Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Hej dziewczyny!
    Co myslicie o 6-godzinnej podrozy autem na przelomie 34 i 35 tc? Moja polozna nie widzi problemu po zajrzeniu do moich papierow ale ja sie ciagle zastanawiam. 1.5 godziny autem, potem 2 h prom i na koniec 3 g autem. Na promie mozna chodzic oczywiscie, cos zjesc itd.
    Jechalabym jutro i wracala w niedziele. I nie prowadzilabym auta ale jako pasazer.
    Kusi mnie zrobienie ostatnich zakupow bo tak to narzeczonego z lista wysylam.... Mieszkamy w Danii a w Polsce chcialabym pare rzeczy kupic.
    Co myslicie??
    --
  2.  permalink
    Biedronko, a może lepiej pójść do lekarza, niech obejrzy Cię w środku. Tu mam na myśli szyjkę - jaki jej stan...
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
    • CommentTimeFeb 29th 2012
     permalink
    Biedronka11: Co myslicie o 6-godzinnej podrozy autem na przelomie 34 i 35 tc? Moja polozna nie widzi problemu po zajrzeniu do moich papierow ale ja sie ciagle zastanawiam. 1.5 godziny autem, potem 2 h prom i na koniec 3 g autem. Na promie mozna chodzic oczywiscie, cos zjesc itd.

jak się dobrze czujesz to jedź :) tylko na wszelki wypadek zabrałabym ze sobą kartę ciąży i badania

katarzynah1987: A mnie takie auta to już od dawna kusiły... Dają poczucie bezpieczeństwa i podoba mi się - taka mała kobietka i taaakie duże autko

to widzę, że mamy podobne upodobania....mój mąż się ze mnie śmieje, że mam kompleks niższości !!!!
    --
  3.  permalink
    Biedronka11: Hej dziewczyny! Co myslicie o 6-godzinnej podrozy autem na przelomie 34 i 35 tc? Moja polozna nie widzi problemu po zajrzeniu do moich papierow ale ja sie ciagle zastanawiam. 1.5 godziny autem, potem 2 h prom i na koniec 3 g autem. Na promie mozna chodzic oczywiscie, cos zjesc itd. Jechalabym jutro i wracala w niedziele. I nie prowadzilabym auta ale jako pasazer. Kusi mnie zrobienie ostatnich zakupow bo tak to narzeczonego z lista wysylam.... Mieszkamy w Danii a w Polsce chcialabym pare rzeczy kupic. Co myslicie??

Skoro lekarz nie widzi przeciwwskazan to nic zlego nie powinno sie dziac;)
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
    • CommentTimeFeb 29th 2012 zmieniony
     permalink
    katarzynah1987: Biedronko, a może lepiej pójść do lekarza, niech obejrzy Cię w środku. Tu mam na myśli szyjkę - jaki jej stan..

podpisuję się pod tym :)

jakieś info od Gieni?! jak na złość w takim momencie nie ma dostępu do internetu, ktoś musi przejąć pałeczkę i ponarzekać troche:devil::wink::wink:

_kasiek_: to widzę, że mamy podobne upodobania....

mi się zawsze marzyło białe audi q7 :devil::devil::devil: i nadal o nim śnie;p tylko bym podziwiała bo takim gigantem to bym sie bała ruszyc ( tydzień temu odebrałam prawko):bigsmile:
    --
  4.  permalink
    katarzynah1987: Biedronko, a może lepiej pójść do lekarza, niech obejrzy Cię w środku. Tu mam na myśli szyjkę - jaki jej stan...

Tu lekarze nie zagladaja przec zala ciaze do srodka jak sie nic nie dzieje... Ale 20.02 mialam usg dopochwowe z racji sprawdzenia lozyska i wszystko bylo OK!
    To chyba pojade! Dzieki za rady!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    Biedronka11: Tu lekarze nie zagladaja przec zala ciaze do srodka

z jednej strony zazdroszczę :tongue:
    --
  5.  permalink
    Ide sobie pierogow odgrzac bo od rana jakas swinia mi sie wlaczyla i ciagle bym jadla:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Fausti86:
    A mnie wczoraj przy wstawaniu z łóżka, coś tak za bolało w lewym dole brzucha, że przez 10 minut ruszyć się nie mogłam, aż mąż się przeraził...

