Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorigisowa
    • CommentTimeFeb 28th 2012 zmieniony
     permalink
    Ceri- OK zgadzam się, ale widząc mnożące się wątki-śmieci, ciężko zrozumieć topienie wątku, który mógłby mieć sens w trybie natychmiastowym. Może rzeczywiście doradztwo byłoby lepsze od doświadczonych ciężarówek, ale widzę również to, że ciężko może być się przebić tu z pytaniem o kremy dozwolone czy jedzenie zabronione na "przyszłych mamusiach" zdominowanych przez finiszowy szał porodowy:) Tak czy siak fajnie by było ogólnie ogarnąć trochę wątkownię na forum 28- bo jest niespójna, nie do końca logiczna, nie pogrupowana, chaotyczna w nazewnictwie.
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
    • CommentTimeFeb 28th 2012
     permalink
    igisowa: Tak czy siak fajnie by było ogólnie ogarnąć trochę wątkownię na forum 28- bo jest niespójna, nie do końca logiczna, nie pogrupowana, chaotyczna w nazewnictwie.

Co to, to fakt, ale to chyba najlepiej zgłosić do Damazego :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    dziewczyny przepraszam was bardzo ale ja nadal w dwupaku i zla ze szok...

Pojechalam z mezem do miasta zalatwialismy jego sprawy a skurcze byly tak co 10min zajechalismy na IP a tam 2,5godz czekania skurcze jakby reka odjal przeszly bylam zla ze szok ze nie pojechalam rano jak byly bardzo czesto - zrobili mi ktg i nie wykazalo ani jednego malenkiego skurczu ... Wiec 3godz psu w dupe a zeby bylo smieszniej jak wrocilam do domu to bolesci powrocily na nowo tylko na razie nie patrze co ile sa...

Polozna mi powiedziala ze to co mialam to byly skurcze przepowiadajace a mam przyjechac jak beda regularne co 2min (oby wtedy zdazyc)

takze brzuch nadal sie spina w krzyzu rownoczesnie pobolewa i moze wkrotce cos z tego bedzie... Wczoraj udalo mi sie meza wymolestowac moze dzieki temu cos sie ruszylo... Chyba dzis musimy zrobic powtorke z rozrywki ;) niech to moje malenstwo wychodzi bo bardzo na nia czekam...
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    IGISIOWA ja na tym wątku spędziłam masę czasu i nie przypominam sobie sytuacji, żeby jakaś świeża mamusia [zaraz po teście chociażby] nie otrzymała odpowiedzi na nurtujące ją pytania/problemy...
    i to cżesto gęsto odpowiadały te już z główką wychodzącą z pipki :devil:

a sama jakieś milion pińcet razy pisałam jaki wg mnie jest dobry krem p.rozstępom oraz czy można jeść ser zółty i ananasy [ :cool: ] bo co rusz jakaś nowa zaciążona o to pytała :tongue:

także dla mnie zakładanie wątków dla poszczególnych trymestrów jest zupełnie bez sensu
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    biri: niech to moje malenstwo wychodzi bo bardzo na nia czekam...

Ale tak jutro chcesz?;)
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Eeeeeeeeeeee a może wątki:
    Pierwszy tydzień ciąży,
    Drugi tydzień ciąży
    Trzeci tydzień ciąży...itd...
    Przecież w każdym z tych tygodni coś innego dzieje się z organizmem...
    Hanny: ale nie kapuję dlaczego np. trzydziestolatki (żeby nie było sama niedługo kończę 30) mają przynajmniej 3 swoje wątki:
    1.Trzydziestolatki - staraczki, ciężarówki i odkładające:)
    2.[Utopiona] 30 latki i powyżej- starające się o bebe.nasze opinie,obawy, spostrzeżenia, wnioski.
    3.Staraczki po 30stce - hydepark

1.Funkcjonuje od dawien dawna
    2. Jak widzisz utopiony z powodu powielania tematyki pierwszego
    3. Założony przez grupę osób, które co jakiś czas na forum tworzą kącik wzajemnej adoracji. A po tym jak są przywoływane do porządku, w niewybredny sposób(często przy użyciu łaciny kuchennej) dają do zrozumienia,że im się też coś od tego forum należy. Utrzymują potem sztucznie przy życiu wątek wypisując w kółko jak mantrę zdanie o zachodzeniu w ciążę... Ich potrzeba najswojszego wątku jest tak wielka,że co jakiś czas tworzą coś co już jest, niezgodnie z zasadami i są oburzone,że nie mają przyzwolenia na ich łamanie...
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    TEORKA to że dla nas jest bez sensu, nie znaczy, że inne dziewczyny by się tam nie odnalazły jak przysłowiowa "ryba w wodzie";) Chodzi o to, że i tak jest "syf" na forum, więc albo poukładać jakoś to wszystko sensownie i tego się trzymać, albo "wolnoć Tomku" ;P
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    biri: niech to moje malenstwo wychodzi bo bardzo na nia czekam...

