Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Katka_81
    mnie na szczęście mega apetyt przeszedł -ale też siębałam, że będę jak słonica :-) teraz już ok - sam organizm reguluje swoje potrzeby, w końcu wszyscy jesteśmy zwierzaczkami - samo się u Ciebie wyreguluje
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
    • CommentTimeMar 1st 2012
     permalink
    Witam się w 17 tyg i po raz pierwszy w marcu.:swingin:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    kapelusznick: mam nadzieję, że mi też przejdzie, bo przeraża mnie to :) czuje głód non stop :/ od wczoraj :)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    widzicie Kasia ma klopot z cisnieniem dopiero nankoncu a ja mam juz teraz.tez lykam dopegyt ciekawe czy pomoze
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    Kakai: widzicie Kasia ma klopot z cisnieniem dopiero nankoncu a ja mam juz teraz.tez lykam dopegyt ciekawe czy pomoze

oj oby Ci pomógł ja w okolicach 20 tyg też miałam podwyższone ale to sprawka większej ilości krwi.. na teraz to mam zatrucie bo białko w moczu wyszło.....
    -
    a ja pospałam z 1.5godzinki po tym leku jestem nie do życia aż mi ślina cieknie tak śpie:shocked:
    -
    co do zwolnienia to tak 3 dni w tył spokojnie tylko pilnuj ja nie dopilnowałam i jestem jestem miesiąc z pieniędzmi do tyłu:(
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    the fragile
    lekarz moze wystawic l4 2 dni do tylu i jeden dzien do przodu
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    witam w dniu z cyklu '' bez kija nie podchodz''

poczatek marca
    Poczatek 34 tyg
    poczatek dnia boski, spac nie moglam, a brat mojego znowu pranie wrzucil i mam wirowanie nad uchem;/ do tego 'tesciowa' z worem rzeczy do prania w kolejce stoi...mala szaleje po sniadaniu- kanapkach z nutella i kinder czekoladzie!
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    flavia: sniadaniu- kanapkach z nutella i kinder czekoladzie!

no to jej się nie dziwię też bym szalała:D:D
    -
    a u teściów ile jeszcze ten remont??? a niech Twój pogada z nimi że lubisz pospać i moga od 13 dopiero łazikować z praniem:P
    --
    •  
      CommentAuthorgosik0205j
     permalink
    witam sie w ten marcowy dzien:D u nas zaczyna sie 36tydzien :D
    -- [img][/img]
  2.  permalink
    karinazosia :) mi się też pojawił drugi podrbródek :devil: w dodatku brzuchol mam wielki jak nie wiem co.... bo dużo wód przez cukrzycę, więc idzie brzuch, brzuch, brzuch, brzuch a potem ja....

nastrój nadal pod psem... wykąpałam się ale nic mi się nie chce :( nawet zakazany banan nie poprawił humoru...
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    Kasiu, tu jest problem, u nas byl przez tydzien a u nich burzenie sciany przenoszenie calej instalizacji... Juz 2 tyg sie z tym pieprza, ale podobno juz finiszuja. Doskonale wiedza ze ja w nocy spac nie moge a potem oodsypiam do tej 12-13, z tym ze mnie stukniecie pukniecie budzi... Ja rano jestem nie do zycia, jesli za wczesnie wstane to mam caly dzien nad kiblem, nudnosci w III trymestrze?! Eh... A 'tesciowa' tylko '' tak slabo wgladasz rano, cos w tym jest, ze twoj dzien sie podpiero po 12 zaczyna'' nie bo ja sobie tylko zartuje...

