Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthornikkitaa
    • CommentTimeFeb 29th 2012 zmieniony
     permalink
    Ja miałam biale ale nie były prane lo ho ho.. a że palilo się fajki przed ciażą w mieszkaniu to zrobiły się czarne -.- Po wypraniu są szare :D Okna umyje dopiero jak zrobi się cieplej bo teraz to się nie opłaca jak ciągle pada śnieg z deszczem na zmiane :P

A ogólnie wzięlo mnie cos ostatnio na sprzątanie i wytarłam wszystkie kurze, wszedzie posprzątałam i pomyłam wszystkie podlogi ! Sprzątałam 3 dni i do tego mega pranie zrobiłam ! Jeszcze tylko 3 koce zostały do wyprania :D
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
    • CommentTimeFeb 29th 2012
     permalink
    a ja na weekend zrobię sernik na zimno, czekoladowo-waniliowy z galaretką i owocami :)mam ochotę a przy okazji mój P. skorzysta, bo wraca z pracy a mówił, że też zjadłby sobie :) ale z moimi nudnościami możliwe, że jak go już zrobię, to mi się odechce jeść ;p
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    nikkitaa: nessie: z tej okazji postanowilam kupic sobie nowe firanki... ! :DJa ostatnio wyprałam firanki ... i stwierdziłam, że ich nie dopiorę i trzeba nowe kupić --

u mnie po remoncie prała 'teściowa' a mój P. wieszał- patrzec na to nie mogę i śmiać mi się chce bo poszłam oglądać te rozmowy w toku, a telefon w sypialni zostawiłam, wróciłam sprawdzić co sie na forum dzieje a tu 10 nieodebranych... oddzwoniłam to zjebke dostałam a zaraz przyleciała siostra mojego ( mieszka nad nami) sprawdzić czy żyję. Paweł stwierdził że ierwsze co mu do głowy przyszło to że te firanki poprawiałam i coś sie stało:P
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    jej, flavia ale Cie pilnują :D Aż miło :D

Ja wlasnie dlatego mieszkam chwilowo u rodziców, żeby nie być sama w mieszkaniu jak Wojtka nie ma, bo boje sie, że zasłabne, poslizgnę się czy cokolwiek to nikt nie bedzie wiedział bo będę sama ... Dopiero jak wróci do krakowa to rodzice odetchną ode mnie :D
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    co do prania?! do mnie włąsnie 6 worków z ciuszkami, po mojej 4 leniej siostrze, jedzie i sie mega pranie szykuje:P ostatnio jak był mecz to prasowałam ubranka... 90 min+ 15 przerwa no i udało sie może 2/5 uprasować... dziś kolejny mecz wiec zasiąde z moim przy desce i może dokończę !

nikkitaa: jej, flavia ale Cie pilnują :D Aż miło :D

śmiałam się, że gdyby siostry na górze nie było to dzwoniłby do swojej mamy żeby przyjechała sprawdzić co ze mna, ale stwierdził, że ma nr do sąsiadów ( nie mieszkamy w bloku) :P
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    No ładnie! Poszłam z Tymem do kina. Nie było mnie raptem kilka godzin a tu tyle do nadrobienia :shocked:
    Chyba nie dam rady ale mam szybkie pytanie:

The Fragile jak się objawiała Twoja kolka nerkowa? Mnie od kilku dni promieniującym bólem nawalał pośladek. Dziś w kinie było apogeum i niestety zaczęło promieniować do góry... ;-( Tak mnie boli pośladek + plecy na wysokości nerek, że chodzić nie mogę. Boli tylko z prawej strony, nasila się gdy się poruszam a jak wezmę Tyma na ręce- jest koszmarnie. Prawą nogę normalnie ciągnę za sobą;-(
    Nie wiem co to :sad: i pomyślałam, że to może ta kolka ?
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    sliwson, może to rwa kulszowa?
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    sliwson bidulo... ja sie nie znam, wiec nie pomogę, trzymaj się:hugging:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    sliwson, może to rwa kulszowa?

