Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

Słuchajcie, czy Wy pamiętacie aby spać na lewym boku, b mnie lekarka zwracała na to uwagę, ale moje ciało nie chce mnie słuchać. Zasypiam na lewym budzę się na prawym i nie ma zmiłuj...
nie było opcji, żebym na boku spała! ostatnio mnie tak odcinek piersiowy kręgosłupa boli, że na boku spać nie mogę. fizjoterapeutka powiedziała, że tak naprawdę nie trzeba sie tej pozycji pilnować i można na plecach spać ( w moim przypadku) pokazała mi jak sie ułożyć, troche pomaga, ale i tak ostatnio słabo u mnie ze snem :(
dzisiaj pierwszy raz od pobytu w szpitalu mam jakieś lekkie skurcze i twardnienia, w krzyżu pobolewa, biodra bolą, znaczy się coś się zaczyna dziać..

takie obiawy 'przepowiadają' zbliżający sie poród?! mam takie same... powinnam się bać?! mój ma radochę ( 9.03 ma urodziny) że może jednak nie donoszę tak jak to lekarze mówili i będą jaja jak mu prezent zrobiMY:)

Ja myślę, że to indywidualnie, bo do tej pory nie miałam, poza tą akcją po której wylądowałam w szpitalu, ani żadnego bólu ani twardnień ani nic takiego, a niektóre dziewczyny pisze, że im się brzuch stawia już w 20 tygodniu. Ale ja mam jakieś takie uczucie, że mi się ten gmerak mały w miednicę wciska i pcha pęcherz a wcześniej nie miałam, no i brzuch nisko, że przy siedzeniu przeszkadza....
a ja polecam kupić i zabrać do szpitala dwie....ja czułabym się niekomfortowo chodząc non stop przez 3,5 doby w tej samej koszuli to po pierwszej. A po drugie musicie wziąć pod uwagę, że będziecie mocno krwawić po porodzie i jest duże prawdopodobieństwo, że ją poplamicie ? I co wtedy ? No i kolejna sprawa rozkręcającej się laktacji i plam...

ja też mam dziś wrażenie, że mi się Mała pcha na świat, boli mnie pipka i na odbyt ciśnie... do tego pobolewa mnie brzuch i ten ból promieniuje na plecy. starszne parcie na mocz, ale w łazience nic wycisnąć nie mogę! u mnie to troche za wcześnie na takie akcje chyba:P

dziewczyny a na tej liście są terminy według ostatniej miesiączki czy wielkości dziecka? Bo jeśli według wielkości dzidzi, to mi sie przesunął na 13 wrzesnia :/ To jak to jest z tą Naszą listą? Mi się wydaje, że termin według OM jest tym, którym do końca powinnyśmy się sugerować...
najdalszy termin z ostatniego USG to chyba nawet na 31 marca ale przy moich mikrych gabarytach nie mam co liczyć na wielkie dziecko i moja kruszyna pod kontem wielkości wypada zawsze na młodszą niż jest faktycznie.w ogóle ja to będzie z karmieniem :)