Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorHussy
    • CommentTimeFeb 21st 2012
     permalink
    gienia83: wczoraj mnie bada i mówi że jak donoszę do 12 to będzie cud

E tam, mi w 34 tyg. jak miałam krwawienia powiedział,że będzie cud jak donoszę do 37.. i co ? :cool: :cool:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    The_fragile: Ale mówił Ci dlaczego tak będą robić? Bo przecież wg OM nie będziesz po terminie? Ja bym się dopytala, bo wywoływanie oxy to chyba tylko w szczególnych przypadkach? Jak wody odejdą, a skurcze się nie pojawiają, przenoszenie mocno po terminie i takie tam?

do mnie wczoraj wszystko jak przez mgłę dochodziło:) o nic nie pytałam, bo ''zamarłam'' :)
    ale spoko ja dopytam na ktg na pewno pójdę... jak nie urodzę... i zobaczymy co dalej... ja mam szyjkę już miękką i cos tam jeszcze ale nie pamiętam;D
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Hussy: E tam, mi w 34 tyg. jak miałam krwawienia powiedział,że będzie cud jak donoszę do 37.. i co ?

haha dlatego ja już się nastawiłam że przenoszę :)
    chociaż ten czop nie odchodzi aż 4tyg przed porodem - tylko jakoś 2tyg a ja miałam galaretę przeźroczystą ok.1,5cm nawet w palcach tym się pobawiłam hahaha
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Hussy: Nie ma co dziecka wypychać na siłę,bezsensu trochę ;)

ja to doskonale wiem... ja sie nawet cykam tych oxy jak slyszalam z opowiadan tutaj :) bo ja przy corce to nie mialam a przynajmniej nie pamietam zeby mi mowili cos takiego :)
    takze teges bede pewnie trzymala do 18ego
    ja wam mowie to co uslyszalam wczoraj od gin, a jak bedzie zobaczymy;D pewnie jeszcze mnie wyprzedza dziewczyny z konca tabelki hehe a ja bede jak slonica albo gorzej;D
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    A mi się wydaje,że nie ma jakiegoś konkretnego przedziału kiedy on ma odchodzić.Jednym odchodzi w dniu terminu,innym na kilka tygodni przed terminem,a jeszcze inne kobiety mówią,że w ogóle nie zauważyły u siebie czegoś takiego :wink::wink: Także ten :wink:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Hussy: Także ten

mi odszedl jak jechalam do porodu, ale teraz nie zanosi sie na to;D
    oby nie, bo chyba sie cykam;D haha
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    kachaw: a teraz powiem Wam coś mega dziwnego, wiem że to imposible, ale wczoraj czułam takie pyknięcie w brzuchu, jakby ruch, na pewno to nie były jelita, bo jak mam gazy to one tak przepływają, a tu było takie puknięcie od środka, że aż się zdziwiłam w pierwszej ciąży też tak czułam, ale nie tak wcześnie.
    Może to psychika płata mi figle, bo w czwartek idę na usg i chcę aby wszystko było w porządku, więc sobie wmawiam że skoro czuję ruch to jest ok, chyba trochę namieszałam

Moja przyjaciółka, teraz w drugiej ciąży poczuła pierwsze pykania koło 11-12 tc, a teraz w 14 maluch już jej wystawia co nieco :)
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    chociaż ten czop nie odchodzi aż 4tyg przed porodem - tylko jakoś 2tyg a ja miałam galaretę przeźroczystą ok.1,5cm nawet w palcach tym się pobawiłam hahaha

niekoniecznie Gieniu, mi odszedł czop kilka tyg przed terminem a i tak przenosiłam i miałam wywoływany poród, ponoć czop taki z krwią może sugerować rychły poród, ale nie musi
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Flavia kciuki zaciśnięte!!!