Ja podobnie więzadła odczuwam. Teraz mi brzuch wystrzelił (3cm w ciągu tygodnia), to więzadła dają się we znaki. Ale na gimnastyce dla ciężarnych fizjoterapeutka pokazała mi kilka ćwiczeń, żebym mogła sobie trochę w tym ulżyć i już jest lepiej :)
  6.  permalink
    Kosmos, co nie? :smile: Nawet gdybym miała do dyspozycji 300 tys. zł. to w pierwszej kolejności kupilibyśmy większe mieszkanie albo zaczęlibyśmy budowę domu.
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    rumba - kochana brzuszki sa rozne nie przejmuj sie tak tym... Gorzej gdyby mial byc twardy jak kamien...

Katarzynah- ja do niedawna tez bylam chora na to autko... Dla mnie suwy to bombowa sprawa... Jak sie kiedys dorobie to sobie moze fundne.... A tak na marginesie ten VW, i audi Q7 i jakis porszak kajen- niewiem jak sie to dokladnie pisze to sa na jednej plycie podlogowej i podobno fajne autka tylko paliwko to one tez ladnie pochlaniaja

biedronko- ja tam na twoim miejscu wcale bym sie nie zastanawiala skoro czujesz sie dobrze to mozna smialo jechac autkiem... Jesli brzuszek nie sprawia ci klopotu.
    Ja np w 16tc bylam w trasie 38h lecialam z przesiadka z kanady do polski i jeszcze zanim po naszej krainie z warszawy do domu przyjechalam to myslalam ze umre ze zmeczenia w dodatku na poczatku ciazy jak bylam non stop zmeczona i spiaca ale 6godz to nie jest wcale tak duzo. Ale zrobisz jak uwazasz. W razie czego zycze przyjemniej podrozy ;)

ucielam sobie drzemke po sniadaniu i normalnie spocilam sie jak szczur ale moze to i dobrze bo jest nadzieja ze przeziebienia mnie zostawi w spokoju ;)
    --
  7.  permalink
    Ja brzusio tez mam mieciutki jeszcze :P nie ma kogo do narzekania to ja ponarzekam...od wczoraj tak mnie w pipce kluje, ze to jest porazka jakas, mam luteine dopochwowo, ale lekarz kazal mi ja wziac dopiero jak mnie brzuch bedzie bolal, i nie wiem czy sobie ja zaaplikowac czy po prostu przeczekac az mnie piczka kluc przestanie?... poradzcie cosik
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    biri: Gorzej gdyby mial byc twardy jak kamien...

to o mnie mowa, lekarz w szpitalu jak mnie dotknęła to się zapytała czy czuje skurcz czy to u mnie normalne...

biri: podobno fajne autka tylko paliwko to one tez ladnie pochlaniaja

kiedyś sobie stworzyłam takie audi na stronie w full opcji i cena wyszła 760 tys:devil: myślę, że gdyby mnie było stać na taki samochód to spalaniem bym się nie przejmowała.
    znajomego matka ma ( starego już)chrysler'a voyager'a zapłacili za niego 230 tys i jak się nim na mazury wybraliśmy to 500 zł na paliwo w jedna strone nas wyszło, mój wtedy obecny chłopak mówi że na gaz go to tamten się obraził i mówi, że jak kupujesz samochód za taką kase to obciach przerabiać- coś w tym jest!
    pomażyć sobie można dziewczyny :)
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Ufff fajnie dziewczyny poczułam ulgę:) Dzięki!
    Coś ostatnio poprzestawiało mi się w głowie i szukam dziury w całym:) i to chyba w każdej dziedzinie bo mąż zwrócił mi uwagę, że zaczynam marudzić i świrować.

Coraz więcej nas sierpniówek, witaj czerwinka:)
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    rumba: Coś ostatnio poprzestawiało mi się w głowie i szukam dziury w całym:)

bo to jest czas kiedy jeszcze nie czuję się ruchów samopoczucie jest lepsze i coś trzeba sobie znaleść! spokojnie:)
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Ja mam termin na 18 sierpnia :) Widzisz Doti dobrze pamiętałam :) ale pędzicie z postami nie było mnie tylko przez chwilkę :)
    --
  8.  permalink
    Dziewczyny to szukanie dziury w całym jeszcze mnie na tym etapie się zdarza... :neutral::neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorFausti86
     permalink
    Wrzucam listę, co by się nie zapodziała i od jutra do dzieła dziewczyny z czołówki :devil:

1. biri 02.03.2012 (dziewczynka)
    2. kasiakuzniki 08.03.2012 (dziewczynka)
    3. The_fragile 15.03.2012 (chłopiec)
    4. illan 16.03.2012 (chłopiec)
    5. JULITA1610 17.03.2012 (dziewczynka)

