Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormadzinka83
    • CommentTimeMar 8th 2012
     permalink
    Dzisiaj miałam piękny dzień kobiet. Po pracy pojechałam do fryzjera :bigsmile:, a potem miałam wizytę kontrolną.
    Wszystko pięknie, dzieciaczek rośnie, no i jest prawdopodobnie dziewczynką :bigsmile:.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    nibriana ja nie byłam, ale może jak masz możliwość to idź do innego gina na połówkowe i nic mu nie sugeruj...zobaczysz co powie...tylko sprawdź, żeby miał sprzęt dobry...takie małe serduszka to bardzo ciężko się bada, więc można brać po uwagę margines błędu.
    Dobranoc dziewczyny:)
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Fausti a propos przekręcania się dzidzi - żebyś widziała jak moja większa cholera skakała na usg w środę - w trakcie badania przekręciła się z pupy na głowę... Więc jeszcze nie raz Ci się przekręci pewnie :)
    Ul_cia: no ale co poradzić na zachcianki? To na pewno Maluch chciał, nie ja! :crazy:

O tak, tak właśnie sobie to trzeba tłumaczyć. Jak mam zachcianki, to zawsze się tłumaczę, że to nie ja, to dzieci :) Wczoraj dzieci chciały lody :)
    •  
      CommentAuthorUl_cia
    • CommentTimeMar 9th 2012
     permalink
    witam piątkowo :bigsmile:
    Znowu nieprzespana noc :sad: ani minutki nie spałam.... Może to pełnia.... Ciekawe o której padnę w ciągu dnia :wink:
    Ale za to zbliżający się weekend wynagrodzi wszystko :peace:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
    • CommentTimeMar 9th 2012 zmieniony
     permalink
    Hej Dziewczyny :)

Ulcia ja dziś prawie w ogóle nie spałam :confused: Co do zachcianek wsunęłam wczoraj całą babkę piaskową,a przecież nielubię słodkiego :shocked: Aaa i dostałam kwiatki, których dostać nie miałam,bo w promieniu 40 km nie ma kwiaciarni, a jeszcze nic wiosennego na łąkach nie wyrosło :smile: Mam nadzieję, że nikomu ich nie ukradł mój ukochany :devil:

Gienia To bieganie do kibelka,może to jest właśnie to, że organizm sam się przygotowuje do porodu, oczyszcza :)
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    a moje dzidzie jak się już ustawią głową w dół i tak są na połówkowym to się już nie obracają....Iwi nie obróciła się od 20tc, a Młody był już w takiej pozycji przed połówkowym, na połówkowym się potwierdziło gdzie ma pupkę a gdzie główkę i teraz jestem pewna, że nóżki są u góry, bo je czuję :)

A tak w ogóle to witam piątkowo - jem śniadanie i mykam do pracy, a potem prosto do gina.
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Witam z rana jak śmietana :)

głód mnie ściska, w lodówce światło, więc czas na zakupy :)
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Mogę dziś pomarudzić? Ledwo żyję - nos zawalony, ciężko mi się oddycha, gardło boli i cholera nie ma czym się leczyć:( To już trzecia choroba w ciąży i coraz ciężej je znoszę :(
    Z pozytywów, to wczoraj mimo mojego zespołu cieśni nadgarstka skończyłam kocyk na drutach dla jednej z dziewczyn :) Jak już zrobię zdjęcie to pochwalę się na odpowiednim wątku:)
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    doti_p: Mogę dziś pomarudzić?

oddaję Ci pałeczkę narzekania kochana :)
    doti_p: skończyłam kocyk na drutach dla jednej z dziewczyn :)

zazdroszczę talentu :)
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    ja też chyba będę dziś narzekać, jestem totalnie nie wyspana, fel wstał o 7 i teraz marudzi, nie mogę doczekać się już drzemki...
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    cześć , ja wstałam godzinę temu wyspana , a teraz bierze mnie śpiączka . Zawsze tak mam , jak trzeba sie zabrać do pracy to u mnie występuje senność :bigsmile:
    Doti ja w pierwszej ciąży miałam manie robienia na drutach , nawet córce sweterek zrobiłam , to nic że był nie symetryczny - zapinany z przodu , jedna połowa szersza - ale był ! zrobiony przez mamusię :bigsmile:
    --
  1.  permalink
    Czesc Dziewczyny!
    Dzisiaj super pogoda u nas i nawet 7 stopni na + :wink:
    Matko wczoraj posprzatalam w domu a dzisiaj jakby tajfun przeszedl hehe:tongue:

Ja dzisiaj mimo wszystko nienarzekam:wink:wczoraj caly dzien chodzilam jak burza dzisiaj juz mam dosc:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    super pogoda? u mnie taka mgła że za oknem mało co widać :(
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    no ja też niewyspana, ale myślę, że to właśnie przez pogodę - w KRK brzydko, szaro, ponuro, jak szłam do pracy padał deszcze ze śniegiem :neutral:
    --
  2.  permalink
    mkd: super pogoda? u mnie taka mgła że za oknem mało co widać :(

Jak u was bylo ladnie to u mnie ciagle szaro teraz zmaiana:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    A u nas super pogoda, czyste niebo, ani pół chmurki, tylko o 8 rano było -11 stopni :neutral: Mam nadzieję, że wzrośnie w ciągu dnia do tych paru na plusie :)
    I też jestem nie wyspana.
    Doti a marudź sobie ile wlezie :devil:
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Doti, mam dokładnie to samo- większość nocy nie przespana, gardło mam tak napuchnięte, że śliny nie mogę przełknąć. O 10.40 mam usg, później wybieram się do lekarza, upewnić się, że nie potrzebuję antybiotyku. Szczególnie,że moja Natalka dopiero co miała anginę. Czuję się tragicznie.
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Ja też pomarudzę...za Gienką ;) U nas piękne słoneczko, a ja nawet na spacer wyjść nie mogę:(
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    dziewczyny szybkiego powrotu do zdrówka:hugging:

ja dziś mam usg połówkowe:crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Kakai:thumbup: Patrz jak to szybko leci:wink:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    hyhy narzekaczki a ze mnie sie nabijaly hehe

ja nadrabiam pierwsza milosc bo nie ogladalam chyba z tydzien;]
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    kakai:thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Gienka od którego tygodnia Ty leżałaś? Nie tak jak ja jakoś? Bo dałabyś mi nadzieję, że donoszę:)
    --
    •  
      CommentAuthorcheriniatko
     permalink
    Witam piątkowo

Wczorajsze piękne słońce tak mnie nastroiło, że wybrałam się na shopping, co by sobie trochę przyjemności sprawić, bo już nic mi się na brzuszek nie mieści, potem spacerek i jak wróciłam po południu, tak praktycznie padłam. A dziś tak brzydko za oknem i lenia mam :bigsmile:

Kakai powodzenia :thumbup:

PS. no i zaczęliśmy 25tc :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    dzieki Dziewczyny! leci bardzo szybko:shocked:
    --
  3.  permalink
    Dziewczyny co do spania to ja mam patent!! Wczesniej bylo niewygodnie, wszystko bolalo, nie moglam usnac i wogole wiecie o czy mowie!
    Jak bylam w Polsce tydzien temu musialam spac na dmuchanym materacu i okazalo sie, ze jest to najlepsza rzecz pod sloncem!!
    Gdy wrocilam tu narzeczony tez mi napompowal nasz i po prostu moje zycie sie zmienilo :smile:
    Kazda noc przespana, nic nie boli, lekko sie zapadam i czuje jakbym spala na powietrzu, nie czuje wagi jak w wodzie! Cos niesamowitego!
    Goraco polecam zwlaszcza na koncowce ciazy!!!! :cool::cool::cool:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Jej to i ja chyba po marudzę choć nie lubię tego robić...
    Tymcio mi się pochorował... Męczył się w nocy z katarem i gorączką, skutecznie uniemożliwiając nam spanie... Do tego musiałam wstać o 6 bo na 8 jechałam na praktyki. Żal mi było zostawić to moje chore dziecię jak cholera bo tak płakał, że aż ja się w windzie poryczałam... Dojeżdżam na te zasrane praktyki, w korkach i mgle się pchałam na drugi koniec miasta i co? Praktyki odwołane.
    No myślałam, że mnie coś strzeli...
    Zatem w korkach i mgle wróciłam do domu i okazało się, że zostawiłam w tym zasranym instytucie mój dziennik praktyk... :-/ Bez niego nie zaliczą mi żadnych praktyk bo tam mam wszystkie wpisy. Poryczałam się jak sobie o tym pomyślałam. Na szczęście moja kochana mama powiedziała, że w korkach i mgle pojedzie po ten dziennik...
    Jedyny plus dzisiejszego dnia- mina Tyma jak mnie zobaczył z powrotem w domu...:)
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Ale mamy dziś marudkowaty dzień, w kupię jakoś raźniej przynajmniej :smile:

Kakai napisz jak tam połówkowe :)
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    penny napiszę pod wieczor:bigsmile: ma mi tez szyjke sprawdzac:surprised:
    --
  4.  permalink
    Dziewczyny co za marudzenie - a fe :-) życie jest piękne, weekend się zaczyna, słoneczko świeci więc nie narzekać:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    penny: Ale mamy dziś marudkowaty dzień, w kupię jakoś raźniej przynajmniej :smile:
    Super nie czuję się osamotniona :)

A co do drutów, to ja przed ciążą robiłam dużo i tylko sobie planowałam, jakie to ja cuda dla naszych dzieci będę w ciąży robić, a ten cholerny nadgarstek zaczął nawalać :( Ale powolutku powolutku coś tam wydziergam :)
    Jak chcecie, to zapraszam na mojego bloga z robótkami - niedawno go sobie otworzyłam. dlubankidoti.blogspot.com tam wrzucam moje dzieła :)
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Hanny: Gienka od którego tygodnia Ty leżałaś? Nie tak jak ja jakoś? Bo dałabyś mi nadzieję, że donoszę:)

kochana ja od 31 albo 32 ,donosisz - od lezenia szyjka sie wydluza, nie nadrobilam postow wiec nie wiem co ''Wam dolega'' ze tak brzydko powiem.
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    A ja sobie weszłam i na pewno nie ostatni raz :) Masz talent Doti, ja chcę się nauczyć robić na drutach, tylko jeszcze nie bardzo wiem od czego zacząć :)

Kapelusznick no chociaż troszkę można noo :wink:
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    penny: ja chcę się nauczyć robić na drutach, tylko jeszcze nie bardzo wiem od czego zacząć :)
    Ja zaczęłam z książki znalezionej na półce, która ma tyle lat co ja :) Kurs robienia na drutach dla prawo i lewo ręcznych :) Najpierw prawe, potem lewe, a potem zaczęłam się bawić w bardziej skomplikowane wzory ucząc się przy każdym czegoś nowego. W necie jest mnóstwo tutoriali i wzorów.
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    doti_p: dlubankidoti.blogspot.com

cuda!!
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Jak chcecie, to zapraszam na mojego bloga z robótkami - niedawno go sobie otworzyłam. dlubankidoti.blogspot.com tam wrzucam moje dzieła :)

Dałabym się pokroić za ten szary sweter!!! Piękny!:)

I te ochraniacze na kubki :heartsabove:
    Myślałaś, żeby robić takie na zamówienie? :)
    Moja przyjaciółka wiecznie śmiga z termosem herbaty w łapie:) Miałabym dla niej fajny prezent;)
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Ja się dam skroić za tę różową chustę ginko, uwielbiam takie ażurowe motywy :smile:
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    doti to Ty tak ?? i to Twoje dzieło ?? piękny !!!!!!! i super kolorek

http://2.bp.blogspot.com/-kM9Fl4KTbFM/TymVxFQHJkI/AAAAAAAAAcg/hYoS7Gve3Lo/s400/IMG_9836.jpg
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Właśnie o tę chustę/szal mi chodziło :smile:

Dziewczyny, a ja dziś na basen idę :swingin:
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    ależ zazdroszczę....tego basenu :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    sliwson: Dałabym się pokroić za ten szary sweter!!! Piękny!:)

penny: Ja się dam skroić za tę różową chustę ginko, uwielbiam takie ażurowe motywy :smile:

Nie dawajcie się kroić tylko łapcie za druty :) Chusta była prezentem dla przyjaciółki i była pracochłonna ale wzór bardzo łatwy :) A co do swetra, to całą zimę z nim przechodziłam :)

penny: Dziewczyny, a ja dziś na basen idę :swingin:

Aaaale zazdroszczę! Ale boję się infekcji i darowałam sobie basen, za to na ćwiczenia dla ciężarnych chodzę :)
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Dwa tygodnie czekałam i się doczekałam. Chciałabym częściej pływać, to jedyne chyba miejsce gdzie możemy poczuć się lekkie. Ostatnio zjeżdżałam na zjeżdżalni, robiłam fikołki, grałam w siatkę wodną no i pływałam "w te i we w te". A po wszystkim pizza :) jak bym miała bliżej niż te 30 parę kilmentrów to bym pewnie codziennie śmigała na pływalnię.