Gienia wrzuciłaś na poprzedniej stronie filmik z nieładnym podpisem (:P) na którym pokazany jest noworodek przebierający nogami.
    Tam się nic strasznego nie dzieje:) Widać, że dziecko trzyma osoba doświadczona (pewnie lekarz) nie pozwala dziecku oprzeć ciężaru ciała na stópkach. W ten sposób sprawdza się wrodzone odruchy:) Ten nazywa się odruchem kroczenia, jest naturalny dla noworodków i zanika z tego co pamiętam około 4 mies życia:)
    Tu masz wypisane odruchy pierwotne:
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Odruchy_pierwotne
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    dzięki doti za info, więc to jest możliwe
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Gienia, mi mówili, że jak do 8 miesiąca donoszę to będzie cud, naprawdę nie sugerowałabym się tym...

Zgadzam się z Hussy - ja bym chyba nie poszła na oxy jak nie minął termin... Chyba, że by jakieś zagrożenie było. Bo po co?
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    sliwson: Gienia wrzuciłaś na poprzedniej stronie filmik z nieładnym podpisem (:P) na którym pokazany jest noworodek przebierający nogami.
    Tam się nic strasznego nie dzieje:) Widać, że dziecko trzyma osoba doświadczona (pewnie lekarz) nie pozwala dziecku oprzeć ciężaru ciała na stópkach. W ten sposób sprawdza się wrodzone odruchy:) Ten nazywa się odruchem kroczenia, jest naturalny dla noworodków i zanika z tego co pamiętam około 4 mies życia:)

dzieki za oswiecenie :)
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Ja osobiście też nie rozumiem zmieniania TP. Od początku posługuję się tym z OM, który z resztą wpisany mam w kartę ciąży. Przy każdym usg lekarz robi pomiary i coś tam w tym terminie się zmienia ale on nigdy nie zmienia daty porodu wpisanej w kartę ciąży więc nie wiem na jakiej podstawie i jaki jest sens robienia sobie tego samemu... Pomijam oczywiście sytuacje kiedy lekarz decyduje się na rozwiązanie ciąży w wyznaczonym terminie i nie ma odwrotu:)
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    A ja dziś byłam na wizycie.
    Niestety mam jakieś zakażenie drug moczowych. Dostałam furaginę i jeśli do następnej wizyty się nie poprawi- dostanę antybiotyk.
    Lekarz zajrzał do maluszka- ułożony głową w dół, łożysko na ścianie przedniej, szyjka długa, zamknięta, siusiak nie zniknął:P Także wszystko super:)
    Usg połówkowe mam 2.03 i dostałam skierowanie na glukozę (bleeee:-/)
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
    • CommentTimeFeb 21st 2012 zmieniony
     permalink
    Dziewczyny, ale illan umówiła się z ginem na poród konkretnie, więc wychodzę z założenia, że na cc chyba to tak jak u agunci:wink:

P.S. A mi od początku wychodzi identyczny termin;) Choć wg szczytu śluzu to powinnam rodzić później;) Ala mam jeszcze trochę czasu, więc zobaczymy;)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    skoro tak wam to przeszkadza to proszę o przywrócenie mnie na listę z terminem 18.03 nie widzę problemu.

a teraz ide przed dom z cora poki snieg jest...
    do pozniej...
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Oj gienka przestań;) Każdemu ma lista pasować, a i tak każdy wie, że urodzimy jak nasze dzieciaki zechcą;) My tu sobie możemy rozmyślać;)
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    A co to za różnica z tą listą:)
    Gienia- piszemy tylko jakie my mamy podejście odnośnie TP i jego zmian:)
    Luz:)
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    gienia83: dzieki za oswiecenie :)

a to nie wiedziałaś ?? lekarz nie badał twojej córeczki jak była noworodkiem ??
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Sliwson, zakażenia współczuję bardzo :(

Ale fajnie, że mały już się tak ładnie ułożył i z siusiaka nie zrezygnował ;)))

Hanny - cesarka to co innego, ale u Gieni lekarz mówi, że ktg, a potem oxy to tak trochę dziwnie. Ja bym się serio dopytała, czemu, po co, dlaczego?
    --
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    Witam po wyjeździe służbowym. Mam teraz dwa dni wolnego i mam zamiar leżeć do góry brzuchem i robić NIC...

