Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorflavia
    • CommentTimeMar 1st 2012
     permalink
    Hanny: bepanthen używać

mam kolekcję w domu, kazali mi nim tatuaże smarować, ale on tak strasznie śmierdzi... ja nie mam na szczęście problemów z sutkami, w ogole głupia jestem bo nie smaruję się niczym, jak nie zapomnę to brzuch wieczorem kremem nivea i tyle. mam jakieś specyfiki na rozstępy, ale nawet nie wiem gdzie;] potem jak będe płakała, że mnie poszarpało to mnie ochrzańcie!
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Hanny: nikkitaa jeśli smarujesz je oliwką to prawdopodobnie od tego;)

Oliwką smaruje tylko w weekendy bo w domku mam tylko babydream krem i nim smaruje przy smarowaniu piersi -tak wlasnie myślalam, że to może być przez krem hmm .. Będe musiała omijać ;)
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
    • CommentTimeMar 1st 2012 zmieniony
     permalink
    flavia też powinnam sobie kupić bepanthen i kolega mnie goni do tego ale ciagle zapominam :tongue: A później będę ryczeć, ze mi się tatuaż rozciągnął i brzydko wygląda :neutral:

Aaaaaaaaa zważylam sie wlasnie ;< juz 6kg na plusie ! :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Gilese - spytam sie, jak to wygladalo u Ciebie w piatym miesiacu z tym puchnieciem? Czy mialas te obrzeki caly dzien czy tylko wieczorem? Mi na razie po odpoczynku przechodza.
    Trzymam mocno kciuki za kazdy kolejny dzien w dwupaku - oby bylo dobrze!
    --
  1.  permalink
    flavia Jesli chodzi o ubranka to nie musze nic kupowac bo mam po Emilce a kupowalam neutralne kolory wiec i pasuja dla chlopczyka i dziewczynki;) Reszta kupie w 7 miesiacu.
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Mamek zbyt dużym przyrostem hcg to Ty się nie przejmuj. W drugą stronę (jak jest za niski, albo nie daj Boże spada) jest źle ale jak ładnie przyrasta- jest ok:) Dziecię CI ładnie rośnie. Pewnie za jakiś czas wzrost trochę zwolni:)
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    gilese powodzenia , trzymam kcuki za jeszcze kilka tygodni
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Dzięki dziewczyny za podpowiedzi z tym zwolnieniem, to luz, wyrobię się :)

P_Madzia - to jest ćwiczenie napięcia mięśniowego u naszych maluszków :))) Najzupełniej normalne, ale niezbyt przyjemne - przynajmniej dla mnie nie było...

Gilese - życzę Wam jeszcze tych kilku chociaż tygodni w dwupaku!!!
    --
    •  
      CommentAuthorgilese
     permalink
    A ja witam szpitalnie, minął tydzień, leze dalej, ciśnienie spadło, czekam dziś na wyniki białka z wczorajszej dobowej zbiórki moczu. Teraz po prostu walczę o każdy dzień, nigdy nie wiem jak zachowa sie mój organizm następnego dnia. Wiem że ok 10 mam wysoki spadek ciśnienia a po obiedzie ciśnienie stopniowo rośnie, opuchlizna mi stopniowo schodzi już straciłam prawie 2 kg i wiem że puchnięcie w 5 miesiącu nie było normalne. I mam nadzieje że białko mi spadnie a mały rośnie i zbiera siły, bo ciężki start go czeka na tym świecie. Dziewczyny pilnujcie diety malosolnej, nie przesadzajcie z zachciankami i kontrolujcie ciśnienie szczególnie po 20tc.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Kasiukuzniki ja tez po tym leku jestem strasznie otepiala i spiąca. A jeszcze do pracy chodze...Mam nadzieje ze mi pomoze ten lek.
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    Kakai: Mam nadzieje ze mi pomoze ten lek.

