Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorrumba
    • CommentTimeMar 4th 2012 zmieniony
     permalink
    A ja głoduje już od dwóch godzin;/ czekam na męża i jedziemy do rodziców na pyszny obiad:) coś już dawno rzuciłabym na ząb ale lodówka pusta ;/

Zauważyłam, że mi już nie dużo trzeba, żeby złapać zachciankę:) Wystarczy, że ktoś rzuci hasło np. kluska, truskawka, pasztet, popcorn i mam na to mega ochotę:)

Chyba nie ma takiej potrawy, której bym nie zjadła:)

Aaa zapomniałam dodać najważniejsze:) Poczułam dziś ruchy dzidziusia :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
    • CommentTimeMar 4th 2012
     permalink
    ale masz super :) ja tak juz bym chciała poczuć Maluszka :) Czekam tego dnia z utęsknieniem :)
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    hej kochane melduje sie po porodzie... poród ogólnie spoko sama akcja porodowa od rozwarcia 9cm do wyjscia małej trwała moze z 10 min normalnie wszystkie położne mnie chwaliły ze rodze jak wieloródka heheh i myslalam ze bedzie kosmicznie bolalo a tu sie okazuje ze wyobrazalam sobie zupelnie cos gorszego. także ródźcie kochane miejcie zajebiste położne jak ja, mój mąż był ze mną cały czas dzielnie ze mna dyszał a uwierzcie w moim przypadku nie było łatwo bo mialam nos zawalony i przez ciagle nabieranie i wypuszczanie powietrza przez usta ciagle mi w gardle zasychalo i musialam wode non stop popijac.
    malutka jest cudowna choć nie jest ze mną ponieważ po dogrzaniu miała problemy z oddychaniem i dostała infekcji przez moje przeziebienie ale dzis juz ja wyciagnelu z inkubatora i trzymalam ja na rekach i karmiłam z butelki bo mi jeszcze nie naszlo pokarmu... ale damy rade wszystko bedzie dobrze ;))))
    dziekuje za gratulacje i trzymanie kciukow.
    The Fragile też jestws błyskawiczna wow - gratuluje synusia ;))))

dziewczyny teraz jestem naprawdę szczesliwa a moje szczescie osiągnie apogeum jak już wrócimy do własnego domu...
    Pozdrawiamy e-ciocie
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    biri super to czytac, gratuluję raz jeszcze i mam nadzieje, że te bede miała taki porod jak TY:bigsmile:
    --
  1.  permalink
    kasiek,a mnie nie ma na liscie :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    cieszymy się razem z Tobą biri :) super czytać takie wieści :)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Biri, haha, przybij piątkę, podobne porody miałyśmy :))))

No i oczywiście - gratuluję!!! I trzymam kciuki za Twoją malutką!!!

A ja wrzuciłam jak któraś jest ciekawa opis porodu pod historie o porodzie :) Faktycznie - dobra położna to już ponad połowa sukcesu :)

Nasz krasnal jest super, przesłodki, tylko musi się nauczyć ssać, bo na razie ma małe problemy. Ale jakoś sobie radzimy ;)))
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Gratulacje dziewczyny!!! :)
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Hanny ja bym nie kupowała od razu stanika do karmienia. Głównie dlatego, że jak zaczniesz karmić i tak pewnie będziesz musiała kupić nowy:-/ U mnie było tak, że cycki po porodzie urosły o kolejny rozmiar więc musiałam kupić nowe...
    Jeśli chodzi o rodzaje stanika to warto mieć ze dwa na dzień (lekko usztywniane albo z fiszbiną) i ze dwa na noc takie bez usztywnień,najwygodniejsze. Sprawdziłam kilka modeli staników i muszę przyznać, że ten z triumpha (ten mamabelle czy jakoś tak) był zdecydowanie najwygodniejszy na początki i na noc, ale faktycznie, przy codziennym używaniu po pewnym czasie strasznie się rozciągnął.
    Mam nadzieję, że ciut pomogłam:)
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Hej dziewczyny -wielkie gratulacje dla rozpakowanych ;D