Brzuch mi nawet rośnie już. W każdym razie nie twierdze już tak jak wcześniej, że to wygląda na ciążę spożywczą. Jednak do prawdziwego ciążowego brzusia mi jeszcze brakuje :smile:. Dziewczyny kiedy u Was pojawiła się tzw krecha ciążowa? Czytałam, że już od 15 tyg może się pojawić a ja nie mam nic i nie wiem czy w ogóle będę miała...

I ze spraw bardziej intymnych: można w ciąży stosować miejscowo oxykord? Zrobił mi się czyrak na tyłku i poza wodą utlenioną zastanawiam się nad oxykordem właśnie...

P.S.: Całuski dla wszystkich nowonarodzonych dzieciaczków :clap:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Sayuri78: Czytałam, że już od 15 tyg może się pojawić a ja nie mam nic i nie wiem czy w ogóle będę miała...

to tylko teoria - ponoć niektórym się w ogóle nie pojawia. Ja w pierwszej ciąży na tym etapie co jestem teraz już dawno miałam, a teraz póki co nie mam ani śladu. To jest sprawa bardzo indywidualna i nie masz się czym przejmować, że jej nie ma....
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    _kasiek_: a to nie wiedziałaś ?? lekarz nie badał twojej córeczki jak była noworodkiem ??

przy porodzie nie widziałam badań, a u pediatry nie pamiętam żeby tak było, chociaż wiem że jak położna przychodziła to sprawdzała jak mała unosi główkę i to tyle chyba hmm dawno to było;D

dobra uciekam już
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Sayuri - u mnie ta krecha się pojawiła chyba w 7 czy 8 miesiącu i jest bledziuchna - to wszystko zależy też od (EDIT) melaniny. A u niektórych babeczek w ogóle nie widać...

Hihi, ale mnie głupawka wzięła, tak się cieszę, że wyszłam ze szpitala i że mam nakaz chodzenia :D Od rana tuptam po domu, trochę posprzątałam, poszłam do sklepu i mam radochę ze zwykłych rzeczy - nareszcie będę mogła coś upichcić :DDDD
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Ja też krechy jeszcze nie mam...eh i łudziłam się, że mnie ominie, ale widzę, że u Was też później się pojawia..ehhh...a szybko to badziewie schodzi? Bo w wakacje w stroju, z kurka krechą?!?:shocked:

The_fragile jeśli to zależy od karnacji to jakiej karnacji "przytrafia" się najczęściej?
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Hanny, co Ty, ta krecha jest fajna, mówi "jestem mamą, jestem mamą" :DDD

Ja jestem bledzioch straszny i u mnie ta krecha też jest blada... Ale wydawało mi się, że to na odwrót powinno być - że u bledziochów ją bardziej widać.
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    The_fragile: rana tuptam po domu, trochę posprzątałam, poszłam do sklepu i mam radochę ze zwykłych rzeczy - nareszcie będę mogła coś upichcić :DDDD
    --

hehe małe rzeczy a cieszą:P ja też się dziś wyrywam z domu o!!! nie ma śniegu to mogę jechać autem nikt nie będzie jęczał że nie powinnam:P a chciała bym jechać do zusu po zaświadczenie o ubezpieczeniu bo od szefowej to się chyba nie doczekam:D odwiedzę może bratową i bratanicę:)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    EDIT do poprzedniego postu - info z wiki "Linea nigra - w drugim trymestrze ciąży u niektórych kobiet Linea alba może zmienić barwę na ciemniejszą z powodu zwiększonego wytwarzania melaniny. Krótko po porodzie zmiana ta zazwyczaj ustępuje."

