Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorKasiaMW
    • CommentTimeFeb 20th 2012
     permalink
    katarzynah1987: Ja dziś na kolejne ktg biegnę. POwiem doktorkowi o tym nieszczęsnym paciorkowcu, wypytam co i jak robimy w związku z nim.:neutral::neutral:

to czekam na wieści jak tam po ktg i co z tym paciorkowcem.... ja dalej nic nie wiem tak koło 10 zacznę męczyć gin... niech się jeszcze wyśpi:D
    --
  1.  permalink
    Kamiis wszystko ku dobremu, oby tak dalej trzymajcie się ciepło:bigsmile:
    gratulacje dla Lalik
    --
  2.  permalink
    kasiakuzniki: to czekam na wieści jak tam po ktg i co z tym paciorkowcem.... ja dalej nic nie wiem tak koło 10 zacznę męczyć gin... niech się jeszcze wyśpi:D

Na pewno się odezwę. Wizytę mam na 10.30 a więc +/- 12.00 będę z powrotem w domu. W związku z tym paciorem mam trochę pytań i na pewno napiszę co mi odpowiedział...

Mam nadzieję Kasia, że Ciebie ominie na menda paciorowa bo po co się stresować!!!
    Tego Ci życzę!
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    katarzynah1987: Mam nadzieję Kasia, że Ciebie ominie na menda paciorowa bo po co się stresować!!!
    Tego Ci życzę!

jakoś mam przeczucie że jednak go posiadam!! zobaczę co mi powie...
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Hejo
    a ja właśnie się zmobilizowałam i wstawiłam pranie młodego przed ostatnie :)
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no ja chyba też dziś wstawię ostatnie z trochę większymi ciuszkami ale i kilka pieluszek mam nowych więc trzeba to przeprać i przeprasować...
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    wstaw wstaw bo czasu coraz mniej :)
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Fausti86: w ogóle są na to jakieś lekki, które można zażywać w ciąży?

Mi to też doskwierało w pierwszej ciąży chociaż nie miałam pojęcia, że to ten zespół. Myślałam po prostu, że mi tak dziwnie wszystko drętwieje i boli od jakiś skurczy mięśni... Brałam dużo magnezu i chyba było ciut lepiej ale gwarancji nie dam bo nie pamiętam;)
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    dziewczęta spieszę z rana dowieść że:

O 6:09 dostałam smsa od Marty:" O 1 dostałam skurczy,a o 4 odeszły mi wody, rozwarcie 2-3cm. Boli okropnie ale na razie daje radę."

Tak więc trzymamy kciuki by szybko poszło, ja osobiście trzymam jeszcze za gienie by nie urodziła z radości wielkiej że wreszcie będzie pogrubiona na liście.

Lece na śniadanie, jak się czegoś dowiem dam wam znać.
    --
    • CommentAuthorŁezunia
     permalink
    Gratulacje dla Lalik
    Trzymam kciuki za Martę
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    No proszę jak ładnie:))) Jedna za drugą:))) marta:thumbup:
    --
  3.  permalink
    :) wiesci fantastyczne...oby szybko poszlo....
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Kamis gratulacje i zdrowka dla małej!
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Pięknie się dzień zaczyna :)

mkd spokojna twoja rozczochrana - zaciskam nogi na 6dni :)
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
    • CommentTimeFeb 20th 2012 zmieniony
     permalink
    gienia83: wstaw wstaw bo czasu coraz mniej :)
    mkd: O 6:09 dostałam smsa od Marty

Marta trzymam kciuki!!!
    OMG na pewno wstawię pranie bo druga na liście to już nie przelewki!!!! i ta nieszczęsną torbę muszę dopakować!! no i małą spakować bo tego też nie zrobiłam!!
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    co jak co ale ta lista to stresujaca jest :)
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    gienia83: stresujaca jest :)

no jest:D
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Spoko jak już będę na podium to mogę czekać do 42tyg :) już bliżej niż dalej :)
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    boże byle nie 42tyg!!!! moja mała osiągnie ponad 4kg jak tam długo będzie siedziała!!!
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    hehe :) no my też już pewnie mamy coś ok.3kg
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Kamiis Jeszcze raz gratuluje i 3mam kciuki za zdrówko Małej Niuni :)
    Lalik Gratulację!!! A tak czułam idąc spać, że któraś urodziła :cheer:

