Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorKasiaMW
    • CommentTimeFeb 16th 2012
     permalink
    gienia83: ja gdybym sie nie golila co tyg to pewnie bym miala do kolan :crazy:

heheh to polecam depilacje po ciąży:D:D
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    kasiakuzniki: heheh to polecam depilacje po ciąży:D:D

maz mi obiecal laserowa depilacje ale chyba nie wie jakie to koszta ;]
    a mi zaczely szybko rosnac w ciazy...
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    mariamateria: Przy 4 pomiarach używałam jednej igły przez 2 dni. Jeśli nikt inny z niej nie korzysta, to można. Potem się stępia i trzeba wymienić, bo boli.
    No i paski przy insulinie mam na ryczałt. więc nie najgorzej :D

a co to znaczy, że paski masz na ryczałt ?? bo nie rozumiem....

ja jednej igły używałam dłużej niż 2 dni poprzednio....jakoś się nie tępiły szybko - zobaczymy jak będzie teraz.
    --
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    kochane wy tu gadu gadu a ja posprzatalam domek, umylam podlogi nawet a co heh i teraz lece szykowac sie do lekarza:)) a tez jestem za prywatna sluzba zdrowia bo jakos zawsze tak trafiam prywatnie, bo czekac trzeba ze hoooo milych ploteczek do pozniej:))
    --
    •  
      CommentAuthorkolonialka
    • CommentTimeFeb 16th 2012 zmieniony
     permalink
    A ja wróciłam ze sklepów, ledwo doszłam przez te śniegi ale było warto - zdobyłam 5 świeżutkich, mięciutkich pączków :bigsmile:
    Teraz wcinam je z wielkim kubkiem herbatki - a Groszek ćwiczy karate w moim brzuszku :bigsmile:
    -- [url
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Odmeldowuję się... Kolejna noc przeryczana, nerki tak napitalają, że mało z bólu nie schodzę. Jedziemy do szpitala... Mam nadzieję, że czwórki przede mną jednak nie wyprzedzę...

Ale pączka zaliczyłam, mąż kupił rano :)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    The_fragile: Odmeldowuję się... Kolejna noc przeryczana, nerki tak napitalają, że mało z bólu nie schodzę. Jedziemy do szpitala... Mam nadzieję, że czwórki przede mną jednak nie wyprzedzę...

koniecznie daj znac co i jak....
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    The_fragile: trzymam kciuki żeby ci pomogli i żeby wszystko było oki...
    :peace:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    The_fragile: Odmeldowuję się... Kolejna noc przeryczana, nerki tak napitalają, że mało z bólu nie schodzę. Jedziemy do szpitala... Mam nadzieję, że czwórki przede mną jednak nie wyprzedzę...

no to trzymam kciuki!! po badaniach może podejmą decyzję czy ciąże ciągnąć czy dzidzie pośpieszyć i leczyć nerki!!! strasznie współczuje!!! trzymam kciuki i czekamy tu na wieści!!!!
    --
    •  
      CommentAuthormarta_885
     permalink
    Witam dziewczyny, melduję się, że wyszłam ze szpitala dzisiaj.... ale niestety jeszcze sama. Trafiłam z podejrzeniem zaburzeń tętna, miałam wywoływany poród 14 lutego, ale przez cały dzień skurczy szyjka nawet nie ruszyła, więc dali mi spokój, bo już nie dawałam rady.... Ale najważniejsze, ze z tętnem jest wszystko w porządku. jak wróciłam to odszedł mi czop śluzowy, więc mam nadzieję, że już niedługo.

Gratulacje ogromne dla mamuś, które urodziły:bigsmile:
    --
  1.  permalink
    Chyba znowu zapowiada sie poród w Ostrym dyżurze. :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    marta_885: jak wróciłam to odszedł mi czop śluzowy, więc mam nadzieję, że już niedługo.

no to teraz jak czop odszedł to oby akcja się sama pięknie rozwinęła!!!! dobrze że z tętnem jest wszystko dobrze!! zaciskam kciuki żebyś już za długo czekać nie musiała przedsmak już masz teraz tylko szybka akcja i dzidzi przy cycku:):)
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Odmeldowuję się... Kolejna noc przeryczana, nerki tak napitalają, że mało z bólu nie schodzę. Jedziemy do szpitala... Mam nadzieję, że czwórki przede mną jednak nie wyprzedzę...