A moje male ADHD wczoraj przed snem wypuchalo raczke/ nozke w lewy bok a teraz w prawy, boje sie ze mi sie 'Paskudek' obroci na sam koniec... :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    flavia: Kasiu, tu jest problem, u nas byl przez tydzien a u nich burzenie sciany przenoszenie calej instalizacji... Juz 2 tyg sie z tym pieprza, ale podobno juz finiszuja.
    Ja od samiutkiego początku ciąży, dokładnie od dnia po transferze miałam remont w mieszkaniu pod nami (burzenie ścian przez 5 tygodni), jak tylko skończyli to zaczęli nad nami, a jak już tam się mieli ku końcowi, to na naszym piętrze w mieszkaniu naprzeciwko... Ten ostatni to jakiś hardcore, bo nikomu nie powiedzieli, nie wywiesili nawet kartki i nie zabezpieczyli drzwi, po czym zaczęli burzyć ściany, więc zanim się zorientowaliśmy, to wszystko w naszym domu było białe... Nawet do szaf się wdarło... Tak więc ja na remonty jestem uczulona.
  3.  permalink
    Katka
    ja tak właśnie miałam, ale samo przeszło :-) najważiejsze, żeby śmieci nie wcinać
    --
  4.  permalink
    flavia: A moje male ADHD wczoraj przed snem wypuchalo raczke/ nozke w lewy bok a teraz w prawy, boje sie ze mi sie 'Paskudek' obroci na sam koniec...

Mój się odwrócił w 35 tygodniu chyba, ale wcześniej był spokojny, więc to była taka nagła rewolta :D
    I po tym wyczynie dopiero zaczął buszować ile wlezie....
    --
  5.  permalink
    Gienki nie ma to wszystkie po trochu narzekaja :P a ja dzisiaj jakos w miare sie czuje, narazie nic nie kluje, dzidzia pobulgotala w brzuszku troszke, albo to byly jelita, nie wiem :P
    Dzien dobry w pierszy dzien marca :)
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
    • CommentTimeMar 1st 2012 zmieniony
     permalink
    mariamateria: Mój się odwrócił w 35 tygodniu chyba, ale wcześniej był spokojny, więc to była taka nagła rewolta :D
    I po tym wyczynie dopiero zaczął buszować ile wlezie....

to pięknie, znalazł dla siebie odpowiednia pozycje :P
    jak dla mnie to Luśka ma idealna- główką w dół wiec lepiej niech się nie obraca!!
    pisałyście o kopaniu szyjki lub waleniu główką, moja odpukać jeszcze nie została zmasakrowana:devil:

doti_p: Tak więc ja na remonty jestem uczulona.

jak u nas był remont łazienki to jak to dziewczyny tu ładnie nazwały- do SPA wyjechałam, w szpitalu leżałam. wypuścili mnie we wtorek ( walentynki) a w czwartek skończyli ta łazienkę... dopiero w sobotę przyszła Pani do sprzątania po tym armagedonie ale i tak musiałam jeszcze po niej poprawić, 6 x myta była podłoga i dalej syf, no i w szafkach to ja musiałam porządki zrobić... br

a w tą sobotę szykuje się malowanie korytarza- kosmetyka tylko została! to już na całe szczęście będzie koniec poprawek mieszkaniowych :)
    --
    •  
      CommentAuthororanda
     permalink
    Witam przyszłe mamusie, strasznie aktywne jesteście :) parę dni bez kompa i proszę zatrzęsienie postów :)

Słuchajcie czy miałyście problem z ciśnieniem? Bo właśnie mam założonego holtera i czasem podglądam. Proszę powiedzcie mi czy magiczna granica 140/90 to winno być ciśnienie w spoczynku czy ogólnie w ruchu też? U mnie spoczynek wychodzi w porządku, natomiast wystarczy, że szybciej idę lub wejdę po schodach i lecę np. na 150/95...:shocked: Czy to już będzie się kwalifikować do leczenia?
    Dodam jeszcze że mierząc ciśnienie w domu 2 razy dziennie wychodziło w porządku!!! A z holterem taka niespodzianka..

