Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthor_kasiek_
    • CommentTimeMar 10th 2012 zmieniony
     permalink
     BabyFetus Ticker

No to jak widać wyżej - DZISIAJ MAMY 100 DNIÓWKĘ !!!!!!

Zapomniałam napisać - po wczorajszej wizycie wyszłam o jedne tabletki do łykania więcej - Tardyferon czyli żelazo na receptę....moja morfologia cały czas w dół, w normie są chyba już tylko białe ciałka choć i te poszły w dół :confused: poza tym - mocz ok, toxo dalej oba ujemne. Szyjka długa, zamknięta, moja waga - 67,1kg czyli jakieś +9kg od początku ciąży (na szczęscie troszkę przystopowałam z przyrostem), ciśnienie prawie książkowe - 126/75, tętno młodego bardzo wyraźne - 140 na minutę i dalej główką w dół. No i do pracy póki co będę chodzić do świąt - ginka nie widzi przeciwwskazań a ja chciałabym dokończyć rozpoczęte przeze mnie projekty. Na USG będziemy się umawiać na początku kwietnia tak, żeby zrobić po 20 kwietnia. To chyba tyle - idę ogarniać mieszkanie...
    --
  1.  permalink
    Aleście się rozpisały!

Witam nowe :)

Trzydziestotygodniowe: Nie rodzić!!!! Leżeć, łykać nospę i się relaksować. Ja w 34 i 35 tc łykałam nospe forte ze 3 razy dziennie. Brzuch mi niby nie twardniał, ale miałam bóle takie jak na @. Leżałam grzecznie i wszystko się uspokoiło. Także dziewczyny - dobra lektura i pozycja horyzontalna :) A potem skończycie jak Gienka albo ja ;) miałyśmy rodzić za szybko a teraz cierpliwie czekamy... albo niecierpliwie :D

W naszym szpitalu przyjaznym dziecku rodzi się bez znieczulenia, za to dają gaz rozweselający zobaczymy czy podziała. :D
    Z położną się umówiliśmy, bo z racji cukrzycy ciążowej wolę mieć spokój taki wewnętrzny, że ktoś będzie cały czas czuwał nad tym przy porodzie. Inaczej musiałabym jechać prawie 50km do Bydgoszczy, gdzie mam poradnię diabetologiczną, więc bez sensu. Tu znam szpital, wiem gdzie co jest, no i blisko...
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
    • CommentTimeMar 10th 2012
     permalink
    mariamateria: Z położną się umówiliśmy, bo z racji cukrzycy ciążowej wolę mieć spokój taki wewnętrzny, że ktoś będzie cały czas czuwał nad tym przy porodzie. Inaczej musiałabym jechać prawie 50km do Bydgoszczy, gdzie mam poradnię diabetologiczną, więc bez sensu. Tu znam szpital, wiem gdzie co jest, no i blisko...

no ja mam niby szpital ginekologiczny tam gdzie chodzę do poradni w takiej samej odległości jak ten, w którym chcę rodzić, ale to jest szpital w KRK, który rodzące omijają szerokim łukiem i lądują tam tylko w przypadku ewidentnego zagrożenia, typu ciężarna z cytomegalią, bardzo wczesne porody, no i patologia generalnie. Co prawda ja też byłam tam skierowana do porodu z racji cukrzycy, ale odmówiłam (co wpisali mi do karty w poradni.....)
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    ależ mi się zachcialo upiec takie ciasto Ciasto rumowo-waniliowe

http://winiary.pl/image.ashx?fileID=9695&width=800&height=600&frame=True&quality=100&bg=0
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    U nas wiosna pełną gębą, rano zachmurzone niebo, a teraz słoneczko tak przygrzewa, że w samej koszulce i kamizelce sobie śmigałam koło domu :)
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Witam się weekendowo :bigsmile: i zaczynam 13tc a wg 28dni II trymestr uff wreszcie trochę można odetchnąć!!

