Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorKasiaMW
    • CommentTimeFeb 20th 2012
     permalink
    cheriniatko: ale teraz pewnie się nie obędzie.

a bierzesz magnez jest lepszy niż nospa a pomaga bardzo na napięcia mięśniowe....
    -
    Cobraczek: Test prenatalny wyszedl 1: 10000 Wiec jest bardzo dobrze :smile:

no to super że wyniki dobre:) teraz niech maleństwo zdrowo rośnie:) a miałaś powtórne badania na toxo po lekach czy jeszcze nie?
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
    • CommentTimeFeb 20th 2012 zmieniony
     permalink
    cherniatko zacznij od magnezu, bo no spa ponoć "rozluźnia wszystko" również szyjkę;) Spróbuj od zwiększonej dawki magnezu, a jak to nie pomoże to wówczas no spa. W takiej kolejności mi gin w razie czego zalecał;)
    --
  1.  permalink
    fajnie, ze jestes

Cobraczek no to wspaniale wiesci...a ruchy malenstwo juz tuz tuz...:)

:bigsmile: Dziekujemy za mile powitanie:wink:

no to super że wyniki dobre:) teraz niech maleństwo zdrowo rośnie:) a miałaś powtórne badania na toxo po lekach czy jeszcze nie?

Jak bylam na wizycie u zakaznych to doktor powiedziala,ze pod koniec 2 trymestru przyjechac z badaniami toxo i awidnoscia.Moze istnieje szans ze odstawia antybiotyk,ale wpisala na poczatku do kart ze leki do konca ciazy.Zobaczymy jak wyjda wyniki mysle,ze bez powodu nie beda pchac...

Uciekam chwilo na kawke bezkofeinowa chociaz taka moge pic hehe:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    Cobraczek: ale wpisala na poczatku do kart ze leki do konca ciaz

aha ja myślałam że jest leczenie antybiotykowe np. 2 tyg i starczy... no to jak bierzesz cały czas to dbaj o układ pokarmowy jedz dużo jogurtów pij kisiel o ile masz jakąś osłonę przed choć mi nawet osłony nigdy nie pomagają;/
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    ej ale chyba jak brzuch nie twardnieje za często i na zbyt długo to nie trzeba nic brać, przecież to nic innego jak ćwiczenia macicy.

cobraczku dobrze że wszystko ok.
    --
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Witam! Mąż mi choruje na grypsko i sprzedał mi katar, pije prenalen - przypomnijcie co można w ciąży na katar?
    -- [url
  2.  permalink
    kasiakuzniki: aha ja myślałam że jest leczenie antybiotykowe np. 2 tyg i starczy... no to jak bierzesz cały czas to dbaj o układ pokarmowy jedz dużo jogurtów pij kisiel o ile masz jakąś osłonę przed choć mi nawet osłony nigdy nie pomagają;/

Moj szwagier jest farmaceuta i jak bylam w Lublinie to pojechalam do niego to dal mi oslone Biotyk jest najlepsza ma tam najwiecej probiotykow i jak zawsze zwracalam po antybiotykach tak teraz nic mi nie jest.Oczywiscie duzo jogurtow jem,ale nadzwyczaj dobrze przechodze kuracje.
    Antybiotyk musi ciagle krazyc we krwi zeby do dziecka sie bakterie nieprzedostaly dlatego cuagle,nawet chciala mi do 3x na dobe zwiekszyc,ale po chwili stwierdzila ze 2x wystarczy.
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    karinazosia: przypomnijcie co można w ciąży na katar?

sól morska:P czosnek, miód, maliny....
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    Cobraczek: Moj szwagier jest farmaceuta i jak bylam w Lublinie to pojechalam do niego to dal mi oslone Biotyk

no to dobrze trzeba dbać żeby jakieś grzybice się nie przypałętały i tak jak piszesz wymioty itd.... najważniejsze że kuracja przebiega bezobjawowo:)
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Witam! Mąż mi choruje na grypsko i sprzedał mi katar, pije prenalen - przypomnijcie co można w ciąży na katar?

