Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeMar 9th 2012
     permalink
    Hihi, Gienia, trzymam kciuki, żebyś tak szybko urodziła jak ja ;)

No właśnie zaskoczona byłam, bo się niczego nie spodziewałam. A tu kuleczka za synka i dostałam jeszcze koralik do bransoletki, ale to już z okazji dnia babeczek ;)) Cudnie :)

Ooo, a Gilese rodzi? Coś mi się posty wczoraj mieszały jak z komóry sprawdzałam... Jak tak to kciuki ogromne!!!
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    The_fragile witaj:hugging: cudowne wieści, mąż stanał na wysokości zadania(nie ukrywam że też licze na coś :wink:)

super z figurka, chcialabym to samo powiedziec 6 dni po porodzie:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    The Fragile pięknie :)
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    dajcie liste bo ja cofnięta jestem o dobre 1,5tyg ;/
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Cheriniątko - cała ciąża to 11 kg.

Powiem Wam, że to chyba kwestia nastawienia, bo myślałam, że będzie duuuuużo gorzej, a tu tylko taki brzuszek-flaczek w stylu "jestem w trzecim miesiącu" ;) Nogi mi zeszczuplały i dupka :DDD
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    The_fragile: Hihi, Gienia, trzymam kciuki, żebyś tak szybko urodziła jak ja ;)

u ciebie to istny ekspres ja raczej nie liczę na tak krótki poród bo się rozczarować nie chce o!
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    The_fragile: Cheriniątko - cała ciąża to 11 kg.

no pięknie
    u mnie już ok.19kg;p ale i tak lepiej niż w poprzedniej ciąży +28 :) z czego po porodzie zeszło 17 :P
    takze jest NADZIEJA:) hehe
    --
  1.  permalink
    Dzien dobry :) widze, ze nie tylko ja mam powody do narzekania, kiepsko sie dzis czuje, wczoraj wieczorem mi krew z nosa poszla i nie moglam jej zatamowac, jakas oslabiona musialam byc, a dzisiaj nie dosc, ze ledwo chodze, to niewyspana jestem i oczy nie chca mi sie odkleic...
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    Doti, dołącz do 28dniowej ekipy robótkowej - Tańcowała igła z nitką :bigsmile:
    • CommentAuthorcho
     permalink
    Doti i Pepper ja tez kiedpsko, ale mi pomogly wczoraj katar inhalacje. Tak bym juz chyba nie oddychala. Gdyby nie ciaza to bym nawet tego nie zastosowala tylko gotowy srodek w aptece i juz. NA gardlo pomaga mleko z maslem.

Zycze wam powrotu do zdrowia, bo wiem jakie to uciazliwe. Tymusiowi rowniez. Biedne malenstwo sie tak meczy.

Ide zjem jakies sniadanie, bo przez to przeziebienie o 5 chodze space jak juz padam.....
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Gienia, ale u Ciebie drugie dziecko, więc może szybciutko pójdzie?
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    The_fragile: Gienia, ale u Ciebie drugie dziecko, więc może szybciutko pójdzie?

na to podobno nie ma reguły, np ciąża zupełnie inna, teraz plamiłam niby szyjka coś ruszyła a w pierwszej nie miałam plamień czop odpadł chwilę przed porodem :) takze zobaczymy :)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    lecę zajrzę później
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Hmm, no to oby u Ciebie poszło szybciej ;)

Ja też lecę popstrykać foty Krasnalowi, bo akurat pięknie śpi :))))
    --
    •  
      CommentAuthorkolonialka
    • CommentTimeMar 9th 2012 zmieniony
     permalink
    Hej dziewczyny! Ja też nie spałam w nocy,bo nasze sąsiadki piętro niżej urządziły sobie karaoke o 3 w nocy. Wyły jak wilkołaki do księżyca - nie dało się spać. Jestem więc rozbita, a za oknem mgła jak z horroru. Dołączam to grupy marudzących dzisiaj !
    -- [url
  2.  permalink
    karinazosia: Wyły jak wilkołaki do księżyca

w koncu pelnia byla :P
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    The Fragile jak fajnie czytać takie optymistyczne opisy porodu i tego co po nim:))) Gratuluję takiego szybkiego powrotu do formy!!! :)))
    Ja po porodzie synka dostałam od męża bransoletkę lilou z wpisanym imieniem maluszka i wygrawerowaną stópką. Noszę ją codziennie i teraz, jak tylko zaszłam w ciążę, że po następnym porodzie poproszę drugą taką:)))
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Hey Kobietki:)

