Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthor_kasiek_
    • CommentTimeFeb 22nd 2012
     permalink
    katarzynah1987: Myślalam, że wizyta przed porodem jest konieczna np. ze względu na to, że położna pomierzy miednicę, itp. czy dlatego, że generalnie tzw. badanie położnicze musi być przed porodem...

miednicę powinni ci zmierzyć na IP jak przyjedziesz rodzić....a z wizyty położnej środowiskowej masz prawo skorzystać bo za to i tak płacimy a ona czy Cię odwiedzi czy nie i tak dostaje za to pieniążki....

Co do porodu cc ze względów kardiologicznych lub neurologicznych (bądź okulistycznych) - nie martw się na zapas. Do 6/7 marca już niedługo i się wszystko wyjaśni. A najważniejsze jest i tak to, żebyś Ty i dzidzia byli bezpieczni i zdrowi !!!!!!!!! Jak się okaże że dla was lepsze cc to nie masz się czym przejmować - tak jak już czytałaś - po cc też można normalnie karmić.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    hej hej - któraś urodziła? zaglądam co jakiś czas, ale czasu brakuje, żeby śledzić :>
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    a ja mam pytanie z innej beczki...

czy kobieta w ciazy zaawansowanej mowa tu o mnie ;p może brać kąpiel z bąbelkami? mam tu na myśli hydromasaż ...
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    ulcia
    mam kilka znajomych które rodziły na infalckiej i chyba wszystkie były zadowolone, jedna narzekała na opiekę po porodzie,ale to wiadomo że każdy może mieć jakieś ale.
    Co do medicoveru to nie wiem jakie są warunki ale moja siostra cioteczna rodziła ostatnio w którymś z prywatnych szpitali( nie wiem niestety) których, bo przy okazji cc miała plastykę powłok brzusznych czy innej przepukliny. I wszystko było by ok gdyby nie to że synkowi nie rozprężyły się płuca i musieli go wieść do instytutu- wiadomo sytuacja losowa,ale trzeba pamiętać że rzadko kiedy w prywatnych szpitalach jest zaplecze neonatologiczne.

Ja polecam żelazną. A wszystkie moje kol jeżdżą na madalińskiego i są zakochane w tym szpitalu.
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    MrsHyde, dzięki, kolejna, dobra informacja odnośnie karmienia dzidzi po CC! To mnie podnosi na duchu... Nawet nie wiesz jak... :smile::smile:

Moja siostra po 2 CC karmiła jedną córkę 2 lata a drugą rok i 9 mies. Nie martw się na zapas! ;)
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    czy kobieta w ciazy zaawansowanej mowa tu o mnie ;p może brać kąpiel z bąbelkami? mam tu na myśli hydromasaż ...

A dlaczego miałaby nie móc? :)
    Byle ta kąpiel nie była za gorąca bo to ponoć może wywołać skurcze.
    --
  1.  permalink
    Oczywiście dziewczęta i tak mam nadzieję, że zarówno kardiolog, jak i neurolog nie znajdą czegoś, co mogłoby spowodować, że skończy się CC... Tak bardzo chciałabym rodzić naturalnie...
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Dziewczyny z Wawy, a któras z Was moze ma doswiadczenia ze szpitalem na Inflanckiej? Słyszałam, ze tam po remoncie jest OK, ale nie rozmawiałam z nikim, kto przeżył go sam, albo ktoś z bliskich znajomych.
    Zastanawiam sie miedzy Żelazną , Inflancką - a mój mąż upiera sie przy Medicoverze (nie przeczę, że tam bym chciała najchetniej :devil:) ale nie wiem skąd na to pieniądze by wziął :cool:

Ja medicoveru nie polecam bo po pierwsze- to straszny wydatek, po drugie (tak jak napisała Mkd) nie mają tam oddziału neonatologii więc w razie gdyby (tfu,tfu) coś się działo z dzieckiem, muszą je karetką zawieść do innego szpitala...
    Na inflanckiej rodziła jedna z moich znajomych i chyba dobrze wspomina. Ja byłam ją odwiedzić ale jeszcze przed remontem i sale poporodowe wyglądały strasznie. Teraz jest pewnie o niebo lepiej.
    Osobiście, jak już kilka razy pisałam- bardzo polecam żelazną.
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    sliwson: A dlaczego miałaby nie móc? :)
    Byle ta kąpiel nie była za gorąca bo to ponoć może wywołać skurcze.