Hanny: jechała do szpitala 110km!!! I zdążyła idealnie, z rozwarciem 6 cm;)

no wiesz nie każdy tak ma ja mam szpital oddalony o 5 minut samochodem i ledwo dojechałam, jak mnie zbadali wypisali formalności ja już miałam skurcze parte..... do szpitala oddalonego o 30km bym za cholere nie zdążyła, to był mój pierwszy poród i byłam przerażona :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    _kasiek_: dziewczyny - piękne te wasze koszulki, ale do porodu to ich nie bierzcie !!!! szkoda....weźcie jakąś najwyklejszą lub też zwykły, duży i długi t-shirt, najlepiej męski, bo jak wam dziecko będą kłaść to może się ubrudzić a potem nie doprać

A ja się nie zgodzę ;) Do porodu kupiłam specjalną koszulkę do rodzenia - kiedyś dawałam Wam link do niej. Droga jak cholera, bo 100 zł, ale zarąbista - rozpinana od góry do dołu, podczas nawału cycki się nie "wysypywały", nic nie wystawało, była super wygodna i śliczna. A najlepsze jest to, że cała krew, wszystkie te "fafluny" się zmyły w praniu - mąż uprał w 40 stopniach i następnego dnia już miałam gotową do karmienia :)

No i plus jest taki, że czułam się cholernie komfortowo i... ładnie :DDDD
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    no tak ale ty piszesz o rozpinanej od gory do dolu a te takie nie są a koszt tez nie maly bo ponad 70zl a do porodu malo praktyczne jak dla mnie

http://img20.allegroimg.pl/photos/oryginal/21/75/77/64/2175776492
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Ja nie miałam pewności, czy ta moja zda egzamin i czy się w ogóle dopierze,ale stwierdziłam, że chcę fajnie dla siebie wyglądać i nawet jak wyrzucę po porodzie to trudno. W koszulce męża czułabym się okropnie i nie chciałabym latać z gołą dupą ;)
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    no to zależy co kto lubi - ja się dobrze czuję generalnie w t-shiratach i często w w nich śpię :) a dupci mi nie było widać bo kupiłam sobie taki XXXL i miałam po kolana :rolling:
    --
  2.  permalink
    u nas poród w szpitalnej koszulce przydziałowo, więc nie mam dylematu.

_kasiek_: ależ mi się zachcialo upiec takie ciasto Ciasto rumowo-waniliowe

a daj przepis ;) ja powoli odstawiam insuline, dzisiaj na noc tylko połowa dawki i wyniki piękne. jeszcze zostanie tylko do kolacji... ale to pewnie też już króciutko...
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    kasiek ja ją biorę do szpitala, bo chcę ładnie wyglądać, a nie w jakiś łachmanach tam chodzić. Do porodu dają szpitalne, a po porodzie jak się zaplami to trudno - odpierze się, albo wywali (to kupię drugą). Ja chcę się dobrze, komfortowo i w miarę ładnie czuć. Wczoraj dali nam na sr też wykład o samopoczuciu po porodzie i jeśli te 80 zł za koszulę ma sprawić, że będę się lepiej czuła to uważam, że warto, Tyle pieniędzy wydajemy na pierdoły, a poród to bądź co bądź ważne wydarzenie w życiu. Chcę je świętować, choć tak jak mówię do samego porodu i tak dają szpitalne;)
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    no ja pewnie jak upiekę to mąż z córką zjedzą :confused: ja może maleńki kawałeczek, ale naszła mnie ochota na pieczenie i żeby poczuć zapach pieczonego ciasta w domku

A przepis tutaj

dość prosty - tylko nie mam sera mielonego, margaryny i cukru pudru więc muszę się najpierw do sklepu wybrać
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Hanny: kasiek ja ją biorę do szpitala, bo chcę ładnie wyglądać

a to ja to dobrze rozumiem przecież, ja też nie chodziłam po porodzie w byle czym, ma nawet miałam ochotę się troszkę pomalować, ale nie miałam czym :rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Położna nam powiedziała, że delikatny makijaż po jest ok i bardzo poprawia samopoczucie także i kosmetyki zabiorę;)
    --
  3.  permalink
    o dzięki :)) jadłam takie, ale właśnie nie umiałam zrobić :D
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Hanny: Położna nam powiedziała, że delikatny makijaż po jest ok i bardzo poprawia samopoczucie także i kosmetyki zabiorę;)