Podobno rwa promieniuje w dół a u mnie idzie do góry... Pojęcia nie mam. Nigdy wcześniej mnie coś takiego nie spotkało.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Sliwson, bolało mnie trochę jak kręgosłup, na wysokości nerek z obu stron, ale z jednej ból był dominujący - taki, że jak był szczyt bólu to nie byłam w stanie oddychać ani się poruszyć, bo bym zemdlała... I nie mogłam prawej nogi podnieść do góry, nawet kawałeczek - ta nerka była w gorszym stanie... Na ogół to jest prawa nerka, bo macica ma tendencję do prawoskrętu...
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Sliwson, bolało mnie trochę jak kręgosłup, na wysokości nerek z obu stron, ale z jednej ból był dominujący - taki, że jak był szczyt bólu to nie byłam w stanie oddychać ani się poruszyć, bo bym zemdlała... I nie mogłam prawej nogi podnieść do góry, nawet kawałeczek - ta nerka była w gorszym stanie... Na ogół to jest prawa nerka, bo macica ma tendencję do prawoskrętu...

O;-( to u mnie jest też prawa strona ale lewa nie boli w cale. Jak mnie ból złapie to też nie ma mowy, żebym podniosła nogę... Normalnie muszę ją za sobą ciągać o ile daję radę iść. Dziś z kina do samochodu (podziemny parking) czołgałam się 30min i nie dałabym rady bez wózka na którym prawie leżałam... ;-(
    A powiedz mi, czy od czasu do czasu Ci przechodziło? Bo u mnie się nasila jak się ruszam ale jak klapnę dupskiem na kanapę to przechodzi, tylko tak delikatnie jakby ćmi ta nerka...
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    Napisałam do gieni mówi że nudy i pól dnia przespała, zero skurczy z wyjątkiem jednego w nocy, wody to raczej nie były tylko zwieracze już jej puszczają, narzeka na ból tyłu cokolwiek to znaczy i na wiszący brzuch :). jest gotowa dotrwać do terminu. jak nie urodzi do 11 to 12 jedzie na ktg.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Sliwson, ale mi nie promieniowało do nogi w ogóle - po prostu jak podnosiłam nogę to czułam taki mega rozrywający ból przy kręgosłupie w okolicy nerki... Ale byłam święcie przekonana, że to kręgosłup mi nawala :DDD

U mnie najbardziej bolało jak leżałam na prawej stronie i jak siedziałam. A jak chodziłam i leżałam na lewej bez ruszania się to przechodziło. Teraz jest identycznie - leżę na lewym lub chodzę - super, usiądę - boli...

Powiem Ci, co u mnie zweryfikowało, że to nie kręgosłup = mama mnie uderzyła w nerkę ręką i po prostu się osunęłam z bólu na podłogę... Lekarze w szpitalu zrobili to samo... Możesz męża poprosić, żeby Cię zwiniętą dłonią uderzył tam, ale lekko, bez przesady. Jak zaboli potwornie to nerka :( Nie życzę Ci tego!
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    mkd: Napisałam do gieni mówi że nudy i pól dnia przespała, zero skurczy z wyjątkiem jednego w nocy, wody to raczej nie były tylko zwieracze już jej puszczają, narzeka na ból tyłu cokolwiek to znaczy i na wiszący brzuch :).