a jakie masz dawkowanie ja na razie 2x1 jak coś to może 3x1.... ja otępiała jestem, tak do 3 godzin potem jakoś wracam prawie do siebie..
    -
    a ja się właśnie wzięłam za sprzątanie podłogi pomyłam, teraz próbuje łazienkę ale musiałam na chwilkę siąść odpocząć zaraz do niej wrócę....
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Mam dzisiaj jakiś dzień narzekania ... Czuje się pulchna, włosy mam zniszczone -trzeba do fryzjera iść ściąć końcówki bo się już kruszą, nie mieszcze się w żadne spodnie prócz ciążowych a w nich czuje sie grubo, mam dość noszenia sukienek ;<
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    ja biorę 3x1,a lekarka mowila ze normalne dawkowanie to 4x2:shocked::shocked:

za 3 tygodnie mam kontrolę cisnienia holterem i zobaczymy co dalej:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    a jakie miałaś to ciśneinie???
    no moja bratowa brała od 35tyg 3x2 i to jej dopiero pomagało...
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    ciesnienei srednio 133/85, ale byly skoki w ciagy dnia np 180/110:shocked: takich skokow bylo z 6
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    aha.. no nic miejmy nadziję że leki Ci pomogą i już będzie wszytsko dobrze:)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    dokładnie, najważniejsze ze dzidzius rośnie zdrowo, te skoki sa chyba takim moim czyms od zawsze, bo ja jestem bardzo emocjonalna:shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    Kakai: te skoki sa chyba takim moim czyms od zawsze, bo ja jestem bardzo emocjonalna:shamed:

pewnie taki Twój urok!!! i tak jak piszesz ważne że dzidzia zdrowo rośnie:)
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Jezus Maria życie za chleb z nutellą!!!!!!!!! Nie wiedziałam, że te zachcianki są AŻ TAKIE!!!
    --
  2.  permalink
    Jeju dziewczyny jak mna nerwy zaczely szarpac:angry: Jestem wkurzona i nawet nie wiem dlaczego co jest jeszcze bardziej wkurzajace:shocked: Matkoooo:shocked:
    --
    • CommentAuthorcho
     permalink
    Dziewczyny czy któraś bolało pod żebrami? Bo normalnie jakby jakaś kolka pod żebrem mnie łapie codziennie. Uciążliwe to jest i straszny dyskomfort.
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    a ja mam dziś dobry dzień to chyba z okazji 1 marca choć pogoda bardziej październikowa. Ale rano byłam u pacjentki, potem byliśmy w juli i ikei gdzie kupiliśmy dużo gadżetów i zjedliśmy pyszny obiad potem lody w mc- dawnoo ich nie jadłam. No i dobrze mi z tym choć limit kalorii na dziś chyba się wyczerpał.
    jeszcze jak Fel pójdzie spać to posieję pierwsze w życiu sałaty i pomidory co by mieć już wiosnę, choć hiacynty na oknie już pachną :)

śliwson tak sobie pomyślałam że końcówka ciąży zawsze jest ciężka, ciekawe jak to będzie z małymi chłopakami u boku. Ja mam tylko nadzieję,że fel zacznie samodzielnie chodzić.

gienia milczy więc nie rodzi.
    --
  3.  permalink
    mkd: gienia milczy więc nie rodzi.

Dalaby pinda znac co tam u niej slychac....:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    śliwson tak sobie pomyślałam że końcówka ciąży zawsze jest ciężka, ciekawe jak to będzie z małymi chłopakami u boku. Ja mam tylko nadzieję,że fel zacznie samodzielnie chodzić.

Ja się nie łudzę. Na pewno nie będzie łatwo... Ale trzeba być dobrej myśli:)
    Myślę, że Twój synek zdąży się usamodzielnić:) Mój zaczął chodzić jakoś jak skończył 11 mies. Twój w lipcu będzie miał przecież ponad 15 mies więc już powinien nieźle śmigać:)
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    własnie napisała żebym się dowiedziała jak ma brać olej z wiesiołka i herbate z liści malin( może kupiła na czarnym rynku i nie dali jej dawkowania:)

mały podobno w gotowości za to szyjka stoi w miejscu
    --
  4.  permalink
    mkd: własnie napisała żebym się dowiedziała jak ma brać olej z wiesiołka i herbate z liści malin( może kupiła na czarnym rynku i nie dali jej dawkowania:)mały podobno w gotowości za to szyjka stoi w miejscu

O masz:neutral:
    A nie moze jej ginekolog czy polozna zrobic masaz szyjki?po tym nawet dzisiajmoglaby zaczac rodzic....
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Na czym tak wlaściwie polega masaż szyjki ... ? Troche niedoinformowana jestem :shamed:
    --
  5.  permalink
    Masaż szyjki jest jedną z metod przyspieszania porodu, które może zastosować lekarz. Podczas badania ginekologicznego lekarz delikatnie wprowadza palec między szyjkę macicy a pęcherz płodowy i odkleja jego dolny biegun od ścian macicy. Masaż ten niestety tak jak wiele dziewczyn opisuje jest nieprzyjemny i bardzo bolesny.

