Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorKasiaMW
    • CommentTimeFeb 27th 2012
     permalink
    a ja właśnie na odwrót tydzien temu jak byłam na ktg w domku miałam włąśnie 140/87 i jak byłam pokazać mu zapis to wyprosiłam żeby zmierzył mi ciśnienie i było 128/79 więc ja nie wiem.... muszę się trochę poruszać może woda trochę ruszy i ciśnienie ciut spadnie....
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Kasia wysokie ciśnienie pod koniec ciąży to chyba zawsze warto skonsultować z ginem.
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Witamy się poniedziałkowo. Wpadam tylko na chwilke, nie miałam dostepu do neta przez remont i do nadrobienia ponad 1600postów !!! nie dam rady.
    Gratuluje rozpakowanym:clap:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    sliwson: Kasia wysokie ciśnienie pod koniec ciąży to chyba zawsze warto skonsultować z ginem.

tak też zrobię... aj czemu zawsze musi coś być:(
    --
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Cześć dziewczyny witam się w 30 tygodniu! Życzę zdrówka wszystkim ciężarówkom, które leża w szpitalu :bigsmile:
    Sama leżałam już dwa razy i wiem, że jest ciężko
    -- [url
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    gilese trzymam kciuki żebyś jak najdłużej wytrzymała, odpoczywaj, staraj się nie zamartwiać, będzie dobrze!!

Dziewczyny widzialyście nową reklamę Dove men? rewelacja.... :beard:
    --
    •  
      CommentAuthorOsorya
     permalink
    Cześć laseczki:)

Chciałam się pożalić,że wróciły mi mdłości;P Nie trwają cały dzień,ale z rana lub wieczorem są.Na razie bez wymiotów.Masakra:P
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    Osorya nie przejmuj się bo mi mdłości nawet na chwile nie przeszły. Ba nawet wczoraj zbalamucilam męża a po" natychmiast polecialam puścić pawia. Ot taka romantyczna i seksowna jestem :)))))I
  1.  permalink
    Haha, a ja dzis siebie sama zbalamucilam przez sen, masakra, ja juz nie chce tych snow :P a co do nie spania w nocy to ja tez tak mam, ze przebudze sie na siusiu i pozniej sie mecze zeby zasnac;/
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Hej, przyszłam ponarzekać ;(
    w nocy nie mogłam spać - myślałam, że mnie rozerwie, mały się pchał tyłkiem i pipą;/
    na dodatek w nocy jak już zasnęłam to dwa razy obudziłam się z orgazmem;/;/ teraz ledwo się poruszam;/ pip kłuje;/
    na dodatek budząc się pip miałam całą mokrą, nie był to śluz, ani nie miało zapachu ;/
    wyskoczyły mi ''diody'' na twarzy ;/ brakuje jeszcze żeby się świeciły;/;/
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    gienia83: na dodatek budząc się pip miałam całą mokrą, nie był to śluz, ani nie miało zapachu ;/

ja też tak mam ale to raczej nie wody bo w dzień spokój!!
    a ty się ciesz że mały się tam pcha to tylko znak że już nie długo moja jakoś jeszcze wysoko....
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    kasiakuzniki: a ty się ciesz że mały się tam pcha to tylko znak że już nie długo

szkoda ze to moje '' nie długo '' trwa już dłuzszy czas :) hehe
    --
  2.  permalink
    Gienia widze, ze masz to samo co ja :P tylko mi sie jeszcze dziec nie pcha na zewnatrz:P tez dzisiaj sie obudzilam po "dojsciu" po jakims snie erotycznym:P
    --
  3.  permalink
    Dziewczyny cisnienie 120/69 tetno 91 to wporzadku jest?Bo cos mi sie wydaje ten dol za niski....
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    kuleczka_69: "dojsciu" po jakims snie erotycznym:P

ja się zastanawiam skąd to się bierze hehe :) mąż mnie zbałamucił i potem jeszcze przez sen ''doszłam'' a nawet nie wiem co mi się śniło... najgorsze to, że myślałam że mnie rozerwie ;/ jak się przebudziłam ;/
    zaraz ide myc okna :)
    --
  4.  permalink
    gienia83: ja się zastanawiam skąd to się bierze hehe :)

powiem Ci, ze ja tez... mnie maz niestety nie balamuci, bo mamy zakaz;/ mam niedosyt :P
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    kuleczka_69: bo mamy zakaz;/ mam niedosyt :P
    to zrozumiałe ;D ale co ze mną nie tak ;p;p hehe
    --
  5.  permalink
    I jeszcze zeby te orgazmy byly jakies mozliwe, to teraz sa takie mocne, az mi piczka cala pozniej pulsuje :P
    --
  6.  permalink
    kuleczka_69: I jeszcze zeby te orgazmy byly jakies mozliwe, to teraz sa takie mocne, az mi piczka cala pozniej pulsuje :P