Mkd, dzięki za update :)))) Hihi, Gienka, trzymaj się, nie popuszczaj ;)))
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Właśnie się bawie z moim Alienkiem -przyszła pora na harce w brzuszku mamusi ^^ Ja pukam, on odpowiada :D I takim sposobem mi cały brzuszek skacze i faluje :D
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    My już po usg genetycznym. Generalnie podbudowani, bo mały maluch rozwija się bez zmian i jest mimo wszystko bardzo ruchliwy. I uwaga, mamy niespodziankę :) Naszemu chłopcu zniknął siurek, a widać piękne wargi...
    Dzidzia duża – dziewczynka, waży ok. 400g. Wszystko ok. Mała gwiazda cały czas się pchała pod głowicę i drugą dzidzię za stopę łapała (tzn. zasłaniała jej stopy swoimi dłońmi).
    Dzidzia mała – chyba też dziewczynka, waży ok. 330g. Budowa ok, ma nerki i pęcherz, więc musi wydalać, wód dalej mało, ale odrobinkę jest. Ruchliwa, ale wstydzioszek, rączkę między nóżki wciskała.
    Więc przesądy o zachciankach się nie sprawdziły, bo słodycze dla mnie mogły by nie istnieć, ale za to kwaśne rzeczy (cytrusy w szczególności, ale też kiwi) to na tony bym mogła jeść. Chociaż włosy na nogach mi nie rosną, to się akurat sprawdza. Ale za to brzuch mi owłosiło, na szczęście nie jakoś masakrycznie :)
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    doti_p to pewnie masz jakieś zdjęcia z USG? :D
    --
  1.  permalink
    doti gratulacje dwoch buleczek:)))
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Doti_p - gratuluję, trzymam za Waszą trójeczkę nadal kciuki, niech rosną zdrowo maleńkie :)
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    doti swietne informacje ;) gratuluje 2 dziewczynek ;) kochane maluchy buszujace po brzuszku ;)
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    The Fragile dzięki za wyczerpujący opis:)
    U mnie to chyba jednak bardziej coś w rodzaju rwy kulszowej bo boli podczas ruchu, przychodzi nagle no i po uderzeniu nerka nie boli. Co by to nie było- boli i wkurza mnie strasznie... Nie wiem jak z tym walczyć ;-(
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Doti ale świetne wieści!!! :) Wspaniale, że wszystko ok:) Gratuluję dwóch córeczek!:)
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    A u nas lepiej. Prof na obchodzie powiedzial, ze jest dobrego zdania, zbadal mi dzisiaj ino brzuch i miekki, plamien juz brak, czysty sluz i luteina, ale dalej mam schize, ze to plamienie, ale odpukac w niemalowane. Jutro mam usg konczyndolnych bo znowu mam skurcze lydek pomimo brania lekow na rozrzedzenie krwi. Wczorajsza clexane dzisiaj zamienili mi na inny mocniejszy lek. Kolejne badanie mam w piatek i wtedy prof. Zadecyduje czy wypuszczaja mnnie do domku. Trzaymajcie kciuki aby bylo wsio ok. Mowie wam pol litra mgso4 w zyle zwala znog, rozluznia i usypia na paredziesiat minut.
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Zapomialam sie pochwalic ze Pati od 6rano ak szalala ze caly brzuch chodzil i ciezko bylo sprawdzic jej puls, ale ma w normie ok 155.
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    śliwson a połóż się na płasko na plecach i spróbuj podnieść wyprostowaną nogę do góry.Może ci bejbe uciska nerw
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Sliwson, no właśnie jak o tym promieniowaniu i pośladku napisałaś to też mi się z rwą skojarzyło :(

Mag_dre - kciuki za Was też są :) Niech Was wypuszczą do domku :) A mój mały też tak szalał w szpitalu, mi się wydawało, że to przez ktg, którego nie cierpi (głośne to-to) i leki...
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    mag_dre:
    Zapomialam sie pochwalic ze Pati od 6rano ak szalala ze caly brzuch chodzil i ciezko bylo sprawdzic jej puls, ale ma w normie ok 155.

