Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorsliwson
    • CommentTimeFeb 29th 2012
     permalink

nie ja całą ciąże mam bakterie ale posiew zawsze ok! musisz koniecznie skonsultować się jak najszybciej z lekarzem!

Dzwonię o 9 bo dopiero wtedy zaczyna.
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    sliwson: Dzwonię o 9 bo dopiero wtedy zaczyna.

no to już nie długo! spokojnie dostaniesz pewni odpowiedni antybiotyk i będzie po strachu!
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    dziewczyny gieni się jeszcze nie udało więc spokojnie. Jakby coś się wydarzyło to wam napisze.
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    oki czekamy spokojnie na wieści:) :wink::smile:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    dziewczyny gieni się jeszcze nie udało więc spokojnie. Jakby coś się wydarzyło to wam napisze.

A w szpitalu jest czy w domu?
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    http://www.tekstowo.pl/piosenka,monika_urlik,coreczko.html
    posłuchajcie dziewczyny - cudowne słowa...
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Jak sączą jej się wody to chyba w szpitalu :wink: O ile to są wody,bo znając Gienkę... :tongue::wink::wink:
    -
    Kasia,a Ty jeszcze tu?:cool: Rodzimy,rodzimy :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    Hussy: Kasia,a Ty jeszcze tu?:cool: Rodzimy,rodzimy :devil:

hehe spokojnie do terminu mam jeszcze tydzień:D:D a na porodówce brak miejsc więc nie ma się co pchać ja nie chcę do innego szpitala, więc te co zrobimy zawieruchę to niech wychodzą i robią luzy:wink::bigsmile:
    --
  1.  permalink
    Czesc Dziewczyny!
    Co tam z Gienia?
    O co chodzi z tym odzielnym watkiem?Bo ja nie w temacie:neutral:....
    Wczoraj juz nie zagladalam bo ze swoim starym sie posprzeczalismy i taki beznadziejny nastroj mialam ze o 20.00 poszlam spac :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    kasiakuzniki: hehe spokojnie do terminu mam jeszcze tydzień:D:D

Aaaaa,no to siedz jeszcze :devil: :smile:
    kasiakuzniki: a na porodówce brak miejsc

Jak ja byłam na porodówce to rodziły cztery kobiety.Lekarze tylko od jednej do drugiej chodzili i sprawdzali postęp :tongue: Ogólnie tego dnia odebrali aż 8 porodów :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    Hussy:
    Jak ja byłam na porodówce to rodziły cztery kobiety.Lekarze tylko od jednej do drugiej chodzili i sprawdzali postęp :tongue: Ogólnie tego dnia odebrali aż 8 porodów :smile:

no to to jeszcze źle napisałam porodówka swoja drogą ale w ogóle nie ma miejsca w moim szpitalu... 7 dziewczyn wczoraj urodziło i nie mieli ich gdzie połozyć... dziewczyny z planowanymi cc też odsyłali do domku... buuu mam nadzieję że jak na nas przyjdzie pora to miejsce jednak będzie!
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Fausti, ale powiem Ci, że to jest wyjatkowo piękne imię, rzadkie jak cholera, ale piękne :)

Biri, Kasia, ja nie chcę Was wyprzedzać, tylko Gience wolno ;)

Katka - uwielbiam Monikę Urlik, ma fantastyczny głos :DDD

Cobraczek, bo dziewczyny chciały mieć osobne wątki na każdy trymestr :)

