Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormkd
    • CommentTimeMar 9th 2012
     permalink
    a co do waszych diamentów z obrączek to chętnie je przyjmę :)

ja właśnie nie noszę zaręczynowego z obrączką bo widać wtedy różnice między kamyczkami :) zresztą i tak oszczędzam swój zaręczynowy co by go przekazać następnym pokoleniom:)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
    • CommentTimeMar 9th 2012 zmieniony
     permalink
    mi się zaręczynowy w chwili obecnej na palcu nie miesci;/ nad obraczka tez już falda tluszczu;/ ale jeszcze moge sciagnac;D

właśnie się zwarzyłam 88,9 a 6.03 ważyłam w butach 89,6 - wpisała mi 89kg
    a ta waga u tesciow przekłamuje 1,5kg czyli ważyłabym teraz 87,4 czyli co schudlam;/ przeciez na sniadanie zerzarlam 3dokladki jajecznicy hehe masakra
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    ulcia ja wiem że to franek pragnie lodów tylko szkoda że dupka rośnie mi a nie jemu :)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Gosiu nie żałuj sobie :) tyłek później zmaleje :)
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    cho: Kasiek ale to tylko inhalacja z wody i soli. Bez ziolek. To nawet dla maluszkow jest dobre. Chodzilo o to zeby nawilzyc sluzowke nosa. Kosultowalam z lekarzem. No kazal tylko 10 minutes Max. Dzieki temu dzis oddycham. Stosuje jeszcze marimar i jest lepiej

jak konsultowałaś z lekarzem to może i co innego, ale ja wiem, że nie chodzi o same ziółka czy coś w tym stylu ale o wysoką temperaturę, która może spowodować skurcze....no i to zależy jak robisz te inhalacje....mi lekarz nie pozwolił w ogóle.
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    ja tylam 3,5kg na miesiac podobno to jest ok;D ale ja to sie nie znam
    --
    • CommentAuthorcho
     permalink
    Nie wiem. Pewnie Co lekarz to opinia. Nic mi nie bylo. Dzis juz lepiej wiec sama wide morska stosuje. Nie mam cierpliwosci do inhalowania sie. Dziekuje ze informacje. Jest ok. Wiec zaprzestane.Po prostu ratuje sie wszystkim zeby nie skonczyc na antybiotyku.:cry:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    no ja katar mam do dziś - od połowy stycznia.....ale już jest lepiej, bo oddycham przez noc, ale przez ponad miesiąc nie było o tym mowy :confused: pewnie gdybym mogła zrobić inhalacje szybciej by mi przeszło :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    A ja byłam dziś na szkole rodzenia:) I dostaliśmy tyyyyyle rzeczy do wyprawki dla malucha:))) Same kosmetyki do pielęgnacji, chusteczki, pieluszki, a nawet te fajne butelki z takim smoczkiem co jak brodawka wygląda:))) Super nie będę musiała kupować:)))
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    hanny to gdzie ty masz tką szkołę i która firma ją sponsoruje? :)
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Wróciłam z usg. U maluszka wszystko ok. Ma 7.5cm i wciąż wyprzedza termin o kilka dni. Przezierność 1.7mm, czyli w porządku, chociaż minęło ze 30 min, zanim udało się ją zmierzyć. Dzidzia bardzo utalentowana, różne sztuki potrafi, wierci się jak szalona, siada, klęka, drapie się po nosku...
    Ja mam wizytę do lekarza na 17.00 .Mam nadzieję, że mnie poratuje, bo czuję się fatalnie, jeszcze gorączka mnie łapie.
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    no po porodzie to i u nas dają, ale na szkole rodzenia to też miło, a czy wy musicie płacić z te szkoły, bo u nas dla warszawianek są one w większości za darmo.
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    ok 15.45 zlapal mnie mega skurcz... Od tamtej pory boli mnie brzuch jakby mnie zaraz zalac okresem mialo, ciezko powiedziec jak czesto mi twardnieje brzuch, bo ja mam ogolnie wiecznie twardy. Za 10 min mam wizyte u ginki wiec trzymac kciuki zeby rozwarcia nie bylo...

