Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorYPolly
    • CommentTimeMar 8th 2012 zmieniony
     permalink
    Kasiek, z ciekawosci musialam poszukac na stronie fundacji: http://www.rodzicpoludzku.pl/Standard-opieki-okoloporodowej/Do-czego-mam-prawo-nowy-standard-opieki-okoloporodowej.html
    Da sie urodzic, ale jak sie kobieta meczy wiele godzin a rozwarcie malo postepuje to chyba nawet lepiej ze znieczuleniem, zeby byly sily na koncowke.
    EDIT: zmienilam tekst, podnosi mi sie cisnienie, jak o tym mysle. Zycze wszystkim szybkich i malo bolesnych porodow :smile:
    --
  1.  permalink
    Dzięki za odpowiedź muszę chyba wrzucić na luz.
    Pozdrawiam
  2.  permalink
    Cześć Dziewczyny :)

Leżące, zagrażające - zalecam Wam spokój i leżenie z dupskami. Ja sobie poleżałam 3 tygodnie - tydzień w szpitalu i dwa w domu, potem się oszczędzałam a teraz mam taki przypływ pałeru, że szok.
    Wczoraj nie włączyłam kompa, bo robiłam generalne porządki w szafach - pościele, ręczniki, szafa kuchenna taka ogromna, rewolucja w całym mieszkaniu. Naskakałam się po krzesłach, naschylałam a mały wieczorem buszowanko urządził i całą noc spaliśmy.
    Dziś rano ciepła kąpiel, bo kręgosłup mi trochę wysiadł od tych harców, ale już dobrze. I co. Miał być poród przedwczesny, szyjka rozwarta, skurcze a póki co mały cało i zdrowo siedzi w brzuchu. Odpocznijcie trochę i będzie dobrze :))

Jenyyyy.... jestem w tłustej piątce :D przerażenie :shocked:
    Mój G. wczoraj mówi: ale nie rodzimy jutro, co? muszę się jakoś z tym oswoić, że to już :bigsmile:

hueh

dobrego dziewczyńskiego dnia.

Illan powodzenia i spokoju.
    --
    •  
      CommentAuthorgosik0205j
    • CommentTimeMar 8th 2012
     permalink
    witam sie w 37 tygodniu:))) zycze wam kobietki WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI NASZEGO SWIETA:d
    -- [img][/img]
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Ja również popijam herbatkę z pokrzywki - mam tendencje do zatrzymywania wody w ogóle a teraz w ciąży...- jak brałam dupka i luteinkę, to strasznie się męczyłam. Generalnie staram się jeść bezsolnie - nie używam soli w ogóle. Jestem do tego nieco przyzwyczajona, bo już parę lat temu zrezygnowałam z soli dla zdrówka. Pomaga.
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Dodatkowo herbatka z pokrzywy ma właściwości regulujące pracę jelit i pomaga w przyswajaniu żelaza, więc na zdrowie:) Miłego dnia i cudownych porodów w terminie!
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    dziewczyny gienka dziś wychodzi ze szpitala jeszcze w dwupaku wiec pewnie zda dokładną relację.
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    a te 2 miechy gratis to chyba wszystkie mają , bo ja nie ma ważnego konta a też mi się wyświetla to info.
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    mkd: a te 2 miechy gratis to chyba wszystkie mają , bo ja nie ma ważnego konta a też mi się wyświetla to info.

info ci się wyświetli, ale jak na to klikniesz to ci się otworzy taki napis, że aby je otrzymać musisz mieć konto ważne min 60 dni do przodu
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Witam w tym pięknym dniu :) Z okazji naszego święta życzę wszystkim łatwych, lekkich porodów i o czasie, tak żeby nie za wcześnie ani nie za późno :)
    Ja dziś mam milion spraw do załatwienia i czasu na wszystko za mało... I to nieszczęsne przeziębienie mnie męczy strasznie :( Rano to czuję się jakby mnie ktoś przeżuł i wypluł...
  3.  permalink
    Witam wszystkie Kobietki :) Wszystkiego najlepsiejszego z okazji Naszego świeta!!! :)
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Kasiek wielkie dzięki za doładowanie :bigsmile:

Tak chwalicie tą pokrzywę, że sobie kupię, jak wyrośnie świeża to będę rwać garściami :smile:

Ulcia już po spacerze, tylko godzina niestety, bo mnie toaleta zawołała :devil:

A leczysz się jakoś domowo, wyleż się i wygrzej jak już wszystko pozałatwiasz :)
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Witam się ja też -już w 24 tc ^^ ale to leci :rolling: i to już 6 miesiąc jest :shocked:

Ja zupełnie zapomniałam o dniu kobiet ! Rano dostałam sms, czytam zaspana -a to życzenia od mojego W. na dzień kobiet :bigsmile: Zanim do mnie dotarlo co i jak musiałam troche pogapić się w ekran :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Ważność Twojego konta: 2012-09-06 08:04:22 taki prezent :cool:

Fausti ja sobie zażyczyłam babkę, ale muszę na nią poczekać do 17 :wink:

Nikitta a no 6 :) Jak ten czas ciążowy szybko leci....
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Giles trzymaj się dzielnie !!! Jak będziecie już po i w miarę na siłach to koniecznie się odezwij :)
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    gilese Trzymam za Was kciuki! Dobrze, że masz jeszcze czas do jutra, żeby się oswoić z myślą, że to JUŻ... Ostatnio rozmawiałam z moją panią dr o wcześniaczkach (z racji bliźniąt biorę taką opcję pod uwagę) i mówi, że po 30 tc, to już w sumie całkiem duże i silne dzieciaki są, a dla rodziców najbardziej przerażająca jest ich waga i rozmiar (trochę więcej niż paczka cukru), ale większość jest bezproblemowa i baaaardzo silna! Trzymaj się tego!!!
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    O kurde co jest grane z tymi postami ???
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    gilese trzymam kciuki !

penny: Nikitta a no 6 :) Jak ten czas ciążowy szybko leci....

No jak się dziś doczytałam, że to już 6 miesiąc to yey :D Nie spodziewałam sie tak szybko :D
    --
  4.  permalink
    gilese - powodzenia!!!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    gilese trzymamy kciuki!!! :bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorgosik0205j
     permalink
    gilese trzymam kciuki !
    -- [img][/img]
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Gilese bardzo, bardzo mocno trzymam kciuki za Ciebie i Maluszka!!! trzymajcie się cieplutko!!!!
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    no to kciuki zaciśnięte !!!!!!!!! a godzina też znana ??
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Post Gisele jest sprzed 23 godzin, coś tu nie tak ... Tak czy tak kciuki ściskamy !
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    penny: Post Gisele jest sprzed 23 godzin, coś tu nie tak ... Tak czy tak kciuki ściskamy !

i wyskakuje cały czas jako ostatni - ale to chyba katka tak też miała, że jak pisała z komórki do nas co jej posty tak skakały, więc podejrzewam że gilese też pisze z komórki
    --
  5.  permalink
    Znowu cos sie forum psuje...gilese kciuki zacisniete. Trzymajcie sie dzielnie.
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    penny: Post Gisele jest sprzed 23 godzin, coś tu nie tak

No wlaśnie, czy ktoraś się orientuje, dlaczego niektóre posty się ciągle przesuwają do przodu, a są napisane np 23 godz. wcześniej ? I nie było ich widać zaraz po napisaniu? Czy to może godzina się źle wpisuje? Sama już nie wiem
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Dziewczyny jest coś porąbane z tą godziną. Ona nie mogła pisać tego 23h temu bo by wychodziło że rodzi dzisiaj a jest jasno napisane że w dzień kobiet nie będzie rodziła tylko 9 marca...
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    sysiajaw: Dziewczyny jest coś porąbane z tą godziną. Ona nie mogła pisać tego 23h temu bo by wychodziło że rodzi dzisiaj a jest jasno napisane że w dzień kobiet nie będzie rodziła tylko 9 marca...

Racja :) ja mam zawsze problem z datami i dniami tygodnia i nawet tego nie zauważyłam.
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    gilese:thumbup::thumbup::thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorgosik0205j
     permalink
    a skad jest gilese bo moze jest za granica gdzie w telefonie ma inna godzine i dlatego tak wyskoczylo?? chociaz tez nie pasuje bo jak by bylo to o godzine lub dwie
    -- [img][/img]
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    gosik0205j: bo moze jest za granica gdzie w telefonie ma inna godzine

nie mam pojęcia, ale fakt to też może być przyczyną,
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    gilese kciuki za Ciebie i Janka:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    Gilese, trzymam kciuki, żeby wszystko poszło sprawnie i bez komplikacji
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Ostatnio pisałam o zmniejszonej ilości kopnięć malucha... Teraz zauważyłam, że mniej kopie, a częściej się przeciąga i wypina -wlaśnie mi brzuch spaceruje :bigsmile: Może to być spowodowane mniejszą ilością miejsca i tym, że on sam już jest większy? Że juz nie może tak swobodnie wyprostować nóżki i mi "dokopać" i dlatego woli się delikatnie rozciągać?
    --
    •  
      CommentAuthorgosik0205j
     permalink
    nikkitaa: Ostatnio pisałam o zmniejszonej ilości kopnięć malucha... Teraz zauważyłam, że mniej kopie, a częściej się przeciąga i wypina -wlaśnie mi brzuch spaceruje Może to być spowodowane mniejszą ilością miejsca i tym, że on sam już jest większy? Że juz nie może tak swobodnie wyprostować nóżki i mi "dokopać" i dlatego woli się delikatnie rozciągać?