6. gienia83 18.03.2012 (chłopiec)
    7. mariamateria 19.03.2012 (chłopiec)
    8. katarzynah1987 24.03.2012 (chłopiec)
    9. gosik0205j 05.04.2012 (chłopiec)
    9. ewelinda29 05.04.2012 (chłopiec)
    10. Biedronka11 10.04.2012 (chłopiec)
    11. flavia 19.04.2012 (dziewczynka)
    12. gilese 20.04.2012 (chłopiec)
    12. pitaja 20.04.2012 (dziewczynka)
    13. paprykowa 27.04.2012 (dziewczynka)
    14. Cherry_Lady 8.05.2012 (dziewczynka i dziewczynka)
    15. justa2586 10.05.2012 (dziewczynka)
    15. nessie 10.05.2012 (chłopiec)
    16. karinazosia 11.05.2012 (chłopiec)
    17. jezynka 15.05.2012 (dziewczynka)
    18. ifonka84 19.05.2012
    19. Tres 24.05.2012 (dziewczynka)
    20. hydrozagadka 02.06.2012 (dziewczynka)
    21. Hanny 03.06.2012 (chłopiec)
    22. norah 13.06.2012 (chłopiec)
    23. _kasiek_ 19.06.2012 (chłopiec)
    24. YPolly 20.06.2012 (dziewczynka)
    25. wielgosz 21.06.2012 (chłopiec)
    26. Osorya 22.06.2012 (dziewczynka)
    27. Lezunia 25.06.2012
    28. cheriniatko 29.06.2012 (chłopiec)
    28. Sayuri78 29.06.2012 (chłopiec)
    29. mkd 03.07.2012
    30. nikkitaa 05.07.2012
    31. Mag_dre 06.07.2012 (dziewczynka)
    31. psycho_patka 06.07.2012 (dziewczynka)
    32. niunia32 09.07.2012 (chłopiec)
    33. sliwson 10.07.2012 (chłopiec)
    33. Fausti86 10.07.2012
    34. doti_p 12.07.2012 (chłopiec i niespodzianka)
    35. P_Madzia 16.07.2012
    36. marylove 17.07.2012
    37. xkamilax 18.07.2012
    38. nibriana 20.07.2012
    39. ufo03 25.07.2012
    40. Kakai 26.07.2012 (chłopiec)
    41. cho 28.07.2012
    42. BlueCactus 30.07.2012
    43. atamala 06.08.2012
    44. Mamrotka 13.08.2012
    45. kuleczka_69 14.08.2012
    46. Ul_cia 18.08.2012
    46. Rumba 18.08.2012
    47. Cobraczek 19.08.2012
    48. marysia_23 25.08.2012
    49. Anecia84 30.08.2012
    49. madzinka83 30.08.2012
    50. Kafffka74 04.09.2012
    51. NadziejaUmieraOstatnia 05.09.2012
    52. Peppermill 13.09.2012
    53. katka_81 17.09.2012
    54. asia_ 22.09.2012
    55. sysiajaw 24.09.2012
    56. leneczka8484 30.09.2012
    56. ASulek 30.09.2012
    57. kapelusznick 01.10 2012
    58. Love_line
    59. dorotka0905
    60. łośćń

czerwinka Dopisać Cię? :)
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    kasiakuzniki: bo to jest czas kiedy jeszcze nie czuję się ruchów samopoczucie jest lepsze i coś trzeba sobie znaleść! spokojnie:)
    --

Dokładnie tak:) Należę do tych osób, którym wszelkie dolegliwości minęły w II trymestrze, jak ręką odjął:)

czerwinka: Ja mam termin na 18 sierpnia

To tak jak ja i Ulcia:)
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    katarzynah1987: Nawet gdybym miała do dyspozycji 300 tys. zł. to w pierwszej kolejności kupilibyśmy większe mieszkanie albo zaczęlibyśmy budowę domu.

kochana za 300tys. to byś ten dom w stanie surowym zamkniętym postawiła!!!! No chyba, że jeszcze działkę musiałabyś kupić :wink: ale to też zależy gdzie miałaby być ta działka....
    --
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    Dziewczyny, będę wdzięczna, za informacje, w którym tygodniu poczułyście ruchy dziecka? Wczoraj ginka zapytała mnie o częstotliwość ruchów w ciągu dnia, a ja zrobiłam wielkie oczy i mówię, że nic jeszcze nie czuję. Dodam, że mam skończony 18 tydzień. Od wczorajszej wizyty nie daje mi to spokoju.
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    a to twoja pierwsze ciąża BlueCactus ??
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Mam pytanko mąż właśnie zafundował mi na urodzinki Krem Musteli na rozstępy :bigsmile: z czego jestem w niebo wzięta :rainbow: a pytanie brzmi od kiedy można go stosować?
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    BlueCactus: nic jeszcze nie czuję

ja w pierwszej ciąży jeśli to pierwsza poczułam dopiero koło 20tyg. w drugiej jeszcze za wcześnie :)
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    sysiajaw: a pytanie brzmi od kiedy można go stosować?

