Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorP_Madzia
    • CommentTimeFeb 17th 2012
     permalink
    Bleh...ohyda :) mi tam obojętne czy będzie Franek czy Franka ale dziś mówiłam do niego żeby dupy nie wystawiał i pokazał co miedzy nogami żebym mogła wózek kupić ale jak widać to wózek ma... W dupie :D
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    hehe w koncu sie ujawni;]
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    witam się piątkowo:)
    biri: a najbardziej to mnie dretwienie palcow denerwuje.

mnie też a do tego strasznie mnie bolą ręce i strzelają mi ścięgna i tak całe boże 24h............
    -
    biri: lupie uczucie nadal sie trzyma

ja też jakaś nie spokojna więc to chyba urok zbliżających się zmian i odpowiedzialności..
    P_Madzia: wszystko w porządku!!!! :) a teraz wypilam glukoze i czekam :)

super że wszystko ok:) i powodzenia w glukozie:)
    gienia83: a najbardziej trapi mnie to, że chciałabym się normalnie ubrać - JAK LASKA, i to mnie przyprawia o kolejne złości... mam już dość widocznie ...

i o to to ja też bym już chciała wyglądać jak kobitka a nie jak słonik!!!! ale kiedy to będzie matko jak ja zgubie te kg....
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    kasiakuzniki: ale kiedy to będzie matko jak ja zgubie te kg....

aj tam kg... one zleca, ja chce juz mlodego, i odzyskac swoj stan psychiczny... chociazby
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    gienia83: aj tam kg... one zleca, ja chce juz mlodego, i odzyskac swoj stan psychiczny... chociazby

u mnie to się łączy w całość najważniejsze to zobaczyć małą!!! też nie mogę się jej doczekać a do stanu psychicznego to potrzebuje pewności że będziemy całe zdrowe itd..... aj nic jakiś marudny dzień dziś ale pewnie pogoda!!!
    ja mam dziś KTG więc podsłucham sobie małą jak tam jej buszowanie idzie:)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Gienia, za kilka dni sie chyba okaze. Ale byl moj lekarz i mowi, ze wyniki nie sa najgorsze...

Wspolczuje tego siedzenia, faktycznie jak corka czeka to tak dziwnie :(
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    The_fragile: Ale byl moj lekarz i mowi, ze wyniki nie sa najgorsze...

no to najważniejsze!!! może po prostu tak nie fortunnie maleństwo naciska że się przytkało!!! ja od 17 tyg mama prawą przytkaną i też spuchnięta jestem cała ale całe szczęście bez jakiś większych bóli!
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    witam,dawno mnie nie bylo u przyszlych mamusiek:wink:
    dziewczyny,ty ktore badaly nasionka moze pomoga mi w interpretacji? do lekarza ide dzis po poludniu,jak mi sie uda dostac,a wyniki mam od rana i ciekawa jestem opini

http://forum.28dni.pl/discussion/94/5/badanie-plemnikow/#Comment_366889:wink:
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    dzien dobry wszystkim....
    ja dzis nie spalam cala noc, o polnocy sie wystraszylam ze sie cos stalo zlego bo taki mnie wzial skurcz w brzuchu ze nie moglam usiac, a do lazienki szlam wpol zgieta:((( ale noc w plecy a nad ranem juz jest w miare....

gienia co do siuskow tez tak mam parcie na pecherz a tam dwie kropelki i to z bolem hehhe

The_fragile wiec trzymaj sie dzielnie i musi byc dobrze:))

biri a co do poddenerwowania to pisalam ostatnio ze tez tak mam i nie wiem skad i dlaczego:(((
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    P_Madzia: a teraz wypilam glukoze i czekam :)

a czemu masz tak wcześnie test obciążenia glukozą ?? robi się pomiędzy 24-28tc.....
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    a czemu masz tak wcześnie test obciążenia glukozą ?? robi się pomiędzy 24-28tc.....
    --