wiesz co nie mam pojęcia... dlatego pytam... wczoraj maz zapożyczył mate do wanny ponieważ coś go plecy pobolewały i ta mate fajnie tymi bąbelkami masuje we wodzie... a nie wiem jak to może na dziecko wplywać..'
    a jak jedna moja znajoma dostała mate do masowania ale nie dowody tylko taką na fotel to w ulotce było na pisane że kobiety w ciąży nie mogą jej używać dlatego pomyślałam sobie czy przypadkiem nie ma jakiegoś związku między takimi matami czy po prostu przy tej suchej macie wpisali informacje jakąś niesprecyzowaną bo może chodzi o kobiety w początkowej fazie ciazy gdzie by to mogło skurcze wywołać...

także zxaryzykuje może dziś i wejde do wanny żeby mnie troche pomasowało ;))) a co do ciepłych kąpieli to nie robią na moim ciele żadnego wrażenia bo nie mam skurczy nic a nic
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Co do inflanckiej, to jedna moja przyjaciółka tam rodziła i jedna daleka koleżanka i obie niezadowolone. Przyjaciółka rodziła tam drugie dziecko ze strachu, żeby jej nie odesłali (w poprzedniej ciąży jeździła po odejściu wód po 5 szpitalach), a praktycznie zaraz po prawie 20h porodu chcieli ją wypisać (oczywiście samą, bo dziecko zostaje)... Z kolei druga leżała tam po terminie, próby oksy itp., na ktg tetno dziecka skakało, ale oni się wstrzymywali i robili dalsze próby oksy. Dopiero jak drastycznie spadło, to cc na cito zrobili i ledwo małą uratowali... Z drugiej strony to akurat moje znajome miały pecha w tym szpitalu, a tak naprawdę o każdym szpitalu znajdą się złe opinie.
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    wiesz co nie mam pojęcia... dlatego pytam... wczoraj maz zapożyczył mate do wanny ponieważ coś go plecy pobolewały i ta mate fajnie tymi bąbelkami masuje we wodzie... a nie wiem jak to może na dziecko wplywać..'

Myślę, że takie bąbelki w kąpieli to mogą Cię tylko zrelaksować:)
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    w pierwszej chwili pomyślałam tak jak śliwson że miło ale żeby nie było za gorąco, jedyne przeciwskazanie jakie bym widziała to działanie prądu a nie bąbelków- bo rozumiem że ta mata to na prąd jest?
    w sumie zdecydowanie większa część zabiegów fizykoterapeutycznych (a kąpiel bąbelkowa pod nie podchodzi)jest niewskazana w ciąży pewnie bardziej by dmuchać na zimne, niż z potwierdzonych badań ale jednak.
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
    • CommentTimeFeb 22nd 2012 zmieniony
     permalink
    jenny1983: Mam nadzieję, że któraś z przyszłych mamuś skorzysta z tych informacji, zapozna się z rozporządzeniem, będzie świadoma swoich praw, nie pozwoli na zbędną medykalizację porodu.
    Nieznajomość prawa szkodzi, nawet na porodówce i tym zakończę ten temat.

Wiesz Jenny, ja po tej całej "dyskusji" (i nie tylko tej na tym forum) wnioskuję, że medykalizacja w naszym kraju ma się świetnie i jeszcze długo to się nie zmieni. 90% kobiet w Polsce CHCE całego zestawu procedur medycznych "na wszelki wypadek". Nawet jeśli te procedury obok zalet mają też wady i są obarczone ryzykiem wystąpienia komplikacji.
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    a ja z innej beczki, moje dzieci zjadło aż 4 ziemniaki pieczone, wiem że to może żaden wyczyn, ale moje dziecko(straszny niejadek) nie lubi ziemniaków, takich gotowanych a frytki też zje z trzy i nie chce, a te jej smakowały bardzo, bo w środku a na zewnątrz chrupiące :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Wiesz Jenny, ja po tej całej "dyskusji" (i nie tylko tej na tym forum) wnioskuję, że medykalizacja w naszym kraju ma się świetnie i jeszcze długo to się nie zmieni. 90% kobiet w Polsce CHCE całego zestawu procedur medycznych "na wszelki wypadek". Nawet jeśli te procedury obok zalet mają też wady i są obarczone ryzykiem wystąpienia komplikacji.