generalnie kremy na rozstępy można stosować od 4 miesiąca, ale poczytaj - na opakowaniu powinno coś być napisane
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    _kasiek_ na stronie musteli jest napisane ze od początku ciąży wiem nie wiem jak to rozumieć ale wstrzymam się do skończonego 12 tyg. to tylko 1,5 tygodnia nie zbawi mnie to
    :bigsmile: dzięki
    --
  9.  permalink
    Ponawiam moje pytanie sprzed kilku postow..
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Fausti86: jeśli to Twoja pierwsza ciąża to pierwsze wyraźne ruchy możesz poczuć nawet w 20 tyg.

moja koleżanka poczuła dopiero w 22tc i lekarz też nie kazał się tym martwić

Wydaje mi się, że Twój gin źle ci zadał pytanie - powinien raczej zapytać czy czuje już Pani ruchy a nie jak często.....
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Ja mustele od początku stosuję. A co do ruchów, to ja z kolei w 18tc na wizycie powiedziałam że czuje dobrze maluchy, to dr stwierdziła że to wcześnie, ale fajnie. Spokojnie, moja koleżanka też z bliźniakami, 3 dni od moich starszymi dopiero czuje co parę dni pukanie, a ja od miesiąca kopy i przeciąganie, więc każda ciąża jest inna:)
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    To moja II ciąza i ruchy już czuje od tygodnia :) wcześniej były bulgotki a od podnad tygonia wyrażne kopnięcia czuje i rozciąganie.
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    kuleczka_69: Ponawiam moje pytanie sprzed kilku postow..

nie znam się....jak dla mnie to mało precyzyjne to zalecenie lekarza - bo Twoje kłucie, a ból brzucha to dwie różna sprawy - tak mi się wydaje...
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    kuleczka_69: Ja brzusio tez mam mieciutki jeszcze :P nie ma kogo do narzekania to ja ponarzekam...od wczoraj tak mnie w pipce kluje, ze to jest porazka jakas, mam luteine dopochwowo, ale lekarz kazal mi ja wziac dopiero jak mnie brzuch bedzie bolal, i nie wiem czy sobie ja zaaplikowac czy po prostu przeczekac az mnie piczka kluc przestanie?... poradzcie cosik--

a na co Ci przepisał ta luteine?! na ból brzucha?
    --
  10.  permalink
    flavia: a na co Ci przepisał ta luteine?! na ból brzucha?

kazal mi odstawic duphaston bo krwawienie ustalo, przepisal mi luteine dopochwowo jak mnie by mial zaczac brzuch boles..... tez mi sie to dziwne wydaje, juz wolalam ten duphaston ciagnac dalej...a ten bol brzucha to nie wiem do czego przypiac....bo mnie nie boli w ogole, tylko mnie kluje w piczce i sie motam teraz
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    ja luteine dostałam na zatrzymanie skurczy?! chyba... ;p
    kazali mi ja brac z magnezem.

kuleczka skoro lekaż kazał Ci brac jak brzuch zacznie boleć to bierz, o ile Cie boli.
    warto tez sie dowiedziec czym spodowowane jest kłucie piczki, ja brałam luteine 2x2 dopochwowo jednocześnie z Clotrimazolum ( na infekcje) wtedy niemiłosiernie mnie piekło w środku, aż kwiczałam, ale zaraz przechodziło.
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    kuleczka ja bym do niego zadzwoniła, bo jak typowo kłuje w piczce to może być jakiś grzybek i wtedy nie luteina tylko coś na grzybka;)
    --
  11.  permalink
    no ja infekcji nie mam, bo w pitek bylam na wizycie...to klucie to nie wiem, jakos w srodku, moze to szyjka, nie mam pojecia, moze zaaplikuje sobie tak jak mi przepisal, 2x2, tylko juz pewnie to bede musiala ciagle brac no nie?czy do jakiegos czasu?bo tez mi nie powiedzial do kiedy a ja glupia nie zapytalam;/
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    BlueCactus: Wczoraj ginka zapytała mnie o częstotliwość ruchów w ciągu dnia, a ja zrobiłam wielkie oczy i mówię, że nic jeszcze nie czuję. Dodam, że mam skończony 18 tydzień.