Też właśnie miałam o to zapytać bo wydawało mi się, że to badanie się robi później...
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    Nie wiem. Lekarz zlecił więc robię. To moja pierwsza ciąża więc słucham lekarza jak zaba grzmotu. Na prawdę nie robi się tak wcześnie ???
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Ja raczej nie z tych marudzących ale dziś trochę muszę...
    Synu mi w nocy spać nie dał... Chyba go brzucho bolał i rzucał się pół nocy. Ja rano musiałam wstać i jechać oddać krew i siuśki. Kolejka oczywiście kolosalna... Poprosiłam o przepuszczenie to było dzikie oburzenie... Wracając taki mnie ból w dole brzucha złapał, że myślałam, że nie dojdę do auta ;-(((
    Trzymały mnie takie kłucia przez jakieś 30 min i trochę przeszło... A teraz muszę się jakoś zmobilizować i nauczyć na jutrzejszy egzamin i wiecie co...?
    Nie chce mi się NIC!!! :-///:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Nie wiem. Lekarz zlecił więc robię. To moja pierwsza ciąża więc słucham lekarza jak zaba grzmotu. Na prawdę nie robi się tak wcześnie ???

Ja robiłam w 26tc.
    Może Twój lekarz będzie chciał, żebyś zrobiła 2 razy...?
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    ewelinda29: ja dzis nie spalam cala noc, o polnocy sie wystraszylam ze sie cos stalo zlego bo taki mnie wzial skurcz w brzuchu ze nie moglam usiac
    ewelinda29: [/quote][quote=ewelinda29]gienia co do siuskow tez tak mam parcie na pecherz a tam dwie kropelki i to z bolem hehhe

może stąd ten ból brzucha!!!!ten pęcherz....
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    P_Madzia: Na prawdę nie robi się tak wcześnie ???

może masz w rodzinie kogoś z cukrzycą i w wywiadzie mu o tym wspomniałaś?? bo ogólnie później robi się takie badanie tak jak piszą dziewczyny!
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    Byc może w piątek mam wizytę więc zapytam :) dziękuje za podpowiedź :)
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
    • CommentTimeFeb 17th 2012 zmieniony
     permalink
    P_Madzia: Nie wiem. Lekarz zlecił więc robię. To moja pierwsza ciąża więc słucham lekarza jak zaba grzmotu. Na prawdę nie robi się tak wcześnie ???

tak, robi się sporo później, wcześniej zrobione może nie być miarodajne i nie wykryć ewentualnej cukrzycy bo dziecko jeszcze nie wpływa i nie uciska tak na trzustkę jak w późniejszym etapie ciąży.
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Biri - ja w pierwszej ciazy rowniez mialam podwyzszone leukocyty a do tego splenomegalie (powiekszona sledziona) - wszystko zaczelo sie angina w szostym miesiacu ciazy, ktora lekarz leczyl sprayem do gardla, zamiast antybiotykiem. No i zaczelo sie...
    Z badan krwi wynikalo, ze gdzies sie toczy jakies zapalenie bakteryjne, ale nie wiedzieli gdzie. Poniewaz pojawily sie przedwczesne skurcze, to podejrzewali zakazenie wewnatrzmaciczne i umiescili mnie w szpitalu. Dostalam leki na podtrzymanie ciazy i nakaz lezenia/oszczedzania sie przez nastepne trzy miesiace. W miedzyczasie robili mi cale mnostwo badan, nawet bylam na konsultacji u onkologa. Stwierdzono jedynie, ze moze to byc stan pozapalny po anginie, ze niby to on tak dlugo ze mnie schodzil (w sumie ponad cztery miesiace...). W miedzyczasie jeszcze zapalenie pecherza tez w szpitalu leczone. Dodam jeszcze, ze dostalam juz po porodzie silny antybiotyk, bo mialam wysoka goraczke w pologu (41 stopni). I nic - corka zdrowa jak rydz, a moje wyniki wrocily jakis miesiac po porodzie (porod byl w maju) do normy, sledziona rowniez. Do tej pory nie wiem, co bylo i moja lekarz prowadzaca tez nie znalazla przyczyny, albo ze rzeczywiscie to ta angina tak namieszala.
    Jedyny wniosek to to, ze jakby znow sie jakies chorobsko przyplatalo, to prosic lekarza o skuteczne leki, ktore w tym wypadku mniej szkodza, niz sam stan zapalny.
    --
  1.  permalink
    Hej dziewczyny,
    któraś z Was pytała czy na ktg biegamy ze względu na jakieś nieprawidłowości czy o tak. W moim przypadku to - hmm, jak to ująć - profilaktyka, mam zgłaszać się na ktg co tydzień. Przychodzę jako pierwsza do przychodni na 10.30, poleżę 10-15 min. podpięta, na 11.00 przychodzi gin do pracy i od razu jestem pierwsza w kolejce, rach ciach i zaraz wychodzę... Tak ma być do końca ciąży a więc podsumowując u mnie wizyty teraz co tydzień. Ciekawa jestem czy będę miała robione jeszcze usg, teraz przy ktg na pewno o to zapytam...
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    ja też teraz co tydzień na ktg i z wynikiem do fin on tylko ogląda bezpłatnie i już:)
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Ja miałam zaplanowane jedno ktg na około 1,5 tyg przed terminem a potem drugie ale tego dnia byłam już na porodówce.
    W sumie nic się nie działo więc wydaje mi się, że ktg było profilaktyczne.
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    no prosze więc jesteście sprawdzane pod każdym względem jeśli chodzi o ktg... może mój gin też mi teraz zleci przed porodem

