Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthordoti_p
    • CommentTimeMar 3rd 2012
     permalink
    Sayuri78 Spokojnie, ciesz się, że czasem odpoczywa :) Moje łobuziaki chyba na zmianę śpią, bo normalnie ciągle je czuję, ale czasami mają takie dni, że kimają przez pół dnia, potem się ożywiają...
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    doti ja się cieszę i niech śpiąc zdrowo rośnie . Tyle tylko, że mam wrażenie, że aktywność raz na dobę to trochę za mało...:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorxkamilax
     permalink
    biri i the_fragile - GRATULACJE:clap:
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
    • CommentTimeMar 3rd 2012 zmieniony
     permalink
    Sayuri78: Czy ja na tym etapie powinnam je czuć non stop w mniejszym lub większym nasileniu??

Sayuri z tego co ja sie zorientowałąm przez całą ciążę, to chyba każdy maluch ma swój własny rytm, niektóre to prawdziwe rozrabiaki z ADHD :bigsmile: (jak moja i często pod koniec dnia miałam już dosyć tych jej harców) a niektóre to małe leniuszki i często wpędzają tym swoje mamuśki w zakłopotanie bo nie dają znać o sobie tak często jak by sobie ta tego życzyła. A u reszty maluchów wszystko zależy od dnia, pogody itp. itd :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    JULITA już sama nie wiem co lepsze :bigsmile:. Gdybym miała pewność, że wszystko jest ok to takie dzieciątko, co dużo śpi jest super, ale z kolei takie dziecko z ADHD daje Ci pewność, że wszystko ok :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    Sayuri78: le z kolei takie dziecko z ADHD daje Ci pewność, że wszystko ok

Moja kilka razy tak mocno mnie kopnęła, najczęściej w żebra, że aż syknęłam z bólu i zastawiałam się czy jej to nie boli, czy sobie coś nie zrobiła bo jeżeli mnie boli to ona też musiała coś poczuć. Czasami jak tak się rzucała to się zastanawiałam czy to normalne a pod koniec dnia martwiłam się, że w ogóle nie odpoczywa, że chyba troszkę powinna jednak mieć snu i nawet w nocy jak się budziłam to czułam, że się wierci. Teraz ma już trochę miej miejsca i tak nie szaleje, kopniaka z zamachem tez już chyba nie może mi dać :wink: teraz się wypycha.

Sayuri to chyba jest tak, że my jako przyszłe mamuśki mamy już głębok zakorzenioną troskę o dziecko i ten ciągły lęk o nie, i bez względu czy się często wierci czy tylko raz na jakiś czas to my i tak się będziemy martwiły czy wszystko jest OK :wink: Już nam nie dogodzi :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    taka akcja mnie ominęła?! jaaaaaaaa....

:clap::clap::clap:

dziewczyny gratulacje i pozostaje mi tylko zazdrościć i modlić się żeby i ze mna tak szybko i 'bezboleśnie' poszło:)

wow... ja już 9?!:shocked::shocked:

wczoraj w końcu nie byłam u Gin bo sie zagapiłam i przesiedziałam wizytę w Centrum w Lemonie:P niech zyje ogarnięcie, a tym czasem zmykaMY na szkołe rdzenia:)
    --
  1.  permalink
    Biri, the fragile gratulacje:clap::clap::clap:
    -- ,
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Biri,
    the_fragile

gratuluje !!!!!:cheer::cheer::cheer:

Sayuri od dnia kiedy dowiedzialas sie o ciazy do konca Twojego zycia bedziesz sobie zadawala lub zadawalas pytania czy.....
    zarodek nie jest za maly,duzy,
    czy dzidzia nie za malo,duzo sie rusza,
    czy nie powinno moje dziecko zaczac juz chodzic,
    czy nie powinno juz mowic....
    czy zda mature ....itd....
    Fajnie jest byc mama :))))))
    --
    •  
      CommentAuthorxkamilax
     permalink
    a ja dziś po połówkowym i będzie..............................................dziewczynka !!!!!:cheer::cheer::cheer:
    --
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    nessie: Sayuri od dnia kiedy dowiedzialas sie o ciazy do konca Twojego zycia bedziesz sobie zadawala lub zadawalas pytania czy.....
    Fajnie jest byc mama :))))))