A ja mam takie pytanie, bo wczoraj zaczela mi sie saczyc siara -jest jej dosyc duzo, musialam kupic wkladki laktacyjne. Piersi zrobily sie okropnie czule i bola strasznie, sutki to juz w ogole mam wrazenie ze zaraz wybuchna, w nocy sie budzilam z bólu ... I wlasnie zastanawia mnie, czy mozna ta siare wyciskac czy mam cierpiec z bólu?:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Dzięki sliwson:kissing: Właśnie też już doczytałam, że takie "rosnące z biustem" są do bani, bo nie podtrzymują go odpowiednio...ehh...to jest problem w naszym kraju w sklepach brakuje takich niestandardowych rozmiarów.Faktycznie do karmienia kupię później, ale co teraz?!? Chyba pozostają mi zakupy przez neta...eh...a akurat stanik to nie da się tak bez mierzenia...no i "Houston mamy problem";)

nikkita z tego co czytałam, jak zaczniesz wyciskać siarę to możesz pobudzić laktację, a tego chyba jeszcze nie chcesz;)
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    sliwson: Hanny ja bym nie kupowała od razu stanika do karmienia. Głównie dlatego, że jak zaczniesz karmić i tak pewnie będziesz musiała kupić nowy:-/ U mnie było tak, że cycki po porodzie urosły o kolejny rozmiar więc musiałam kupić nowe...

Popieram, mnie się pod koniec ciąży wydawało, że już bardziej mi cycki urosnąć nie mogą, a tymczasem po starcie laktacji okazało się, że nie ma rzeczy niemożliwych. Kupowałam jakieś dwa tygodnie po porodzie, gdybym to zrobiła przed, to tylko straciłabym kasę.
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    hydrozagadka a pytanie takie praktyczne. W czym chodziłaś przez te dwa tygodnie po porodzie?
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    magdalenka2610: kasiek,a mnie nie ma na liscie

ja tą listę tylko przekleiłam i dopisałam nową Mamusię....napisz raz jeszcze termin no albo sama się dopisz w odpowiednie miejsce :)

biri fajnie, że jesteście już w domu - bardzo szybciutko !!!!!!!!! powodzenia

Co do stanika - napiszę swoje zdanie jak zjem obiad :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    Hanny: Faktycznie do karmienia kupię później, ale co teraz?!? Chyba pozostają mi zakupy przez neta...eh...a akurat stanik to nie da się tak bez mierzenia...no i "Houston mamy problem";)

Wiem, że to mniej komfortowe niż mierzenie w sklepie, ale da się. W mojej dziurze też nie uświadczysz porządnych staników, a do karmienia to już wcale. Byłam skazana na zakupy internetowe i w sumie poszło łatwo. Mierzysz w domu, a w razie "w" odsyłasz - trochę trwa, ale to też jest jakieś wyjście.
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Hanny: z tego co czytałam, jak zaczniesz wyciskać siarę to możesz pobudzić laktację, a tego chyba jeszcze nie chcesz;)

No nie, jeszcze troche za wczesnie ;D Tylko to tak okropnie boli, ze nawet nie da sie o tym bolu zapomniec ...
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Tego to nie wiem, ja siary nie mam;)

Tak hydrozagadka no chyba nie ma wyboru;) Czytałam o takim sposobie tyle, że koszty przesyłki mogą ostatecznie przewyższyć cenę stanika, ale cóż zrobić, chyba tak muszę;)
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    Hanny: hydrozagadka a pytanie takie praktyczne. W czym chodziłaś przez te dwa tygodnie po porodzie?

He he, męczyłam się w dwóch stanikach tzw. sportowych - takich elastycznych badziewiach, które się rozciągały niemiłosiernie i niczego nie trzymały jak należy :confused: I to one przyspieszyły moją decyzję odnośnie zakupu czegoś porządnego przez internet. Ciągle mi się zastoje robiły, jak w nich chodziłam :angry:
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    No właśnie, a te zastoje to się od fiszbin nie robią? Może durne to moje pytanie, ale kurde jeszcze takiego problemu nie miałam;)
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    Hanny: No właśnie, a te zastoje to się od fiszbin nie robią? Może durne to moje pytanie, ale kurde jeszcze takiego problemu nie miałam;)