No ładnie, będą same Patrycje w lipcu :) Bo u nas jeśli zostaną 2 dziewuszki, to będzie Amelka i Patrycja :)
    Zdjęcia wieczorem wrzucę na galerię, na razie nie mam dostępu do kompa.
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    śliwson a połóż się na płasko na plecach i spróbuj podnieść wyprostowaną nogę do góry.Może ci bejbe uciska nerw

Gadałam właśnie z zaprzyjaźnioną lekarką (chirurg) i powiedziała, że to na 90% nie od nerek ale od kręgosłupa lub napięcia mięśniowego... Mam się umówić z rehabilitantem na masaż. Mam nadzieję, że pomoże.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Nooo, masaż może pomóc :) A nerki poza tym w późniejszym etapie podobno wychodzą, dopiero w III trym, jak macica zaczyna na nie porządnie uciskać. Dobrze, że to nie to Sliwson, serio, nikomu takiego bólu nie życzę :(
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Dobrze, że to nie to Sliwson, serio, nikomu takiego bólu nie życzę :(

Domyślam się. To musi być straszne;-( Ja przynajmniej mogę się położyć i nie boli...
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Sliwson, do przeżycia, bo wiem, że za tydzień-dwa będzie po bólu ;) Chyba tak jak z porodem, że wiemy, że to się kiedyś skończy. Gorzej jakby bez ciąży mnie tak bolały, to chyba bym kogoś zamordowała ;))))
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    No to zaczęłam przeciekać :devil: duuużo tego, ale pozostawia białe ślady, bezzapachowe, nic mnie nie swędzi więc chyba nic strasznego :wink:

Ja tak cieknę non stop... wkładki zmieniam co 30 min i wszystko jest ok:)
    Takie chyba uroki ciąży.
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    a ja przeciekam od początku... i zaglądam z duszą na ramieniu w bieliznę, czy to nie krew :/
    --
  2.  permalink
    Witajcie... mam do Was pytanie. Od kilku dni zmagam sie z ociężałym brzuchem.. tzn cała jestem opuchnięta jakby woda ale.., do rzeczy. Pytalam Was juz o sposoby na zaparcia i wszystko stosuje zeby pozbyc sie tej uciążliwości.., pije rano na czczo ciepla wode z cytryna, jem suszone sliwki, pije activie i rozne probiotyki oraz siemie lniane a w calej diecie mam duzo blonnika. Zaparc dalej się nie pozbyłam a brzuch dalej mam jak bania :( Do tego przytylam 3 kg nie wiedziec kiedy... Zawsze duzo cwiczylam i mimo mocnego brzucha nawet nie udaje mi się go wciągnąć jak zwykle. To przeciez niemozliwe zeby juz mógł odrobinę urosnąć.., prawda...? A moze to przez Duphaston ktory biore od dwoch dni..?
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Fausti86: No to zaczęłam przeciekać :devil: duuużo tego, ale pozostawia białe ślady, bezzapachowe, nic mnie nie swędzi więc chyba nic strasznego :wink:
    Ja od paru dni też, taki chyba urok tego czasu ciąży... Bo w sumie jesteśmy wszystkie na ten sam termin.
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    CiastoMiłości: To przeciez niemozliwe zeby juz mógł odrobinę urosnąć.., prawda...? A moze to przez Duphaston ktory biore od dwoch dni..?

Ja już na tym etapie miałam małego flaczka :) A co do Duphastonu, to często powoduje zatrzymanie wody.
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Ja też mam dużo białego śluzu i też co chwilę sprawdzam, czy to nie krew przypadkiem :neutral:.
    Czułam się tak dobrze, energia mnie roznosiła, a dzisiaj w pracy myślałam, że zemdleję, zrobiłam się biała i miałam wielkie sińce pod oczami :sad:. Ciśnienie normalne, ale głowa mnie okropnie boli. Może to być od zmiany pogody? Takie chwile słabości są w ciąży normalne?
    Doti śliczne dziewczynki :bigsmile:.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    aaaaaaaaaaaaaa zadrapie sie, brzuch i sutki:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Ciasto na zaparcia jeśli naturalne specyfiki nie skutkują polecam czopki glicerynowe lub dicoman (są bezpieczne w ciąży)
    Dicoman przyjmuje się 4tab. przez każdym posiłkiem dla mnie to było przegięcie, więc łykałam tylko przed śniadaniem dwie. Przeszło.
    Lek mi się już dawno skończył ale zaparcia na szczęście nie powróciły.
    Dobre też są regularne spacery. Chyba ważne żeby się nie zależeć i nie zasiedzieć bo to nie sprzyja dobrej przemianie.