Oj tak nessie :))))

xkamilax dziewuszki są super :). Mam nadzieję, że następna u nas będzie dziewczynka!
    --
    •  
      CommentAuthorgosik0205j
     permalink
    xkamilax: a ja dziś po połówkowym i będzie..............................................dziewczynka !!!!!

gratuluje
    -- [img][/img]
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    nessie: Sayuri od dnia kiedy dowiedzialas sie o ciazy do konca Twojego zycia bedziesz sobie zadawala lub zadawalas pytania czy.....

oj nessi - ja tak będziesz co chwilka myśleć o tym, czy nie powinien raczkować, chodzić, mówić, malować itp. to zwariujesz !!!! Pamiętaj - nie porównuj nigdy dziecka z rówieśnikami - niekótre zaczynają chodzić mając 10 miesięcy a inne mając 15 miesięcy i oba momenty są w normie :)

A co do ruchów - dzieci są różne i to już na tym etapie - Iwonka miała normalnie w brzuchu ADHD i teraz też potrafi biegać jeszcze o 22 mimo, że wstała o 6 rano do żłobka.My już z mężem nie mamy siły nawet patrzeć jak ona biega....tymczasem jej braciszek wydaje mi się sporo spokojniejszy, każdy jego ruch jest taki - mam wrażenie - przemyślany :bigsmile: i ciekawa jestem czy faktycznie taki będzie.

A poza tym 10 ruchów to liczy się dopiero w III trymestrze, więc nie martw się jak do godziny 10:00 nie naliczysz wymaganej ilości.
    --
    •  
      CommentAuthorcheriniatko
     permalink
    Sayuri78: Czy ja na tym etapie powinnam je czuć non stop w mniejszym lub większym nasileniu??

O widzisz też miałam o to pytać, mój malec też jeszcze ma nie unormowane godziny aktywności. Dziś np. zachciało mu się mamusię skopać już o 4 rano, potem odezwał się lekko po 6, po 11 i delikatnie puknął po 14 i już się zaczęłam trochę martwic bo przedwczoraj dużo więcej się ruszał, ale jak się teraz rozochocił po 17, to tak przez prawie godzinę dawał czadu. Zaczynam myśleć, że na tym etapie to normalne i że dni leniuszka są czymś normalnym ;D
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    _kasiek_: oj nessi - ja tak będziesz co chwilka myśleć o tym, czy nie powinien raczkować, chodzić, mówić, malować itp. to zwariujesz !!!! Pamiętaj - nie porównuj nigdy dziecka z rówieśnikami - niekótre zaczynają chodzić mając 10 miesięcy a inne mając 15 miesięcy i oba momenty są w normie :)

A czy ja napisalam, ze porownuje lub co chwile o tym mysle??? :)
    Chodzilo mi raczej o to, ze od momentu ciazy to dziecko jest na pierwszym miejscu i zawsze beda pojawiac sie watpliwosci i obawy o nie...

Ja np do 3roku nie wymowilam ani jednego slowa i nie mialam wlosow... za to chodzic zaczelam jak mialm 10miesiecy.... :D
    .... porownywanie jest naturalne ale wiadomo juz w brzuchu kazdy dzidzia jest inny... wiec tym bardziej poza brzuchem :)
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    cheriniatko: mój malec też jeszcze ma nie unormowane godziny aktywności

moj tez ... albo jestem wyrodna matka i nie umiem tego zaobserwowac!

wczesniej czulam 2,3razy dziennie przez np pol godziny ciagle ruchy... przewaznie rano i wieczorem....
    teraz czuje co chwile jak daje znac, ze tam jest :)
    wydaje mi sie, ze nawet jak spi to lekka zmiana pozycji lub wyprostowanie nozki czy raczki to wlasnie takie jedno krotne pukniecie przez sen.....
    chyba ze jest lunatykiem :):shocked: :))))))))
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    xkamilax , dziewczynki są super , szczególnie jak mają 16 lat idziesz z nimi na zakupy a one wybierają białą bluzkę koszulową , kamizelkę czarną i czerwony krawat . Boże kiedy tyle lat minęło i moje dziecko już nie chce tylko jajka niespodzianki :shocked:
    --
  2.  permalink
    nessie: chyba ze jest lunatykiem :):shocked: :))))))))