I jeszcze "Pręga pojawia się prawie zawsze. Jaśniejsza jest u blondynek, ciemniejsza u brunetek. Dlaczego? Bo linea nigra jest ściśle związana z produkcją melaniny. A im kto jest ciemniejszy, tym więcej tej melaniny ma. A wzmożona produkcja melaniny jest z kolei związana z produkcją progesteronu. To znaczy odwrotnie. Ponieważ organizm wytwarza progesteron w ilościach hurtowych (hormon niezbędny do utrzymania ciąży), wpływa to również na produkcję melaniny, która rusza z kopyta. Stąd ciemna pręga, która tym wyraźniejsza się staje, im bliżej porodu." LINK

Czyli melanina, a nie pigment. Ja jestem blondynka, więc może coś w tym jest.
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    The_fragile: Ja jestem bledzioch straszny i u mnie ta krecha też jest blada... Ale wydawało mi się, że to na odwrót powinno być - że u bledziochów ją bardziej widać.

właśnie na odwrót - u mnie była ciemno brązowa przechodząca w prawie czarną, a karnację mam dość ciemną.

gienia83: przy porodzie nie widziałam badań, a u pediatry nie pamiętam żeby tak było, chociaż wiem że jak położna przychodziła to sprawdzała jak mała unosi główkę i to tyle chyba hmm dawno to było;D

tego nie badają przy porodzie, ale na pierwszej i drugiej wizycie u pediatry właśnie - najpierw się sprawdza czy jest odruch a potem czy zanikł.
    No i gienia nie przesadzaj, że to tak dawno było - twoj córka zaledwie pół roku starsza od mojej :tongue::tongue::tongue::tongue::tongue::tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    The_fragile: "jestem mamą, jestem mamą"

Tak na to nie patrzyłam;) Nie no jak ma być to przeżyję, ale wolałabym, żeby jej nie było:devil: nie podoba mi się:devil:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    _Kasiek_ - no własnie doczytałam, że to na odwrót :)

Hanny - moja ma kolor brudnego żółtka, więc nie za piękna, ale ją polubiłam :D
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    No wiem, trzeba będzie polubić, ale póki nie mam to się cieszę:wink:

Wrzucam listę jeszcze raz:) Bo się zgubi;) Już sama nie wiem jak ta nasza gienia ma mieć;) Gienka decyduj! Lub gadaj co ten lekarz Ci konkretnie powiedział;) A może masz jakieś "przeczucie" ?

1. biri 02.03.2012 (dziewczynka)
    2. kasiakuzniki 08.03.2012 (dziewczynka)
    3. The_fragile 15.03.2012 (chłopiec)
    4. illan 16.03.2012 (chłopiec)
    5. JULITA1610 17.03.2012 (dziewczynka)

6. gienia83 18.03.2012 (chłopiec)
    7. mariamateria 19.03.2012 (chłopiec)
    8. Ancia77 21.03.2012 (dziewczynka)
    9. katarzynah1987 24.03.2012 (chłopiec)
    10. gosik0205j 05.04.2012 (chłopiec)
    10. ewelinda29 05.04.2012 (chłopiec)
    11. Biedronka11 13.04.2012 (chłopiec)
    12. flavia 19.04.2012 (dziewczynka)
    13. gilese 20.04.2012 (chłopiec)
    13. pitaja 20.04.2012 (dziewczynka)
    14. paprykowa 27.04.2012 (dziewczynka)
    15. Cherry_Lady 8.05.2012 (dziewczynka i dziewczynka)
    16. justa2586 10.05.2012 (dziewczynka)
    16. nessie 10.05.2012 (chłopiec)
    17. karinazosia 11.05.2012 (chłopiec)
    18. jezynka 15.05.2012 (dziewczynka)
    19. ifonka84 19.05.2012
    20. Tres 24.05.2012 (dziewczynka)
    21. hydrozagadka 02.06.2012 (dziewczynka)
    22. Hanny 03.06.2012 (chłopiec)
    23. norah 13.06.2012 (chłopiec)
    24. _kasiek_ 19.06.2012 (chłopiec)
    25. YPolly 20.06.2012 (dziewczynka)
    26. wielgosz 21.06.2012 (chłopiec)
    27. Osorya 22.06.2012 (dziewczynka)
    28. Lezunia 25.06.2012
    29. cheriniatko 29.06.2012 (chłopiec)
    29. Sayuri78 29.06.2012 (chłopiec)
    30. mkd 03.07.2012
    31. nikkitaa 05.07.2012
    32. Mag_dre 06.07.2012 (dziewczynka)
    32. psycho_patka 06.07.2012 (dziewczynka)
    33. niunia32 09.07.2012 (chłopiec)
    34. sliwson 10.07.2012 (chłopiec)
    34. Fausti86 10.07.2012
    35. doti_p 12.07.2012 (chłopiec i niespodzianka)
    36. P_Madzia 16.07.2012
    37. marylove 17.07.2012
    38. nibriana 20.07.2012
    39. ufo03 25.07.2012
    40. Kakai 26.07.2012 (chłopiec)
    41. cho 28.07.2012
    42. BlueCactus 30.07.2012
    43. atamala 06.08.2012
    44. Mamrotka 13.08.2012
    45. kuleczka_69 14.08.2012
    46. Ul_cia 18.08.2012
    46. Rumba 18.08.2012
    47. Cobraczek 19.08.2012
    48. marysia_23 25.08.2012
    49. Anecia84 30.08.2012
    49. madzinka83 30.08.2012
    50. Kafffka74 04.09.2012
    51. NadziejaUmieraOstatnia 05.09.2012
    52. kachaw 07.09.2012
    53. Peppermill 13.09.2012
    54. katka_81 17.09.2012
    55. asia_ 22.09.2012
    56. sysiajaw 24.09.2012
    57. leneczka8484 30.09.2012
    58. ASulek 30.09.2012
    59. kapelusznick 01.10 2012
    60. Love_line
    61. Xkamilax
    62. dorotka0905
    63. łośćń
    --
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    ehh..widzę, że burza w szklance wody. Dziewczyny, mnie naprawdę nie zależy na tym miejscu na liście. Po prostu umówiłam się z lekarzem na cc (dzieki Hanny:))) i znam swój termin porodu. Oczywiście może się zdarzyć, że coś się wcześniej zacznie, ale tego nikt z nas nie wie. Jak chcecie to wepchnijcie mnie z powrotem na 24.03 i będzie po krzyku. Bardziej zależało mi na podzieleniu się z wami moimi radosnymi nowinami niż wywoływaniu zamieszania.

