Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorillan
    • CommentTimeFeb 26th 2012
     permalink
    Gilese, no to obyś jak najdłużej poleżała w tym dwupaku!
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    oj bedzie sie dzialo... :))))))

Ja mysle, ze to pierwsze oznaki zimy zachecily do igraszek w cieplym lozeczku :))))
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    illan a nie brakuje ci tygodnia do "nie wcześniaka" ??? bo to się liczy skończone tygodnie a ty masz wg suwaczka skończonych 36tc ?? chyba, że suwaczek inaczej pokazuje.....

co do pogody to ja tam wiosny nie czuje - dziś śnieg sypał w KRK i wiało tak, że się z domu wyjść nie chciało....
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Witam z patologii ciazy, wczoaj wieczorem wystraszylo nas male plamienie i zostawili nas na obserwacji. Dzisiaj plamienia brak, dupsko boli od lezenia. Z PATI. wsio ok, puls 150 a mamusi 100, rozwija sie dobrze, wazy juz prawie 400 g. Trzymajcie kciuki abym jutro wyszla.
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
    • CommentTimeFeb 26th 2012 zmieniony
     permalink
    Patrz kasiek jaki dziwny kraj! A na zachodzie Polski dziś 13 stopni było i słońce dawało pełną parą:))) A! I po śniegu nie ma już ani śladu od jakiegoś tygodnia:)))

Za dziewczyny w szpitalu:thumbup::thumbup::thumbup: Wszystko będzie dobrze:thumbup::thumbup::thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    madzinka83: Flavia jaki wózeczek kupiliście?

mutsy urbanrider'a:)

biri: gdy my kupilismy wozek i to byl chyba 31tc u mnie to ja bylam tak podekscytowana, ze mala to chciala mi pepkiem wyjsc tak mi buszowala po brzuchu z radosci... Pozniej wozek jeszcze 2 dni stal u nas w pokoju i tak na niego patrzylam i nie moglam sie cory doczekac

dokladnie tak samo jest u mnie:)

gilese: Niestety nie wyjdę stąd już w dwupaku i wygląda na to, że trochę namieszam na liście... póki co leżymy, rośniemy i czekamy...

kochana trzymaj się, leż a na pewno dobrze będzie! i nie ma wyprzedzania, możesz urodzić, ale dopiero po mnie.

na szkole rodzenia jestem "najstarsza" ( srednia 26-30tc) wczoraj jak bylimy na cw z fizjoterepełtką to podobno oczy zrobiła jak sie dowiedziała, że ja 33tc... pewnie się przestraszyła, że ukończe szkołe w 38 tyg, ale nie mogłam iść wcześniej przecież ( leżakowanie na patologi). jak mi wody odejdą na szkole odzenia to przynajmniej nie będe miała daleko na porodówkę- 2 piętra ;]
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    mag_dre: Trzymajcie kciuki abym jutro wyszla.

zacisniete :thumbup:

We wloszech po 20stopni od 3dni a "kupy" sniegu jeszcze sie nie roztopily ;)

flavia ja zaczynam kurs 5marca (trwa 2miesiace) ... nie bede nalezec do tych "najmlodszych" raczej sredniak :)
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    mag_dre: male plamienie i zostawili nas na obserwacji. Dzisiaj plamienia brak

Mag_dre a lekarze mówili co mogło być przyczyną tego plamienia?