Oj już przestańcie jeździć dziewczynom które nie mają nic przeciwko wenflonom i całej tej jak wy to nazywacie "medykalizacji porodu"... To są duże dziewczynki i mają prawo do własnego zdania! Już kilka dziewczyn napisało, że temat zakończony, że nas to męczy a Wy dalej swoje... To może sobie na priv pogadajcie i będzie spokój...:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    mkd: w pierwszej chwili pomyślałam tak jak śliwson że miło ale żeby nie było za gorąco, jedyne przeciwskazanie jakie bym widziała to działanie prądu a nie bąbelków- bo rozumiem że ta mata to na prąd jest?
    w sumie zdecydowanie większa część zabiegów fizykoterapeutycznych (a kąpiel bąbelkowa pod nie podchodzi)jest niewskazana w ciąży pewnie bardziej by dmuchać na zimne, niż z potwierdzonych badań ale jednak.

tzn polega to na tym że do maty którą wkłada się do wanny doczepia się wąż jak od odkurzacza a drugą końcówkę do takiej maszynki wygląda jak mały odkurzacz i to dmucha powietrze w mate.... a maszynka koniec końcem i tak jest podłączona do prądu żeby wirnik mógł dmuchać to powietrze w mate...
    także nie ma tam oddziaływania prądu tylko i wyłącznie powietrze wydobywa się z maty i powietrze masuje

troche łopatologicznie to tłumacze ale inaczej sie nie da...

tak na marginesie ja bym nie weszła do wanny gdzie mata jest bezpośrednio podłączona do prądu żeby mi kabel z wody wystawał O_o :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Dziewczyny...kurcze...chyba potrzebuję Waszej porady. Jakby to ująć....mam baaaaardzo mokro dziś. Nie chcę niepotrzebnie panikować, ale tak mokro to jeszcze chyba nie miałam. No mam nadzieję, że to po prostu ten cały śluz (zwłaszcza, że to wygląda jakbym się zasikała w majty z domieszką białego śluzu), ale co jeśli to wody??? Kurde czuję się świetnie i wszystko gra i nie chcę się ośmieszać, że ze śluzem dzwonię do gina, czy też jadę do szpitala, ale kurde zawsze jakieś tam wątpliwości są...no nie wiem co robić normalnie:/
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Hydro nie wiedziałam że znasz opinię aż 90% polskich kobiet, nie ironizuj, bo żadna z nas nie chciałaby nigdy zaszkodzić ani sobie, ani swojemu dziecku, więc wstrzymaj się z takimi osądami, teraz się tylko zastanawiam w której grupie polskich kobiet jestem??
    --
    • CommentAuthorufo03
     permalink
    ja pierwsze dziecko rodziłam na Inflanckiej, jeszcze przed remontem i - nigdy więcej tam! Bardzo źle wspominam poród, słaba opieka w trakcie, a już po też nie za bardzo- mały nie umiał chwycić piersi, albo ja nie umiałam mu podać i jak prosiłam o pomoc to z łaską przyszła przystawiłam i tyle-nic nie wytłumaczyła.
    Teraz zastanawiam się nad Żelazną (mam tu gin) albo Piaseczno, na szczęście mam jeszcze trochę czasu na zastanawianie się :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    tzn polega to na tym że do maty którą wkłada się do wanny doczepia się wąż jak od odkurzacza a drugą końcówkę do takiej maszynki wygląda jak mały odkurzacz i to dmucha powietrze w mate.... a maszynka koniec końcem i tak jest podłączona do prądu żeby wirnik mógł dmuchać to powietrze w mate...
    także nie ma tam oddziaływania prądu tylko i wyłącznie powietrze wydobywa się z maty i powietrze masuje

Ja wiem jak takie urządzenie wygląda. Wydaje mi się, że jeśli chodzi o prąd to nie powinnaś mieć obaw:)
    --
  2.  permalink
    Dziewczyny mam wiesci!!
    Znam juz termin mojego cc, a wiec moj synek (o ile wczesniej nic sie nie bedzie dzialo) przyjdzie na swiat 10.04.2012!