;-((( trzymaj się tam!
    Mam nadzieję, że jakoś podziałają i przestaniesz się tak męczyć! Dawaj znać co i jak!!!
    --
  2.  permalink
    I znowu beeeeeecz:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    marta_885 powodzenia ;)
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    Witam!
    Ja też dzisiaj do lekarza i też musiałam wieczorem dorwać męża żeby wykonał "brudną robotę":P Jak dla mnie trochę pojechał po łebkach,a le w sumie już mi wszystko jedno..może gin nie będzie mi się tak wnikliwie przyglądał.

Ja jeszcze żadnego pączka nie zaliczyłam, ale wiadomo - wizyta=ważenie, więc napychać się będę po :wink:

The_fragile: Kolejna noc przeryczana, nerki tak napitalają, że mało z bólu nie schodzę. Jedziemy do szpitala...

trzymaj się dzielnie!! a ja będę trzymać kciukasy, żeby coś ci poradzili na te bóle.

marta_885, trzymam kciuki, żeby się szybko coś samo ruszyło i żebyś niedługo mogła już tulić swojego maluszka:)
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Fragile,współczuję Ci z całego serca :sad: Sama miałam chore nerki i nikomu tego nie życzę :/ Brałam antybiotyki cały miesiąc. Nawet chodzić się nie dało.Miałam wrażenie jakby ktoś połamał mi żebra i w ogóle ból pulsował na cały brzuch,plecy i po bokach..
    --
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    Dziewczyny nie jestem w stanie zaglądać tu codziennie a nadążyć za Wami ciężko :shocked:. Tradycyjnie nowym mamuśkom krzyczę gromkie "HURRA!!".

Kamiis czekam na dobre wieści o malutkiej :smile:

The_fragile - współczuję i przytulam. Trzymaj się ciepło. Wszystko będzie dobrze! W szpitalu dadzą co trzeba i troszkę odpoczniesz.

illan: marta_885, trzymam kciuki, żeby się szybko coś samo ruszyło i żebyś niedługo mogła już tulić swojego maluszka:)

:thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Wklejam, żeby nam się nigdzie nie zgubiła:)
    Chyba nam się nr 1. ostatnio mało udziela... Może już po wszystkim? :)

