Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthornataliaa_
    • CommentTimeFeb 20th 2012
     permalink
    kasiakuzniki: Kochana to jest patyczek jak do uszu tylko długi i on bierze tylko śluz nie skrobie nic jak przy cyto:P

ok, wierze ;p
    --
  1.  permalink
    gienia83:
    a mialas plamienia?

Nie, nie. Tak jak Kasia napisała, to cieniutki patyczek, który dosłownie na chwilę włoży, nie ma możliwości, żeby plamić po tym...
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    o tyle dobrze:)
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    gienia83: a mialas plamienia?
    ja po cytologi mialam jak mi ten wziernik wsadzil...
    dobra nie boje sie ;]

Jak Ty będziesz rodzić 3-4 kg bąbla za chwilę, skoro się wziernika cykasz? :devil:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
    • CommentTimeFeb 20th 2012 zmieniony
     permalink
    sliwson: skoro się wziernika cykasz?

nie cykam się, tylko dopytuję, bo jestem ciekawa co to za badanie, a nie chce plamić jak po cytologii, bo mi to teraz nie jest potrzebne.
    urodzilam core 3,5kg wiec dam rade:) bol zeba bardziej mnie boli niz porod.
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    Gratulacje Lalik!! :clap:

Powodzenia Marta!!

Kamiis, zazdroszczę położnej i dużo zdrówka dla malutkiej życzę.

The_fragile, fajnie, że wychodzisz!:)

Cobraczek, nastresowałaś się to teraz już będzie w górki!!

Wczoraj zobaczyłam nasze nowe złożone łóżeczko i muszę przyznać, że w porównaniu z tym z drewexa to niebo, a ziemia. Wklejam zdjęcia, które wam kiedyś obiecałam:

to łóżeczko Drewexa (to z misiem). Ma półtora roku i raz już było podklejane. Nowe Klupsia 140x70 safari, o wiele lepiej wykonane i zakończone plastikami.

Dzisiaj zrobiłam sobie badania i łącznie zabuliłam ponad 190 zł :shocked: Mam nadzieje, że to już wszystkie przed porodem. Teraz czekam na wyniki tego nieszczęsnego paciorkowca. Trzymajcie kciuki!
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    idę się szykować :) zaraz małż wróci i idziemy na spacer;D
    --
  2.  permalink
    illan: Trzymajcie kciuki!

Ja trzymam, tym bardziej, że załapałam się na dziada! :devil:
    --
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    dzien dobry :) normalnie mozna zwariowac zescie daly po pisaniu:)) wezcie sie za pranie i prasowanie bo nie nadazam za Wami:))

gratuluje LALIK:))

Kamiis dla Twojej Kruszynki duzo zdroweczka:)) bedzie dobrze:))

Marta trzymam kciukasy za szybki porod:)))

Cobraczek super wiesci :) teraz spokojnych miesiecy....

The_fragile super ze idziecie do domku:)) w domku inne zycie;))

gienia trzymam kciuki za wizyte:)) pewnie TY przenosiasz bo tak boisz sie ze urodzisz:))

KAtarzynah fajnie ze mas zten antybiotyk moze akurat uda sie:)) i wszystko bedzie dobrez i bez nerwow:))

ja mam 7 marca miec pobierany wymaz na to gow..:)) a i mam zrobic posiew z moczu...dlugo czekalyscie na wynik????

a teraz jestem na biezaco:))
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    katarzynah1987: Ja trzymam, tym bardziej, że załapałam się na dziada!

dzięki, mam nadzieje, że mnie ominie.
    Z tego co słyszałam to z niego nie da się wyleczyć. Tobie powiedzieli, że jednak się da? Jak to z nim jest?