Gilese trzymaj się
    --
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    hej dziewczyny :)) nie jestem w stanie Was doczytac takie mam tyly:(( ale zorientowalam sie ze zadna nie urodzila:))
    za lezace w szpitalu zaciskam kciukasy trzymajcie sie dzielnie kobietki:))
    ja w dalszym ciagu wymiotuje i w dalszym ciagu ledwo zyje, nawet sie juz chyba do tego przyzwyczajam ze lozko, toaleta i lozko:((( ale jeszcze troche...

a jak sie miewa gienia??? kasiakuzniki??? nie rodzicie kobietki??
    milego wiczorku wszystkim:))
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    Hanny: Wrzucę listę, to może się coś ruszy:devil:
    Hanny: Dziewczyny z czołówki liczę na Was;) Pogoda już piękna;) Można pokusić się o spacerki z wózkiem;)

nasze maluchy mają jeszcze czas więc spokojnie listę opuścimy o czasie bądź po:D
    gilese: Mieliśmy dziś usg, lekarz bardzo dobry się na obchodzie trafił,

mam nadzieję że wszystko się jakoś ułoży i mały nabierze masy ile trzeba:)
    mag_dre: Dzisiaj plamienia brak,

kciuki zaciśnięte i żadnych więcej takich wybryków!
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Gilese, duuużo zdrówka Ci życzę i niech mały rośnie!!! Dobrze, że takiego speca tam masz chociaż i że jesteś pod opieką lekarzy.

Illian, gratki, ale w szpitalach ciąża donoszona liczy się od 36t6d - przynajmniej w tych, co ja odwiedzałam :D

Mag_dre - oby Cię wypuścili jutro :)
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    ewelinda29 juz blizej niz dalej .....34tygodnie za toba ..... malo juz zostalo "drogi" przed Toba :) tuz, tuz za rogiem.... i bedziesz tulila dzidziusia :)
    --
     permalink
    nessie: 34tygodnie za toba ..... malo juz zostalo "drogi" przed Toba :) tuz, tuz za rogiem.... i bedziesz tulila dzidziusia :)

taaa wiem dlatego staram sie byc silna i juz nie ryczec :(( poprostu taki moj urok:) jak to mawia moja gin:))
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    wspolczuje Ci Twojego uroku .... ale za niedlugo bedziesz go tylko wspominac...
    mnie wymioty meczyly do 20tygodnia i myslalam, ze gorzej byc nie moze....
    wiem ze latwo sie mowi ale glowa do gory!!!! lzy tu nic nie pomoga :) wyciagnij z szafy jakies ubranko poprzytulaj napewno sie lepiej troche poczujesz :)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    nessie: wyciagnij z szafy jakies ubranko poprzytulaj napewno sie lepiej troche poczujesz :)

Hihi, jak Ewelinda ma taką huśtawkę hormonów jak ja, to wyciągnie ubranko i zacznie szlochać, bo "tooo taaaakieeee pięęęęęęękne" :DDDD
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    o kurcze widzę że się u was dzieje, za dziewczyny w szpitalu trzymam kciuki, ewelinda za ciebie też by cię chociaż na koncówce oszczędziło,
    ginka nie pisze, więc nie rodzi

flavia fajne te wózki są, ja powoli zaczynam rozglądać się za podwójnym,ale wszystkie wydają mi się jakieś ogromne :(
    --
     permalink
    hehe ja nie rycze przez hustawke nastrojow a z bolu wieczorem:(( dziewczyny jak tak wymiotuje sie przez caly dzien z tym niemalym juz brzuszkiem to na wieczor jest masakra:((( nie zycze zadnej:(( ale oczywiscie dam rade...a Jasia doczekac sie nie moge:) i nie bede miala napewno mu tego za zle:))
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Trzymam kciuki za dziewczyny w szpitalach!!!

Ja właśnie kończę weekend pełen rodzinnych imprez a co za tym idzie, pełen dużej ilości jedzenia i wiecie co....? Brzuch mam jak w 7 mies normalnie :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    The_fragile: bo "tooo taaaakieeee pięęęęęęękne" :DDDD

no i zajebisty motyw do szlochania :)))))))
    --
     permalink
    dobra moje drogie ja ide kapac sie i luli:)) mam nadzieje ze jutro bedzie lepszy dzien:))

spokojnej nocki wszystkim:))
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    ewelinda dziekuje ... Tobie rowniez spokojnej nocki :)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Ewelinda, bo Ty biedaku całą ciążę tak :(((