euphorbium compositum
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Moj szwagier jest farmaceuta i jak bylam w Lublinie to pojechalam do niego to dal mi oslone Biotyk jest najlepsza ma tam najwiecej probiotykow i jak zawsze zwracalam po antybiotykach tak teraz nic mi nie jest.Oczywiscie duzo jogurtow jem,ale nadzwyczaj dobrze przechodze kuracje.
    Antybiotyk musi ciagle krazyc we krwi zeby do dziecka sie bakterie nieprzedostaly dlatego cuagle,nawet chciala mi do 3x na dobe zwiekszyc,ale po chwili stwierdzila ze 2x wystarczy.

Nie zapominaj też o probiotykach na drogu rodne provag albo lactovaginal
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Dzięki dziewczyny!
    Mój synuś wczoraj tak mocno kopał jak nigdy , miałam wrażenie, że sprawdzał jak bardzo można rozciągać mi brzuch :bigsmile: Musi być już silny:bigsmile:
    -- [url
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    karinazosia: Mój synuś wczoraj tak mocno kopał jak nigdy , miałam wrażenie, że sprawdzał jak bardzo można rozciągać mi brzuch :bigsmile: Musi być już silny:bigsmile:

na pewno już jest silny:) ale poczekaj jak tam osiągnie około 3kg i zacznie się rozciągać:shocked::devil: to jest ból skóry!!!
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    kasiakuzniki: to jest ból skóry!!!

to prawda ja juz wymiekam
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    gienia83: moze byc caly czas, musisz gin powiedziec to jesli bedzie koniecznosc to ci przepisze magnez

powiedzieć powiedz ginowi, ale nie musisz czekać na wizytę bo magnez bez recepty się kupuje, tylko powiedz w aptece, że coś dla ciężarnych chciałaś :bigsmile:
    --
  3.  permalink
    Hej Dziewczyny :) ja po 2 nieprzespanej nocce, tak mnie bol w prawym biodrze zlapal, ze to jest masakra przy lezeniu;/ musialam sobie plaska poduszke pod plecy dac bo nie wyrobilabym...
    Cobraczek milo, ze jestes tu spowrotem :)
    --
  4.  permalink
    Dzięki dziewczyny, muszę o ten magnez w aptece spytać. :bigsmile:

Cobraczek
    wszystkiego dobrego :smile:
    --
  5.  permalink
    Popytaj, ja ze szpitala jak wychodzilam to dostalam aspargin. Tak samo jak nospe i duphaston musze brac go 3 x dziennie po 1 tabletce;/ do konca ciazy;/
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    ja bez magnezu bym nie wydoliła nie dość że macica rozciągająca to skurcze w łydkach....teraz juz od 2-3 tyg nie łykam co by macicy nie rozleniwiać niech się bierze do roboty:D:D
    --
  6.  permalink
    Puzzle: Nie zapominaj też o probiotykach na drogu rodne provag albo lactovaginal

Dostalam na poczatku Nystatyne od lekarza i teraz nic nie mowil,ze cos wiecej trzeba...
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
    • CommentTimeFeb 20th 2012 zmieniony
     permalink
    Lalik Wielkie Gratulacje!!!