no ja teraz też wezmę :bigsmile: i nie wiem jak u was, ale ja miałam paznokcie pomalowane to mąż musiał po zmywacz lecieć do kiosku bo mi zmyć kazali.....pewnie gdyby akcja była bardziej rozkręcona to by mi darowali, ale miałam na to czas. Ma to znaczenie przy ocenie stanu pacjentki i wiem, że niektóre szpitale zwracają na to uwagę, więc się zapytajcie. Ja generalnie mam zawsze długie paznokcie i zazwyczaj pomalowane (teraz na mocny bordo) no i nie da się ocenić czy mi sinieją czy nie bo lakier zasłania. Ale do porodu pewnie sobie pomaluję tak żeby było płytkę widać np. frencza sobie zrobię.
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Mi też przy pierwszym porodzie brakowało kosmetyków żeby sobie makijaż zrobić, teraz na pewno ich nie zapomnę, czuję się bardziej komfortowo, nawet jeśli mam tylko rzęsy pomalowane i delikatny cień na oczach.

Dziewczyny czy któraś miała ogromne parcie na sok pomarańczowy? Ja w ogóle go nie piłam a teraz żyć bez niego nie mogę! Jak nie ma w domu to mnie zaraz cholera bierze, muszę go pić i już, wszyscy się ze mnie śmieją hehe

A co do paznokci u mnie w szpitalu muszą być nie pomalowane
    --
    •  
      CommentAuthorTres
     permalink
    Nareszcie doczytałam zaległości! Przebrnąć przez ponad 700 zaległych postów to męczący wyczyn - dobrze, że nie mogłam dziś spać:wink:
    Nessi, trzymaj się tam z tą szyjką! Zaczęłam się bać, że moja też się skraca, bo miałam zalecenie odpoczywania i leżenia po pracy, a prawdę mówiąc nie za bardzo mi to wychodzi i często w domu jednak na siedząco czas spędzam :confused: Teraz weekend, to trochę postaram się leżenie nadrobić. A do pracy jeszcze tylko 1,5 tyg. - teraz się cieszę, że się zdecydowałam i już odliczam czas - oby tylko na wizycie się nie okazało, że przez własną decyzję chodzenia do tej pory do pracy mam nakaz ciągłego leżenia!
    Jak już będę na l4, to częściej popiszę, bo tak to czytam i jak widzę temat, do którego mogłabym coś dodać, to się okazuje, ze on sprzed paru dni :devil: A teraz to chyba muszę jakąś drzemkę uskutecznić, bo już mi się oczy kleją przez to poranne wstawanie ...
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Paznokcie nie mogą być pomalowane. To akurat podkreślają. Też mam długie, ale to sobie daruję. Spiłuję "na pałeczki" i to przeżyję;) Niż mają mnie później w trakcie akcji przeganiać;)
    sysiajaw ponoć sok pomarańczowy to "na chłopaka" ;) Ale wiesz jak jest;) Choć tak, ja miałam na początku ciąży ogromną ochotę i teraz miewam czasem (choć teraz częściej na cole;)

Tres Ty drzemka?!? Ja dopiero wstałam;) Jem śniadanko;P
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Hanny: Tres Ty drzemka?!? Ja dopiero wstałam;) Jem śniadanko;P

ale zazdroszczę !!! ja o 6:45 to już śniadanie robiłam....ale tak to jest przy 2,5 latce - nie ma spania do południa nawet jak się jest w ciąży :wink:

The_fragile czy to taka koszula była ?? bo mnie zaintrygowałaś i zaczęłam szukać....

http://img10.allegroimg.pl/photos/oryginal/21/51/26/68/2151266801
    --
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    witam sie i ja:)) daaawno mnie tu nie bylo....ale zwyczajnie nie mam czasu i sily juz na nic:(( po tym szpitalu maly ciagle mnie uciska ze boli jak cholera:(( ale przezyje, mialam wizyte w srode wszystko okk, szyjka zamknieta 28mm takze nic sie nie dzieje...pobrany wymaz w poniedzialek wynik.....

