Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormkd
    • CommentTimeFeb 16th 2012
     permalink
    dziewczyny ratujcie nażarłam się ziemniaków, zagryzłam pączkiem i teraz umieram bleeee
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no to biri super!!!!!! ale często na samym końcu krew się poprawia:)
    --
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    biri super prezent tlustoczwartkowy:))
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    kasiakuzniki: no to biri super!!!!!! ale często na samym końcu krew się poprawia:)

no może ale ja to ewenement na skale przynajmniej powiatową jestem ;p ale mój gin zrobi oczy- ciekawe co powie???? że się pomylili? heheh zawsze robił mi on albo w szpitalu a teraz zrobiłam u siebie w ośrodku bo nie chciało mi sie na taką pogode do miasta jechac i proszę jak zajebiście - przepraszam za wyrażenie ale jestem taka podjarana, że chyba nie zasne:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    a ile masz tych leukocytów? crp robiłaś? jak masz w nirmie crp to raczej nie ma sie czym martwić

Dobra bo ja jestem gapa i dopiero doczytałam, że ty piszesz o obecności leukocytów w krwi a ja myślę o moczu... W morfologii leukocyty mam w normie. To w moczu mi wychodzą te kwiatki... :-/
    Bakterie 1257,6 (norma 130)
    Leukocyty 312,4 (norma 39)

Ale w moczu to chyba nie tak groźne co we krwi prawda...?
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    hej! Ja sie dzis męcze z holterem cisnieniowym na ramieniu:neutral: lekarz sie zaniepokoil ze mialam w gabinecie cisnienie 160:cry: mysle ze to syndrom białego fartucha, ale kazali mi załozyc holter na 24h. Byłam na oddziale porodowym, szczesliwy tatus dzwonil do rodziny, a obok kobiete wiźli na sale porodowa, aaaaaaaaaaaaaa:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    sliwson: Ale w moczu to chyba nie tak groźne co we krwi prawda...?

też mi się tak wydaje... w razie czego lekarz przepisze ci antybiotyk... nie stresuj się.
    jak w krwi takie cyrki nie wychodzą to nie jest źle
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    dobra dziewczyny ja idę się szykowac bo jadę do teściowej na pączki :devil:

dziś zjadłam tylko 5 ale wielkości połowy takiego sklepowego pączka bo moja mama takie robiła...

ale ja to zmienie wieczorem zdam relacje do ilu dobiłam no chyba,że zapcham się u teściowej jednym :tongue::wink::bigsmile::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    a ja idę spac , pochłonęłam 3 talerze kapuśniaku , dołożyłam 2 pączkami i muszę to uleżec :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Ja jeszcze nie jadłam pączków i aż mnie skręca... ;-(
    Mam nadzieję, że mąż mi jakiegoś przyniesie niedługo...:P
    --
  1.  permalink
    Cześć dziewczyny,
    Gratuluję świeżo upieczonym mamusiom!!!. (ah jakże mocno zazdroszczę ;))
    Tymczasem podzielę się kolejnymi wynikami z bety. Po 48h mam wynik 298.700. Poprzedni wynosił 229.900. Więc nie wzrosły o 66% tak jak pisała ewelinda29. Nie wiem co mam myśleć o tym wyniku i jak go interpretować.
    A tym czasem piersi mi się znacznie powiększyły, chce mi się spać w południe (a muszę być w pracy), boli mnie głowa i lewy jajnik, a dzisiaj jeszcze zaczęłam płakać jak wróciłam z pracy.
    Zapisałam się do ginekologa na środę tj. 22.02., bo to będzie 6tydzień od początku cyklu. Niech zobaczy co mi jest.
    Powiedzcie mi co myślicie o tym wyniku bety??
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Powiedzcie mi co myślicie o tym wyniku bety??