Widziałam że Kakai miałaś holtera i bierzesz leki, jak wyglądał Twój wynik?
    -- <a href="http://suwaczki.maluchy.pl/li-70390.png">mój suwaczek</a>
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Ja w trakcie pierwszej ciąży miałam remont elewacji budynku. Trwało to całą wiosnę (skończyli dosłownie 3 dni przed moim porodem). Musiałam się przyzwyczaić do robotników wędrujących za oknem po rusztowaniach... Okien się nie dało otwierać bo non stop jarali, darli się no i strasznie dużo było tego pyłu... :-/
    Umęczyło nas to strasznie i co...
    Jedziemy rodzić a w św. Zofii remont! Na porodówce miałam za oknem chodzącego w te i wewte robotnika:D Dobrze, że szyby były oklejone taką folią, że nic nie było widać bo by miał chłopak widoki:PPP
    Mąż się śmiał, że ten remont za oknem to specjalnie dla mnie załatwił, żebym się czułą jak w domu :rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    sliwson: Trwało to całą wiosnę (skończyli dosłownie 3 dni przed moim porodem).

ja bym nie przeżyła chyba, jestem śpioch i muszę mieć cicho! Sliwson dobrze, że przed porodem się wyrobili, a z tym szpitalem to dobry numer:) gdyby tej foli w oknie nie było to robotnik z pewnością długo na tym rusztowaniu by nie postał :tongue::devil::devil:
    --
  6.  permalink
    mariamateria: w dodatku brzuchol mam wielki jak nie wiem co....

Mariamateria, no pokazuj w końcu w galerii brzuszek swój bo chyba jeszcze nie pokazywałaś?! :smile:

Właśnie wróciłam z przychodni i usłyszałam, że badanie w kierunku HBs jest... odpłatne więc lipa - trzeba będzie wyłazić z kasy. Ciekawe ile ta przyjemność kosztuje... A muszę zrobić bo w szpitalu do porodu muszę zgłosić się m. in. z wynikiem tego badania...
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    a ja miałam kontrolna wizyte w szpitalu, w przychodni na Patologi, umówili mnie na następną na 13.03 dostałam "skierowanie" na badania morfologia, mocz, HBs i WR
    na dole napisane jest: do badań mikrobiologicznych należy wypełnić dodatkowo odpowiednie skierowanie!!! o co chodzi?! w ogóle ja ciąże prowadze prywatnie w CM LIM badania też wykonuję tam ( prywatnie) a z tym gdzie mam iść?!
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    Dziewczyny mam do Was pytanie - jak Młody zaczyna się ruszać to czasami czuje w brzuchu takie ruchy jakby się szczeniak z wody otrzepywal i zastanawiam się co to może byc ? Mialyscie tak ? :)
    •  
      CommentAuthorkapelusznick
     permalink
    Madzia ja jeszcze nie miałam ale o tym już było kilka razy w ciągu ostatniego czasu na forum - podobno to całkowicie normalne - tak twierdzą bardziej doświadczone koleżanki:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    P_Madzia: Dziewczyny mam do Was pytanie - jak Młody zaczyna się ruszać to czasami czuje w brzuchu takie ruchy jakby się szczeniak z wody otrzepywal i zastanawiam się co to może byc ? Mialyscie tak ? :)
    Ostatnio nawet dziewczyny o tym rozprawiały.. Podobno to normalne.
    A ja właśnie dzwoniłam po wyniki amniopunkcji dużej dzidzi i jest wszystko w porządku :)
  7.  permalink
    Ja jutro smigam na badania morfologia i analiza moczu ,mam andzieje,ze wszystko ok bo ostatnio gin stwierdzil lekka infekcje przez antybiotyk i narazie na Nystatynie lece....

Kurcze jak myslicie jutro zaczynamy 16 tydzien,czy gin moze juz stwierdzic plec?Ma bardzo dobry sprzet i czytalam,ze juz w tym tygodniu jest to mozliwe...
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Mi w 15tygodniu (prywatnie) lekarz powiedział,że będzie dziewczynka :) Z tym,że byłam nastawiona,że jeszcze za wcześnie na 100%-owe określenie płci.
    --
  8.  permalink
    Mi z Emilia w 21 tyg powiedzial,ze dziewczynka....No zobaczymy moze sie fajnie ulozy i bedzie mozna cos juz zobaczyc...
    --
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    tak się wszystkie bały tego wczorajszego dnia i udalo się- chyba żadna z listy nie urodziła?

