Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthor_kasiek_
    • CommentTimeFeb 20th 2012
     permalink
    gienia83: no nie bardzo :P chociaż jak mi zmienią z 18.03 na 12.03 to będę na szczycie :)

gienia no teraz to jesteś w pierwszej trójce....a ja wcześniej pisałam, że w pierwszej piątce byłaś !!!!!
    --
  1.  permalink
    Wielkie gratulacje dla Marty i jej coreczki!
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    _kasiek_: a ja wcześniej pisałam, że w pierwszej piątce byłaś !!!!!

bylam 6 ;p bo illan wskoczyła przede mnie
    --
  2.  permalink
    Oj Gienia juz nie dlugo wyskoczysz z dwupaku :P nie narzekaj i tak blisko jestes,zobacz gdzie ja ,mama jeszcze dluga droge hehehe :p
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Cobraczek: Oj Gienia juz nie dlugo wyskoczysz z dwupaku :P nie narzekaj

nie narzekam już przeciez hehe
    --
  3.  permalink
    gienia83: nie narzekam już przeciez hehe

Chyybaaaa....Zeeeee chcesz sie zamienic?:bigsmile::bigsmile: To ja bardzo chetnie :bigsmile:
    --
  4.  permalink
    illan: Czy ktoś cukrzycowy może mi powiedzieć co może oznaczać fakt, że w moczu wyszedł mi cukier : 11 mmol/l, a w krwi 6,15 mmol/l (mierzone 2h po śniadaniu)?? Mam się martwić?

a jadłaś jakoś inaczej?
    miałaś krzywą cukrzycową w normie?
    może młode już tak duże, że jakoś Ci niefortunnie ucisło, za mało insuliny się wytworzyło i stąd ten cukier... ale wydaje mi się , że warto zapytać lekarza i powtórzyć badanie, żeby zobaczyć czy to wyjątek był czy raczej tendencja...
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    No trochę Ci gienia zazdroszczę:devil: Choć ponoć najgrzeczniejsze dzieci są w brzuchu:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    gienia83: nie narzekam już przeciez hehe

boś mnie z powrotem wyprzedziła:wink:
    --
  5.  permalink
    To mozliwe zebym juz leciutkie musniecia czula?Od rana tak dziwnie jakby maluch.Czytalam ze w drugiej ciazy to ruchy mozna wyczuc juz 14-17 tydzien....:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    ale wiecie mogę nie urodzić do 12.03 :) także teges ;D
    --
    •  
      CommentAuthorillan
    • CommentTimeFeb 20th 2012 zmieniony
     permalink
    mariamateria, sprawa wygląda tak , że w czwartek robiłam sobie mocz i wyszedł mi cukier (6 mmol/l). W czwartek miałam wizytę i gin mi kazał powtórzyć dzisiaj z moczu i krwi (2h po śniadaniu). Powiedział, że jak będzie poniżej 8mmol/l w krwi to ok. Ja nie wytrzymałam i powtórzyłam mocz w piątek i wyszła glukoza w śladowych ilościach. Czyli:
    czwartek: glukoza w moczu 6 mmol/l
    piątek: glukoza w moczu śladowo
    poniedziałek : glukoza w moczu - 11 mmol/l, w krwi 6,15 mmol/l.
    Lekarz powiedział, że mam mu dać znać 28.02 jak u niego będe bo w tym tygodniu ma wolne:/

krzywą miałam w normie.
    --
  6.  permalink
    gienia83: ale wiecie mogę nie urodzić do 12.03 :) także teges ;D

12.03 to moja data urodzin:bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    gienia83: ale wiecie mogę nie urodzić do 12.03 :) także teges ;D

nie ma, że mogę nie urodzić. Wepchnęłaś się to teraz kombinuj :P
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    haha :) ok zrobię wszystko byle nie urodzić 8.03;D bo teściowa ma urodziny hahah
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    hej , ja właśnie odebrałam wyniki cytomegali awidność - wynik wątpliwy tzn albo chorowałam w ostatnich 3 miesiącach albo nie : ( idzie ześwirować . Muszę czekać do wyzyty w piątek bo w laboratoruim nie bardzo potrafili mi powiedzieć :confused:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    tylko nie zamartwiaj się tym teraz, bo to nie zdrowe o!
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    strasznie sie cykam jutra ( kontrolne USG), jak mi to AFI wyjdzie kiepskie to bedzie dupa, poza tym badanie podwozia i ta moja nieszczesna szyjka! Jeszcze to dzisiejsze twardnienie brzucha! Zaciskam te nogi i mam nadzieje ze to cos daje...
    --
  7.  permalink
    Gienia ma racje.Ja mam toksoplazmoze i tez swirowalam a skonczylo sie na antybiotyku i strachu. Pojdziesz do gina to Ci wszystko wyjasni,moze do zarazenia doszlo przed ciaza :))Trzymam kciuki ;)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    flavia: strasznie sie cykam jutra