Ja od początku ciąży mam taki rozpulchniony brzuch, bardzo miękki.
    --
  3.  permalink
    Rumba dziękuję, jutro odrazu polecę do apteki nabyć pewnie i jedno i drugie.. strasznie się męczę ;(
    a spacery... chodzę - min 10km dziennie. Przed ciążą biegałam i wtedy wszystko bylo raczej ok.
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    A mi sie humor popsuł :confused: Własnie sie dowiedziałam, że mój luby może miec zlecenia we wrocławiu nawet na kilka lat -a miałam nadzieje, ze skończy to jedno i wróci mi do krakowa za góra 3 miesiące :confused: Więc albo czeka mnie widywanie go tylko na weekendy cały czas albo cos innego trzeba będzie wymyślić -przeprowadzka do wrocławia ? Hmm .. Czas pokaże co i jak :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Dicoman polecił mi lekarz.

Co do czopków powiedział, że są bezpieczne lecz stosować z umiarem i nie przesadzać (ja kupiłam sobie wersje mini dla dzieci) :)
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    CiastoMiłości, wiem co czujesz. Ja się męczyłam ze wzdęciami jakiś czas temu. A wieczorem, to miałam taki brzuch nabrzmiały i obolały, że aż bałam się o malucha. Dodam, że brałam luteinę 2x1 dopochwowo i duphaston 2x1. Mi leki te zatrzymywały wodę w organizmie. Kiedy odstawiłam, po paru dniach - co mnie zdziwiło zelżały mi lekko piersi (są bardziej normalne a wcześniej kamienie. Poza tym ta woda... budziłam sie opuchnięta na buźce, nogi mi jakby przytyły a kilogramów to miałam +3-4kg. Teraz jest lepiej. Te kilogramy, to pewnie "sztuczne" kilogramy. Współczuję Ci bardzo tych dolegliwości. Mi na zaparcia pomagały śliwki suszone rano na czczo - oczywiście dzień wcześniej zalewałam je wrzątkiem. Ponoć kiwi na czczo jest też dobre. Trzymaj się tam :)
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    a i jabłuszka... ja jem duuużo jabłek, bo jestem od nich "uzależniona" i wypróżniam się codziennie rano :) obecnie zaparć brak :)
    --
    •  
      CommentAuthorFausti86
     permalink
    Kakai: aaaaaaaaaaaaaa zadrapie sie, brzuch i sutki
    to Ci pewnie brzuszek i piersi rosną :)))
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    ja też cieknę na maksa, a brzuch to pamiętam że w pierwszej ciąży mnie koszmarnie swędział, teraz póki co spokój.
    ciasto ja polecam czopki

po dzisiejszej wizycie nasza córeczka zamieniła się w syneczka, ale że dr zmieniał zdanie czekam na 3d.

a no i chwalę się że wreszcie znalazłam wymarzone spodnie ciążowe mam nadzieje że będą dobre :)
    http://allegro.pl/show_item.php?item=2154791315
    --
  4.  permalink
    Katka_81 czemu zmieniasz avatarki, te z Twoim zdjęciem są najładniejsze :)
    a i zacznę jeść jabłuszka, zaraz jedno na kolację :)
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    nie straszcie mnie z ta płcią!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    mnie tak swedzi ze juz nie kontruluje jak sie drapie, a w pracy sie nalewaja wrecz ze mnie:shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    CiastoMiłości - wrzuciłam jabłuszko, bo uwielbiam :) Ja już dzisiaj chyba z 5 zjadłam :shamed:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.