To dobrze:bigsmile:Ciaza wzmaga doznania :wink:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    kuleczka_69: o teraz sa takie mocne, az mi piczka cala pozniej pulsuje :P

haha skad ja to znam:)
    dzis myslalam ze maly mi dupa wylezie hahaha
    --
  7.  permalink
    Az czasami mam watpilwosci, czy to aby dzidzi nie szkodzi...ale podobno nie szkodzi... musze dzisiaj podjechac do lekarza po zwoilnienie, bo w piatek jak bylam to danych poracodawcy zapomnialam lol
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Ja na przekur wszystkim!
    Spie do woli... zasypiam kolo 23,00,24,00 ... wstaje 9.00,10.00... 10godzin co noc chyba wystarczy? :)
    Oczywscie sa przerwy na siusiu ale robie to po omacku ... jak tylko przyloze glowe do poduchy zasypiam... wiec nie ma zle :)
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    136/77 więc trochę spadło!! czyli jednak ciągłe leżenie mi szkodzi bo ta woda nie ma jak się ruszyć!!
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    a więc Kochane dziś chyba taka noc, bo ja też doszłam przez sen... :) ale niestety też niedopieszczona jestem, bo mamy z moim P. zakaz od samego początku. Ale to przyjemne nawet... ;p
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Cobraczek: To dobrzeCiaza wzmaga doznania

A po ciąży jest jeszcze lepiej :devil::devil::devil:
    --
  8.  permalink
    katka_81: Ale to przyjemne nawet... ;p

No przyjemne, przyjemne...:P heh Hussy mi to jeszcze daleko do tego by sprawdzic jak jest po ciazy :P
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    katka_81: a więc Kochane dziś chyba taka noc, bo ja też doszłam przez sen... :)

zbiorowe dochodzenie ;p :devil:
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Witam, my juz po obchodzie, mamy malutkie rozwarcie i pewnie z tad to plamienie. Zwiekszyli mi z 6g mgna 8g i zamiast dupastonu mamy luteine aby omijac watrobe. Zostajemy nadal w szpitalu, tylo nie wiem jak dlugo, pewnie wieczorem sie dowiem, jak bedzie wieczorny obchod. Ciezko sie pisze z komorki, wiec co jakis czas bede dawac info co i jak.
    --
  9.  permalink
    Hussy: A po ciąży jest jeszcze lepiej

Wiem wiem:bigsmile::bigsmile:

Jak maz wroci to z lozka nie wypuszcze hehehe:tongue:W ciazy z Emila tez ciagle jak kroliki :tongue:
    --
  10.  permalink
    mag_dre: Witam, my juz po obchodzie, mamy malutkie rozwarcie i pewnie z tad to plamienie. Zwiekszyli mi z 6g mgna 8g i zamiast dupastonu mamy luteine aby omijac watrobe. Zostajemy nadal w szpitalu, tylo nie wiem jak dlugo, pewnie wieczorem sie dowiem, jak bedzie wieczorny obchod. Ciezko sie pisze z komorki, wiec co jakis czas bede dawac info co i jak.

Trzymaj sie kochana i dawaj znac co i jak.Bedzie dobrze.
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    mag_dre trzymam kciuki za powodzenie :)
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    mag_dre mocno trzymam za Was kciuki!!!!
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    mag_dre:thumbup::thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    mag_dre zaciskam kciuki:):):
    --
  11.  permalink
    Hej,
    my już po ktg kolejnym. Kolejne skierowanka na badanka w torbie - morfologia i mocz do zrobienia + HBs ale to chyba odpłatne jest bo lekarz skierowania nie chciał dać, m. in. tłumacząc tym, że to chyba jakieś widzimisie szpitala, że wymagają wynik tego badania do porodu... No zgłupiałam. Nie to nie, zrobię sama w labie...

Zakupiłam truskawki (oczywiście w Biedronce) i zrobię galaretkę na deser na później.

U nas też wiosna za oknem tylko troszkę wieje co sprawia chłodek ale słońce świecące nastawia wiosennie do życia. :smile:

I u nas też ciąża donoszona już, tak :smile: Albo od jutra dopiero...
    --
  12.  permalink
    _kasiek_: a ty masz wg suwaczka skończonych 36tc ??

Kasiek ja to np. słyszałam, że wg jednych źródeł ciąża donoszona to skończony 36tc, gdzie indziej, że skończony 37tc więc u mnie i illan jakby sugerować się tygodniami z opcji nr 1 to donosiłyśmy. :smile: Ale to też waga bobasa ma wpływ, myślę, że u nas obu ważą "dobrze"... :smile:
    --
  13.  permalink
    katarzynah1987: I u nas też ciąża donoszona już, tak Albo od jutra dopiero...

