Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormkd
    • CommentTimeMar 6th 2012
     permalink
    gienka napisała że na ktg nie było skurczy. Zostawiają ją w szpitalu, mały się rusza jak nigdy jej jest wiecznie gorąco. pewnie następne info już jutro. dobranoc
    --
  1.  permalink
    mkd: Zostawiają ją w szpitalu, mały się rusza jak nigdy jej jest wiecznie gorąco

Jakbym Gienkę czytała ;)))

gienia, powodzenia :)
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    :crazy:Gienia teraz nogi szeroko i dajesz! oczywiście zaciskam i ja:peace:
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    To i ja zaciskam kciuki, może z tego 1 cm lada moment zrobi się i 10 cm jak Gienka taka zacięta na szybkie rodzenie.
    Mieli do domu piechotą wracać, ciekawe czy doszli czy zawrócili w trakcie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeMar 7th 2012
     permalink
    Gienka, dawaj, u mnie bylo 0,5, a 3h pozniej maly przy piersi! Trzymam kciukasy!
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    dzień dobry :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
    • CommentTimeMar 7th 2012 zmieniony
     permalink
    Hej Dziewczyny :))

Fausti gratulacje :)

Cho Mi przy katarze pomogła maść majerankowa, kosztuje ze 3 zł w aptece. Smarowałam sobie nos na noc i bardzo mi pomagała, przy małych dzieciach tez się ją stosuje :)

A ja mam jakieś drętwienie w nogach od paru dni... wkurza mnie to straszliwie, dziś idę na USG do gina to zapytam o co chodzi. Miała któraś z Was coś takiego ?

Trzymamy kciuki na Gienkę

:thumbup:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Drętwienie może być spowodowane uciskiem dziecka na nerw. Też się witam, bo już od godziny spać nie mogę..
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Dzień dobry:) Też dziś ciężko ze spaniem...Najpierw Młody jak "przyfasolił" to aż się bałam, że sobie coś w tą łepetynę zrobił ( zakładam, że to główka;) i tak kilkanaście razy w nocy. Możliwe, że już pod żebra mi się wbija? Bo tak go czułam...Potem generalnie się budziłam, bo dyskoteka...trzeba się będzie przyzwyczaić;) A mi dziś drętwieją dłonie...nic nie mogę złapać...Szykuję się do gina:)
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Też coś spać już nie mogę :P
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Gienka dawaj!!!:)
    U mnie z 1,5cm rozwarcia po 9 godz było po wszystkim:) Trzymam kciuki!!!
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    U mnie w brzuchu chyba zaszła jakaś "zmiana" w nocy. Obudziło mnie takie przewracanie jakby mi się jelita do góry nogami postanowiły ustawić a dziś kopniaki czuję zupełnie inaczej niż wczoraj :shocked:

Mam nadzieję, że jeśli Franek postanowił teraz fiknąć głową w górę, to ma jeszcze dużo miejsca, żeby w odpowiednim momencie wrócić łebkiem w dół...
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    A do dziewczyn planujących wspólny poród 3 lipca :) to wtedy wypada pełnia księżyca więc macie szansę :)
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Mnie się wydaje, że mi w ciąży szybciej włosy rosną :

Nie mam nic przeciwko w rodzeniu 2 dni wcześniej :bigsmile: Byleby nie było sytuacji, że mi wody odejdą nagle w sklepie w kolejce do kasy :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    nikkitaa: Mnie się wydaje, że mi w ciąży szybciej włosy rosną :D

ale gdzie ?? :jumping:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    kasiek na głowie :rolling:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Stwierdziłam, że odrosty, które mi sie pojawily w przeciagu 1,5 mies. sa takiej wielkości jak te, które miałam po 3 miesiącach :D
    --
    •  
      CommentAuthorcheriniatko
     permalink
    Witam, widzę, że dziś znów kilka wizyt się szykuje ... powodzenia dziewczyny :thumbup:

Może jakaś noc dziwna była, bo ja też niezbyt dobrze spałam, było mi mega niewygodnie, przed 4 wizyta w wc a od 5:30 maluch zaszalał. Ostatnio właśnie nasz chrabąszcz tak wcześnie się budzi, chyba specjalnie dla tatusia, żeby się z małym przywitał przed wyjściem do pracy :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorFausti86
     permalink
    powodzenia dla dziewczyn, ktore maja dzis wizyte :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Ja też dziś mam wizytę:) A co do włosów- na głowie rosną mi jak burza, a np. na nogach w ogóle.. Już z miesiąc nóg nie goliłam i nie mam nic:)
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    doti_p: a np. na nogach w ogóle.. Już z miesiąc nóg nie goliłam i nie mam nic:)

