Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    [quote=katka_81][/quote]
    katka właśnie się włączyłam na tvn - wspomnienia, wspomnienia..., a dalekie podróże przyjdzie a jakiś czas zostawić
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
    • CommentTimeFeb 18th 2012
     permalink
    xkamilax: Dziewczyny a jak się nazywa ten sok żurawinowy z apteki?

Powiedz, że chcesz sok z żurawiny 100% i jakiś Ci dadzą;) Ja właśnie piję i od czasu jak go piję codziennie wieczorkiem - mocz wzorowy:)

Też oglądam masajkę, ale już kiedyś oglądałam, więc to nie to samo;)

Właśnie kapelusznick też o tym myślałam, ze teraz na takie dalekie podróże przyjdzie nam sporo poczekać, ale Europa też jest piękna;)
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Cisza... Wszystkie oglądają Białą Masajkę.... :bigsmile:

A ja chciałam zameldować, że dzisiaj po raz pierwszy w życiu mam zgagę :shocked:
    Zachciało mi sie pierogów z kapusta i grzybami.... i to były ostatnie pierogi w ciąązy :bigsmile:
    --
  2.  permalink
    My z mężem oglądamy na jedynce "Next". Ja niedawno frytki jadłam :P dobry zestaw na kolacje hihi
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    reklama :/ Ul_cia ja na pierogi z kapustą i grzybami też miałam ochotę jakies 2 tygodnie temu - może nie tyle na pierogi, co na tą kapustkę :) Zjadłam je a później poprosiłam mamkę, by mi ugotowała takiej świątecznej kapustki z grzybkami :) ale miałam wyżerkę :) niestety - przejadło się :D
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    ja też oglądałam next bo masajke i czytałam i oglądałam:)my dziś bylismy na zakupach i karuzele na luzeczko kupiliśmy:) składniki na pizzę i spędziliśmy miło wieczór:) ja już leze bo mała tak się wierci że aż boli i mam uczucie parcia więc pewnie schodzi niżej. życzę milej nocy:)
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
    • CommentTimeFeb 19th 2012
     permalink
    a moj maz dzis zlozyl lozeczko ;) i karuzele s fisher ... Kurde wybulilam za to 170 zl i zeby chociaz baterie dali do tego to nie... A juz myslalam ze zobacze jak sie kreci albo ten projektor na suficie... Takze z lozeczkiem bedziemy sie juz powoli oswajac i czekac kiedy pojawi sie wlascicielka hehe...
    Jutro maz jedzie na gielde ze swoim bratem a ja mam polecenie zaciskac nogi w razie czego ;p osobiscie wydaje mi sie ze sie nie zapowiada no ale nie znam dnia ani godziny.
    Milej nocy zycze wszystkim ;)
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no miła noc jest 1a ja mam mega giga Zgage:( my karuzele kupiliśmy taka za 69zł nakręcaną i bardzo mi się podoba:)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    biri: i karuzele s fisher ... Kurde wybulilam za to 170 zl i zeby chociaz baterie dali do tego to nie... A juz myslalam ze zobacze jak sie kreci albo ten projektor na suficie...

