Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    No to wszystko pięknie doti, a ten posiew wszystko wyjaśni :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeMar 7th 2012
     permalink
    P_MADZIA czyli to samo co u mnie
    z Franka Ninka...

a coś mi się kojarzy, że ja Ci pisałam już kiedyś, że może się z Franka dziewuszka zrobić a Ty wtedy byłaś lekko oburzona hehe :tongue::wink::wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    illan: W sumie nic wielkiego mi się w tej chwili nie dzieje,ale od rana nieźle mnie brzuch bolał i byłam nie do życia. W szpitalu mi przeszło i na KTG żadnego skurczu ale mój gin woli dmuchać na zimne. Jutro ostateczna decyzja.

Ja jestem bardzo za naturalnymi porodami, jeśli nie ma przeciwwskazań. Natura najlepsza, pomyślcie jeszcze, chociaż gin pewnie wie co mówi.

Pragnę całą sobą urodzić SN :)

Dotticieszę się, że u Ciebie wszystko dobrze i po cichu zazdroszczę, że swoje dzieci mogłaś pooglądać, bo mnie dziś nie było dane.
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    illan 3mam kciuki choć szczerze - nie rozumiem czemu mają ciąć pod koniec 37tc skoro nic za bardzo się nie dzieje.....jeśli na USG w porządku to po co ?? ja wolałabym poleżeć parę dni na patologii nawet.....no ale decyzja wasza i lekarza.....

Co do ciuszków i całej reszty - matko ale szalejecie !!!!!!! ja mam tyle co po córeczce, ale wszystko w pudłach spakowane i dużo rzeczy typowo dziewczęcych, które dla chłopca się nie nadają....poza tym moja Iwi październikowa a Młody będzie czerwcowy więc też troszkę inne ciuszki potrzebne na początek....ale ja mam teraz w głowie, że mam na wszystko duuuużo czasu i nie ma sensu za wcześnie kupować łóżeczka, wózka itp rzeczy. Można wybrać, ale nie kupować.....
    --
  2.  permalink
    penny: po cichu zazdroszczę, że swoje dzieci mogłaś pooglądać, bo mnie dziś nie było dane.

penny ale ty już po połówkowym jesteś, tak?
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    aha - doti - super, że wszystko u was gra :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    _kasiek_: ale ja mam teraz w głowie, że mam na wszystko duuuużo czasu i nie ma sensu za wcześnie kupować łóżeczka, wózka itp rzeczy. Można wybrać, ale nie kupować.....

Też jestem tego samego zdania :bigsmile: łóżeczko mamy wybrane, wózek jako tako też, na razie chodzimy po sklepach i tylko oglądamy -jak przyjdzie pora to się kupi :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    penny:
    Dotticieszę się, że u Ciebie wszystko dobrze i po cichu zazdroszczę, że swoje dzieci mogłaś pooglądać, bo mnie dziś nie było dane.

Spokojnie, jeszcze się dzidzi naoglądasz :) U mnie tak często są podglądane ze względu na komplikacje, więc przy każdej okazji dr sprawdza jak się maluch mniejszy rusza i czy nic się niedobrego mu nie dzieje.
  3.  permalink
    Fausti86: wezmy pod uwage, ze nie wszystkich stac, zeby za jednym zamachem kupic cala wyprawke i tak jak my planujemy, co miesiac kupowac cos, zeby zbytnio nasz miesieczny budzet nie byl obciazony :)
    --

Tu masz rację, ja też wolę to rozłożyć w czasie i planuję zacząć zakupy gdzieś w połowie kwietnia, jak na razie prawie wszystko jest tylko wybrane :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    illan kiedy i jak miałoby się nie zakończyć trzymam kciuki:)

u mnie w sypialni łóżeczko stoi od hmmm... grudnia, teraz dojechała kołyska i wanienka.
    mam kolekcje ciuszków- wydawało mi się, że tyle tego jest, że prać nie będę musiała,
    ale po upraniu i uprasowaniu/ złożeniu stwierdzam iż MAŁO TEGO!
    wózek też już czeka...
    brakuje tylko higieniczno/ kosmetycznych elementów,
    no i nie mam nic do torby szpitalnej,
    chyba czas się tym zainteresować:)
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    Teorka ja to już nie wierze :) jak się urodzi to wtedy się przekonam... :) zreszta co ma byc to będzie najważniejsze ze zdrowa :)
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Cheriniątko tak, jestem po połówkowym, ale wydawało mi się, że po miesiącu będzie usg, ale jednak nie, bo lekarz nie widział potrzeby. Ufam mu :) powiedział, ze następne będzie kolejnym razem :)

