Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
poza tym - mocz ok, toxo dalej oba ujemne. Szyjka długa, zamknięta, moja waga - 67,1kg czyli jakieś +9kg od początku ciąży (na szczęscie troszkę przystopowałam z przyrostem), ciśnienie prawie książkowe - 126/75, tętno młodego bardzo wyraźne - 140 na minutę i dalej główką w dół. No i do pracy póki co będę chodzić do świąt - ginka nie widzi przeciwwskazań a ja chciałabym dokończyć rozpoczęte przeze mnie projekty. Na USG będziemy się umawiać na początku kwietnia tak, żeby zrobić po 20 kwietnia. To chyba tyle - idę ogarniać mieszkanie...
Z położną się umówiliśmy, bo z racji cukrzycy ciążowej wolę mieć spokój taki wewnętrzny, że ktoś będzie cały czas czuwał nad tym przy porodzie. Inaczej musiałabym jechać prawie 50km do Bydgoszczy, gdzie mam poradnię diabetologiczną, więc bez sensu. Tu znam szpital, wiem gdzie co jest, no i blisko...

i zaczynam 13tc a wg 28dni II trymestr uff wreszcie trochę można odetchnąć!!jechała do szpitala 110km!!! I zdążyła idealnie, z rozwarciem 6 cm;)
dziewczyny - piękne te wasze koszulki, ale do porodu to ich nie bierzcie !!!! szkoda....weźcie jakąś najwyklejszą lub też zwykły, duży i długi t-shirt, najlepiej męski, bo jak wam dziecko będą kłaść to może się ubrudzić a potem nie doprać
ależ mi się zachcialo upiec takie ciasto Ciasto rumowo-waniliowe
ja może maleńki kawałeczek, ale naszła mnie ochota na pieczenie i żeby poczuć zapach pieczonego ciasta w domkuPołożna nam powiedziała, że delikatny makijaż po jest ok i bardzo poprawia samopoczucie także i kosmetyki zabiorę;)
i nie wiem jak u was, ale ja miałam paznokcie pomalowane to mąż musiał po zmywacz lecieć do kiosku bo mi zmyć kazali.....pewnie gdyby akcja była bardziej rozkręcona to by mi darowali, ale miałam na to czas. Ma to znaczenie przy ocenie stanu pacjentki i wiem, że niektóre szpitale zwracają na to uwagę, więc się zapytajcie. Ja generalnie mam zawsze długie paznokcie i zazwyczaj pomalowane (teraz na mocny bordo) no i nie da się ocenić czy mi sinieją czy nie bo lakier zasłania. Ale do porodu pewnie sobie pomaluję tak żeby było płytkę widać np. frencza sobie zrobię.

Teraz weekend, to trochę postaram się leżenie nadrobić. A do pracy jeszcze tylko 1,5 tyg. - teraz się cieszę, że się zdecydowałam i już odliczam czas - oby tylko na wizycie się nie okazało, że przez własną decyzję chodzenia do tej pory do pracy mam nakaz ciągłego leżenia!
A teraz to chyba muszę jakąś drzemkę uskutecznić, bo już mi się oczy kleją przez to poranne wstawanie ...
Aczkolwiek mamstracha na samą myśl o porodzie sn czy cc.

fajnie by było! ale fakt dużo w tym mitów, no i Fausti86 to potwierdza

• Przyszły tato przybiera na wadze razem z Tobą - chłopiec
• Wyglądasz doskonale w ciąży - chłopiec
• Mocz jest przejrzysty, o żółtej barwie - chłopiec
• Nie przepadasz za sokiem pomarańczowym- chłopiec

Dziewczyny czy któraś miała ogromne parcie na sok pomarańczowy? Ja w ogóle go nie piłam a teraz żyć bez niego nie mogę! Jak nie ma w domu to mnie zaraz cholera bierze, muszę go pić i już, wszyscy się ze mnie śmieją hehe

Gienia,ale Ty zaczynasz 39 tydzien uwierz masz jeszcze czas i dziecko tez.Nie ma co sie cisnac...

tak tak madrosci... zobaczymy co bedziesz robila pod koniec ciazy, kiedy bedzie cie rozrywalo tak jak mnie, a szyjka bedzie trzymala, mimo ze rozwarcie sie robi ...
Kochana ja juz to przechodzilam

gienia83 masz podobną sytuację do mojej szwagierki ledwie,

Dziewczyny czy któraś miała ogromne parcie na sok pomarańczowy? Ja w ogóle go nie piłam a teraz żyć bez niego nie mogę! Jak nie ma w domu to mnie zaraz cholera bierze, muszę go pić i już, wszyscy się ze mnie śmieją hehe
Pomarańczowy na chłopaka??Obalam ten mit!
urcze znalazłam w sieci meble do pokoju chłopaków i

Kot chyba poczuł wiosnę, bo biega jak szalony a pies cały szczęśliwy, bo od dwóch godzin gania z patykiem i ukochaną maskotką, Jest CUDOWNIE !!!