nessi TY trzymaj sie dzielnie, mam nadzieje ze dotrwasz do tego 34tc:)) inne ktorym sie dzieciatka pchaja na swiat za wczesnie za nogi i do sufitu:)) a tak serio to trzymam za wszytskie kciuki zebyscie dotrwaly do bezpiecznego terminu:))

ciekawe jak tam gilesie???

ja jestem po generalnych porzadkach w domku, mama umyla okna, wyszyscila kazdy listek zaluzji, bratowa wyprala tapicerki krzesel i wszystkie chodniczki i dywan:)) czuje sie jak nowo narodzona wszystko swiezutenkie:)) wiec pozostaje mi tylko czekac na Jasia:))) aaaaaaaaaaa i przestalam wymiotowac:))

milego dnia:))
    --
    • CommentAuthorcho
     permalink
    Cześć wszystkim!

Ja też mam takie straszne parcie na pomarańczowy, a na początku ciązy tylko jabłkowy ( nie lubie).
    Co do koszulek do porodu kupiłam takie zwykłe bawełniane. Żeby sie ok czuć i żeby mi nie było żal jak zaplamie. Do domu planuje sobie kupić taka jak na zdjęciu.

Ja nie wiem jak sie u mnie to skończy, bo nie byłam jeszcze u okulisty, ale wizja cc nade mna wisi. Mam sporą wadę wzroku, a do tego w pazdzierniku uszkodziłam rogówkę. Niby zagoiła się, ale ostatnio coś sie mojej Pani okulistce nie podobało wiec powtórzymy badania. Do tego znacznie gorzej widzę. Zobaczymy może się akurat okaże że jest ok. Będzie cc to trudno. Ważne, żebyśmy były pod dobra opieką.:bigsmile: Aczkolwiek mamstracha na samą myśl o porodzie sn czy cc.
    --
    •  
      CommentAuthorTres
     permalink
    Ja przed 7 się obudziłam i nie mogłam zasnąć, więc przeniosłam się do laptopa i tak z przerwą na śniadanko czytam... Ale już mam dość, wiec zmykam do sypialni. Trzymajcie się!
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    _kasiek_: The_fragile czy to taka koszula była ?? bo mnie zaintrygowałaś i zaczęłam szukać....

Kasiek, dokładnie ta - jest warta swojej ceny i najgorsze świństwa z niej zeszły po praniu :)
    --
  4.  permalink
    Czesc Dziewczynki!
    Ciekawe te koszulki,kurcze chyba sama zaczne sie ogladac za takimi podoba mi sie,zawsze to lepsze niz worek szpitalny:wink:

Zaraz zabieram sie do golabkow i zurku bo maz wroci dzisiaj w noc to bedzie chcial dobrze zjesc:wink:

U nas super pogoda az chce sie wstawac :wink::tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    ewelinda29:
    ciekawe jak tam gilesie???

Pod wykresem Gilese jest informacja, że jej synek urodził się wczoraj.
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    witam się ponownie :)
    cóż u Nas bez zmian ;/ tylko twardnienie brzucha i lekkie ćmienie na @ kilka ukłuć w szyjce ..
    wzięłam dość gorącą kąpiel to prawie zasypiałam
    teraz jedziemy na cmentarz do mojej śp. siostry i dziadka także trochę pochodzę - modlę się coby ruszyło w końcu weekend mąż chce oblewać a w tygodniu nie da rady hehe
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Hanny: ponoć sok pomarańczowy to "na chłopaka"

fajnie by było! ale fakt dużo w tym mitów, no i Fausti86 to potwierdza :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    sysiajaw: fajnie by było! ale fakt dużo w tym mitów, no i Fausti86 to potwierdza

a ja obalam ;D z córą piłam sok pomarańczowy z wyciśniętych świeżych pomarańczy :) pochłaniałam na jednym tchu
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    jak macie ochotę tutaj jest taki śmieszny test właśnie oparty na przesądach - ja go rozwiążecie to napisze wam na ile procent będzie chłopczyk a na ile dziewczynka i każda z odpowiedzi jest potem uzasadniona :)