Biri a 29 luty też Ci pasuje? :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorigisowa
     permalink
    TEORKA: i to cżesto gęsto odpowiadały te już z główką wychodzącą z pipki

Dobre:D Trzymam Cię za słowo z kremem i ananasem, jak już oficjalnie dołączę;)

Hanny: więc albo poukładać jakoś to wszystko sensownie i tego się trzymać, albo "wolnoć Tomku" ;P

Dokładnie o to mi chodzi. Albo w jedną (pogrupować wątki dotyczące leków, badań,przebiegu cyklu itp), albo w drugą (każdy zakłada co chce- ale wtedy pomrzemy z bałaganu).
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    no jutro tak srednio ale gdyby urodzila sie jutro kolo polnocy to mysle ze by jej wpisali juz 1.03
    ehhh wszystko przeciwko mnie, w dodatku mam na cos ochote i nie wiem na co a po drugie gardlo i zatkany nos mi dokuczaja brrrr
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Hanny: TEORKA to że dla nas jest bez sensu, nie znaczy, że inne dziewczyny by się tam nie odnalazły jak przysłowiowa "ryba w wodzie";) Chodzi o to, że i tak jest "syf" na forum, więc albo poukładać jakoś to wszystko sensownie i tego się trzymać, albo "wolnoć Tomku" ;P

no ale Hanny gdyby powstał tamten wątek to ten kiedyś by upadł w końcu bo jak wszystkie stąd urodzicie to kto tu zostanie jak te nowe pójdą na nowo powstałe wątki ??
    myślę, że szkoda by tego tematu było
    a znowu jakby część nowych pisała tu a część na wątku I trymestr to by dopiero się bajzel zrobił :/

a na prawdę nie widziałam jeszcze, żeby któraś tu pomocy nie dostała więc tego :wink:

igisowa: Trzymam Cię za słowo z kremem i ananasem, jak już oficjalnie dołączę;)

nie ma sprawy :smile:
    ja dalej się tu czasami udzielam mimo, że już na rozpakowane się przeniosłam
    ale sentyment pozostał :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Jaheira: 2. Jak widzisz utopiony z powodu powielania tematyki pierwszego
    3. Założony przez grupę osób, które co jakiś czas na forum tworzą kącik wzajemnej adoracji. A po tym jak są przywoływane do porządku, w niewybredny sposób(często przy użyciu łaciny kuchennej) dają do zrozumienia,że im się też coś od tego forum należy. Utrzymują potem sztucznie przy życiu wątek wypisując w kółko jak mantrę zdanie o zachodzeniu w ciążę... Ich potrzeba najswojszego wątku jest tak wielka,że co jakiś czas tworzą coś co już jest, niezgodnie z zasadami i są oburzone,że nie mają przyzwolenia na ich łamanie...
    --

Jaheira ja właśnie tego nie kapuję. No dobra - skoro utopiony to czy nie powinien zniknąć (zostać podpięty pod inny?). I co do pkt 3 to właśnie dlaczego czasem Moderator reaguje i od razu przenosi, a czasem nie. Gdzie tu jest zasada? No przynajmniej ja nie widzę;)
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    Moja koleżanka urodziła pół godziny przed północą w Sylwestra i nie chcieli uznać, że to 1 styczeń nowego roku :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    biri: a po drugie gardlo i zatkany nos mi dokuczaja brrrr

oj to lepiej, żebyś za kilka dni urodziła :wink:
    ze mną na poporodowej leżała babeczka z katarem i przy każdym kichnięciu i kaszlnięciu wyła z bólu [z tym, że ona po cc byla....]
    ja sobie nie wyobrażam co ona musiała czuć jak mnie przy mikroruchu wszystko bolało a ona kichała non stop
    masakra :neutral:

chociaż w sumie po SN to chyba kaszel i kichanie nie boli także tego :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Hanny to już pytanie do Moderatora... Moim zdaniem też nie ma sensu powielanie wątków, choć jeszcze jakiś czas temu byłam zdania,że forum potrzebuje świeżości...
    Na pewno problemem jest to,że są tu osoby o powalających stażach kilku dni i uzurpują sobie prawo do zaznaczania swojego bytu poprzez zakładanie bezsensownych wątków. A bezsens polega na tym,że wątki są zwyczajnie tandetną kopią tego, co już jest...
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Ale to, że same je utworzą to luz, bo można jeszcze na początku "nie ogarniać" zasad i działania forum. Za to uważam, że Moderator powinien właśnie utworzyć (nawet dla samego siebie) jakieś zasady i na bieżąco robić porządki. Kopie wątków łączyć, ale traktować wszystkich równo, a nie że jedni zakładają "kopie" a inni już nie mogą;)
    --
    •  
      CommentAuthorigisowa
     permalink
    Albo samo tworzenie wątku+kategoria+tytuł powinno przechodzić przez moderatora. A nie jak jest teraz, dopiero po zgłoszeniu forumowiczek- lądować na dywaniku.
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Hanny: Ale to, że same je utworzą to luz, bo można jeszcze na początku "nie ogarniać" zasad i działania forum.

Ale ja rozumiem,że można nie ogarniać forum i takie tam... Ale zazwyczaj jest tak,że w takim zdublowanym wątku jest informacja od bardziej doświadczonych użytkowniczek o tym gdzie można znaleźć niezbędne informacje... No i wtedy się zaczyna... No bo jakim prawem ktoś zwraca uwagę.

Hanny: Kopie wątków łączyć, ale traktować wszystkich równo, a nie że jedni zakładają "kopie" a inni już nie mogą;)

Zdecydowanie popieram.
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    Dziewczęta te w 1trymestrze, 2 i 3 gienia napisała:

"hej, nie mam neta coś się zepsuło. Odebrałam wynik gbs i jest ujemny.Jednym palcem jestem w szpitalu bo wody mi się sączą. mam jednak nadziejęże wytrzymam do 1 marca" i pozdrowienia.

Ale bym się śmiała jakby igor zrobił mamie psikusa i jutro postanowił wyjść na świat :)
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Jaheira: Ale ja rozumiem,że można nie ogarniać forum i takie tam... Ale zazwyczaj jest tak,że w takim zdublowanym wątku jest informacja od bardziej doświadczonych użytkowniczek o tym gdzie można znaleźć niezbędne informacje... No i wtedy się zaczyna... No bo jakim prawem ktoś zwraca uwagę.

A no to fakt, że można pokornie się przenieść, ale jak już Moderator działa to może nie ma potrzeby wdawać się dalej w dyskusję;)

Dobra, bo teraz my "burdel" robimy i zaraz nas przeniesie na "najmniej potrzebne" ;)

Jak tam? Dotarły jakieś nowe mamusie? Śmiało pytać się:) Ja też się chętnie od kogoś dowiem w końcu jak rozpoznać skurcze? Dalej nie wiem czy ich nie mam jeszcze czy nie rozrózniam:wink::devil:

Znając Gienki szczęście to pewnie jutro wyjdzie;)
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Fausti86: Chce mi sie kapusty kiszonej...

A mi ogórkowej na żeberkach:crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    no zobaczymy bo jak bedziemy zmeczeni to nic nie wyjdzie i trzeba bedzie jutro hehe

ja raczej nie kicham tylko mam zatkany nos co troche i boli gardlo... Ale to wszystko przez moja wlasna gkupote. W niedziele zrobilam desery dla siebie i meza i lody przepijalam goraca herbata. Juz przy pierwszym lyku wiedzialam czym to moze grozic i moje wlasne mysli to wykrakaly.
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Biri ja też tak miałam, że jak tylko dojechałam na IP skurcze, które męczyły mnie całą noc, odchodziły jak ręką odjął... Miałam raz fałszywy alarm. Jak za drugim razem pojechałam na IP i znowu wszystko się uciszyło na wejściu, straciłam całkiem nadzieję... Jakie było moje zdumienie jak mi położna powiedziała, że rodzę :shocked:
    Skurcze znowu poczułam dopiero na porodówce i to po ładnej godzinie. Ponoć czasem stres, adrenalina tak działają na kobiety... W każdym razie mocno trzymam za Ciebie kciuki!!!

Gienia za Ciebie też!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    Hanny: Znając Gienki szczęście to pewnie jutro wyjdzie;)
    --

dokładnie!:devil:
    Hanny: A mi ogórkowej na żeberkach

wczoraj jadlam jednocześnie z truskawkami:devil:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Biri, kurczę co 2 minuty to już tak, hmm... szybko. A masz blisko do szpitala?