A u nas strasznie kiepsko - od piątki Iwi nam mega gorączkuje - do prawie 40 stopni !!!!!!!!! Nie będę teraz pisać wszystkiego co się działo przez weekend, ale wczoraj jednak włączyliśmy antybiotyk. Teraz została z moją mamą - mam nadzieje, że dadzą radę....ja niewiele śpię, bo nocy też jej skacze ta temperatura. Tzn schemat jest taki - dostaje Nurofen, potem jest spokój do 6 godziny czyli tyle ile działa, a po 6 godz. nagły skok - wczoraj nagle się zrobiło 39,4 :sad: dajemy Nurofen, spada temp. po jakiś 30-40min (choć wczoraj w nocy trwało to dłużej) i jest spokój do następnego skoku....no chyba, że wcześniej damy lekarstwo.....i tak w kółko od piątku wieczór.....mam już dość :cry:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    kasiek - wspolczuje...
    teraz wlasnie jakis wirus panuje, dzieci w przedszkolu u Nas co drugie wymiotuje;/
    --
  4.  permalink
    Marta, kciuki zaciśnięte!! :thumbup::thumbup:

kasiakuzniki: OMG na pewno wstawię pranie bo druga na liście to już nie przelewki!!!! i ta nieszczęsną torbę muszę dopakować!!

Ja to przyznaję się bez bicia, że jeszcze nie wstawiłam ani jednego ciuszka do prania! Jedynie ręczniki poprane. Tak sobie myślę, jeszcze czasu a czasu mam ale w tym, góra w przyszłym tyg. zaczynam...

I torba - zero - nie brałam się jeszcze za pakowanie jej... Chyba przydałoby sie już?
    Już nie wspominając do dokompletowaniu wyprawki w niezmiernie istotne elementy... :shocked::shocked:
    Ja pitolę, gdzie ja jestem!? W czarnej du*ie!!
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    katarzynah1987: Chyba przydałoby sie już?

tak tak jak najbardziej :) nawet pod suwaczkami nie którymi pisze, że w 36tyg wypadałoby spakować torbę ;)
    --
  5.  permalink
    Mnie chyba trzyma jeszcze to (że się nie pakuję), że moja szyjka ma 4cm a więc dłuuuuga i stąd czarne myśli, że przenoszę czyli, że mam jeszcze trooooooche czasu... :cry::cry::cry:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    moja też miała 39mm :) ostatnio miałam 22mm a teraz hmm... zobaczymy co dziś powie
    słyszałam, że szyjka może się wydłużyć od leżenia...
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    katarzynah1987: 4cm a więc dłuuuuga i stąd czarne myśli, że przenoszę czyli, że mam jeszcze trooooooche czasu...

moja chyba też taka choć ostatnio powiedział że wszystko się trzyma i nic nie mierzył więc żyję w nie wiedzy:D a może i lepiej:P
    --
  6.  permalink
    W sumie ja to najwięcej siedzę. Leżę (śpię) jedynie w nocy. Chyba zacznę częściej siedzieć po turecku bądź tak ze złączonymi stopami, bo kiedyś tu wyczytałam, że takie siedzenie ponoć skraca szyjkę... Hmm, trzeba by się wziąć za jej skracanie... :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    gienia83: słyszałam, że szyjka może się wydłużyć od leżenia...

To już wiem czemu moja przed porodem była dłuższa :rolling::rolling:
    -
    Gratulacje dla nowych Mam,i kciuki Marta :) Oby szybko poszło.
    --
  7.  permalink
    Ja to chyba dziś swojemu powiem niech bierze linijkę do ręki i niech mierzy to szyjkę, mierzy bo jestem ciekawa czy cuś się skróciła czy nie!! Ale skurczy to ja żadnych nie czuję, a że skurczy brak to i chyba szyjka się nie skraca?! Ja to sama nie wiem czy da się jakoś poznać czy on leci w dół czy nie...
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    katarzynah1987: Ale skurczy to ja żadnych nie czuję, a że skurczy brak to i chyba szyjka się nie skraca?! Ja to sama nie wiem czy da się jakoś poznać czy on leci w dół czy nie...

ja tak samo!!! jedyne co to kręgosłup mnie boli ale żeby szyjka to chyba tylko wtedy jak mała wieczorami wariuje tak na serio wariuje że kręci mi dziurę w pęcherzu i szyjce!
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    witam poniedzialkowo...
    Marta trzymam kciuki zeby szybko poszlo ;)

ja bede pierwsza na liscie i ciekawe w jakim terminie urodze 02.03 czy 07.03 a moze wczesniej a moze pozniej...
    Ja mam juz wszystko spakowane dla malej a dla siebie drobiazgi musze jeszcze dolozyc.
    Obawiam sie, ze jak tak czekam i wszyscy czekaja na ta moja pocieche to nam sie przedluzy...