Kasiek to co stoi na przeszkodzie ? Nie możesz czy nie masz gdzie ?

Dotiteż miałam obawy, ale po pierwszym razie mi minęły. To mały kameralny basen w małej miejscowość. Było może z 10 osób ostatnim razem, z ratownikami włącznie :tooth:
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    penny: Kasiek to co stoi na przeszkodzie ? Nie możesz czy nie masz gdzie ?

raczej nie mam kiedy :confused: mogę - tzn. nie mam ani tendencji do infekcji (zdarzyło się może raz, dwa razy w życiu) i mam gdzie bo w KRK jest nawet basen z zajęciami specjalnie dla ciężarnych - taki aqua aerobik dla ciężarnych - fajna sprawa.....no, ale będę miała kiedy dopiero jak na L4 póję
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    ja lecę kochane na zakupy i potem do teściów sprzątać coby nie leżeć bez czynnie :)
    więc jakbyco będę pisała do Gosi mkd :)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    ASulek - trzymam za Was mocno kciuki!!!

Gienka, a Ty nadal nierozpakowana??? No nieeeee... No weź, ja bez Ciebie na Rozpakowane nie przechodzę, urządzę tu strajk ;)

A nas wypuścili do domku :DDDDD Aha - i po raz pierwszy zobaczyłam się w lustrze po porodzie. I wiecie co? Podoba mi się bardziej to co widzę teraz niż to, co widziałam przed! Prawie zero tłuszczyku! Fakt, że w ciąży bardzo dbałam o żywienie, ale to mnie zaskoczyło :)))) I tylko 3 kg na plusie mi zostało :))))

I jeszcze mąż z okazji "urodzin" Krasnala kupił mi taką kuleczkę wisiorek z powycinanymi serduszkami :)) Pięknie mnie zaskoczył :))))
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    The_fragile: Gienka, a Ty nadal nierozpakowana??? No nieeeee... No weź, ja bez Ciebie na Rozpakowane nie przechodzę, urządzę tu strajk ;)

czekaj czekaj, jeszcze parę dni ja ci to mówię, czuję w kościach :) w nosie nawet o!

The_fragile: I jeszcze mąż z okazji "urodzin" Krasnala kupił mi taką kuleczkę wisiorek z powycinanymi serduszkami :)) Pięknie mnie zaskoczył :))))

piękny gest:) ja jak mojemu wczoraj powiedziałam, jak jeszcze byłam na oddziale, że on pewnie też będzie tak stał podniecony jak urodzę jak pan który tam stał i że też kwiaty przyniesie ;p a ten na mnie patrzy gały wytrzeszczył i dodał taaa i co jeszcze hehe głupek;D bo jak leżałam w pażdzierniku to jak mi przyniósł kwiata w DONICZCE na oddział to się trochę uśmiałam ;D haha mam nadzieje ze cos wymysli choc nie oczekuje tego :) hehe
    zazdraszczam jak to się mowi ''po chinsku;p ''
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    wow tha fragile plus 3 to super wynik, ja mam obiecane od męża za felka- zaległy i franka dodatkowy brylancik do obrączki co by było po jednym na każdego mojego faceta- obecnego oczywiście :)
    --
    •  
      CommentAuthorgosik0205j
     permalink
    gilese to wasz wielki dzien trzymam mocno kciuki
    -- [img][/img]
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    The_fragile: I tylko 3 kg na plusie mi zostało :))))

zazdroszcze!

gosik0205j: gilese to wasz wielki dzien trzymam mocno kciuki

faktycznie cesarka.... chyba ze pomylilam osoby :)
    cos krucho u mnie z koncentracja od 6.03 czytalam ksiazke czy gazete to jedno zdanie nawet po 5razy;/
    --
  5.  permalink
    The_fragile: I tylko 3 kg na plusie mi zostało :))))

Oooo to piękna pozostałość po :tongue: A mogę spytać ile w sumie przytyłaś?
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.