Widzisz, a jak ja powiedziałam w 17tc gdy byłam na wizycie, że czuje ruchy to popatrzyl na mnie jak na wariatke i powiedzial, że to niemożliwe, że ruchy dopiero od 21 tygodnia mogę czuć. Bylam w 21 to stwierdzil, że powinnam niebawem czuć ruchy to w tym momencie wybałuszyłam na niego oczy i powiedziałam, że przeciez czuje od miesiąca -nic nie odpowiedział, tylko się skrzywil xD
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    ja biorę od pobytu w szpitalu, dali mi recepte na jedno opakowanie, które nie starczy do wizyty kontrolnej i też głupia nie zapytałam...
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    kuleczka mocno Cię kłuje piczka? Zadzwoń może do lekarza jeśli kłucie jest dla Ciebie niepokojące.

Mnie kłuje rzadko i bardzo lekko ale to chyba normalne.
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    flavia: ja biorę od pobytu w szpitalu, dali mi recepte na jedno opakowanie, które nie starczy do wizyty kontrolnej i też głupia nie zapytałam...

wiem, że się nie handluje lekami ale ja mam domu nieruszone chyba 1 lub dwa opakowania i chętnie się pozbędę....
    --
  12.  permalink
    mi przepisal na 2 opakowania..zdziwila mnie tylko cena, za 2 opakowania prawie 30 zl dalam, a kiedys kosztowalo to znacznie mniej....rumba to klucie nie jest az tak nieprzyjemne i mocne, po prostu niekomfortowe...zadzwonie pozniej do niego ..teraz czas na poprawe humoru i samopoczucie, bo dzisiaj mam taki podly nastroj przez meza, ze najchetniej bym go rozszarpala, jakbym mogla :P truskaweczki ze smietanka,mniamm :P
    --
  13.  permalink
    kochana za 300tys. to byś ten dom w stanie surowym zamkniętym postawiła!!!! No chyba, że jeszcze działkę musiałabyś kupić :wink: ale to też zależy gdzie miałaby być ta działka....

O widzisz, ja to się nie orientuję nawet w takich kosztach... Tak czy inaczej wolnych 300 tys. zł. nie mam!:devil::cry:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    mnie też czasem kłuje, jakby szyjka... pomimo, że nie mocno, to nie jest to miłe uczucie ale przechodzi... Rozumiem kuleczka... Jak będę u gina w piątek, to też zapytam, skąd te kłucie.
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    kuleczka_69: truskaweczki ze smietanka,mniamm :P

ulalal koleżanko moje kubki smakowe zwariowały;)
    --
  14.  permalink
    Hehe rumba mi mama przyniosla truskawki :P generalnie to ja moge na okraglo jesc owoce :P bo jakos teraz miecho poszlo w odstawke :P zachcianka jakas czy co? :P
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    mnie ciągnie do malin i truskawek ;D Jadłam jakiś czas temu te z biedronki [truskawki] -wielkie, czerwone i okropnie sztucznie wyglądające. W smaku ok chociaż nie umywają się do tych "prawdziwych" :)
    Ah maluch mi już skacze w brzucholu choć zazwyczaj o tej godz. spi, pewnie rozbudziłam go tą pepsi, na którą miałam ochotę od rana i jak się w końcu do niej dorwalam to nie mogłam sie odessać od gwinta :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Kuleczko no właśnie zachcianka i to gruba:) nikkitaa też widziałam te ,,biedronkowe,, truskawki wyglądają smakowicie ale czy takie są? Wątpię!
    Czekam na sezon bo marzy mi się truskawka z polskiego krzaczka, arbuz, brzoskwinie, śliwki i wszystko co soczyste :) Jabłka, banany i pomarańcze mi się już przejadły;/

aaaa i czereśnie! mniam
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    rumba tylko mi nie mów o brzoskwiniach ! Próbuje o nich zapomnieć od 3 mies. mam straszną ochote na takie prosto z drzewka ;< A jak na razie zadowalam się tymi w syropie z puszki :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    rumba: Czekam na sezon bo marzy mi się truskawka z polskiego krzaczka

ja mogę sobie pomarzyć o truskawkach prosto z kraczka... pomarańcze i czekolade pochłaniam teraz w chorych ilościach, bo sie przestarszyłam, że jak planuję karmić to mogę o tym zapomnieć...

pozdrowienia z nad słoika nutelli :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    _kasiek_: wiem, że się nie handluje lekami ale ja mam domu nieruszone chyba 1 lub dwa opakowania i chętnie się pozbędę

mam wcześniej wizyte u mojej gin także z nią ustalę czy w ogole mam to dalej brac, a potem sie zobaczy...

:smile:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.