Sliwson, a przynajmniej dobre to jedzenie? :DDD
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    cobraczku ciekawe info o tym żelu, ale cena tez niezła,choć i tak niższa od znieczulenia, trzeba popytać położne co o tym sądzą.
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Julita, nie wwiedza, jutro zrobia mi reszte badan. Jutro tez ordynator podejmie decyzje czy wychodzimy, czy zostajemy. PATI od 21 daje mamusi znac o sobie. Fika i fika co nas cieszy. Dzisiaj obudzilo ja rano ktg dziewczyny, ktora poxniej urodzila w skonczonym 33tc. Sa na wczesniactwie. Odezwe sie jutro jak cos bede wiedziala.
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    mkd: flavia fajne te wózki są, ja powoli zaczynam rozglądać się za podwójnym,ale wszystkie wydają mi się jakieś ogromne :(

jak przeglądałam "wózkowy" wątek to było kilka zdj podwójnych i też mi się jakieś to dziwne wydaje, ale ja póki co nie musze się za takowymi oglądać:)
    coś na pewno znajdziesz, szasu jeszcze "trochę" masz:)

mnie dzisiaj jakoś brzuch boli, ale to tak jakby ze zmeczenia, Mała próbuje przez brzuch wyjść i to powoli zaczyna być uciążliwe... normanie mnie skóra i mięśnie bolą,eh
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    _kasiek_: illan a nie brakuje ci tygodnia do "nie wcześniaka" ??? bo to się liczy skończone tygodnie a ty masz wg suwaczka skończonych 36tc ??
    The_fragile: Illian, gratki, ale w szpitalach ciąża donoszona liczy się od 36t6d

Ja tam się nie znam, ale moja bratowa urodziła synka równo 36w0d i mówiła, że całe szczęście bo dzień wcześniej by go za wcześniaka uważali. Poza tym ponoć jest jeszcze zasada 2,5kg dziecka, a mój gin już 16.02 mówił, że mały mniej nie waży. Do tego i w tej i w poprzedniej ciąży gin koło 36 tygodnia odstawia mi wszystkie leki "podtrzymujące", a z tego co mi się przypomina to w pierwszej ciąży właśnie jak skończyłam 36 tydzień kazał mi się uaktywnić..

Mag_dre, bez takich wybryków!! :wink:

EDIT: jednak doczytałam na stronie o wcześniakach, że ma być skończone 37 tygodni :(( no to czekam do piątku z porodem :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    na mnie nie macie na razie co liczyc, nie mam zadnych oznak nawet przepowiadajacych... Za to teraz jestem w tak bojowym nastroju ze bym rozszarpala kazdego co by probowal cos mi zrobic na przekor...
    Sobie nadal moge chciec urodzic ale to nie ode mnie zalezy...
    Mowie wam jestem wsciekla o wszystko:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
    • CommentTimeFeb 27th 2012
     permalink
    witam się dziewczynki w poniedziałek:)
    biri: na mnie nie macie na razie co liczyc, nie mam zadnych oznak nawet przepowiadajacych... Za to teraz jestem w tak bojowym nastroju ze bym rozszarpala kazdego co by probowal cos mi zrobic na przekor...
    Sobie nadal moge chciec urodzic ale to nie ode mnie zalezy...
    Mowie wam jestem wsciekla o wszystko:devil:

ja mam tak samo ale tak jak piszesz nic nie zrobimy możemy tylko czekać!! a po za tym do terminów mamy jeszcze chwilkę czasu więc musimy czekać gorzej jak minie mi ten 8 to już nie chcę myśleć w jakim będę nastroju!! a mąż mnie jeszcze wkór..... bo prosiłam go żeby nie mówił nikomu nawet teściowej o tym że byliśmy na IP z tym plamieniem bo tp tylko jakieś naczynko po sprzątaniu ale nie musiał się wygadać i teraz dzwoni a ja na złość nie odbieram tel powiedziałam mu że jak powie to będą telefony i że ja na pewno nie odbiorę więc wiedział na co się pisze:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    ale śpiochy!!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    witam się ładnie... z nudnościami jak zwykle i przed śniadankiem :) coś mi się nie chce jeść...
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    w ogóle kobitki ja to mam taką przypadłość, że nie mogę spać w nocy... Budzę się około 2-3 i do 4-5 nie śpię... Miała tak któraś?
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no ja też tak miałam i trwało to długo... wstawałam aż na laptopa i grałam w gry bo nie dało się spać!
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    ponoć hormony tak szaleją ale dlaczego musiałam zgarnąć te najuciążliwsze dolegliwości ciążowe...? ;) ;p ech... jest pięknie :)
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no ja mdłości nie miałam tylko ta bezsenność no i III trymestr ciężki puchnę, mam zdrętwiałe ręce itd.... ale już odliczam dni i godziny:D
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    ja tez budze sie w nocy na siku i czasami tez tak jest ze nie moge zasnac... A od wczoraj wieczorem boli mnie gardlo i dzis w nocy jak wstawalam na siku to szlam przy okazji zrobic sobie miksture na gardlo z wody i soli ale cos mi tym razem srednio pomaga bo boli i boli ale mysle ze jak tak dzis caly dzien poplucze to mi przejdzie

ja mam pierwszy termin tak jak tu podalam na forum a drugi wg mojego lekarza na 7.03. Ale powiedzial ze gdybym do 6.03 nie urodzila to mam w ten dzien do niego przyjsc i ma mi troche pomoc...
    A pamietacie jak mowilam ze powiedzialam mezowi ze teraz ma byc sex co noc... Zebym juz nie musiala do tego gina isc I lipa tydzien minal i nic i jak tu nie chodzic w bojowym nastroju

ciekawe co przyniesie dzisiejszy dzien
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    kasiakuzniki: ale śpiochy!!!!!

halo, halo - niektórzy od 8:00 w pracy !!!!!!!!

illan: EDIT: jednak doczytałam na stronie o wcześniakach, że ma być skończone 37 tygodni :(( no to czekam do piątku z porodem :wink:

spoko - do piątku nie daleko :bigsmile: a leki to podejrzewam, że każą wcześniej odstawić bo przecież one nie przestają działać z dnia na dzień tylko w organizmie jednak jest ich pewne stężenie.

flavia: madzinka83: Flavia jaki wózeczek kupiliście?

mutsy urbanrider'a:)

flavia a jaki ona ma ten koszyk pod wózkiem ?? bo generalnie wózek mi się podoba, ale z fotek w necie wydaje mi się, że on jest strasznie płytki a to mi już nie pasuje.....
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    biri: A pamietacie jak mowilam ze powiedzialam mezowi ze teraz ma byc sex co noc... Zebym juz nie musiala do tego gina isc I lipa tydzien minal i nic i jak tu nie chodzic w bojowym nastroju

ciekawe co przyniesie dzisiejszy dzien

mój też nie da się namówić:P a ja dziś chyba zadzwonię do gin bo chyba moje ciśnienie nie jest za dobre... teraz miałam 141/83;/;/:neutral:
    --
  1.  permalink
    cześć - ja dzisiaj miałam ciekawe przebudzenie
    dzwonię wcześnie rano do mojego męża a tu jakaś kobitka odbiera telefon :devil: okazało się, że zapomniał zabrać komórkę przy kontroli na lotnisku. Podałam pani z kontroli jaki rejs ale samolot niestety już na pasie i telefon do odbioru po powrocie :-) ja w ciąży jestem a mężowi się ten stan udziela :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    poczekaj troche i zmierz jeszcze raz... A nie denerwujesz sie czyms? Moze polez i odpocznij ;)