Haha, nam wszystkim by Gienka numer wywinęła :DDDDD Gienia, trzymaj się laseczko, nie daj się :D

A co do wątków to już się powtarzać nie będę i po chamsku tylko Wam "ooo" dałam, bo mi się pisać nie chce ;)))
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    Fausti86: ogorkowej nie lubie :p ale ogorki jadlam na kolacje :p

a ja wytłumaczysz to: kapuste kiszoną uwielbiam, pierogi z kapysta i grzybami też, bigos, ale kapusty z grzybami ( bez miesa) już nie zjem, tak samo nie przełknę kapuśniaka i gołąbki 'rozbieram' z kapusty :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    no tak mi położna powiedziała, że gdy zaczną mi sie skurcze regularnie co 2 minuty to dopiero mam przyjechać... do szpitala mam niecałe 30km wiec 20min drogi przy dobrych wiatrach...
    no nic jak na razie co 2 min nie mam wiec sie nie martwie... i bede czekac az moze one beda silniejsze bo te da sie zniesc...
    teraz tak sobie mysle ze szkoda ze nie odzalowalam tej stowki i nie poszlam do swojego gina przynajmniej by mnie zbadał i bym cos wiecej wiedziala a tak wiem praktycznie tyle co poprzednio...
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    może wam się wyda głupie to pytanie...

a czy jest jakaś zależność częstotliwości skurczy do rozwarcia?!
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    Fausti jakby sie uparł to wszystko ma inny smak, ale bigos a kapusta z grzybami?!
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Fausti86: o kurde w ekspresie reporterow jest moja imienniczka

Fausti, a takie rzadkie masz imię?
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    flavia: może wam się wyda głupie to pytanie...

a czy jest jakaś zależność częstotliwości skurczy do rozwarcia?!

ja to nie mam najmniejszego pojęcia na ten temat...
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    biri chyba nie ma takiej zależności jednak... bo ja rozwarcie miałam, skurczy brak... a jak rozwarcie zanikło to sie skurcze pojawiły( a nic nie czułam)
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    biri - nie bój się kochana, jak się zacznie będziesz wiedziała że to TO:wink: Nie przegapisz odpowiedniego momentu.
    A co do skurczy - ja mialam regularne co 3 minuty i juz myslalam że blisko rodzenia a okazało się, że mam rozwarcie 3cm także tego:confused:
    Jeśli skurcze przybiorą na sile a będą rzadziej niż 2 minuty nie wahaj się tylko jedź do szpitala, najwyżej cię odeślą a lepsze to niż rodzić w samochodzie:wink:
    Powodzenia i trzymam mocno kciuki!
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    The_fragile: Fausti, a takie rzadkie masz imię?

no Faustyna chyba :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    hehe..no i Gienia jednak postawiła na swoim:) Mnie się wydaje, że jak się sączą to może nie dotrzymać do tego 1.03, ale 29.02 to przecież też ładna data :devil:
    Gienia, trzymam kciuki, żeby szybciutko i małoboleśnie było :thumbup:

hehe, dziewczyny, ciekawe gdzie zostanie przeniesiona ta wasza dyskusja nt. nowych wątków :tooth: Mnie się wydaje, że powinien powstać wątek o nowych wątkach :devil:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    TEORKA: no Faustyna chyba

Aaaa, chyba że tak, to zwracam honor :)))) Myślałam, że nick jest od Fausta :)

Illian, ale nasz wątek jest wyjątkowy, bo i o dupie Maryni tu można :DDD

Idę spać, bo już późno się jakoś zrobiło, a ja cały czas Rammsteina słuchałam :DDD
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    moj brat (lat 17) pierwsza dziewczyne mial jakies 2 mies temu, ja na fb wszystko wyczailam, ale mama sie pyta go jak ma na imie. Aleks jej odpowiedzial ze Florentyna moja mama w smiech i mowi ze teraz takich imion sie nie daje ( ona 13 lat- tak wiem pedolfilem go nazywalismy:P) to moj brat focha strzelil i powiedzial, ze przekaze...
    :devil: takze mie imiona nie dziwia, gdyby sie okazalo ze Lucja to jednak chlopiec, bylby Bruno, kolezanki mowia ze jak dla psa, ale mi sie podoba... Beda mialy swoje to niech sobie imion szukaja, gdybym miala sie sluchac znajomych jak nazwac dziecko to bylo bu '' no name''!!!
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    a ja mam takie pytanie.. tylko nie wiem jak dokładnie sformułować :D Czy w drugim trymestrze ciąży trzeba delikatnie uprawiać seks, czy można sobie czasem pozwolić na "ostrzejsze" igraszki? :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
    • CommentTimeFeb 29th 2012 zmieniony
     permalink
    nikkitaa: czy można sobie czasem pozwolić na "ostrzejsze" igraszki?

