Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorASulek
    • CommentTimeFeb 18th 2012
     permalink
    flavia, dobrze widzisz :)
    --
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    ASulek podwojne gratulacje:))
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    ewelinda29: gienia a jak tam Twoj robal???

nie przypominaj, bo znowu bede siedziala na kiblu i szukala;]
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Asulek, wow! Gratulacje!

Bonim - dzieki!!!

Ja tez dzisiaj ze zgaga, ale to od szpitalnego zarcia. Nie cierpie bialego pieczywa, a na obiad dostalam ryz z jablkiem polany...budyniem i herbata slodzona, matko boska... Fuj, maz ma mi przywiezc razowca, kefir, owoce i warzywa... Niezla dieta dla ciezarnej ;)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    The_fragile: Nie cierpie bialego pieczywa, a na obiad dostalam ryz z jablkiem polany...budyniem i herbata slodzona, matko boska...

ciesz się, że dostałaś ;) bo o mnie raz w szpitalu zapomnieli;D i nie dali jeść
    --
     permalink
    gienia83: nie przypominaj, bo znowu bede siedziala na kiblu i szukala;]

oki oki:))

The_fragile: ryz z jablkiem polany...budyniem i herbata slodzona,

odrazy bym w kiblu wyladowala:)) wspolczuje tego zarcia Hiltonowego:))
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    asiulek,gratuluje podwójnego szczescia ,cudowne wiesci z rana

the fragile,ja to nic w szpitalach nie jadlam,na sama mysl mnie cofalo,wspolczuje
    •  
      CommentAuthorASulek
     permalink
    dzięki dziewczyny, póki co leżę plackiem, bo przy jednym maluchu kosmówka mi się odkleja :confused:, ale podobno zdarza się...
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
    • CommentTimeFeb 18th 2012 zmieniony
     permalink
    asulek,uwazaj na siebie i fasolki ,odpoczywaj:smile:

a ciaza duo po clo? czy naturalnie? mnie sie marzą blizniaki:bigsmile:
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    a mi po porodzie jak podali obiad a przed córka zrobiła smółkę to potem kotlet mi śmierdział jak ta smółka
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    ASulek: bo przy jednym maluchu kosmówka mi się odkleja ,

ja tez mialam lekkkie odklejenie - nic nie jest przesadzone - nie martw sie i odpoczywaj.
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Asulek, coraz nas tu więcej bliźniakowych mam :) Gratuluję!
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    zapraszam na brzuszki :rainbow::heartsabove:
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Fausti86: to moja bratanica w zeszlym roku lezala w szpitalu(miala pol roku),a na obiad przyniesli jej schabowego z surowka :D

Hahaha jak leżałam na patologii w Tomaszowie Mazowieckim, to na kolację do sali 6 osobowej, gdzie leżały ciężarne na podtrzymaniu ciąży dali.... kapustę z grochem :bigsmile:
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    a na moje posiłki w szpitalu, mąż nie mógł patrzeć i zabrał mnie chyba raz albo dwa na stołówkę, NIEBO W GĘBIE mmm lepiej niż w domu haha
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    doti_p: kapustę z grochem

o chryste :)
    te posiłki rzeczywiście są nie przemyślane
    albo pamiętam jak przynieśli mi 3kromki chleba i dżem w opakowaniu takim maluśkim, że nawet na jedną kromkę zabrakło.
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    hehe :)
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Ja byłam w szoku jak pierwszy raz ( przy porodzie) trafiłam do szpitala w UK. Po pobytach w szpitalu w Polsce, byłam nastawiona na przymusową głodówkę. A tu rano przyniesiono mi kartę dań na cały dzień - po dwa do wyboru na sniadanie, lunch, podwieczorek i kolację. Autentycznie w pierwszej chwili nie mogłam się połapać o co chodzi.
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    to ja nie wiem w jakich wy szpitalach leżałyście, bo ja jak leżałam na patologi to jedzenie było ubogie, ale okey, żadnych takich wzdymających, na śniadanie wiadomo chlebek, masełko i jakiś plaster szynki czy dżemik, ja tylko nie lubiłam zupy mlecznej, dlatego zawsze w lodówce na korytarzu szpitalnym miałam serek kremowy do smarowania, jakąś szyneczkę i pomidorek. Na obiad jakieś ziemniaki czy ryż kawałek mięsa i surówka, takie jedzenie jak w barze mlecznym
    a jak leżałam na poporodowym, to była dieta dla karmiących, bardzo smaczna, gotowane wszystko i dużo pysznej kawy inki a na korytarzu stała woda w butelkach i każdy mógł brać bez ograniczeń.
    To było co prawda 4 lata temu, może teraz przez kryzys jedzenie w szpitalu się pogorszyło.
    Kiedyś moja mama poszła na operację żylaków i jak się zapytała lekarza czemu takie kiepskie jedzenie, to powiedzieli jej że my tu leczymy a nie tuczymy
    pozdrawiam
    --
  1.  permalink
    W Danii tez jedzenie szpitalne w niczym nie przypomina tego w polskich placowkach! Duzo, duzo lepsze!
    --
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    Hej Dziewczyny, ja na chwilkę.