Moj ma dzis urodziny i sie cieszy, ze dzis zaraz sie rozpakuje... Br

boli mnie straszie, jak skurcze podczas porodu sa gorsze to ja w ogole nie rodze!!!
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Flavia..... być może to są skurcze mnie właśnie bolało jak na okres tylko 100% mocniej

Trzymam kciuki żeby było ok!!
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    flavia daj znać co wyszło na wizycie.
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    kurde dziewczyny zastanawiam się czy wykupywać prywatna położną czy nie. Wiem że zdecydowana większość położnych w tym szpitalu gdzie chce rodzić jest super, ale boje się że znów trafie na taką zołzę jak przy felku.

śliwson nie wiesz jak to jest np jak położna nie zdąży dojechać na poród to chyba się nie płaci co nie :), no i gdyby mi powiedzieli że mam mieć cc- nie wiem czemu ale zawsze jest taka możliwość to też szkoda kasy, nie wiem co mam zrobić :(
    --
    •  
      CommentAuthorblackship
     permalink
    Cześć dziewczyny! Jestem Kasia, od jakiegoś czasu czytam forum, wcześniej nie miałam odwagi napisać sama, ale chyba czas, bym się odważyła popisać tu z wami:) Fajne z was babeczki, miło się czyta wasze posty, widać radość z ciąży, radosne oczekiwanie na maluszka to chyba najpiękniejsze co może zdarzyć się kobiecie:) Ja jestem w 25 tygodniu dopiero, jeszcze dużo przede mną.

Suwaczek z babyboom.pl
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    blackship Witaj!:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    blackship dopiero w 25? urodzisz szybciej niż 3/4 z nas :)
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    hey blackship:)
    Flavia trzymamy kciuki!:)

a zachciankę to ja miałam dziś taką, że nie było opcji żeby nie zrobić naleśników z truskawkami i jogurtem:bigsmile:

Pyyyychaaaaa!
    --
    •  
      CommentAuthorblackship
     permalink
    Z jednej strony tak :) Ale z drugiej to jeszcze tyle przede mną ehhh, tak już bym chciała tulić moją kruszynkę ( będzie dziewczynka)

Suwaczek z babyboom.pl
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Sliwson, bo ja mam chyba jakieś tony pozytywnej energii przez mojego synka :DDD

Bransoletka z imieniem też super!!!

Kapelusznick, ja miałam podobną sytuację - po prostu poinformowaliśmy jej partnera przez telefon, żeby ona miała czas na "ochłoniecie" i przetrawienie tej informacji...

Mkd - my mieliśmy wykupioną i w razie gdyby ona nie mogła dojechać lub byłaby cesarka to nie płacimy. A tak było komfortowo, non-stop kontakt telefoniczny, bez paniki :)
    --
    •  
      CommentAuthorblackship
     permalink
    23.06.2012 dziewczynka :)

Suwaczek z babyboom.pl
  1.  permalink
    blackship witaj, to jesteś tydzień starsza ode mnie :bigsmile: Kolejna czerwcowa mamusia, ale nas już dużo :smile:
    Flavia kciuki zaciśnięte
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    Blacksip teraz to masz już z górki ani się obejrzysz jak będziesz miała ciążę donoszoną :smile:
    --
  2.  permalink
    mkd: kurde dziewczyny zastanawiam się czy wykupywać prywatna położną czy nie.