Sliwson, trzymam łapki, pewnie antybiotyk dostaniesz. Ale nie bój żaby - moja mama miała gronkowca w ciąży, nie brała wtedy antybiotyków nawet, bo nie było, a brat zdrowy, silny, wielki chłop :DDDD
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    The_fragile: Biri, Kasia, ja nie chcę Was wyprzedzać, tylko Gience wolno ;)

e tan wolno nie wolno D:D:D to i tak od dzidzi zależy a nie od nas wiec jak wasz synek gotów to ja mu na drodze nie staję!!!:D:D:wink::tongue:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Kasia, gotów czy nie, ja jeszcze nie jestem gotowa ;))) Dzisiaj w nocy obudziłam się spanikowana, że rodzę (coś mi się przyśniło) i przez myśl mi tylko przeszło "nieee, jeszcze nie, bo dzisiaj środa" :DDD
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Cześć dziewczyny czy mogę nieśmiało zapytać czy mogę do Was dołączyć ?
    Jestem w 15 tygodniu ... po trzech latach walki, lecznia i cudowania udało się naturalnie .... można powiedzieć śmiało że zaliczyliśmy wpadkę... :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Czerwinka, witamy :))))) Bardzo, bardzo gratuluję! Szczególnie po tylu latach :)))
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    gienka w domu
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Gienka, kurczę, znowu nas straszysz? :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Czerwinka witamy i GRATULACJE!:)))
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    mkd: gienka w domu

a można być w domu jak wody się sączą??
    -
    The_fragile: The_fragile

hehe nie bo środa dobre:P
    -
    czerwinka:
    Jestem w 15 tygodniu ... po trzech latach walki, lecznia i cudowania udało się naturalnie .... można powiedzieć śmiało że zaliczyliśmy wpadkę... :bigsmile:

no wielkie gratulacje i oczywiście witamy na pokładzie:)
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    The_fragile dziękuje ... W domu mamy już 8 lataka ... chcieliśmy bardzo powiększyć rodzinę ale nie wychodziło i po tych wszyskich przygodach udało się :) teraz jestem troszkę przerażona :) bo jednak starszy synek jest samo obsługowy :) a tu taki Maluszek nam się zjawi zależny od nas w 100 %:) no cóż mam nadzieje że jakoś się dotrzemy :)
    --
  2.  permalink
    czesc Czerwinka - witam wśród nowicjuszy:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Dzwoniłam do ginka:
    Ta bakteria to gronkowiec który normalnie rozwija się na skórze. W tej ilości w jakiej ja go mam nie jest dla mnie groźny (gdyby wynik był powyżej 10^5/ML to trzeba się martwić). Muszę tylko uważać bo to oznacza, że łatwo u mnie o infekcje pęcherza i dróg moczowych ale to żadna nowość dla mnie niestety :-/
    Mam zakwaszać mocz, dużo, dużo pić i powtórzyć posiew za tydzień. Jak franca znowu wyjdzie to dostanę antybiotyk.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    kasiakuzniki: a można być w domu jak wody się sączą??

Może to nie wody? :devil:

kasiakuzniki: hehe nie bo środa dobre:P

No coś musiałam wymyślić ;)) Jutro też nie, bo czwartek, w weekend może ;)))

Czerwinka, dobrze będzie :)))) No i 8latek będzie starszym bratem :DDD

Sliwson - no to dobrze, że to tylko tak! Pij duuuużo żurawinki :)
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    sliwson: Muszę tylko uważać bo to oznacza, że łatwo u mnie o infekcje pęcherza i dróg moczowych ale to żadna nowość dla mnie niestety :-/
    Mam zakwaszać mocz, dużo, dużo pić i powtórzyć posiew za tydzień. Jak franca znowu wyjdzie to dostanę antybiotyk.

no to dobrze że nie jest to jakiś wydziwiak miejmy nadzieję że zakwaszanie pomoże zaciskam kciuki!!
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeFeb 29th 2012 zmieniony
     permalink
    Ale numer, z ciekawości zadzwoniłam do kilku aptek z pytaniem, czy mają te paski do wykrywania płynu owodniowego. Zero, nic, nie ma nawet w hurtowniach :shocked: Kurczę, nic tylko zostać producentem, bo ludzie podobno pytają o to :shocked:

Fausti - wiooooosna idzie :DDDD Chyba żadna z nas nie urodzi dzisiaj ;)

Ale współczuję migdała :(
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    ja się też witam i wracam do pracy bo dużo roboty !!!!!!! dzień z przygodami mi się zaczął, ale to opowiem po południu może....no cóż - dziwna data to i dziwne rzeczy się dzieją !!!!!

czerwinka: Cześć dziewczyny czy mogę nieśmiało zapytać czy mogę do Was dołączyć ?