u mnie to samo... muszę baterie kupić, mamy tą z misiami
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Qrcze, a ja tak potwornie tesknie za mezem, ze hej. Dolka dzisiaj lapie w szpitalu. Chce juz wyjsc, do mojego domku, przytulic sie w nocy do meza, a nie do poduchy szpitalnej... Zyly mi juz nie przyjmuja takiej ilosci kroplowek, fuj...
    --
    •  
      CommentAuthorkapelusznick
    • CommentTimeFeb 19th 2012 zmieniony
     permalink
    czy ktoś ma dzisiaj ochotę na placki ziemniaczane i galaretkę z bitą śmietaną jednocześnie :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Kapelusznick - chyba w ciaży jesteś, że masz takie zachcianki :rolling:
    Ja wstałam, oglądam Dzień Dobry TVN, patrzę na lekko zapuchnietą Mołek i zastanawiam się jak ja bede wygldała przez pierwsze miesiące nocy naszego maluszka ;-)
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    The_fragile - trzymaj się tam Kochana, jak w ogóle Twoje bóle?
    Ja też dziś pomarudzę :( moje mdłości od wczoraj sięgają zenitu :( nic jeść nie mogę - wczoraj na obiadek zjadłam chlebek wasa pełnoziarnisty z wędlinką i ogórkiem kiszonym a na śniadanie 2 jajka (o kolacji nawet mowy nie ma) - czy to nie za mało dla bąbelka? Oczywiście po zjedzeniu takie mdłości, że aż na płacz mnie zbiera :( od dziś rana to samo! Mam nadzieję, że nie zaszkodzę maluszkowi...?
    Poza tym, ostatnie 5 dni mam przyjmować duphaston (brałam 2xdziennie luteinę50 i 2x dziennie duphaston ze względu na 2 wcześniejsze poronienia). Luteinę odstawiłam już 2 tygodnie temu a teraz został jeszcze dupek - i czy takie odstawienie nie spowoduje nagłego spadku progesteronu i poronienia?? Jakieś obawy mnie dopadły :/ O zgrozoooo :/
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    kapelusznick, jak ja bym chciała sobie tak pojeść... :( niestety od początku ciąży mam nudności 24h/dobę i nici z jedzenia :( jak miną, to jak się dopadnę do jedzonka, to chyba się okocę :) ale wiesz co... samą galaretkę bym sobie wszamała... hmmm, pomyślę :)
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    Ni to i ja pomarudze rozpoczynając 19 tydzień... Wczoraj rzygalam jak kot przez pól wieczoru bo mi się pączków zachcialo... A moja mamusia je zrobiła... I zjadłem 3 na wieczór i poszło... A dziś dla odmiany rozwolnienie... Młody ma w brzuchu jacuzzi chyba bo mi tak żołądek daje o sobie znać. I pogoda do tego brzydka... I na nie dziś wszystko! O! Dzień dobry wogole :))))
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    I słownik w moim telefonie robi ze mnie faceta...
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Katka, co do nudnosci - ja mialam do konca I trym i malo jadlam, ale staralam sie duzo warzyw/owocow, albo chociaz zupe z ''wszystkiego''... I tak schudlam, ale maluch za to rosl zdrowo :))

Lutke tez odstawialam, balam sie, ale na strachu sie skonczylo, tylko ja jakos pozniej odstawialam.

A co do mnie - byl obchod i dopoki bole nie odpuszcza to mnie beda trzymac. Wywolywac porodu nie chca, i chwala im za to, bo maluszek nie jest jeszcze gotowy. Dobra decyzja, to ja juz wole tu lezec niz miec wywolywany porod za wczesnie... A bolec boli, przechodzi po antybiotyku i papaverynie...
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    The_fragile, ale Cię tam wymęczą... Oby przeszło całkowicie.
    Dziękuję za dodanie otuchy...
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Biedna jesteś The fragile. Ale pewnie, lepiej poleżeć, niż rodzić za wcześnie. Obyś się lepiej poczuła.

Katka, łączę się z tobą w cierpieniu. U mnie ostatnio trochę lepiej. Tzn. nie mam mdłości non-stop tylko kilka razy dziennie. Ale nie wymiotuję już prawie wcale( tak 1-2 razy dziennie).
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    gienia
    tak ja mam ta z misiami z tym projektorem na sufit ale niestety jak chce zobaczyc jak dziala to musze sobie w necie filmik zapodac

the fragile
    ja rowniez wspolczuje tych boli merek... A jaki ma byc twoj porod bo nie pamietam SN czy CC?
    Moja kuzynka ma rodzic na koniec marca i ma miec wlasnie cc i z tego powodu ze ma kamienie bedzie miec zaraz druga operacje...

Katka
    na mdlosci nic nie poradzisz a na tym etapie to ty wcale sie nie musisz przejmowac czy jesz duzo czy malo bo malenstwo jeszcze nie potrzebuje tyle jedzonka...
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Peppermill, chciałabym je mieć od czasu do czasu... a jak jestem głodna, to nudności mam jeszcze większe :)))
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Biri, sn, przynajmniej takiej wersji sie trzymamy ;) Ja kamieni nie mam, ewentualnie piasek...

No juz troche zmeczona jestem. Ale za to ile ksiazek przeczytam ;))))
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no kamiis trzymam za was kciuki musi być wszystko dobrze:)
    -
    w nocy wstałam wypiłam pół gorzkiej herbaty i jakoś zasnęłam ale ogólnie noc masakra;/ niby już tak blisko ale jak się tak czeka to tak daleko......
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Dzien dobry Kochane!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    biri: Kurde wybulilam za to 170 zl i zeby chociaz baterie dali do tego to nie... A juz myslalam ze zobacze jak sie kreci albo ten projektor na suficie...

też ją mieliśmy....na szczęście odkupiłam taniej od koleżanki, bo jakbym miała tyle pieniędzy za to wydać to bym żałowała....ten projektor strasznie przereklamowany, Iwonka w ogóle nie była nim jakoś zainteresowana i włączyliśmy może kilka razy. Poza tym strasznie czerpie baterie....zresztą w ogóle ta karuzela pożera baterie :(
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Witam się niedzielnie
    My też mamy tą karuzelkę z fisher z misiami, muzyczki fajne i projektor też, często puszczałam tylko projektor, bez muzyki i córka wpatrzona była bardzo i ładnie zasypiała, więc to pewnie zależy od dziecka, a cena ie powiem że taniocha, ale za firmę się płaci, szukałam różnych, ale ta mi najbardziej podpasowała.