1. lalik 22.02.2012 (dziewczynka)
    2. marta_885 24.02.2012
    3. biri 02.03.2012 (dziewczynka)
    4. kasiakuzniki 08.03.2012 (dziewczynka)
    5. The_fragile 15.03.2012 (chłopiec)
    6. JULITA1610 17.03.2012 (dziewczynka)
    7. gienia83 18.03.2012 (chłopiec)
    8. mariamateria 19.03.2012 (chłopiec)
    9. Ancia77 21.03.2012 (dziewczynka)
    10. illan 24.03.2012 (chłopiec)
    10. katarzynah1987 24.03.2012 (chłopiec)
    11. gosik0205j 05.04.2012 (chłopiec)
    11. ewelinda29 05.04.2012 (chłopiec)
    12. Biedronka11 13.04.2012 (chłopiec)
    13. flavia 19.04.2012 (dziewczynka)
    14. gilese 20.04.2012 (chłopiec)
    14. pitaja 20.04.2012 (dziewczynka)
    15. paprykowa 27.04.2012 (dziewczynka)
    16. Cherry_Lady 8.05.2012 (dziewczynka i dziewczynka)
    17. justa2586 10.05.2012 (dziewczynka)
    17. nessie 10.05.2012 (chłopiec)
    18. karinazosia 11.05.2012 (chłopiec)
    19. jezynka 15.05.2012 (dziewczynka)
    20. ifonka84 19.05.2012
    21. Tres 24.05.2012 (dziewczynka)
    22. hydrozagadka 02.06.2012 (dziewczynka)
    23. Hanny 03.06.2012 (chłopiec)
    24. norah 13.06.2012 (chłopiec)
    25. _kasiek_ 19.06.2012 (chłopiec)
    26. YPolly 20.06.2012 (dziewczynka)
    27. wielgosz 21.06.2012 (chłopiec)
    28. Osorya 22.06.2012 (dziewczynka)
    29. Lezunia 25.06.2012
    30. cheriniatko 29.06.2012 (chłopiec)
    30. Sayuri78 29.06.2012 (chłopiec)
    31. mkd 03.07.2012
    32. nikkitaa 05.07.2012
    33. Mag_dre 06.07.2012 (dziewczynka)
    33. psycho_patka 06.07.2012 (dziewczynka)
    34. niunia32 09.07.2012 (chłopiec)
    35. sliwson 10.07.2012 (chłopiec)
    35. Fausti86 10.07.2012
    36. doti_p 12.07.2012 (chłopiec i niespodzianka)
    37. P_Madzia 16.07.2012
    38. marylove 17.07.2012
    39. nibriana 20.07.2012
    40. ufo03 25.07.2012
    41. Kakai 26.07.2012 (chłopiec)
    42. cho 28.07.2012
    43. BlueCactus 30.07.2012
    44. atamala 06.08.2012
    45. Mamrotka 13.08.2012
    46. kuleczka_69 14.08.2012
    47. Ul_cia 18.08.2012
    47. Rumba 18.08.2012
    48. Cobraczek 19.08.2012
    49. marysia_23 25.08.2012
    50. Anecia84 30.08.2012
    50. madzinka83 30.08.2012
    51. Kafffka74 04.09.2012
    52. NadziejaUmieraOstatnia 05.09.2012
    53. kachaw 07.09.2012
    54. Peppermill 13.09.2012
    55. katka_81 17.09.2012
    56. asia_ 22.09.2012
    57. sysiajaw 24.09.2012
    58. leneczka8484 30.09.2012
    59. kapelusznick 01.10 2012
    60. Love_line
    61. Xkamilax
    62. dorotka0905
    63. łośćń
    --
    •  
      CommentAuthormarta_885
     permalink
    Dzięki dziewczyny, ja mam tylko nadzieję, że to prawda, że poród naturalny boli mniej od wywoływanego, bo już na koniec nie dawałam rady, skurcz za skurczem w brzuchu i krzyżu co minutę takie do 100 a efektu żadnego i to było najgorsze, oj na prawdę było ciężko....
    --
    •  
      CommentAuthorgosik0205j
     permalink
    Witam wszystkich ja dzisiaj zabiegana rano na badaniu krwi pozniej ginekolog i usg nogi mi juz do dupy wchodza a jeszcze musze isc omowic wyniki z rodzinnym lekarzem bo wczorajsze Ekg nie zaciekawe :( i musialam zrobic dodatkowo morfologie troponine i elektrolity starsznie sie boje ze mam cos z sercem trzymajcie kciuki za wyniki oby bylo wszystko ok :cry:
    Za to na usg wszystko ok potwierdzil sie synus szyjka zamknieta i dluga :) synus wymiary na 36tydzien:D
    -- [img][/img]
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    trzymajcie kciuki za wyniki oby bylo wszystko ok

Kciuki zaciśnięte!!!
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    gosik0205j: trzymajcie kciuki za wyniki oby bylo wszystko ok :cry:
    gosik0205j: ) synus wymiary na 36tydzien:D

kciuki zaciśnięte i czekamy na wieści!!!
    a synuś no no to taki jak moja córka lubi ścigać się z suwakiem:D:D:D
    --
  3.  permalink
    gosik0205j: synus wymiary na 36tydzien:D

To super, Maluszek sobie rośnie ładnie!
    U mnie było niestety tak, że jedne wymiary wskazywały na 35 tydzień, inne na 31, 33, 34 tc co mnie bardzo przeraziło (taka rozbieżność w wymiarach poszczególnych części ciała). :sad:
    To było podczas badania usg w 32/33tc... A u Ciebie tak równomiernie, że 36 tydzień, super... :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    e to u mnie też nie są za równe głowa na razie pobija wszystkie inne organy małej.. ale póki lekarz nie mówi że coś jest nie tak to nie ma się co stresować!! a że mój M ma nie małą głowę to się liczyłam z taką możliwością:D
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    e to u mnie też nie są za równe głowa na razie pobija wszystkie inne organy małej.. ale puki lekarz nie mówi że coś jest nie tak to nie ma się co stresować!! a że mój M ma nie małą głowę to się liczyłam z taką możliwością:D

Głowa mojego syna też zawsze była największa:P I tak już zostało:) Dopiero teraz zaczyna powoli resztą dorównywać tej głowicy kochanej:)
    --
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    kasiakuzniki: a że mój M ma nie małą głowę to się liczyłam z taką możliwością:D

Ciekawe jak będzie u mnie bo ja mojemu nie mogłam nigdzie kupić kasku na narty, już patrzyli na mnie dziwnie i w oczach widziałam niemy tekst "a kup mu babo blaszane wiadro!!"
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    sliwson: ps. Póki:)

już poprawione:)
    Sayuri78: "a kup mu babo blaszane wiadro!!"

hehe dobre:P ale spokojnie ciałko w końcu głowę dogoni:D:D mój kuzyn jak teraz patrzymy na filmiki to umieramy ze śmiechu od teraz jeste wielka głowa no masakra:D:D ale teraz już ma wszystko jak trzeba ale wyglądał:shocked::shocked:hehe
    --
  4.  permalink
    U mnie z tego co pamiętam z tego usg "górowały" głowa i brzuszek...
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    a co to są za skróty ?

