Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorKasiaMW
    • CommentTimeFeb 23rd 2012 zmieniony
     permalink
    pewnie ja trzymam kciuki aby ten antybiotyk zwalczył dziada jak najszybciej:) mi się też marzy basen na wakacjach nic nie skorzystałam bo wczesna ciąża ale za to odbiję sobie teraz z nawiązką:) może z małą będę mogła chodzić:)
    -
    tu masz linka:) najbliżej mamy na Braniborską tramwajem dojedziesz spokojnie:)
    http://askot.home.pl/Nasze-sklepy
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
    • CommentTimeFeb 23rd 2012
     permalink
    Co do nacięcia ja się go panicznie bałam, no i nie miałam robionego bo przyjechałam do szpitala w ostatniej chwili, babka nie zdążyła dobrze dokumentów wypełnić kiedy ja już miałam skurcze parte... no ale w odpowiedzi naprawdę mocno popękałam... miałam założone 4 szwy, 2 tyg ledwo siedziałam na tyłku, więc nie wiem co gorsze, ale u mnie pęknięcie obwiniam bardzo szybkim porodem, urodziłam w 2,5h :)
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    jeszcze http://www.baby-maxx.pl/
    --
  1.  permalink
    Dzięki Kasiu!
    A mnie też się marzy chodzenie na basen z maluchem tak jak skończy 3-4 miesiące, o ile oczywiście, nie będzie przeciwwskazań od pediatry...
    --
    •  
      CommentAuthorj_87
     permalink
    Witam - mam pytanie, ostatnio robiłam badania krwi i niepokoi mnie to, że nie mam żadnych neutrofili (neut) norma jest od 1,5 - 7. ja mam 0,00
    ostatnio - ale to z 2 miesiące temu miałam 5 (byłam wówczas w ciąży , która niestety obumarła) lekarka nie potrafiła mi powiedzieć nic na ten temat - zachowywała się tak jakby sama nie wiedziała czy to źle czy nie.
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    katarzynah1987: 3-4 miesiące, o ile oczywiście, nie będzie przeciwwskazań od pediatry...

właśnie o to mi chodzi moja koleżanka chodziła i była bardzo zadowolona:) tylko kurde ja zawsze jestem chora po basenie w okresach chłodniejszych więc gra do października mogę Sobie na to pozwolić..
    --
  2.  permalink
    Hi, hi, Braniborska to blisko Ziemovita gdzie chodzę do laboratorium, a Sztabowa to rzut beretem od przychodni gdzie chodzę do gina, a prosto do Zakrzowa mam autobus spod bloku. :smile: My teraz Kasiu mieszkamy na Krzywoustego, niedaleko CH Korona i Zakrzów to najbliżej. W sobotę pojedziemy bo torbę chciałabym w pierwszej kolejności spakować, a reszta to częściowo przez net, a częściowo osobiście w sklepie (i na pewno skorzystam z tego sklepu Askot) ale to dopiero 6-7 marca bo auto Piotr odbierze od mechanika, a zostawiliśmy je w Bolesławcu u mojego kuzyna więc trzeba pojechać po nie pociągiem. Ach, cieszy mnie ta perspektywa, że ostatnio raz pociągiem będziemy jechać. :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorOsorya
     permalink
    Wy też tak puchniecie na twarzy?Kurde,właśnie siedzę i się maluję i normalnie jak biorę głowę w dół to robi mi się podwójny podbródek!Nigdy tego nie miałam...Kurde jak tak dalej pojdzie to będę wyglądać jak hipcio.
    --
  3.  permalink
    Chociaż powiem Ci, że już się nasłuchałam, że z dzieckiem małym na basen?! Jak to?! Absolutnie, bla bla bla. Słowa mamy Piotra i moja też coś chyba nosem kręciła! Powiem tak, konsultować to ja się będę z lekarzem a nie z mamami. :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    Osorya: Kurde jak tak dalej pojdzie to będę wyglądać jak hipcio.

