Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeFeb 25th 2012
     permalink
    CiastoMiłości: Czy Was tez dopadaly takie chwile zwatpienia....??
    Powinnam isc do lekarza co tydzien aby upewnic sie ze wszystko ok czy wyluzowac...?

Ciasto, ja do 19 tyg tak miałam :( Bałam się, panikowałam trochę, że kolejną ciążę stracę, nie wierzyłam w to wszystko... Dopiero jak poczułam ruchy i czułam je dzień w dzień to wyluzowałam. Chyba to normalne po naszych przejściach... No i hormony też nie pomagają ;)
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    CiastoMiłości
    a może właśnie podły nastrój to objaw:)

to też objaw , burzy hormonów. Ja też nie mogłam sie doczekać wizyty więc poszłam zrobić betę żeby sie uspokoić . Jak masz się zamarwiać to idż na betę albo do lekrza , napewno nie stresuj się . Ściskam
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
    • CommentTimeFeb 25th 2012 zmieniony
     permalink
    dzieki dziewczyny, obawiam sie ze na koncu ciazy bedzie 80kg, ale maluszek najwazniejszy:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorgilese
     permalink
    A ją witam nadal szpitalnie, lezymy i lezymy i czekamy. Ciśnienie mi zbili tabletkami, są już wyniki z dobowej zbiórki moczu, niestety nadal dużo białka mam, maluch nas straszy bo mu przez 2 tygodnie urosła główka odpowiednio, a brzuszek i nóżki sie spozniaja :( dostałam zastrzyki na wszelki wypadek na rozwój płuc małego i lezymy, w poniedziałek mają znowu mierzyć małego i zobaczymy co dalej.
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    A my się witamy w rozpoczętym 20 tyg :) muszę się Wam pochwalić ze wczoraj zdawałam egzamin na prawo jazdy i zdałam :) przy pierwszym podejściu :) Haha :)
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    super , gratulacje - mistrz kierownicy jak za pierwszym razem ( tak sobie też słodzę bo też mi się udało za pierwszym ) :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Dziewczyny, ja już 1.5 kg do przodu, pomimo wymiotów. Ale cieszę się, bo w poprzedniej ciąży na tym etapie byłam już 7kg (!) na plusie. Takie są skutki odstawienia kawy i papierosów. A propos zamartwiających się: ja właśnie zaczynam się obawiać usg genetycznego i badań prenatalnych, które mam za 2 tyg. Kobieta w ciąży zawsze znajdzie sobie powód do zmartwień, hormony... Mimo wszystko jestem w tej ciąży wiele spokojniejsza niż w poprzedniej. Wtedy panikowałam bez przerwy.

P Madzia- szacunek.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    P_Madzia - gratulacje!!!

Gilese - o kurczaki, trzymam kciuki, żeby mały nadgonił! No i żeby Cię nie trzymali za długo...
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    kasiakuzniki wiem co czujesz... Ja dzis jade do tescia na imieniny i bedzie tam jak zawsze zrezta smietanka ludzi z okolic- rodzina dosc dobrze sytuowana jednym slowem wyzsza pierdolencja a ja taka gruba nie mam w co sie ubrac w dodatku wszyscy beda pytac a kiedy a co a jak?...
    A jedna ciotka tam jest co jest taka wscipska i ogolnie bleee ze normalnie az mnie w dolku sciska jak pomysle ze moze tam przypadkiem byc- oby jej nie bylo....
    Ze dwa lata temu na imieninach dastapilam zaszczytu siedziec przy niej wazylam wtedy moze 59kg a przy moich 171 to wcale nie duzo a ona do mnie nie jedz tak duzo bo przytyje... No normalnie w myslach jej pierdolnelam... Isc na impreze a niczego nie sprobowac to chore dla mnie a tu taki tekst... Aha a ta ciotka ma dobre 100kg i jest ogromna.

Szkoda ze akcja porodowa mi sie dzis nie chce zrobic chetnie bym ominela dzisiejsza impreze
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Biri, ciocia zapewne obawiała się, że dla niej zabraknie. Jeśli naprawdę nie masz ochoty,to wymów się złym samopoczuciem- na tym etapie każdy zrozumie.