Juz nie moge sie doczekac kiedy go zobacze! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Tak a propos terminów - lista;)

1. biri 02.03.2012 (dziewczynka)
    2. kasiakuzniki 08.03.2012 (dziewczynka)
    3. The_fragile 15.03.2012 (chłopiec)
    4. illan 16.03.2012 (chłopiec)
    5. JULITA1610 17.03.2012 (dziewczynka)

6. gienia83 18.03.2012 (chłopiec)
    7. mariamateria 19.03.2012 (chłopiec)
    8. Ancia77 21.03.2012 (dziewczynka)
    9. katarzynah1987 24.03.2012 (chłopiec)
    10. gosik0205j 05.04.2012 (chłopiec)
    10. ewelinda29 05.04.2012 (chłopiec)
    11. Biedronka11 10.04.2012 (chłopiec)
    12. flavia 19.04.2012 (dziewczynka)
    13. gilese 20.04.2012 (chłopiec)
    13. pitaja 20.04.2012 (dziewczynka)
    14. paprykowa 27.04.2012 (dziewczynka)
    15. Cherry_Lady 8.05.2012 (dziewczynka i dziewczynka)
    16. justa2586 10.05.2012 (dziewczynka)
    16. nessie 10.05.2012 (chłopiec)
    17. karinazosia 11.05.2012 (chłopiec)
    18. jezynka 15.05.2012 (dziewczynka)
    19. ifonka84 19.05.2012
    20. Tres 24.05.2012 (dziewczynka)
    21. hydrozagadka 02.06.2012 (dziewczynka)
    22. Hanny 03.06.2012 (chłopiec)
    23. norah 13.06.2012 (chłopiec)
    24. _kasiek_ 19.06.2012 (chłopiec)
    25. YPolly 20.06.2012 (dziewczynka)
    26. wielgosz 21.06.2012 (chłopiec)
    27. Osorya 22.06.2012 (dziewczynka)
    28. Lezunia 25.06.2012
    29. cheriniatko 29.06.2012 (chłopiec)
    29. Sayuri78 29.06.2012 (chłopiec)
    30. mkd 03.07.2012
    31. nikkitaa 05.07.2012
    32. Mag_dre 06.07.2012 (dziewczynka)
    32. psycho_patka 06.07.2012 (dziewczynka)
    33. niunia32 09.07.2012 (chłopiec)
    34. sliwson 10.07.2012 (chłopiec)
    34. Fausti86 10.07.2012
    35. doti_p 12.07.2012 (chłopiec i niespodzianka)
    36. P_Madzia 16.07.2012
    37. marylove 17.07.2012
    38. nibriana 20.07.2012
    39. ufo03 25.07.2012
    40. Kakai 26.07.2012 (chłopiec)
    41. cho 28.07.2012
    42. BlueCactus 30.07.2012
    43. atamala 06.08.2012
    44. Mamrotka 13.08.2012
    45. kuleczka_69 14.08.2012
    46. Ul_cia 18.08.2012
    46. Rumba 18.08.2012
    47. Cobraczek 19.08.2012
    48. marysia_23 25.08.2012
    49. Anecia84 30.08.2012
    49. madzinka83 30.08.2012
    50. Kafffka74 04.09.2012
    51. NadziejaUmieraOstatnia 05.09.2012
    52. kachaw 07.09.2012
    53. Peppermill 13.09.2012
    54. katka_81 17.09.2012
    55. asia_ 22.09.2012
    56. sysiajaw 24.09.2012
    57. leneczka8484 30.09.2012
    58. ASulek 30.09.2012
    59. kapelusznick 01.10 2012
    60. Love_line
    61. Xkamilax
    62. dorotka0905
    63. łośćń

Dziewczyny plizzzzzzzz doradźcie co zrobić w sprawie mojego poprzedniego postu:(
    --
    • CommentAuthordorsia80
     permalink
    Jestem nietutejsza, ale Hanny: dzwoń. Lepiej się ośmieszyć, czy żałować, że się nie zadzwoniło w porę?
  3.  permalink
    A czemu CC Biedronka?
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    Jeśli to coś podobnego do tego
    http://www.ozonomatic.pl/ozonomatic.php to ciąża jest przeciwskazaniem. z tego co patrzyłam w googlach to przy większości takich mat tak jest napisane, albo żeby skonsultować się z lekarzem.
    Mówię tylko co nauka mówi w tym temacie, sama bym chętnie skorzystała.
    I to raczej nie chodzi o działanie samego prądu- w sensie że cię kopnie, tylko o działanie pola elektrycznego czy tam elektromagnetycznego jakie to urządzenie wytwarza, no ale co teraz nie wytwarza tego pola...
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Hanny a może skocz do apteki po ten test wycieku płynu owodniowego?
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Jeśli to coś podobnego do tego
    http://www.ozonomatic.pl/ozonomatic.php to ciąża jest przeciwskazaniem. z tego co patrzyłam w googlach to przy większości takich mat tak jest napisane, albo żeby skonsultować się z lekarzem.