A ja narzekałam, na brak objawów a w piątek cały dzień wymiotowałam, w sobotę już było dobrze także wróciłam do żywych, i mam tylko lekkie mdłości :) już się nie mogę doczekać wizyty u gin za 2 tyg. będzie usg genetyczne...
    --
  7.  permalink
    Hej dziewczyny!
    Ja dzis po usg! Wojtus wazy 2 kg, jest ulozony glowka w dol ale moje lozysko jest 8 mm od ujscia szyjki wiec jezeli sie nic nie zmieni to bede miala CC. W 36 tc mam miec jeszcze jedno usg dotyczace lozyska, wtedy wszystko sie wyjasni choc szanse na przesuniecie sie go sa juz niewielkie.
    A jak lozysko bedzie tam gdzie jest teraz to przescigne kilka z Was bo przy lozysku przodujacym cc tu robi sie od 2 do 1 tygodnia przed terminem czyli miedzy 1 a 7 kwietnia!
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    Fausti86: mogę się podzielić :jumping:

chętnie!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Dostalam na poczatku Nystatyne od lekarza i teraz nic nie mowil,ze cos wiecej trzeba...

Przy długotrwałej antybiotykoterapii należy przyjmowac probiotyki na przewód pokarmowy ale i na drogi rodne gdyż dochodzi do wyjałowienia organizmu i nasze drogi rodne są bardziej podatne na infekcje grzybicze
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    Puzzle: nasze drogi rodne są bardziej podatne na infekcje grzybicze

no ja po każdym antybiotyku walczę z podwoziem a mogła bym brać wszystkie probiotyki a grzybica mnie nie omija!! nie jest to ostry stan ale swędzi i moja internistka od razu do antybiotyku w razie wu przepisuje coś na mój dół:P
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    ale sobie przysnęłam :) uff jeszcze 5h do wizyty u gin :)
    --
  8.  permalink
    Przy długotrwałej antybiotykoterapii należy przyjmowac probiotyki na przewód pokarmowy ale i na drogi rodne gdyż dochodzi do wyjałowienia organizmu i nasze drogi rodne są bardziej podatne na infekcje grzybicze

O kurcze, mam jeszcze lactovaginal.Dobrze,ze piszesz bo mi sie wydawalo,ze skoro lekarz tylko raz wypisal i potem nic nie mowil to znaczy ze ten raz wystarczy. Dzieki:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    hejka:)

trochę się przestraszyłam, bo ja całe dnie po turecku siedzę, a jak już pisałam, moja szyjka do najdłuższych nie należy...
    wściekłam się bo zrobiłam pranie, nowiusieńki kocyk i kombinezon- nie nadaje się :( uszyte są z weluru- pluszu i po praniu sa takie niemiłe w dotyku i zle to wygląda, mam nadzieje ze jak wyschną do końca to będzie lepiej, albo po prasowaniu... będę płakać(przez taką głupotę? ciążą!)

a mi coś dziś brzuch za często twardnieje i boli jak przy @, biorę 2 x magnez i 2x2 luteine... jutro wizyta GIN mam nadzieję, że szpitalem się nie skończy! :|
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    flavia: ściekłam się bo zrobiłam pranie, nowiusieńki kocyk i kombinezon- nie nadaje się :(

musiałaś w złej temp. wyprać;/ jak tak zrobiłam przy pierwszej ciąży;/ straciły swój welur;/ że tak powiem...
    flavia: a mi coś dziś brzuch za często twardnieje i boli jak przy @,

oddaj mi to twardnienie - ja się pomęczę, połóż się...
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    gienia83: musiałaś w złej temp. wyprać;/ jak tak zrobiłam przy pierwszej ciąży;/ straciły swój welur;/ że tak powiem...

czyli nie ma szans, że będzie lepiej po prasowaniu?! :(
    fuck, ale w niższej się już nie da...

gienia83: oddaj mi to twardnienie - ja się pomęczę, połóż się...