Witam Cię :bigsmile: i gratuluje "wpadki" :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Te testy można zastąpić tak mi sie wydaje papierkami lakmusowymi. Coś mi świta że koleżanka mi mówiła ze jest ic więcej i wychodzi to taniej . Ale moge się mylić.
    Dzięki dziewczyny za przyjęcie do grona :)
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no pytają pytają!! ale zawsze jak coś to te paski na IP mają i sprawdzają:)
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    tak na marginesie Faustyna bardzo ladne imie, moja bliska kuzynka tez takie nosi.

ja rowniez gratuluje nowej kolezance ze udalo sie zaliczyc wpadke ;)

a gienia to tak straszy jak i ja... Ale nic czekamy cierpliwie u mnie nadal spokoj tylko czasami bezbolesnie spina sie brzuch.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Fausti86: coz trzeba bedzie zakupy zrobic

Każdy powód jest dobry :DDDD

Czerwinka, a papierek lakmusowy to chyba Ph tylko wykrywa? Ja się na tym nie znam :(
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Dokładnie jak czerwinka mówi, to nic innego jak papierek lakmusowy w lepszym opakowaniu :) Info od lekarki :)
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    O, Doti_p, to może sobie takie papierki kupię :) tylko że one wskazują ph, a jakie ph ma płyn owodniowy?
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Bo to dokładnie o ph chodzi, bo wody są zasadowe. Jak mi w 13tc pociekło to się tym interesowałam. Wystarczy przy podejrzeniu sączenia taki papierek na chwilę do majtek włożyć i sprawdzić- jak śluz to chyba będzie lekko kwaśny. Niestety jeśli jest jakaś infekcja, to może oszukać bo wtedy śluz się robi zasadowy, ale wtedy i testy apteczne się mylą..
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    A jak papierek wyjdzie podejrzany, to wtedy warto na IP podjechać, czy to będą wody, czy infekcja :)
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Doti_p - dzięki za podpowiedź!

Hihi, Fausti, mówisz, że masz dojścia? :DDD

Lecę na spacer kobitki, przepiękne słońce tutaj, więc skorzystam!
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    u nas tez w centralnej polsce piekne sloneczko... Moj pies co troche z budy wychodzi zeby popatrzec jak ladnie swieci ;)
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Witam dziewczyny:)

Od kilku dni niepokoi mnie jedna sprawa, może Wy mi poradzicie, bo na wizytę muszę jeszcze troszkę poczekać.
    Jak widać na suwaczku jestem w 16 tyg. przybyło mnie wagowo 2 kg, głównie poszło w brzuch i piersi.
    Martwi mnie to, że mój brzuch nie jest twardy tylko nadal taki rozpulchniony i miękki. Wydaje mi się, że na tym etapie już powinno się to zmienić???