Kurcze to może faktycznie lepiej najpierw podpytać lekarza...?
    --
  4.  permalink
    Katarzynah

"A czemu CC Biedronka?"

Bo mam lozysko przodujace... :neutral:
    --
  5.  permalink
    Ja też ostatnio myślałam, że mam takie a to po prostu chodziło, że łożysko przeszło na przednio stronę macicy z tylnej...
    Wszystkiego dobrego Biedronka!!! Na pewno plusem jest znać dzień, kiedy ujrzysz swoje dzieciątko kochane!!
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    sliwson: Hanny a może skocz do apteki po ten test wycieku płynu owodniowego?

z tym ze to chyba nie w kazdej aptece maja na miejscu - przynajmniej u mnie;/
    --
  6.  permalink
    Właśnie zakumałam, jak dajecie Waszemu synkowi na imię! Igor = cudowwwwwnie:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink

z tym ze to chyba nie w kazdej aptece maja na miejscu - przynajmniej u mnie;/

Ja kupowałam tylko raz i akurat mieli 2 rodzaje :)
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    hanny, ja dlugo szukalam i nie znalazlam.
    Ale mysle ze do slyz kochana, sama mialam i mam ten problem... W szpitalu przez to przeciez lezalam, latwo mozesz sprawdzic czy to wody, bo jak zmoczylas spodnie/ majtki to zdejmuj i poczekaj az wyschnie, jesli nie bedzie sladu to na IP!! A jak bedzie bialawa plama to sluz:) nie stresuj sie;-*
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    katarzynah1987: Właśnie zakumałam, jak dajecie Waszemu synkowi na imię! Igor = cudowwwwwnie

dzięks dzięks :)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    flavia: jesli nie bedzie sladu to na IP!! A jak bedzie bialawa plama to sluz:)

dzięki za podpowiedz:) dobrze ze mam slady hehe
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Dzięki dziewczyny:grouphug: Kurde, nie mogę się do gina dodzwonić...jak trzeba to nie mogę:/...ale patrzyłam mam ślad biało - żółty, więc może nie jest źle;) No nic to ja spadam w posuzkiwaniu tych pasków całych. Trzymajcie kciuki;) by to był durny śluz! Dzięki:)
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    hmmm no to dałyście mi do myslenia... właśnie o taką matę mi chodzi...
    pewnie może ona wywołać skurcze jakieś bo w tej instrukcji którą przedstawiłaś przeciwskazaniem jest I i III trymestr...

mój lekarz już że tak powiem zakończył ze mna współprace kazał mi rodzić ;) a gdyby sie okazało że do 6 marca nie urodze to mam przyjść wtedy. trzymajcie kciuki żebym w ciąży już nie musiała iść tylko żeby mała chciała wychodzić i była zdrowa jak rydz...

Biedronka co do daty 10.04.2012r... bardzo ładna data ;)

ja brałam ślub 10.04.2010 no i njiestety w ten dzien była katastrofa smoleńska i teraz co roku będą mi przypominac ile lat jestem po ślubie i mąż nigdy nie zapomni heheh
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    ja też koło 24-27tyg miałam taki śluz i panikowałam!!!! a teraz czekam n=jak na zbawienie aż zaczną ciec:devil::devil::smile: już wymiękam lekko ogarnęłam kuchnie zmyłam podłogę w salonie i w kuchni czyli nie całą połowę domu i ledwo siadłam tak krzyż wysiada!!!!!koniecznie po ciąży jak już będę mogła muszę iść na aerobick żeby spowrotem wzmocnić mięśnie pleców bo to jakiś horror jest!:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    biri: ja brałam ślub 10.04.2010 no i njiestety w ten dzien była katastrofa smoleńska

właśnie było mi szkoda wszystkich par którym tak rozpoczął się poranek w tak ważnym dniu!
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    dobrze, ze mi przypomnialas- ide mysc podloge:)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    ja lece zajrze wieczorem :)
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    flavia: dobrze, ze mi przypomnialas- ide mysc podloge:)

ja co 2 dni nie myję:devil: a ty masz leżeć a nie szukać sobie roboty!:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    kasiakuzniki: właśnie było mi szkoda wszystkich par którym tak rozpoczął się poranek w tak ważnym dniu!

