Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorKasiaMW
    • CommentTimeFeb 23rd 2012
     permalink
    Fausti86: no właśnie ciekawe, co powiedzą, pod koniec ciąży... pewnie, nie jedz tyle, bo jesteś za gruba :D Z tym, że ja chyba teraz zacznę nadrabiać kg, bo brzuch to mam codziennie większy, niedługo się sama nie ogolę :jumping:

spoko ja też mam już około 20+ niestety ale gole się sama tzn z lusterkiem:D
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Fausti86: uważacie, że to coś złego, jak w połowie ciąży zmienię ginekologa?

też zmieniłam w pierwszej ciąży ginekologa - tak mniej więcej w okolicy 18-19tc i nic się nie stało, a ja byłam spokojniejsza i zadowolona ze zmiany....

Fausti - olej takie gadanie - skoro lekarz nie twierdzi że za mało przybrałaś to tego się trzymaj !!!!!!! A w I trymestrze spadła ci bardzo waga ?
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    ja lecę jakby co to będę pod tel
    oby naprawili ten prąd jak najszybciej.
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Fausti a ja póki co to chudnę i co by Twoja teściowa na to powiedziała? :) Ja też się zmuszać nie mogę, bo wtedy byłabym nie do życia... Już nie raz starałam się i skończyło się na tym,że o 14 był mój ostatni posiłek dnia, bo tak mnie później męczyły mdłości i żołądek. My wiemy najlepiej, co dla Nas dobre!! Trzymaj się :O))
    --
  1.  permalink
    Fausti i dobrze :) ja jak lezalam w szpitalu na poczatku lutego to tesciowa chciala mi zrobic dobrze i powiedziec komustam, jakiejs jej pseudo szwagierce, ze ja leze i zebym miala dobra opieke bo jak jej sie nie powie, ze ja lezalam z krwawieniem to tamta bedzie miala za zle :P uslyszala to, czego nie chciala uslyszec i dala sobie siana :P i we mnie tez sie wredna natura odzywa :P i to czesto hihi
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    hhaha dziewczyny jesteście dobre... mój mąż się śmieję że pierwszą ciążę przepłakałam, a w tej jestem wredna :D i nie wie co gorsze także dopisuję się do grona wrednych :swingin:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Hydro, no właśnie to samo moja położna mówiła - że w pozycji "stojącej/kucającej" dzieci rodzą się szybciej, łatwiej i mniej jest komplikacji typu popękanie...

A z tą miednicą - nigdy dużego tyłka nie miałam, więc też mi się wydawało, że raczej wąska miednica. A tu na IP szok - babka powiedziała, że mam miednicę stworzoną do rodzenia - nawet pośladkowo :)))

A mnie cały czas nerki napierdzielają... Serio, jak jeszcze 2 tygodnie tak będzie to poród przyjmę jako wybawienie, nawet bez znieczulenia. Teraz ból non-stop :(

Ale mały się dzisiaj tak rozpycha jak kociak w worku :DDD Słodkie, będę za tym tęsknić :)
    --
  2.  permalink
    The_fragile, zawsze mozesz sobie szybko spłodzić następne :)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Kuleczka - taki jest plan, jak wszystko dobrze pójdzie :)))
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    The_fragile: A mnie cały czas nerki napierdzielają... Serio, jak jeszcze 2 tygodnie tak będzie to poród przyjmę jako wybawienie, nawet bez znieczulenia. Teraz ból non-stop :

biedna no... a leki rozkurczowe jakieś bierzesz.... mogły by już Ci odpuścić ale kurczaki musi być jakiś mały kamyczek bądź taki upierdliwy piasek!!
    The_fragile: Ale mały się dzisiaj tak rozpycha jak kociak w worku :DDD Słodkie, będę za tym tęsknić :)

no moja też takie wyprawki robi fajne to jest tylko wypychanki na siłę bolą a reszta jest super:)
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    a ja mam (a w zasadzie miałam) od rana piękny dzień bez mdłości, zjadłam więcej niż zwykle - choć niewiele więcej - i tak się cieszyłam ale nie długo... Przyszła biegunka i wszystko wydaliłam drugą stroną :D i wróciły mdłości ze zdwojoną siłą :D Bosko :)))
    --
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    witam sie:) a ja znow nie jestem na biezaco bo nie mam sily nawet na podczytywanie was:(( kolejny dzien wymiotow juz naprawde wymiekam, jeszcze troche a bede nocowac w toalecie:((( jednak pomimo wszystko jestem tu z Wami:))) milego popoludnia
    --
  3.  permalink
    Hej, ja już w domku. Ciasto w piekarniku. Zamówiłam zestaw pościeli Mamo-Tato, śpiworek usztywniony i inne od tego sprzedawcy akcesoria. Jeszcze zastanawiam się nad wzorami, ale paseczki mnie ujęły, tylko kwestia kolorów jeszcze ale to uzgodnię z Piotrem, a co... :smile:

I w ogóle to muszę mieć te kolczyki. Jak tu przekonać faceta! W sumie dzień kobiet niedługo i z resztą moje urodziny 9 marca przecież!
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Kasiakuzniki - lecę cały czas na rozkurczowych, nospa na przemian z takim trochę silniejszym... Pomaga na godzinę i zabawa zaczyna się od nowa :( Pocieszam się, że po porodzie mi przejdzie ;)

Ojej, Katka i Ewelinda - współczuję tych przeżyć :(

Katarzynah - link nie działa :(
    --
  4.  permalink
    The_fragile naprawiony link.:smile: Jeszcze troszkę kochana i Maluszek będzie na świecie i wszelakie bóle miną. Tego Ci życzę!!
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    hejka!

dopiero zaczynam rosnac a juz mam wrazenia ze mi brzuch pęknie! szczeóglnie po obiedzie:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeFeb 23rd 2012 zmieniony
     permalink
    Katarzynah, aaaa na te same się patrzyłam! I też paseczki, bo są prześliczne :) Od nich zamówiłam ochraniacz na łóżeczko i powiem Ci, że jestem bardzo zadowolona :)

No jeszcze trochę. Ból masakryczny, jakby mi ktoś nerki siłą przez plecy próbował wyrwać :(
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    ale fajnie, u mnie jeszcze nie widac na brzuchu ruchów synka:)
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Fausti... jak ja już bym tak chciała... :) póki co to bardzo pięknie czuję jelita, które zgotowały mi biegunkę :) Ech, pozazdrościć :)))
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Kakai - już niedługo :)))
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Czesc Dziewczyny:)

Właśnie rozmawiałam z kol. która urodziła 3 dni temu, karmi piersią ale strasznie narzekała na ból ,,pogryzionych,, sutków. Jak się je hartuje? Znacie jakieś sposoby?
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    The_fragile: Kakai - już niedługo :)))

czekam:bigsmile: wiem, że na końcówce wiekszosc kobiet ma dosyc tych kopów i ucisków a ja teraz tylko na to czekam:bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    rumba na samym poczatku tego watku masz opisane co i jak, ale rozne opinie slyszalam:wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Kakai, no na końcówce niektóre są bardzo bolesne, ale wiesz co - i tak fajne i się będzie za tym tęsknić pewnie ;))) Ja tam będę :)
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    OK. fajnie dzięki Hanny:)
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    dziewczyny slyszalyscie o tym, ze prawdopodobnie autyzm u dzieci wywoluja szypionki????????? :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    A do mnie przyszła dziś pierwsza "wyprawkowa" rzecz koszulka do szpitala;). Jest super, fajny materiał i ładniutka:))) Ale ze mnie wyrachowana matka:devil: Zamiast coś dla dziecka to dla siebie;) Ale stwierdziłam, że do szpitala to nie wiadomo kiedy się trafi, a syn ewakuuje się najszybciej w połowie maja :devil: to mam jeszcze duuuuuuuuuuuużó czasu;)

Ja nessie czytałam, że przyczynia się lana hektolitrami w polskich szpitalach oksytocyna, ale dawaj linka jak coś masz (byle nie po włosku;)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    nessie: dziewczyny slyszalyscie o tym, ze prawdopodobnie autyzm u dzieci wywoluja szypionki????????

Nessie, poczytaj wątek o szczepionkach... Znajomy lekarz mówi, że to taka "urban legend"...
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Hanny: A do mnie przyszła dziś pierwsza "wyprawkowa" rzecz koszulka do szpitala;). Jest super, fajny materiał i ładniutka:))) Ale ze mnie wyrachowana matka Zamiast coś dla dziecka to dla siebie;) Ale stwierdziłam, że do szpitala to nie wiadomo kiedy się trafi, a syn ewakuuje się najszybciej w połowie maja to mam jeszcze duuuuuuuuuuuużó czasu;)

bardzo ładna, troche sexi:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Kakai: bardzo ładna, troche sexi