Doti wiem, że przy podwójnym szczęściu do Usg podchodzi się zupełnie inaczej i dlatego jest robione o wiele częściej :)
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    penny: Doti wiem, że przy podwójnym szczęściu do Usg podchodzi się zupełnie inaczej i dlatego jest robione o wiele częściej :)

U mnie jeszcze jeden maluszek ma bezwodzie, więc musi być ciągle monitorowany, żeby oceniać jego stan. Bo tak to co miesiąc bym miała usg, a teraz to nawet i co tydzień - dwa.
    A co do wyprawki, to mnie z kolei teraz przycisnęło, że nic jeszcze nie mamy (oprócz kilku prezentów), a u nas jest opcja leżenia w szpitalu już niedługo, więc musimy się sprężyć. Ja już wszystko poplanowałam, najwyżej będę ze szpitala zamawiać i dyrygować remontem pokoiku :)
    A torbę dla siebie (nie taką typowo do szpitala na poród, ale na pobyt tak) mam spakowaną już od ponad miesiąca, kiedy to niespodziewanie trafiłam do szpitala w Tomaszowie Maz., daleko od domu, bez niczego, a tam niczego nie dostałam i musiałam sobie radzić. Jak w końcu wróciłam do domu, to poprałam wszystko i spakowałam od razu torbę :)
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    PMadzia, ale numer!!!

Illian, trzymam kciuki!
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Illian powodzenia :bigsmile:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
    • CommentTimeMar 8th 2012
     permalink
    Illian udanego dnia życzę, niech się wszystko dobrze ułoży :smile: Kciuki zaciśnięte :thumbup:
    Czekam na wieści jaka będzie ostateczna decyzja gina :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Doberek:-) ja z rana sie melduje z cyklonu :-) mieszkanie moje wyglada jak pobojowisko :/ w kuchni nowe meble w kartonach w naszym pokoju rzeczy synka w kartonach a pokoj synka prawie pusty zostalo tylko lozko dzis beda zaprawki jutro malowanie. Dobrze ze wzielam sie za to teraz poki brzuszek maly choc i tak ciezko mi sie cos robi, szybko sie mecze i wogole czuje sie jak niepelnosprawna, zawsze bylam aktywna duzo rzeczy sama robilam a teraz :-\
    Jesli chodzi o zakupy dla malucha to my tez jz troche mamy kupionych, wszyskie pierdoly, kolyske, w kwietniu luzeczko a w maju wozek.Po pierwsze zostawienie kasy na pozniej odpada bo sie i tak rozejdzie na cos a pozatym maluch ma sie urodzic w lato a w czerwcu czeka nas komunia, wyjazd synka na oboz, i wspolnie jedziemy w lipcu na dzialke na mazury wiec kase trzeba miec....
    przepraszam Was za bledy i za brakmpolskich znakow. ...pisze z tabletu:-) a tu niesety nie ma polskich znakow:-)
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Dużo uśmiechu kobitki !!!!!!!!!!!

http://www.laflora.pl/data/gfx/pictures/medium/8/4/548_1.jpg
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Wszystkiego dobrego Kobietki!:kissing:
    --
    •  
      CommentAuthorFausti86
    • CommentTimeMar 8th 2012 zmieniony
     permalink
    chce taki bukiet tulipanow:crazy::crazy::crazy:
    A tak w ogole to witamy sie w 6 m-cu:shocked::tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    A tak w ogole to witamy sie w 6 m-cu:shocked::tongue:

Czyli, że co, że ja też?:shocked:
    O żesz w mordę ale mi ta ciąża pędzi....Aaaaaaaa!!!! :bigsmile:

Najlepszego Kobitki z okazji naszego dnia!
    Przesyłam Wam wirtualnie jakieś rajstopy + goździka :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Nie mogłam się oprzeć :devil:

Wszystkiego naj babki :

http://desmond.imageshack.us/Himg441/scaled.php?server=441&filename=dziekobiet.jpg&res=medium
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    KOBITKI, WPADŁAM ŻYCZYĆ WAM WSZYSTKIEGO, CO NAJPIĘKNIEJSZE W TYM NASZYM DNIU :) UŚCISKI DLA KAŻDEJ Z OSOBNA:)))
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    oj jak bym sobie takie seksi pończoszki ubrała....