To w takim razie mój też chyba jest, hi hi hi hi :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    THE FRAGILE , BIRI moje serdeczne gratulacje !!!!!!!!!!!!!
    szybkie porody, to jest to :wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Biri, The_Fragile Gratuluję !:clap:
    -- ,
  3.  permalink
    ja zaczełam sensownie odczuwać ruchy w III trym, wcześniej młody był bardzo spokojny... rano i wieczorkiem trochę pobrykał, ale delikatnie... cały dzień praktycznie spał, szczególnie, że jeszcze wtedy pracowałam i sporo się ruszałam, to był ululany i nie wykazywał żadnej aktywności... za to teraz nadrabia... głową do góry w 35 tygodniu, głową na dół w 38 i buszuje :)

Nessie zrobiłam sobie taką pizzę o szczypiorku, papryce, kukurydzy i fecie :) co mi wczoraj apetytu narobiłaś... i o ironio cukier lepszy niż po chlebie z niskim indeksem glikemicznym a najadłam się jak bąk...

oglądam o tym wypadku pociągów... ale miazga... jeździłam 4 lata tym pociągiem :(
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    nessie: A czy ja napisalam, ze porownuje lub co chwile o tym mysle??? :)

wiem - zrozumiałam o co ci chodziło :bigsmile: i nie napisałam, że porównujesz w tej chwili. Mi chodziło raczej o przyszłość....bo pytanie typu czy nie powinien już chodzić, albo czy nie powinien już mówić nasuwają się najczęściej właśnie wtedy, gdy spotykasz się z mamami rówieśników Twojej pociechy....i wtedy zaczynasz się martwić. Albo gdy czytasz w internecie artykuły o tym, co powinno już umieć twoje dziecko w danym miesiącu życia. Znam takie mamy, które chciałyby mieć wręcz książkowe dzieci, a gdy odbiega od "książkowej normy" to biegną do lekarza i od razu najlepiej wysłałyby dziecko na rehabilitacje, bo np. ma 6 miesięcy i nie siedzi !!! A to jest już popadanie w paranoje....

Dobra - spadam....jeśli ktoś poczułby się urażony (choć nie wiem czym) to z góry przepraszam....mam podły nastrój, znowu awantura z mężem....ja już nie mam chyba siły walczyć o nasze małżeństwo :cry: postaram się zasnąć....choć to trudne gdy tyle myśli kłębi się w głowie....
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    mariamateria: Nessie zrobiłam sobie taką pizzę o szczypiorku, papryce, kukurydzy i fecie :) co mi wczoraj apetytu narobiłaś... i o ironio cukier lepszy niż po chlebie z niskim indeksem glikemicznym a najadłam się jak bąk...

musze sprobowac z feta :))))

_kasiek_ jesli o mnie chodzi to mnie nie rażą komentarze... grzecznie czytam i prostuje jesli ktos mnie nie zrozumial albo sie zle ja wyrazilam :D... co sie czesto zdarza...
    Wspolczuje bardzo... awantury w ciazy to chyba niezbyt przyjemne i zdrowe :(
    --
    •  
      CommentAuthorOsorya
     permalink
    Gratulacje dziewczyny!Szybkie jak błyskawice!;)
    --
  4.  permalink
    Ooo przez moje mdlosci tez mnie ominela taka akcja :wink: GRATULACJE :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorOsorya
    • CommentTimeMar 4th 2012
     permalink
    Chyba cierpię na bezsenność...
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Boże.. Jeden dzień człowieka nie ma i 230 do nadrobienia :tongue:
    Biri,Fragile :clap::clap::clap: Ogromne gratulacje !
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    witam w niedzielny poranek :)
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Witam Was wszystkie, w końcu i mnie tu przywiało :)