mnie sie wydaje ze jeszcze ma sporo miejsca i bedzie cie jeszcze mocno kopal u mnie te przeciagania zaczely sie okolo 30 tygodnia moze teraz poprostu jest blisko i sie wypina a jak znow gdzies powedruje to bedzie kopal to jest moje zdanie:D
    -- [img][/img]
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Dzięki gosik0205j :) Po prostu jestem zdezorientowana tym wszystkim, a to moja pierwsza ciaża i mogę troche przesadzać :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    Musiałam nadrobić 70 postów, żeby się w końcu dowiedzieć czemu trzymamy kciuki za Gilese :wink:

Gilese moje też mocno zaciśnięte

Dziewczyny wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta :bigsmile:

Ja o 15 mam dzisiaj wizytę u ginki, ciekawa jestem czy coś się już zaczyna dziać :wink:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    JULITA1610 powodzenia :bigsmile: Daj znać po wizycie jak poszło :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorgilese
     permalink
    No to jutro urodzi się mój syn. Od trzech dni mam skoki ciśnienia na noc, wczoraj było 180/100 musieli mi to lekami zbijac. Dziś rano ustalono że kwalifikuje się do cięcia, kazali wybrać dziś czy jutro. Stwierdzilam że jutro, bo jutro kończymy 34tc no i lepiej żeby chłopak nie obchodził urodzin w dzień kobiet. Na wczorajszym usg mały miał 1668g. Trzymajcie kciuki za nas. Jutro będzie ciężki dzień.
    I poproszę o zmianę terminu porodu na jutro na liscie, trochę wam namieszam.
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    a ja tak ostatnio zachwalałam,że mi nudności mijają... :/ Dziś piekę kaczuszkę na obiadek i już wiem, ze jej nie zjem - ten zapach okropny popamiętam na długo:/ Przynajmniej Przemek sobie poje :)))
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Jak na początku miałam mdłości i Wojtek robił schab ze śliwka, ja siedziałam w drugim pokoju, a on musiał wietrzyć całe mieszkanie -a jak zjadł to obowiązkowo mycie zębów bo od samego zapachu chciało mi się okropnie wymiotować :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Gilese powodzenia! Kurczę, ale się coś pomieszało w tych postach. Czytałam po kolei i w ogóle nie mogłam się połapać o co chodzi.
    Ja jutro mam usg genetyczne.
    Ważyłam się dziś- 2.5 kg na plusie, a wyglądam jakbym z 5 kg przybrała. Mam coraz większa opone w pasie i niestety nie jest to ciążowy brzuszek tylko jak najbardziej ordynarne sadło. Dwie pary spodni już poszły w odstawkę.
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Hej dziewczyny!
    Wszystkiego najlepszego w tym pięknym dniu, wróciłam do świata żywych :) więc trochę wam ponarzekam, postękam :) muszę nadrobić stracony czas.
    Czy u kogoś coś się wydarzyło ?:)
    --
  6.  permalink
    Gienia!!! :P milo Cie widziec :P oprocz rozpakowania sie biri, fragile i kasikuzniki to raczej nic ciekawego :P jak sie czujesz?
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    aha to o tych Paniach już wiem od mkd :)
    jeszcze jak znajdę zdjęcia ich dzieciaczków to będę szczęśliwa - bym ciekawość swoją uzupełniła.

a czuje się ok, dziękuję, tzn trochę zawiedziona, że wyszłam :) hehe czułam się tam jak w SPA :)
    szyjka 2cm, rozwarcie wewnętrzne 1,5cm i zewnętrzne 1cm odchodzi mi czop pomału wczoraj plamiłam na brązowo/kremowo/żółto dziś ustało raczej
    skurcze były tylko do 80 na ktg :)
    także jeszcze sobie poczekam, ale już zniosę czekanie :) ważne że chce wyjść mój Iguś kochany :)

edit:
    wg lekarzy jest szansa że wrócę do nich dziś no ale równie dobrze za parę dni :)
    także czekamy wszyscy w napięciu :)
    --
  7.  permalink
    No fotek dzieciaczkow nie daly dziewczyny jeszcze :P jeszcze troszenke i bedziesz miala Igorka przy sobie :)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    kuleczka_69: No fotek dzieciaczkow nie daly dziewczyny jeszcze :P j

aha to najważniejsze mnie nie ominęło :)
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Hej Gienia ale nas w napięciu trzymałaś i wygląda na to, że jeszcze potrzymasz :)
  8.  permalink
    tylka nie moge zebrac do robienia obiadu....tak mi sie nie chce ... i jeszcze ten padajacy snieg za oknem..dobijajace
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.