Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthornikkitaa
    • CommentTimeFeb 29th 2012
     permalink
    flavia: czekolade pochłaniam teraz w chorych ilościach,

ja codziennie muszę zjeść coś czekoladowego, bo inaczej jestem drażliwa i potrafie myśleć tylko o słodyczach :rolling: Więc wpycham w siebie 2 batoniki na śniadanie i tabliczka czekolady na kolacje :tooth:

A aktualnie pożeram siateczkę ciasteczek kruchych w czekoladzie z awiteksu ^^
    --
  1.  permalink
    Noo dziewczyny smaka wszystkim robia :P ja tez pochlaniam slodycze garsciami :P ale jeszcze tak z opamietaniem :P na sniadanie obowiazkowo musli musi byc :P z mleczkiem :P
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    tak sobie mysle ze ja tez chce takie truskawki z bita smietana ;)
    mam ochote jeszcze na oranzade na miejscu taka jak sie dawno w dziecinstwie popijalo. O i moze jeszcze jakis szejk lub koktajl, albo galaretka z owocami mniam mniam mniam...
    U nas za 300tys to dom sie postawi i mozna sie spokojnie wprowadzac
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    nikkitaa: czekolade pochłaniam teraz w chorych ilościach,

a jakoś nie mam parcia na słodkości więc wg przesądów chłopczyk się urodzi, ale...

przestały mi rosnąc włosy na nogach wiec wg tych samych przesądów kobieta w drodze

:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
    • CommentTimeFeb 29th 2012 zmieniony
     permalink
    kuleczka_69: Noo dziewczyny smaka wszystkim robia :P ja tez pochlaniam slodycze garsciami :P ale jeszcze tak z opamietaniem :P na sniadanie obowiazkowo musli musi byc :P z mleczkiem :P--

ta nutella to deser po pierogach ruskich:P taki mixik:)
    myślałam, że jak zjem te biedronkowe truskawki to mi przejdzie ta zachcianka- a ja chce więcej!
    mleka od przedszkola nawet nie wącham tak samo nie lubię bitej śmietany, a batony?! w nocy przez sen zjadam;]
    czasem potrafiłam rano zauważyć że zjadłam całe opakowanie krówek, bo papierki przy poduszce zostawiam.

mam tez wieczną chęć na banana, ale po nich mam wieczna zgage, a mój mi robi na złość i jak tylko wyjem to uzupełnia owocowe zapasy :|

rumba: przestały mi rosnąc włosy na nogach wiec wg tych samych przesądów kobieta w drodze

oooooooooo! tego nie słyszałam?! to sie może sprawdzić no i ta zgaga- będzie owłosiona Dziewczynka<3
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    krówki uwielbiam <3 aż mi się smaczek zrobił :D
    Ostatnio coś ogólnie mam ciągle ochotę na.. kaszanke ! W zeszłym tygodniu kupiłam 4 i zjadłam 3,5 przy okazji cala się popażyłam pryskającą oliwą z patelni i większośc kaszanki wylądowała na ścianach, podłodze, mojej twarzy i nogach z czego mój luby miał wielki ubaw eh :bigsmile:

Aaa cos mnie kłuje po prawej stronie brzucha okropnie! Nie mogę się ruszać ;/ Jakby mi ktoś tam coś naciągał i to bardzo nieprzyjemnie ...

Fretka za to wyczuła idealny moment, żeby mi ciasta kraść -.- Widzi, ze sie nie ruszam i jęczę to stwierdzila, że jej nie złapie jak zacznie uciekać :rolling:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    ja za to słyszalam, że jak na brzuszku rosną włoski to bedzie chłopiec :D Mnie coś owłosiło co mnie okropnie irytuje -.- Ciekawe, czy przesąd się spełni :D
    --
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    To moja pierwsza ciąża....stąd też tyle wątpliwości i pytani. No to ufff......mam jeszcze czas na te kopniaki. Poza tym 2 tygodnie temu podczas USG inny lekarz stwierdził, że mam łożysko "z przodu". Tłumaczyłam sobie, że to pewnie też jakoś "wycisza" aktywność dziecka. Jednak moja ginka upierała się, że to nie ma żadnego znaczenia i że już czas na te ruchy. Ale już wiem, że niekoniecznie... :-)

A propos kremu na rozstępy osobiście odradzam Ziajkę Mamma Mia. Dostałam w prezencie od koleżanki, bo po nim dostała wysypki. Niestety mnie też po zastosowaniu go wysypało niemiłosiernie. Może to przypadek, ale może rzeczywiście jakiś składnik tego kremu jest uczulający.
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    BlueCactus ja używam babydream na zmiane z olwiką zwyklą dla dzieci :) Mam nadzieje, ze to wystarczy i nic mi nie wyskoczy :D
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    szukam tej stronki z przesądami i zabobonami ciążowymi, szkoda że nie zapisałam jej sobie, bo naprawdę cuda na kiju tam były:wink:

A ja używam krem Efektima jest bardzo gęsty i świetnie nawilża.
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    co do apetytu na slodkosci przy dziewczynce a na kwasne na chlopca to ja zupelnie w to nie wierze... Ja nigdy nie mialam na nic ochoty a jak cos mialam zjesc to wolalam kwasne np sledzia i co? I ma byc dziewczynka
    aha i mi tez brzuszek owlosilo ale juz sie do tego przyzwyczailam- wytra sie pewnie po porodzi ;) takze u mnie te zabobony jakos sie nie odnajduja...
    Ostatnio tylko bym cos sobie deserow pojadla ale to pewnie dlatego ze pozniej bedzie post przez karmienie...

Ja poczulam ruchy ok 20tc wiec nie masz kochana co sie martwic- kazda ciaza inna jest... Co brzuszek to inne przeslanki ;)
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    ja mam ze smaczkami różnie -co prawda codziennie na slodkie ale tez zdarza się na kwaśne, więc potrafie jeśc ogórki kiszone i przegryzać batonikiem :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    mnie mój apetyt na słodkie nie dziwi, bo ja zawsze uzależniona od słodyczy, nie tylko w ciąży... nawet bym powiedziała że się ograniczam, bo teraz jem wiecej zdrowych rzeczy, a kiedyś potrafiłąm ze 3 dni na czekoladzie jechac;p

ogórki kiszone moja miłość od zawsze!
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    U mnie też wszystko odwrotnie z tymi przesądami;) Wpierniczam słodycze, aż mi się uszy trzęsą (a zawsze wolałam mięsko!), włosy rosną mi zdecydowanie wolniej i to nie tylko na nogach ( na piczce też;), nie mam ani jednego włoska na brzuchu, a pisiora na usg widziałam;)
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    ja na samym początku podczas mdłości nie mogłam nic innego zjeść prócz kinder bueno, kinderków i kinder niespodzianki :P Więc przez kilka tygodni tylko to jadlam i jakieś sucharki -po prostu tylko po tym mnie nie mdliło i mnie okropnie do tego ciągnęło.
    Teraz to pochłaniam jedzenie jak odkurzacz :D Co godzine jestem głodna :D
    --
  2.  permalink
    nikkitaa: ja za to słyszalam, że jak na brzuszku rosną włoski to bedzie chłopiec :D Mnie coś owłosiło co mnie okropnie irytuje -.- Ciekawe, czy przesąd się spełni :D

mowisz?:P ja mam na brzucholu wloski ale to efekt ogolenia go przed operacja :P chociaz moze mi sie wiecej ich zrobilo ostatnimi dniami :P juz na dzidziach pisalam, ja sie urodzilam cala owlosiona :P wszedzie klaki byly hehe
    --
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    A ja mam od początku ciąży ochotę na słodycze i chłopak nam się szykuje :-) różnie to bywa :-)

Z przesądów najbardziej na swojej skórze odczułam - kupowanie rzeczy dziecka przed narodzinami przynosi pecha! Obok naszego bloku likwidowali sklep z artukułami dziecięcymi, przeceny 50-80%. Oczywiście jak każda baba zajrzałam z ciekawości i zobaczyłam wózek, który spośród nastu modeli wybraliśmy (w rewelacyjnie niskiej cenie). Oczywiście kupiłam go. Jak moja mama i teściowa się dowiedziały, to zrobiły wielką awanturę - jak ja mogę narażać dziecko na "zapeszenie". Ech....ile stresów się najdłam przez ten głupi przesąd, to szkoda gadać.
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    kuleczka_69 niestety to tylko przesądy, choc ja liczę na chłopca ^^ Mam już pełno ciuszków, nie musialam nic kupować, wszyscy po prostu mi zaczęli je przywozić i juz mam ich tyle, że nie mam gdzie trzymać! A większość chłopięcych więc ... :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    kuleczka_69: mowisz?:P ja mam na brzucholu wloski ale to efekt ogolenia go przed operacja :P chociaz moze mi sie wiecej ich zrobilo ostatnimi dniami :P juz na dzidziach pisalam, ja sie urodzilam cala owlosiona :P wszedzie klaki byly hehe

ja miałam w 8 tc operacje i też potem mi takie dlugaśne wyrosły w okolicy rany/ blizny, też myślałam, że to od tego ale potem było ich coraz wiecej, wystarszyłam sie ale teraz sie wytarły albo skóra tak rozciągnęła, że tak nie przeszkadzają... a straszyły mnie tu, że będzie coraz gorzej:P
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    flavia mi się zaczęły robic takie czarne dlugie zwłaszcza w okolicy pępka i miejsca, gdzie powinna powstać ta ciemna linia :confused: -która nie powstaje na razie na szczęście ;D
    --
  3.  permalink
    BlueCactus: Ech....ile stresów się najdłam przez ten głupi przesąd, to szkoda gadać.