Mam intymne pytanie dziewczęta: ma któraś z dupskiem problemy? U mnie zaczęły się od paru dni problemy z hemoroidami i dupa swędzi i piecze jak diabli. Można na to stosować w ciąży jakieś maści?
    --
  1.  permalink
    cześć wszystkim w ten miły sobotni poranek - mnie chyba dzisiaj wszystko naszło od razu: mam mleczarnię zamiast biustu, nie mam już kaloryferka na brzuchu tylko oponę, popłakałam sobie, ze nie mam się w co ubrać, zwymiotowałam po raz pierwszy w ciąży po zjedzeniu grejpfruta i denerwuję się przed jutrzejszą wizytą u lekarza - idę do nowego, bo ostatnia ginka mi się jednak nie podoba - no nic mamy na dzisiaj w planach basen i bilard, wiec może mi przejdzie
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Biri, Tobie też współczuję. Ja od miesiąca odmawiam wizyt u kogokolwiek i do domku też nie zapraszamy - nie czuję się na siłach, nie czuję się na tyle komfortowo, żeby wyłazić "do ludzi". I powiem Wam, że o tyle fajnie, że spokój psychiczny zagwarantowany :DDD

Peppermill - ja niestety mam :((( Nie wiem, jak w I trymestrze, ale teraz pozwoliła mi na czopki Hemorectal i maść przeciwko swędzeniu. Ale dopytaj się lekarza...
    --
  2.  permalink
    biri
    olej ciotkę - zawsze się moesz odwdzięczyć tekstem: ale ciocia się otatnio pięknie zaokrągliła, do twarzy z tym cioci :-)
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    niestety chyba juz sie nie wymigam bo sie zgodzilam tam isc... No ale jakby sie porod zaczal to by bylo super... Niestety nic go nie zapowiada wiec lipa - zacisne zeby i jakos sie przemecze bede udawac ze nikt sie na mnie nie gapi.
    Teraz ladnie posprzatalam w domku, zmienilam posciel, robie juz drugie pranie i niedlugo skoncza mi sie pomysly czym sie zajac i bede zmuszona polezakowac a przy lezakowaniu to sie raczej nie urodzi ;p

a jak wysoko powinna byc szyjka pod koniec ciazy? Bo u mnie jest tak wysoko ze nawet jej palcem nie siegam... Wiem jedynie ze we wtorek byla na 1palec otwarta
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    kapelusznick - zarabisty tekst postaram sie go zapamietac i wykorzystac ;p
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Biri, a nie możesz powiedzieć, że czujesz się dzisiaj nie najlepiej? W końcu jesteś na końcówce i z dnia na dzień sytuacja się zmienia ;)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Madzia gratulacje prawka!!!:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    cześć dziewczyny jestem już w domu po zabiegu, fizycznie czuję się dobrze a psychicznie też daję radę, jak wróciłam to moja córka zasypała mnie opowieściami co robiła z tatą jak mnie nie było, nie można się przy niej smucić, jest lepsza niż nie jeden psychoterapeuta
    dziękuję za wsparcie w tych trudnych chwilach, życzę Wam wszystkiego co najlepsze, będę was podczytywać ale po cichu, może czasem coś napiszę, teraz muszę "wylizać rany".
    buźka
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    żyję :)
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    biri: Szkoda ze akcja porodowa mi sie dzis nie chce zrobic chetnie bym ominela dzisiejsza impreze

no ja też od czwartku na to liczyłam ale jak widać mała ma inne plany!! no ale co się dziwić do terminów mamy jeszcze czas....;/ a ja nawet kurwa przepowiadających skurczy nie mam:confused::neutral: jeszcze waga małej 3650 to za dwa tyg będzie ponad 4kg ważyła boję się że mocno mnie poharata..... nic szkoda gadać nic mi humoru nie poprawi i jeszcze riposty że jestem gruba co wiem matko Kochana:devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Kasiu, już bliżej niż dalej, pochodź, porób coś co przyśpieszy poród - jeśli tego chcesz...

ja mam tylko twardnienia brzucha... i przy tym brakuje mi tchu...
    i od wczoraj wzdęcia aż brzuch mnie w dole kłuje ;/
    dalej mamy awarię;/ podobno ma potrwać do 10.03;/ pojebało ich!
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    gienia83: Kasiu, już bliżej niż dalej, pochodź, porób coś co przyśpieszy poród - jeśli tego chcesz...