ja wyglądam jak średni słonik a tej opuchlizny na twarzy i na ciele nie znoszę aż w lusterko nie lubię patrzeć!!
    katarzynah1987: Hi, hi, Braniborska to blisko Ziemovita gdzie chodzę do laboratorium, a Sztabowa to rzut beretem od przychodni gdzie chodzę do gina, a prosto do Zakrzowa mam autobus spod bloku. :smile: My teraz Kasiu mieszkamy na Krzywoustego, niedaleko CH Korona i Zakrzów to najbliżej.

no to rozkład masz fajny:) wszystko blisko:) ja jestem mobilna więc w każdym byłam:D:D:D
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    katarzynah1987: Słowa mamy Piotra i moja też coś chyba nosem kręciła! Powiem tak, konsultować to ja się będę z lekarzem a nie z mamami. :smile:
    --

właśnie a poza tym teraz mają zajęcia dla matek z dziećmi na basenach a w ich czasach nie było więc niech się nie wychylają:D:D
    --
  4.  permalink
    Kasiu jak tak patrzę na ofertę tego sklepu to dla mnie bomba! No, jedynie pościel to weźmiemy Mamo-Tato bo tam fajne zestawy + wypełnienia podusi i kołderki. A tak patrzę to wszytskie produkty są tych marek, które ja na allegro planowałam zamawiać. Ciekawe jako to wygląda cenowo... Podejrzewam, że na allegro ceny i tak niższe trochę...
    --
  5.  permalink
    kasiakuzniki: a w ich czasach nie było więc niech się nie wychylają:D:D

Otóż to. Uważam baaaardzo podobnie. :smile:
    Dobra Kasiu dzięki raz jeszcze za pomoc w znalezieniu tego sklepu! A teraz szykuję się wyjścia bo muszę przychodnię "odwiedzić" i sklep, i babkę piaskową upiec. :smile:
    Kasia, my kiedyś musimy się spotkać, poznać, może na wiosnę wspólny spacer?
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    sysiajaw: no ale w odpowiedzi naprawdę mocno popękałam... miałam założone 4 szwy,

ale cztery szwy to raczej nie popękałaś tak mocno, tylko widocznie długo ci się goiło. Mocno to jak rozumiem, że są przypadki kiedy dziewczyny mają po kilkanaście szwów w tym w środku też...to dopiero musi być masakra :neutral: i ja się w sumie tylko tego obawiam
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    Kasiu powiem Ci że ja też część rzeczy kupiłam na allegro ale tego aż tak się nie ogarnie niektóre rzeczy były w sklepie tańsze niż na allegro... jak już to od jednego sprzedawcy kilka rzeczy bo z kosztami przesyłki wychodzi na to samo...
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    katarzynah1987: Kasia, my kiedyś musimy się spotkać, poznać, może na wiosnę wspólny spacer?

pewnie jak tylko trochę wyszczupleję bo przy Tobie będę się czuła jak słoniątko:D:D
    miłych zakupów:)
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    _kasiek_: ale cztery szwy to raczej nie popękałaś tak mocno, tylko widocznie długo ci się goiło. Mocno to jak rozumiem, że są przypadki kiedy dziewczyny mają po kilkanaście szwów w tym w środku też...to dopiero musi być masakra :neutral: i ja się w sumie tylko tego obawiam

Mi położna zdejmując naliczyła 18... :-/Jak teraz o tym myślę, to aż mi się płakać chce...
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    no to już jest sporo sliwson....może teraz będzie lepiej

Aż sobie w domu popatrzę jaki obwód główki miała Iwi, bo generalnie mała nie była.
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    _kasiek_: po kilkanaście szwów w tym w środku też