BPD
    HC
    AC
    FL

??
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    ZNALAZLAM :)

BPD - wymiar dwuciemieniowy - czyli jeden z pomiarów główki,
    HC - obwód główki, FL - długość kości udowej, AC - obwód brzuszka.

A więc u Nas na usg w 32t4d było tak:
    Tydzień ciąży wg BPD - 32w4d
    Tydzień ciąży wg HC - 31w1d
    Tydzień ciąży wg AC - 32w1d
    Tydzień ciąży wg FL - 32w3d
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    ale mnie zlapal bol klatki piersiowej doslownie pod cyckami... Juz nie pierwszy raz ale dzis to dobre pol godziny trwalo i jak tak chodzilam i stekalam to sobie mysle "jak przyjdzie do porodu to w brzuchu pipce krzyzu bedzie o wiele bardziej bolec i dopiero bede dreptac i dyszec i stekac" a tak swoja droga to ciekawe co to jest to dziadostwo lekarz chcial mi wmowic ze to zgaga to go wysmialam bo gdzie bym tam zgage miala, zgage to sie w gardle chyba powinno czuc

fl to na pewno kosc udowa
    hc to chyba glowa
    ac to brzuszek
    bpd szczerze nie pamietam

moglam cos pokrecic ale mniej wiecej o to chodzi
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    biri: lekarz chcial mi wmowic ze to zgaga to go wysmialam bo gdzie bym tam zgage miala, zgage to sie w gardle chyba powinno czuc
    ja nie tylko w gardle czuje, pod cyckami też, jak jest mocniejsza ehh:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorlalik
     permalink
    Dziewczyny kochane, wpisalam sie na liste i nie udzielalam, wybaczcie. Jeszcze czekam na coreczke. Prawdopodobnie do 23 lutego. Dam znac i sie usune z 1. miejsca jak urodze.
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no to czekamy razem z tobą na córeczkę powodzenia:)
    --
     permalink
    i ja po wizycie:))) JAs rosnie idealnie na 34tc waga 2200g:)) wody plodowe prawidlowa ilosc:)) szyjka 36mm i twarda zamknieta:)) mam byc spokojna wszystko w najlepszym jest porzadku:)) dostalam juz skierowanie do szpitala w razie gdyby sie cos zaczelo a nie mieliby ostrego dyzuru:)) takze jestem spokojna:)) wynik moczu idealny:)) teraz wizyta juz za 3tyg i mam zrobic mocz, posiew moczu, morfo i toxo igm:)) takze jestem spokojna i szczesliwa;))) wiec moge paczusia:))

The_fragile trzymam kciuki....biedula jestes....

i czekamy na wiesci od kamiis....
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    ewelinda29: i ja po wizycie:))) JAs rosnie idealnie na 34tc waga 2200g:))

superancko!!!:):)
    --
     permalink
    niom:)) tez sie bardzo ciesze ze wszystko dobrze:)))
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    a ja chyba zaczne siac teraz pesymizm...

zaraz przyjedzie mój mąż z moimi wczorajszymi wynikami morfologii i strasznie sie boje ze znow mi sie leukocyty podwyzszyly a jesli tak to czeka mnie szpital aż do porodu...
    --
  5.  permalink
    Dziewczyny, nie doczytałam, co z Kamiss się dzieje?
    --
  6.  permalink
    Dziewczyny, i wyhodowałam sobie paciorkowca! I co teraz?! :cry::cry::cry:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    biri: a jesli tak to czeka mnie szpital aż do porodu...

matko mam nadzieję jednak że leukocyty spadły bądź są takie jak były!!!
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    katarzynah1987: Dziewczyny, i wyhodowałam sobie paciorkowca! I co teraz?! :cry::cry::cry:

ja jutro mam wynik i też się boję że go mam... a co teraz to zostaje poinformować przy porodzie że się tę poaskudę ma a oni dają antybiotyk i tyle....moja koleżanka miała i dzidzi nic nie jest ale wiadomo nerwy były....
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Dziewczyny, i wyhodowałam sobie paciorkowca! I co teraz?! :cry::cry::cry:

Teraz to już nic... ;-( Podadzą dziecku antybiotyk zaraz po urodzeniu nie stresuj się. Lepiej go mieć ale o tym wiedzieć i zapobiec zarażeniu dziecka niż go mieć i nie mieć świadomości!
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    zaraz przyjedzie mój mąż z moimi wczorajszymi wynikami morfologii i strasznie sie boje ze znow mi sie leukocyty podwyzszyly a jesli tak to czeka mnie szpital aż do porodu...