YPolly
    ja to mam czasami wrażenie, że lekarze na co innego leczą a na co innego ludzie umierają...
    ale ciesze się, że zaczęło spadać cudownie ;) a na mnie w szpitalu lekarze patrzyli jak na jakis dziwny przypadek bo tu leukocyty rosną a CRP ciągle w normie i to dla nich nienormalne było wiec stanu zapalnego brak.... Już czasami schizy miałam czy jakiś nowotwór mi się produkuje... no ale każdy miałby głupie myśli gdyby co trochę było gorzej zamiast lepiej...
    --
  2.  permalink
    cześć dziewczyny :)

_kasiek_ to biedna jesteś z tym kłuciem - :(( paski po reformie faktycznie podrożały, ale czemu masz tag drogo, skoro jesteś na insulinie, to nie wiem :( dopilnuj, żeby Ci wpisali ryczałt na recepcie, skoro masz insulinę.

biri to obniżenie samopoczucia to normalne przed porodem. jeden z objawów, że się zbliża :D

Ja dzisiaj jakąś niemoc mam chyba przez to niskie ciśnienie za oknem i pochmurność straszną. Nasypało śniegu i muszę teraz iść na zakupy, celem nabycia butów na jutrzejszy ślub mój własny, bo te które mam zaplanowane nie przeżyją tego śniegu :devil: a najchętniej poszła bym spać :(
    Wogóle mam wrażenie, że jakoś jesteśmy kompletnie w proszku przed tą imprezą :( miało być kameralnie i szybciutko, a tu się jakoś ludzie zwiedzieli z wieść gminna rozniosła i zaczyna mnie to przerażać :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    mariamateria: miało być kameralnie i szybciutko, a tu się jakoś ludzie zwiedzieli z wieść gminna rozniosła i zaczyna mnie to przerażać :confused:

to zawsze tak wychodzi:D:D niby kameralnie ale jak dochodzi do zapraszania to lista się powiększa i powiększa:D:D
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    ,,Dobra bo ja jestem gapa i dopiero doczytałam, że ty piszesz o obecności leukocytów w krwi a ja myślę o moczu... W morfologii leukocyty mam w normie. To w moczu mi wychodzą te kwiatki... :-/
    Bakterie 1257,6 (norma 130)
    Leukocyty 312,4 (norma 39)"

Witamy się:bigsmile: jestem po wizycie i również miałam leukocyty w moczu, wiec mogę cos na ten temat powiedzieć. faktycznie mam ich dużo za dużo, wiec bez antybiotyku sie nie obędzie. sam urosept nie pomógł wiec dostałam antybiotyk i furagin i mam brac przez tydzień a za dwa tyg. powtórzyć badanie moczu:confused: zapewne powodem sa bakterie w przewodzie moczowym.
    A jęsli chodzi o usg to nasza kruszynka rośnie jak na drożdżach waży 1500g i jest długa. wyprzedza suwaczek o jakieś prawie 2tyg. i jesli tak bedzie dalej rosła to raczej bedzie cc:confused: ale to jeszcze nic pewnego bo jeszcze jest troche czasu. Poza tym moje szyjka ma sie b.dobrze co prawda nadal nie całe 2cm ale ważne że nie krótnie:wink: A i ja już mam 11kg na +:confused:
    --
  3.  permalink
    Fausti86: Witam! No ja jeszcze też nie mam skierowania na badania glukozy, pewnie przy kolejnej wizycie mi da. Mam pytanie gdzieś wczoraj wyczytałam, że jeśli się jest w ciąży i ma się skierowanie na badania krwi, moczu z gabinetu prywatnego to i tak powinny być one darmowe, a nie odpłatne. wiecie coś na ten temat?