:clap:

Jaaaa tez juz tak cheeee:swingin:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    katarzynah1987: I u nas też ciąża donoszona już, tak Albo od jutra dopiero...

od jutra :) ale juz gratuluje :)
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Teoretycznie donoszona ciąża to skończony 37 tc. Ale tak naprawdę wszystko zależy od oceny lekarza, wagi dziecka itd.
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Dziewczyny, a kiedy poczułyście pierwsze ruchy dzidziusia?
    Ja się tak nie moge doczekać, ze ciagle macam się po brzuchu i wyczekuję :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
    • CommentTimeFeb 27th 2012 zmieniony
     permalink
    kasiakuzniki: ale śpiochy!!!!!

no zgadam się, ja śpioch nr 1:) ale trzeba odespać po tych przerwach w nocy, siusiu robie tylko raz, ale jak sie przekręce to mnie ból kręgosłupa budzi. dokładnie taki o którym pisała sliwson mnie boli miedzy łopatkami tak jakby, po prostu nie umiem sie dobrze na boku ułożyć ;/
    mi pobudkę tuż po 12 urządziła 'teściowa' teraz u niej jest remont i u nas pranie robi:) szkoda, że pralka stoi w kuchni, a łóżko w sypialni stoi przy ścianie graniczącej z kuchnia właśnie:(

kasiek: flavia a jaki ona ma ten koszyk pod wózkiem ?? bo generalnie wózek mi się podoba, ale z fotek w necie wydaje mi się, że on jest strasznie płytki a to mi już nie pasuje.....

a no jest baardzo płytki, mogę Ci cyknąć fotę z jakąś wodą mineralna, czy czymś dla porównania :) dla mnie koszyk nie był priorytetem, najwiekszy problem był z kółkami tym się głównie kierowałam:) zakupy, jak już zacznę robić ja, to sobie coś wymyśle.

mag_dre: Witam, my juz po obchodzie,

leż ile każą :) szyjka się zamknie i wszytsko bedzie ok! wiem jak to jest w szpitalu siedzieć i nie widzi mi się do niego wracać, przed odejściem wód, ale jak trzeba to trzeba. wiec zaciskaj zęby, ja zaciskam kciuki i informuj co i jak:wink:

i znowu te truskawki... :bigsmile::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Ul_cia: Dziewczyny, a kiedy poczułyście pierwsze ruchy dzidziusia?
    Ja się tak nie moge doczekać, ze ciagle macam się po brzuchu i wyczekuję :smile:

W pierwszej ciąży pierwsze bardzo delikatne muśnięcia pojawiły się około 17-18tc. Teraz już około 16tc.
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    flavia:
    i znowu te truskawki...

mi ślinka cieknie na samą myśl - u Nas już ich nie ma w biedronce:(
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    u mnie w pierwszej ok.20tyg a w drugiej ok.17tyg
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink

ja jestem w pierwszej ciąży i też coś koło 17-18tc :) już niedługo :)

gienia83: mi ślinka cieknie na samą myśl - u Nas już ich nie ma w biedronce:(

postanowiłam, dziś jadę po truskawki! i teraz ja Wam smaka będę robiła! o...
    --
  14.  permalink
    U mnie w pierwszej ciazy tez ok 20 tyg a w tej jeszcze nic nie czuje,nadal czekam :wink:
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink

Ja bąbelki czułam już w 12 tc, potem koło 15tc doszło pukanie, a teraz już od 2 tygodni (czyli od 18tc) szaleją, kopią, wczoraj pierwsze czkawki zaliczyliśmy, przeciągają się, walczą z ręką położoną na brzuchu :) Ale to dwójeczka, a mój brzuch nie jest za wielki, więc jak tylko się ruszą, to walą po ściankach :)
  15.  permalink
    flavia: postanowiłam, dziś jadę po truskawki! i teraz ja Wam smaka będę robiła! o...

A nie:tongue: bo ja osttanio robilam nalesniki z polewa z truskwek,kupilam mrozone a z reszty zrobilam kompot i juz mi uszami wychodza:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    No to jeszcze uzbroję sie w cierpliwość - w sumie jeszcze ze 2 tygodnie i juz powinnam poczuć mojego Bąbla :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    flavia:
    postanowiłam, dziś jadę po truskawki! i teraz ja Wam smaka będę robiła! o...

ee wredna ty:P
    to ja dziś PRZEJDĘ pół miasta za truskawkami o! ;p i może urodzę :P
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.