ja jak przed ciaza mialam zawsze niskie cisnienie ale na mnie normalne w granicach 100... To teraz mam idealne ksiazkowe... To samo tyczy sie rak i nog jak przed ciaza byly lodowate to teraz mam cieplutkie i ciekawe czy po ciazy sie to odmieni
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    kapelusznick- oj konkretnie sie udzielil twoj stan twojemu mezusiowi... Gdyby moj teraz zapomnial telefonu to bym go chyba udusila... A w dodatku gdyby cos sie dzialo to mysle ze sam bylby na siebie zly heheh
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    biri: poczekaj troche i zmierz jeszcze raz... A nie denerwujesz sie czyms? Moze polez i odpocznij ;)

ja jak przed ciaza mialam zawsze niskie cisnienie ale na mnie normalne w granicach 100... To teraz mam idealne ksiazkowe...

leżę właśnie.,.. ja przed ciążą też miałam niskie w połowie miałam książkowe ale tak koło 30tygodnia zaczęło się zmieniać.... ale pewnie wina opuchlizny bo więcej wody do przepompowania...
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Katka, ja mam problemy ze spaniem. Wieczorem same mi się oczy zamykają, a później w nocy 2-3 godziny bezsenne, a na dodatek rano budzę się koło 6-7. Na szczęście mdłości i wymioty mam już tylko rano, w ciągu dnia w porządku.
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    wszystko mozliwe... Nasze organizmy w ciazy sa nieobliczalne- nawet sie nie spodziewalam. No to dobrze ze lezysz niedlugo sie okaze czy cos spadlo czy nie.

Ja tez jeszcze w lozku ;)
    --
  2.  permalink
    Czesc Dziewczyny!
    Dzisiaj obiad mam wiec zostaje tylko posprzatac w domu i mozna sie obijac.Mloda w przedszkolu to mam troche czasu dla siebie;) Ja narazie cisnienie mam ok i bardzo sie ciesze bo leczylam sie na nadcisnienie.
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    nic na razie dalej 140/90 brzydkie..... poczekam teraz do 12 i jak się nie zmieni to telefon do gin...
    --
  3.  permalink
    Witam się poniedziałkowo

Katka też tak miałam ze snem od samego początku ciąży, wybudzałam się kilkakrotnie w nocy. Było to straszne, bo chodziłam cały czas do pracy i wieczorami musiałam odlecieć na kanapie, bo już nie dawałam rady. Pocieszę Cię, że od ok. 13tc przeszło jak ręką odjął i do dziś przesypiam całe nocki. Będzie lepiej zobaczysz :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    a lykasz cos na cisnienie?
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    Natalaa: a lykasz cos na cisnienie?

nie mam właśnie żadnych leków... u lekarza mam zawsze ładne.... ostatnio na IP miałam 140/80 pani poczekała 5 min i potem było 120/80... nic sprawdzxę jeszcze po południu i zadzwonię jak coś..
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    The_Fragile: Sliwson, a przynajmniej dobre to jedzenie? :DDD

No właśnie pyszne! Obiad wczoraj był u mojej mamy a ona pracuje jako szef kuchni więc.. :hungry:
    Dziś na szczęście brzuszek wrócił już do normy:)

Ja dziś też spać nie mogłam bo bolał mnie kręgosłup... Ale w tak dziwnym miejscu, że jeszcze mnie tam nigdy nie bolał. To się chyba nazywa odcinek piersiowy kręgosłupa... Jakby na linii paska od biustonosza. Nie mogłam się normalnie schylić a jak mnie mocniej złapało to miałam problemy z oddychaniem... Zastanawiam się od czego tak bolało?!?

U nas wózek też już wybrany ale kupimy dopiero jak sprzedamy stary:) Będziemy się z chłopakami wozić podwójną bryką:D
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    hmmm, to ciekawe wtedy... u mnie tylko raz u gina było wysokie. w domu zawsze ładne. i dopiero w dniu porodu znów było wysokie, ale to wiadomo -skurcze itd.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.