Proszę o jakieś rady, spostrzeżenia lub kopniak w doopę, bo nie wiem czy schizuję czy moje obawy są trafnie uzasadnione?
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    Czerwina witam i gratuluje- wpadki:)
    wczoraj wieczorem wyglupialam sie z moim i mnie lekko ( niechcacy) w brzuch od dolu walnal bardzo nie bolalo, ale tak jakby mi po tym brzuch twardnial;/ Mala sie kreci standardowo- brzuch mam wysoko wiec chyba luz. W ogole ciezka noc mialam ten kregoslup mi spac nie daje;(
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
    • CommentTimeFeb 29th 2012 zmieniony
     permalink
    rumba nie wiem jak to wyglada z medycznego punktu widzenia, ale kazdy jest inny, kazda ciaza inna i wszystko sie dzieje w swoim czasie. Ja w 16 tyg mialam plasciutki brzuch i wcale nie byl twardy:devil:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    czerwina gratuluje :)))))) Witamy wsrod nas :)
    U mnie zapowiadaja od piatku po 23,24 stopnie!!!!
    Bomba :D bo powoli kurtki zimowej dopiac nie moglam ....
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Rumba u mnie też jest raczej miękki :) macica jest jeszcze nisko poniżej pępka wiec spokojnie :) Ja wogóle nie przytałam narazie a wręcz schudłam 6 kg :) wiec spokojnie :) U mnie jest tylko troszke inaczej to II ciąza i już nie da sie ukrć ze jestem w ciazy :)
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Witam was dzisiaj :bigsmile: Ja tam już się zadomowiłam na przyszłych mamusiach i nie potrzebuję nowego wątku typu 1 trymestr (to wyłącznie moje prywatne zdanie) wiem że zostanie mi udzielona tutaj odpowiedź na większość nurtujących mnie pytań :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Witamy Czerwinka :-)

Na kiedy masz termin? Bo patrze, ze Ty, Rumba i ja jakoś tak prawie rowno idziemy :cheer:

rumba - ja mam twardy brzuszek na dole (tam gdzie dzidziuś siedzi) a wyzej tez mam taki "nie_za_twardy" że zaczełam się zastanawiać czy ja taka obrosnieta tłuszczem jestem czy co? a nie przytyłam jeszcze i biorac pod uwage, ze piersi mi z D urosły do G to raczej nie miałam szansy obrosnąć tłuszczem :tooth:

Więc myśle, że u Ciebie OK
    --
  3.  permalink
    The_fragile I na czym stanelo odnosnie nowych watkow?

Ul_cia Lecimy tym samym tygodniem i dniem:bigsmile:
    --
  4.  permalink
    The_fragile: a jakie ph ma płyn owodniowy?

mi jak lekarz sprawdza co wizyte to tam ma wzory kolorow i jakby to byly wody to papierek Ci sie zabarwi na granatowo, jak mocz to na zolto a brazowy kolor to nie pamietam co to :P Witam Cie czerwinka wsrod mamusiek:)
    --
  5.  permalink
    Hej dziewczyny!
    A ja dziś "zaszalałam" i poszłam wraz ciocią do salonu Volkswagena poudawać, że chcę kupić autko... Koło naszego bloku otwarto niedawno nowiutki salonik, a w nim nowiutkie, świeżutkie autka i to jedno jedyne, któremu uległam czyli Volkswagen Touareg... Jak usiadłam w środku to już wychodzić nie chciałam... Ten zapach skórzanej tapicerki wewnątrz, ta potęga, ta przestrzeń... Koniec końców wysiadłam i pan spojrzał na mnie i stwierdził z uśmiechem: acha, to wiadomo dlaczego szuka pani dużego auta...
    A mnie takie auta to już od dawna kusiły... Dają poczucie bezpieczeństwa i podoba mi się - taka mała kobietka i taaakie duże autko... No nic, pozostaje mi wyciągnąć zaskórniaki i je biorę tylko obawiam się, że nie doliczę się tych 305 tys. zł. :devil::devil:
    --
  6.  permalink
    305 tys zl? Oo...... musisz obszukac wszystkie kieszenie, skarbonki i zakamarki :D
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    No własnie Cobraczku! - Zaćmienie ciążowe, ze o Tobie nie wspomniałam ;-))
    To całkiem niezła drużyna 16 tygodniowych mamusiek nam się zrobiła :-)
    --
  7.  permalink
    Ul_cia: No własnie Cobraczku! - Zaćmienie ciążowe, ze o Tobie nie wspomniałam ;-))To całkiem niezła drużyna 16 tygodniowych mamusiek nam się zrobiła :-)

No do 16 jeszcze chwilka ,ale rzeczywiscie troche nas jest :wink:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.