To nie jest jednoznaczny wynik... Trudno ocenić. Dobrze, że w ogóle rośnie. Martwić trzeba by się było gdyby spadała. Dobrze, że zapisałaś się do gina. On na pewno będzie wiedział co robić.
    Ja bym chyba jeszcze powtórzyła betę po kolejnych 48h.
    Mocno trzymam kciuki!!!
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    No to sie melduje ze szpitala. Czesciowy zastoj nerek, mam robione badania i w zaleznosci od wyniku albo antybiotyk, albo rodze...

Dostalam kroplowke i jupiiii! Nie boli juz!!! Maly wazy ok. 3 kg.
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    No to sie melduje ze szpitala. Czesciowy zastoj nerek, mam robione badania i w zaleznosci od wyniku albo antybiotyk, albo rodze...

Do dupy z tym zastojem nerek ale jak przeczytałam to "albo rodzę" to aż mnie ciarki przeszły...:) To już tuż, tuż!!!
    3 kg to już w sumie duży chłopak, można by go było ewakuować...:P
    Jakiej by decyzji nie podjęli- mocno trzymam za Was kciuki!!!
    No i najważniejsze, że już nie boli!:cheer:
    --
  2.  permalink
    The-fragile trzymam kciuki - wszystko będzie dobrze a Twój Mały już duży :-)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Kciuki!!
    --
  3.  permalink
    Przeczytałam właśnie, że jak beta wynosi 1200 - 6000 to przyrost spowalnia, więc może dlatego u mnie taki wynik. Jestem pozytywnej myśli, bo w moim życiu jest tak, że nic nie dzieje się normalnie i książkowo, ale na szczęście kończy się dobrze ;).
    W poniedziałek pójdę znów na krew, a potem będę czekała na wizytę u lekarza i wszystko będzie wiadomo ;).
    Tymczasem idę się przespać, bo jakaś wykończona jestem.
    Dziękuję za odpowiedź. Udanego popołudniowego wieczoru :)
    Pozdrawiam
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    the-fragile trzymam kciuki
    kamiis za twoją malutką też, tylko nie wiem czemu nie możesz jechać z małą?
    --
  4.  permalink
    The_fragile: No to sie melduje ze szpitala. Czesciowy zastoj nerek, mam robione badania i w zaleznosci od wyniku albo antybiotyk, albo rodze...

O rany!!! Trzymam kciuki :)) Bądź dzielna!!!

_kasiek_ Mi się kojarzy, że masz glucocard więc by mi się zgadzało, że zapłaciłaś 60 zł za 200 pasków - bo taka cena jest przy receptach na 30%. A jak się ma insuline minimum 3xna dzień, to się wtedy przysługują paski w cenie ryczałtu czyli jakieś 4 zeta za opakowanie 50 sztuk a nie 16 jak Ty zapłaciłaś. jak miałam insu tylko na noc, to płaciłam właśnie 16 zł za paski
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Zjadłam dwa pączki, duży talerz pomidorówki i zgaga mnie męczy :devil: A w kuchni jeszcze czeka kilka pączusiów:shamed:
    Meldujemy się w 13 tygodniu.
    Jak to jeszcze z tymi trymestrami, kiedy zaczyna się drugi? Bo na karcie ciąży tutaj na stronce mam już rugi, a przeczytałam gdzie indziej, że od 14 jest drugi, a czasami nawet piszą, że od 16.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    mariamateria: _kasiek_ Mi się kojarzy, że masz glucocard

mam OneTouch Select.....ale to w takim razie te ceny musiały się zmienić teraz po tej reformie, bo poprzednio przed insuliną te płaciłam za paski tak malutko....