Ja akurat miałam staniki bez fiszbin, ale wydaje mi się, że przy prawidłowo dobranym staniku z fiszbinami nie mają prawa. W ogóle w początkach laktacji to raczej łatwo o zastój - źle dobrany stanik, spanie nie w tej pozycji itp., momentalnie się robiły. No ale, z drugiej strony taki kilkudniowy ssak zwykle domaga się piersi non stop, więc pomaga bardzo w ich pokonywaniu :smile:
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Dzięki Hydrozagadka :hugging: kupię na razie przez net;) Kurcze co ja bym bez Waszej wiedzy dziewczyny zrobiła;) Pewnie bym chodziła teraz w "namiocie z bazarku" ;P Miłego wieczorku:) Ja spadam do kina:)))
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Hanny kup teraz przez net tylko porządnie sprawdź swoje wymiary i kup tylko tam, gdzie są podane dokładne wymiary biustonosza.
    Ja na sam początek (szpital i te pierwsze kilka dni) kupiłam sobie takie najtańsze, najzwyklejsze bawełniane staniki na allegro. Jak mi się już troszkę biust unormował to kupiłam sobie lepsze i posłużyły mi do końca karmienia.
    Troszkę szkoda wydać 100zł na stanik w triumphie jeśli po 2 tyg ma się okazać, że nie pasuje...
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    nikkitaa:
    A ja mam takie pytanie, bo wczoraj zaczela mi sie saczyc siara -jest jej dosyc duzo, musialam kupic wkladki laktacyjne. Piersi zrobily sie okropnie czule i bola strasznie, sutki to juz w ogole mam wrazenie ze zaraz wybuchna, w nocy sie budzilam z bólu ... I wlasnie zastanawia mnie, czy mozna ta siare wyciskac czy mam cierpiec z bólu?:confused:
    --

Nie wyciskaj bo pobudzisz laktację i cycki będą produkować więcej. Musisz przeżyć... Jedyne co, to mogę polecić zmianę stanika na bawełniane i jak najbardziej wygodne. U mnie, jak pojawiła się siara (tydzień temu jakoś) w odstawkę poszły wszystkie koronkowe staniki itp. Cycki bolą w ciąży... Tak to już chyba jest ;-(
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Mnie strasznie sutki bolą, jakby mi ktos igła nakłuwał, piersi tez obolałe, ale sutki nie do zniesienia. Chyba pojawia mi sie siara, ale u mnie wczoraj np była w postaci białej wydzielismy gęstej
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    No to czekaja mnie zakupy... Cos mi sie kojarzy, ze w h&m widzialam jakies biustonosze ciazowe
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Kakai ja mam 3 kolorowa -zolta, biala i taka przezroczysto-biala i leci tego tyle jak sie tylko piersi dotknie, ze juz kurde wczoraj zuzylam chyba z 4 chusteczki w ciagu wieczoru na wycieranie tego :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    nikkitaa: Kakai ja mam 3 kolorowa -zolta, biala i taka przezroczysto-biala i leci tego tyle jak sie tylko piersi dotknie, ze juz kurde wczoraj zuzylam chyba z 4 chusteczki w ciagu wieczoru na wycieranie tego

to mi az tak nie leci, raz mialam na piżamce 3 małe plamki jkaby tłuste koło sutka, a teraz mam tylko taki biały smark
    --
    •  
      CommentAuthorOsorya
     permalink
    Mi od jakiegođ miesiąca porządnie wycieka siara z piersi.Masakra jakaś,codziennie zmieniam bluzki do spania,bo mam plamy na cyckach.A nie daj boże się pochylę to po prostu kapie z sutków...:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    a ja jeszcze nie wiem jak wyglada siara :)))) ani kropelki nie zobaczylam...

Dziewczyny mam pytanie ... czy normalne jest latanie do kibelka (z biegunka) co pol godziny? juz 3 razy bylam ... za kazdym razem przed wyproznieniem boli mnie brzuch miesiaczkowo... po oproznieniu... przechodzi
    Miala tak ktoras?
    Zaznaczam ze nie pilam zadnych sokow ze sliwek :)))
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    a KASIAKUŹNIKI już urodziła - wyczytałam u jednej z moich przyjaciółek - dzisiaj w nocy miała CC więc można ją z listy wykreślić :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    nessie: Dziewczyny mam pytanie ... czy normalne jest latanie do kibelka (z biegunka) co pol godziny? juz 3 razy bylam ... za kazdym razem przed wyproznieniem boli mnie brzuch miesiaczkowo... po oproznieniu... przechodzi
    Miala tak ktoras?
    Zaznaczam ze nie pilam zadnych sokow ze sliwek :)))