Jutro mam wizyte u gina ciekawe co mi powie ciekawego
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    katarzynah1987: Chyba zacznę częściej siedzieć po turecku bądź tak ze złączonymi stopami, bo kiedyś tu wyczytałam, że takie siedzenie ponoć skraca szyjkę...

po turecku to na prawidlowe wstawienie sie w kanal...
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    o to ja tez sie dolaczam do was... Zero skurczy i troszke plecki bola
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    może było tak sucho że się twoja śluzówka nawilżyła mleczkiem mężowym:D:D:devil::cool:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    :devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    gienia83: tzn ze mogę mieć tam coś otwarte i poleciało dalej? hmm ;p tak się właśnie zastanawiam;D hehe

Boże.Widzisz,i nie grzmisz :shocked::devil:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Hussy: Boże.Widzisz,i nie grzmisz

i pewnie w ciaaze zajde ;]
    --
  8.  permalink
    gienia83: wczoraj maz mnie dopadł i pofolgowaliśmy sobie

Och, zazdraszczam! Żeby mój nie miał stracha, żeby to zrobić, i żeby zechciał mnie tak dopaść.:devil::devil:
    Dobra, ja zmykam na ktg!
    Do miłego dziewczynki!
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    ide pranie rozwiesic...

jest u was snieg jeszcze?
    --
  9.  permalink
    gienia83: i pewnie w ciaaze zajde ;]

:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
  10.  permalink
    gienia83: jest u was snieg jeszcze?

U mnie już nie! No wiosna się robi, ptaszki śpiewają. :smile:
    Kurde, dobra ja wychodzę już bo się spóźnię!
    Paaa
    --
  11.  permalink
    Witam

Kciukaski za Martę :wink:

Widzę, że ostatnio idziecie jak burza.

Mam pytanko, jak radzicie sobie z twardnieniem brzuszka, bo mnie to dopadło, ale na szczęście zdarza się bardzo rzadko :confused:

PS. Dla zainteresowanych z W-wy, w najbliższy weekend w hali EXPO odbywają się targi świat dziecka, może będzie coś ciekawego do zobaczenia. Chyba się wybiorę, co by bryki pooglądać :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    gienia83: i pewnie w ciaaze zajde ;]

ta :wink: Blizniaczą :wink:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Hussy: ta Blizniaczą

ee to mogę zachodzić :)

katarzynah1987
    powodzenia na ktg :)

cheriniatko: Mam pytanko, jak radzicie sobie z twardnieniem brzuszka, bo mnie to dopadło, ale na szczęście zdarza się bardzo rzadko

jak jest dość często i uciążliwe to no-spę można brać.
    --
  12.  permalink
    gienia83: jak jest dość często i uciążliwe to no-spę można brać.

Dzięki gienia, do tej pory unikałam leków jak ognia, ale teraz pewnie się nie obędzie.

Czy to twardnienie, to już tak może do samego porodu się zdarzać, czy to tak na jakiś czas się pojawia?
    --
  13.  permalink
    Wracam do was kochane,na jakis czas musialam odpoczac z tych nerwow i emocje musialy opasc,ale zagladalam do wa sprawie codziennie.Na szczescie wyniki sa wporzadku teraz czekam tylko na ruchy malenstwa.:bigsmile::wink: Test prenatalny wyszedl 1: 10000 Wiec jest bardzo dobrze :smile:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    cheriniatko: Czy to twardnienie, to już tak może do samego porodu się zdarzać, czy to tak na jakiś czas się pojawia?

moze byc caly czas, musisz gin powiedziec to jesli bedzie koniecznosc to ci przepisze magnez
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Cobraczek: Wracam do was kochane,

fajnie, ze jestes
    --
  14.  permalink
    Cobraczek no to wspaniale wiesci...a ruchy malenstwo juz tuz tuz...:)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.