Też się nad tym zastanawiam, ale na Madalińskiego to koszt chyba 1200zł i nie wiem, czy nie wolę tych pieniędzy na dziecko przeznaczyć. Załóżmy że do tego jeszcze znieczulenie 700zł, bo nie nastawiam się, że będę taka dzielna i dam radę bez, to już spora sumka się robi.
    Chyba pójdę na żywioł. Koleżanka rodziła na Inflanckiej, bez wykupionej położnej i była bardzo zadowolona. Może i mi się uda trafić na jakąś sensowną babkę. Te kwoty mnie trochę przerażają
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    1. illan 16.03.2012 (chłopiec)
    2. JULITA1610 17.03.2012 (dziewczynka)
    3. gienia83 18.03.2012 (chłopiec)
    4. mariamateria 19.03.2012 (chłopiec)
    5. katarzynah1987 24.03.2012 (chłopiec)

6. gosik0205j 05.04.2012 (chłopiec)
    6. ewelinda29 05.04.2012 (chłopiec)
    7. Biedronka11 10.04.2012 (chłopiec)
    8. flavia 19.04.2012 (dziewczynka)
    9. pitaja 20.04.2012 (dziewczynka)
    10. paprykowa 27.04.2012 (dziewczynka)
    11. Cherry_Lady 8.05.2012 (dziewczynka i dziewczynka)
    12. justa2586 10.05.2012 (dziewczynka)
    12. nessie 10.05.2012 (chłopiec)
    13. karinazosia 11.05.2012 (chłopiec)
    14. jezynka 15.05.2012 (dziewczynka)
    15. ifonka84 19.05.2012(dziewczynka)
    16. Tres 24.05.2012 (dziewczynka)
    17. hydrozagadka 02.06.2012 (dziewczynka)
    18. Hanny 03.06.2012 (chłopiec)
    19. norah 13.06.2012 (chłopiec)
    20. _kasiek_ 19.06.2012 (chłopiec)
    21. YPolly 20.06.2012 (dziewczynka)
    22. wielgosz 21.06.2012 (chłopiec)
    23. Osorya 22.06.2012 (dziewczynka)
    24. penny 23.06.2012 (dziewczynka)
    24. blackship 23.06.2012 (dziewczynka)
    25. Lezunia 25.06.2012
    26. cheriniatko 29.06.2012 (chłopiec)
    26. Sayuri78 29.06.2012 (chłopiec)
    27. mkd 03.07.2012 (chłopiec)
    28. nikkitaa 05.07.2012
    29. Mag_dre 06.07.2012 (dziewczynka)
    29. psycho_patka 06.07.2012 (dziewczynka)
    30. niunia32 09.07.2012 (chłopiec)
    31. sliwson 10.07.2012 (chłopiec)
    31. Fausti86 10.07.2012 (dziewczynka)
    32. doti_p 12.07.2012 (dziewczynka i niespodzianka)
    33. P_Madzia 16.07.2012 (dziewczynka)
    34. marylove 17.07.2012
    35. Xkamilax 18.07.2012 (dziewczynka)
    36. nibriana 20.07.2012(dziewczynka)
    37. ufo03 25.07.2012 (chłopiec)
    38. Kakai 26.07.2012 (chłopiec)
    39. cho 28.07.2012 (dziewczynka)
    40. BlueCactus 30.07.2012 (chłopiec)
    41. atamala 06.08.2012
    42. Mamrotka 13.08.2012
    43. kuleczka_69 14.08.2012
    44. Ul_cia 18.08.2012
    44. Rumba 18.08.2012
    44. czerwinka 18.08.2012
    44. Cobraczek 18.08.2012 (chłopiec)
    45. dorotka0905 20.08.2012
    46. marysia_23 25.08.2012
    47. Anecia84 30.08.2012
    47. madzinka83 30.08.2012(dziewczynka)
    48. Kafffka74 04.09.2012
    49. NadziejaUmieraOstatnia 05.09.2012
    50. Peppermill 13.09.2012
    51. katka_81 17.09.2012
    52. asia_ 22.09.2012
    53. sysiajaw 24.09.2012
    54. leneczka8484 30.09.2012
    54. ASulek 30.09.2012
    55. kapelusznick 01.10 2012
    56. magdalenka2610 07.10.2012
    57. łośćń12.10.2012

Usunęłam Gilese, bo ona już na pewno tuli swoje dziecię, skoro miała mieć cesarkę rano. Czy ktoś ma jakieś wieści od niej?