Wiem cos o tym bo mi lekarz robil w 39 tygodniu i bolalo jak cholera,ale przyspieszylo porod.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    cho mnie dzis tak samo kłuje pod prawym zebrem, to chyba od siedzenia bolalo, bo w domy polozylam sie troche i przeszlo:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Cobraczek brzmi przerażająco :shocked:
    --
    • CommentAuthorcho
     permalink
    Kakai No własnie jak leże na plecach to ok, ale czasem jak na boku sie położe to też zaczyna. Pewnie coś gdzieś uciska :) ale wkurzające to jest...:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    mnie też masaż bolał jak cholera a nic nie pomógł :(
    --
  6.  permalink
    nikkitaa: Cobraczek brzmi przerażająco

Troszke,ale czasami nie ma wyjscia sa rowniez inne metody:
    -Kroplówka z oksytocyną (hormonem, który powoduje skurcze macicy). To najczęstszy sposób indukcji porodu. Organizm ciężarnej zwykle sam wytwarza tyle oksytocyny, by wywołać skurcze porodowe i przyczynić się do skrócenia i rozwarcia szyjki macicy. Jednakże gdy akcja porodowa się opóźnia lub macica kurczy się „leniwie”, konieczne bywa podanie kroplówki z tym hormonem. Przez cały czas dzidziuś w brzuchu jest pod kontrolą KTG, która rejestruje także skurcze macicy.
    -Żel z prostaglandynami – substancjami, które powodują zmiękczenie szyjki macicy, przygotowując ją do porodu, ale także wyzwalają czynność skurczową macicy. Lekarz wprowadza żel do szyjki macicy ciężarnej.
    -Przebicie pęcherza płodowego, czyli amniotomia, to jedna z najstarszych metod wywoływania porodu. Aby można było ją zastosować, konieczne jest choć niewielkie rozwarcie szyjki macicy. Zabieg wykonuje się za pomocą specjalnego narzędzia. Mama czuje jedynie ciepło wypływających wód płodowych. Dziecko powinno urodzić się w ciągu najbliższych godzin, by nie było narażone na infekcję.

Ale o tym decyduje lekarz.Co do masazu szyjki to mozna go wykonac wtedy kiedy rozwarcie jest przynajmniej na palec i ginekolog zna polozenie lozyska
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    cho: Kakai No własnie jak leże na plecach to ok, ale czasem jak na boku sie położe to też zaczyna. Pewnie coś gdzieś uciska :) ale wkurzające to jest...

no jest, trzeba przetrwac:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    Cobraczek: Dalaby pinda znac co tam u niej slychac....

:shocked::shocked::shocked::shocked::shocked::shocked::shocked:
    Cobraczek:
    A nie moze jej ginekolog czy polozna zrobic masaz szyjki?po tym nawet dzisiajmoglaby zaczac rodzic....

może dlatego, że to jeszcze nie termin?! ja bym sobie nie dała zrobić takiego masażu... brr!
    --
  7.  permalink
    flavia: może dlatego, że to jeszcze nie termin?!

Pewnie tak...ale przetrzymywanie tez nie jest dobre.

Dziewczyny ciekawilo mnie jakie hormony konkretnie maja wplyw na nasze zachcianki,zlosc itd. I przeczytalam artykul gdzie jest napisane ,ze glwaltowny wzrost progesteronu,estrogenów i prolaktyny jest odpowiedzialny za to wszystko.Mozliwe,ze juz to wiecie....tylko pytanie jak sobie ztym radzic.Ja siebie nie poznaje.Chodzimy z cora spac o 20.00 najpozniej a wieczorem lapie mnie taki nerw ze sama z soba nie moge wytrzymac....:angry:Matko jak sobie z tym radzic?Dziewczyny macie podobnie z tymi nerwami?
    --
  8.  permalink
    a ja dzisiaj wieczór zaczynam w dobrym nastroju - włosy pofarbowane, odrosty zlikwidowane, na zakupach byłam - tylko czy ktoś mi może wytłumaczyć dlaczego ciążowe ciuchy są w takich za przeproszeniem staropierdzielczych fasonach i kolorach:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Cobraczek: Pewnie tak...ale przetrzymywanie tez nie jest dobre.