moja kolażanka, która trochę sama sobie wykrakała przenosiła 10 dni i jej córcia postanowiła wyjść właśnie 29.02- jak tylko minął termin wkur..ona powtarzała że pewnie 29.02 jej się trafi- no i ma:devil:

ważne ze mała zdrowa, a że wyczekała sobie taki termin- no cóż...życie
    --
    •  
      CommentAuthorMamek
     permalink
    Witajcie.
    Na tym forum jestem pierwszy raz (choć jakiś czas temu pisałam z dziewczynami z forum pierwsze objawy ciąży).
    W tej chwili jestem w 6tc. Wczoraj byłam u ginekologa, który potwierdził istnienie i wiek ciąży. Na tą chwilę jest wszystko dobrze. Nie jest to ciąża mnoga. Kolejną wizytę mam za 4 tygodnie.
    Zastanawia mnie tylko jedno i tu liczę na Wasze doświadczenie. Wczoraj równie odebrałam wynik b-hcg, który wskazuje wynik 18773 mIU/ml :shocked: . Według norm z laboratorium w 5-6 tygodniu ciąży norma to: 217-7138, a w 7 tygodniu 3697 - 163563.
    Pierwsze b-hcg robiłam 8 dni wcześniej i wynik wskazywał prawidłowo wiek ciąży -536 przy normie dla 4-5 tygodnia 9,5-750.
    Dziewczyny, co Wy o tym sądzicie? O czym świadczy tak wysoki wynik (wykluczając ciążę mnogą)?
    Będę wdzięczna za Waszą poradę.
    Niestety nie miałam możliwości skonsultować tego wyniku z lekarzem.
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no ja się strasznie bałam 29:D ale uf:P dziś już 1:) ogólnie to ja czuje że przenoszę i tak okolica między 10 a 13 obstawiam zobaczymy jak moje prorokowanie się będzie imało do rzeczywistości:)
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Cobraczek ja tez lecę teraz na Nystatynie ale zostaly mi jeszcze tylko 2 tab i już czuje, że mi o niebo lepiej :bigsmile:
    --
  9.  permalink
    nikkitaa: Cobraczek ja tez lecę teraz na Nystatynie ale zostaly mi jeszcze tylko 2 tab i już czuje, że mi o niebo lepiej

Ja tak do konca ciazy bede leciec na przemian Nystatyna/Lactovaginal....I musze paski kupic zeby wiedziec kiedy juz powinnam zaczac brac bo leki ginekologicznej nie sa teraz tanie.
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    a mi się chce CZEKOLADY NADZIEWANEJ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Cobraczek: Kurcze jak myslicie jutro zaczynamy 16 tydzien,czy gin moze juz stwierdzic plec?Ma bardzo dobry sprzet i czytalam,ze juz w tym tygodniu jest to mozliwe...

mi na genetycznym w skończonym 13tc lekarz powiedział płeć !! byłam w szoku....no i na połówkowym potwierdził :)
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    jak rozłoży nogi to może się dowiesz, ale ja bym się za kupowanie wyprawki jeszcze nie brała :P
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Hej dziewczyny wpadam tylko powiadomić, że TRUSKAWKI SĄ W TESCO:))) Pyszne, właśnie się zajadam:)))
    --
  10.  permalink
    witam sie i ja....dawno mnie znow nie bylo...ale naprawde nie mam sily na bywanie tu:(( u mnie nadal bez zmian wymiotuje jak kot:(( bylam znow na IP ale wszystko jest dobrze...nic zlego sie nie dzieje...oprocz tego ze ja ledwo laze...ale jeszcze troche....za tydz mam wizyte odstawi mi luteine i zobaczymy wtedy co sie bedzie dzialo...

witam wszystkie nowe przyszle mamuski zyczac spokojnej ciazy.....
    a zadna chyba sie nie rozpakowala??? a jak gienia?? doczytalam ze wody sie jej sacza???
    kasiakuzniki a jak TY sie miewaszz????