Ogłoszenie mam - jakby któraś miała gratisik na zbyciu to jestem chętna - mam konto do 18 marca i na pewno będę opłacać więc się odwdzięczę już za 10 dni
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    czyli ja też juz w 6miesiącu :)

illian trzymam kciuki

gienia milczy więc pewnie nic sie nie dzieje, zresztą dziś już miała mieć internet

My raczej mało rzeczy będziemy dokupywać bo wszystko mamy po felku, choć moja mama oczywiście dokupuje ciuszków bo nie może się powstrzymać.

ufo też już się nie mogę doczekać aż otworzę znów te pudła z małymi ciuszkami:)

Teraz będę polować na jakiś podwójny używany wózek. No a żeby nie mieć poczucia że nic nie kupuję, to kupiłam sobie ostatnio dwie koszulki które polecałyście.

eh już nie mogę się doczekać lipca.
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    No i jednak nie będą mnie dziś ciąć. Zobaczymy jaka decyzja ostatecznie zapadnie..czy mnie przetrzymaja czy pozwolą wyjść.

Wszystkiego najlepszego kobitki :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    P_Madzia gratulacje roweczka :bigsmile:

illan no to trzymam kciuki za rozwój wydarzeń

Dziewczyny a ja wczoraj po wizycie dzidzia rośnie rewelacyjnie, ma rączki, nóżki, główkę, serduszko kompletnie wykształcone i na swoim miejscu, fikała nam na obrazie i machała do ekranu cudnie było :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    sysiajaw: Dziewczyny a ja wczoraj po wizycie dzidzia rośnie rewelacyjnie, ma rączki, nóżki, główkę, serduszko kompletnie wykształcone i na swoim miejscu, fikała nam na obrazie i machała do ekranu cudnie było

super:cheer:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Ogłoszenie mam - jakby któraś miała gratisik na zbyciu to jestem chętna - mam konto do 18 marca i na pewno będę opłacać więc się odwdzięczę już za 10 dni

Mi się dziś pojawił prezent z okazji dnia kobiet. Przy wykresie (po prawej stronie) pojawiło mi się okienko, że jak kliknę to dostaję gratis 2 mies:) Myślałam, że wszystkie tak mamy:) Może warto skorzystać:)
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Kasiek robię Ci gratisa :D

No własnie to wszyscy tak dostają czy jak ?
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Tak ten gratis to mają chyba wszyscy :bigsmile: ucieszyłam się bo mi wyszło ze jak opłaciłam i jeszcze dołożyli mi 2 miechy a starczy mi do 28.10 czyli do miesiąc po porodzie :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Chyba tylko osoby, które mają opłacone konto. Gdyby któraś miała na zbyciu gratis, chętnie przyjmę. Ja będę doładowywać w kwietniu bo nie mam teraz dostępu do polskiego konta :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    A ja nie miałam opłaconego konta właśnie, dopiero to zrobiłam :wink: Mam nadzieję, że jeśli wszystko wypełniłam ok, to Kasiek i Puzzle mają gratisy :devil:
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    A mnie boli podbrzusze :sad:
    Wczoraj wieczorem i w nocy miałam takie ciągłe kłucie z lewej strony (nie jakos tak do zwijania sie, ale zdecydowane kłucie), z dzisiaj rano nie jest ciagłe, tylko taki czasami oraz taki dyskomfort w podbrzuszu - bo cały czas je czuję.
    Wg Was doswiadczonych ciezarówek to normalne? Rosnie mi macica czy cuś, czy raczej powinnam się niepokoić i lecieć na IP?
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    dzięki penny - dostałam gratisik :)
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Ul_cia zadzwoń może do swojego gina, ciężko tak stwierdzić...mam nadzieję, że wszystko ok :) daj znać.

Kasiekcieszę się zatem :wink:
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Na dzien kobiet: znieczulenie podczas porodu :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    Ul_cia, taki ból to zwykle rozciągające się więzadła, macica rośnie, więc masz prawo je odczuwać, do tego może akurat się sforsowałaś czymś i się nasiliły. Jak możesz, to poodpoczywaj trochę, powinno przejść.
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    YPolly: Na dzien kobiet: znieczulenie podczas porodu

Dla mnie lepszym prezentem byłoby sprawienie, żeby wszystkie szpitale stosowały się do nowego standardu opieki okołoporodowej... :confused:
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Dzieki za lekkie uspokojenie - jeżeli mi nei bedzie przechodziło to zadzwonie do gina, a dzisiaj w takim razie dzień odpoczynku :-) w końcu Dzień Kobiet to coś nam się od życia nalezy :surfing:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    hydrozagadka: Dla mnie lepszym prezentem byłoby sprawienie, żeby wszystkie szpitale stosowały się do nowego standardu opieki okołoporodowej...