Flavia kurka, zaciskam!!!!!!!!!!!!!!!!
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    to ja sie dolacze do pytania Hanny od ktorego tygodnia dziewczyny lezalyscie... i z jakich przyczyn???
    Mnie wczoraj o 23.00 przewiezli karetka do Ravenny do wiekszego szpitala, ktory sie specjalizuje we wczesniakach... lekarz stwierdzil, ze jakbym dzis w nocy urodzila to chociaz bede pod najlepsza opieka spesjalistow......
    --
    •  
      CommentAuthorFausti86
     permalink
    A ja nadal w 4 dziesiątce :devil: :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    O mamo nessie, a masz jakieś rozwarcie???? Jeszcze nie!!!!!!!!!!!!! Dziewczyny coś za szybko się wybieramy ostatnio na porodówki!!!!!!!!!! Apeluję do wszystkich dzieci!!!! Siedzieć i nie denerwować matek!!!!!!!!!!!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    nessie a co tak w ogóle się u Ciebie dzieje? Masz skurcze porodowe? Jest jakaś przyczyna?
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    nessie nie daj się tam, trzymaj malucha jeszcze w środku! Kurcze, mam nadzieję, że dotrwacie do bezpieczniejszego terminu!!!
    Popieram apel hanny
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    Nessie trzymaj się dzielnie, chociaż kamień z serca, że jesteś już w dobrym szpitalu. Zaciskam kciuki, żebyś jeszcze 8 tygodni pociągnęła w dwupaku :smile:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Hanny nie mam rozwarcia... mnie to wszystko dziwi bo ja sie dobrze czuje tak samo jak tydzien temu tak samo jak miesiac temu...
    twardnienia tez mam identyczne jak w 25tygodniu.... tylko ta szyjka sie cholera skraca... ;( i na ktg mi lekkie skurcze wyskakuja
    Julita mnie by wystarczyly 4tygodnie :))) i bylo by git :)
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    kurcze to mnie przestraszyłaś teraz, a jaką ma długość? Czujesz te skurcze mocno? No my tu trzymamy kciuki za każdy Wasz kolejny dzień, a Ty leż i chociaż staraj się jak najmniej denerwować.
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    wczoraj jak mi powiedzieli zebym sie pakowala bo mnie przewoza do ravenny na wypadek gdybym urodzila dzis w nocy to myslalam, ze mi sie to sni....
    Hanny mnie poprostu twardnieje brzuch... ciagle bylo mi mowione, ze jesli nie jest zbyt czeste i nie jest bolesne to moze wystepowac...
    Nie wiem jakie to sa mocne skurcze bo nic mnie nie boli... na Ktg wychodzilo kolo 80....
    --
    •  
      CommentAuthorcheriniatko
     permalink
    O jeju nessie, trzymaj się w tym dwupaku jak najdłużej. Może lekarze tak na wszelki wypadek zdecydowali. Wierzę, że jeszcze trochę ponosisz malucha w brzuszku.
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    nessie na pocieszenie takie dzieci się rodzą i jest git, ale trzymam kciuki za każdy Wasz dzień e dwupaku:thumbup::thumbup::thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorjeżynka
     permalink
    nessie a jaką masz długość szyjki?
    Ja na początku tego tygodnia miałam 2,7 cm + częste skurcze i "dzióbek" na brzegu szyjki na USG :/.>
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    hanny w karetce mnie sie zapytali czy sie martwie.... bardzo inteligentne pytanie...
    powiedzieli ze w 7miesiacu nie ma sie co martwic jesli z dzieckiem jest wszystko ok... bo to naprawde bardzo dobry szpital ....jedyne przeciw to to, ze polezy sobie dluzej w szpitalu...
    jak myslicie pocieszyli mnie???
    Wogole ja chce brzuch zobaczyc!!! chce nie widziec pipki i nie umiec wlozyc butow na nogi!!!!!
    Chce przynajmniej mieszkanie dwupokojowe!!!!!!