Teraz to trzeba się zastanowić czym dla której pary są "ostrzejsze" igraszki :devil: bo to co jedni uznają za zwykły seks inni mogą określić właśnie jako "ostrzejsze" zabawy a jeszcze inni nazwą to nudną, przedszkolną przepychanką :devil:

Ja tam póki co jestem wyposzczona (siła wyższa) więc i myślenie w tych sprawach mam nieco wypaczone :rolling: ale już wkrótce sobie z mężem odbijemy (za jakieś 4 dni :hugging: )

Ale wracając do "ostrzejszych" igraszek w II trymestrze, to chyba lepiej zrezygnować z pejczy i kajdanek :devil::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
    • CommentTimeFeb 29th 2012
     permalink
    witajcie w zaczętym 40tyg
    -
    no wiedziałam że Gienie nie wytrzyma:D no ale jak chciała taj się jej udało:P zaciskam kciuki oby wszystko poszło super sprawnie:)
    -
    dziewczyny mam pytanie czy te które stosowały na ciśnienie dopegyt też byłyście takie senne i dzidzie tez były spokojniejsze??
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    witaj Kasiu, witajcie dziewczynki :) Ja zbieram się do śniadanka... choć nie bardzo mam ochotkę - te nudności mnie wykończą.
    Wczoraj na poprawę samopoczucia pomalowałam sobie paznokietki na czerwono - uwielbiam :)))
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    katka_81: Wczoraj na poprawę samopoczucia pomalowałam sobie paznokietki na czerwono - uwielbiam :)))

ja też uwielbiam ale na razie nie mogę ale po porodzie sobie odbiję:P no mdłości nie zazdroszczę mam nadzieję że jak wkroczysz w II trym to Cie puszczą:)
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    ech ja też mam taką nadzieję... :) męczą mnie 24h/dobę :D Ale cóż, zniosę wszystko :)
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    u mnie na razie cisza ;(
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    biri: u mnie na razie cisza ;(

spokojnie przepowiadające już były to może nie długo się rozkręci:) mnie tylko w nocy po siku ciągnie brzuch i plecy tak mocniej a w dzień mam kilka napinań takich prawie bezbolesnych.... najbardziej martwi mnie to zatrucie... i że mała jest narażona na działanie leków!!
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    domyślam się biri, że takie czekanie jest najgorsze... Ale najważniejsze, ze już z górki :) Też bym tak chciała :)))
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    kasiakuzniki- powiem Ci ze to tez oznaki jakies... Moje byly silniejsze i wczoraj meczyly caly bozy dzien z przerwa na szpital bo po szpitalu wrocily hehe... Poczekamy- zobaczymy kiedys moje malenstwo musi wyjsc ;)
    co do lekow to na razie nie mozesz sie tak zamartwiac lekarze wiedza co robia i nic zagrazajacego zdrowiu by nie kazali robic- bedzie dobrze ;)

katka- powiem Ci ze ja myslalam tak samo ale wbrew pozorom czas szybko leci i dopiero na koncowce jakos tak zwalnia buuu
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Kurde Dziewczyny mąż odebrał wczoraj wyniki posiewu moczu i wyszła mi obecność jakiegoś świństwa ;-(((
    Staphylococcus epidermidis 10^3/ML moczu

Wygooglowałam, że to jakiś gronkowiec :-/ Jest dużo informacji, że obecność w posiewie może być spowodowana zanieczyszczeniem próbki ale kurcze... ja bardzo na to uważałam... Strasznie się zestresowałam.
    Była któraś w takiej sytuacji?
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    biri: co do lekow to na razie nie mozesz sie tak zamartwiac lekarze wiedza co robia i nic zagrazajacego zdrowiu by nie kazali robic- bedzie dobrze ;)

wiesz co moja bratowa to miała i Julcia była po urodzeniu przez te leki dwa dni strasznie ospała i apatyczna aż byłam zmartwiona…. a już teraz widzę zmianę w zachowaniu małej jak miała ADHD tak jest spokojniutka.. coś tam wypnie ale słabo i sporadycznie... ciekawa jestem jakie jest postępowanie w przypadku zatrucia czy robią od razu CC czy jednak dają szansę rodzić samej a pilnują ciśnienia? muszę porozmawiać w pt ze swoim gin żeby wiedzieć na co mama się szykować!
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    sliwson: Była któraś w takiej sytuacji?

nie ja całą ciąże mam bakterie ale posiew zawsze ok! musisz koniecznie skonsultować się jak najszybciej z lekarzem!
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.