A mnie wyszła krecha z 2 tygodnie temu i jeszcze takie przebarwienia na twarzy..Ta ciąża mnie coraz bardziej zaskakuje. W pierwszej nie miałam takich "atrakcji".
    --
    •  
      CommentAuthorMagdalena
     permalink
    Dziewczyny, wpadam tylko na chwilę z "rozpakowanych", żeby Wam polecić dwie fajne lektury: "Poradnik zielonych rodzicó" oraz "W głębi kontinuum". Niestety ja je kupiłam dopiero teraz, a bardzo żałuję, bo to dobrze jest przeczytać w ciąży. Jrest tam np. wiele tematów o karmieniu piersią, które potem pojawiają się na naszym forum. sporo jest o zbędnej chemii, którą się pakuje w dzieci. no i , jak już pisałam na innym wątku, np. ta teoria kontinuum to się tu na naszym forum często przewija, choć nie jest tak nazywana. czyli np. zachęcanie, by nosić dziecko, przytulać, a nie "dawać mu się wypłakać".
    tak więc jak któraś ma ochotę, to polecam, bo jak mówię, ja żąłuję, że nie naczytałam się w ciąży, to bym paru rzeczy zbędnych nie kupiła. np. wcześniej przekonałabym się do wielorazowych pieluszek.
    no. to tyle. już nie zaśmiecam wątku :smile:
    trzymam za Was kciuki i do zo na rozpakowanych.
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    tego nie badają przy porodzie, ale na pierwszej i drugiej wizycie u pediatry właśnie - najpierw się sprawdza czy jest odruch a potem czy zanikł.
    No i gienia nie przesadzaj, że to tak dawno było - twoj córka zaledwie pół roku starsza od mojej :tongue::tongue::tongue::tongue::tongue::tongue:

Ja o tych odruchach wiem ze studiów. Osobiście nie widziałam, by wszystkie odruchy były sprawdzane mojemu synowi... Może nie sprawdza się wszystkim dzieciakom. Na pewno robi się to, gdy jest jakiekolwiek podejrzenie zaburzeń napięcia mięśniowego.
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Sayuri78 nie wiem czy można stosować oxycort w ciąży bo przecież tam jest antybiotyk, zapytaj się w aptece czy w ciąży można stosować maść ichtiolową, bo ona też działa na czyraki, tylko trochę śmierdzi i brudzi bieliznę
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    illan: , mnie naprawdę nie zależy na tym miejscu na liście. Po prostu umówiłam się z lekarzem na cc (dzieki Hanny:))) i znam swój termin porodu.