a tak w ogóle to ja się nie wpycham, ale powinnam wskoczyć na 5 miejsce :crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    A ja właśnie ze spacerku wróciłam:))) Czyżby wiosna zawitała? :bigsmile:
    The_fragile dobrze, że już wychodzisz:))) A powiedz, mimo że to nie jest wątek wózkowy, masz już to Jedo? Bo chciałam kogoś o spacerówkę dopytać;)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    ewelinda29: gienia trzymam kciuki za wizyte:)) pewnie TY przenosiasz bo tak boisz sie ze urodzisz:))

no to logiczne;D spoko już się pogodziłam z tym :)
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    Ku*wa!! glukoza w moczu: obecna!! cholera jasna!!!!
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    illan: a tak w ogóle to ja się nie wpycham, ale powinnam wskoczyć na 5 miejsce

że niby przede mnie?:P ja powinnam być o miejsce wyżej ale się nie pcham ;p więc ty też pozostań tam gdzie jesteś hehe
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    gienia83: ja powinnam być o miejsce wyżej ale się nie pcham ;p więc ty też pozostań tam gdzie jesteś hehe

looz :smoking:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    hehe :)
    termin ci się zmienil?
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    gienia83: termin ci się zmienil?

Ano pisałam, że umówiłam się z ginem na 16.03 na wypakowywanie :shades:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    aaaa to coś przeoczyłam :P albo starałam się nie widzieć 16.03 hehe :) no dobra ustępuję ci miejsca :) bo ja i tak poczekam za pewno do końca marca :)
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    ale fajnie znać tak datę zazdraszczam!!!!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    gienia83: no dobra ustępuję ci miejsca :)

spoko, może jeszcze się coś zmieni, więc nie będę robiła zamieszania :bigsmile:

kasiakuzniki: ale fajnie znać tak datę zazdraszczam!!!!!!!

i fajnie i niefajnie. Fajnie bo sobie wybrałam między 19.03, a 16.03 i w ten sposób będę rodziła w piątek, więc mąż zaoszczędzi 2 dni urlopu:)
    niefajnie bo nie ma tego stresu, kiedy wreszcie się zacznie..no i jak to mój mąż z żalem powiedział "eee..to nie będzie przymusowego codziennego sexu?" :P
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    gienia83: bo ja i tak poczekam za pewno do końca marca

widzę, że teraz się nastawiasz na przenoszenie?
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    illan: widzę, że teraz się nastawiasz na przenoszenie?

tak naprawdę to modlę się o dotrwanie do 37tyg a później niech się dzieje wola nieba, tak myślę wytrzymałam już tyle to te 20dni do terminu mnie nie zbawią, choć przenosić nie bardzo bym chciała, przenosiłam córkę i mi to wystarczy, nie ukrywam, że chciałabym urodzić po 37tyg by dojść do siebie i móc poświęcić czas córce, która wciąż czeka na mamę ''w pełni... ''

a moje narzekanie bierze sie z nudow po prostu :) o! po porodzie ktoś inny przejmie pałeczkę narzekania :) bo ja taka nie jestem z natury, tylko odpierdzieliło mi przez ostatni ponad miesiąc ciąży... i tak wam tu stękam, bo w domu nie mogę, bo mnie mąż rozniesie;D Sam juz chodzi za mna i mowi ze moglabym juz urodzic
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    mój mąż i tak nie da się namówić na sex:D:D przeraża go ta perspektywa że dzidzia jest tak nisko a ja nie będę naciskała będziemy mogli się poprzytulać znów w dwójkę to odbijemy:)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    kasiakuzniki: mój mąż i tak nie da się namówić na sex:D:D