a bież co chcesz:P miałam leżeć od wyjścia ze szpitala do wizyty kontrolnej, a w tym czasie zrobiłam pranie, ze 3 x już podłogę w mieszkaniu myłam, łazienkę non stop sprzątam! sama sie proszę o tą Patologie... wczoraj w wannie leżałam 2 h, potem wieczorem jeszcze godzinkę... krzyczę z wody do mojego ( wieszał firanki) "zimno mi się robi ( chodziło mi o opryszczkę na ustach) a on na to " to dopuść sobie wody" ;p heheh
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    flavia: wczoraj w wannie leżałam 2 h, potem wieczorem jeszcze godzinkę... krzyczę z wody do mojego ( wieszał firanki) "zimno mi się robi ( chodziło mi o opryszczkę na ustach) a on na to " to dopuść sobie wody" ;p heheh

moj to jak do wc ide to karze mi drzwi zostawiac otwarte, bo raz zemdlałam i znalazł mnie po ok.10min;/ meczy mnie juz ta nad opiekunczosc ale co zrobic...
    na dodatek juz wam pisalam, ze nianie elektroniczna mi ustawia jak ide sie kompac i jak sie nie odezwe to wbiega do lazienki ;D ostatnio corke uczyl plywac w wannie w 10cm wody;D haha oni na prawde sa z marsa:)

flavia: czyli nie ma szans, że będzie lepiej po prasowaniu?! :(
    fuck, ale w niższej się już nie da...

nie wiem kochana, ja tak potraktowałam ciuszki z H&M;/ dobrze, że kupiłam je wtedy za 20zł w promocji a nie po normalnej cenie, bo załamałabym się... poczekaj aż wyschną, koc z pluszu jakby też załatwiłam;/ no ale użytkowałam, bo kasy wtedy za wiele nie mieliśmy... teraz odwracam ciuszki na drugą stronę i piorę w 30' lub 40'
    a w pierwszej ciazy wyczytalam ze trzeba koniecznie w 90' wiec tak zrobilam;/
    --
  9.  permalink
    cheriniatko: Mam pytanko, jak radzicie sobie z twardnieniem brzuszka, bo mnie to dopadło, ale na szczęście zdarza się bardzo rzadko

Ja też męczyłam się z twardnieniami i lekarz przepisał mi luteinę dopochwowo + magnez, który w sumie łykam dwa razy dziennie do teraz.

Jestem już po ktg. Ktg dobrze, skurczów macicy nadal brak. Na paciorkowca dr przepisał antybiotyk w tabletkach, który mam łykać dwa razy dziennie. Nie wiem jaka to nazwa bo nie rozczytam na recepcie a dopiero wieczorem bądź jutro wykupię...

Edit: "Doszłam" do nazwy, to Amotaks.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Marta - trzymam lapy, zeby szybko poszlo i sprawnie!!!

Cobraczek - ale dobre wiadomosci :)

A ja mam lepsze - wypisuja mnie dzisiaj :)))) Dostaje antybiotyk i sie bede w domku juz kurowac :))) Mam NAKAZ chodzenia, piasek w nerach, mam pic duuuuuzo :) Dwa plusy pobytu w szpitalu - dowiedzialam sie, ze mam miednice stworzona do rodzenia, nawet posladkowo :) a dzieciaczek maly i dlugi. I dwa - nakrecilam sie pozytywnie na porod, nie moge sie juz doczekac :))) Widok tych wszystkich malych fafelkow mnie totalnie rozczulil :)
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    a co jednak dają jakieś leki przed?? co ma na celu ten antybiotyk?
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    flavia: fuck, ale w niższej się już nie da...

a patrzyłaś na metkę - może trzeba było prać ręcznie ??

The_fragile: A ja mam lepsze - wypisuja mnie dzisiaj :))))

SUPER !!!!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    The_fragile: dowiedzialam sie, ze mam miednice stworzona do rodzenia, nawet posladkowo :) a dzieciaczek maly i dlugi. I dwa - nakrecilam sie pozytywnie na porod, nie moge sie juz doczekac :))) Widok tych wszystkich malych fafelkow mnie totalnie rozczulil :)

to super wieści:):):):)
    -
    i super że wracasz do domku:) zawsze to swoje kąty w oczekiwaniu na akcję:):_)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink

superrrrr
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Marta zaciskam kciuki, żeby poszło sprawnie i bezboleśnie!