Biri, The Fragile Gratulacje !!! Obyśmy wszystkie miały takie expresowe porody ;)

Czy mogę prosić o dopisanie do tabelki z datą: 23 czerwiec i dziewuchą pod sercem :)
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    1. kasiakuzniki 08.03.2012 (dziewczynka)
    2. illan 16.03.2012 (chłopiec)
    3. JULITA1610 17.03.2012 (dziewczynka)
    4. gienia83 18.03.2012 (chłopiec)
    5. mariamateria 19.03.2012 (chłopiec)
    6. katarzynah1987 24.03.2012 (chłopiec)
    7. gosik0205j 05.04.2012 (chłopiec)
    7. ewelinda29 05.04.2012 (chłopiec)
    8. Biedronka11 10.04.2012 (chłopiec)
    9. flavia 19.04.2012 (dziewczynka)
    10. gilese 20.04.2012 (chłopiec)
    10. pitaja 20.04.2012 (dziewczynka)
    11. paprykowa 27.04.2012 (dziewczynka)
    12. Cherry_Lady 8.05.2012 (dziewczynka i dziewczynka)
    13. justa2586 10.05.2012 (dziewczynka)
    13. nessie 10.05.2012 (chłopiec)
    14. karinazosia 11.05.2012 (chłopiec)
    15. jezynka 15.05.2012 (dziewczynka)
    16. ifonka84 19.05.2012
    17. Tres 24.05.2012 (dziewczynka)
    18. hydrozagadka 02.06.2012 (dziewczynka)
    19. Hanny 03.06.2012 (chłopiec)
    20. norah 13.06.2012 (chłopiec)
    21. _kasiek_ 19.06.2012 (chłopiec)
    22. YPolly 20.06.2012 (dziewczynka)
    23. wielgosz 21.06.2012 (chłopiec)
    24. Osorya 22.06.2012 (dziewczynka)
    25. penny 23.06.2012 (dziewczynka)
    26. Lezunia 25.06.2012
    27. cheriniatko 29.06.2012 (chłopiec)
    27. Sayuri78 29.06.2012 (chłopiec)
    28. mkd 03.07.2012
    29. nikkitaa 05.07.2012
    30. Mag_dre 06.07.2012 (dziewczynka)
    30. psycho_patka 06.07.2012 (dziewczynka)
    31. niunia32 09.07.2012 (chłopiec)
    32. sliwson 10.07.2012 (chłopiec)
    32. Fausti86 10.07.2012
    33. doti_p 12.07.2012 (dziewczynka i niespodzianka)
    34. P_Madzia 16.07.2012
    35. marylove 17.07.2012
    36. Xkamilax 18.07.2012 (dziewczynka)
    37. nibriana 20.07.2012
    38. ufo03 25.07.2012
    39. Kakai 26.07.2012 (chłopiec)
    40. cho 28.07.2012
    41. BlueCactus 30.07.2012
    42. atamala 06.08.2012
    43. Mamrotka 13.08.2012
    44. kuleczka_69 14.08.2012
    45. Ul_cia 18.08.2012
    45. Rumba 18.08.2012
    45. czerwinka 18.08.2012
    46. Cobraczek 19.08.2012
    47. marysia_23 25.08.2012
    48. Anecia84 30.08.2012
    48. madzinka83 30.08.2012
    49. Kafffka74 04.09.2012
    50. NadziejaUmieraOstatnia 05.09.2012
    51. Peppermill 13.09.2012
    52. katka_81 17.09.2012
    53. asia_ 22.09.2012
    54. sysiajaw 24.09.2012
    55. leneczka8484 30.09.2012
    55. ASulek 30.09.2012
    56. kapelusznick 01.10 2012
    57. Love_line
    58. dorotka0905
    59. łośćń
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Cześć śpiochy. Wstawać, wstawać!!
    --
  5.  permalink
    The_fragile gratulacje
    :-) aż się wzruszyłam jak przczytałam, że już tulisz krasnala :-)
    --
    •  
      CommentAuthorFausti86
     permalink
    witamy sie! I znow spadam na liscie w dol :devil::tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Pierwszy miesiąc to: 1- 4 tygodnia
    Drugi miesiąc to; 5- 8 tygodnia
    Trzeci miesiąc to: 9 – 13 tygodnia
    Czwarty miesiąc to: 14 do 17 tygodnia
    Piąty miesiąc to: 18 – 22 tygodnia
    Szósty miesiąc to: 23 do 27 tygodnia
    Siódmy miesiąc to: 28 do 31 tygodnia
    Ósmy miesiąc to: 32 do 35 tygodnia
    Dziewiąty miesiąc to: 36 do 40 tygodnia