Czy któraś z was ma lub miała podwyższony cholesterol w ciąży?? Wczoraj odebrałam wyniki i mam go na poziomie 288 :shocked: norma to <200

czy to groźne dla maleństwa?
    --
  3.  permalink
    Witajcie :wink:, mam do Was pytanie.. Byłam dziś na badaniach i pierwszy raz w życiu zdażyło mi się oddać mętny mocz. Zaniepokoiło mnie to bo nie mam żadnych innych objawów które wskazywały by jakąś infekcję. Żadnego bólu czy pieczenia ani upławów. Jak sądzicie.., co może się dziać..? Wyniki będę znała dopiero w poniedziałek...
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    mkd ja CI mogę oddać mój brylancik z obrączki bo mi się odwidziało i już mi się nie podoba:P Będziesz miała jeden w gratisie:wink:
    Teraz noszę obrączkę i pierścionek zaręczynowy na jednym palcu i wolałabym mieć obrączkę "bez niczego"...
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    rumba: Czy któraś z was ma lub miała podwyższony cholesterol w ciąży?? Wczoraj odebrałam wyniki i mam go na poziomie 288 norma to <200

W ciąży to normalne, że jest podwyższony.
  4.  permalink
    no dzieńdobry :)

my byliśmy na wizycie w cukrzycowej poradni i maluch chyba szykuje się do wyjścia, bo mam powoli odstawiać insuliny, ze względu na dobre wyniki pomiarów cukru :D

pogoda jakaś do bani. ani spać nie idzie ani nic robić. niebo zachmurzone, ale nie pada... ciężko tak jakoś...

trzymajcie się! ródźcie kto ma rodzić, zaciskajcie kto ma zaciskać :D

Hanny - Ty chyba Gienkę pytałaś o leżenie - ja leżałam od 33tc i teraz hasam ;P
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    pochwale sie, zakupilam koszulke do szpitala( w razie w tfu tfu) i naciagnelam sie na leginsy i bluzkę
    http://pl.sklep.italianfashion.pl/towar/1417/4055,112,
    http://pl.sklep.italianfashion.pl/towar/1706/5648,139,
    --
  5.  permalink
    The_fragile: Cheriniątko - cała ciąża to 11 kg.
    No to Ci zazdroszczę i ni9e dziwię się, że tylko 3kg zostały :shocked:
    Ja już snuję najgorszy scenariusz, bo w tej chwili stuknęło 8kg, a tu dopiero końcówka 2 trymestru. A tak marzyłam góra o 12kg ... cholera :sad:
    --
  6.  permalink
    ja mam +13 kg czyli 2 kg więcej niż w grudniu jak zaczęłam cukrzycową dietę.... ale obawiam się że jak tylko dowiem się o tym, że cukrzyca minęła, to będzie hulajdusza....
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    witam kobietki w ten piękny dzień :)
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    cho nie wolno robić inhalacji w ciąży !!!!!!!

mariamateria: ale obawiam się że jak tylko dowiem się o tym, że cukrzyca minęła, to będzie hulajdusza....

no nie do końca - jak będziesz karmić to jest jeszcze dieta mamy karmiącej, więc nie od razu rzucisz się na czekoladę itp.
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    Doti piękne dzierganie, jestem pod wrażeniem :thumbup:

CiastoMiłości ja raz oddałam mętny mocz do badania w 13 tc w szpitalu jak wylądowałam na patologii ciąży, ale to nie był mocz poranny, więc może to było przyczyną. Trochę się martwiłam o wyniki ale okazało się, że wszystko było OK
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    sliwson: Teraz noszę obrączkę i pierścionek zaręczynowy na jednym palcu i wolałabym mieć obrączkę "bez niczego"...