Nie, chyba nie bo takie skierowanie musiałoby być wydane od lekarza przyjmującego w ramach NFZ, żeby skutkowało darmowym badaniem...
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Nie, chyba nie bo takie skierowanie musiałoby być wydane od lekarza przyjmującego w ramach NFZ, żeby skutkowało darmowym badaniem...

Też tak mi sie wydaje bo ja chodze prywatnie i niby wypisuje mi skierowanie ale zawsze płace.
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    justa2586: A jęsli chodzi o usg to nasza kruszynka rośnie jak na drożdżach waży 1500g i jest długa. wyprzedza suwaczek o jakieś prawie 2tyg. i jesli tak bedzie dalej rosła to raczej bedzie cc:confused:

ale jesteś bardzo drobnej budowy, że tak ci lekarz powiedział ?? bo sam fakt, że dziecko na USG wyprzedza termin porodu według OM nie jest wskazaniem do planowanego cc. Chyba, że faktycznie przenosisz, przed porodem okaże się, że dzidzia jest bardzo duża to wtedy tak. U mnie i w pierwszej i w tej ciąży dziecko wyprzedzało suwaczek o jakieś 10-14 dni ale nigdy nie było mowy o cc....
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    hej...
    Dzis w narzekaniu to nawet Ciebie Gienia pobije. Nie tylko fizycznie mi zle, a moj mnie jeszcze dobija. Mam pytanie, czy Wy z kazdym katarem latacie do internisty bedac w ciazy?
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    wow, Mariamateria - trzymam w takim razie kciuki, zeby wielki dzien byl naprawde WIELKI :))))
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    flavia: czy Wy z kazdym katarem latacie do internisty bedac w ciazy?

puki nie czułam się naprawdę źle to nie szłam i leczyłam się miodem, czosnkiem, syropem prenalen i psikałam tamtumverde do gardła i do nosa woda morska i przechodziło!
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    pospałam trochę, ale za nic w świecie mi nie przeszło samopoczucie.

Fragile - pragnęłam ciąży jak każda z Nas, liczyłam się z konsekwencjami właśnie takimi że może wiele się dziać i że córka na chwilę spadnie na dalszy plan, że tak brzydko powiem, ale ja jestem za słaba można powiedzieć psychicznie, ona mi tu słodzi, śpiewa, opowiada wierszyki co ją babcia w przedszkolu uczy, a ja okazuje jej milosc tak jak mogę... ona do mnie mowi choc mama choc na spacer itd, a ja co musze odpowiedziec ze poczekamy na tate, albo ze dziadek przyjedzie i ja wezmie, dobija mnie to :( co rusz ma jakas nowa zabawke zeby sie nie nudzila w domu, co rusz przychodzi od tesciow z czyms nowym... nie lubie tego w sumie, nie musze juz lezec, ale przez to lezenie przez miesiac jak wstaje teraz to ledwo na nogach sie utrzymuje;/ - czasami oczywiscie - bo sa dni lepsze i gorsze... na dodatek moj ojciec jak przychodzi to ja dostaje wscieklizny... przyniosl mi biedronkowe truskawki a ja ni z gruchy ni z pietruchy zaczelam krzyczec, teraz to az mi glupio i non stop przepraszam;/ to chyba wszystko mnie przerosło... moj maz ma prace jaka ma restauruje stare bryki idzie kiedy chce i na ile chce, teraz jest prawie gdzies pod granicą, bo robi u kogoś to auto, a jednoczesnie drugie stoi u niego w warsztacie... ale co z tego... nie ma go calymi dniami a o godz 18 czy 19 to gdzie ja wyjde z dzieckiem;/ a samej mi zabrania - wiem marudze, bo pracowac musi... ale wydaje mi sie ze wiekszosc kobiet pod koniec ciazy tak jak ja ma juz dosc... pierwszej ciazy tak nie przechodzilam, moze dlatego ze to byla pierwsza ciaza, i bylam moze nie od poczatku ale aktywna, teraz mam duzo stresu od poczatku zas;/
    a w dupe o!
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    flavia: Mam pytanie, czy Wy z kazdym katarem latacie do internisty bedac w ciazy?

musiałabym nic nie robić tylko od 5 tygodni latać do lekarza :wink: a poważnie - jak to sam katar to ci lekarz i tak nic mądrego nie wymyśli....