nie cykaj..jetem z toba...
    --
  8.  permalink
    qrczaki Ilian, to ja nie wiem....
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    flavia ty się kobieto oszczędzaj:whorship: a nie chatę sprzątasz jak opętana, wiem że Ci się nudzi, ale to sprzątanie może Ci tylko zaszkodzić
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    kachaw, szlag mnie trafia jak patrze na ta podloge! Powinni mnie trzymac w tym szpitalu bo przynajmniej nic lepszego nic lezenie nie bylo...

Widzialam sie dzis z mezem znjomej ( jest w 24tc, to ich drugie dziecko) zle wyniki jej ostatnio wyszlo i ze szyjka sie skraca i rozwiera, lekarz chcial jej krazek zalozyc, a ona zeby sie wstrzymac?! Nawet zwolnienia do pracy nie chciala, a pracuje z dziecmi wiec raczej nie odpoczywa... Chyba musze z nia pogadac, jak mezusiowi nagadalm to sie przestraszyl i pewnie cos jej powie, zeby sie tylko nie poklocili, bo bedzie na mnie:P
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Fausti86: a niby mówią, że inteligentni ludzie się nie nudzą

nie pochlebiaj sobie hehe
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    flavia: lekarz chcial jej krazek zalozyc, a ona zeby sie wstrzymac?! Nawet zwolnienia do pracy nie chciala,

nie powazna;/
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    zle wyniki jej ostatnio wyszlo i ze szyjka sie skraca i rozwiera, lekarz chcial jej krazek zalozyc, a ona zeby sie wstrzymac?! Nawet zwolnienia do pracy nie chciala, a pracuje z dziecmi wiec raczej nie odpoczywa..
    :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    przeciez ona moglaby z tym na patologi wyladowac... ;/
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    flavia: przeciez ona moglaby z tym na patologi wyladowac... ;/

oby nie było za późno w jej przypadku;/ potem nie daj Boże będzie pluła sobie w twarz.
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    Dziewczyny czy któraś z was dostała uczulenia w ciąży ? Dostałam dwóch chropowatych plamek lekko zaczerwienionych - nie swedza ale trochę się martwię. Na brzuchu i biodrze :(
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    w ogóle zapomniałam się Wam pożalić - pryszcze mi się pojawiły na twarzy, wyglądam jak dioda;/ tylko się nie świecę...
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    gienia83: w ogóle zapomniałam się Wam pożalić - pryszcze mi się pojawiły na twarzy, wyglądam jak dioda;/ tylko się nie świecę...

no już myślałam że przestajesz narzekać:D:D:D
    -
    A JA NIE MAM TEGO GBSA!!!!!!!!!!!:crazy::cheer: ale się ucieszyłam:)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    kasiakuzniki: no już myślałam że przestajesz narzekać:D:D:D

nie ma tak łatwo ;) hahaha skoro jestem nr jeden w narzekaniu to muszę to utrzymać do końca ciąży haha
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    dzięki mariamateria:)
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    my zaczełyśmy to Gienia zapomniała :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    MARTA gratuluje Córeczki !!!!!!!!!!! :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Rże jak koń normalnie.Filmik " usypianie" powinny oglądać wszystkie, które nie moga doczekać się porodu. Mogę zaświadczyć, ze to samo zycie:devil:. I tak co noc...:devil:.
    --
  9.  permalink
    Ja pierdziu gienia nie dawaj takich linków, bo mnie mięśnie brzucha już bolą ze śmiechu a z oczu łzy lecą. Usypianie jest the best, hahaha :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    gienia83: usyppianie

posikałam się ze śmiechu !! :crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    natomiast w całej tej śmieszności to mi żal tej Malutkiej bo ewidentnie się przytulać chce więc ja bym zabrała do łóżka bo spanie z taką przylepką to chyba sama przyjemność :wink:
    --
  10.  permalink
    flavia: przeciez ona moglaby z tym na patologi wyladowac... ;/