zycze Wam wszystkiem spokojnego popoludnia
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    Mamek
    Wczoraj równie odebrałam wynik b-hcg, który wskazuje wynik 18773 mIU/ml

rozbierzności są duże i tez miałam z tym kłopot , ale naważniejszy jest przyrost bety .
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    konsystencja siary i kolor nie jest mi obca juz od listopada, ale teraz mnie martwi ze jak zasycha to robia sie pomaranczowe plamy... I jak wycieka to tak jakby w srodku plywaly zolto-pomaranczowe niteczki paproszki. W ogole cieknie ze mnie non stop, samo z siebie?! WTF????:shocked:
    --
    • CommentAuthorufo03
     permalink
    A ja mam pytanko o piersi. Okropnie mnie bolą, powiększone są już o jakieś 2 rozmiary, a to jeszcze nie koniec. W pierwszej ciąży 4 rozmiary urosły, i tydzień po porodzie w lewej piersi zrobił się zastój, no i teraz ta lewa nie daje mi spokoju, ból niesamowity, taki kłujący w środku :cry: Wiecie jak można sobie ulżyć?
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    wydaje mi sie ze to normalne ze bola, musisz po prostu zacisnac zeby i wytrzymac, a jak nie to dzwon do gina:)
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    ewelinda29: kasiakuzniki a jak TY sie miewaszz????

a jakoś leci ciśnienie spadło do 134/87 nic czekam jak na zbawienie na jutrzejsze ktg i pogadankę z ginem
    -
    a ty Kochan się trzymaj współczuję Ci tych wymiotów nawet nie chcę sobie tego wyobrażać!!!
    --
    •  
      CommentAuthormariamateria
     permalink
    katarzynah1987: Mariamateria, no pokazuj w końcu w galerii brzuszek swój bo chyba jeszcze nie pokazywałaś?!

wstyd się przyznać, ale nie umiem obrazków wklejać ;)

_kasiek_: a mi się chce CZEKOLADY NADZIEWANEJ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

rozumiem Cię jak nikt..... zjadłam bliski zamiennik do obiadu w postaci pomarańczy i młody buszuje....
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Skoro już tak jesteśmy przy temacie piersi to mi okropnie sutki wysychają ;< Łuszczą sie doslownie ! Nie wiem czemu :confused:
    --
  11.  permalink
    nikkitaa: Skoro już tak jesteśmy przy temacie piersi to mi okropnie sutki wysychają ;< Łuszczą sie doslownie ! Nie wiem czemu

nie wiem co na bolące cycki, ale na suche brodawki mi pomogła maść z lanoliny ( ziajki) do brodawek ,ciężko się nią smarowało, ale objawy przeszły.
    nie sprawdzałam medeli czy lepiej się nią smaruje, bo cena mi się nie podobała.
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    mariamateria dzięki wielkie, jutro podskocze do rossmana -może tam będzie.
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    mariamateria: nie sprawdzałam medeli czy lepiej się nią smaruje, bo cena mi się nie podobała.

uzywalam masci medeli (purelan) w pierwszych dniach podczas karmienia. mala poranila mi brodawki, po smarowaniu ta mascia skora stala sie mieciutka, elastyczna, nawilzona, rany sie szybko zagoily.
    tak wiec moge szczerze polecic, choc nie mam pojecia ile kosztuje...
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    nikkitaa jeśli smarujesz je oliwką to prawdopodobnie od tego;) Też tak miałam. Teraz omijam sutki i oliwkę na balsam zamieniłam, ale gin mówił, że można ten bepanthen używać spokojnie;)
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    Gilese, ja już Ci mówiłam, możesz urodzić dopiero po mnie! trzymaj sie:hugging:

gilese: mały rośnie i zbiera siły, bo ciężki start go czeka na tym świecie.

tucz Go tucz:) i głowa do góry, Mały da radę- zobaczysz jaki silny chłopak z niego:kissing:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Kurcze gilese strasznie mi Was szkoda:( Walczcie dzielnie o każdy dzień, ale i tak już jest dobrze:) A będzie jeszcze lepiej! Trzymam za Was kciuki! Skąd się takie badziewie bierze w ogóle?!?
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.