A kiedyś któraś pisała, że można w ciąży brać Acatar Fast i nawet wrzucała link do ulotki....no i ja nie wiem, bo lekarzem nie jestem, bo niby w ulotce jest, że można ale mi i pani farmaceutka w aptece odradzała (bo to jednak chemia jest tak jak inne preparaty tego typu) i moja znajoma Pani doktor powiedziała, że też raczej nie wskazane. Więc sobie darowałam....
    Choć z drugiej strony jak czytam skład to tam nic takiego chyba nie ma....więc ja już nie wiem :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    tfu tfu, ja się obawiam, ze przed porodem dopadnie mnie choróbsko tfu tfu.
    Tak było przy pierwszej ciąży, że się dusiłam od kaszlu przy porodzie - KOSZMAR.
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    flavia: Dzis w narzekaniu to nawet Ciebie Gienia pobije.

dzis to sie mnie nie da pobic;/
    przez ta durna pogode chyba;/ ponuro jak w dupie;/
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    ale jesteś bardzo drobnej budowy, że tak ci lekarz powiedział ?? bo sam fakt, że dziecko na USG wyprzedza termin porodu według OM nie jest wskazaniem do planowanego cc.

Ja mam 155cmwzrosty przed ciążą ważyłam 45kg. wiec raczej mam drobna budowę. a lekarz powiedział że jesli bedzie tak dale rosła w sensie że bedzie duża to przy mojej budowie raczej cc. Ale kazała sie nie nastawiac jeszcze moze sie naprawde to zmienic.
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    justa2586: Ja mam 155cmwzrosty przed ciążą ważyłam 45kg.

a no to faktycznie raczej drobnej (ja o 10cm wyższa), choć powinni ci jeszcze do tego sprawdzić wymiary miednicy jak już będziesz blisko porodu bo wzrost przy porodzie to nie wszystko :bigsmile: A wolałabyś cc ??
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no pogoda dziś do dobrego samopoczucia się nie nadaję... ja też jestem dziś na nie... a poza tym boję się wieczornego wyniku GBS.... mam przeczucie że jest +......:confused::neutral:
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    ja kupiłam sobie syropek prenalen i na razie o dziwo zmniejszyL się katarek :D

Ja wczoraj zaliczyłam zgona tak spadło mi ciśnienie, ale za to Pati szalała hehe

Gienia u mnie biało- śnieg 3 dzień pada i pada, zapraszam, przez noc napadało 15 cm śniegu i znowu źle było dojechać do pracy ehh odśnieżają na bieżąco tylko główne drogi wrrr
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    kasiakuzniki: a poza tym boję się wieczornego wyniku GBS....

mi będzie pobierał w pon;/
    mag_dre: Gienia u mnie biało- śnieg 3 dzień pada i pada, zapraszam,

e tam już nie chce śniegu, chcę wiosnę i mojego syna i w pełni zadowoloną córę o!
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    ,,A wolałabyś cc ??"
    Chciałabym naturalny poród bo przeraża mnie po cc fakt że długo sie dochodzi do siebie w związku z cięciem na brzuchu.

ja kupiłam sobie syropek prenalen

Ja aktualnie też jestem przeziębiona i też właśnie skończyłam ten syrop prócz tego na noc aplikuje nasivin bo wtedy spokojnie moge oddychac przez całą noc bez smarkania:wink:
    --
  4.  permalink
    kasiakuzniki: a poza tym boję się wieczornego wyniku GBS.... mam przeczucie że jest +...