a co! Będę na porodówce jak Cichopek - sexy mama:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Hanny: a co! Będę na porodówce jak Cichopek - sexy mama

fajnie:bigsmile: tez chce jakąs fajna:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Fausti86: tylko koszulka może zmienić kolor przy porodzie na jeszcze bardziej sexi

heheheh:rolling:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    nie czytalam jeszcze nic na internecie o tym.... i nie wiem nawet czy zaczynac...
    Dzisiaj w pracy znajomy mi opowiadal jak ich znajomych corka po szczepiace (14miesiecy) trafila na tydzien do szpitala z zanikiem miesni w nogach!
    Minal miesiac a ona dopiero teraz zaczyna na nowo chodzic ...
    Opowiadal o szczepionkach i o autyzmie ... razem z zona zapisali sie na jakies spotkania na ktorych mowia o wszytkich za i przeciw szczepieniu dziecka!!!
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Kakai wiesz jaka jest jeszcze fajna? Taką sobie jeszcze zamówię u nich, bo chyba ze dwie trzeba mieć właśnie jakby jakieś "sexy plamki" się na niej zrobiły;)
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    ciekawe co z Cobraczkiem...? Pojechała do szpitala z tymi bólami brzucha, miała wrócić, dać znać i nic... :/
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Hanny: Kakai wiesz jaka jest jeszcze fajna? Taką sobie jeszcze zamówię u nich, bo chyba ze dwie trzeba mieć właśnie jakby jakieś "sexy plamki" się na niej zrobiły;)

zarąbista, chce:whorship:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Hanny co do koszuli to bardzo ladna... ktoras z dziewczyn ja zamawiala nie pamietam ktora....
    jak dla mnie za duzy dekold... mialam zawsze male cycki i boje sie, ze nie bedzie co do niej wsadzic :D

zastanawialam sie nad ta.... ale w maju juz bedzie za cieplo na dlugi rekaw :(
    http://allegro.pl/vanessa-bawelniana-koszula-nocna-italian-fashion-i2081537478.html
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Hanny - śliczna!
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Fausti86: Kakai pozazdrościłam i też idę wstawić zdjęcie brzucha w ubranku

dawaj:swingin:
    --
    •  
      CommentAuthorxkamilax
     permalink
    Dziewczyny a planuje rodzić/ rodziła któraś w niepublicznej placówce?
    --
    •  
      CommentAuthorxkamilax
     permalink
    Kakai mamy ten sam termin na suwaczku :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Fausti86: Fajna! Ale tamta miała większy dekolt

Do karmienia;P Za jakiś czas to już nie będą sexy cycki tylko bar mleczny;P

nessie kurde też mi się podoba:devil: tylko z długim rękawem w lato? Może być gorąco. Zwłaszcza u Was, choć w Polsce też ostatnimi laty większy upał w maju/czerwcu niż lipcu/sierpniu;)
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    hanny no wlasnie... tym bardziej ze u nas dzisiaj bylo 17stopni a na sobote zapowiadaja 20dziescia :)
    wiec chyba poszukam innej, jak bedziesz miala cos ciekawego bez wielkiego dekoldu to zapraszam do mnie :D
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    xkamilax: Kakai mamy ten sam termin na suwaczku

faktycznie:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Bujda z tym autyzmem wywołanym szczepieniami. Ja szpetalam tygodniami na ten temat w necie, i nie ma żadnego naukowego dowodu. To jeden lekarz puścił taka famę, ale nie miał żadnych podstaw do tego. Chodzi o to, ze autyzm wykrywany jest u dzieci około pierwszego roku życia. W tym czasie tez podawano szczepionki, które miały wywoływać owe schorzenie. Zbieg okolicznosci. Do żadnych innych wniosków nie doszłam. Jeśli chodzi o szczepienia ogólnie, to wyznaje jedyna zasadę " lepiej nieco pózniej, niż za wcześnie". Szczepienia zawsze mamy z małym opóźnieniem, niż to co sugerowane jest w książeczce.
    --
    •  
      CommentAuthorxkamilax
     permalink
    dopisuję sobie termin do listy - i spokojnie czołówka nie zmieniona :bigsmile:

1. biri 02.03.2012 (dziewczynka)
    2. kasiakuzniki 08.03.2012 (dziewczynka)
    3. The_fragile 15.03.2012 (chłopiec)
    4. illan 16.03.2012 (chłopiec)
    5. JULITA1610 17.03.2012 (dziewczynka)