niektore babuchy takie sa, wierza w jakies glupie przesady i pozniej nerwy tylko psuja gderaniem... ja pewnie tez bym skorzystala i kupilabym cos coby mi sie podobalo a akurat okazja by byla :P
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Właśnie wysłalam mame do sklepu po pasztetową :devil: okropny smaczek mi się zrobił :bigsmile:
    Słoneczko świeci, a dzisiaj mi słabo cuś więc nie ruszam sie z łózka :confused:
    --
  4.  permalink
    Rozmowy w toku rozpoczynają się!!
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Mi się marzy taki wózek :heartsabove:

edit:

I takie łóżeczko ! :crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    obysmy tak nie gledzily po porodzie...
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    nikkitaa: Mi się marzy taki wózek

dyskwalifikazja za przednie kółka, ale kolor ma piękny:)
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    flavia a co jest nie tak z przednimi kółkami ?
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Sysia, nooo, ja też uzyskałam wszystkie odpowiedzi niezależnie od trymestru ;) Kremy - na opakowaniu na ogół jest napisane od kiedy, większość niestety od 4 miesiąca...

Cobraczek - właśnie wątek został połączony z tym :)

BlueCactus - ja chyba ok 20, ale to takie bulgotki jeszcze były... A co do tych zakupów - ja gdybym nie kupiła wszystkiego w 6 miesiącu to miałabym problem nie lada - potem mnie położyli... Też nie lubię przesądów...

A ja byłam w kilku aptekach i nawet papierków lakmusowych nie mają... No co za świat...
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    The_fragile ja na all zamówiłam np tu
    A no nie pomyślałam, że zanim do Ciebie przyjdą to możesz już urodzić;) Ale może jest ktoś od Ciebie z miasta;)
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    kochane - skończcie z tymi słodkościami, bo mnie za przeproszeniem szlag trafi.... :devil: są wśród wad cukrzycowe mamuśki !!!!!!!!! :wink:

apeluje więc do waszego sumienia !!!!!!!11 nie róbcie mi smaka na słodkości :cry:
    --
  5.  permalink
    The_fragile: Cobraczek - właśnie wątek został połączony z tym :)

Tak myslalam:wink:
    --
  6.  permalink
    kasiek to ja zmienie menu :P wlasnie pochlanelam kotleta schabowego z miemniaczkami i mizeria :P
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Jejku mi tak łatwo zrobić smaka na cokolwiek ... Chyba zrobie sobie drugi obiadek -ziemniaczki, jajka sadzone i szklanka mleka :devil:
    --
  7.  permalink
    _kasiek_: kochane - skończcie z tymi słodkościami, bo mnie za przeproszeniem szlag trafi.... są wśród wad cukrzycowe mamuśki !!!!!!!!!

apeluje więc do waszego sumienia !!!!!!!11 nie róbcie mi smaka na słodkości

DOBRZE GADASZ!!!!!
    mi się chce tak czekolady, że szok!!!

Jak tam Gienka? Mistrzyni zaskakiwania!!!
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    The_fragile: A ja byłam w kilku aptekach i nawet papierków lakmusowych nie mają... No co za świat...

a co się dzieję przeciekasz cały czas??
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Tak oglądam te rozmowy w toku ... i zaczęlam sie okropnie bać o.O Lubiłam strasznie swoje ciałko przed ciążą, mam nadzieje, że po ciąży uda mi sie wrócić do płaskiego brzuszka i szczupłych ud ;<
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    kasiakuzniki: a co się dzieję przeciekasz cały czas??

Kasia, no nie, z ciekawości sobie chciałam sprawdzić :D Mokro tam ostatnio, ale to raczej śluz, myślę, że wody to by były jednak bardziej wyczuwalne...

Hihi, Hanny, też na Allegro sprawdzałam, ale faktycznie zanim dojdą to pewnie urodzę ;)))

Nikkitaa, nie bój się, tam chyba rzadkie przypadki prezentują...