jezynka ja mam szyjke na 14min... jak czesto masz te skurcze??
    --
  3.  permalink
    kurcze nessi odpoczywaj sobie dalej...ale od porodowki trzymaj sie jeszcze z daleka....
    cos rzeczywiscie te nasze dzieciaki ze skrajnosci w skrajnosc popadaja...najpierw wszystkie przeterminowane a teraz sie strasznie na ten swiat spiesza...
    --
    •  
      CommentAuthorFausti86
     permalink
    Zakaz wychodzenia z brzuchów przed terminem!!!
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    nessie będziesz miała jeszcze tą swoją willę z basenem. Tylko trzeba to wszystko teraz wyciszyć. Kurcze laski oszczędzać się. Ja teraz żałuję, że ćwiczyłam, nosiłam ciężkie siaty i łaziłam na kilkugodzinne spacery. Siedzieć na dupach i jeść;)
    --
    •  
      CommentAuthorjeżynka
     permalink
    W ciągu godziny mam ok.6-10 z mocnym uciskiem na pęcherz , nieraz bywa tak że jak dotknę gdzieś brzuchem czy mąż dotknie brzucha to mnie boli, teraz nawet w nocy czuje te skurcze + doszedł do tego od czasu do czasu ból w jednej str. brzucha przy leżeniu i wyprostowaniu nóg.:(.
    Biorę No-spe fortę 3 x 1 , Lutenine 2x2 , Magnez 4x1, i nic- może dlatego że się stresuje tą całą sytuacją:(.

A tak dla ciekawości i pocieszenia urodziłam się 30 lat temu z wagą 1100g. przed 30 tc z ciąży bliźniaczej i wszystko ze mną jest ok.- chyba:/:)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    jezynka moj brat urodzil sie 26lat temu na poczatku 7miesiaca ... tez jest z nim wszystko ok... ale wolala bym uniknac tego co moi rodzice przezyli...
    Jezynka a robili Ci Ktg?
    Henny ja tak samo zaluje... mialam miec dzisiaj wizyte na zaakceptowanie mojej prosby o kontynuowania pracy takze w 8miesiacu... bo przeciez tak dobrze sie czulam...
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    jeżynka za Ciebie też mocno trzymam kciuki:thumbup: Postaraj się troszkę odstresować, bo wzrost ciśnienia = skracanie szyjki. Nogi do góry i leżeć dziewczyny! I oddychać głęboko! BĘDZIE DOBRZE, BO TAK MUSI BYĆ!!!
    --
    •  
      CommentAuthorjeżynka
     permalink
    nessie: Jezynka a robili Ci Ktg?

nie miałam robionego KTG (nie byłam w szpitalu), we wtorek byłam u swojej gin. na wizycie i tam się wszystko okazało :(.
    Nawet nie wiem, kiedy coś jest nie tak, bo nie znam normalnych skurczy i nawet nie wiem kiedy pojechać na IP:(.
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Hanny: wzrost ciśnienia = skracanie szyjki.

nie wiedzialm o tym... ja mam ciagle 120 na 80 .... 110 na 70 to chyba dobre co?
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    jeżynka: Nawet nie wiem, kiedy coś jest nie tak, bo nie znam normalnych skurczy i nawet nie wiem kiedy pojechać na IP:(.

ja tez nie! I na Twoim miejscu bym sie przejechala...
    Ja wyladowalam w szpitalu tylko dlatego ze mnie brzuch zaczal bolec... gdyby nie zaczal dalej bym siedziala w domu ze skurczami
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Dobre, ale jak się denerwujesz to Ci podskakuje;)
    jeżynka ja mam to samo, żadnych skurczy (chyba, bo nie wiem jak to cholerstwo rozróżnić), a gin twierdzi, że szyjka miękka i leżeć mam:(((
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.