A co do mierzenia - mam nawet 6 razy na dzień - na czczo, po I śniadaniu, po II śniadaniu, po obiedzie, po podwieczorku i po I kolacji......
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    monika_bielska
    Po 48h mam wynik 298.700.

a ten wynik to 298700 ? czy 298.700 jak pisałaś ? 298 tys 700 to dużo , 298 to mało - jest różnica :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorgosik0205j
     permalink
    jestem u mnie rowniez wszystko ok wyniki super niepotrzebnie sie martwilam the fragile trzymam kciuki
    -- [img][/img]
    •  
      CommentAuthorgosik0205j
     permalink
    http://dzieci.pl/paid,14254561,title,Porod-w-domu-moze-zakonczyc-sie-tragicznie,wciazy_artykul.html?smgputicaid=6deec
    czytalyscie zostawila przez to dwojke dzieci masakra
    -- [img][/img]
  5.  permalink
    asia_: a ten wynik to 298700 ? czy 298.700 jak pisałaś ? 298 tys 700 to dużo , 298 to mało - jest różnica

298.700 to nie są tysiące?? Chyba rzeczywiście pomyliłam tysiące z setkami
    •  
      CommentAuthorsliwson
    • CommentTimeFeb 16th 2012 zmieniony
     permalink
    298.700 to nie są tysiące?? Chyba rzeczywiście pomyliłam tysiące z setkami

To zależy od miejsca przecinka:)
    298,7 to niecałe 300.
    298700 to prawie 300tys:)
    Jest OGROMNA różnica między tymi cyframi. Wątpię, żeby beta wyszła tak wysoka (prawie 30tys) na tak wczesnym stadium ciąży chyba, że ciąża byłaby faktycznie bliźniacza. No i jeśli Twój wynik to prawie 300tys to spokojnie przyrost mógł być mniejszy ale to by raczej świadczyło o starszej ciąży...
    To jak to jest z Tym wynikiem u Ciebie?
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    podwyższone leukocyty w moczu mogą świadczyć o jakiejś infekcji. Leukocyty miałam ostatnio lekko podwyższone (mam podane w innych jednostkach niż Twoje) + bakterie to gin. kazał mi brać zapobiegawczo żuravit.

No i ja też usłyszałam takie zalecenia- zakwaszanie, żurawina, dużo płynów + posiew.
    --
    •  
      CommentAuthorFausti86
     permalink
    Już nie mogę nawet patrzyć na soki żurawinowe :confused::tongue:
    --
  6.  permalink
    sliwson: To jak to jest z Tym wynikiem u Ciebie?

298.700 czyli niecałe 300. Przyrost o niecałe 30%
    Patrzę na tą sytuację z optymizmem, co ma być to będzie...
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    The_fragile trzymam kciuki:))

a co z gienia?? zyje???
    a jakies wiesci moze od kamiis??
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    A ja mam dzisiaj doła. Wyszedł mi cukier w moczu (6 mmol/l) :(( Na wizycie lekarz powiedział, żebym sobie powtórzyła mocz i zrobiła glukozę z krwi w poniedziałek, ale stwierdziłam, że mocz dam jutro mężowi, żeby podrzucił mi do diagnostyki.
    Z dobrych wiadomości jest taka, że mały ładnie rośnie i ma już 2761g wg USG (gin twierdzi, że na pewno mniej niż 2500 nie ma..mój mały tłuścioszek :P) No i najważniejsze - wstępnie umówiłam się na poród z ginem na 16.03 :crazy::swingin: Został nam równiutki miesiąc :crazy::crazy:

Biri, super wynik!!! Całe szczęście, że tak się ładnie unormowało!
    Ja mam zawsze podwyższone leukocyty w krwi (nawet pod 16 tyś,) i dla mojego gina nigdy nie było to problemem. Gorzej jak miałam podwyższone w moczu, a zdarzało mi się mieć nawet 30-50 wpw (norma do 5).

The_fragile, trzymam kciuki, żeby ułożyło się po twojej myśli i przede wszystkim, żeby nie bolało!:)

sliwson: 298700 to prawie 30tys:)

chyba 300 tyś:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    298.700 czyli niecałe 300. Przyrost o niecałe 30%
    Patrzę na tą sytuację z optymizmem, co ma być to będzie...