GIENKA, MELDUJ SIĘ I OPOWIADAJ :devil:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Może i rzadkie, ale jednak się zdarzają ;) Chociaż uważam, że jak się zadba o siebie po porodzie to ciało nie powinno tak wyglądać ... Jedna kobieta w sumie nawet powiedziała, że po ciąży juz nie ćwiczy i nic nie robi ze swoim ciałem -tylko narzeka.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    nikkitaa: Jedna kobieta w sumie nawet powiedziała, że po ciąży juz nie ćwiczy i nic nie robi ze swoim ciałem -tylko narzeka.

No to kurczę nie dziwota :)))

A ja idę na mielonego i marchewę z groszkiem, mniaaaam :)))
    --
  8.  permalink
    Nikkitaa - nie stresuj się ;) przecież to program pod publikę... mój G. właśnie z nad obiadu mówi - ej normalni ludzie chyba nie mają takiego podejścia co?

On też z tych co lubią chude baby, ja z 56kg przed ciążą mam aktualnie 72 więc trochę mnie więcej ;) i jakoś nie widzimy dramatu :D
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    nikkitaa: flavia a co jest nie tak z przednimi kółkami ?

gdy ja wybierałam wózek kierowałam sie głównie wielkościa kółek, zależało mi żeby były duże, nie skrętne i w jednej lini ( przednie z tylnym)...

masakra z tymi Rozmowami w toku... 20 tyg bez seksu?!
    logiczne, że brzuch sam się nie wchłonie i trzeba cwiczyć...
    ciekawe jak ja będę za pół roku wyglądała i co wtedy będę pisała/ mówiła:P

edit: az straciłam ochote na czekoladę
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    flavia: 20 tyg bez seksu?!

a to nie było 20 miesięcy ?
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    znzczy sie tak- miesiecy;p

chociaż dla mnie 20 tyg to już duzo by bylo!
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Ja teraz tydzień ledwo wytrzymuje jak mój wyjeżdża do Wrocławia do pracy i widze go tylko w weekendy :tooth:
    --
  9.  permalink
    i nadal chce mi się czekolady :( a nie moziem....

chyba mi się poród zbliża, bo marudki się włączają... ciężko mi, mały mi łeb w żebra wbija, brzuch napięty...
    torbę w końcu wczoraj spakowałam...
    ale myślę sobie, że jemu gorzej, bo mu już ciasno tam przecież bardzo...

apropos trafnośc lub nie tego tematu, to poza gigantyczną ilością postów, której nie byłam w stanie ogarnąć na początku ciąży jak spałam i pracowałam, to w sumie jeszcze nie było, żebym się czegoś tu nie dowiedziała i przez te różne zaawansowania, ciążowe, to nawet więcej się dowiedziałam, bo nie wiedziałabym o co pytać... a tu wychodzą tematy w praniu... bo się komuś coś przytrafia....

odebrałam już chyba ostatnią morfologię przed porodem i mocz i hbs. morfo bez szału, ale przyzwoita... mocz zaskakująco pięknie, chyba dzięki tej gigantycznej ilości soku z cytryny, który z wodą w siebie wlewam maniakalnie jako bliski zamiennik coca-coli ;)
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    czesc popoludniowo!
    co do slodkosci w ciazy... ja do 5miesiaca nie moglam nawet patrzec na slodkie.... zas teraz jak nie zjem pol tabliczki czekolady dziennie to mnie nosi :)
    po a pol co wrozy??? chlopczyka czy dziewczynke???

U nas zajebista pogoda! Az chce sie zyc! Okna umylam co u mnie jest nie do pomyslenia! z tej okazji postanowilam kupic sobie nowe firanki... ! :D
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    mariamateria: w sumie jeszcze nie było, żebym się czegoś tu nie dowiedziała i przez te różne zaawansowania, ciążowe, to nawet więcej się dowiedziałam, bo nie wiedziałabym o co pytać... a tu wychodzą tematy w praniu... bo się komuś coś przytrafia....

zgadzam sie w 101 % ! :)
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    nessie: z tej okazji postanowilam kupic sobie nowe firanki... ! :D

Ja ostatnio wyprałam firanki ... i stwierdziłam, że ich nie dopiorę i trzeba nowe kupić :bigsmile:
    --
  10.  permalink
    a ja mam ochotę na budyń, ale chyba poprzestanę na szklance kefiru :-)
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    nikkitaa: Ja ostatnio wyprałam firanki ... i stwierdziłam, że ich nie dopiorę i trzeba nowe kupić

mnie dopiero naszla chec kupna nowych jak zobaczylam czyste szyby hahaha :)))) cos z biela... bo do tej pory mialam raczej kolorowe :D (szyb widac nie bylo)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.