A te leukocyty podwyższone to od razu wskazanie do hospitalizacji?
    Zawsze, czy tylko na końcówce ciąży?
    Pytam bo mi wyszły w ostatnim badaniu, jutro powtarzam posiew i chyba zaczynam się stresować... :-/
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Marta,mi przed porodem skakało na ktg do 150 to dopiero był hardcore :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    dziewczyny jestem w szoku!!!

ale najpierw opowiem wam moją historię związaną z tymi zasmarkanymi leukocytami...
    jak sie dowiedzialam o ciazy i bylam po pierwszej wizycie u gina to mi zlecil morfo i wyszlo leukocytów 13tys a norma oczywiście do 10 tys ale mowi nie martwmy sie bo moze mam zeby popsute i zlecil znow morfo... poszlam do dentysty zrobila 1 z 5 i morfo 12 tys no to sie ucieszyliśmy bo to moglo zależeć od zębów tak więc zeby robilam a morfologia narastała 14 tys, 15tys, 16 tys 17,1tys to ostatnie sprawiło że w grudniu 28tc trafilam do szpitala tam zaczeli mi wmawiac nawet, ze szyjka za krotka i sie rozwiera (a ocenila to glupia baba po zbadaniu palcem) i podali sterydy zeby dzidzi sie szybciej pluca wyksztalcily gdyby sie chciala szybciej rodzic po 3 zaszczykach sterydow leukocyty osiagnely 26,6 tys a norma przypominam do 10tys wiec szybko podali antybiotyk Ampicylina dożylnie co 6 godzin przez tydzień... zbili mi do 18 tys i wypuścili twierdząc, że taka moja uroda w ciąży bo ciągle przy okazji robili mi CRP i wychodziło w normie wiec niby żadnego stanu zapalnego w organiźmie miało nie być... a mój gin prowadzący jak to zobaczył to powiedział, że banda idiotów w tym szpitali i on w podwyższone leukocyty przez ciaze nie wierzy... ale cieszył sie że crp nie narasta. zlecił znów morfologię wyszła 17,1 tys później następną 17,6 tys i dowalił mi tekst, że jak dojdzie do 18 tys to szpital bo boi sie o dziecko i zlecił znów morfologię... no to ja zestrachana bo mówię, że chora byłam wiec moge mieć przypadkiem podniesione a on mówi że przez 2 tyg to mi w razie czego zdązą spaść ... także poszłam wczoraj na morfologię mąż dziś odebrał wyniki- ja czekam jak na szpilkach bo do szpitala to nie chce iść bo już by mnie do tego samego nie chciał wysłać tylko do Łodzi... a tu mąż pokazuje kartke iiii leukocyty 12tys poza tym wszystko inne jak zawsze w normie

jejciu zarąbisty prezent tłustoczwartkowy !!!
    --
  7.  permalink
    Super biri, że jest OK!!!
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    Sliwson A te leukocyty podwyższone to od razu wskazanie do hospitalizacji?
    Zawsze, czy tylko na końcówce ciąży?
    Pytam bo mi wyszły w ostatnim badaniu, jutro powtarzam posiew i chyba zaczynam się stresować... :-/

wiesz co nie zawsze... zależy jakie masz wartości... ale podobno można maleństwu leukocytoze przekazać i trzeba zastosować kuracje antybiotykową
    u mnie byla taka historia, że one rosły a nie wiadomo dlaczego i nawet szpital nie pomógł a teraz cudownie spadły...

tak na marginesie moja szwagierka pod koniec ciąży miała leukocytów 15 tys i jej lekarz nic na to nie powiedział a dziecko w pełni zdrowe sie urodziło...
    widocznie to zależy trochę też od lekarza...

a ile masz tych leukocytów? crp robiłaś? jak masz w nirmie crp to raczej nie ma sie czym martwić
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    iiii leukocyty 12tys poza tym wszystko inne jak zawsze w normie

:))) No i miodzio:)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.