6. gienia83 18.03.2012 (chłopiec)
    7. mariamateria 19.03.2012 (chłopiec)
    8. Ancia77 21.03.2012 (dziewczynka)
    9. katarzynah1987 24.03.2012 (chłopiec)
    10. gosik0205j 05.04.2012 (chłopiec)
    10. ewelinda29 05.04.2012 (chłopiec)
    11. Biedronka11 10.04.2012 (chłopiec)
    12. flavia 19.04.2012 (dziewczynka)
    13. gilese 20.04.2012 (chłopiec)
    13. pitaja 20.04.2012 (dziewczynka)
    14. paprykowa 27.04.2012 (dziewczynka)
    15. Cherry_Lady 8.05.2012 (dziewczynka i dziewczynka)
    16. justa2586 10.05.2012 (dziewczynka)
    16. nessie 10.05.2012 (chłopiec)
    17. karinazosia 11.05.2012 (chłopiec)
    18. jezynka 15.05.2012 (dziewczynka)
    19. ifonka84 19.05.2012
    20. Tres 24.05.2012 (dziewczynka)
    21. hydrozagadka 02.06.2012 (dziewczynka)
    22. Hanny 03.06.2012 (chłopiec)
    23. norah 13.06.2012 (chłopiec)
    24. _kasiek_ 19.06.2012 (chłopiec)
    25. YPolly 20.06.2012 (dziewczynka)
    26. wielgosz 21.06.2012 (chłopiec)
    27. Osorya 22.06.2012 (dziewczynka)
    28. Lezunia 25.06.2012
    29. cheriniatko 29.06.2012 (chłopiec)
    29. Sayuri78 29.06.2012 (chłopiec)
    30. mkd 03.07.2012
    31. nikkitaa 05.07.2012
    32. Mag_dre 06.07.2012 (dziewczynka)
    32. psycho_patka 06.07.2012 (dziewczynka)
    33. niunia32 09.07.2012 (chłopiec)
    34. sliwson 10.07.2012 (chłopiec)
    34. Fausti86 10.07.2012
    35. doti_p 12.07.2012 (chłopiec i niespodzianka)
    36. P_Madzia 16.07.2012
    37. marylove 17.07.2012
    38. xkamilax 18.07.2012
    39. nibriana 20.07.2012
    40. ufo03 25.07.2012
    41. Kakai 26.07.2012 (chłopiec)
    42. cho 28.07.2012
    43. BlueCactus 30.07.2012
    44. atamala 06.08.2012
    45. Mamrotka 13.08.2012
    46. kuleczka_69 14.08.2012
    47. Ul_cia 18.08.2012
    47. Rumba 18.08.2012
    48. Cobraczek 19.08.2012
    49. marysia_23 25.08.2012
    50. Anecia84 30.08.2012
    50. madzinka83 30.08.2012
    51. Kafffka74 04.09.2012
    52. NadziejaUmieraOstatnia 05.09.2012
    53. kachaw 07.09.2012
    54. Peppermill 13.09.2012
    55. katka_81 17.09.2012
    56. asia_ 22.09.2012
    57. sysiajaw 24.09.2012
    58. leneczka8484 30.09.2012
    58. ASulek 30.09.2012
    59. kapelusznick 01.10 2012
    60. Love_line
    61. dorotka0905
    62. łośćń
    --
    •  
      CommentAuthorlalik
     permalink
    A ja chcialabym podziekowac wielu dziewczynom za gratulki po urodzeniu coreczki. Nie znalyscie mnie za bardzo, bo sie nie udzielalam, a pogratulowalyscie. To strasznie mile.
    I chcialam sie pochwalic, ze moje dzieci urodzily sie tego samego dnia - 19 lutego. Leonard i Dagmara. 2 lata roznicy miedzy nimi.
    Nie widac tego na suwaczkach, bo jakos nie umiem zmienic tych, co mam.
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Fausti86: A ja mam jutro rano pobieranie krwi

Fausti wiem co czujesz:hugging: ja nie raz nie spałam, bo się bałam pobierania krwi;) A ja mam jutro pierwsze zajęcia w szkole rodzenia:)

Ekstra lalik:) Możesz grupowe urodziny robić:) Zdrówka dla Was:)
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Lalik no to jeszcze raz gratuluje :)
    A mam takie pytanie osobiste...
    Leonard to imie polskie???
    --
    •  
      CommentAuthorlalik
     permalink
    Pochodzenie germansko-lacinskie. Zreszta to niewazne, bo to imie syn przejal od mojego dziadka - kochanego, dobrego czlowieka. To wszystko.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.