chłopczyk czy dziewczynka - co mówią przesądy
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    gienia83 no właśnie :bigsmile: chociaż ja z córką nie przypominam sobie żebym sok pomarańczowy piła no ale co tam kto będzie to będzie ważne żeby zdrowe :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Chłopak czy dziewczynka ?
    Ankieta oparta na mądrościach ludowych.
    Wypełnij ankietę na podstawie odpowiedzi mamy i będziesz wiedział/a jakiej płci będzie dziecko.
    Jeśli nie znasz odpowiedzi na pytanie zostaw je puste, nie wpłynie to na odpowiedź.
    Wynik:
    Na 39% będzie to chłopczyk.
    Na 61% będzie to dziewczynka.
    A to dlatego, że:
    • kilogramy zlokalizowały się wokół bioder i na pośladkach - dziewczynka
    • Włosy na Twoich nogach rosną szybciej podczas ciąży - chłopiec
    • Masz wysoko brzuch - dziewczynka
    • Śpisz w łóżku z głową na południe - dziewczynka
    • Stopy nie marzną Ci bardziej niż przed ciążą - dziewczynka
    • Lubisz piętki chleba - chłopiec
    • Przyszły tato przybiera na wadze razem z Tobą - chłopiec
    • Babcia nie ma siwych włosów - dziewczynka
    • Miałaś poranne nudności we wczesnej ciąży - dziewczynka
    • Wyglądasz doskonale w ciąży - chłopiec
    • Twoje piersi powiększyły się znacznie - dziewczynka
    • Liczba stanowiąca sumę: lat mamy w momencie poczęcia dziecka i numeru miesiąca,
    w którym doszło do poczęcia jest liczbą nieparzystą - dziewczynka
    • Igła nad brzuchem kręci się wkoło - chłopiec
    • Mocz jest przejrzysty, o żółtej barwie - chłopiec
    • Wolisz słodycze - dziewczynka
    • Twój nos pozostał bez zmian - dziewczynka
    • Objadasz się owocami - dziewczynka
    • Częstotliwość uderzeń serca maluszka wynosi powyżej 140/min - dziewczynka
    • Nie przepadasz za sokiem pomarańczowym- chłopiec
    • Nie odczuwasz bóli głowy - dziewczynka
    • Twój brzuch wygląda jak arbuz - dziewczynka
    • Pokazujesz ręce stroną dłoniową do góry - dziewczynka
    • Podnosisz kubek za ucho - chłopiec

dupa jasiu pierdzi stasiu hehe
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    u mnie wyszło jakoś 48% na dziewczynkę i 52% na chłopca

nie skopiuję już teraz bo robiłam kilka dni temu a dziś mi się już nie chce :wink:
    --
  5.  permalink
    Te madrosci ludowe chyba mijaja sie troszke z prawda :wink:

gienia83: • Przyszły tato przybiera na wadze razem z Tobą - chłopiec

gienia83: • Wyglądasz doskonale w ciąży - chłopiec

gienia83: • Mocz jest przejrzysty, o żółtej barwie - chłopiec
    gienia83: • Nie przepadasz za sokiem pomarańczowym- chłopiec

W zupelnosci sie nie zgadzam a co do ostatniego na liscie to w ogole pozostawie bez komentarza hehehe:tongue::wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Cobraczek: Te madrosci ludowe chyba mijaja sie troszke z prawda

no mądrości ludowe nie zawszy miały i mają potwierdzenie w rzeczywistości :rolling::rolling::rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Dziewczyny czy któraś miała ogromne parcie na sok pomarańczowy? Ja w ogóle go nie piłam a teraz żyć bez niego nie mogę! Jak nie ma w domu to mnie zaraz cholera bierze, muszę go pić i już, wszyscy się ze mnie śmieją hehe