hehe właśnie Ci miałąm pisać, że ja tak miałam ale po soku heheheheheh
    i też mnie wtedy brzuch bolał miesiączkowo
    bo to chyba skurcze jelit powodują skurcze macicy
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    1. illan 16.03.2012 (chłopiec)
    2. JULITA1610 17.03.2012 (dziewczynka)
    3. gienia83 18.03.2012 (chłopiec)
    4. mariamateria 19.03.2012 (chłopiec)
    5. katarzynah1987 24.03.2012 (chłopiec)

6. gosik0205j 05.04.2012 (chłopiec)
    6. ewelinda29 05.04.2012 (chłopiec)
    7. Biedronka11 10.04.2012 (chłopiec)
    8. flavia 19.04.2012 (dziewczynka)
    9. gilese 20.04.2012 (chłopiec)
    9. pitaja 20.04.2012 (dziewczynka)
    10. paprykowa 27.04.2012 (dziewczynka)
    11. Cherry_Lady 8.05.2012 (dziewczynka i dziewczynka)
    12. justa2586 10.05.2012 (dziewczynka)
    12. nessie 10.05.2012 (chłopiec)
    13. karinazosia 11.05.2012 (chłopiec)
    14. jezynka 15.05.2012 (dziewczynka)
    15. ifonka84 19.05.2012
    16. Tres 24.05.2012 (dziewczynka)
    17. hydrozagadka 02.06.2012 (dziewczynka)
    18. Hanny 03.06.2012 (chłopiec)
    19. norah 13.06.2012 (chłopiec)
    20. _kasiek_ 19.06.2012 (chłopiec)
    21. YPolly 20.06.2012 (dziewczynka)
    22. wielgosz 21.06.2012 (chłopiec)
    23. Osorya 22.06.2012 (dziewczynka)
    24. penny 23.06.2012 (dziewczynka)
    25. Lezunia 25.06.2012
    26. cheriniatko 29.06.2012 (chłopiec)
    26. Sayuri78 29.06.2012 (chłopiec)
    27. mkd 03.07.2012
    28. nikkitaa 05.07.2012
    29. Mag_dre 06.07.2012 (dziewczynka)
    30. psycho_patka 06.07.2012 (dziewczynka)
    31. niunia32 09.07.2012 (chłopiec)
    32. sliwson 10.07.2012 (chłopiec)
    32. Fausti86 10.07.2012
    33. doti_p 12.07.2012 (dziewczynka i niespodzianka)
    34. P_Madzia 16.07.2012
    35. marylove 17.07.2012
    36. Xkamilax 18.07.2012 (dziewczynka)
    37. nibriana 20.07.2012
    38. ufo03 25.07.2012
    39. Kakai 26.07.2012 (chłopiec)
    40. cho 28.07.2012
    41. BlueCactus 30.07.2012
    42. atamala 06.08.2012
    43. Mamrotka 13.08.2012
    44. kuleczka_69 14.08.2012
    45. Ul_cia 18.08.2012
    45. Rumba 18.08.2012
    45. czerwinka 18.08.2012
    46. Cobraczek 19.08.2012
    47. marysia_23 25.08.2012
    48. Anecia84 30.08.2012
    48. madzinka83 30.08.2012
    49. Kafffka74 04.09.2012
    50. NadziejaUmieraOstatnia 05.09.2012
    51. Peppermill 13.09.2012
    52. katka_81 17.09.2012
    53. asia_ 22.09.2012
    54. sysiajaw 24.09.2012
    55. leneczka8484 30.09.2012
    55. ASulek 30.09.2012
    56. kapelusznick 01.10 2012
    57. Love_line
    58. dorotka0905
    59. łośćń
    --
    •  
      CommentAuthorFausti86
     permalink
    to gratulacje dla Kasi :) a ja nadal 32:devil: chcialabym juz byc w 30-stce:bigsmile: ale pozniej mamy 4 porody dzien po dniu :D
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    kasiakuzniki gratulacje :))))