kochana ja ci powiem, że ja to sie dowiedziałam dopiero przed 11stą jak wróciłam z makijażu bo w aucie to akurat płytę słuchałam więc żadnych wiadomości nie znałam a tu po powrocie taka wiadomość... no ale nic przecież nie odwołamy wesela bo sie czyjś samolot rozbił... po toaście na sali była poświęcona minuta ciszy z tej racji a później było wesele nic na to nie poradzimy...

jednej mojej znajomej zmarł tata w dzień ślubu (ona gdy wychodziła za mąż miała 36lat a jej ojciec był koło 70tki) i to był dopiero smutek dla młodej pary... wesele się odbyło i były nawet tańce ale młodzi nie weselili się w ten dzień to były raczej sztuczne uśmiechy... no ale nic sie na takie sprawy nie poradzi... niestety wypadki chodzą po ludziach... a poprawin nie mieli tylko zaczęłą się już żałoba...

przepraszam, że w tym wątku akurat opisałam ale to tylko przykład...

zmieniając temat dziewczyny rodzimy ;p ;p ;p a ja czuje, że przenoszę
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    biri: no ale nic przecież nie odwołamy wesela bo sie czyjś samolot rozbił..

pewnie że tak też bym tak zrobiła minuta ciszy a potem normalna zabawa co dziennie ktoś ginie i wesela się odbywają:)
    -
    biri: zmieniając temat dziewczyny rodzimy ;p ;p ;p a ja czuje, że przenoszę

terefere ty masz chociaż rozwarcie a ja się trzymam twardo i równo:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Dziewczęta dziekuje za te opinie o szpitalach :bigsmile: inflancka odpada, Żelazna w łaskach :smile:. pomyślę jeszcze w takim razie o Madalińskiego - bo tez słyszałam, ze jest OK.
    Wiecie - ja już stara jestem :wink:, wygodna, i chciałabym żeby było idealnie ...:rolling: wiem, wiem.... porodu i tak sie nei da przewidzieć w 100% :-)
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    kasiakuzniki: terefere ty masz chociaż rozwarcie a ja się trzymam twardo i równo:devil:

a to ja też twardo i równo ;p mam zamiar teraz molestować męża czy tego chce czy nie ;p wczoraj niby też tak mówiłam a jak przyszedł wieczór to czułam się zmęczona i chciało mi sie spać... ale dzis całkiem niewykluczone że może w końcu coś z tego wyjdzie
    --
  7.  permalink
    Kasia, jak wyniki GBS?
    --
  8.  permalink
    Jeju dziewczyny zauwazylam, ze mam problem co jakis czas z biegunka.Jak nie zaparcia to biegunka,mialyscie moze tak? Nie wiem czy to jest niebezpieczne w ciazy nic mnie przy tym nie boli,ale w pierwszej ciazy tak nie mialam wiec sie zastanawiam...Przeczytalam,ze po antybiotyku moze tak byc,ale biore oslone wiec nie powinno byc problemow...
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Aaaa, byłam na spacerze, bo nareszcie nie jest ślisko :)))) Super było :)

Kurczę, Katarzynah, trochę to straszne, pamiętam jak pisałaś o tym wydarzeniu, co Ci tak zdrętwiało :((

Biedronka - huhu, ładna data :) Już pewnie cieplutko będzie :)

Biri - może ja też przenosze :DDD Pościgam się z Tobą ;))
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    katarzynah1987: Kasia, jak wyniki GBS?

ujemny:):):cheer::crazy::clap::jumping:
    biri: a to ja też twardo i równo ;p mam zamiar teraz molestować męża czy tego chce czy nie ;p

u nas odpada czuję się jak słoń wieczorem to już jestem tak spuchnięta że sama bym się kijem nie ruszyła więc szkoda mi męża! będę wyglądała ciut łędniej to sobie odbijemy:)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.