już wszystko mam posprzątanie już nie mam co robić no:(
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    kasiakuzniki: już wszystko mam posprzątanie już nie mam co robić no:(

przysiady kochana :)
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    kolaniska mi siądą.... wczoraj nawet pokrowiec z wielkiego materaca prałam i w ogóle masakra........... gdy by nie ten spęd dzisiejszy to pewnie nie było by tak źle....... i żałuję że nie mam piłki siadła bym na niej i się pokręciła!!
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    pilke mozna w zabawkowym sklepie dostac za grosze, taka dla dzieci do skakania
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    to dziś już nie kupimy ale może jutro się uda!! mam jeszcze okna do umycia ale mamy od 3 dni takie wiatry że się nie da okna otworzyć!!
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    ok ja trzymam kciuki kochana, ja sie odezwe jak naladuje laptopa... to papa
    oddam wzdęcia w dobre ręce!
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    hehe za wzdęcia dziękuje ale rozwolnienie wezmę by sie skurcze ruszyły:D:devil:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    dziewczyny dziś po popołudniu zaczynamy akcję przenoszenia Fela do drugiego pokoju, proszę trzymać kciuki co by akcja została zakończona sukcesem, choć ja to jakoś czarno widzę :(.

Byłam dziś w sklepie ogrodniczym na szopingu i kupiłam mnóstwo nasionek zamierzam w tym roku wyhodować swoją sałatę od której jestem mega uzależniona :)
    --
  3.  permalink
    P_Madzia - gratulacje :))

CiastoMiłości moim zdaniem to początek ciąży gorszy zdecydowanie niż końcówka. Bo teraz mogę sobie popatrzyć na mój brzuch i wiem co jest grane. i inni też. A na początku było mi smutno i źle a nikt nie rozumiał dlaczego. Wyglądało jakbym się w ogóle z dziecka nie cieszyła.

Ja bym też już powoli chciała żeby mnie rozpakowali, ale mój pan doktor wraca z urlopu dopiero w przyszłym tygodniu i będziemy oglądać ile młody urósł i kiedy go rozpakujemy. Mamy jeszcze trochę czasu co prawda i tak myślę, kiedy myślę o tym, że torba szpitalna w dalekich planach ;) muszę w końcu ją spakować. :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    :thumbup:
    -- ,
  4.  permalink
    mkd: Byłam dziś w sklepie ogrodniczym na szopingu i kupiłam mnóstwo nasionek zamierzam w tym roku wyhodować swoją sałatę od której jestem mega uzależniona :)

A znacie ten sposób na domową sałatę cały rok?
    2 nasionka do puszki po groszku trzeba wysiać. Ja używam puszek po kocim jedzeniu, bo mam ich mnóstwo i sałatka pięknie rośnie :D
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    kasiakuzniki: hehe za wzdęcia dziękuje ale rozwolnienie wezmę by sie skurcze ruszyły:D

apijesz ta herbate z lisci malin? mam zamiar dzis kupic ;]
    --
  5.  permalink
    a na rozwolnienie polecam dietę cukrzycową :) dużoooooo błonnika i jelitka pracują także aż się rodzić chce....
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    CiastoMiłości: Cera okropna , wlosy jakies liche. Wygladam jak wrak czlowieka. Glowa boli... Czy Was tez dopadaly takie chwile zwatpienia....??

Miałam dokładnie tak samo, nie powiem, żebym teraz cudnie wyglądała, ale humor zdecydowanie lepszy. Dla mnie I trymestr był okropny. Latałam co chwilę do kibelka sprawdzić, czy nie plamię :shamed:. Teraz cały tydzień super się czułam, dużo pracy, nadgodziny, nawet dzisiaj byłam w pracy, ale nie wiem, czy się przeforsowałam, czy to pogoda, bo kiepsko się czuję :confused:. Oby tylko mnie choróbsko nie dopadło, profilaktycznie prenalenu się napiłam.

Dziewczyny od kiedy kupowałyście coś dla maluszka?
    Póki co zainwestowałam w siebie - spodnie ciążowe (jaka ulga - musiałam sobie pasek luzować przy siedzeniu, a ta guma wspaniała jest) i balsam i oliwkę dla kobiet w ciąży :bigsmile:.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    gienia ja pije herbate z lisci malin ale na rozwolnienia to nie dziala hehe
    domniemany efekt zobacze dopiero w dniu porodu...
    Kup, kup sobie moze akurat jest pomocna i na pewno paskudna w smaku ale nawet ja juz sie przyzwyczailam

madzinka- ja ubranka i wogole cokolwiek to zaczelam kupowac koniec 6mies a poczatek 7 z tym zeubranek nabytych przez siebie to mam kilka szt reszte dostalam od rodzinki a najwiecej tyle ze uzywanych to mi szwagierka pozyczyla.... ;)
    --
  6.  permalink
    Kakai: hej witam w sobote! zwazyłam sie jak co tydzień i przekroczyłam już 70kg:cry:

Ja mam już niecałe 72kg!!! :shocked::shocked: Normalnie dziś pierwszy raz odczułam te +++ kilogramowe po 5-ciu kilometrowym spacerze! Nogi bolą, biodra bolą, pachwina prawa przypiczkowa też ale skutek spaceru pozytywny - ostatecznie wybraliśmy szpital. :smile:

kasiakuzniki: już wszystko mam posprzątanie już nie mam co robić no:(

gienia83: przysiady kochana :)

Przysiady??!! Co tam przysiady! SEKS nie przysiady!:bigsmile::bigsmile:
    --
  7.  permalink
    kasiakuzniki: ale mamy od 3 dni takie wiatry że się nie da okna otworzyć!!

:bigsmile::bigsmile::bigsmile: Chciałam ten tekst tak opatrznie skomentować ale nie będę taka. Chyba zmęczenie pospacerowe siada mi na łepetynę. Kasia byliśmy dziś w Askot. Wybór ogromny, ale faktycznie chyba zdecydujemy się na część zakupów na allegro bo chociaż produkty identyczne (producenci) to ceny niższe na all. Ale to wiadomo, że na allegro zazwyczaj taniej... Ale wózek widzieliśmy, taki skórzany, bombowy, patrzę na cenę i... 4600zł. Ups. :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    ja chcę lodaaaa :( tak mi się wychodzić z domku nie chce... a Ukochanego brak - zarabia na te moje lody ;)))
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    katarzynah1987: Chciałam ten tekst tak opatrznie skomentować ale nie będę taka

Haha, ja to samo, pierwsze co mi do głowy przyszło ;)))

A ja kurczę cały czas chodzę, nerki mnie wtedy nie bolą. Siedzieć nie mogę, stać nie mogę, leżenie jeszcze jakoś ujdzie. Ale najlepiej się chodzi :)
    --
  8.  permalink
    The_fragile: Haha, ja to samo, pierwsze co mi do głowy przyszło ;)))

Podobnie myślimy. :devil: No i super! :smile:
    Kasiu, gdzie jesteś? "Imieninujesz się" z rodzinką czy może jednak rodzisz?
    --
  9.  permalink
    my byliśmy puszczać taki wielki latawiec i było super :)
    pokusiłam się za to na kawałek czekolady i cukier zaszalał :( wrrr
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    katarzynah1987: Kasiu, gdzie jesteś? "Imieninujesz się" z rodzinką czy może jednak rodzisz?

e tam rodzisz nawet wiatry nie pomogły:D:D:cool: jesteśmy już w domku nogi mi tak spuchły że aż pieką i o!!! ale całe szczęście za bardzo mi nie dogryzali że jestem gruba:devil:
    a herbatkę pije ale raz dziennie jest ohydna zaparzam czekam aż ostygnie dodaję soku malinowego i pije jak lek na raz z zatkanym nosem...
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    a gdzie wy wszystkie jestescie ??? w tv nic ciekawego nie ma....
    --
  10.  permalink
    ja jestem :) w tv rzeczywiscie wielkie G leci :P dzisiaj jakas rozdrazniona jestem, mam nerwa na wszystko ;/
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    a ja wrocilam rozczarowana targami ale zakupilismy dzis bryke i fotelik dla Malej, siedze i podziwiam i skladam i montuje na przemian gondole i fotelik... Ah ile radochy:) na sucho po mieszkaniu jezdze bo to w cale nie jest takie proste- prowadzenie wozka;p
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Flavia a jaki wózek kupiliscie?

My mieliśmy podjechać na targi, ale jakoś wiatry nas powstrzymały :smile:
    mówisz, nie ma czego załować?
    --
    •  
      CommentAuthorgilese
     permalink
    A ją leze i czekam na północ, mam wtedy lyknac tabletke na ciśnienie i mogę iść spać. :) mam nadzieję że mały rośnie. Mam niestety białko w moczu, chyba zaczęliśmy wyścig z czasem, ile mały jeszcze urośnie i ile mój organizm wytrzyma... ech... to nie tak miało być :(
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
    • CommentTimeFeb 26th 2012
     permalink
    dobry wieczór :)
    Gienka przyszła - żadnej nie było - Gienka poszła - przyszły wszystkie - STANDARD;D

WITAMY SIĘ W 38TYG :)
    --
  11.  permalink
    witam wszystkie :-) a ja dzisiaj w dobrym nastroju czego i Wam życzę
    wczorajszy bilard chyba dobrze mi zrobił :-)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.