ale właśnie to jest jednym z elementów tych standardów - dla mnie super info, tylko mam nadzieje, że wyrobią się z tą zmianą przed moim porodem bo jak nie to muszę dać 300zł za zzo :confused:
    --
  4.  permalink
    Hej dziewczyny mam pytanko czy będąc w ciąży odczuwa się takie same
    rozciąganie macicy i kłucie w środku.
    W niedziele mam dostać @ ale już dostaje do głowy z niecierpliwości.
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Ul_cia ja w ramach relaksu pędzę do lasu na spacer, jest taaakie słońce, że nawet krem sobie na facjatę zapodam :) Odpoczywaj ile wlezie i nic sie nei martw :)
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Z tego co wiem, to akurat znieczulenie nie jest jeden ze standardow, bo to ingerencja medyczna. Teraz bede rodzic w Niemczech, tam jest wlasnie tak, jak opisuja na stronach fundacji Rodzic po ludzku. A ze w PL powinno tak byc.. Mam nadzieje, ze kiedys sie to zmieni.
    Ale lepszy rydz niz nic!
    Ja w sumie nie chcialabym klucia w kregoslup, ale jak bede sie tak meczyc jak przy pierwszym porodzie, to wolalabym miec taka mozliwosc.
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    _kasiek_: ale właśnie to jest jednym z elementów tych standardów - dla mnie super info, tylko mam nadzieje, że wyrobią się z tą zmianą przed moim porodem bo jak nie to muszę dać 300zł za zzo

Niezupełnie - nowy standard opieki okołoporodowej nie zawiera nic o zzo, bo dotyczy porodów fizjologicznych. Żeby było jasne - ja nie jestem przeciwnikiem znieczuleń, ale uważam, że gdyby "uczłowieczyć" na nowo porody, tzn. zacząć do nich podchodzić z większym poszanowaniem fizjologii, to i znieczulenie nie byłoby potrzebne tak często, jak to się wydaje. Ale uważam, że dostępne powinno być tak czy inaczej.
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Penny Dzieki i miłego spacerku :-)
    A ja obiecałam, ze napisze czy czuje jakies działanie pokrzywy - jako panaceum na lekkie zatrzymywanie wody.
    Pije ja już 2 czy 3 dni i musze powiedzieć, ze z twarzy mi opuchlizna zeszła i siusiam zdecydowanie wiecej niż przed pokrzywą :bigsmile: Robie sobie dzbanek 1,5 l z jednej herbatki pokrzywy i tak sobie popijam cały dzień - nie jest to może jakies wyśmienite, ale takie zupełnie paskudne tez nie jest :tongue:
    Wiec chyba (przynajmniej u mnnie) działa !
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    hydrozagadka: Niezupełnie - nowy standard opieki okołoporodowej nie zawiera nic o zzo, bo dotyczy porodów fizjologicznych.

może....ja już się na temat zzo wypowiadałam i raczej zdania nie zmienię - nie rozumiem bo po sobie utrudniać życie skoro można ułatwić troszkę.....ale to moje zdanie i nikogo nie przekonuje. Wiem, że da się urodzić i bez tego przecież :)

Ale mi się fajnie zrobiło - opłaciłam konto na 6 miesięcy

"Ważność Twojego konta: 2012-12-17" SUPER !!!!!!!!! :jumping::jumping::jumping::jumping:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Marzena_29: Hej dziewczyny mam pytanko czy będąc w ciąży odczuwa się takie same
    rozciąganie macicy i kłucie w środku.

czuje sie, ale chyba na troszkę późniejszym etapie a nie tak wcześnie jak ty piszesz, że w niedzielę ma być @....możesz czuć się jak ja to mówię @-powo, ale to nie jest spowodowane rozciąganiem się macicy bo na to za wcześnie zdecydowanie, mogą cię boleć piersi itp.
    --
  5.  permalink
    Ul_cia dziękuję za radę... Słyszałam że można poprawić smak pokrzywy dodając trochę mięty...
    Hihi, i wszystkiego najlepszego wszystkim paniom z okazji naszego święta :bigsmile:
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    witam Kobiety:)
    YPolly piękny prezent, mi zostało półtora miesiaca do porodu, wiec może być cieżko,
    a u mnie znieczulenie kosztuje 700 lub 750zł :confused::confused::confused::confused:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.