The Fragile- super, że wychodzisz:)

Cobraczku- świetne wieści!:) Welcome back:)

Genia za Twoją wizytę też zaciskam kciuki!
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    sliwson: Genia za Twoją wizytę też zaciskam kciuki!

dzieks ;]
    wychodze po 15 bo idziemy na spacer i z buta do lekarza ;]
    --
  10.  permalink
    kasiakuzniki: a co jednak dają jakieś leki przed?? co ma na celu ten antybiotyk?

Wykurzyć tego paciorkowca! :bigsmile:
    Mam nadzieje, że pomoże. Za pewne to wiąże się z tym, że za jakiś czas będę musiała powtórzyć badanie w kierunku GBS, jeżeli go wykurzy - super, jeżeli nie zdążę na badanie - antybiotyk i tak podadzą za pewne w czasie porodu...

Także jest nadzieja, że można się tego dziadostwa jeszcze przed porodem pozbyć!!!
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    katarzynah1987: Wykurzyć tego paciorkowca! :bigsmile:

no to super... tylko teraz czemu tak późno robią to badanie jak by tak wzięli się za to około 33/34 tyg to chyba było by lepiej! a tak właśnie nie wiadomo czy się zdąży te leki zażyć a potem jeszcze czekać na wynik tydzień!
    --
  11.  permalink
    No właśnie! Ale zobaczymy, w opakowaniu jest niby 16 tabletek, więc to 8 dni przyjmowania. Może da się zdążyć...
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    katarzynah1987: że za jakiś czas będę musiała powtórzyć badanie w kierunku GBS,

jak sie takie baanie przeprowadza? jak na cytologie? dzis mam to miec, nie chcezeby bolalo;p;p
    --
  12.  permalink
    Gieniu, bez obaw, patyczkiem pobierają wymaz z piczki więc nie boli!
    --
  13.  permalink
    Jestem już po ktg. Ktg dobrze, skurczów macicy nadal brak. Na paciorkowca dr przepisał antybiotyk w tabletkach, który mam łykać dwa razy dziennie. Nie wiem jaka to nazwa bo nie rozczytam na recepcie a dopiero wieczorem bądź jutro wykupię...

Tak myslalam,ze antybiotyk podadza Ci przed porodem i pewnie bedziesz lykac do porodu. Wykup jak jak najszybciej zeby krazyl we krwi ciagle.

Cobraczek - ale dobre wiadomosci :)

Cobraczku- świetne wieści!:) Welcome back:)

A no tak :bigsmile: Teraz tylko sie cieszyc:wink:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    katarzynah1987: Gieniu, bez obaw, patyczkiem pobierają wymaz z piczki więc nie boli!

a mialas plamienia?
    ja po cytologi mialam jak mi ten wziernik wsadzil...
    dobra nie boje sie ;]
    --
  14.  permalink
    Cobraczek: Wykup jak jak najszybciej zeby krazyl we krwi ciagle.

Tak zrobię Cobraczku:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    _kasiek_: a patrzyłaś na metkę - może trzeba było prać ręcznie ??

każdą po kolei sprawdzałam i było 40 stopni a ja to w 30 prałam... :(

świetnie! no to teraz spaceruj i w końcu ''wychodzisz'' to soje Maleństwo :)

gienia83: i z buta do lekarza ;]

ja to z buta jedynie do samochodu się przemieszczam, zero kondycji i siły :P
    ja mc temu na basenie byłam, przepłynęłam może z 6 m i już siły nie miałam... pluskałam sie w takim 90 cm;] z dziećmi...
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    gienia83: a mialas plamienia?

Kochana to jest patyczek jak do uszu tylko długi i on bierze tylko śluz nie skrobie nic jak przy cyto:P
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    flavia: ja to z buta jedynie do samochodu się przemieszczam, zero kondycji i siły :P

ja tez juz nie mam sily, ale taka piekna pogoda ze az sie chce;]
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.