Illian, ale nikt się Ciebie przeciez nie czepia :))) I też nie chodzi o listę - ja się o Gienię tylko pytam bo nie rozumiem zmieniania daty porodu jesli chodzi o naturals i aplikowania oxy bez podania matce powodu dlaczego tak się dzieje...
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    The_fragile: zmieniania daty porodu jesli chodzi o naturals i aplikowania oxy bez podania

12.03 to nie data podania oxy...jeśli nie urodzę przed 12.03 to 12.03 mam się zjawić na ktg a wtedy albo polozy mnie w szpitalu i podadzą oxy - nie czuje prawie ruchow, tzn rzadko, wiec moze o to mu chodzilo, az kurde zadzwonie o 17 do niego bo zwariuje zaraz.
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    The_fragile, looz :) ja Was w sumie rozumiem, bo też nie rozumiem zmieniania terminu po każdym USG, to bym musiała zmieniać za każdym razem. A Gienia to Gienia ;)

sliwson: Osobiście nie widziałam, by wszystkie odruchy były sprawdzane mojemu synowi...

moja córa też nie miała sprawdzanych, a przynajmniej nie przy mnie.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Aaa, może ze względu na ruchy? Gienia, ja to bym się dopytała ;) Bo termin miałaś jakoś tuż po mnie, co? Czyli wywoływaliby tydzień przed pi razy drzwi?
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no pewnie lepiej zadzwoń i się upewnij troszkę się uspokoisz!! moja też spokojniejsza ale chyba to już brak miejsca!!
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    illan: A Gienia to Gienia ;)

Nooo, bez Gieni by nudno było :DDD
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    illan: A Gienia to Gienia ;)

kurde zejdzie ze mnie
    raz zmienilam termin porodu kurde czepiacie sie mnie jak mucha gowna za przeproszeniem.

The_fragile: Bo termin miałaś jakoś tuż po mnie, co?

tak 18.03
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    gienia83: kurde zejdzie ze mnie

oj Gieniuś, przecież to miło być pieszczotliwe, nie gniewaj się..
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Już skończmy ten temat:peace: Gra? Pasuje? A i tak nasze dzieciaki zrobią nas w konia;) Najbardziej zamotana to będzie JULITA ;) Ciągle ją przestawiają;)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    illan: oj Gieniuś, przecież to miło być pieszczotliwe, nie gniewaj się..

po prostu podzielilam sie z wami tym co sie dowiedzialam... i ciesze sie ze juz jestesmy bezpieczni, po tym co przeszlismy w tej ciazy... takze teges...
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Hanny: Gra? Pasuje? A i tak nasze dzieciaki zrobią nas w konia;)

no moja córa zagrała ze mną w konia... także teraz już też się na to godzę... :)

mój malż mi oznajmił właśnie sms-em że idzie na prawo jazdy na motocykl, i o 14 jedzie się zapisać na kurs, popierdzieliło go.
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Właśnie:)
    Dajmy spokój dziewczyny:) I tak to nie od nas zależy kiedy te nasze potworki małe zdecydują się na ewakuacje:)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Hanny: Najbardziej zamotana to będzie JULITA ;) Ciągle ją przestawiają;)
    --

niech się cieszy, że nie spadła niżej hehe
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    mój malż mi oznajmił właśnie sms-em że idzie na prawo jazdy na motocykl, i o 14 jedzie się zapisać na kurs, popierdzieliło go.

OOooo... ja bym nie pozwoliła:PPP
    Jak widzę tych ludzi, pędzących na ścigaczach między samochodami po 200km/h,aż mnie skręca... Mój mąż zawsze wtedy mówi "patrz kochanie, nereczki jadą". Przykre ale prawdziwe...
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.