Katka81 ja też miałam mega mdłości i wymioty na samym początku (przeszło mi około 10tc)teraz tylko czasem, ale wtedy to była masakra, byłam głodna, a jak zjadłam to bolał żołądek i rwało mnie okropnie, ale pewnego dnia przeszło teraz już jest okey. Może też będziesz w tym gronie i odpuszczą mdłośći po pierwszym trymestrze
    pozdrawiam
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Ja też odstawiam luteinkę i się boję, ale w końcu lekarka chyba wie co robi.

Jeśli chodzi o smaki, to carrefour mnie wczoraj zawiódł na całej linii - po pierwsze miałam ochotę na ciasteczka z marmoladą - obojętnie jakie, nic nie było, potem na mandarynki w puszce - też nie było. Dalej nie wymyślałam, wyszłam rozczarowana
    :devil:

Jutro badania prenatalne, trzęsę tyłkiem
    :neutral:
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    witam,
    gienia- tak tak, zaciskam nogi, Tobie tez radze:P ( mojemu zachcialo sie bzykac, juz sie dobierac zaczynal, ale dostal po lapach;( chodzic na zakupy mi nie wolno, bo wywoluje skurcze, ale ze sex to juz zapomnial:)

the Fragile, ja na patologi jak lezalam to sie pytaly kto ma diete, owoce dawali na podwieczorek, raz zdarzylo sie zapomniec o sali nr 3 ( ja spalam, a kolezanka z pokoju na KTG byla no i polozna dzwonila to nam zniesli) budyniu nie cierpie, ale jak byly leniwe z jablkiem to sie malo slina nie udlawilam. Zle jedzenie dla mnie nie bylo, ale najwidoczniej nie Twoje smaki, w lodowce to 2 polki zajelam, bo dla mnie te porcje to 5x za male.

Katka, ja wymiotowalam do 5 mc, nic nie przytylam jeszcze wtedy ( w ciazy schudlam 7 kg) a moja mala rosla zdrowo:) nie martw sie, bedzie dobrze:)
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    flavia, kachaw, Wasze słowa bezcenne... Dziękuję! Mogę się pomęczyć, byleby mieć świadomość, że maleństwu nic nie grozi... Więc wyczekuję końca tych mdłości, już spokojniejsza :)
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    a mnie strasznie boli kręgosłup.... i jak chodzę to czuję lekkie parcie na dupkę że tak powiem.... pewnie mała się obniża!! a zgaga ja i w nocy to i teraz mnie męczy... ah
    -
    mąż piecze jabłecznik no trochę mu pomogłam ale chodzi dumny hehehe:P a na obiad na lenia do teściowej a co;P
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    ja wczoraj tez upiekłam jabłecznik:tongue: a dzis obiad sama robie: rosołek i ryz z kurczakiem i warzywami:smile:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    hejo:devil:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    witam sie niedzielnie w skonczonym 27tc :)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    kasiakuzniki: i jak chodzę to czuję lekkie parcie na dupkę że tak powiem.... pewnie mała się obniża!!

pewnie tak ;]
    the Fragile
    ale Cie tam wymecza bidulko...
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    dziewczyny pamiętacie jak kiedys sie zastanawiałyśmy co to za dziwne ruchy dziecko robi? takie "brrrr' jakby z zimna? ja myśle, że to sa nóżki :smile: bo czasami jak małą mam na rękach to tak śmiesznie machnie i czuję wtedy to samo co czułam jak miałam ją jeszcze w brzuszku :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    anula36: dziewczyny pamiętacie jak kiedys sie zastanawiałyśmy co to za dziwne ruchy dziecko robi? takie "brrrr' jakby z zimna? ja myśle, że to sa nóżki :smile: bo czasami jak małą mam na rękach to tak śmiesznie machnie i czuję wtedy to samo co czułam jak miałam ją jeszcze w brzuszku :bigsmile:

o ja tez czasem czuje cos takiego ;)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    do kosciola was pognalo ze taka cisza?
    wczoraj znajomi skwitowali moj brzuch '' ile to dziecko wazy, ze masz taki duzy brzuch'' masakra ;D przeciez wielkosc brzucha nie jest zalezna od wagi.
    Tesciowa tez zauwazyla ze jakis wiekszy jest i w ogole jak to powiedziala ''DZIWNY'' dzis juz mniejszy ucisk, zaraz ide na spacer, wiec do pozniej buziaczki
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Anula36, to na sto procent nie same nozki :) To to napiecie miesniowe, moga byc nozki albo lapki - u mnie akurat trafilo na lapki, bo w miejscu gdzie to czuje jest glowka i lapki :)

Flavia, ale Ty na Madalinskiego bylas, moze tam lepiej ;)))
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    the fragile a ty gdzie leżysz?
    --
    •  
      CommentAuthormyszerej
     permalink
    Fausti86: straszniej bolą mnie stawy nadgarstkowe :D Toż to chyba nie ciążowa dolegliwość?