Jesteśmy już w domku! Wczoraj po południu nas wypuścili :)

Pani Kardiolog z CZD powiedziała, że nie jest tragicznie i nie ma sensu nas trzymać w szpitalu (i to ciągle pod kardiomonitorem). Mamy już umówione wizyty w CZD na konsultacje itd.

Niunia jest kochana :) Ale ciężko wczoraj było wieczorem ujarzmić trójkę :P Oni się do niej lepili a wiadomo jak to dzieci. Mam nadzieje, że fascynacja niedługo spadnie i będzie już w miarę ok :)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    kamiis super,ze juz w domku zdrówka :clap:
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    kamiis dużo zdrówka dla małej :) Jesteście pod dobrą opieką!
    •  
      CommentAuthorgosik0205j
     permalink
    Kamis super ze juz w domku pozdrawiam zdrowka
    -- [img][/img]
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    kamiss super, ze juz powrocilyscie... Oby malenstwo teraz zdrowo roslo... A co do fascynacji to chyba kazdy tak ma ze jak jest jakas nowinka to nie mozna sie od niej odczepic ;)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Peppermill, wow, to sie nazywa fachowa obsluga :)))

Kachaw - pewnie, ze nie chodzi o tuczenie, ale np.biale pieczywo, ryz z jablkiem i budyniem dla cukrzyka to chyba pomylka? Poza tym zero warzyw i owocow, musze meza poprosic, zeby mi chociaz papryke przywiozl.

Kamiis, trzymam nadal kciuki za malutka, ale dobrze, ze juz po najgorszym!
    --
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    jak dostałam te wyniki teraz do domu, to masakra... W pierwszym holterze jakiś tam dodatkowych skurczy coś tam coś tam ponad 3 tys na dobę! W drugim, tym z CZD, już tylko 90 :) Także ja się łudzę, że może to jakieś infekcyjne (bo te OB nowe (nie pamiętam skrótu) też miała na początku podwyższone do 25, później 10.5) Także.... jestem dobrej myśli :)
    --
     permalink
    kamiis super ze wrocilyscie:)) duzo zdroweczka dla Niuni:))

a co do jedzenia szpitalnego, to wyobrazcie sobie jak ja w ubieglym roku naszykowalam smakolykow na Wielkanoc a w samo poludnie(niedziela) trafilam do szpitala....zanim mnie przyjeli bylo juz po obiedzie:((( a na kolacje bulka, dwie kromki chleba i dwie parowki jak to pogodzic nie wiem:))) a w domu tyle dobroci szlag mnie trafial:))
    --
  2.  permalink
    A ja dziś upiekłam oponki! Dziewczyny, zbesztajcie mnie, żebym ich nie jadła bo będę szersza niż dłuższa! :devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    katarzynah1987: A ja dziś upiekłam oponki! Dziewczyny, zbesztajcie mnie, żebym ich nie jadła bo będę szersza niż dłuższa!

jedz jedz - tylko podziel sie ze mna ;]

a ja rodze dla odmiany ;] zartuje
    ale maly tak siedzi ze szyjka kluje i odbyt boli;/ nie moge siedziec ani nic...
    mam uczucie jakby cos chcialo mi picza wyjsc hehe
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    The_fragile jasne że pomyłka, nie wiem co to za szpital, moja kuzynka miała cukrzycę w ciąży i co m-c musiała być na kilka dni w szpitalu na obserwacji, w zasadzie nic jej nie robili tylko badanie cukru ktg i takie tam i ona miała dietę dla cukrzyków, np dziewczyny z cholestazą miały inną dietę, tak samo jak dziewczyny z chorymi nerkami, dla mnie to oczywiste i w naszym szpitalu też
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    ale bierzcie pod uwage ze te panie co rozdaja posilki nie maja wgladu w to ktora kobieta na co lezy, u nas zawsze pytaly czy jestesmy cukrzycowe,,,
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Eeee tam, ja Wam powiem lepszy numer - moja babcia lezala na po operacji zyl, miala miec nisko cholesterolowa diete, a dostawala na sniadanie... Parowki :))))

Gienia, nie rodz!