Kochana w środku też miałam założone i wiem jaki to ból, mimo znieczulenia i tak czułam, na szczęście wszystkie szwy były rozpuszczalne bo nikomu bym się tam nie dała zajzeć więcej. Dlatego z decyzją o kolejnym dziecku czekałam tyle lat.. tzn. Julcia ma teraz 6 skończone. Niby są większe różnice, ale ja zawsze myślałam żeby różnica była między dziećmi 3 latka, ale jakoś się zdecydować nie mogłam do tej pory
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    Ponoć to wcale od obwodu główki nie zależy aż tak bardzo tylko od pozycji - w leżącej ucisk nie jest równomierny, główka naciska bardziej na okolice odbytu, krocze nie rozciąga się równomiernie i łatwiej o urazy. No i technika parcia - dobra położna wie, że w kluczowym momencie trzeba parcie powstrzymywać, a nie przeć z całych sił.
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    sysiajaw: no ale w odpowiedzi naprawdę mocno popękałam... miałam założone 4 szwy, 2 tyg ledwo siedziałam na tyłku, więc nie wiem co gorsze,

Serio, nie masz na co narzekać, 4 szwy to naprawdę nic w porównaniu do tego, co jest po nacięciu.
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    hydrozagadka: dobra położna wie, że w kluczowym momencie trzeba parcie powstrzymywać, a nie przeć z całych sił.

dla tego bardzo liczę że jak przyjdzie czas na nas to moja położna będzie miała akurat wolne no i że miejsce w szpitalu będzie bo termin oczywiście wypada w pełnię więc pewnie będzie ruch jak na dworcu!
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    sysiajaw: Kochana w środku też miałam założone i wiem jaki to ból, mimo znieczulenia i tak czułam, na szczęście wszystkie szwy były rozpuszczalne bo nikomu bym się tam nie dała zajzeć więcej. Dlatego z decyzją o kolejnym dziecku czekałam tyle lat.. tzn. Julcia ma teraz 6 skończone. Niby są większe różnice, ale ja zawsze myślałam żeby różnica była między dziećmi 3 latka, ale jakoś się zdecydować nie mogłam do tej pory

Bo tu się nie ma co licytować o ilość szwów... To po prostu boli i tyle ;-(
    Ja mimo traumy poporodowej szybko się zdecydowałam na drugie dziecko. Tylko teraz jestem mądrzejsza o pewne doświadczenia i wiem, że warto zrobić możliwie jak najwięcej, żeby to krocze chronić.
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    aaa musze to wkleić... to jest masakra ...

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/urodzila-dziecko-w-lazience-to-ogromny-szok,1,5035273,wiadomosc.html
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    Fausti86: zyje tylko nadzieja,ze przez moja waska miednice nie bede miala zadnych problemow z podorem naturalnym

To, jak miednica wygląda z zewnątrz też nie ma kluczowego znaczenia - przed porodem czeka Cię pomiar miednicy, który ustali czy faktycznie jest się czym martwić :smile:
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    hydrozagadka: To, jak miednica wygląda z zewnątrz też nie ma kluczowego znaczenia - przed porodem czeka Cię pomiar miednicy, który ustali czy faktycznie jest się czym martwić :smile:

a poza tym jednak w trakcie trwania ciąży miednica się rozszerza...ja nie wiedziałam jak wygląda to "urządzenie" do pomiaru miednicy i pamiętam swoje zaskoczenie jak mi na IP coś takiego zobaczyłam w ręku położnej, która szła w moim kierunku - troszkę się przestraszyłam :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    ale nie martw się na zapas Fausti :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    A ja myślę, że nie ma co panikować na tym etapie, wszystko się okaże przed finałem.
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Fausti mi też gin najpierw mówił, że mam bardzo wąską i że mogą być problemy, ale zaraz dodał, że często jak kobiety mają takie delikatne kości to one "ładnie się rozchodzą przed porodem" ;) I ostatnio już powiedział, że się troszkę rozeszło;) Więc mam nadzieję, że ....hmmm...rozejdą się jeszcze bardziej;P
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no ten poród to u nas we Wrocławiu!! dziwię się tylko że ta dziewczyna wyszła ja bym się tam rozłożyła i powiedziała że nigdzie się nie ruszam a jak już to karetką do innego szpitala!! i z tego co wiem to tak robią bardzo dziwne że ją tam odesłali ogólnie działali na własną niekorzyść!! moja koleżanka jak pojechała z cieknącymi wodami a nie było miejsca to lekarz powiedział że wymaga hospitalizacji a że nie ma miejsc to do karetki i do innego szpitala a tu jakoś to dziwnie ale to dla tego że to nowy szpital chyba ze 2 kliniki połączone i od początku jest tam bałagan!
    --
  6.  permalink
    Kasiuco Ty kobieto pleciesz za głupoty!!! Spotykamy się na spacerze i już. Bez gadania! :smile: Muszę Ci w ogóle też przekazać mój numer telefonu, żebym mogła się z Tobą kontaktować, m .in. Tobie dałabym znać jak u mnie sytuacja gdy zacznę rodzić. Jeśli się zgodzisz na wymianę numerów. To mój mail, może napisz do mnie, a ja odeślę Ci mój nr. [usunęłam] - odezwij się proszę na tego maila...
    Nikkitaa, ten szpital, w którym tej kobiety nie przyjęto, to ja mam m. in. w nim zamiar rodzić. Albo ten albo na Kamieńskiego...
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    katarzynah1987: odezwij się proszę na tego maila...

wiadomośc wysłana:)
    --
  7.  permalink
    Mnie najprawdopodobniej ciecie/pekniecie krocza ominie ale za to bede sie zmagac z cieciem po cc.. Mysle, ze obydwie rany sa bolesne... Coz, nikt nie mowil, ze bedzie lekko!
    --
  8.  permalink
    Dziękuję Kasia, już zaglądam. Patrz kurcze jak ciężko mi się zebrać, kiedy ja miałam wyjść z domu i co? I nadal się po nim krzątam... :devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    informuję, że żyję...

nie będzie mnie do póki prądu Nam nie włączą, jakaś awaria na tym durnym zadupiu
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    a ja od 2 dni borykam się z jakimś uporczywym kryzysem ---> strachem związanym z poronieniem :/ Zaczęłam się bać... Niech ktoś mnie kopnie w dupę i postawi do pionu :)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    katka_81: Niech ktoś mnie kopnie w dupę i postawi do pionu :)

kopię cię w dupalek i stawiam do pionu o!
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Biedronka11: Coz, nikt nie mowil, ze bedzie lekko!

hehe to fakt :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    katka_81: kryzysem ---> strachem związanym z poronieniem :/ Zaczęłam się bać...

kochana nie jesteś sama.... ja też tak mam jak na zbawienie czekam na wizyte za 13dni żeby usłyszeć że wszystko jest OK i dzidzia jest tam gdzie powinna...:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    gienia - wielkie dzięki :)
    sysiajaw - ja też juz w domu marudzę, że już bym chciała 2 marca... może już wtedy wyluzuję...Choć znając życie zawsze będę się czymś martwić... Jak mam mdłości, to narzekam, że chudnę a jak teraz mam mniejsze, to narzekam, że ich nie ma i że coś pewnie jest nie tak... :) Taka durnowata Kaśka jestem :)))
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    katka_81 strzał w 10 :bigsmile: ja właśnie czuję się super mdłości niema, i to właśnie powoduje u mnie ten niepokój, co jakiś czas sprawdzam czy sutki chociaż bolą, takie schizy mam
    --
    •  
      CommentAuthormariamateria
     permalink
    Biedronka11: Mnie najprawdopodobniej ciecie/pekniecie krocza ominie ale za to bede sie zmagac z cieciem po cc.. Mysle, ze obydwie rany sa bolesne... Coz, nikt nie mowil, ze bedzie lekko!