dokładnie jak ja tym bardziej, że mojego brylanciku praktycznie na obrączce nie widać;/

no cóż wyszłam wczoraj ze szpitala i już shopping w necie zaczelam mąż to mnie za jaja powiesi;p
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    właśnie spełniam swoją DZIKĄ ZACHCIEWAJKĘ :p piję fantę i jem ''bardzo pożywne'' chrupki kukurydziane;p
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    właśnie spełniam swoją DZIKĄ ZACHCIEWAJKĘ :p piję fantę i jem ''bardzo pożywne'' chrupki kukurydziane;p

To ja jestem lepsza:P
    wsunęłam pół paczki knedli ze śliwkami a teraz dojadam nachosami z serowym sosem...:devil:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    sliwson: wsunęłam pół paczki knedli ze śliwkami a teraz dojadam nachosami z serowym sosem...

masz szczescie ze nie lubie bo bym przybiegła na poczęstunek ;p
    ja dziś serwuję kopytka z netto haha jestem u teściów i tak na szybko sobie zjem o! ale dobre są
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Nie wiem czy znów jakiegoś rozpakowania nie przegapiłam, więc GRATULUJĘ nowym mamom na zaś :devil::tooth:
    --
  7.  permalink
    hihi, wy tak o jedzeniu... ja już przytyłam 3 kg od początku ciąży i boje się co będzie dalej... Niby mam się pilnować a tu jutro urodziny teściowej a to mistrzyni w pieczeniu tortów!!
    A propo wstrzemięźliwości... macie jakąś godną polecenia stronę z dietami dla kobietek w ciąży..? a może same macie jakieś w formie elektronicznej którą mogłybyście się ze mną podzielić... Muszę unormować cukier... bo jestem czekoholiczką :cry:
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    CiastoMiłości kurcze chyba cię mdłości nie dopadły w ogóle skoro już 3kg na plusie :bigsmile: ja jak na razie jeszcze nic nie przytyłam ale zaraz zacznę bo mdłości już nie mam a apetyt coraz większy :bigsmile:
    --
  8.  permalink
    wybiera się do znajomej, bo już mi głupio kolejny raz odmawiać zaproszenia. Tyle, że trochę nie wie jak delikatnie jej powiedzieć o skrzacie, bo dziewczyna od lat stara się o dziecko i nie chciałabym jej robić przykrości.
    --
  9.  permalink
    Ja mdlosci tez w ogole nie mialam, a stracilam w pierwszym trymestrze az 1 kg :P teraz waga sie wyrowala do tej sprzed ciazy, a nie powiem, czekolade wciskam jak opetana :P
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    A ja się cieszę, bo trochę niepokojące było to moje nietycie w ciąży i na razie 22tc mam +3,5kg (z bliźniakami to i tak malutko). Na poprzedniej wizycie było tylko +1kg mimo że nic nie wymiotowałam i dostałam prikaz nabrania trochę masy :) A jak mnie mama pilnowała :)
    Co do zachciewajek - u mnie dziś króluje zachciewajka na ciemną czekoladę (wyszedł mi ostatnio niedobór magnezu, więc tym to tłumaczę). I nadal mnóstwo kwaśnych smaków.
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    ja na szczęście nie mam póki co ciągotek do słodkości :) I jeszcze nie dobrnęłam do wagi, którą miałam na pierwszej wizycie... brakuje jakieś 2 kg. Czyli na razie ubytek wagi. Nudności męczą mnie nadal - po południu się zaczynają i trwają do rana :/ więc rzadko jadam kolacje :( Ale wszystko pod kontrolą :)
    --
  10.  permalink
    kapelusznick, mi meza siostra powiedziala dopiero po 3 miesiacach jak zaszla, bo jak to ona powiedziala mojemu mezowi, ze nie chciala mi mowic bo wiedziala, ze ja tez chce dziecka, ale i tak przeciez w koncu wyszloby to na jaw, wiec nie ma co owijac w bawelne, przynajmniej ja tak sadze.
    --
  11.  permalink
    sysiajaw no tak.., nie wiem co to mdłości.. choć przydałyby mi się aby poskromić mój apetyt.. echhh... nie mam silnej woli a tak lubie słodkie...... mogłabym nic innego nie jeść.