Ale Gienka nawet jeszcze nie ma terminu, więc luuuuzzz ;)

Kapelusznick, poszperaj na necie - jest dużo fajnych, kolorowych ciuchów ciążowych :D Ja się bardziej kolorowo chyba w życiu nie ubierałam :D
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    kapelusznick: a ja dzisiaj wieczór zaczynam w dobrym nastroju - włosy pofarbowane, odrosty zlikwidowane, na zakupach byłam

Eh tez musze się wybrać na poprawe humoru pokupować sobie troche ciuszków :P No i do fryzjera... I odświeżyć kolor wlosów :D
    --
  9.  permalink
    The_fragile: Ale Gienka nawet jeszcze nie ma terminu, więc luuuuzzz ;)

No to spokojnie trzeba czekac....:wink:
    --
  10.  permalink
    Cobraczek
    ja z nerwami nie mam aż dziwne jestem oazą spokoju :-) ale spać też chodzę wcześnie tak 12-14 godzin pzesypiam i czasem jeszcze utnę sobie 2 godziny drzemki
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    The_fragile:
    Kapelusznick, poszperaj na necie - jest dużo fajnych, kolorowych ciuchów ciążowych :D Ja się bardziej kolorowo chyba w życiu nie ubierałam :D

Popieram. A moje ciążowe jeansy z hm to najlepsze jeansy jakie w życiu miałam... Poza tym ja np. noszę na razie ciążowe jeansy, a resztę kombinuję z moich ciuchów :)
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Dziewczyny!!! Mam pierwszą małą muszkę na biurku!!!:crazy::crazy::crazy: Normalnie wiosna!!!!:swingin:

kapelusznick: staropierdzielczych fasonach i kolorach

umarłam:rolling:
    Ja trochę na allegro kupowałam, ale i tak najczęściej chodzę w leginsach i tunikach lub koszulkach takich dłuższych. Dżinsy ciążowe kupiłam i ani razu ich na sobie nie miałam;)
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Cobraczku ja też dziś cała nerwowa - delikatnie to ujmując :/ Chciałabym dać upust emocjom ale jak...? Ja chyba zaraz ze złości eksploduję :(((
    --
  11.  permalink
    no ja póki co to w swoje ciuchy się mieszczę, fajne tuniki to akurat znalazlam w C&A tyle, że na ciążowe z ciekawości zajrzałam i takie mało fajne były
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Producentom się wydaje, że baba w ciąży to już nie musi atrakcyjnie wyglądać, może worek po ziemniakach nosić;P Takie naprawdę śliczne też są ( w necie), ale cholernie drogie i szkoda mi trochę kupować ciuszki "na chwilę" za taką cenę;)
    --
  12.  permalink
    katka_81: Cobraczku ja też dziś cała nerwowa - delikatnie to ujmując :/ Chciałabym dać upust emocjom ale jak...? Ja chyba zaraz ze złości eksploduję :(((--

Mam dokladnie to samo.Nawet myslalam,ze jak sie poloze spac to nerwy troche opadna a jak wstawalam bylo jeszcze gorzej:shocked:.Nie wiem moze ta wiosna lepiej na mnie podziala.Bedzie mozna wyjsc na spacer,posiedziec w altance.Juz sama nie wiem:neutral:
    --
  13.  permalink
    Hanny: Producentom się wydaje, że baba w ciąży to już nie musi atrakcyjnie wyglądać, może worek po ziemniakach nosić;P

Jak ostanio kupilam sobie tunike to mialam wrazenie,ze sprzedawczynki zdejmuje namiot :confused:Niby lezy na mnie fajnie i tych odstajacych boczkow nie widac,ale....
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Ja zaopatrzyłam się na początku ciąży w kilka kolorowych pasów ciążowych i teraz jak już moje koszulki są trochę krótkie, to bawię się kolorami pasów. Zakładam np. turkusową koszulkę i taki pas w granatowe wzory i wygląda to bardzo ładnie :) No i jeszcze raz reklama - moje cudowne jeansy :)
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Rzuciłyście temat ciuchów, więc z ciekawości zajrzałam na allegro co mają do zaoferowania. Nawet fajne:) A w sklepach rzeczywiście ciuchy ciążowe są mało atrakcyjne, dominuje brąz jak dla starej baby;/

Jak wam się podoba ta sukienka? Mi baardzo:bigsmile:

http://moda.allegro.pl/elegancka-sukienka-ciazowa-m-kiara-i2164359458.html

http://moda.allegro.pl/elegancka-sukienka-ciazowa-m-kiara-i2164359458.html
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.