Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Myślalam, że wizyta przed porodem jest konieczna np. ze względu na to, że położna pomierzy miednicę, itp. czy dlatego, że generalnie tzw. badanie położnicze musi być przed porodem...
MrsHyde, dzięki, kolejna, dobra informacja odnośnie karmienia dzidzi po CC! To mnie podnosi na duchu... Nawet nie wiesz jak...
czy kobieta w ciazy zaawansowanej mowa tu o mnie ;p może brać kąpiel z bąbelkami? mam tu na myśli hydromasaż ...
Dziewczyny z Wawy, a któras z Was moze ma doswiadczenia ze szpitalem na Inflanckiej? Słyszałam, ze tam po remoncie jest OK, ale nie rozmawiałam z nikim, kto przeżył go sam, albo ktoś z bliskich znajomych.
Zastanawiam sie miedzy Żelazną , Inflancką - a mój mąż upiera sie przy Medicoverze (nie przeczę, że tam bym chciała najchetniej ) ale nie wiem skąd na to pieniądze by wziął
A dlaczego miałaby nie móc? :)
Byle ta kąpiel nie była za gorąca bo to ponoć może wywołać skurcze.
wiesz co nie mam pojęcia... dlatego pytam... wczoraj maz zapożyczył mate do wanny ponieważ coś go plecy pobolewały i ta mate fajnie tymi bąbelkami masuje we wodzie... a nie wiem jak to może na dziecko wplywać..'
Mam nadzieję, że któraś z przyszłych mamuś skorzysta z tych informacji, zapozna się z rozporządzeniem, będzie świadoma swoich praw, nie pozwoli na zbędną medykalizację porodu.
Nieznajomość prawa szkodzi, nawet na porodówce i tym zakończę ten temat.
Wiesz Jenny, ja po tej całej "dyskusji" (i nie tylko tej na tym forum) wnioskuję, że medykalizacja w naszym kraju ma się świetnie i jeszcze długo to się nie zmieni. 90% kobiet w Polsce CHCE całego zestawu procedur medycznych "na wszelki wypadek". Nawet jeśli te procedury obok zalet mają też wady i są obarczone ryzykiem wystąpienia komplikacji.
w pierwszej chwili pomyślałam tak jak śliwson że miło ale żeby nie było za gorąco, jedyne przeciwskazanie jakie bym widziała to działanie prądu a nie bąbelków- bo rozumiem że ta mata to na prąd jest?
w sumie zdecydowanie większa część zabiegów fizykoterapeutycznych (a kąpiel bąbelkowa pod nie podchodzi)jest niewskazana w ciąży pewnie bardziej by dmuchać na zimne, niż z potwierdzonych badań ale jednak.
tzn polega to na tym że do maty którą wkłada się do wanny doczepia się wąż jak od odkurzacza a drugą końcówkę do takiej maszynki wygląda jak mały odkurzacz i to dmucha powietrze w mate.... a maszynka koniec końcem i tak jest podłączona do prądu żeby wirnik mógł dmuchać to powietrze w mate...
także nie ma tam oddziaływania prądu tylko i wyłącznie powietrze wydobywa się z maty i powietrze masuje
Jeśli to coś podobnego do tego
http://www.ozonomatic.pl/ozonomatic.php to ciąża jest przeciwskazaniem. z tego co patrzyłam w googlach to przy większości takich mat tak jest napisane, albo żeby skonsultować się z lekarzem.
Hanny a może skocz do apteki po ten test wycieku płynu owodniowego?
z tym ze to chyba nie w kazdej aptece maja na miejscu - przynajmniej u mnie;/
Właśnie zakumałam, jak dajecie Waszemu synkowi na imię! Igor = cudowwwwwnie
jesli nie bedzie sladu to na IP!! A jak bedzie bialawa plama to sluz:)
właśnie było mi szkoda wszystkich par którym tak rozpoczął się poranek w tak ważnym dniu!
no ale nic przecież nie odwołamy wesela bo sie czyjś samolot rozbił..
zmieniając temat dziewczyny rodzimy ;p ;p ;p a ja czuje, że przenoszę
terefere ty masz chociaż rozwarcie a ja się trzymam twardo i równo