doti_p to aż mi wstyd że mam tyle na + co Ty w 22tc z bliżniakami.. Ale Ty taka drobniutka jesteś, więc nigdy gruba nie będziesz... Boże.., gdzie ta sprawiesliwość :wink:
    • CommentAuthorcho
     permalink
    Kasiek ale to tylko inhalacja z wody i soli. Bez ziolek. To nawet dla maluszkow jest dobre. Chodzilo o to zeby nawilzyc sluzowke nosa. Kosultowalam z lekarzem. No kazal tylko 10 minutes Max. Dzieki temu dzis oddycham. Stosuje jeszcze marimar i jest lepiej.
    --
  12.  permalink
    też mi się tak wydaje, że nie ma co owijać w bawełnę tym bardziej że można się odmyślić, ostatnio kumpela mi powiedziala, że jakbym się nie przyznała to i tak by wiedziała, że jestem w ciąży ;-) Tlko głupia sytuacja jak człowiek z jednej strony się cieszy a wie, że tej drugiej osobie może być przykro.
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Co do mdłości do ja od 8 tyg do 14/15 tyg wisiałam całymi dniami nad kiblem, było super :thumbup: Do tej pory mi się zdarza ...
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Witam się.
    Mariamateria przepraszam że ci nie odpisuje na wiadomość ale nie mam wykupionego abonamentu. Bardzo chętnie wymienie sie numerami wiec jak możesz to napisz mi wiadomość z twoim nr tel a ja sie odezwe i podam swój.
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    jak przeczytałam o tej fancie i knedlach to już mi się lepiej zrobiło, Bo ja właśnie zjadłam 1/3 paczki makaronu z pesto i popiłam colą.

Gienka ja tez od rana uprawiam szoping internetowy i udało mi się kupić wózek. Mąż dzwonił że kurier mu przyniósł koszulki ciążowe.

ale też co mnie dobiło dowiedziałam się że od maja teść zamierza kończyć swój domek co jest na tej samej działce, już teraz jak o tym myślę to dostaję cholery, pragnę by ten dzień już się skończył.

A jeszcze na dodatek właśnie mi się przypomniało że w lodówce mam wczorajsze lody i coś czuję, że będą one moim sposobem na chwilową poprawę humoru :( a dupa rośnie...
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Ja 3tyg. temu na plusie miałam 12kg i czuje że znów mi ze 2 kg przybyło....kurcze ale taki mam ostatnio apetyt że masakra, a o słodyczach nie wspomne:shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    mkd to na pewno Maluch chce lody, nie Ty, wiec mu daj :devil:

Ja wczoraj dałam czadu z tuczącym jedzeniem i aż bałam sie dzisiaj wejść na wagę - a tu pół kilo mniej :shocked: Ciąza nigdy nie przestanie mnie zadziwiać ;-)
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    też miałam taką sytuację z osobą która 2 razy poroniła, była u nas na imprezie, nie chciałam mówić że jestem w ciąży nawet było to ustalone z wszystkimi że ani słowa na ten temat, ale moja 6-letnia córcia się wygadała sama bo była okropnie szczęśliwa bo to było jej marzenie. Przyjęła to dobrze nawet bardzo bo zaraz mi mówiła co powinnam zacząć brać kiedy do gina się zgłosić i takie tam, także mi ulżyło i mam to z głowy :bigsmile: a i tak prędzej czy później by to wyszło na jaw.
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    a mnie pocisnęło :( tyłem;/ i na dodatek wymiotowałam, tak chlusnęło że muszę teściom teraz łazienkę wysprzątać, dobrze że ich nie ma :(

niech to się zacznie w końcu no!!!!!!!!!!!!!!!!!

:( coś uwielbia mnie ten kibel :( może przez to że za wiele nie zjadłam
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.