Katarzynah - zjedz, zjedz i za mnie!
    --
    •  
      CommentAuthormarta_885
     permalink
    U mnie w szpitalu salowe jak roznosiły jedzenie miały listę z nazwiskami i przy każdym napisaną dietę, nie było źle, dodatkowo można było zamówić sobie z karty ze stołówki fajne jedzenie, ale to już trzeba było dopłacić. Ale byłam pozytywnie zaskoczona
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    The_fragile: Gienia, nie rodz!

nie zamierzam... ale dziwnie sie czuje...
    --
     permalink
    gienia nie rodz:))) jeszcze troche:))

a ja jak chora psychicznie oczywiscie nie wytrzymalam i sprzatalam:(( a teraz jeszcze stolarz szafe wiezie bladz jak podlogi umylam:((( a na 18 mamy jechac na urodziny do brata corki i wez tu sie wyrob:)))

kasia ja bym chetnie sie skusila na taka oponke:)) ja dzis pieklam slodkie ziemniaczki i zeberka mniaaam:)) zapraszam:)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    ewelinda29: gienia nie rodz:))) jeszcze troche:))

on mi sie chyba wstawia w kanal... uciazliwy ucisk z przodu i tylu;/ ale nie odczuwam skurczy ani nic... tylko brzuch twardniej hm... oczywiscie durna ja wpisalam w google i czytam hehe ze to wlasnie oznaki porodu ale moga wystapc nawet 3tyg przed hahha za duzo mam czasu wolnego :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    to moze ja wam nie bede pisala ile smakolykow mamy zaplanowane na dzisiejszy wieczor bo by wam slinka do samej podlogi zwisala ...

Ja jestem padnieta a tak na marginesie ja tez jeszcze nie rodze...
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    ja mam ochote na jakies ciasto hm ale nie wiem jeszcze jakie
    --
  3.  permalink
    kamiis welcome back :)

co do jedzenia w szpitalu...to ja podobnie jak Peppermill bylam w szoku jak dostalam karte dan do wyboru...malo tego ze ja...na poporodowej i Polowek dostal sniadanko po dlugasnej nocy....
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Hejo, pospałam ok 1,5h i nadal bez zmian, w momencie twardnienia brzucha ucisk na picz i tyłek ... nie panikuje jeszcze, czekam, bo co ma być to i tak mnie nie ominie... idę zjeść ostatnie biedronkowe truskawki z bitą śmietaną o! mam nadzieję, że to nie będą moje ostatnie truskawki...

co tam śpiochy?
    tak wam się żaliłam wczoraj że tyle śniegu a ja nie mogę wyjść itd... a dziś kur.. nie ma sniegu w ogóle, mąż zaraz idzie do bajkolandi z małą niech sobie poskacze w piłkach itd ...
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    dziewczyny salowe które rozdają posiłki wiedzą dokładnie która ma dostać jaki posiłek przy karcie jest karteczka jak dieta, więc nie może być tak że dają co popadnie, przynajmniej ja się z tym nie spotkałam, tak samo jak na poporodowej jest przy lóżku wzmianka czy to był poród sn czy cc bo wtedy przy cc dostają na początku suchary i wodę a potem np: kleik ryżowy

Gienia ty zaciskaj nogi nie ródź bo masz jeszcze z 3 tyg, a dla dziecka im dłużej tym lepiej, każdy dzień dla niego jest na wagę złota, będzie dobrze

a ja dziś zrobiłam racuchy z jabłkami i trochę z bananem, ale wolę z jabłkami, tak dużo jabłek utarłam, żę było czuć prawie same jabłka, pyszne, nawet moja córka niejadek zjadła 3, mąż też chwalił, ja też zjadłam i niestety teraz wzdęcia mam i gazy :cry:, zawsze mam tak po słodkim
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    kachaw: Gienia ty zaciskaj nogi

zaciskam, tylko rozsadza mnie :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    dziewuszki, dziś o 20.00 na tvn jest film "Biała Masajka" - ktoś niedawno wspominał o nim na tym forum... :)
    Ja nigdy go nie oglądałam, więc dziś nadrobię ;)
    Miłego wieczorku :*
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    katka,fajny ten film,smutna historia,najpierw milosc a pozniej.. sama zobaczysz,milego ogladania :bigsmile:
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    miłego wieczoru, ja jadę do teściów...
    zjadłam właśnie ciasto z truskawkami ahhh jak ja kocham mojego męża :)
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    chętnie oglądnę bonim... :) Właśnie wzięłam prysznic, robię herbatkę, jabłko i marchewkę w rękę i relaks przed tv :)
    Gienia ale Tobie dobrze... mmmm ciasto z truskawkami - mniammmm :)
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    polecam wszystkie trzy części książki :)
    •  
      CommentAuthorxkamilax
     permalink
    Dziewczyny a jak się nazywa ten sok żurawinowy z apteki?

Ja dzisiaj pojechałam oglądać bryki ( wózki :bigsmile:)
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    no to ja chyba też pójdę oglądać masajka i bodyguard doskonały zestaw na samotny wieczór.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.