hehe moj mi zapowiada ze po porodzie to mi zyc nie da... juz sie boje... ;D no to ja mu na to ze musi brzucholek zgubic;D bo nie fajnie jak mnie uciska;D hehehe ;D
    --
  3.  permalink
    Gienia, toc sa inne pozycje niz misjonarska:devil:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    kuleczka - ja jakos nie mam sily baraszkowac;D hehe tzn teraz, wiesz ja go mobilizuje w ten sposob do zrzucenia ok.15kg bo ma problemy już z nadciśnieniem;/ a ma 22lata;/ więc nie teges, choć u nich to rodzinne, wszyscy są duzi, on ma 180cm i ok.100kg ale nie widac po nim, bo wiecej jest miesni niz tluszczyku... ale martwi mnie jego zdrowie
    --
  4.  permalink
    No to jesli tak to owszem, moj mezus tez ma sadelko, smiejemy sie, ze teraz to bedzie rosl ze mna :P
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    kochanego cialka nigdy za wiele ;] nie przeszkadza mi jego brzuszek;)
    takze jeszcze moze pofolgowac, ale jak urodze to bedziemy jesc gotowane warzywka miesko;]
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    mój teraz taki hardy, ale w pierwszej ciąży mieliśmy prikaz od lekarza i chyba go raz albo 2 zaciągnęłam i to prawie na siłę :wink:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Fausti86: bo od początku ciąży przytył 4 kg, a ja 1

to naturalne, nie znam faceta ktory nie tyl przy ciazy kobiety;]
    --
  5.  permalink
    Ja musze mojego zwazyc :P ja schudlam 1 kg, teraz 24 dowiem sie czy cos przytylam czy niet :P
    --
  6.  permalink
    Haha no niezle :P
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    zmykam bo się córa obudziła
    miłego dnia:)
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    Fausti86: a on mi mówi że to fajnie wygląda, jakby kot podrapał :crazy::crazy:

ta fajnie bo to ich kurka wodna nie dotyczy ja jestem załamana moim dołem brzucha:( mam nadzieję że do wakacji chociaż zbledną!
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    hahahahaa kot podrapal;]
    przynajmniej wiesz ze nie przestaniesz mu sie podobac jak dopadna cie takie podrapania;]
    kuleczka_69: ja schudlam 1 kg,

ja tez chudlam na poczaku;] a potem skok +15 ;/ a dzis to ja na wage nie chce wchodzic ;] czuje ze jestem opuchnieta cala takzewoda mi sie zatrzymala w organizmie ;]
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    gienia83: to naturalne, nie znam faceta ktory nie tyl przy ciazy kobiety;]

MÓJ chudnie !!!! przymusowo jada obiady dla cukrzyków + dodatkowo chodzi 3 razy w tyg na siłownie
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    kasiakuzniki: mam nadzieję że do wakacji chociaż zbledną!

opalisz sie to znikna ;]
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    a on mi mówi że to fajnie wygląda, jakby kot podrapał

wow! ja cała przez kota podrapana... to by powiedział, ze rozstępy mam;]
    ale zauważyłam ze mam ze 4 łacznie na udach, tylko w poprzek?! wtf... myślałam, że to pionowe krechy <niedoświadczona>
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    _kasiek_: MÓJ chudnie !!!! przymusowo jada obiady dla cukrzyków + dodatkowo chodzi 3 razy w tyg na siłownie

gratuluje zatem ;]
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    The fragile: cieszę się, że wychodzisz... mam nadzieję, że ból ustępuje :)))Zdrówka :)
    Cobraczek: myślałam ostatnio, co tam u Ciebie... fajnie, że wszystko dobrze :) Pozdrawiam :)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    dobrra ja lece bo zaraz wroci moj grubcio ;]
    odezwe sie po wizycie albo napize do mkd
    --
  7.  permalink
    Gienia, ja tyle przywalic nie moge:P bo juz kompletnie jak slonica bede wygladala:P
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    kuleczka_69: Gienia, ja tyle przywalic nie moge:P bo juz kompletnie jak slonica bede wygladala:P

no ja w pierwszej ciazy +28 takze jestem dumna ze teraz tylko +15
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    dobra lece to pa;p
    --
  8.  permalink
    O matko ;p nie, nie, ja mam nadzieje, ze nie przytyje wiecej niz 10kg:P ale to sobie moge narazie marzyc:P wyjdzie w praniu :P
    --
  9.  permalink
    gienia83: to naturalne, nie znam faceta ktory nie tyl przy ciazy kobiety;]

Mój to akurat nie tyje! Szczupaczek z Niego, wysoki no i szczupły ale nie dziwie się - szybka przemiana materii + stresująca praca... Tylko ja niska jak walizka (w porównaniu z NIm) z wagą 71.5 kg! Nigdy tyle nie ważyłam!! Na plusie - dziś się ważyłam - od początku ciąży + 12.5 kg czyli jednak trochę przywaliłam!:devil: A planuję potem powrót nie do tych przedciążowych 59 kg, ale gdzieś do +/- 56 kg... Zobaczymy, co z tego planowania będzie...