Ja tak wyladowalam z krwawieniem ;/ tez pracuje z dzieciakami i sie chyba przepracowalam...
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Teorko, wyobraz sobie 3- letnia Ninę, która śpi z Tobą i się tak przylepia.
    Możliwe, ze było by tak:
    1) zero seksu w łóżku,
    2) zero przytulania się do męża podczas snu,
    3) spanie na brzegu łóżka,
    4) podbije oko, skopane plecy, palec lewej stopy dziecka w Twojej buzi...
    5) dziecko zasypia i budzi się razem z Tobą ( nie ma lezenia na kanapie i oglądanie TV w spokoju wieczorem).
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    hmm szczerze ?
    poświęciłabym to wszystko byle nie słuchać jak Ninulka płacze tak żałośnie jak ta dziewczynka :sad:
    zobacz jak ona się migiem uspokoiła jak tylko się mogła do taty przytulić...
    toż widać, że akurat tej malutkiej potrzebne przytulenie....
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Hanny, już mamy nasze Jedo, jest prześliczny :))) A co chciałaś wiedzieć o spacerówce?

Wielgosz, no teraz to ja mogę popierniczać, bo nawet jak się mały urodzi to już donoszony ;) A chodzi o to, żeby nerki pracowały...

Marta - GRATULACJE!!!!!! Fajnie, że córeczka!

Hihi, jestem w pierwszej trójce :DDDDD Gienia, kurde, co to za wyprzedzanie, co???

Gienka - filmik Usypianie - fenomenalny!!!!!

A ja już w domku, poczytam jutro, tylko ten wątek przejrzałam... No i mam fotę brzucha - obniżył się i wreszcie urósł skubaniec!!!
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Teorko, stosowalam zasadę: "dziecko potrzebuje bliskości, dziecko ma bliskość". Teraz mam całe 5 ww. punkty i wiele innych atrakcji...:cool:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    The_fragile wysłałam Ci priva, bo to nie wątek wózkowy. Nie chciałam zaśmiecać;)
    --
    •  
      CommentAuthorcerisecerise
     permalink
    a ja stosowałam zasadę "dziecko potrzebuje bliskości, dziecko ma bliskość", Ewuś spała z nami, nosiłam ją ciągle w chuście, i teraz mam wesołe, samodzielne dziecko, które z własnej nieprzymuszonej woli przeniosło się do swojego łóżka i które cały dzień potrafi się samo bawić :fingersear:
    zresztą ja z tych leniwych- wolę wziąć malucha do łóżka niż pół nocy przesiedzieć pod łóżeczkiem :cool: Jest tylko jedna zasada- dzieć śpi od ściany i nie zabiera całej pierzyny dla siebie :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    wielgosz: Teorko, stosowalam zasadę: "dziecko potrzebuje bliskości, dziecko ma bliskość". Teraz mam całe 5 ww. punkty i wiele innych atrakcji...:cool:

hehe no coś za coś :devil:
    tak to już bywa :wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    TEORKA: zobacz jak ona się migiem uspokoiła jak tylko się mogła do taty przytulić...
    toż widać, że akurat tej malutkiej potrzebne przytulenie....

to prawda widać - ślepy by zauważył...

The_fragile: Hihi, jestem w pierwszej trójce :DDDDD Gienia, kurde, co to za wyprzedzanie, co???

a taki jakiś wybryk :) ale na cuda nie liczę :) choć skoro gin tak mówi, to wierzę...
    pytał się mnie czy mi się brzuch obniżył, mówię, że chyba tak :) i zaczęliśmy się śmiać :)
    i w końcu nie wiem czy mam opadnięty czy nie;D haha tzn jak siedzę to wisi mi po między nogami i siedzę rozkraczona jak chłop, a jak np ostatnio byliśmy u teściów i byli znajomi to siedziałam z nogami jak dziewica co najmniej coby wstydu nie narobić haha

w ogóle to oglądając youtube z nudów też widziałam filmiki jak dzieci po 12msc i mniej wychodzą z łóżeczka górą;/ pojebani rodzice to filmują, może i śmiesznie to wygląda, ale niebezpieczne jak dla mnie;/

masakra

popierdoleńcy!!
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.