aaaa zazdroszcze :shocked: mi na nogach zrobiły się twardsze :sad: a zawsze miałam delikatne i mogłam nie golic miesiąc, a pod ręka nie bylo ich czuć, były też jasne to trzeba było sie przypatrzeć, aby je zauważyć :confused:
    --
  2.  permalink
    Ja mam wrażenie, że u mnie na nogach rosną wolniej, ale przede wszystkim są o wiele rzadsze, co mnie cieszy, bo teraz z powodu brzuszka golenie nóg dla mnie to już trochę wyczyn :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    znalazłam fajny stanik do karmienia (w każdym razie według mnie), ale cena mnie rozwaliła :shocked:

do karmienia
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    a mi włosy na nogach nie rosną w ogóle !!!!!!!! tzn. troszkę w okolicach kolan, ale są rzadkie i blade :rolling: bo na rękach nigdy nie posiadałam...
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Czesc dziewczyny....a ja nie mam dobrych wiesci...
    Od wczoraj jestem w szpitalu… :( Szyjka sie skraca …. 14min ma…. chyba na moim etapie to malo???
    Flavia
    the fragile
    wy tez tak mialyscie? czy mi sie z kims innym pomylilo?
    od razu mnie do kroplowki podlaczyli i zastrzyk w tylek dali (na rozwoj pluc maluszka )kolejny zastrzyk dzis o 18:00 …
    Podlaczyli mnie do KTG i w ciagu niecalej godziny wyszly mi 3 skurcze, ktore czulam… wiedzialam dokladnie kiedy wystepuja …..
    jutro rano maja mi zrobic wszytkie badania po czym dadza znac co dalej…
    --
    •  
      CommentAuthorFausti86
     permalink
    nessie trzymam kciuki za Was, pomyslnosci :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Nessie, trzymam kciuki,żeby dzieciowi jeszcze zechciało się posiedzieć u mamusi...
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    nessie trzymaj się tam ciepło, na pewno będzie dobrze :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Nessi trzymaj się babko, niech Ci dzieć nie wychodzi jeszcze i siedzi u mamy grzecznie w brzuchu :)
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Nessi nic się nie przejmuj. Na pewno lekarze znajdą sposób, żeby maluszka jak najdłużej w brzuszku potrzymać.
    --
    •  
      CommentAuthorjeżynka
     permalink
    Nessi ja również trzymam kciuki, ważne że jesteś pod fachową opieką.

A jeżeli chodzi o nas to CRP wyszedł w normie (nawet nie wiem ile, moja gin. tylko to napisała), czekamy teraz na to czy szyjka się jeszcze skróci czy nie.
    Mimo No-spy Forte oraz Luteniny mam nadal skurcze, nawet w nocy je czułam :(.
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Witam się środowo, dzisiaj USG genetyczne o 17 trzymajcie kciuki!

Fausti86: I będzie DZIEWCZYNKA!

Ale extra Gratulacje!

nessie: Od wczoraj jestem w szpitalu… :(

Trzymam kciuki będzie dobrze, ja w pierwszej ciaży trafiłam w 32tc ze skurczami i rozwarciem, też kroplówka i też zastrzyki, nafaszerowali mnie i wytrzymałam do terminu z usg.

JULITA1610 niezły zestawik toreb :bigsmile: no to był najwyższy czas na pakowanie

gienia trzymam kciuki za rozwój wydarzeń
    --
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Nessie trzymaj się kochana !
    -- [url
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Nessie - trzymam kciuki!
    A co Cię zaniepokoiło, że trafiłas do szpitala (słuszie zresztą jak widać)? Skurcze miałaś?
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    znalazłam fajny stanik do karmienia (w każdym razie według mnie), ale cena mnie rozwaliła :shocked:

Miałam taki (model plus bravado) i nie byłam z niego zadowolona. Nie utrzymywał mi cycków na miejscu. Ja karmiłam na leżąco i jak położyłam się na boku to mi ten górny cycek z niego wypadał:-/ Tego modelu akurat nie polecam!
    --
    •  
      CommentAuthorgilese
     permalink
    nessie trzymam kciuki żeby dzidziuś jeszcze wytrzymał :)
    Ja nadal w szpitalu (nadal w dwupaku) trochę już spokojniejsza, bo to już 34 tc więc nie jest źle, sterydy na rozwój płuc mały dostał i już zdążyły zadziałać. Pozatym cuda się na usg dzieją wg pierwszego usg mały ważył 1440g, a tydzień później aż 2100! Takie rzeczy się nie zdarzają, dzieci nie rosną tyle w tydzień, więc lekarz na drugim usg mierzył Janka dwa razy i sprawdzał i nie chciało wyjść inaczej, pomierzył też przepływy w pępowinie i wszystko w jak najlepszym porządku ani śladu hipotrofii. Ordynator nie dowierza i dziś mam mieć kolejne usg (dyżur ma tutejszy spec od usg) zobaczymy co tym razem nam wyjdzie. A tak poza tym wykresy ktg są ładne, moje ciśnienia też całkiem znośne, leżymy :) oby jak najdłużej.