O rrrrany, ale smucicie. :D :shocked:

żadnych pozytywów? Czego się tak nakręcacie bez sensu. Będzie bolało, ale może będzie bolało więcej a może będzie bolało mniej. Nie jest powiedziane, bo każdy poród jest inny. To po co się nastawiać? Jeśli już to lepiej się nastawić pozytywnie. Że bedziemy z siebie dumne, że dałyśmy radę, nawet jeśli dziecko będzie wielkie jak nie wiem co. Że pięknie jest, bo zostało nam już niewiele czasu do chwili, gdy je zobaczymy. Że jesteśmy tu a nie na starających się!!!!
    Idźcie sobie zjeść banana albo czekolady kto może ( bo ja nie) bo Wam ewidentnie serotoniny w organizmie potrzeba. albo dobrego seksu ;P bo marudne jesteście :)

katka_81: a ja od 2 dni borykam się z jakimś uporczywym kryzysem ---> strachem związanym z poronieniem :/ Zaczęłam się bać... N

Katka, pierwszy trymestr to takie nastroje są paskudne, jeszcze ta pogoda do kompletu nie pomaga. Zrób coś przyjemnego dla siebie :) bo zadowolona mama, to zadowolona kijanka w brzuchu twoim :D co ci sprawia przyjemność? kąpiel z pianką? pyszny deser? spacer? książka? muzyka?
    znajdź to i zrób dla siebie :) pomaluj sobie pięknie paznokcie u stóp (póki jeszcze sięgasz :devil: ) będzie dobrze!!!! już niedługo, najfajniejszy czas ciąży nadchodzi :D
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    mariamateria - rzeczywiście, nastroje zmieniają się jak w kalejdoskopie a pogoda nie nastraja pozytywnie. Ale wytrzymam, jeszcze troszkę i już będę spokojniejsza. I muszę się wziąć za jakąś książkę... może polecicie mi jakąś ciekawą? Tylko nie związaną z ciążą, bo tego to mm pod dostatkiem :)
    --
  9.  permalink
    katka zależy co lubisz :) jak masz dużo czasu to odwiedź biblionetkę, to Ci coś poleci :D

jak chcesz coś lekkiego, to ja ostatnio mam za sobą połknięcie wszystkich 5 tomów Hanny Kowalewskiej z serii Tego lata w Zawrociu, podróże małe i duże Mana i Materny, czekam na poczytanie Czubaszkowej,
    ja lubię fantastykę, więc połknęłam też Osadników z Catanu, przetrawiłam 3 tom Cukierni pod Amorem, ale mi akurat jakoś średnio to wchodzi. no dużo mogłabym ci polecić, ale nie wiem co lubisz...:shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorkuleczka_69
     permalink
    ...pistolet.. masz hihi
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    a proszę:D
    !http://28dni.pl/pictures/1326511.jpg!
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    a mnie wkurza, że gadają ty to nic nie jesz - a ja jem za ''dziesięciu'' a jak widzą że jem to gadają że za dużo jem;/ a ja jem normalnie jak zwykle;/ wrrr
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Fausti86: dziękuję, zamkną mnie i za kratami urodzę ale to będzie morderstwo w afekcie :D
    --

e tam wypuszczą cię jak matkę małej madzi w.
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    gienia83: a ja jem za ''dziesięciu'' a jak widzą że jem to gadają że za dużo jem;/ a ja jem normalnie jak zwykle;/ wrrr

ja tak samo jem normalnie ale przez opuchnięcie wyglądam jak słonik i też patrzą ile jem całe szczęście nikt się nie odzywa bo nie ręczę za siebie sama nie mogę patrzeć w lusterko nie musi mnie nikt uświadamiać:devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    Fausti86: uważacie, że to coś złego, jak w połowie ciąży zmienię ginekologa?

ja zmieniłam jeszcze później:) a szwagierka na pewno zazdrosna ja też Ci zazdroszczę:devil::tongue::wink:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.