Kurcze, życzę Ci aby był ujemny! To tylko nerwy cholera niepotrzebne...
    Czytam, że niby gdy zacznie się akcja porodowa w szpitalu to podadzą antybiotyk ale co gdy akcja zacznie się wcześniej, a ja nie zauważę bo np. nie będę miała bóli, itd?! Tu chodzi o to, że do zakażenia dziecka może dojść już w momencie gdy pęcherz płodowy pęknie... Ok, pęknie, wody chlusną bądź zaczną się sączyć i ja wtedy szybko do szpitala i dopiero wtedy zrobią zastrzyk z antybiotyku ale to nie będzie za późno?! Mam tyle wątpliwości! Oby Cię Kasiu ominęło to zamartwianie!!!
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    ej laski, a to poważne jest? jakieś objawy tego?
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    katarzynah1987: Ok, pęknie, wody chlusną bądź zaczną się sączyć i ja wtedy szybko do szpitala i dopiero wtedy zrobią zastrzyk z antybiotyku ale to nie będzie za późno?! Mam tyle wątpliwości! Oby Cię Kasiu ominęło to zamartwianie!!!

no ja właśnie myślę tak samo.... co jak ten pęcherz pęknie idę dziś po KTG do gin to się go zapytam!!!
    -
    gienia83: ej laski, a to poważne jest? jakieś objawy tego?

objawów nie ma co 3 osoba ma tego paciorkowca nie jest dla nas szkodliwy ale dla dziecka przy porodzie już tak bo nie ma jeszcze swojej odporności i potem może wyjść zapalenie płuc i jakieś tam inne....
    --
  5.  permalink
    kasiakuzniki: a poza tym boję się wieczornego wyniku GBS.... mam przeczucie że jest +

no mój jest na plus niestety, ale jak chyba sliwson pisała, lepiej mieć i wiedzieć niż nie wiedzieć. Antybiol do porodu i damy rade :)

Na katar w ciąży - raz używałam tego Acataru, bo byłam tak chora, że już nie mogłam. U internisty byłam właśnie wtedy - raz jeden jedyny do dnia dzisiejszego.
    Potem zaziębienia leczyłam położeniem się do łóżka na 2 dni i tyle. Na zawalone zatoki mój G. Ma świetny patent - 0,5kg soli rozgrzewa na patelni, zawija w czystą ściereczkę i takie ciepłe położył mi na łbie. Wszystko co siedziało w środku zeszło. I od tego czasu mam spokój. Chociaż myślę sobie, że ja jakoś wyjątkowo odporna w tej ciąży jestem na takie katarko-kaszelki.
    Za to nadrabiam cukrzycą i nieustannymi infekcjami pochwy z tego tytułu. Grzybki lubią cukrzycę.
    Na żurawinę też nie mogę patrzeć, więc piję bardzo dużo wody z bardzo dużą ilością cytryny - też zakwasza i póki co infekcje dróg moczowych nie wracają.

KTG od tego tygodnia mam darmowe, zlecone co tydzień. U nas to chyba rutyna, bo wszystkie moje znajome tak biegają.

Dzięki za życzenia dziewczyny ;) Dla nas to raczej taka formalność, żeby z Małym było łatwiej jak się urodzi, ale okazuje się, że wszyscy dookoła bardziej przeżywają niż my. My chcieliśmy tak po prostu iść i podpisać a tu jakieś akcje buty, bukiety i mycie auta ;) nawet podobno sami się nie możemy zawieźć pod urząd hueh :D
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    kasiakuzniki: bjawów nie ma co 3 osoba ma tego paciorkowca nie jest dla nas szkodliwy ale dla dziecka przy porodzie już tak bo nie ma jeszcze swojej odporności i potem może wyjść zapalenie płuc i jakieś tam inne....

aaaa ;/ oby to chociaz mnie ominelo...
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    my mieliśmy super wesele na 250 osób w naszym ogrodzie.
    ja od rana też cała wkurzona chodzę,w nocy brzuch mi zaczął twardnieć pierwszy raz w tej ciąży, pęcherz cały czas pełen chociaż mało pije...
    na szczęście synek teraz zasnął więc liczę na 1,5godz spokoju, bo powoli dopada mnie zmęczenie :(
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    gienia83: mnie ominelo...

też bym chciała ale chcieć a móc itd.....daleka droga... byle do wieczora jeszcze ponad 6h i będę wszystko wiedziała!!!
    -
    a mała tak się dziś wypycha że ho ho!!! jak by mamusia miała mało rozstępów:wink::devil:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    kasiakuzniki: jak by mamusia miała mało rozstępów

ja juz nawet sie nie ogladam :(
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.