Proszę :)
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Fausti - dlatego ja nie podaję raczej miesięcy nigdy....chyba, że już ktoś kompletnie nie kumaty mnie pyta to wtedy liczę sobie "łopatologicznie" miesiące od ostatniej miesiączki czyli wychodzi mi wtedy, że 12 marca zacznę 7 miesiąc.

A co do trymestrów - to patrzę na kartę ciąży i już :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    Witam Was dziewczynki w piękny niedzielny poranek. Niestety nie dla wszystkich... Często jeździłam pociągiem na trasie Warszawa-Kraków. To straszne co się stało...

U mnie dalej względny spokój w kwestii ruchów. Wczoraj wieczorem do 1.00 byliśmy u znajomych i tam przy pysznej kolacji mały trochę się ruszał. Dzisiaj rano jeszcze mniej i myślę, że jak do jutra się nic nie zmieni to nawiedzę IP. To jednak spora różnica w porównaniu z tym co było.

Wczoraj u znajomych było 2 półrocznych brzdąców. Miałam ochotę ich zjeść ;). Potem nie mogłam zasnąć. Wyobrażałam sobie swojego synka :). Już się nie mogę doczekać. Biri, The Fraghile jak ja Wam zazdroszczę... :)!!
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Ja jeszcze wyliczyłam na początku ciąży coś takiego 280/9=31,1 czyli każdy "ciążowy miesiąc" trwa 31,1, a więc:
    PIERWSZY MIESIĄC od 0 do 4t3d
    DRUGI MIESIĄC od 4t4d do 8t5d
    TRZECI MIESIĄC od 8t6d do 13t1d
    CZWARTY MIESIĄC od 13t2d do 17t4d
    PIĄTY MIESIĄC od 17t5d do 22t0d
    SZÓSTY MIESIĄC od 22t1d do 26t3d
    SIÓDMY MIESIĄC od 26t4d do 30t6d
    ÓSMY MIESIĄC od 31t0d do 35t3d
    DZIEWIĄTY MIESIĄC od 35t4d do 40t0d
    Ale to też tak w dużym przybliżeniu;)
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Sayuri78: U mnie dalej względny spokój w kwestii ruchów. Wczoraj wieczorem do 1.00 byliśmy u znajomych i tam przy pysznej kolacji mały trochę się ruszał. Dzisiaj rano jeszcze mniej i myślę, że jak do jutra się nic nie zmieni to nawiedzę IP. To jednak spora różnica w porównaniu z tym co było.

troszkę cię rozumiem, bo ja miałam takie 3 dni, że Młody malutko się ruszał i raczej były to takie "wzdrygi" niż kopniaki czy ruchy....i już na 3 dzień też miałam jechać do gina żeby to sprawdzić, ale na szczęście wszystko wróciło do normy. A próbowałaś zjeść coś słodkiego ?? to rozbudza zazwyczaj dzieci :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Sayuri78 właśnie też miałam pisać o czymś słodkim - czekoladka, kakao i mam taniec brzucha;P
    --
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    Tak. Nie widzę jakiejś szczególnej różnicy. Jedynie lekkie "myrdnięcia". Rano zaczęła mnie jeszcze kłć szyjka'. Zresztą czekam cierpliwie na rozwój wypadków. Nie będę Wam tu jeszcze bardziej narzekać. Mam nadzieję, że wszystko jest ok i maluch poprosi się rozleniwił... :)
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
    • CommentTimeMar 4th 2012 zmieniony
     permalink
    Sayuri78 na 100% jest wszystko ok:) Ty jesteś praktycznie miesiąc do tyłu ( w stosunku do mnie). Mi się wydaje, że miesiąc temu to nawet nie codziennie go czułam;) A teraz mój Młody ma właśnie czkawkę:wink:
    --
  6.  permalink
    Czesc Dziewczeta:)
    Za oknem wydaje sie byc ladnie dzisiaj, niedawno wstalam, moj mezus jeszcze chrapie:P Czy ma ktos jakies wiesci od Gienki i kasikuzniki? bo Kasia od wczoraj jakos milczy...ewentualnie moglam cosik przeoczyc :)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    siemanko, jestem juz w domu:swingin::swingin:
    jutro wypis i L4 na tydzien:clap:

juhuuu:rolling:

Gratuluje mamom rozpkaowanym:boogie:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Sayuri78: Tak. Nie widzę jakiejś szczególnej różnicy. Jedynie lekkie "myrdnięcia". Rano zaczęła mnie jeszcze kłć szyjka'. Zresztą czekam cierpliwie na rozwój wypadków. Nie będę Wam tu jeszcze bardziej narzekać. Mam nadzieję, że wszystko jest ok i maluch poprosi się rozleniwił... :)

dzis w spzitalu miałam jeszcze badanie i lekarz mówil, że ruchy na tym etapie sa delikatne i mozna nie czuc ich nawet pare dni

na usg w czwartek maly miał wymiary jak na 22tc i wazył prawie poł kilo! ale kabanek rosnie:tongue:
    --
  7.  permalink
    Czesc Dziewczyny!
    Ja dzisiaj sprzatam,gotuje i ogolnie bede wpadac z doskoku do was:tongue: Jutro wizyta,ale sie ciesze,ze zobacze maluszka:rolling:
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    A my wczoraj robiliśmy imprezę urodzinowo imieninową i dziś dogorywam. Czuję się jak na mega kacu :) Jest taka piękna pogoda, poszłabym na spacerek, ale brzuszek trochę się spina, więc leżę grzecznie i czekam aż się uspokoi.
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Dziewczyny muszę się poradzić Was...bardziej tych, które już rodziły (karmiły). Otóż mam problem ze stanikiem. Ostatnio kupowałam 65G no ale już jest za mały, kupiłam jeden 70G i wygląda na to, że to jednak miseczka powinna być większa, bo jak je wieczorem "uwalniam" to bolą:cry:. Przeszłam się po kilku sklepach i nie mają takich niestandardowych rozmiarów typu 75H czy coś takiego. Pani w Thriumphie poradziła mi, by kupić stanik do karmienia i tu moje pytania:
    1. Dużo większy, bo ponoć on się trochę jakby rozciąga, rośnie z biustem? Jak w ogóle kupuje się te staniki do karmienia (większe/ma uciskać/mniejsze?)
    2. Już teraz stanik do karmienia? W sensie czy nie zniekształci mi jakoś biustu (zawsze miałam usztywniane całe)
    3. Miała któraś ten stanik z Thriumpha? Bo nie wiem czy warto?
    4. Może jakieś inne pomysły...jak Wy sobie radzicie z tym "problemem" ?
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Hanny nie wiem co poradzic bo to duzy rozmiar i juz nie ma takiego wielkiego wyboru, ja mam teraz 75E ale kupilam taki z gabkami http://www.corin.eu/pl/KOLEKCJE?Id=561&SubKat=111 i jak mi piersi nabrzmieja to wyciagam gabki i mam luźniej, generalnie w ciazy odkrylam firme corin bo ma wygodne staniki za niewygórowana cenę
    --
    • CommentAuthorufo03
     permalink
    Ja właśnie kupiłam sobie w poniedziałek taki stanik do karmienia, i jest bardzo wygodny. Nic mnie nie uwiera, nie ściska, nie jest usztywniany, ma tylko druty . O taki:
    http://sklep.alles.pl/produkt,mama-new,199.html
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    ale tu zawsze w niedzielę jest pusto :)
    Co ja się najadłam dziewuszki... kluski śląskie i zraziki miałam dziś na obiadek :) pyyyychotka :)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.