i szuka:D:D
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    kasiakuzniki: a ja potrzebuje te liście malin!!! a właśnie w aptece powinnam dostać te liście czy nie koniecznie??

jak bylam w Pl pytalam w 2 aptekach o te liscie i nie mieli :(
    ---
    Mnie tam "gonia" wszyscy do roboty haha
    Do 1lutego pracowalam po 7,8godzin dziennie u mnie w pracy .... plus 2,3godziny wieczornej pracy w pizzeri = cos kolo 60godzin tygodniowo :) +dom
    Ale ani jedna praca ani druga nie jest meczaca wiec.... Nie potrafie usiedziec w domu
    Teraz zeszlam do 30godzin tygodniowo... ciekawe jak dlugo wytrwam :)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    idę sprzątać o!
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Witam się:wink:
    Też mam straszną ochote na pączka:devil: noc nawet przespana od trzech dni nie budze sie w nocy bo Małej sie coś przestawiło i w nocy na szczęście śpi:bigsmile:za to całe dnie baraszkuje, wczoraj wieczorem tak strasznie mnie skopała jakby po szyjce że ąz dosłownie sie popłakałam tak bolało. teraz upatrzyła sobie górną część brzucha:wink:.
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    dzień dobry :) wpadam się przywitać w 6 miesiącu (nie wiem jak wy tutaj liczycie, ale ja zawsze według suwaczka, który mam pod wykresem). Jakoś mnie ucieszyło z rana to szóste okienko

http://tickers.baby-gaga.com/p/dev170pf___.png

Ja niby pączków jeść nie powinnam....ba - nie wolno mi, ale w cały biurze pachnie pączkami i skuszę się na pewno na jednego.....potem już będę grzecznie 3mać dietę do końca ciąży.....

Miłego dnia
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    _kasiek_: i skuszę się na pewno na jednego.....

potem na drugiego, trzeciego, dziesiątego hehe ;)

a ja właśnie jem śniadanko :) i zaraz posprzątam, i pójdę do sklepu po skarpetki majteczki o! i o pączka zahaczę :)

moja córa już w przedszkolu - bo dziś rytmika z teściową moją :) znowu będzie mi pewnie śpiewała piosenki hehe
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    a ja się właśnie wykąpałam wygoliłam i jestem gotowa:D:D:D nie no muszę teraz golenia pilnować co najmniej raz na tydzień żeby w szpitalu mnie nie goliły sama wolę:)
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    gienia83: i pójdę do sklepu po skarpetki majteczki o! i o pączka zahaczę :)

fajnie masz ja mam do sklepów tak daleko że nie dojdę na nogach bo mi kręgosłup nie pozwoli a poza tym boję się teraz jakiegoś upadku!
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    kasiakuzniki: a ja się właśnie wykąpałam wygoliłam i jestem gotowa:D:D:D nie no muszę teraz golenia pilnować co najmniej raz na tydzień żeby w szpitalu mnie nie goliły sama wolę:)

mi wczoraj mąż w tym pomógł, bo ja już nic nie widzę...i myslalam ze go zabije, dobrze ze mnie nie pociął;d
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    kasiakuzniki: fajnie masz ja mam do sklepów tak daleko że nie dojdę na nogach

u mnie jeszcze z kregosłupem ok...
    a co do sklepów to ja mieszkam na wiosce w miescie :)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.