Jezusicku!!!!!! ale sie lista skraca!!!!!
    illan julita mam nadzieje, ze poczekacie chociaz wy do terminu!!!
    zbyt szybko sie przesuwam do gory:shocked::shocked:
    licze na 2tygodnie bez porodow!!!!!! :cool:

Teorka ja i bez soku chodze czesto do kiblosa... ale zeby co pol godziny:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    nessie: Teorka ja i bez soku chodze czesto do kiblosa... ale zeby co pol godziny:shocked:

a nie zeżarła czego ? :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Fausti gdzie mieszkasz, ja mam blisko do Kórnika:smile:

Kasiakuzniki gratulacje!:bigsmile:
    --
  2.  permalink
    Kasia gratulacje kochana !!! :clap::clap::clap::clap:

Dobrze,ze sie lista skraca oby do sierpnia leciala szybciorem hehe :p:rolling:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    TEORKA: a nie zeżarła czego ?

ja rozne dziwne "rzeczy" jem ... ale nic nadzwyczajnego czego bym wczesniej nie jadla ...

Narazie cisza moze przeszlo .... mam nadzieje...
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    nessie: ziewczyny mam pytanie ... czy normalne jest latanie do kibelka (z biegunka) co pol godziny? juz 3 razy bylam ... za kazdym razem przed wyproznieniem boli mnie brzuch miesiaczkowo... po oproznieniu... przechodzi
    Miala tak ktoras?

Ja tak mam ostatnio prawie codziennie zaraz z rana, że na boli mnie brzuch @ i muszę sprintem do kibelka lecieć, więc myślę, że tym bardziej przy biegunce może tak być.
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Cobraczek: Dobrze,ze sie lista skraca oby do sierpnia leciala szybciorem hehe :p

co za duzo to nie zdrowo! Praktycznie 3 porody w ciagu 24h to stanowczo nie na moje slabe serce! :crazy:
    Ja jestem za zwolnieniem tepa... !!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    Kasiu gratulacje :thumbup:
    Co się dzieje, że ta lista tak pędzi ostatnio, już jestem druga :confused:
    W tej sytuacji muszę jutro torbę do szpitala spakować bo już nie mam co z tym zwlekać :shades: , chyba i tak już jakiś rekord pobiłam w odwlekaniu pakowania :wink:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    illan: Ja tak mam ostatnio prawie codziennie zaraz z rana, że na boli mnie brzuch @ i muszę sprintem do kibelka lecieć, więc myślę, że tym bardziej przy biegunce może tak być.

slyszalam o takim oproznianiu przed porodem ... ale ja dopiero zaczelam 30tydzien!!!!!
    Biegunka to moje drugie imie :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Fausti86: Kakai mieszkam 70 km na polnoc od Poznania, do Kornika mielismy ok. 100 km :) Czyli Ty tez jestes z Wlkp? :)

noo jestem z wlkp.:-) ale ja mieszkam 20km na południe od Kórnika:) ale ładnie tam, a w maju będzie bosko:))
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    nessie: illan julita mam nadzieje, ze poczekacie chociaz wy do terminu!!!

Nessi ja się nie spieszę, trochę listę przyblokuję :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    nessie: Biegunka to moje drugie imie :cool:

hhehe na mnie wołały dziewczyny [jak jeszcze tu byłam] Teo-Sraczka także tego :cool::devil:
    nie bylo dnia żebym z dupy kranu nie miała
    i tak całą ciążę :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    JULITA1610: Nessi ja się nie spieszę, trochę listę przyblokuję

kasiakuzniki tez tak mowila :shocked:

Trzymam Cie za slowo! :hungry:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    teorka witaj w klubie :D
    ale bez soku tez mialas kran??????
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Fausti86: wlasnie mamy zamiar wybrac sie tam jeszcze raz wiosna, bo ten park jest imponujacy, ale jak na razie jeszcze "nie zyje, pelnia zycia" :)

no koniecznie, weźcie tez se soba aparat bo fotki beda super:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    nessie: ale bez soku tez mialas kran??????

bez soku, bez soku
    jak się go napiłam to miałam z dupy turbo prysznic :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    Dziewczyny a co z Gienią, coś przegapiłam :confused: Chyba nie przeszła już na ROZPAKOWANE?
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.