Aha i dziewczyny co do koszul to 3 to minimum, teraz u mnie pojawiły się kropelki siary, więc prawie codziennie zmieniam koszulę i daję mężowi do prania, nie wyobrażam sobie łazić tu z takimi plamami :-/ a i koniecznie z krótkim rękawem i szlafrok też jakiś cienki, bo w szpitalach gorąco i duszno, a jak z maluchami leżeć będziecie to nie otworzycie okien bo małe na przeciągach leżeć nie może.
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Nessie kciuki zaciśnięte!!!
    --
  3.  permalink
    Nessie, nie szyjka skróciła się i zaczęła mięknąć ok 24tc, miałam skurcze. Miałam założony pessar, brałam cordafen, przeleżałam kilka tygodni, w 28tc dostałam sterydy na rozwój płuc Krzysia- na szczęście nie były mu potrzebne, wytrzymał do 37tc.
    Głowa do góry, Wam też się uda :smile:
    --
  4.  permalink
    Nessie trzymaj się, na pewno lekarze zrobią wszystko, żeby udało się donosić malucha
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    dzieki dziewczyny...
    Ul_cia przed wczoraj w nocy strasznie mnie prawa strona brzucha bolala i okolice pepka...
    brzuch mi twardnial 2,3 razy w ciagu pol godziny .... ale nie bolal przy tym.... bol mailam taki tepy, ciagly przez caly czas (nie przy twardnieciach)...
    nawet jak siusialam to czulam nacisk
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    nessie: przed wczoraj w nocy strasznie mnie prawa strona brzucha bolala i okolice pepka...

Nie strasz, ja co jakiś czas mam taki ból po prawej stronie i okolice pępka wlasnie o.O Taki okropny, że się ruszyc nawet nie mogę, ale mija po kilku godzinach ... Myślałam, ze to macica się rozciąga czy cos i dlatego tak boli o.O
    --
  5.  permalink
    nessi Ty sie tutaj ze szpitalem nie wyglupiaj :P polez sobie troche...odpocznij i domu wracaj...przeciez Twoja willa jeszcze nie gotowa :))) a tak serio to mocno trzymam kciuki...
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    Nessi Ty się jeszcze trzymaj w dwupaku, niech Twoja szyjka jaj sobie nie robi i ma Ci jeszcze na 8-10 tygodni wystarczyć :smile:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Witam sie w 32tyg:(
    Nessie kochana będzie dobrze trzymaj sie. ja mam szyjke odok 20 tyg. 1,5cmi cały czas jestem na jakichs lekach.trzymam kciuki za ciebie.
    Cho ja polecam syrop Prenalen na przeziębienie, a na noc jak miałam katar to zakrapiałam nos kroplami nasivin i spokojnie mogłam oddychac całą noc.
    Flavia gratulacje córci.

A jesli chodzi o twardnienie brzucha to ja już tak od ok18tc mam i wtedy zaczeła mi sie skracac szyjka. teraz też mi sie zdarzaja jak naa przykład sie troche zmęcze fizycznie.

Cherry Lady a ty ile miałas leukocytów w moczy (w osadzie)? bo mi teraz wyszło 40-50 w polu widzenia a norma od1-5. wiec bardzo dużo i nawet antybiotyk nie pomógł. jutro mam iść na posiew.Boje się żeby te leukocyty nie zaszkodziły dziecku.

Mam prośbę czy któras dziewczyna wymieniłaby sie ze mna nr tel?
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Ja też dobrych wieści nie mam:cry: Mam nakaz leżenia plackiem! Szyjka średnio miękka, ale wg gina to jeszcze za wcześnie. Szyjka 1,5 cm:cry: nessie:thumbup: jak ja Ci już zazdroszczę, że chociaż 2c tygodnie jesteś do przodu.
    --
    • CommentAuthorcho
     permalink
    Dziewczyny zaciskajcie nozki!

Mine dopadlo chorobsko na czele z katarem i goraczka. Kupie sobie ten syropek.:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    Witam się dziewczyny!
    U mnie dzisiaj nocy nie było- pierworodny od powrotu z przedszkola gorączkował. Walczyliśmy całą noc. Od rana lekarz, angina, antybiotyk, a po powrocie od lekarza 40 stopni i dalej walcze i zbijam. Matka Polka nawet ciężarna nie potrzebuje snu jeśli chodzi o dziecko.
    Nessi trzymaj się dzielnie jak najdłużej w całości! Gilese Ty też jeszcze trochę podtucz swoje Maleństwo!
    Gienia już nie ma odwrotu! Dajesz!
    Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i usg!
    Pozdrawiam
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Szyjka 1,5 cm:cry:

Hanny ja mam taką od dłuższego czasu na początku brałam duphaston a od jakiegos czasu luteine i przestala sie skracac.
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Cos dzisiaj nie za wesoły dzień jak widze :sad:
    Trzymajcie się dziewczyny! i nogi zlączone jeszcze na kilka tygodni :wink:
    --
  6.  permalink
    Czesc Dziewczyny!
    Gienia trzymamy kciuki !!!!

Hanny to kladz sie i odpoczywaj...Najwazniejsze ,ze rozwarcia jeszcze nie ma.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.