Ciążowa, prawdopodobnie masz zespół cieśni nadgarstka... Miałam to samo przeszło dopiero po porodzie....
    --
  3.  permalink
    Kasiukuzniki,
    ja chyba już pytałam Cię o to ale zapomniałam kompletnie co mi odpowiedziałaś - powiedz mi, w którym Ty szpitalu zamierzasz rodzić? My wczoraj po necie się "szwendaliśmy" i wymyśliliśmy sobie, że albo Szpital Kliniczny AM albo Wojewódzki Specjalistyczny na Kamieńskiego... Ja to zaczęlam nawet myśleć o Oławie ale to 30km około od nas...
    ___

My dziś już po Kościółku (tu Gienia w moim przypadku zgadłaś:smile:)... Teraz też już po obiadku.
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Fausti: moja siostra w ciąży to miała. Bywało, że kubka z herbatą nie mogła utrzymać w dłoni, taki ból.
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Gieńka,ja pamiętam jaki miałam ucisk na odbyt.Koszmar :confused: Najgorszy był ostatni tydzień przed porodem.Cała miednica bolała,ani chodzić,ani leżeć.Coś okropnego :confused: A na fotel ginekologiczny jak się wdrapywałam.. Cyrk na kółkach co ja robiłam :smile:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Hussy: Gieńka,ja pamiętam jaki miałam ucisk na odbyt.Koszmar Najgorszy był ostatni tydzień przed porodem.Cała miednica bolała,ani chodzić,ani leżeć.Coś okropnego A na fotel ginekologiczny jak się wdrapywałam.. Cyrk na kółkach co ja robiłam
    --

dzis mniejszy ucisk ;] do tego lekkie skurczzybyki.. jutro na 17 mam wizyte ;]

wypiłam herbatkę z cytrynką i zrobiło mi się tak gorąco, że jestem oblana potem szok.
    Obżarłam się tostów jak głupia... jak już je strawię to idziemy na spacerek ;D
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    gienia83: wczoraj znajomi skwitowali moj brzuch '' ile to dziecko wazy, ze masz taki duzy brzuch'' masakra

mnie to nawet położna powiedziała na SR że widać od razu, że będzie duże dziecko i na usg wychodziło że mała będzie w 60 centylu albo lepiej, no i co? no i jajco! dziecko ponad tydzien po terminie 3080 :bigsmile: a jak w szpitalu do pediatry powiedziałam, że ona taka malutka, to sie tylko na mnie spojrzała i powiedziała: a pani tez do największych nie należy... także tego :bigsmile:
    jak urodzicie to sie dowiecie
    jak duże jest to wasze dziecie
    :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    fausti ja mam to samo a jeszcze jak ponoszę małego to nadgarstek mi odpada:(
    --
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    witam sie niedzielnie;)) ja dzis od rana przyjmuje gosci:)) wszyscy chca mnie zobaczyc jeszcze z brzuchem:)) co do obiadku niedizielnego musialam robic sama:)) ale juz sie najadlam posprzatalam i teraz bede lezec:)))
    noo jesli mi synus pozwoli bo chyba znow jakies porzadki w moim brzuszku robi:)))

milego popoludnia kochane;)
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    ewelinda29: milego popoludnia kochane;)

Tobie rowniez :wink:
    --
  4.  permalink
    Dziewczyny, ja mam takie glupiutkie pytanie :P Czy taki mimowolny orgazm w czasie tych snow erotycznym moze jakos zaszkodzic dziecku albo ciazy? wiem, pytanie troszke glupie, ale meczy mnie to:shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    katarzynah1987: Wojewódzki Specjalistyczny na Kamieńskiego...

tu bym chciała najbardziej:)
    Fausti86: straszniej bolą mnie stawy nadgarstkowe :D Toż to chyba nie ciążowa dolegliwość? :tongue:

a nadgarstki to istna masakra i z tyg na tydzień jest coraz gorzej ja już w nocy wyje jak wilkołak!!!!!!
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.