Ja miałam na początku pierwszej ciąży. Piłam go hektolitrami aż do momentu, gdy nasiliły się mdłości... Jak te hektolitry kwaśnego soku musiały przejść przez moje gardło z powrotem myślałam, że umrę... :-/
    Od tamtej pory nie tknęłam pomarańczowego soku!
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    :bigsmile: coś się zasiedziałam dziś tutaj troszkę....uciekam od was, bo cały dzień nic nie zrobię !!!!
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    uśmiałam się:

Wynik:
    Na 40% będzie to chłopczyk.
    Na 60% będzie to dziewczynka.

czyli dalej nic nie wiadomo :bigsmile:
    --
  6.  permalink
    Ja czekam na kosci bo dzisiaj swiniobicie a bez sensu kupowac kosc na zupe to poczekam az pokroja :bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    A ja tak sobie myślę, co by zbałamucić męża ale się chyba cykam.... prześwitują mi już bóle na @ ale to bardziej gdzieś takie ćmienie w oddali dupa ! przyjmę skurcze porodowe ! która odda?
    --
  7.  permalink
    gienia83: A ja tak sobie myślę, co by zbałamucić męża ale się chyba cykam.... prześwitują mi już bóle na @ ale to bardziej gdzieś takie ćmienie w oddali dupa ! przyjmę skurcze porodowe ! która odda?

Gienia,ale Ty zaczynasz 39 tydzien uwierz masz jeszcze czas i dziecko tez.Nie ma co sie cisnac...
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Cobraczek: Gienia,ale Ty zaczynasz 39 tydzien uwierz masz jeszcze czas i dziecko tez.Nie ma co sie cisnac...

tak tak madrosci... zobaczymy co bedziesz robila pod koniec ciazy, kiedy bedzie cie rozrywalo tak jak mnie, a szyjka bedzie trzymala, mimo ze rozwarcie sie robi ...
    a i jeden z terminow mam za 2dni takze teges
    --
  8.  permalink
    gienia83: tak tak madrosci... zobaczymy co bedziesz robila pod koniec ciazy, kiedy bedzie cie rozrywalo tak jak mnie, a szyjka bedzie trzymala, mimo ze rozwarcie sie robi ...

Kochana ja juz to przechodzilam i jakos nienarzekalam co tydzien bo to raczej porodu nieprzyspieszy.Oczywiscie,ze bylo ciezko,ale wiedzialam,ze jak sie zacznie to sie zacznie i tyle.
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Cobraczek: Kochana ja juz to przechodzilam

ja tez
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    kurcze znalazłam w sieci meble do pokoju chłopaków i właśnie wysłałam męża 100km żeby je odebrał. A miał być rodzinny dzień.

zazdroszczę słońca u nas szaro- buro
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Fausti86: gienia83 masz podobną sytuację do mojej szwagierki ledwie,

rozsadza mi dup, pip, ani siedzieć, ani chodzić, ani leżeć, ani nic, więc proszę mi się nie dziwić, że już chciałabym, tym bardziej że już wszystko jest gotowe, tylko ta nieszczęsna szyjka nie chce ruszać o!
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    sysiajaw: Dziewczyny czy któraś miała ogromne parcie na sok pomarańczowy? Ja w ogóle go nie piłam a teraz żyć bez niego nie mogę! Jak nie ma w domu to mnie zaraz cholera bierze, muszę go pić i już, wszyscy się ze mnie śmieją hehe

U mnie pierwszy trymestr i połowa drugiego to faza na grejpfruty - w każdej ilości. Jak nie było jakiegoś w domu, to męża wysyłałam :)

Fausti86: Pomarańczowy na chłopaka?? :tongue: Obalam ten mit! :tongue:

Ja też, mega kwaśne smaki mam, a wszystko wskazuje na 2 babeczki :)
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    mkd: urcze znalazłam w sieci meble do pokoju chłopaków i

pochwal sie:)
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    A ja tez chcę taką piękną koszulę do porodu :)

U nas wiosenne porządki dookoła domu i pierwsza kawa na zewnątrz w słońcu z przepysznymi delicjami :bigsmile: Kot chyba poczuł wiosnę, bo biega jak szalony a pies cały szczęśliwy, bo od dwóch godzin gania z patykiem i ukochaną maskotką, Jest CUDOWNIE !!!
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.