I bardzo prawidłowo.
    Bądź dobrej myśli!
    Trzymam kciuki!!!
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    The_fragile trzymaj sie kolejki co ;p hehe
    ewelinda29: a co z gienia?? zyje???

jestem zyje ;]
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    chyba 300 tyś:wink:

Jezu racja:devil:
    Już zmieniłam:)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Fausti86: Dziewczyny w 8, 9 miesiącu, jak często macie wizyty u gin.?

ja mam juz co 2tyg
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Fausti86: Bo mi dziś ktoś powiedział, że co tydzień trzeba chodzić i się przeraziłam, że zbankrutuję

na ktg nie ktore tak chodza
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    ja w ogóle byłam teraz czyli 36tydzień i gin już nic nie mówił o następnej wizycie ale na ktg co tydzień czyli jutro i do góry z wynikiem do niego i całe szczęście na NFZ!!
    -
    The_fragile: Czesciowy zastoj nerek, mam robione badania i w zaleznosci od wyniku albo antybiotyk, albo rodze...

Dostalam kroplowke i jupiiii! Nie boli juz!!! Maly wazy ok. 3 kg.

biedna z tym zastojem ale super że już nie boli!!! trzymam kciuki:)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    spicie obzartuchy?
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    ja zawsze co 3 tyg chodzilam i tak mam do tej pory... Teraz we wtorek pojde w 38tc a pozniej nastepny raz chyba przed samym porodem bo wszystko ok u mnie a zreszta jak bym miala placic co tydzien to tez bym zbankrutowala.

The fragile ja rowniez zycze ci zeby sie unormowalo wszystko i zeby nie trzeba bylo maluszka szybciej wyploszyc

dziewczyny ja od 2 dni jestem jakas niespokojna i nie wiem od czego wczoraj to moglam sie martwic tymi leukocytami ale dlaczego nadal mnie trzyma??? Czy podswiadomie zamartwiam sie porodem czy tym ze zostane mama i jestem zupelnie zielona no nie mam pojecia ale cos mnie trapi i to takie glupie uczucie...

A ja jeszcze nigdy nie mialam ktg... To rutynowe badanie jest czy mialyscie jakies obiawy ze to ktg wam robia???

Aha a u tesciowej zjadlam 1 paczka bo kolacje zrobila i juz mi sie tak bardzo nie chcialo takze suma sumarum pochlonelam 6 takich nie zaduzych
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
    • CommentTimeFeb 17th 2012
     permalink
    Dzień dobry śpiochy !!!!!! Wstawać bo po tych pączkach trzeba się rozruszać !!!!!!

biri: To rutynowe badanie jest czy mialyscie jakies obiawy ze to ktg wam robia???

to zależy od lekarza/szpitala - u mnie nie było żadnych objawów ani konkretnych wskazań do KTG, a pierwszy raz byłam w 36tc i 5 dniu dokładnie.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Dzieki dziewczyny!!!

Z tymi infekcjami to faktycznie sok z zurawin moze zdzialac cuda...

Monika-bielska, trzymam kciuki, zeby dobrze u Was bylo!

A u mnie szyjka 0,5 cm, ale twarda, zamknieta. Jestem spuchnieta jak cholera, ale lepiej sie czuje...

Biri - a ten niepokoj to moze zblizajacy sie porod? Ja wczoraj zaczelam troche wpadac w panike, ze nie jestem gotowa, ze jeszcze tydzien ;) ale co to zmieni, hihi ;)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    biri: i jestem zupelnie zielona no nie mam pojecia ale cos mnie trapi i to takie glupie uczucie...

kochana, coś wisi w powietrzu, ja już 2dzień - dziś jeszcze nie ale przedwczoraj i wczoraj, ciągle płakałam, z byle powodu, np bo mąż najechał na krawężnik i nas podbiło - a jechaliśmy autem terenowym, więc nie powinnam tego odczuć, a się wkurwiłam jak głupia;/ wszystko mi przeszkadza, denerwuje... a najbardziej trapi mnie to, że chciałabym się normalnie ubrać - JAK LASKA, i to mnie przyprawia o kolejne złości... mam już dość widocznie ...