Illan, jak to tak?! Umawiać się z doktorkiem na poród?! Ja to śmieje się, że muszę się jakoś umówić z moim Piotrem na poród, co by złapało mnie wówczas gdy On ma urlop ale urlop ma od 5 marca do +/- 8 kwietnia więc jest duża szansa, że się zmówimy. :bigsmile: A tak poważnie to chciałabym aby wzięło mnie gdzieś tak 9-10 marca, ach... Dreams, dreams, dreams. :smile:
    --
  10.  permalink
    kuleczka_69: O matko ;p nie, nie, ja mam nadzieje, ze nie przytyje wiecej niz 10kg:P ale to sobie moge narazie marzyc:P wyjdzie w praniu :P

Ja też sobie marzyłam o nieprzekroczeniu 10 kg. :devil::devil: Mam nadzieję, że mój Maluszek przynajmniej z tej wagi korzysta, tzn. że waży sobie już te około 3 kg ale ja brzuszek mam taki niewielki więc chyba raczej aż tyle nie waży...
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    katarzynah1987: kuleczka_69: O matko ;p nie, nie, ja mam nadzieje, ze nie przytyje wiecej niz 10kg:P ale to sobie moge narazie marzyc:P wyjdzie w praniu :P

czytałam ze dobrze jest tak koło 12, a jak ma sie sporą niedowagę przed ( to ja) 16 kg... masakra! mi 2 mc zostały a ja mam niecałe 9 kg, w sumie to jeszcze nic straconego, ale od 2 tyg waga nie ruszyła a Dzieck przytył. magia, ale mi się podoba. Moja mama w pierwszej ciaży +25kg w 8 dni bez ćwiczeń -18kg ( podobno dużo wód miała)!
    --
    •  
      CommentAuthorgilese
     permalink
    Gratulacje dla nowej mamusi :) i ciekawe co tam u Marty... jak o 4 odeszły wody to może już po?

Dziewczyny mierzycie sobie codziennie ciśnienie w domu? Na ostatniej wizycie u gina okazało się, że moja waga wreszcie stanęła (oby na dłużej bo mam już +12), ale żeby nie było tak różowo to ciśnienie miałam 140/90 :-/ Lekarz kazał mi mierzyć ciśnienie w domu 3 razy dziennie (musiałam zakupić porządny ciśnieniomierz, bo rodzinka posiada tylko takie marketowe zabawki na nadgarstek) i zrobić w tym tygodniu morfologię, mocz i badanie kwasu moczowego, jeśli ciśnienie będzie skakać (a skacze nadal) albo wyjdzie coś nie tak to mam się do niego dostać w ten piątek i on będzie decydował co robić... powiedział, że grozi mi zatrucie ciążowe (puchnąć zaczęłam już od 5 miesiąca) :( I mierze to ciśnienie codziennie i rzeczywiście widzę że coś jest nie tak, bo ja zawsze niskociśnieniowiec byłam, a teraz mimo iż odstawiłam kawę i herbatę, nie piję coli, nie jem czekolady i niewiele solę to dalej to ciśnienie uparcie nie chce spaść :( Ech... boję się, że położy mnie do szpitala :-/
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    kuleczka_69: ale to sobie moge narazie marzyc:P wyjdzie w praniu :P

ja sobie marzyłam a aż wstyd się przyznać ile na + a poza tym już od 2 tyg omijam wagę bo jestem taka spuchnięta że się boję:devil::devil:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.