Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Ale mówił Ci dlaczego tak będą robić? Bo przecież wg OM nie będziesz po terminie? Ja bym się dopytala, bo wywoływanie oxy to chyba tylko w szczególnych przypadkach? Jak wody odejdą, a skurcze się nie pojawiają, przenoszenie mocno po terminie i takie tam?
E tam, mi w 34 tyg. jak miałam krwawienia powiedział,że będzie cud jak donoszę do 37.. i co ?
Nie ma co dziecka wypychać na siłę,bezsensu trochę ;)
Także ten
a teraz powiem Wam coś mega dziwnego, wiem że to imposible, ale wczoraj czułam takie pyknięcie w brzuchu, jakby ruch, na pewno to nie były jelita, bo jak mam gazy to one tak przepływają, a tu było takie puknięcie od środka, że aż się zdziwiłam w pierwszej ciąży też tak czułam, ale nie tak wcześnie.
Może to psychika płata mi figle, bo w czwartek idę na usg i chcę aby wszystko było w porządku, więc sobie wmawiam że skoro czuję ruch to jest ok, chyba trochę namieszałam
chociaż ten czop nie odchodzi aż 4tyg przed porodem - tylko jakoś 2tyg a ja miałam galaretę przeźroczystą ok.1,5cm nawet w palcach tym się pobawiłam hahaha
Gienia wrzuciłaś na poprzedniej stronie filmik z nieładnym podpisem (:P) na którym pokazany jest noworodek przebierający nogami.
Tam się nic strasznego nie dzieje:) Widać, że dziecko trzyma osoba doświadczona (pewnie lekarz) nie pozwala dziecku oprzeć ciężaru ciała na stópkach. W ten sposób sprawdza się wrodzone odruchy:) Ten nazywa się odruchem kroczenia, jest naturalny dla noworodków i zanika z tego co pamiętam około 4 mies życia:)
Czytałam, że już od 15 tyg może się pojawić a ja nie mam nic i nie wiem czy w ogóle będę miała...
a to nie wiedziałaś ?? lekarz nie badał twojej córeczki jak była noworodkiem ??
rana tuptam po domu, trochę posprzątałam, poszłam do sklepu i mam radochę ze zwykłych rzeczy - nareszcie będę mogła coś upichcić :DDDD
--
Ja jestem bledzioch straszny i u mnie ta krecha też jest blada... Ale wydawało mi się, że to na odwrót powinno być - że u bledziochów ją bardziej widać.
przy porodzie nie widziałam badań, a u pediatry nie pamiętam żeby tak było, chociaż wiem że jak położna przychodziła to sprawdzała jak mała unosi główkę i to tyle chyba hmm dawno to było;D
tego nie badają przy porodzie, ale na pierwszej i drugiej wizycie u pediatry właśnie - najpierw się sprawdza czy jest odruch a potem czy zanikł.
No i gienia nie przesadzaj, że to tak dawno było - twoj córka zaledwie pół roku starsza od mojej
, mnie naprawdę nie zależy na tym miejscu na liście. Po prostu umówiłam się z lekarzem na cc (dzieki Hanny:))) i znam swój termin porodu.
zmieniania daty porodu jesli chodzi o naturals i aplikowania oxy bez podania
Osobiście nie widziałam, by wszystkie odruchy były sprawdzane mojemu synowi...
A Gienia to Gienia ;)
Bo termin miałaś jakoś tuż po mnie, co?
oj Gieniuś, przecież to miło być pieszczotliwe, nie gniewaj się..
Gra? Pasuje? A i tak nasze dzieciaki zrobią nas w konia;)
Najbardziej zamotana to będzie JULITA ;) Ciągle ją przestawiają;)
--
mój malż mi oznajmił właśnie sms-em że idzie na prawo jazdy na motocykl, i o 14 jedzie się zapisać na kurs, popierdzieliło go.