The_fragile: A u mnie szyjka 0,5 cm, ale twarda, zamknieta. Jestem spuchnieta jak cholera, ale lepiej sie czuje...

Ja też spuchnięta, obrączka na palec jeszcze wejdzie, ale już zaręczynowy nie bardzo;/ i najgorsze to, że już mi to nie znika nad ranem czy w dzień ;/ zaczynam się martwić jak głupia;/
    kiedy będzie wiadomo o tym czy dają Ci antybiotyk czy rodzisz?
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
    • CommentTimeFeb 17th 2012 zmieniony
     permalink
    przepraszam, że znowu narzekam o! ale uwierzcie mi, że nie jest mi łatwo patrząc na dodatek na moją córkę, jest śnieg od paru dni a ja kur... nawet nie mogę iść na sanki z córką i albo ona czeka na łaski teściów aż ją wezmą do siebie, albo jak mąż w weekend ją weźmie, ja po prostu nie mam siły się poruszać;/ nogi napierd... wrrrrrr a samej jej przed dom nie wypuszcze mimo iż tam nie ma ruchu itd ale nie mamy ogrodzenia a mieszkamy na górce to raz, a dwa że dziki przychodzą;/

mąż pojechał oddać moje siuśki, kolejka niemiłosierna, Ci ludzie chyba nie mają co robić.
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    aaa mam takie pytanko - czy wy też tak macie, że czujecie parcie na pęcherz a jak idziecie do wc to kropelka zaledwie poleci?
    czasami to nawet nie czuję że siusiam tylko samo leci ;/ i się zastanawiam czy to aby na pewno siuśki;/
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    A ja po usg :) Franek nogi zacisnal więc nie potwierdzili ze chłopak ale wszystko w porządku!!!! :) a teraz wypilam glukoze i czekam :)
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    ehhh te hormony nasze ja melduje, ze to glupie uczucie nadal sie trzyma ale moze juz nie bede o tym wspominac w razie czego dam znac jak sie odczepi ;p

oj ja tez juz bym chciala sie wystroic jak kiedys a nie da rady z pierscionkow juz jakis czas temu zrezygnowalam, a najbardziej to mnie dretwienie palcow denerwuje.

Gienia
    a moze jakis krotki spacerek albo ulepienie balwana... Nie wiem na ile masz sily... Taki juz nasz los cos za cos...

Dzien dobry wszystkim
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    P_Madzia: a teraz wypilam glukoze i czekam :)

smacznego :)
    Ah to Ci Franiu nie dobry gorzej jak ja rozkraczy i okaże się, że to Frania :)
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    gienia co do siusiania to ja czasami mam podobnie ale to normalne bo dzidzius uciska na pecherz... A jak cie nie boli podczas sisi to nie jest zle...
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    biri: a moze jakis krotki spacerek albo ulepienie balwana... Nie wiem na ile masz sily... Taki juz nasz los cos za cos...

wczoraj pojechaliśmy po teścia, bo był na wyjeździe i kurde mol, wyszłam z domu i jakbym zastygła, nogi prawie się uginały i do tego kręgosłup jakby odmawiał posłuszeństwa... jutro mąż chce nas wyciągnąć lepić bałwana przed dom, o ile śnieg będzie - bo deszcz pada;/
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    biri: gienia co do siusiania to ja czasami mam podobnie ale to normalne bo dzidzius uciska na pecherz... A jak cie nie boli podczas sisi to nie jest zle...

to dobrze... dzięki chociaż tyle dobrego, że nic poważniejszego...
    ah w morde jeża... idę chyba się zdrzemnąć - polecieli już do przedszkola, bo dziś znów rytmika na 9
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.