Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Nowych nie kupie bo są drogie ciążówki a w stare spodnie się nie mieszcze bo za bardzo uciskaja brzuch
więc pozostaja mi sukienki i rajstopy ciążowe -najwygodniejszy zestaw. Ale niebawem wybiore sie na zakupy aby cos nowego kupic bo ile można chodzić w 5 sukienkach na zmiane non stop?
Dziewczyny, nie dajcie sobie wmówić, że indukcja porodu bez wyraźnych wskazań to "nic takiego". Takie procedury powinno stosować się tylko, kiedy to naprawdę konieczne, a nie "bo termin minął 2 dni temu" etc. Teksty pochodzą ze strony fundacji Rodzić Po Ludzku, a konkretnie stąd: 6 zasad wspierajacych przebieg normalnego porodu (polecam do poczytania w całości).akurat miałam się dokształcać co by w szpitalu dokładnie wiedzieć czemu mówię "NIE"--

A w sklepach rzeczywiście ciuchy ciążowe są mało atrakcyjne, dominuje brąz jak dla starej baby;/

Martwię się, że tak straszę dzidziusia i Mu tym szkodzę...
To chyba nerwy przed porodem...
Spiac na lewym boku-biodro mnie boli, a na prawym chyba jest ucisk na zyle, bo mialam taki bol stawu skokowego i stopy, ze dopiero poduszka pod nogami pomogla... :)
a jak mi maluch zacznie buszowac w brzuchu do tego to juz w ogole ledwo mogę zasnąć,

. Na USG byłam przed całą tą akcją i wszystko jest w porządku. Maluc waży 510 g i mam nadzieję, że będzie rósł tak pięknie dalej. Troszkę zmartwiło mnie tętno 160', w 19 tyg. wynosiło 130' a więc jest zmienne (było i 140'). Pytałam mojej Pani Ginekolog i powiedziała, że to się zdarza a prawdopodobnie maluch był zdenerwowany. Mam również lekkie problemy z ciśnieniem. U gina 136/89 np, w domu różnie od 138/90 do 109/76 + palpitacje serca przy każdym wysiłku. Konsultowałam to również z lekarzem i mam się obserwować. Na razie czuję się dobrze i mam nadzieję, że rewolucje ciążowe ani skoki ciśnienia już nie wrócą :). Pochwalę się jeszcze wynikami morfologii i moczu - idealne :).
.
Ostatnio sie pochwalilam, ze spie bez przeszkod... No to dzis mialam za swoje... Spiac na lewym boku-biodro mnie boli, a na prawym chyba jest ucisk na zyle, bo mialam taki bol stawu skokowego i stopy, zedopiero poduszka pod nogami pomogla... :)
Ja również poznałam płeć w 13 tygodniu. Usłyszałam, że na 95% będzie chłopiec i się sprawdziło.